/spanien/barcelona/forum/6195.aspx/spanien/barcelona/forum/6195.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:39
Neymar11

Haha, det där lär bli svårare. Jag tror verkligen inte att vi behöver se oss ut på marknaden för en ny högerback när vi har Adama. Att köpa Cuadrado och skola om honom till högerback som det pratats om, nej, onödiga pengar. Eller att köpa Danilo. Alla dessa offensiva ytterrbackar som lirar idag har en gång i tiden varit offensiva spelare som skolats om.

"Alves' father Domingo had a passion for football as well, and eventually managed to organize his own football team. Alves, at the age of 10, started as a winger, but because of the lack of goals he had, his father re-positioned him as a right back, a position he still plays until now."

Nu skolades visserligen Alves om redan som 10-åring men det var bara ett exempel.
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 18:39
Canaletes (Barcelona) Haha våra grannar inte så kreativa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 18:38
Neymar11 (Barcelona) Haha dom kommer istället att hyllas för att deras offensiva fotboll har lett till straffar medan vi får fördelar och filmar till oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 18:33
LeoMessi Dom har fått lika många som oss nu Gerrard har gjort hela 10 straffmål endast denna säsongen under ligaspelet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-04-06 18:32
Perrard (så som våra grannar hade kallat honom) strikes again!
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 18:32
Tror ni att det kommer stå i Aftonbladet att Liverpool får många straffar? Står antagligen mer om hur galet mästerlig Gerrard är på att ta straffar
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 18:31
Gabriel Okej nu övertygade du mig! Nu är det bara börja med trollet som leder b-laget
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:28
Neymar11

Jag kan se det som ett riktigt geni-drag faktiskt. Vad är det Adama saknar som en bra ytterback ska ha? Ingenting i mina ögon. Han har snabbheten, tekniken och förmågan att ta sig förbi sin motståndare offensivt. Rent defensivt kan det hända att han har mycket att lära sig, framför allt taktiskt då han aldrig lirat som ytterback, men det lär han sig. Dessutom återgår jag till hans snabbhet, det är en sådan otroligt stor fördel att vara så snabb som han är när man ska spela ytterback i Barcelona. Kolla på både Alba och Abidal, hur många gånger har dem båda inte räddat oss från flertalet kontringar pga deras snabbhet? Adama är lika snabb. Sen har han bättre fysik de flesta offensivt skickliga ytterbackarna. Det är helt enkelt en sällsynt kombination att vara både så kraftfull och teknisk som han är.

Ta Chelsea tex, de föredrar fysik före teknik och snabbhet när de spelar med Azpilicueta och Ivanovic, medans Barça och Bayern spelar med Alves/Alba och Rafinha/Alaba. Det är svårt att hitta en kombination utav både snabba och tekniska ytterrbackar samtidigt som dem är så fysiskt starka. Jag ser verkligen Adama som en exceptionell spelare på det sättet, och jag kan helt enkelt inte så hur han inte skulle klara av att lyckas som högerback hos oss. Ger man honom den tid han behöver för att skolas om så kan det bli succé.

Men så som jag har förstått det på dig så är det att du är ett sådant stort fan av honom att du villl att han ska förbli offensiv, jag förstår dig. Men du får inte glömma att det blir svårt för honom att ta en plats hos oss rent offensivt, du får inte blunda för det faktumet. Kan man hitta en lösning på problemet, vilket jag tror högerbacksplatsen hade kunnat vara, så bör man överväga det.
Barcelona Rafa Alcântara
2014-04-06 18:22
2-0 Barca B!!
Barcelona Gio Style
2014-04-06 18:21
Dubbelfotad ;)
Barcelona Rafa Alcântara
2014-04-06 18:20
Dongou 1-0!
Neymar11
2014-04-06 18:18
Gabriel Jag kan inte se det framför mig bara så du får övertyga mig. Du får inte glömma att killen endast är 18 år gammal, vi har väl åtminstone 2-3 år kvar innan man behöver bestämma om han platsar eller inte Så bråttom har vi inte med honom. Han behöver en till säsong i b-laget som ordinarie och förhoppningsvis under en annan tränare. Året därpå kan vi låna ut honom (Sevilla, Valencia, Everton) så får vi se vart utvecklingen är påväg Jag personligen tror att det hade vart slöseri med talang, medan du kan se kvalité och en potential högerback Dock så hoppas jag att du har rätt för vi är i stort behov en högerback
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:10
Neymar11

Okej, han är vänsterfotad, det är fortfarande inget problem det kan man se klart och tydligt i videon. Han slår bra inlägg och skjuter som en oxe även med högerfoten.
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:09
Neymar11 Då säg mig vart Adama ska få plats i Barcelona. För sett till hans talang är han alldeles för bra för att sitta på bänken om han fortsätter att utvecklas, eller hur? Och det vore jävligt synd att bli av med honom. Vi kan komma överens snabbt och enkelt om att Messi och Neymar har och kommer att ha 2 av de 3 offensiva rollerna i flera år framöver, det gör att det finns en plats att kriga om för Alexis, Pedro, Deulofeu, Adama och alla andra. Lägg därtill att Barcelona är en klubb som alltid kollar i marknaden efter nya offensiva stjärnor att köpa in, Barcelona nöjer sig aldrig. Det har redan pratats om att sälja en av Alexis eller Pedro för att ge plats åt Agüero. För bara några dagar sen ryktades det om att klubben hade en överenskommelse med Reus. Detta är bara rykten men det stärker fortfarande min poäng om att Barça alltid ser sig efter nya offensiva stjärnor. Så jag frågar igen, vart ska Adama få plats? Jag ser helt enkelt inte hur han ska få plats i anfallet där uppe, som jag sa så skulle det krävas en explosion i hans utveckling då det helt enkelt inte går att stoppa honom, ungefär som det var med Messi när han kom fram och Guily fick flytta på sig tillslut. Men nu har vi tom ännu mer konkurrens i anfallet än under Rijkaard. Alexis och Pedro är inga dussinlirare och försvinner en av dem så kommer man att ersätta dem med en annan världsstjärna (se Reus och Agüero). Sen har vi Deulofeu som också ses som en av våra absolut bästa offensiva talanger som kommer tillbaks på lån, ska vi göra oss av med honom för att ge plats åt Adama. Allvarligt talat, jag är ett stort fan av Adama men jag ser stora möjligheter med att skola om honom, dels för att högerbacksplatsen bara står och väntar på att någon ska ta över den efter Alves och dels för att jag inte vill bli av med en spelare som Adama. Om Alba, Alaba och Coleman klarade av att skolas om så kan säkert Adama klara av det också. Sen är ytterbacksrollen inte alls lika otacksam som du får den att låta, framför allt inte i Barcelona där både Alba och Alves får en hel del boll att jobba med. Snarare tycker jag att ytteranfallarna har en mycket mer otacksam roll än ytterbackarna. Men ja, vi får agree to disagree.
Neymar11
2014-04-06 18:04
Han är vänsterfotad!
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 18:00
Gabriel Jag hade inte gillat idéen med att ha en av dom största offensiva talangerna inom klubben på en högerbacksplats. Och utöver det så finns det inget som säger mig att han skulle kunna sköta den platsen heller. Att vara ytterback i Barcelona är det mest krävande och otacksammastes som finns. Att gång på gång springa längs korridoren och allt som oftast inte få bollen, för att samtidigt skynda sig hem och försvara Men däremot ser jag en striker i honom, låt killen kolla in videos på hur eto agerade och på hur Larsson löpte. Så hade vi haft ett lejon däruppe, och det där är en talang utöver det vanliga som han själv redan har bevisat Agree to disagree ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 17:57
AndreD

Tänkte väl det.
Barcelona Gabriel
2014-04-06 17:56
Alltså om Adama är vänsterfotad (vilket jag inte ens är säker på att han är) så sköter han högerfoten otroligt bra, så det ser jag i sånna fall verkligen inte som något problem. Jag ser en framtida världsback i Adama om man skolar om honom till högerback. Varför inte? Vart ska han ta plats i anfallet? Let's be real. Det finns inte plats för honom, konkurrensen är redan stenhård. Det skulle krävas att han får en riktig explosion i utvecklingen likt Messi, men allvarligt talat. En Adama med den offensiven och den fysiken kan bara bli succé om man lär honom att skolas om till en högerback.

Att han är vänsterfotad (om han ens är det) är inget problem när han använder högerfoten så bra. Seriöst, är han vänsterfotad? Kollar på länktipset och han använder högern mer än vänstern.
Barcelona AndreD
2014-04-06 17:54
@Neymar11:

Han är högerfotad.
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-06 17:48
@Neymar11:


Kan det bli värre än Alves inspel?
Barcelona Gabriel
2014-04-06 17:46
Neymar11

Högerfotad eller inte, han vet hur man använder högerfoten och har knappast några problem med varken inspel eller att bomba in bollen med högerdojan.
Neymar11
2014-04-06 17:44
Gerrard gjorde precis sitt 9:de straffmål för säsongen i ligan Vart är alla artiklarna om detta då
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 17:31
Gabriel Och ska vi skola om Adama till något så borde det var till striker. Den fysiken och snabbheten han besitter hade gjort honom otroligt farlig. Vi hade haft ett lejon däruppe som får en tänka tillbaka till Eto'os glansdagar
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 17:25
Gabriel Hade han varit högerfotad hade det nog varit enklare. Ser nästan mer potential i pedro som högerback än Adama
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 17:17
Jag säger de igen, jag är sjukt nyfiken på att se Adama som högerback. Jag ser allvarligt talat inte riktigt vart han skulle få plats i anfallet när vi redan har Messi, Pedro, Alexis, Neymar plus att vi har Deulofeu och Rafinha. Adama är alldeles för bra och har alldeles för mycket potential och talang för att han ska skeppas iväg pga att det inte finns plats för honom. Just därför är jag riktigt nyfiken på att möjligheten att skola om honom till högerback. Även Alba skolades om och idag är han en av världens bästa vänsterbacken, varför skulle det inte kunna gå att göra med Adama som i princip är lika snabb som Alba och dessutom har en helt galen fysik. På riktigt nu, tänk på möjligheten. Vi sitter och letar efter Alves ersättare när vi kanske redan har honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona -SAMI-
2014-04-06 17:12
Vad skrev han ? Fan jag missa.
Neymar11
2014-04-06 17:04
Barca - ¡el equipo mejor! Härligt att du upplyser oss, råkar du ha någon länk på det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-04-06 17:00
Läs igenom forumsreglerna gällande innehållslösa kommentarer
//MOD
Neymar11
2014-04-06 16:55
Rambla~ I slutändan kommer det handla om hans attityd. Så vi får vänta och se Nu får vi kolla in när big sams fyrton visar oss själva konsten i att spela fotboll utan att göra det! :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-04-06 16:51
Äntligen är Grimaldo tillbaka i startelvan för B-laget igen och petar Planas till bänken.

Masip
Bagnack, S Gomez, Edgar Ié, Grimaldo
Samper, Ilie, Edu Bedia
Sandro, Dongou, Suarez

Adama och Munir på bänken tillsammans med bland andra comebackande Espinosa som är tillbaka efter knäskada.

Numancia står för motståndet och de har kryssat i 11 av 15 bortamatcher denna säsong.

Avspark 17.00
Annons: