/spanien/barcelona/forum/6242.aspx/spanien/barcelona/forum/6242.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gio Style
2014-02-11 00:43
Lion24
För att det sänder fel signaler och kommer att kosta skjortan.
Och just nu är det den spelaren som gör sig bäst på högerkanten, hans inlägg är långt mycket bättre än alternativen Tello och Pedro.
Barcelona Lion24
2014-02-11 00:43
Xaviesta Helt seriöst, ibland så vet jag inte om du menar allvar. "Har du inte sett Alexis väggspela med någon på 3 år". Ska man ens spela fotboll om man misslyckas me det? Nej, skillnaden mellan mig och dig är att jag är ute efter perfektionism medans du är av den typen att "slarv är slarv, man kan/bör inte göra något åt saken.
Barcelona Brex
2014-02-11 00:43
Lion24 är du seriöst efterbliven? VARFÖR INTE KÖPA EN FÖRSVARARE ELLER EN NY MITTFÄLTARE FÖRE VI KÖPER EN NY HÖGERYTTER??????????

Så jävla korkade prioriteringar, tror du att det här är FM eller FIFA?
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-11 00:32
Lion24 Var det där det enda du fick ut av allt det jag skrev? Vilka skygglappar du har på dig, min vän. Kan du inte diskutera utan krigsföring? Vad är det jag hittar på, under tre säsongers tid har du alltså aldrig sett Alexis väggspela med någon och lyckas? Åtminstone tillräckligt många lyckade aktioner för att kunna säga med handen på hjärtat att han är relativt bra på det? Jag lägger ner diskussionen här. Skillnaden mellan mig och dig är att jag njuter i fulla drag när jag ser honom spela och ser hans Ronaldinho-leénde när han gör mål medan du sitter i soffan och är irriterad på att han tappar nån boll då och då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-02-11 00:28
Gio Style

En sak ska du och alla ha klart för er och det är att jag aldrig någonsin skrivit något negativt om Alexis spel UTAN boll då jag är mycket medveten om att han springer mycket. Men varför inte uppgradera oss? Varför inte köpa en spelare som är lika bra utan boll men bättre med boll?

Barcelona Gio Style
2014-02-11 00:26
Lion24

Jag menar inget illa men du vet att jag och du tycker brutalt olika i det här ämnet så det är lika bra att vi låter det vara.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-11 00:24
@PepKIngen:


Tappade ögonbrynen.
Barcelona Lion24
2014-02-11 00:21
Xaviesta

Jag kan svara på Gio Style eftersom han överdriver inte och hittar inte på saker bara för att visa att han har rätt. Men du är nåt annat.

"Alexis bra på att väggspela". Ok.
Barcelona PepKIngen
2014-02-11 00:18
Om ni stör er på Sanchez den här säsongen vad gjorde ni då inte förra säsongen??
Barcelona Gio Style
2014-02-11 00:17
Lion24
Om du inte ser någon fotbollsintelligens hos Alexis så föreslår ja att du absolut inte blir en scout.
Alexis hittar med sjuka passningar ibland som Pedro kan drömma om, det är spelintelligens.
Pedro är passningssäkrare men det har ingenting med fotbollsintelligens att göra.

Självklart kan alla spelare bli bättre på många saker.
Är inte Alexis intelligent utan boll? Han löper fanimig i rätt luckor 20 gånger per match utan att få en boll.

Låt det va nu hater, gå och dröm om Pedro istället som är Alexis^100.
Vi kommer aldrig någon vart i dessa diskussioner.
Barcelona R.Gaucho 10
2014-02-11 00:14
om någon är sugen på Copa del rey finelen ( om vi tar oss dit) hör gärna av er.
Hampus Lönn på facebook :D
Barcelona Lion24
2014-02-11 00:13
Gio Style

Kan man inte köpa en spelare för den summan som Alexis kostade som dessutom kan erbjuda någon form av spelintelligens? Jag håller med om att högeryttern ska sticka ut lite, JA, ingen är så dum men kan man inte köpa en spelare som kan springa men samtidigt klok med bollen? För Alexis är rent ut sagt dum i fotbollsskallen 90% av de gångerna han har boll. T.o.m de som försvarar honom menar att Alexis kan bli bättre i spelet MED BOLL.

Som jag har skrivit tidigare: EN AV DE VIKTIGASTE EGENSKAPERNA en människa bör ha för att spela i fotbollsklubben FC Barcelona är INTELLIGENS MED och UTAN BOLL. Det går inte ihop att ha spelare som halkar på en boll spelandes i Barcelona för att han kan springa.
Barcelona Gio Style
2014-02-11 00:10
@KarmaIsAKaranka:

Ingen har glömt bort Pedro version 2008-2011, ännu mindre vi Barcafans.
Däremot är det inte den Pedro vi har haft dem senaste 2 åren utan en Pedro som inte ens nått till 50% av den nivån.
Han får gärna hitta tillbaka till den formen.
Barcelona Gio Style
2014-02-11 00:08
Tycker fortfarande att det är helt efterblivet att folk sågar en spelare så hårt som stått för sjukt många viktiga mål den här säsongen.
14 mål och 6 assist på 19 matcher och ett helsikes jobb på plan.
En spelare som tänker mer på laget än på sig själv i alla lägen.

Blir inte klok

Xaviesta
Jag tog mig besväret att svara honom men ja brukar inte göra det annars.
Föreslår att du gör detsamma då en återvändsgränd väntar oavsett vad du skriver :)
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-11 00:01
Lion24 Du får gärna tycka att jag är "okunnig", det rör mig inte nämnvärt. Men jag har en fråga till dig: vad räknas som spelet boll i din värld? Är det endast fotbollsintelligens som hör till kategorin enligt dig? Varför inte nämna att han har extremt känsliga fötter, bra inlägg (speciellt längs gräset), riktigt bra på spel med ett tillslag om någon behöver vägga sig igenom med hjälp av honom, bevisligen gömda talanger i frisparksdelen, vass på att driva bollen i hög fart och alltjämt väldigt teknisk och kvick med boll. Jag kan däremot hålla med om att han fintar bort sig själv emellanåt när han vrider och vänder som han gör. Detta leder oss in i förklaringen vilket är att just dessa vrickningar och vändningar kännetecknar Alexis spelstil och är ett helvete för moståndaren att hålla reda på och hänga med i. Men när man möter bussar med 9, ibland 10 man i egen tredjedel, ger sig hans spelstil lite överflödigt emellanåt eftersom moståndaren endast är intresserad av att ligga rätt istället för att hänga med i hans twists and turns. Detta resulterar i att han villar bort sig själv då och då och nu är detta bara en del av förklaringen, men alla kan inte vara en Messi. Det jag irriterar mig på är att du får det att låta som att det är det enda han sysslar med på plan - att halka rundor och slå bort eller tappa bollar. Du dumförklarar Tata Martino och resten av tränarna indirekt helt enkelt. Kontentan av det hela är att jag är väl medveten om Alexis brister. Men du är inte alls medveten om hans styrkor. Om du nu vill svara med att du är visst medveten om det så kan du väl ta och berömma stackaren för en gångs skull istället för att rida ut på din häst och halshugga alla som beskriver honom med ett leénde. Fokusera på rätt saker eftersom det inte spelar någon som helst roll egentligen vad du eller jag tycker, Alexis Sanchéz är en Barcaspelare och lär inte försvinna den närmsta framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-02-11 00:01
Samtidigt så skulle det kosta nästan en miljard att få loss dessa spelare, dom spelar i shejklag och har brutalt hög lön också. Vi kan inte ha en anfallstrio som kostar 8 miljoner kronor i veckan i bara lön. Samtidigt så är dom alla spelare som gillar att ha mycket boll och att spelet ska gå genom dom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-02-10 23:56
Jag säger bara lycka till till er som vill ha bort Alexis och vill ta in Suarez, Aguero, Hazard m.fl. Lycka till att få nån av dem att funka med Neymar och Messi.
Kommer att bli slagsmål om bollen eftersom dessa spelare kräver mycket boll.
1 boll räcker inte till.
Barcelona Gio Style
2014-02-10 23:53
@FCBlaugrana:

Har jag påstått att det är dåliga löpningar?
Så du påstår med andra ord att Alexis tar dåliga löpningar?
Ledsen att säga det men i sånt fall kan du inte mycket om fotboll.
Och att löpa är alltid bra, om du drar med dig en back så spelar det ingen roll om du gjort dig spelbar eller ej.
Fotboll handlar om 1000 olika ögonblick under en match, folk måste lära sig det.
Barcelona Brex
2014-02-10 23:52
Yttrar är helt ärligt det minsta problemet i Barca just nu. Alexis, Pedro och Neymar är alla helt otroliga fotbollsspelare. Att värva in en ny ytter skulle knappast göra någon skillnad då Barcas spelstil verkligen inte tillåter spelarna att få ut maximalt. Alexis är 1000 gånger bättre i Chiles landslag, precis som Neymar och Pedro. Det är bara att kolla VM i sommar. Spelar ingen roll om barca säljer Pedro eller Alexis, båda kommer göra underverk i sina nya klubbar om dom blir sålda.
Barcelona Gio Style
2014-02-10 23:50
@KarmaIsAKaranka:
Jag kanske uttryckte mig lite klumpigt men läser du dina inlägg så kan man ju knappast dra slutsatsen att du "tycker att han blandar och ger" utan snarare mer att du stör dig på honom som fan. Men snälla, assisten var oviktig men du väljer att blunda för målet? Det handlade inte heller om huruvida det var en viktig aktion eller inte, det handlade om att du lägger fokus på fel saker. Det är precis vad du gör nu, du underminerar hans assist för den var oviktig men samtidigt kan du haka upp dig som fan på ett dåligt inlägg under matchen när den redan var död. Förstår du inte vad jag vill ha sagt?
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-10 23:48
Gio Style

Ditt argument håller inte tycker jag. Då kvantitet inte betyder att det är bra direkt utan det är kvalité vi vill åt. RÄTT löpningar. Inte MÅNGA löpningar. Lite olika saker.
Jeffson
2014-02-10 23:48
Lion24 och Karmals

Ni får tycka precis vad ni vill om Sanchez. Det är helt ok. Jag har själv skrikit mig hes över honom stundtals (förra säsongen fram till våren) så jag kan förstå frustrationen. Men det jag tycker är tråkigt är att ni inte verkar se att han faktiskt har lyft sig och spelat betydligt bättre i snart ett års tid.

Att ställa honom mot Pedro känns helt onödigt. Det är inte så att Sanchez har gnällt till sig en startplats på Pedros bekostnad eller att vi kommer att behöva sälja Pedro för att ha kvar Sanchez. Vi har båda två i vår trupp och ingen av dom har någonsin gnällt om mer speltid. Det är få lag förunnat att ha en sådan bredd i truppen så detta är något jag är väldigt tacksam över.

Men den tacksamheten tänker jag inte lägga ner någon energi för att försöka övertyga er till att känna. För min del får ni tycka precis vad ni vill om honom, lite halvtjatigt att läsa all skit om honom dock (inte bara er jag syftar på nu) men det är ändå så jag överlever.

ps. Rafinha kan nog bidra med lite energi på vårt mittfält 14/15 ja =)
Barcelona Gio Style
2014-02-10 23:45
Lion24

Till skillnad från dig så ser jag att Alexis gör mer än bara springer.
Ja jag anser att han hittar med riktigt fina passningar som är många gånger oförväntade.
Han är inte så passningssäker (två helt skilda saker) men klarar absolut att spela i Barcelona.
Hans speed är grym i omställningar och hans inställning borde fler i laget ta efter.
Hans huvudspel är överlägset bäst bland våra offensiva spelare.

Och att "bara" springa är viktigare än vad folk som inte förstår sig på taktik tror.
Spel utan boll är sjukt viktigt, SPECIELLT I BARCELONA, eftersom du ständigt måste göra dig spelbar. Det är där många av våra spelare felar och det är pga det som vårt spel väldigt ofta låser sig.
Folk SPRINGER inte tillräckligt för att röra om i motståndarnas försvar utan de kan gott stå stilla på sina platser och låsa fast oss utanför straffområdet.

Om du SPRINGER så öppnar du upp ytor för dina medspelare genom att dra isär motståndarnas backlinje.
Om du SPRINGER och stressar bollhållaren så återerövras bollen snabbare.
Tappar du boll och SPRINGER hem och vinner tillbaka bollen så har du bidragit med något bra.
Alexis SPRINGER hela tiden, han får bollen var tionde löpning om ens det.
Barcelona Lion24
2014-02-10 23:41
Xaviesta

"Alexis spel med boll är världsklass". Oj. Jag kommer inte ta dina kommentarer på allvar längre p.g.a din okunnighet. Man kan nämna att Alexis har gjort många mål men man får inte kritisera gullungen när denne tydligt saknar fotbollsintelligens (MED BOLL).
Ronaldinho the original
2014-02-10 23:38
KarmaIsAKaranka (Barcelona) Hazard är en dröm för alla klubbar. En ung, mer komplett ytterspelare går inte att hitta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-10 23:35
@( Xaviesta ):


I'm out.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-10 23:32
@Lion24:


Word. Pedro springer minst lika mycket som Sanchez. Många verkar glömma bort Pedro 2008-2011. Aldrig har jag sett en så underskattat fotbollsspelare med så mycket hunger efter boll. Än idag visar Pedro på tendenser och var tillsammans med Messi och Iniesta nyckelfigur i vinsten mot Sevilla.

Jag säger inte att Alexis är dålig men det finns bättre alternativ för en klubb av vår rang. Suarez är en våt dröm. Hazard likaså. Spelare som har lite mer fotbollstänk i sig.
Barcelona Lion24
2014-02-10 23:31
@Barcelonistas:


Menar du allvar? En spelare som kostade 300-400 miljoner har haft 2 kassa säsonger men har börjat betala tillbaka summan eftersom han har gjort fler mål än tidigare men knappt varit en bidragande faktor till titlar?

WOW, vissa här på forumet har väldigt låga krav på miljonärer som spelar i ett av världens bästa fotbollsklubbar.
Barcelona R.Gaucho 10
2014-02-10 23:30
Någon som vet om Boixos Nois ens existerar längre? Ser dem ju aldrig på camp nou (porlade) men knappt på bortamatcherna heller.. Vi behöver våra fans, saknar det gamla Camp Nou, när det var riktigt tryck! Låt huliganerna röja fritt :D
Några som är sugna på att åka på Copa del rey finalen om vi tar oss dit ? :D
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-02-10 23:27
@Gio Style:


Hat är ett starkt ord. Du vet inte innebörden av hat tydligen eller så är du överkänslig så trappa ned lite på överdrifterna. Jag sade att han blandar och ger. Alexis är långt ifrån given i startelvan med Pedro och Neymar närvarande. Man kan inte haka upp sig på Messi då han på egen hand skrivit in klubben i historieböckerna för alltid. Messi ger mer än vad han tar i 99 av 100 matcher. Messi gör inte ens i närheten lika många fel som Sanchez under en match och skulle han göra ett så reparerar han det direkt med ett mål eller en målgivande passning. Dessutom var det en passning i slutskedet av match som Sanchez gav till Cesc. Passningen var knappast spektakulär eller tagen från det tomma intet. En passning till ett mål som var ganska betydelselöst för matchens utgång. Att du ser det som en värdefull prestation och ens försöker jämställa det med Messi's prestationer under gårdagen är för mig en gåta.
Annons: