/spanien/barcelona/forum/6180.aspx/spanien/barcelona/forum/6180.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Neymar11
2014-04-06 20:11
AndreD Haha! Jag blev själv osäker, men dubbelfotad som någon annan sa Hela den ligan är sjukt galen, Barca har 9 poäng upp till serieledaren och 9 poäng ner till nedflyttningsplats. Så sjukt intressant, Gud vet vad som händer haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-04-06 20:09
@Neymar11:

Enligt FM är han högerfotad iallafall haha

Sjukt att Barca B ligger sexa i andraligan nu från att vara nära nerflyttning. Snacka om jämn liga
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 19:53
Neymar11 (Barcelona) Det hade ju varit det vettigaste att göra. Det känns som att Barca har visat alldeles för mycket hänsyn till valdes och väntat med att fullborda en värvning. Det är inte så att valdes sa "Ni får inte göra klart med någon förrän jag har bestämt mig".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 19:48
westinho - Sergio #16

Jag förstår skepticismen kring att skola om Adama, jag hade inte förväntat mig att alla skulle gå ombord på skeppet. VI får se vad som händer med honom, helt klart är en en spännande spelare för framtiden oavsett vilken position han kommer att användas i.
Neymar11
2014-04-06 19:46
LeoMessi Vi borde ha gjort klart med målvakten redan till denna säsongen. Och skolat in honom långsamt och så hade han haft tid att anpassa sig till laget och staden Ingen direkt nyhet att Valdes skulle lämna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 19:42
Om klubben självmant har väntat med att göra klart med en målis tills valdes går ut officiellt och säger vilken klubb han går till så får vi skylla oss själva. För valdes kan inte kräva att Barcelona ska vänta med att göra klart med en målis tills han känner för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-04-06 19:40
Gabriel

Jag kan tycka att det är slöseri att försöka skola om Adama till back när han besitter sådana offensiva kvalitéer. Han är en duktig målskytt och en mardröm för motståndarnas försvarare, framförallt i en mot en situationer, varför flytta ner honom då?

Hellre att han krigar om en plats som ytteranfallare i A-laget. Är han tillräckligt duktig så kommer han få spela, annars kan man låna ut honom någon säsong. Jag tror inte han själv är speciellt sugen på att gå ner som back heller.
Neymar11
2014-04-06 19:37
Gabriel I den frågan stör jag mig mest på Valdes, hade han klargjort vart fan han skulle så hade ter stegen värvningen vart officiell Men han ska försöka mjölka så mycket pengar som möjligt, och nu står han och klubben där med svansen mellan bena
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 19:30
Neymar11

Njae, jag är inte helt övertygad om att den här domen står sig. Sista ordet är långt ifrån sagt, något säger mig att vi trots allt kommer kunna köper spelare i sommar. Om inte annat så är det trots allt bara en 1-års ban, så det hindrar knappast klubben från att värva in en ny högerback om det anser sig vara nödvändigt.

Personligen är jag mest orolig för Ter Stegens värvning. Han själv har sagt att han lämnar Gladbach i sommar vare sig vi kan värva eller inte, det innebär ju att han går till en annan klubb i sånna fall. Intressenter saknar han knappast, Arsenal, City och Juventus sägs alla vara intresserade av honom. Jag är rädd att vi går miste om honom.
Neymar11
2014-04-06 19:23
Gabriel Så som det ser ut nu så kommer vi inte kunna lägga ut pengar på någon alls Ser både fördelar och nackdelar med det, nu blir vi tvungna att se oss omkring vad vi har i klubben. Och så kan vi samla till oss en rejäl budget till sommaren 2015. Dock kan vi göra klart värvningar inofficiellt och vänta med att klargöra dom 2015 till billigare priser eventuellt. Jag kan ta en titellös säsong, bara vi får ordning på klubben igen Men sen så har vi lagdelar vi måste värva till så fort som möjligt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:53
Neymar11 Det går att lösa. Ser bara positiva saker med det. Just därför hoppas jag inte klubben lägger pengar på någon annan högerback.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 18:49
Gabriel Låta puyol lära honom hur man försvarar så är det löst! Finns ju en rad lyckade ytterbackar som började som wingers
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 18:40
3-0 av Adama!! Helvete vad han är snabb
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:39
Neymar11

Haha, det där lär bli svårare. Jag tror verkligen inte att vi behöver se oss ut på marknaden för en ny högerback när vi har Adama. Att köpa Cuadrado och skola om honom till högerback som det pratats om, nej, onödiga pengar. Eller att köpa Danilo. Alla dessa offensiva ytterrbackar som lirar idag har en gång i tiden varit offensiva spelare som skolats om.

"Alves' father Domingo had a passion for football as well, and eventually managed to organize his own football team. Alves, at the age of 10, started as a winger, but because of the lack of goals he had, his father re-positioned him as a right back, a position he still plays until now."

Nu skolades visserligen Alves om redan som 10-åring men det var bara ett exempel.
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 18:39
Canaletes (Barcelona) Haha våra grannar inte så kreativa
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 18:38
Neymar11 (Barcelona) Haha dom kommer istället att hyllas för att deras offensiva fotboll har lett till straffar medan vi får fördelar och filmar till oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 18:33
LeoMessi Dom har fått lika många som oss nu Gerrard har gjort hela 10 straffmål endast denna säsongen under ligaspelet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-04-06 18:32
Perrard (så som våra grannar hade kallat honom) strikes again!
Barcelona LeoMessi
2014-04-06 18:32
Tror ni att det kommer stå i Aftonbladet att Liverpool får många straffar? Står antagligen mer om hur galet mästerlig Gerrard är på att ta straffar
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 18:31
Gabriel Okej nu övertygade du mig! Nu är det bara börja med trollet som leder b-laget
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:28
Neymar11

Jag kan se det som ett riktigt geni-drag faktiskt. Vad är det Adama saknar som en bra ytterback ska ha? Ingenting i mina ögon. Han har snabbheten, tekniken och förmågan att ta sig förbi sin motståndare offensivt. Rent defensivt kan det hända att han har mycket att lära sig, framför allt taktiskt då han aldrig lirat som ytterback, men det lär han sig. Dessutom återgår jag till hans snabbhet, det är en sådan otroligt stor fördel att vara så snabb som han är när man ska spela ytterback i Barcelona. Kolla på både Alba och Abidal, hur många gånger har dem båda inte räddat oss från flertalet kontringar pga deras snabbhet? Adama är lika snabb. Sen har han bättre fysik de flesta offensivt skickliga ytterbackarna. Det är helt enkelt en sällsynt kombination att vara både så kraftfull och teknisk som han är.

Ta Chelsea tex, de föredrar fysik före teknik och snabbhet när de spelar med Azpilicueta och Ivanovic, medans Barça och Bayern spelar med Alves/Alba och Rafinha/Alaba. Det är svårt att hitta en kombination utav både snabba och tekniska ytterrbackar samtidigt som dem är så fysiskt starka. Jag ser verkligen Adama som en exceptionell spelare på det sättet, och jag kan helt enkelt inte så hur han inte skulle klara av att lyckas som högerback hos oss. Ger man honom den tid han behöver för att skolas om så kan det bli succé.

Men så som jag har förstått det på dig så är det att du är ett sådant stort fan av honom att du villl att han ska förbli offensiv, jag förstår dig. Men du får inte glömma att det blir svårt för honom att ta en plats hos oss rent offensivt, du får inte blunda för det faktumet. Kan man hitta en lösning på problemet, vilket jag tror högerbacksplatsen hade kunnat vara, så bör man överväga det.
Barcelona Rafa Alcântara
2014-04-06 18:22
2-0 Barca B!!
Barcelona Gio Style
2014-04-06 18:21
Dubbelfotad ;)
Barcelona Rafa Alcântara
2014-04-06 18:20
Dongou 1-0!
Neymar11
2014-04-06 18:18
Gabriel Jag kan inte se det framför mig bara så du får övertyga mig. Du får inte glömma att killen endast är 18 år gammal, vi har väl åtminstone 2-3 år kvar innan man behöver bestämma om han platsar eller inte Så bråttom har vi inte med honom. Han behöver en till säsong i b-laget som ordinarie och förhoppningsvis under en annan tränare. Året därpå kan vi låna ut honom (Sevilla, Valencia, Everton) så får vi se vart utvecklingen är påväg Jag personligen tror att det hade vart slöseri med talang, medan du kan se kvalité och en potential högerback Dock så hoppas jag att du har rätt för vi är i stort behov en högerback
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:10
Neymar11

Okej, han är vänsterfotad, det är fortfarande inget problem det kan man se klart och tydligt i videon. Han slår bra inlägg och skjuter som en oxe även med högerfoten.
Barcelona Gabriel
2014-04-06 18:09
Neymar11 Då säg mig vart Adama ska få plats i Barcelona. För sett till hans talang är han alldeles för bra för att sitta på bänken om han fortsätter att utvecklas, eller hur? Och det vore jävligt synd att bli av med honom. Vi kan komma överens snabbt och enkelt om att Messi och Neymar har och kommer att ha 2 av de 3 offensiva rollerna i flera år framöver, det gör att det finns en plats att kriga om för Alexis, Pedro, Deulofeu, Adama och alla andra. Lägg därtill att Barcelona är en klubb som alltid kollar i marknaden efter nya offensiva stjärnor att köpa in, Barcelona nöjer sig aldrig. Det har redan pratats om att sälja en av Alexis eller Pedro för att ge plats åt Agüero. För bara några dagar sen ryktades det om att klubben hade en överenskommelse med Reus. Detta är bara rykten men det stärker fortfarande min poäng om att Barça alltid ser sig efter nya offensiva stjärnor. Så jag frågar igen, vart ska Adama få plats? Jag ser helt enkelt inte hur han ska få plats i anfallet där uppe, som jag sa så skulle det krävas en explosion i hans utveckling då det helt enkelt inte går att stoppa honom, ungefär som det var med Messi när han kom fram och Guily fick flytta på sig tillslut. Men nu har vi tom ännu mer konkurrens i anfallet än under Rijkaard. Alexis och Pedro är inga dussinlirare och försvinner en av dem så kommer man att ersätta dem med en annan världsstjärna (se Reus och Agüero). Sen har vi Deulofeu som också ses som en av våra absolut bästa offensiva talanger som kommer tillbaks på lån, ska vi göra oss av med honom för att ge plats åt Adama. Allvarligt talat, jag är ett stort fan av Adama men jag ser stora möjligheter med att skola om honom, dels för att högerbacksplatsen bara står och väntar på att någon ska ta över den efter Alves och dels för att jag inte vill bli av med en spelare som Adama. Om Alba, Alaba och Coleman klarade av att skolas om så kan säkert Adama klara av det också. Sen är ytterbacksrollen inte alls lika otacksam som du får den att låta, framför allt inte i Barcelona där både Alba och Alves får en hel del boll att jobba med. Snarare tycker jag att ytteranfallarna har en mycket mer otacksam roll än ytterbackarna. Men ja, vi får agree to disagree.
Neymar11
2014-04-06 18:04
Han är vänsterfotad!
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-06 18:00
Gabriel Jag hade inte gillat idéen med att ha en av dom största offensiva talangerna inom klubben på en högerbacksplats. Och utöver det så finns det inget som säger mig att han skulle kunna sköta den platsen heller. Att vara ytterback i Barcelona är det mest krävande och otacksammastes som finns. Att gång på gång springa längs korridoren och allt som oftast inte få bollen, för att samtidigt skynda sig hem och försvara Men däremot ser jag en striker i honom, låt killen kolla in videos på hur eto agerade och på hur Larsson löpte. Så hade vi haft ett lejon däruppe, och det där är en talang utöver det vanliga som han själv redan har bevisat Agree to disagree ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-06 17:57
AndreD

Tänkte väl det.
Annons: