/spanien/barcelona/forum/6198.aspx/spanien/barcelona/forum/6198.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-01-23 12:47
Fan va gött om det nu är sant. Han klankade på Laporta, detta är fan en ännu större skandal än Laportas mandat om Rosell avgår. Vilken hycklare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-01-23 12:45
Barcelonistas (Barcelona) Haha måste bara säga att jag skratta när jag läste sista meningen där:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-01-23 12:45
AkarmalsAkaranka - orkar inte förklara allt för dig men lös "Xaviestas" inlägg så förstår du vad Iniesta gör. Iniesta är en spelare som alltid levererar i dom största matcherna. Det är där som han oftast tar fram sitt magiska trollstav.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-01-23 12:43
@Youngcules: Apparently now just a matter of hours before Rosell announces his resignation.

Barcelona Diar Shekha
2014-01-23 12:43
Blaugrana91
Det ÄR Rosells fel! Om nu Tito Vilanova vill ha Thiago Silva och det är omöjligt, då är det är styrelsens uppgift att berätta för honom att det inte går och han får titta på andra alternativ istället. Istället går man och spenderar en hel sommar på en spelare som alla vet är omöjligt.. Varför har man annars en ledning till?

Ungdomarna's kontrakt då? Hur kan Thiago's kontrakt gå från 90 miljoner euro till 25 miljoner euro på en månad, och månaden senare blir det 90 igen. Förstår Du hur dumt det här låter? Vilken klubb ger såna kontrakt? Det ÄR Rosells fel och hela hans ledning.

Att vi har Qatar Airways stör mig inte så mycket, det är varken sämre eller bättre än Fly Emirates som många andra har. Problemet är utrymmet som Rosell har gett de, det är ju pinsamt..

Neymar-Gate. Varför kan han inte bara stå för det han har gjort? Om han nu väljer att avgå då är han den fegaste presidenten jag någonsin sett. Samma man som ville ställa Laporta inför domstolen på grund av pengar och nu försöker han själv fly pga att han har skämt ut sig. Jag börjar mer och mer tro på median angående Neymar's pris, varför stämmer inte klubben tidningarna då? Varför gömmer sig Rosell då? Om du är oskyldig, så är det bara att komma fram och prata, vad är problemet liksom?

Jag förstår att Du gillar Rosell och jag har inget emot det! Var och en har sin smak, men du måste även kunna se Rosells brister som har skadat oss.
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-01-23 12:37
Blaugrana91 Det är naivt att tro att tränaren bestämmer vem som ska värvas. Tränaren kan komma med förslag till ledningen. Vad har vi en sportchef till annars? Det är ledningen som har sista ordet, i det här fallet är det Zubi som tar hand om värvningar, och han har inte skött det sådär jättebra hittills.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-01-23 12:29
Rosell agerar från vår ekonomiska situation. Jag inte att Laporta skulle komma in i klubben och värva helt vilt. Den snubben tar ingen tanke eller hänsyn till det ekonomiska. De två måste vara i balans. Laporta gjorde inget bra jobb med att se till att laget är förberedd för en föryngring. Alla hans värvningar med Txiki failade stort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-01-23 12:28
Fortfarande så är det knappast Rosells fel hur truppen ser ut, han väljer inte vem som ska värvas, det är tränaren för tusan. Rosell och ledningen ser bara till att det finns resurser till dem värvningar som tränaren vill ha och det har man skött galant. Att sen våra tränare har velat ha omöjliga spelare som Thiago Silva är knappast Rosells fel, klubben gjorde allt man kunde för att värva honom, var ju redo med dryga €50M, som sagt vad mer kan man göra? Ledningen ville ju t.ex ha Hummels.... Sen förstår jag däremot att man kan visa missnöje gällande alla sponsoravtal, men säg mig hur skulle Barcelona kunna fortsätta öka sin omsättning, sänka skulderna och vara bland dem bästa utan att söka nya vägar för inkomster? Kom gärna med förslag hur man kan öka omsättningen utan att skaffa sponsorer? Folk här gapar efter nya spelare, för att kunna köpa spelare behövs pengar, vilket man får från sponsorer. Spelar ingen roll vilken president vi hade haft, alla hade fått lov att för eller senare skaffa en sponsor.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-01-23 12:24
Gio Style Xavi har inte presterat på sin nivå ett bra tag nu, så det är inte "bara denna veckan" Även Puyol har tappat, men det är inte så konstigt han börjar komma till åren. Man ska väl kunna vara ärlig och konstruktivt kritisera våra spelare utan att någon här inne får spel. Vi måste tänka långsiktigt, vi rör oss längre och längre ifrån det vackra spel vi hade 08/09 då vi var som bäst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-01-23 12:11
Junior
Ingen är perfekt, men Joan Laporta är en ängel jämfört med roSELL!

När Laporta lämnade var vi världens bästa lag och titta var vi är nu om man kollar på det sportsliga. Ja vi kanske vinner ligan och cupen men jag tror att majoriteten här inne har gett upp hoppet om CL-guld..

Det är bara titta på vår trupp, den är för dålig helt enkelt. Det går inte att ha Song och Roberto till reserver till Xavi och Iniesta. Vi har behövt en mittback i snart tre år men har inte fått ett shit, hur svårt ska det vara att värva en mittback? Vi är Barcelona, inte Getafe..

Jag älskar Neymar men det var fel prioritering, det känns komisk att efter 7-0 när hela världen såg vårt usla försvar att välja ignorera en mittback men värvar en anfallare som ingen verkar veta hur affären gick på förutom Rosell. Rosell är en fegis och en clown. Om nu media har fel, varför stämmer han inte de då? Varför presenterar han inte affären för domstolen eller medlemmarna? Jag tycker redan att 57 miljoner euro var för mycket och om det nu visar sig att affären gick på 97 miljoner euro så måste han ut så fort som möjligt!

En ny president får gärna komma, bara han är raka motsatsen till Rosell. Vi behöver en president som brinner för Klubben, inte ens fegis som horar ut oss till Qatar, inte en president som inte har ett hjärta (se Abidal,Pep, Cruyff..) för klubben!
Barcelona Gio Style
2014-01-23 11:56
Iniesta är den bästa på sin position i världen.
Han har visst dominerat dem här 2 senaste åren, och det med råge.
Den här säsongen började han dock väldigt dåligt, det kan inget förneka.
När det nya kontraktet skrev pekade hans formkurva stabilt uppåt.
Jag är helt övertygad om att kontraktstrulet påverkade hans spel.

Att Iniesta har haft 2-3 mindre bra månader spelar ingen roll när han varit brutalt jävla bra i x antal år nu.
Iniesta är inte en poängspelare som Özil så jämför inte ens dem två snälla.

Gisses vad man kan höra i det här forumet. Typ femte gången jag skriver, lev inte och gör inte bedömningar varje vecka baserat på den senaste matchen.
Fotboll funkar inte på det sättet och folk blir bara jävligt jobbiga i längden när det ska gnällas på olika spelare från vecka till vecka.
Ena veckan är Mascherano sämst i laget, sedan Alexis, sedan Pedro, sedan Tello, sedan Xavi, sen Puyol, repeat x365 dagar om året.

I övrigt var det skönt att se Messi leverera igår.
Jag är INTE orolig över kreativiteten i laget, just igår var det bara han som var det av den enkla anledningen att han var den enda kreativa spelaren på plan.
Ett mittfält bestående av Sergi Roberto, Xavi och Song är inte så himla kreativ om vi ska vara helt ärliga.
Annat hade det varit med Cesc eller Iniesta på plan.

Jag tror helt ärligt att Neymar kommer att explodera måmässigt när han är tillbaka. Messi har en tendens att slå dem där mackorna som han slog till Tello när han viker innåt. Försvararnas uppmärksamhet vänds då mot Messi.
På samma sätt kan vi räkna med att Pedro och Alexis målproduktion kommer att sjunka då Messi inte har samma öppna vinkel att slå passningen åt höger som åt vänster.

Jag saknar Iniesta just nu, ska bli skönt att ha honom tillbaka.
Förhoppningsvis fortsätter formkurvan att peka uppåt.
Barcelona Júnior.
2014-01-23 11:47
Diar Shekha

Den "gode" Laporta är trots allt inte lika god som han framstår, kanske bredvid Rosell men det gör vi flesta.

Jag tror vi behöver något nytt, något färskt och en ny president med nya idéer. Jag hade föredragit en president som inte strävar efter att stå i centrum och som dessutom är skötsam.
Barcelona Barca Barca
2014-01-23 11:13
el Flaco Tack för viktig info, det uppskattas!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-01-23 11:11
Vi har haft en tung säsong i år med alla skador och pajkastningen bakom kulisserna hos ledningen. Laget har inte toppat formen och för varje gång det är på gång att ske så skadar en nyckelspelare sig. Det hade varit skönt att ha en spelare som Messi som kan slå de passningarna i exakt rätt moment som vår lilla omänskliga monster Messi!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-01-23 11:08
El Flaco Vad tror Du om den gode Laporta då? Förra året sa han att för varje dag som det går så tänker han ännu mer seriöst på att ställa upp. Det var ungefär vid samma tidpunkt när Klubben körde ut Eric Abidal.. Jag följer Laporta på Twitter och av det man ser så följer han Barca fortfarande på väldigt nära håll. Man kan ju tycka han borde ha ännu mer motivation nu när det blåser mycket kring roSELL! :P Så här skrev Laporta på Twitter igår? @JoanLaportaDcat: El president Sandro Rosell ha de donar explicacions als SOCIS del FCBarcelona. Es deu a ells. El seu silenci perjudica la imatge del Club. "Rosell måste förklara sig för Medlemmarna, hans tystnad skadar Klubben's image!" Det som jag tycker är ganska fascinerande är hur både MD och Sport 'attackerar' roSELL. De har ALLTID försvarat honom tidigare, de valde till och med roSELL's sida när Guardiola snackade skit om de! Men som man brukar säga 'ingen rök utan eld'. Inte ens roSELL's favorittidningar försvarar honom längre. Det måste vara väldigt illa! roSELL OUT. Bring back Joan Laporta!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Glaubrana
2014-01-23 11:07
Han är ju den enda som slår dom passningarna så går inte att jämföra :) finns ju ingen som vågar chansa på sådana pass:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-01-23 11:05
Varför tror ni att Messi är så mycket bättre än tex xavi och iniesta (och vilken annan spelare som helst) på att slå dessa till synes omöjliga passningar? Är det för att han har tex en bättre blick för spelet? Kan det vara så att han litar mer på sin förmåga än någon annan? Vi som kollar på matchen får en blick över hela planen och vi kan oftast se vilken boll som är bäst att slå, men det är en annan femma att vara på planen och ha en massa motståndare som jagar dig och skymmer blicken. Är han mycket mer snabbtänkt än någon annan? Jag är bara imponerad, för det känns som han kollar på matchen genom tvn och på så sätt så får han blick över var alla är och var alla kommer löpa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona el Flaco
2014-01-23 10:59
När jag var i Spanien förra veckan läste jag en artikel i Sport, lördag den 18 januari, om att en viss Víctor Font funderar på att ställa upp i presidentvalet. I förra valet 2010 ingick han i Marc Inglas kandidatur. Font har erfarenheter inom telekommunikationsbranschen och har varit aktiv i sociala medier, främst twitter, för att yttra sina åsikter och tanker om ett nytt Barça. Det stod även att Agustí Benedito håller på att förberedda sin kandidatur till nästa val. Benedito slutade tvåa i förra valet och gjorde ett ganska bra intryck när det var dags för de TV-sända debatterna. Minns att hans andraplats i racet ansågs som en skräll. Han har också varit aktiv i sociala medier, men hans främsta stöd ligger i hans relationer med olika penyas, supporterklubbar. Enligt notisen är Beneditos valprogram helt redo för att presentera sig i presidentvalet. Oppositionen börjar mobilisera sig.
Barcelona Diar Shekha
2014-01-23 09:35
Någon som vet lite angående Sport och MD's stora nyheter om Sandro Rosell idag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-01-23 08:39
Grym match av Messi igår, underbara assists. Synd bara att han är tvungen att gå ner på mittfältet och göra Xavis jobb. Han har gått ner sig rejält Xavi, han försöker inte ens slå genomskärare längre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-01-23 07:09
"Det är Iniestas uppdrag att vara en Özil-typ" Konkret kvalificerat skitsnack det där. Özil var en direkt poängspelare i Real Madrid och iklädd rollen som assistgörare i Mourinhos kontringsfotboll. Iniesta är inte ens i närheten av att vara en "Özil-typ". Jag är så fruktansvärt trött på sådana paralleller! Iniestas primära roll i Barcelona är att bryta tiki-taka mönstret vid behov eller som opportunist om läget ges. Han är den som skär i motståndarförsvaret likt en pizzarslicer med sina plötsliga ryck inåt i plan då han vrider upp tempot och frigör ytor åt anfallarna. Han även en magnet-roll där han sänker tempot plötsligt och väntar och väntar med passen och drar på sig försvarare efter försvarare och även på så sätt öppnar upp spelet och återigen dom där ytorna åt lagkamraterna. Alla poäng han har stått för genom åren är en ren och skär bonus då det egentligen mer har varit Xavis roll bredvid dennes huvuduppgift att förutom att lägga sistapassen främst styra tempot och rytmen i matcherna. Men vill man leka onödigt viktigt och trycka ner Andresitos fantastiska talang för fotboll genom att klaga på hans poängskörd så kan man ha i åtanke att vampyren är ofta den som öppnar upp för och spelar fram den som lägger assisten till Messi eller vem det nu än är som får oss att jubla. Att underminera Iniestas betydelse för Barcelona är alldeles förkastligt. Jag föreslår innebandy eller curling ett tag istället för en sådan människa så han kan komma tillbaka till verkligheten igen. Andres Iniesta är ett geni.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 02:42
Coach Pep. Jag är väldigt tydlig i min kritik. Det är snarare du som är slarvig med att anklaga någon för trollande när du själv varit medlem här i 20 dagar. Jag är snarare realistisk i min kritik mot Iniesta OCH Xavi. Jag bryr mig verkligen inte om vad Iniesta brukade uträtta för att vi lever i nuet, capiche? Dessutom är Iniestas uppdrag just att vara en Özil-typ. Vi har redan Busquets och Xavi som passar i sidled och håller igång motorn i laget. Om Iniesta uträttar samma sak kommer bollen aldrig framåt förstår du. Iniesta SKA agera som injektionen/de extra hästkrafterna i motorn om man så vill kalla det. Stiger inte Iniesta fram bildas inga trianglar och mittfältet förblir en lodrät linje. Det är inte Messi som ska droppa ned till Iniestas position för att göra arbetet på egen hand. Då har Iniesta ingen funktion på planen och plötsligt har Messi TVÅ funktioner (vilket Messi haft en lång period nu och ändå klarat sett på hans prestationer/statistik). Och vad FAN menar du med "yra med "attack och försvar" haha!?!? Började du följa Barcelona efter nyår eller!?!? :O Herregud! http://tymoon.eu/data/chan/fab/files/134030441915771.jpg Det är ALLMÄN KUNSKAP att spelfilosofin i FC Barcelona går ut på orden: ATTACK ÄR BÄSTA FÖRSVAR (därav Guardiolas etablering av press-spelet). Du heter ju själv "Coach Pep" så jag undrar hur i helvete du INTE kan veta om basic stuff som det? :S Slå in det i huvudet på dig själv så kommer livet gå enklare. Det är lika självklart som att veta att vår arena heter Camp Nou, att Puyol heter Carles i förnamn, att Ronaldinho har spelat i klubben, att bollen är rund, att våra färger är blaugrana osv. Som sagt: undrar om du är på riktigt. Speciellt med tanke på dina Zidane-glorifieringar om vi nu ska sitta och anklaga andra för att vara madridistas (något du gjorde utan att jag ens nämnt något Real Madrid-relaterat i mina tidigare inlägg). You make no sense, fella. Sluta kasta sten i glashus and get over. You lost this battle. Bona nit! (det betyder godnatt på katalanska vilket jag tvivlar på att du visste ..)
Barcelona Ronaldinho y Neymar
2014-01-23 02:35
Peps Barca hade slagit dagens Barca med 5-0 utan tvekan. Om inte värre. Det Pep gjorde med Barca, vi spelade den bästa fotbollen genom tiderna. Inte nog med att vi knappt förlorade matcher/tappade poäng vi lät fan inte ens lag skapa chanser eller komma över halva planen, nu känns det som vilka som helst kan slå oss och har väldigt lätt för att försvara mot oss. Skit lag som Getafe gör 2 mål på 10 minuter, Levante tar poäng och korpen gäng som Celtic och Ajax vinner över oss. Med Pep var vi överlägsna och även om vi åkte ut i Cl så var det bara otur då vi fortfarande körde över motståndet, han fick Xavi, Busuqtes, Pique, Alves och Iniesta att spela fotboll som gudar. Pep är något utöver det vanliga, han är vår bästa tränare genom tiderna. Han lever för fotbollen och den som inte gjorde sitt bästa och kämpade fick höra ett och annat efteråt, så en tränare ska vara.

Nu för tiden skiter Xavi och Iniesta i hemjobbet och presspelet medans Messi går på planen. Gjorde dom det under Pep?

Jag saknar laget vi hade under Pep, jag saknar tränaren som gjorde oss till det mest fruktade laget i världen.

Vi är inte i närheten av att vara det vi en gång var, vi är flera snäpp sämre. MEN! Med en ny back, en ny mittfältare och en riktig killer i straffområdet så kan vi fortfarande vara med och slåss om titeln som världens bästa klubb. Först ska Rosell ut med huvudet före och idioten Zubi, sen ska vi börja en ny era. Kanske med Thiago tillbaka, låt oss hoppas.

Visca
Barcelona Grande Barca
2014-01-23 02:23
på tal om något annat.. någon som är vaken och kan svara mig på några frågor, skulle betyda mycket..

När försäsongen i spanien börjar.. vilken månad osv..

Hur många lag finns det i staden barcelona som spelar i antingen seguna division eller segunda b dvs 3e divisionen?

och hur bra tror ni att de är ? är det som superettan här ?
Coach Pep,
2014-01-23 02:08
KarmalsAKaranka

Jag har inte anklagat dig för någonting förutom att du är slarvig och ignorant i dina åsikter om Iniesta. Det stämmer att han inte bryter igenom försvar som han en gång gjorde, men det är stor skillnad på Peps Barca och senaste två årens Barca. Vi har varit långt ifrån samma lag senaste två åren, men Iniesta har fortfarande vuxit som spelare. Han skapar dessutom mer än vad du verkar ha koll på, men sen när har Iniestas roll enbart gått ut på att bryta igenom försvar? Ett vanligt misstag är att man jämför Iniesta med Özil som är en totalt annan spelartyp. Iniesta är inte lika direkt och målfokuserad i sitt spel utan hans primära uppgift går ut på att se till att passningsspelet fungerar som det ska.

Om man analyserar Iniesta noga igenom en match så märker man hur hans extravaganta fotbollshjärna hjälper honom att ständigt ta korrekt beslut, och det är just vad som definierar Iniesta för mig; att ta korrekta beslut. Det finns ingen bättre spelare du kan ha på ett mittfält. Hans fotbollshjärna är på en egen nivå och kombinerat med tekniken han besitter gör honom till den bästa mittfältaren sedan Zidane. Att du inte förstår dig på hans storhet som spelare är din egen förlust

Sen vet jag inte vad du yrar om med "attack är bästa försvar" osv. Det sista vi har problem med är målskytte och vi har inte längre problemet med att spelet låser sig och att målen uteblir. Faktum är att du inte har presenterat en hållbar anledning till varför du anser dig ha rätten att nedvärdera Don Andres prestationer. Han kommer tillbaka snart och kommer som vanligt glänsa i de stora matcherna.
Barcelona Diar Shekha
2014-01-23 01:39
Underbara Bilder! :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 01:27
@Diar Shekha:


Laporta 3
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 01:23
@Diar Shekha:


Laporta 2
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 01:21
@Diar Shekha:


Laporta 1
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-01-23 01:10
Coach Pep. Vad fan yrar du om? Jag är nog en större Barca-supporter än vad du någonsin kommer vara. Kom gärna på besök så får du se mina foton från Camp Nou och en glimt på mina tröjor. Eller varför inte kika i min historik innan du slänger falska anklagelser? ... och det är just det jag INTE värderar Iniesta efter. Jag skiter fullständigt i hans meriter men du verkar ha svårt att förstå det. Iniesta har verkligen inte blivit bättre de senaste 2 åren och han bryter inte igenom försvar som han en gång gjorde. Det är fullständigt obegripligt att du själv tycker det. Barca's filosofi är följande: ATTACK ÄR BÄSTA FÖRSVAR och den taktiken har Pep matat ihjäl spelarna med under sina säsonger därav titlarna och den kreativa fotbollen. När punkten ATTACK inte fungerar lika bra (då Messi inte kan göra hela jobbet dvs passa fram till sig själv OCH göra mål) så lider FÖRSVAR. Att ATTACK inte fungerar lika bra beror på de andra spelarna som ska dela ansvaret med Messi. Dessa spelare är Xavi och Iniesta. Varför Xavi och Iniesta? Jo, för att de får mest speltid tillsammans med Valdés, Messi och Busquets. Busquets kan inte ta det offensiva ansvaret och Valdés är målvakt. Dessutom har Xavi och Iniesta långt mer erfarenhet än alla spelare i truppen och jag förväntar mig att man ska utnyttja denna rutin till att göra extremt få misstag och/eller bidra med något i offensiv väg utan större komplikationer. Men visst ... Pedro har likt Xavi och Iniesta också gått ned sig och jag förväntar mig mer av Pedro. Sanchez är inget att hänga i julgranen och Neymar/Tello etablerar sig fortfarande i gänget. Mittfältarna är däremot de spelarna som ska röra om i grytan och dela ut kvalitativa bollar. Det gör inte vårt mittfält tillräckligt ofta idag. Tempot är för lågt. Passningarna är ofta otajmade eller för fegt slagna. Messi har blivit bättre de senaste 2 åren. Iniesta? Nej. Kan även notera att vi blivit urusla på att vinna andrabollar i jämförelse med Pep's era. Jag fick magsår i söndags och lite magsår under kvällen nu också.
Annons: