/spanien/barcelona/forum/6188.aspx/spanien/barcelona/forum/6188.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2014-04-04 12:20
"Jag tycker si, du tycker så, du måste lära dig att acceptera att folk ibland inte alltid kommer att hålla med dig och då kan du inte prata som att ditt ord är lag, framför allt inte i något som ska vara en argumentation baserade på åsikter."

Wtf, jag har för mig att jag skrev detta - exakt detta, på exakt samma sätt till Barcelonistas. Kopierat det jag skrivit? Eller så har du på något konstigt slumpmässigt vis lyckats skriva på exakt samma sätt som mig.

Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-04 12:17
PROFETEN PUYOL!

1.Det är rätt känt att Rosell inte hade rent mjöl i påsen men förstår inte hur det är relaterat till något av det som skribenten Gabriel skrev.

2. Messi skattebekymmer som han friades från var bara ett av exemplen på den häxjakt som Barca genomgått senaste åren och ingenstans har Gabriel eller någon annan påstått att Messi blev tvingad av Perez att fuska som du får det att låta, men däremot vet vi att Perez är en person med mycket makt och det har varit från Madridhåll som det rotats hos Barcelona om 7 år gamla uppgifter.

3."Jag tror inte att man som Barca-fan systematiskt skall gnälla på domarfusk för onekligen så har vi själva haft fördelar."

Jag ser inte vart det gnällts, dock borde du kikat in hos RMCF's officiella hemsida efter senaste clasicot.

4."Mer än en klubb-klubben anmäler förstås inte någon annan klubb. Hmmm, bara om dåliga planer efter varenda dåligt resultat på Italiensk mark."

Två heeeeelt olika saker. Att tipsa/begära undersökningar om doping/registreringar etc är absolut inte samma sak som att svara på Nej på frågan: Tyckte du att planen ni spelade på lät er få ut det maximala ur ert spel?

Ska spelarna hålla käften när de blir intervjuade eller?

5. Det sista du tar har återigen inte något med situationen eller Gabriels text att göra. INgen förnekar att det är osant det du tar upp, men ack så orelevant då Barca har haft klart mer framgångsrika år jämfört med antagonisterna och till skillnad från dem så har Barca fått sin utdelning medan Reals uteblivit.
Barcelona Gabriel
2014-04-04 12:16
PROFETEN PUYOL!

1. Nyt namn.

2. Gå till Puertan.

3. Kom inte tillbaks.
Barcelona PROFETEN PUYOL!
2014-04-04 12:09
Barcelonistas/

Jag undrar på vilka grunder jag gör mig skyldig till att vara "ett troll" i en diskussion som har med egna åsikter att göra? Jag tycker si, du tycker så, du måste lära dig att acceptera att folk ibland inte alltid kommer att hålla med dig och då kan du inte prata som att ditt ord är lag, framför allt inte i något som ska vara en argumentation baserade på åsikter.

Om du tycker Barca var överlägsna skulle jag nog råda dig till att se om första halvlek, Neymars chans var inte i närheten av de Benzema brände, så ser inte varför Real inte lika gärna kunde punkterat matchen i så fall.

Nu sa jag aldrig att jag tyckte handssituationen skulle vara straff, men enligt de spanska reglerna BORDE det ha blivit straff, för jag utgår från att ingen missade att han ligger med armen mot bollen. Situationen med Ronaldo är solklar oavsett regelbok (faktiskt).
Barcelona Simon Berglind
2014-04-04 12:01
Gabriel

Så klart att det är svårt.

Vi är i ett svårt skede av världshistorien där mer eller mindre allt vi gör innebär någon annans död eller lidande. När ni tittar på Barcelona så stödjer ni modellen i samhället där den som är känd, tillgiven och duktig tjänar mer än de någonsin kan göra sig av med, medan fattiga människor sitter på knä utanför arenorna för att tigga till sig - såvida de inte blir bortforslade av makten - en matbit för dagen.

Detta kommer inte att ändras förrän den världsomspännande åsikten att "min underhållning, min bekvämlighet, min identitet är viktigare än andras liv och välmående" - eller som du uttrycker det, "det du föreslår går inte", krossas.

Det är möjligt att "det inte går att bojkotta Barcelona och fotbollen". Men det är minst lika omöjligt att inte göra det.

Är man medveten och införstådd i samhällsutvecklingen och den ekonomiska snedfördelningen så innebär supportandet av kändisindustrin överhängande risker kanske inte för oss men för våra barn och barnbarn. Vår tillåtande attityd till det sjuka samhället gör att framtida generationer kommer att leka mer "leta pantflaskor" och mindre "spela fotboll och kramas när det blir mål".

Man får helt enkelt välja mellan sin egen artificiella kärlek för Fotbollen Incorporated och ett välfungerande samhälle. Mellan sin egen tillfälliga stimulans /lycka och kurage.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2014-04-04 12:00
Profeten puyol Men snälla du... (Är det inte så du börjar dina inlägg?) Jag äcklas bara att du använder Puyols namn när du trollar fritt. Bara att du existerar här inne är bevis nog för det där "lillebrorskomplexet" vi pratar om ;) tänk på det lilla troll!
Barcelona NoGo™
2014-04-04 11:46
Puyol (knee) and Cuenca (thigh), both recovering from injuries, are training with the group this morning #fcblive

Härligt! Puyi snart tillbaka då!
Barcelona PROFETEN PUYOL!
2014-04-04 11:43
@Gabriel:

Även om jag ser dig som en av forumets grymmaste skribenter så är din analys av situationen helt åt helvete!

Man måste inser nog att det är Rosell som återigen inte har koll på grejerna/försöker fuska sig undan. Om man nu kan ljuga om en transfer med upp till 50% enligt vissa källor så kan man göra vad fan som helst. Inte konstigt att han blev avsatt/avgick.

Så du menar på fullaste allvar att Messis skattefusk är alltså inte Messis/hans tjänstemäns fel. Utan Perez fel. Intressant.

Jag tror inte att man som Barca-fan systematiskt skall gnälla på domarfusk för onekligen så har vi själva haft fördelar.

Mer än en klubb-klubben anmäler förstås inte någon annan klubb. Hmmm, bara om dåliga planer efter varenda dåligt resultat på Italiensk mark.

Att Real kan ha en lillebrors-komplex är säkert till viss del sant. Lika sant som att vi under långt tid haft en (förskräcklig) von-oben-attityd.

Det är ju inte Real som köper en spelare för mer än man redovisar, för en hutlös summa dessutom, och som sedan inte är en regelbunden starter. Inte heller Real som får för sig att värva en spelare för typ 700 miljoner, och sedan sälja denne för mångdubbelt mindre, trots en bra säsong i bagaget. ja jösses vad Real stinker.
Barcelona Gabriel
2014-04-04 11:28
Simon Berglind Bojkotta fotbollen och bojkotta Barcelona? Jag ska ärligt erkänna att jag lovade mig själv att bojkotta Barcelona 2002-2003 säsongen när allt gick åt helvete. Som en ung grabb på 14-15 år var det för stora besvikelser för mig som jag inte riktigt klarade av att hantera. Efter varje förlust lovade jag mig själv; "nu räcker det, jag tänker inte kolla mer på dem, de förtjänar mig inte som fan". ... Nästa match kollade jag ändå, med händerna i kors som protest. Det du föreslår går inte. Och jag tror jag talar för alla culés.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Simon Berglind
2014-04-04 11:17
Jag tror man bör vara införstådd i att det här inte handlar om fotbollens regelverk eller moraliska kod utan att det handlar om en av två saker: att FIFA och Barcelona vid överklagan ingår en "överenskommelse", d.v.s. att mer pengar pumpas in i genomkorrupta FIFA, eller att det funnits en välfinansierad request från Real Madrid om att framställa en "utredning" med just de här följderna; inte i sportsligt syfte, men för att titlar är betydelsefulla för varumärket Real Madrid.

Det är dags att sluta betrakta fotbollen som en glad, nyttig folkrörelse styrt av ett välvilligt organ i toppen, och istället se den för vad den är: en ful, smutsig anhopning av globala företag där pengar är medlet, målet och syftet.

Jag tycker i grund och botten att fotbollen är genomvidrig, men det här handlar inte om moral. Inför VM i Brasilien har miljoner fattiga människor medvetet utrotats ("försvunnit spårlöst") de senaste åren. Vi vet alla om arenabyggnationsskandalerna i Qatar, och även annorstädes där det byggs arenor utförs arbetet ofta av människor i extremt utsatt position, till nästan ingen betalning alls. Detta för att du och jag ska sitta hemma och äta chips när Messi, Adidas, FIFA och en massa andra korporativa parter tjänar miljardbelopp innan någon ens rört bollen.

Det handlar helt enkelt inte om moral utan om pengar och varumärken. Debatten som förs här om "rätt eller fel" är sålunda oväsentlig eftersom att det är irrelevant när det inte är ett beslut på moraliska grunder.

Mitt tips till er alla är att göra som jag till slut bestämde mig för... Bojkotta hela skiten. Det finns inga logiska skäl att år 2014 se en fotbollsmatch på tv, supporta ett globalt företag eller försvara fotbollen och klubbarna. Jag inser att stödet till fotbollen - trots sin fulhet - handlar om identitet och gemenskap. Men om ni skiter i den här monsterindustrin och lallar bort till Ödeängens IP för att delta kring och i det lokala division 6-laget så lovar jag att det finns mer givande gemenskap och identitet där.

Om inte annat borde ni av ren kärlek för Barcelona bojkotta laget för att det nyfascistiska Spaniens kanske mest utsatta grupp, katalanerna, ska få sitt fotbollslag tillbaka.
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-04-04 02:08
Alla borde läsa om den här ungen Sam. Hans föräldrar offrat allt för sitt barn och kunde haft det bättre om det inte vore för FIFA. De har spenderat 100.000 euro på grund av den här skit regeln.

Sam Borden wrote a piece for the New York Times in November 2013 about 13-year-old Ben Lederman. A large part of the narrative focuses on the lives of Ben’s parents, the sacrifices they have made and their testimonial that FC Barcelona has given little to no help.

I’m not going to write much, rather go read the original piece itself because it’s well crafted and does not merit summarization. Frankly, it’s a damning story for the club. FIFA’s Regulations on the Status and Transfer of Players very clear states in Article 19 “The Protection of Minors” sub section a that with regards to any transfers of players under 18 “The player’s parents move to the country in which the new club is located for reasons not linked to football“. Ben’s parents moved because of course the opportunity was one in a million for their child, and “as a parent, it was the kind of joy [when Ben found out he was accepted to La Masia] that just makes you incredibly happy“. They tried to open a bank account, but couldn’t without a permanent address. Could the club have helped? They stayed with friends for two months and spent nearly 100,000 euros in the first year, largely from their savings. Why? Because neither had a work permit. The club couldn’t help with that? Article 19 subsection a clearly states the parents must move for “reasons not linked to football“, which typically means they must continue working in some capacity. If FIFA need more evidence, it appears they need only contact the Ledermans.Read more: http://www.totalbarca.com/2014/exclusive-special/the-story-of-the-ledermans/#ixzz2xs5T72em
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-04-04 01:56
@barcastuff: Deulofeu: "I'd really like to be at Barça, because it is the best team in the world. But I know it is very complicated. We have to wait."

“@barcastuff: Deulofeu: "In which other English club I'd like to play? I am happy at Everton. The only team I want to play for is Barcelona." [ibtimes]”
Barcelona Barcelonistas
2014-04-04 00:46
"Franco Baresi sade det bäst när han påpekade att Milan, Ajax och Barcelona är fotbollens referenspunkter och de mest inflytelserika klubbarna. Milan utvecklade försvarskonsten, Ajax uppfann totalfotbollen och Barcelona maximerade den genom att tänja på fotbollens tekniska gränser i en fotbollsvärld som förnekade att tekniskt spel kunde leda till framgångar."


Så otroligt bra skrivet!
Barcelona Leo y Cesc
2014-04-04 00:16
Det roliga är ju hur hatkampanjen Madrid satte igång innan El Clasico och hur Tata skulle sluta nu i sommar, nu efter att vi slår småbarnen och ser ut att kunna ta hem ligan så kommer det nya anklagelser och massa skit på klubben strax innan säsongsavslutning. Ringer det inga klockor hos er? Bedrövligt hur fotbollen inte längre är fotboll utan endast politik. Tråkigt med denna häxjakt som Madrid hållt på med sedan Perez kom tillbaka till dom vita fågelskiten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-04-04 00:11
Xavi, Alba, Costa, Iker o Azpilicueta i musikvideo :P Catchig låt!

Barcelona Siempre Barça
2014-04-04 00:06
Det roliga är att om folk verkligen läser igenom domen som det står så är det spanska fotbollsförbundet som också har fått skit, böter och straff på att fixa reglerna. Så här är det. Barca har följt reglerna som är för landet och landets fotbollsförbund men FIFA tycker inte att dem reglerna är enligt med FIFAs regler så därför har Barca och spanska fotbollsförbundet fått bestraffning. Alla skriver om Barca hit och Barca dit. Men Barcelona följer reglerna som har satts av landet i första hand och landets fotbollsförbund i andra hand. Så om FIFA ska göra rätt ska dem helt och hållet straffa landets fotbollsförbund och inte dem som följer deras regler. Just därför har inte Barcelona gjort fel och dem inte är oroliga. För dem har följt regler och det kan dem bevisa. Alla läser rubriker i olika blaskor men läser inte all fakta och dömer lag och sånt utan att veta ett skit!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gonzalez_Barca
2014-04-04 00:00
Mitt i all denna soppa sitter väl Zubi hemma och njuter, han kommer bli kung på PGA-touren efter denna sabbatsår han nu kommer ta..
Barcelona Dinho the artist
2014-04-03 23:51
För mig känns det fullkomligt meningslöst att rasa över olika klubbar förrän vi vet vilka som ligger bakom detta. Även då finner jag det onödigt att bli förbannad och anklaga denna klubb. Visar det sig att vi gjort fel är det inte mer än rätt att vi blir straffade, vare sig det är real madrid eller Murcia som anmält oss. Misstänker vi att Real sysslor med samma saker; fine, vi har samma möjligheter att invända som de har.

Någon som vet något om att Arda skulle missa returen? Snackas en del om det.
Coach Pep,
2014-04-03 23:43
@Gabriel:


Väl talat.

Det syns på långt håll att Perez är ett maktfullkomligt och lömskt litet kräk. Jag tror han måste haft en hård barndom där han kanske inte fick allt han pekade på av sina föräldrar, varefter han växte upp och blev en profit-korrumperad tjuv. Hans trackreckord inom fotbollen vittnar om girighet, naivitet och storhetsvansinne.

Rik men naiv som ett barn tog han över Real Madrid och började leva rövare. När Barca sedan blev världens bästa klubb efter år av en utpräglad och genuin fotbollsfilosofi blev Perez förtvivlad och tog till alla smutsiga medel för att råda bot på oss, genom att subtilt förtrycka Barcelona på och utanför planen genom anklagelser, mutor och manipulering.

Låt oss ej förglömma att Real Madrid blivit så pass framgångsrika genom att förtrycka Barcelona under Franco, så det var oundvikligt att de i modern era fått karman upp i arslet. Vad mig beträffar får Perez gärna fortsätta med sina maffia-lekar. Det är total ironi att bestraffa Barcelona med transferförbud och följaktligen kan man bara skratta åt det istället för att bli upprörd. Ett transferförbud tar inte bort det Barcelona gjort för fotbollen de senaste 20 åren.

Franco Baresi sade det bäst när han påpekade att Milan, Ajax och Barcelona är fotbollens referenspunkter och de mest inflytelserika klubbarna. Milan utvecklade försvarskonsten, Ajax uppfann totalfotbollen och Barcelona maximerade den genom att tänja på fotbollens tekniska gränser i en fotbollsvärld som förnekade att tekniskt spel kunde leda till framgångar.

Real Madrid? Tja, de kan fortsätta damma av sina CL pokaler.
Barcelona Neymar N11
2014-04-03 23:27
Barcelona became on Tuesday the 1st team to reach 500 games in European cup competitions #fcblive #ucl [via @infostradalive]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DavidPiqué
2014-04-03 23:02
Mangala gjorde återigen mål för FC Porto ikväll. Vilken beast han verkar vara i straffområdet!

Känns överhuvudtaget meningslöst att snacka värvningar just nu men kan inte hålla mig från att nämna att det är min personliga favorit till mittbacksvärvning. Mangala är en stor, stark och relativt snabb mb samt den som styr backlinjen i Porto på ett ypperligt sätt och det är precis en sådan mittback vi behöver! Visst tar det en tid att anpassa sig till vårat spelsätt och man kan inte förvänta sig att han ska komma in o styra våran backlinje bara sådär, men han är ung för att vara mittback och har dom bästa åren framför sig så jag skulle säga all in på honom.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-04-03 22:43
Efter en snabb överblick i detta forum senaste dygnet finner jag det dystert att ni jagar upp er så pass över FIFA's dom. Rättvisa kommer skipas. End of discussion. Ni förändrar inte beslutet i detta forum.
Barcelona Barcelonistas
2014-04-03 22:35
PROFETEN PUYOL - otroligt att du fortfarande får skriva här då du är ett riktigt troll som inte vet ett skit om fotboll."om man nu skall ta matchbild in i spelet (Juventus) så kunde Real haft 6-1 i paus mot Barca om Benzema varit mer effektiv"

Min fråga till dig, vilken match såg du? Barcelona var helt överlägsna Real Madrid rent spelmässigt efter 0-1 målet så har Barcelona 2-3 bra chanser med Neymar och Messi där man tidigt kunde punkterat hela tillställningen. Real hade även dom några chanser men man var stundtals otroligt tillbaka tryckta och Barca såg ut som det gamla Barca stundtals. I andra halvlek så började Barcelona bäst och man var helt klart det bättre laget, Real fick knappt låna bollen och man hade det otroligt tufft mot ett Barcelona som sökte 2-3 målet. Sen kommer domaren och bjuder Real på en felaktig straff och efter det så tappar Barca lite i sitt spel.


Komiskt att du nämner Mascherano situationen för att sen glömma av att Fabregas också borde haft en straff. Hands situationen är en bedömningsfråga jag har sett värre situationer som spelarna inte fått straff. Den situationen på Adriano är verkligen inte någon straff.


Seså tillbaks med dig till puertan där du kan trolla med pasillo o company.

Barcelona Barcadinho.
2014-04-03 22:32
Jag är besviken på Fifa att de går med på att smutsa ner vår klubb i så orimliga proportioner. Visst ska Fifa granska klubbar och landslag och allt möjligt men de ska inte granska selektivt. Ska Fifa gå in i små detaljer så ska dem hitta en mängd fel och brister i varenda klubb som finns. Gå in och kolla vad Uli Hoeness har gjort med Bayern. Han har erkänt att han fuskade med skatten i sitt privata liv, men gå in och kolla noga alla transaktioner. Gå in och kolla varenda peng överföring av alla de många privatägda klubbar, gå och kolla alla ungdoms akademier, gå in och gör dopingtester i flera klibbar och ofta. Osv. Finns inte en enda klubb som är felfri. Men att man ska ha så stora rubriker och proportioner i just det som Barca har gjort luktar jävla dåligt. Gå och kolla hur Brasilien förbereder sig inför VM. Gå in och kolla hur Quatar lyckas övertala att få VM. Här snackar vi verkligen om allvarliga brott som ingen tänker göra något åt. Ibland känns det som att Fifa lever i ett mindervärdeskomplex mot Uefa, mot andra nationella förbund. De vill visa musklerna. Se vilka rubriker organisationen har fått över en natt. Rubriker som lurar folks koncentration från de verkliga stora brister och korruption !. Barca är ett offer av ett smutsigt spel bakom gallret. Någon/några vill sätta oss i trubbel. Sånt smutsigt spel är lika farligt för fotbollen som huliganer. Huliganer gör att en del blir rädda att gå på fotboll MEN smuts inom sporten gör att andra kommer tappa lusten för sporten. Det räcker redan med höga priser att skrämma folk. Vi kan inte lägga på flera orsaker.
Barcelona PROFETEN PUYOL!
2014-04-03 22:26
@Barcelonistas:

Men snälla du...

Om man nu skall ta matchbild in i spelet (Juventus) så kunde Real haft 6-1 i paus mot Barca om Benzema varit mer effektiv. Bortamatchen mot Barcelona säger reglerna i Spanien att Real Madrid (faktiskt) skall ha två straffar (en hands och därefter Mascheranos foul på Ronaldo) - jag siar inte allt för mycket, men jag tror inte att Real skulle missa två straffar.

Samtliga höstmatcherna spelade dom dessutom utan Alonso. Atletico har varit bättre i båda ligamatcherna, kan inte säga något alls om det och Juventus är ett rätt bra lag.

Vet inte riktigt vad du menar med off, de krigade för livet i första matchen på Bernabeu, sen fick de två slumpmål mot sig som gjorde att mötet var avgjort.
Real är bättre i år än ifjol hur mycket man än vrider och vänder,

Skall förtydliga med att jag inte heller har mycket till över över marängerna men rätt skall vara rätt!
Barcelona Blaugrana91
2014-04-03 22:11
Barieta Isåfall blir Fifas beslut ännu mer pinsamt och ologiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-04-03 22:08
Barcelonistas Ja om det är så att Real faktiskt ligger bakom det här så borde tuffast möjliga straff vänta. För det första ska Barcelona isåfall stämma dem för förtal. Vidare borde dem straffas med att uteslutas från CL, värvningsförbud och åka ner i andra ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barieta
2014-04-03 21:58
Blaugrana91

Kanske är det så att dom väntat med att straffa för att röra till i laget nu i slutskedet av säsongen där de viktigaste matcherna spelas.
Barcelona Barcelonistas
2014-04-03 21:53
Vilka konsekvenser kan ske om det visar sig att det är Real Madrid som ligger bakom hela den här skiten?.
Barcelona LeoMessi
2014-04-03 21:47
Det gör förlusten ännu pinsammare... Tror också Basel har en del spelare borta. Valencia en hög nivå en enda gången denna säsongen och det var på camp nou. Nu när dom har chansen att visa att dom ändå inte är så kassa så skiter dom på sig mot Basel av alla lag. Därför är lag som sociedad bättre än Valencia
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: