/spanien/barcelona/forum/6216.aspx/spanien/barcelona/forum/6216.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-05 13:27
Man måste vara rättvis även om man är Culé men detta är långt ifrån rättvist. Ronaldo är från Portugal så mkt har med de o göra. Poängtapp mot Getafe för kommer hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-02-05 13:23
Vart enda domslut som går emot Real, så ska det gnällas så otroligt mycket. Jag är så jävla trött på deras ständiga gnäll. Ibland har alla domslut med dig ibland emot dig så är det för alla lag. När man gnäller så konstant på domaren som ett lag gör, budskapet med det det här gnället är " vi är inte tillräckligt bra". Ett typiskt exempel på hur en liten klubb beter sig. När domsluten är med en är det helt ok, men går dom emot en så ska varenda jävel skjutas, yxan ska fram, motorsågen ska användas.. Stfup och spela fotboll istället!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-02-05 13:17
Angående utvisningen och avstängningen på cristiano, helt rätt oavsett vilket lag man håller på. 1: han drar i en spelares hår och ger en liten smäll mot ansiktet i samma rörelse. 2: han skallas med en annan och delar ut en "rivning" på ena kinden. Finns inget att tjafsa om egentligen. Provocerad eller inte, provokationer sker ständigt på fotbollsplan och är ingen ursäkt.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Barcelonistas
2014-02-05 13:14
Hade det varit Alves som gjort så där på Ronaldo ( låt oss säga att Alves inte hade fått utvisning) så hade Real Madrid skrikit ut korruption och deras officiella hemsida hade säkert lagt ut 59 bilder på situationen och en video. Efter Elece matchen så var det jävligt tyst från Madrids håll. Föreställ er då hur det hade sett ut om det hade varit Madrid istället för Elece...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-02-05 13:10
Appeal against Alba's second yellow was not accepted... Nån som hade förväntat sig att det skulle upphävas?!
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-05 13:09
Ronaldo skulle endast ha fått gult kort inte ens Rött så nu är han avstängd i 3 matcher herre Gud. De här visar jo att spanska domare är SÄMST och domarkåren. Men detta är bra för oss och Messi. Real gör mindre mål utan CR och Messi hinner komma ikapp i skytteligan. Tycker synd om CR, en spelare jag inte gillar men han ska inte bli avstängd för en sån grej. Bilbao backen filmar och överdriver.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-05 13:08
Läste för övrigt att Real skulle överklaga Ronaldos avstängning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-05 13:05
Neymar verkar väldigt omtyckt, kikade igenom Instagram lite fort och Alves (såklart), Robinho & Thiago Silva hade lagt ut hyfsat långa texter + bild på de själva med Neymar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-02-05 13:03
Sami - hahaha, han kommer få en finare present senare ikväll av Atletico!.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona -SAMI-
2014-02-05 13:02
Vilken fin present Ronaldo fick.
Barcelona Barcelonistas
2014-02-05 13:01
Jupp verkar va en bra människa han hyllade Tito och sa att laget spelade fantastiskt under hösten innan han blev sjuk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-05 12:56
Apropå Ronaldos avstängning. 3 matcher är minimum för det han rapporterades för., Kan dra en parallell från förra säsongen. Kommer inte ihåg vilken match det inträffade. Men Valdes löpte till domaren när matchen var slut och fick ett rätt kort efter matchen. Han fick då 4 matchers avstängning. Så detta är inget konstigt grabbar. Ville bara få det ur mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-02-05 12:52
Feghouli och Aduriz fick också 2 matcher extra avstängning för att ha "hånat" domaren efter utvisningen. Så jag tycker att det är helt korrekt.

Sen verkar den spanska fotbollsförbundet ha blivit hårdare vilket är bättre.
Precis som PL (kanske lite fööör hårda).
Barcelona Diar Shekha
2014-02-05 12:51
Även Mascherano är avstängd mot Sevilla då Han har 5 gula. Nu får de fan säga till och vinna på Söndag, det räcker med poängtapp nu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-05 12:50
@RafaelH117: Heynckes said Ter Stegen is as good with his feet as Busquets.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-02-05 12:42
Cristiano Ronaldo blir avstängd i 3 matcher - gäller endast Ligan. Pinsamt. Inte ens värt 1 match enligt mig, om Ronaldo får 3 här borde pepe ha fått 15 när han trampa på Messi! Alba's andra gula kort går inte genom. Lika bra, han var vardelös i Lördags och bjöd på 2 mål. Bänka honom!! Källor: Petter Veland, Twitter!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-02-05 12:42
Hellre att han är avstängd i ligan i 3 matcher än att han missar en match i ligan och två i cupen. Atletico ska inte ge honom dom ytorna han behöver. San mames och calderon måste vara en av dom absolut jävligaste arenorna att komma till som motståndare. Dom har ett sånt galet tryckt! Inte som camp nou, där kan det vara 98 000 åskådare och ändå vara knäpptyst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-02-05 12:37
-SAMI- Det gäller ju endast ligan så han spelar idag!
Barcelona Canaletes
2014-02-05 12:37
Vilken härlig födelsedagspresent!!!! :D hehehe
Barcelona -SAMI-
2014-02-05 12:30
Det är nu bekräftat att Cristiano blir avstängd tre matcher.
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
2014-02-05 12:20
Ikväll vinner både vi och Atlético med 3-1!
Barcelona Barcelonistas
2014-02-05 11:10
Demetrio Albertini (ex-Milan): "They can continue to win, but this Barça already have their place in the history of world football." [rs1]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-05 09:42
Neymar o C.Ronaldo och Teves, dessa herrar fyller år idag så ett stort grattis till er.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-05 02:00
Resultat blir allt viktigare för att konkurrensen tätnar och viljan att vinna är större hos spelarna än hos supportrarna. När de lider, lider vi och vice versa. I alla sporter är vinna den största äran och glädjen och ingen vill vara förloraren för det är inte förloraren historian minns utan vinnaren. Det finns inga större vinnarskallar än professionella fotbollsspelare. Fast man ska inte glömma att fotboll är underhållning och det vad som har gjort fotboll så populärt är att alla kan sparka en boll. Jag kan tala för mig själv och åtminstone för en del. Barca har förlorat många gånger och det gör inget för att man måste smaka på förlust för att minnas att vinna och vilja att vinna. Dock finns det 2 olika sätt att förlora på. 1. Förlora med heder i behåll som mot Inter att laget gav allt och vek inte ner sig. De kämpade och krigade för en remuntada med Barcas filosofi men Mourinho vann den segern. Laget applåderades för sin insats. 2. Förlora utan hedern i behåll och att bara ge upp! Inte kämpa för de 90 tusen i läktarna när du är det bättre laget är bara pinsam. Som supporter kräver jag åtminstone det. När jag köper Barcas tröjor och missar inte en enda match. Förlora jätte gärna men förlora med hjärtat på plan, inte som mot Bayern. Inte på det sättet utan hjärta, hjärtat lämnade vi och gick in på Camp Nou för dödsstöten. Det mina vänner accepterar jag aldrig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Excellence
2014-02-05 01:10
Jag ställde mig upp och applåderade Coach Pep!
Coach Pep,
2014-02-04 23:52
Huruvida fotboll går ut på att vinna eller spela vackert är en tolknings- och definitionsfråga. Att vinna är det alltid någon som gör, men vägen dit är av minst lika stor relevans. För mainstream-supportern som alltjämt satsar pengar på fotboll och endast fokuserar på resultat så är det givetvis viktigast att vinna. För oss som verkligen älskar och bryr oss om sportens bästa så är underhållningen och passionen det absolut väsentliga. Folk verkar glömma att fotboll går ut på att förlora lika mycket som att vinna, och då är det enda relevanta som återstår huruvida man förlorat med värdighet eller ej.

Att inte kunna njuta fullt ut av stunden och ständigt blicka fram mot slutresultatet är symptomatiskt inte bara för fotbollen men det kapitalistiska samhällsmaskineriet i stort. Fotbollen är alltid en samhällsbarometer, och det man kan konstatera är att dräneringen av supporterkulturen och degenereringen av fotbollen i sig gått väldigt fort det senaste decenniet.

Samma personer som idag säger sig vara emot den moderna fotbollen är ofta de som går och spenderar pengar på korrupta betting-företag som skapat en svart marknad på bekostnad av sportens heder och autenticitet samt uppmuntrat till ett ytligt och resultat-inriktat förhållningssätt till fotboll hos allmänheten. Samma folk är det som drömmer om nya arenor istället för fråga sig om det ens kommer gå att kolla på fotboll om 10 år, eller om det kommer vara en sport utan några känslor eller domare kvar på planen. Samma folk vars värld går under för att Barca förlorar en match när det finns lag som Racing som inte ens kan betala ut löner till sina spelare.

Fotboll i egentlig mening handlar om passion och gemenskap och är i sig en kraft- och energikälla för mänsklig potential och förening utan motstycke.

Förbud mot målfirande, förbud att ta av sig tröjan, förbud mot bengaler, förbud mot rökning, förbud mot trummor, förbud mot läktarsånger, förbud mot ultras men inga förbud mot filmningar, kameror och annat bullshit som inte hör fotbollen till. Så ser det ut idag.

Om man som supporter har ett så pass enkelspårigt förhållningssätt som att "fotboll går ut på att vinna" så slösar man bara sin tid, för att inte tala om att man är ignorant.

Om Barca inte spelar underhållande så stänger jag av tv:n, inte svårare än så.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-04 23:42
Barcelonistas Saken är den att hade tex Sunderland eller Getafe slagit ut oss det året med den spelstilen hade man blivit enormt imponerad över vilken gedigen laginsats dom gjort i defensiven och hur dom legat rätt i positionerna med tio man i egen tredjedel i 180 minuter och vält stora starka Barca, eftersom man hade gjort det man kunnat sett till sina resurser och lyckats få utdelning för det som körsbäret på tårtan. Men när en europeisk toppklubb med ENORMA resurser, en snuskigt bred trupp och en sjujävla kvalitet i startelvan går ut på gräset och spelar bottenlagsfotboll på det viset mot oss gör mig bara förbannad. Att man sedan fortsätter med det i finalen och får utdelning för att man, pga just kvalitén, kan spela på det sättet 99 ggr bättre än ett bottenlag gör att jag aldrig kan glädjas med en sådan filosofi. Aldrig, aldrig, aldrig. Jag vill att mitt lag vinner med en vacker fotboll, period. En riktigt pinsam CL-vinst i mina ögon och har svårt att tänka mig att ytterst begränsade, catenaccio-skadade, fortfarande-kvar-i-90-talet-Di Matteo gjorde någon själ glad där ute det året förutom just dom blåa supportrarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tatinho
2014-02-04 22:51
IbraKadabra nickar PSG till final i 90e minuten.

Som Roy sa: "The brilliant Nose has done it again"
Barcelona Barcelonistas
2014-02-04 22:43
Xaviesta - kan bara instämma jag hade inte heller kunnat glädjas åt en Cl titel om Barca vann den på samma sätt som Chelsea vann den 2012.Jag ska förklara varför.


Barcelona under Pep kommer man alltid att minnas då man vann Cl med ett otroligt vackert och tekniskt spel som var på en otroligt hög nivå. Medans Chelseas vinst i Cl så kommer man glömma bort de om några enstaka år då man vann den med ett spel som inte alls var spektakulärt. Lägg därtill turen som man hade på sin sida.


Läste på ett Engelskt forum där man diskuterade vilket lag som var det bästa genom tiderna, många som var från England, och som var United supportrar höll Barcelona under Pep som det bästa laget. Sen var det en annan som sa att Bayern under 70 talet vann många Cl titlar med, men inte på ett sätt där dom kan skriva in sig som ett av dom bästa lagen någonsin, ungefär så sa han.


För mig är det väldigt viktigt att man vinner titlarna på ett tekniskt och fint sätt.
Barcelona Dinho the artist
2014-02-04 22:34
Haha jag förstår. Ja om har man följt Barcelona mer än sisådär 7-8 år är det förmodligen pga. den vackra fotbollen och ej den resultatbaserade:)
Annons: