/spanien/barcelona/forum/6172.aspx/spanien/barcelona/forum/6172.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ElTriplete
3/6/2014 11:58
Måste bara säga att Yaya Toure är en otroligt skön människa och väldigt bra fotbollsspelare! Han sa nyligen att han aldrig skulle fira ifall han gjorde mål på Barca då han har för stor respekt för fansen och klubben. Han sa dessutom att han aldrig skulle kunna gå till Real Madrid då hans kärlek för Barca är för stor. Jämför detta med en viss Thiago som ni hypar sönder och älskar till döds: Thiago: Jag skulle aldrig påstå att jag skulle säga nej till Real Madrid. Även om det kanske är en stor rivalitet mellan Barça och Madrid så är det fortfarande fotboll och Madrid är en stor klubb. Men jag trivs väldigt bra här och jag tänker inte på att gå till något annat lag, men jag stänger inga dörrar till något. Thiago som är uppfostrad i Barcelona i princip från 14-21 och Yaya som köptes in 2007 men lämnade 3 år senare. Ändå sådan massiv skillnad. Thiago kan dra åt helvete. Yaya, vi älskar dig!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
3/6/2014 11:56
Blaugrana91

Frågan är hur mycket man kan lita på det där. Allt är taktik och bussiness idag my friend. Berättar du att du har mucho pasta a gastar så kommer de säljande klubbarna också att kräva mycket högre summor. Det behöver inte nödvändigtvis vara på det sättet. Vi får se vad som händer.
Barcelona Blaugrana91
3/6/2014 11:49
1.70-ligan - köp en back, tack Måste säga att jag är besviken på den transferbudgeten, hade räknat med minst €100M, främst med tanke på att förra årets budget inte ens användes. Den summan man nämner där kommer dessvärre inte att räcka för att göra dem investeringar som krävs. Vi har knappast spenderat speciellt mycket (jämfört med amdra klubbar) dem senaste åren. Så man borde kunna höja budgeten.... Visst kommer det säljas också, som läggs till. Men budgeten borde ändå ligga på €100M från början...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
3/6/2014 11:25
Ber om ursäkt för felstaven i föregående inlägg, skriver från min iPhone.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
3/6/2014 11:20
Xaviesta Det är en dagdröm, en väldigt fin sådan. What you do when you have a little sparetine. Angående Pogba så är han en personlig favorit, jag är sjukt svag för honom. Enligt mig är han den mittfältare som besitter mest raw potential tillsammans med Thiago när det kommer till unga mittfältare. Det jag ser i Pogba är en Yaya 2.0 version. Jag undrar hur mycket du har sett av Pogba? Jag kollar på Juves matcher enbart för att följa Pogbas utveckling. Sen måste jag säga att jag absolut inte håller med dig angående spelinteligensen, för den besitter han. Han är den mittfältare i modern fotboll som är mest komplett i av alla, han har inga svagheter förutom hans ålder och den nonchalans och kaxighet som kommer med det. Hans kvaliteer gör honom sloppy ibland, då han är medveten om hans kvaliteer. Men det kommer att försvinna, framför allt med en tränare som Conte som inte tål sånt. Jag kan absolut se Pogba i en världselva i framtiden. Jag är så besatt av Pogba just eftersom vi förlorade Thiago och jag vill göra allt för att ersätta honom. Spanien spelade igår med dubbla Pivotes mot Italien med Busquets och Thiago, fungerade hur bra som helst. Det hade varit min personliga plan för Pogba, att spela honom bredvid Busquets. Vi hade blivit mer dynamiska, mer kraftfulla och mer allt på mittfältet med honom. Som sagt, han är ung, och han har allt. Angående Suarez så håller jag med dig om att han kan vara ett riktigt svinpå fotbollsplanen, jag väljer att titta åt sidan gällande det. Vi har haft andra svin i Barcelona men det innebär inte att jag inte älskat dem. Eller vad säger du om Stoichkov? Suarez är såpass bra att jag väljer att bortse från hans beteende pga hans kvalitéer. Dessutom har han lugnat ner sig litenpå sistone. Men som sagt, jag sa Agüero eller Suarez, poängen var - en världsklass anfallare som sätter sina chanser och ökar kvaliteten där uppe. Hoppas du är nöjd med svaren :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
3/6/2014 10:59
Gio Style (Barcelona) Riktigt bra inlägg, perfekt att läsa en sån tråkig och seg dag på jobbet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
3/6/2014 09:58
Lion24
Jag har inte sagt att du klagat på hans presspel, det var Karmaral som gjorde det och han som fick mitt svar.
Jag har aldrig gått efter statistik min vän, Özil är inte bättre än Iniesta liksom.
Statistiken jag tog fram var underlag gentemot att han påstod att Alexis inte kämpar alls lika mycket som sina kollegor, trots detta vinner han tillbaka flest bollar av våra anfallare.
Jag får Alexis låta som Cesc eller Xavi? Återigen lägger du ord i mun på mig.
Mina jämförelse har BARA rört Pedro kontra Alexis, och då kanske det visar sig att statistiken och det jag skriver får honom att framstå som Cesc eller Xavi jämfört med Pedro? Det är dina slutsatser.
Jag har inte påstått att Alexis är en Cesc när det kommer till passningar.
Vi pratar om 2 spelares egenskaper som vi jämför och folk påstår att Alexis saknar fotbollshjärna. För att slå Key passes så krävs det bra speluppfattning och det är något som jag PERSONLIGEN sagt många gånger förr, att Alexis är bättre än Pedro på detta. Statistiken var återigen bara underlag för den som påstår att Alexis är en dum fotbollsspelare. Man kan inte blunda HELT för statistik, så är det bara inte.

Whoscored påstår fortfarande inte att Wolfsburg är bättre än Chelsea, de har bara levererat bättre på deras parametrar, det har ingenting med kvalité att göra.
Tror du att jag tycker att Alexis är bättre för att Whoscored säger det? Eller för att statistiken säger det? Då är du tyvärr ute och cyklar.

"''Pedro har varit off i 2 år''. Va fan har Alexis varit då?"
Han har varit lite mindre off än Pedro, inte påstått att han dominerat.

Det känns som att jag upprepar mig här gång på gång men du tar ju inte till dig det jag skriver. Istället fokuserar du på statistiken som är helt irrelevant.
Det jag säger är att Pedro är en passningssäkrare spelare.
Även om du hatar statistik så stödjer den Pedro i det här fallet, återigen, saker jag tycker innan jag ens såg den här statistiken som var ny för mig fram tills för typ 3 veckor sen. Men Pedro är passningssäkrare, ja.
Han väggar bättre, precis som du tycker, ja. Det är inte något jag inte håller med dig om.

Alexis bryter fortfarande i mitt tycke mönstret mer, det gör han genom att vara bättre på 1 mot 1 (Pedro är jävligt överskattad på den här fronten) och han slår mer öppnande passningar.

Jag tycker att båda är bra och jag tycker knappast att det är vårt anfall som behöver en uppgradering.
Spelarna ska spela utefter den som ha bäst form och i vissa matcher passar Pedro bättre än Alexis och i andra matcher är det tvärtom.

Statistiken i mitt inlägg var som sagt bara för att det var intressant OCH för att bräcka vissa påståenden om att Alexis t.ex är ego (tror att du skrivit det vid nåt tillfälle förr) när det kommer till avslutningsmomenten, något han inte är och som jag sagt är tvärtom. Alltså att Pedro är egoistisk ibland vilket man kan se på antalet avslut. Statistik som inte går att vifta bort, tar du skott så tar du skott, eller hur? 1 skott = 1 skott. osv.

Btw, dumma Alexis var outstanding igår mot Tyskland. Man of the match rakt av. Inblandad i allt offensivt och tog sig förbi sina gubbar.
Folk måste inse att det inte är Alexis som är dålig utan Barcelonas spelsätt som hämnar en spelare ute på högeryttern då man har Messi och Neymar på plan som ska stå för det lilla extra.
Detsamma skulle ske om vi "uppgraderar" med Reus. Kanske skulle Reus leverera deluxe, men då skulle Neymar bli mer anonym.
En match är bara 90 minuter och det finns bara en boll på plan.
Barcelona Barca King - CP5 Legend
3/6/2014 09:53
Pogba är helt klart klok och smart på plan. Att säga killen inte är klok på plan eller tillräcklig smart för Barca är helt fel. Varje gång jag har sett Pogba spela gör han det så klokt, enkelt och spektakulärt. Han är tekniskt och har en bra speluppfattning. När Juventus mötte Madrid gjorde han Inget fel i matchen. Om det inte hade varit för den utvisningen så hade Juventus vänt matchen eller fått en kryss med sig. Pogba är en storfavorit för mig och jag hoppas inte real går för honom. Ärligt talat så är han för bra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
3/6/2014 09:52
@barcastuff: Javier Faus (economic vice president): "We can spend some 50-60M net on transfers this summer." [catradio] Do it. But do it in a clever way
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
3/6/2014 08:49
Nu svävar ni ut ur ämnet grabbar. Jag ställde frågan till Gabriel angående hans vision och han klargjorde tydligt att det är en lek med tankar och att det inte ska trashas. Frågan lyder alltså varför man anser att Suarez är värdig Barcatröjan, inte huruvida vi har råd att köpa honom eller vart i anfallet han ska spela. Dom problemen är redan lösta i Gabbes plan :)
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
3/6/2014 08:24
koeman92 Vart hade du tänkt dig att han ska spela? Till vänster har vi neymar, i mitten har vi Messi. Så där rök hans två favorit positioner. Suraez till höger är som att ha Tello från start Och är det något man har lärt sig av hans karriär. Är det han någon gång kommer att göra sig bort,frågan är bara hur grovt och idiotiskt kommer grodan va Sen ca 60miljoner € är inte pengar vi kan kasta iväg Och anfallet är det sista vi ska tänka på nu, vi ska börja generationsväxlingen via försvaret upp till mittfältet Och dom pengarna som blir över, så ska det värvas en plan b som vi har på bänken
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
3/6/2014 08:11
koeman92 Tja, det är ju inte frågan om en andra chans utan snarare en tionde. Han har ju varit i blåsväder i stort sett under hela sin karriär i såväl Ajax, Liverpool som landslaget. Det han gjorde mot Ghana i VM var alldeles förkastligt och han förstörde för en hel nation, eller när han gjorde sig alldeles omöjlig i Pool för att han ville till Real, eller dom rasistiska utspelen bara för att nämna några av hans många företeelser. När det sker på rullande band manér och det upprepas är det inte längre frågan om olyckliga incidenter utan snarare ett beteendemönster. Jag har läst artiklar om hans uppväxt och vet att han har haft det tufft även i senare ålder och jag vet vilken fantastisk fotbollsspelare han är, men han hör inte hemma i Katalonien. Suarez förespråkar inte ens en bråkdel av dom värderingarna min klubb står för och jag skulle aldrig vilja se honom i en Barcatröja.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
3/6/2014 07:41
(Xaviesta)

Ja varför inte? Så länge han gör mål och spelar bra hos oss och sköter sig (beteendet) så har jag inget emot att han kommer. Att han gjort dumma saker förr säger inte mig mycket om varför vi inte ska köpa honom då det alltid går åt förändras och faktum är att alla faktiskt förtjänar en andra chans.
Barcelona ( Xaviesta )
3/6/2014 06:06
Gabriel Hemsk plan! Nej, skämt åsido så har jag bara två frågor angående din fina dagdröm: # Vad ser du i Pogba som jag inte ser? Jag tycker att han är spektakulär med ett underbart långbent driv och mycket bra skott samt snabbtänkt under press, men jag tycker tyvärr att han saknar den där speciella spelintelligensen som behövs för att spela på Barcas mittfält. Han kommer att växa ut och bli en fantastisk spelare, aboslut, men jag kan inte se honom i en världselva på någon gala direkt. Tror inte att han kommer att nå dom där astronomiska höjderna. Men jag kan ha fel - tiden får utvisa. Att han besitter enorm potential just nu är det hursomhelst ingen tvekan om, men hur mycket av det kommer han att lyckas maximera? # Då jag vet att du själv och hela din familj är culés sedan lång tid tillbaka så undrar jag av etiska skäl, utav respekt för det katalanska förnuftet "seny" och din egen personliga kärlek för klubben, varför i hela fridens namn hade du velat se Suarez i vår vackra tröja? Jag kan förstå din förkärlek till Pogba då vi alla tycker olika men Suarez förstår jag inte alls. Är väldigt nyfiken på hur just du resonerade i det här fallet, and I'm all ears :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
3/6/2014 03:31
Tänker skriva en liten plan jag gjorde, det är bara för skoj skull så "trasha" den inte, jag är medveten om att den är orealistik eftersom ledningen aldrig kommer att agera så här, but even though. Så här ser det ut:

Barça 2014/2015

Ut:

Valdes
Pinto
Montoya 10 - 15
Mascherano 15 - 20
Song 15 - 20
Dos Santos 3 - 5
Sergi Roberto 3- 5
Affelay 8- 10
Tello 8 - 15
Cuenca 3 - 5
Bojan 3 - 5

68 som minst - 100 som max
plus att klubben har en transferbudget varje sommar på ca 60M euro

Någon måste bort

Pedro 20 - 25
Alexis 20 -25
plus att klubben har en transferbudget varje sommar på ca 60M euro
25 + 68 + 60 = 123 som minst
25 + 100 + 60 = 185 som mest

In:
Ter Stegen 12
Reina 10 -12
Hummels 25 - 30
Mangala 40 - 50
Kondogbia 18 -20
Agüero/Suarez 50 - 65
Rafinha - Gratis

Spenderad summa som minst 155M€ (saknas 30M€)
Spenderad summa som mest 190M€ (saknas 5M€)

Resultat: Nyckeln gäller i att få så mycket som möjligt för spelarna vi säljer.

Alla vet att jag är svag för Pogba och hade jag sett det som en ekonomisk möjlighet så hade han varit en självklar värvning i mina ögon. Men ekonomiskt går det inte att genomföra då han kommer att ligga på minst 70 -80M€ och det inte finns pengar att hämta någon annanstans än där jag redan hämtat dem. Till nästa sommar kommer jag se honom som Prio nummer ett förutsatt att Barça gjort en transfersommar i något av min stil samtidigt som Pogba fortsätter att visa klass och utvecklats ännu mer.

Ett stort minus som måste fixas. Bara en högerback (Alves), det behövs en till.

Kandidater:

Mayke
Danillo

Trupp 19-20 manna trupp.

Ter Stegen
Reina
Alves
Adriano
Jordi Alba
Hummels
Mangala
Piqué
Bartra
Fabregas
Xavi
Iniesta
Busquéis
Kondogbia
Rafinha
Halilovic blandat med B-lagsspel
Pedro/Alexis
Messi
Agüero/Suarez
Neymar

Ter Stegen

Alves - Hummels - Mangala - Jordi Alba

Busquéts

Fabregas - Iniesta

Messi - Agüero/Suarez - Neymar

Bänk

Reina
Piqúe
Bartra
Adriano
Kondogbia
Rafinha
Pedro eller Alexis

Vad sägs om det här jävla laget. Minst sagt en ökning i kvalitée, haha.

Bona nit!
Peshmerge - AS9
3/6/2014 03:04
Man njuter av varje sekund från videon. Vilken show våra f.d legender bjöd på. Undrar fortfarande, hade Messi kommit fram som den spelaren han är idag om det inte vore för Ronaldinho, Eto'o och Deco? Som dem tog väl hand om honom när han var en onge.

Det vet man ju aldrig. MEN, grabbarna & Messi hade riktigt kul tillsammans under den tiden iallafall !

NJUT!
Real Madrid Kaktus
3/6/2014 02:57
Att bli av med Thiago är ett större misstag än när Cesc stack till Arsenal. Thiago hade varit den PERFEKTA ersättare till Xavi, sinnessjukt att Bayern utnyttjade vårt slarv och stal Thiago ifrån oss, var det verkligen värt och spela en gammal Xavi dag in och dag ut på Thiagos bekostnad? Guardiola är ett geni, jag kan garantera att Thiago blir en av världens bästa mittfältare inom ett par år.

Bra jobbat, inkompetenta jävla ledning.
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
3/6/2014 02:41
@Gabriel:


Haha, nu kommer jag inte vara särskilt PK, men fan vilket typ av ryck coentrao får där :P han kanske är mitt inne i att försöka sluta röka, vem vet?
Barcelona Barca King - CP5 Legend
3/6/2014 01:38
WhoScored: Thiago Alcántara: Motm vs Italy, Rating 8.4, Passes 115, Pass success 94%, 5 tackles http://t.co/vrrwK3VKr9" God natt! Grattis Bayern. Man vill bara spy!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - CP5 Legend
3/6/2014 01:35
Det är så underbar och se Pedro i Landslaget, han tar för sig och gör det ordentligt bra. I Barca kommer han inte in i spelet längre på samma sätt eller som i Spanien.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
3/6/2014 01:23
Gabriel Mangala och Hummels hade varit rena drömmen. Men katalanen Pique kommer aldrig bli petat öven om han har stukat foten, har halsflus och spelar med inomhus skor. Pique borde bli petad för länge sen, han lever på sina 3 första säsonger med A-laget. Känner jag klubben rätt, värvar vi Flameni från arsenal och skolar om han till mittback, Balanta i river som spås en lysande framtid hamnar i Benfica/Porto/Napoli/PSV gör kanon säsong och hans marknadsvärde skjuts upp i taket, 50€ miljoner, då vaknar juntan och vill värva han men pengarna finns inte.... Fyfan va bitter jag låter. Hur som helst, Neymar hattrick och Pedrito mål idag :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
3/6/2014 01:03
ElTriplete

Coentrao, Carvalho, Pepe, Bruno Alves, Meireles, Ronaldo. Det är helt insane, världens mest osympatiska landslag utan tvekan. Det fattas bara att Mourinho ska bli tränare för dem så är det grädden på moset.
Barcelona Gabriel
3/6/2014 01:00
Om David Luiz blir den vi köper för att ersätta Puyol med så blir jag ordentligt besviken, men det är ju knappast något nytt med den här juntan. Dessutom behövs det minst 2 nya mittbackar. Vi behövde en mittback redan med Puyol i truppen, nu när han försvinner behövs det två. 4 mittbackar i en trupp behövs.

Hade det varit upp till mig hade det varit Mangala och Hummels.
Barcelona ElTriplete
3/6/2014 00:59
Gabriel Det är så jävla sjukt att det kommer så mycket smutsiga spelare från ett och samma landslag.. Sen att de majoriteten spelar för Real Madrid gör det bara värre. Coentrao är smutsig på alla sätt och vis, synd att inte Song spöade han.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
3/6/2014 00:55
@Deulofeu:


Kan säga att Mangala var en av de bästa på plan, om inte den bästa. Han fick Van Persie att framstå som osynlig. Mycket intressant spelare!
Barcelona Gabriel
3/6/2014 00:53
Checka vad Coentrao gör med Song. Alla dessa smutsiga portugiser.
Barcelona Deulofeu
3/6/2014 00:18
Neymar 22 bast 30 mål för Brasilien vart ska det sluta för pojken med guldbyxorna?
Barcelona Deulofeu
3/6/2014 00:05
Hoppas bara att Costa och Negredo åker till vm det räcker resten av anfallarna är skräp!

Bra landskamp av Asp också han kanske gör att vi slipper Arbeloa hoppas verkligen det!
Barcelona Deulofeu
3/6/2014 00:01
Många bra matcher ikväll många från Barcelona gjorde bra matcher men jag kollade ändå lite extra på spelare det ryktas hit. Måste säga att David Luis var bra han är bra bredvid Silva men hur bra blir han bredvid Pique? Jag tycker det luktar som om Zubi kommer jaga honom... Han blir nog vår nya Puyol... Mangala 90 minuter mot Holland såg ej matchen. Balanta gjorde debut för Colombia han lär dock inte vara aktuell för oss längre grattis Porto! Bagnack samt Dongou 90 min på bänken... Hummels inte uttagen nyss kommit åter efter skada. Formstarka spelare Neymar,Iniesta,Alba,Alexis samt Pedro! Bästa med kvällen var att slippa se Arbeloa!
Barcelona Rambla~
3/5/2014 23:52
Ni som gnäller på Costa. Har ni glömt att han spelade stenhård match så sent som i söndags och där han gjorde ett hästjobb? Det är synd om honom att han tvingas spela hela matchen. Dessutom är det hans första match i landslaget mot defensivens mästare Italien. Ni kan inte förvänta er stordåd.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: