/spanien/barcelona/forum/6073.aspx/spanien/barcelona/forum/6073.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona NoGo™
2014-02-07 14:21
Barcelona's second appeal against Jordi Alba's second yellow against Valencia has not been accepted. He's suspended for game against Sevilla

Skräll haha...
Barcelona Rambla~
2014-02-07 14:06
Den här veckan fick Barca spela semi-finalen i copan 22:00 i onsdags. Jag blir direkt upprörd när jag ser att de även nästa vecka ska spela 22:00. Varför är det så att Barca så gott som alltid spelar de sena veckomatcherna? Det är något jävligt lurt med årets säsong. Konstiga spelscheman. Domare blir avstängda för att de har fräckheten att visa ut madridspelare. Europas mest smutsiga liga i dagsläget är verkligen la liga.
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-07 13:48
Messi är tidernas bästa spelare och han är bara 26 år. Vi kan inte slösa bort hans dyrbara år så snabbt. Vad som än behöver göras måste göras. Messi är en spelare som förtjänar att ha de bästa spelarna i världen runt om sig om det är vad som krävs för att Messi ska prestera. Nya, hungriga unga spelare som vill ta för sig och springa de extra metrarna för laget. Nästa säsong är han 27 om det fortsätter så har vi slösat bort hans talang med att vara en mätt, organiserat lag med en ledning, tränare och spelare som inte kommer överens.
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-07 13:41
Vad som är oroande är att laget spelade ner sig totalt precis när Messi kom tillbaka.
Barcelona Mr Culé
2014-02-07 13:41
Älskar det här klippet!
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-07 13:33
Bra nyheter, Ronaldos 3 matcher avstängning kvarstår jadå nu ska jag fira :). Perez gjorde allt men denna man hade "otur". Läste nyheten på Reals forum.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-02-07 13:28
@Bentley King:


Är du verkligen född 88? Tror allt du läser på Internet eller? Så länge han inte kommer med en källa så är det bara skitsnack. Jag har googlat och hittar inte något. Själva påståendet i sig är sjukt osannolikt.
Barcelona koeman92
2014-02-07 13:18
@Canaletes:


Tror faktiskt det kan vara Xaviesta eller Mido, är inte säker dock.
Barcelona Bentley King
2014-02-07 13:16
Chileno (Barcelona) Egoistisk var ordet!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-02-07 13:14
Perez är en mäktig man oavsett vad man tycker, gubbjävel köper precis vilken spelare han vill till Real, och inte nog med det så stänger han av alla domare som gör lilla minsta misstag mot hans lag. Real kommer att tappa oerhört mycket när han lägger av. Perez har alltid stått med världslag under sin tid, (inte gynnat mycket till titlar) men men tråkigt att en president styr domarkåren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-07 13:08
Jag dör av garv, Real kan överklaga hur mkt dem vill men vi kan knappt överklaga en gång ens. Det är så tydligt att Perez som har hand om detta. Fick you spanska förbundet. Idag får vi veta om Reals andra överklagan i fallet med Ronaldos avstängning går igenom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-02-07 13:03
haha vadå? :p
Jag minns henne som en fanatisk cule fast kommer inte ihåg hennes nick. Kul att hon börjat skriva för fotbollskanalen :)
Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-02-07 12:47
Canaletes

Hahahahahaha skön e du.
Barcelona Canaletes
2014-02-07 12:41
Kul att skribenten är från forumet. Vad hette hon här?
Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-02-07 12:41
Chileno

Va? Han kan omöjligt ha sagt så.
Barcelona Chileno
2014-02-07 12:37
Anledningen till att Xavi inte slår den långa djupledsbollen till Sanchez/Pedro när han ser möjligheten, är att han enligt han själv i en intervju har blivit besatt av att ha ett hundraprocentigt snitt i passningar. Oeffektivt och egoistiskt i mitt tycke.

Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-02-07 12:25
Barca King

Exakt! Messi är inte motiverad i La Liga längre. Med all rätt. När jag påpekade det för några veckor sen här på forumet så dumförklarades jag. Nu är det helt andra bullar.
Barcelona ElTriplete
2014-02-07 12:17
http://youtu.be/Qn_4FKyv-ik Jackson Martinez. Läste att han ryktades till Barca, vad tror ni? Skulle han passa in? Förutsatt att Messi får en roll bakom honom eller till höger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2014-02-07 12:13
ni*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2014-02-07 12:12
Haha min som säger att det är tränarens fel att motivationen är noll. Bör inte spelarna visa lite proffesionalism? ska Tata gå ner på knäna och be spelarna springa mer? Det finns bara en orsak, och det är att vi behöver få in nytt blod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-02-07 11:41
Haha, gissa vad Sport har på framsidan idag? "Tatas tre bekymmer 1. Han vill introducera annorlunda taktiker men laget vägrar ta till sig dem 2. Messi är inte 100% än och hans position skapar oro 3. Fabregas stil passar mer än Iniestas stil i Tatas Barca"
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Puyol El Capitano 5
2014-02-07 11:35
Något är fel med älskade Barca det kan man lugnt säga. Till en början var det frustration men det har nu mer och mer övergått till hopplöshet. Jag orkar inte mer och typ känner att det inte ens är värt att bli förbannad.

1. Alla framgångsrika lag har haft bra tränare, en tränare som är beredd att tänka annorlunda och göra en förändring som kan ändra laget sätt att spela. Ett tydligt exempel är Pep som satte Messi som falsk 9a och Frank som satte Xavi högre upp i banan.

Tata Martino känns inte som rätt man för jobbet, han har inte utvecklat spelet och gör heller inga förändringar. Messis position är sönderläst, Alexis Neymar och Pedro har svårt att bryta mönstret då det är bestämt att Messi ska göra det. Det Tata har gjort är att ta possession spelet till en ny jobbig nivå, den glada fotbollen är obefintlig.

2. Barca har sen jag började följa laget alltid haft en "drivande motor" i mitten, jag menar inte en krigare utan en spelare med fantastisk intelligens för var medspelarna befinner sig och slå fantastiska genomskärare, långbollar, bollar i djupled.

Idag har vi Xavi som har tappat det totalt, jag älskar Xavi med hela mitt hjärta men nu har det gått för långt. Låt Xavi spela när vi behöver lugna ner tempo i matcher och sätt in honom när vi behöver kontrollera matcher. Många i forumet har redan poängterat detta.

3. Cesc Fabregas, är absolut inte en flopp. Jag tycker snarare det är vår ledning Tata Martino som i avsaknad av egen idé/vision inte kan hitta en bättre roll för honom i 11:an. Jag tycker Cesc ska ta Xavis plats rakt av, ingen diskussion. Cesc slår bollarna Xavi inte längre kan/vill. Det är bara se på matcherna när Cesc spelar.

Barca kommer tyvärr att förlora en erkänd stor fantastisk mittfältare eftersom man inte har en tränare som kan hitta en plats åt honom. Cesc har också ett fantastiskt skott som han använder då och då. Han skulle definitivt använda skotten mer från mitten (i de lägen som Xavi passar i sidled).

Aja lite tankar och funderingar..
Barcelona ElTriplete
2014-02-07 11:29
Suttit och tänkt efter lite nu huruvida Barcas spel skiljer sig från tidigare. Hur mycket trianglar vi än har på planen och hur mycket rörelse det än är så kommer det ändå vara otroligt svårt i matcher mot Bayern, City, Real osv. Vi måste börja spela rakare. Bara för att Barcelona inte har 65% bollinnehav innebär det inte att vi inte har kommandot. Det kan räcka med 52% eller 54% så länge vi radar upp vassa chanser med de spelarna vi har. Jag tvekar inte ett dugg på spelarna vi har men jag tvekar på sättet vi kör på. Om du har såna världsspelare som Iniesta, Messi, Alexis, Pedro etc. varför använder man de på det här sättet? Vi möter den förbannade spelarbussen om och om igen. Tänk er Fabregas passningar i ett mer rakare spel. Eller Messi kommandes från högerkanten med en ny central striker. Det hade varit otroligt sjukt och så välbehövligt för det här laget. När Martino först kom till klubben visade han lite av detta och jag minns att han tydligt sa: "Man behöver inte alltid göra 25 passningar för att göra ett mål när man kan göra det på 3-4 passningar." Den kommentaren glädje mig och massa andra Barca-fans som klagat på kontringsspelet vi haft senare år. Tänk tillbaka varje gång ni sett Alexis eller Pedro löpa i djupled och Xavi ignorerar det för att slå den i sidled till Busquets. Samtidigt hinner motståndarna springa tillbaka och då förlorar vi all yta. Jag tror definitivt att felet är hos klubben och ledningen, möjligtvis även folket där nere som har blivit "slavar" till tiki-taka att allt annat känns oacceptabelt. Om Martino var smart skulle han köra sitt eget race och skita i vad folk utifrån säger då det är han som är tränaren. Om de sedan vill sparka han för att han varierar vårt spel, fine, do it. Men jag är helt övertygad om att både Tata och spelarna kan visa så mycket mer. Vi behöver en ny dos i laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2014-02-07 10:43
Jag kom på här om dagen vad som egentligen hände med Iniesta, Xavi, Eto'o, Messi, Henry även en rätt så slarvig Marquez efter våren 2008. Om ni minns rätt, så hade vi säsongen 07/08 spelare som Ronaldinho, Deco, Eto'o, Henry, Marquez, Xavi, Iniesta, Messi, Puyol var som bäst, det var ett bra lag men hur kommer det sig att vi spelade rätt så mediokert den säsongen ? speciellt mot våren ? Till att mot hösten spela renrasig tiki taka fotboll som hela världen fruktade. Vi hade då hamnat i samma situation som nu, Deco, Xavi, Marquez, Ronaldinho, Eto'o visste att dom inte kan bli petade, men så fort Pep tillträde som ny tränare, valde att sälja lagets kanske två största stjänor Ronaldinho och Deco samt att han ville även skeppa iväg Eto'o då insåg Xavi, Iniesta, Messi, Marquez att börjar jag inte prestera nu så lär jag bli petad med en gång. Hleb, Keita, Caceres, Pique, Dani Alves värvades det blev per automatik konkurrans, en tränare med karraktär, Pep trots att han endast hade en säsong som tränare i B-laget men spelarna visste vad den mannen hade för makt. Han skickade iväg Deco och Ronaldinho, varken laporta, fansen, vi här på forumet eller någon skäl höjde fingret. Alla i laget visste att om jag inte går ut idag på plan och springer ihjäl mig och spelar bra så blir jag petad. Vi har hamnar i samma situation just precis i dagens barca, Pique vet att hur dåligt han än spelar, så kommer han vara given i dom viktigaste matcherna. Xavi, hur mkt han än går på halvfart, knappt pressar motståndarna, springer hälften av vad han sprang, så spelar han dom stora matcherna. Dani Alves, kan nu för tiden lunka hem, göra en cykelspark utanför motståndarnas straff område när vi inte har tid för slarv och måste göra mål när det återstår 3 min kvar av matchen, ändå vet han att han spelar den stora matchen när det är dags. Alla vet att dom är givna, det är bara Pedro och Sanchez som inte känner sig giva längre och OJ helt plötsligt är det ett jävla fart i båda spelarna, helt nya spelare sen förra säsongen, har det kanske med att dom känner lukten av petning nu när Neymar är tillgänglig ?

Att värva spelare är något vi måste göra till nästa säsong, men där kommer det största problemet, klarar ledningen med "ledaren" Zubizarreta(som pajjasen Eusebio kallade honom) av att förnya ?

Och till alla som tror att 2-0 hemma mot Sociedad är ett bra resultat vill jag påminna er om att, 2007 slog vi Getafe hemma med 5-2 det var då messi gjorde maradona målet, alla trodde att vi redan är vidare och hade ett bra resultat med oss, nejdå, spelet då var lite bättre än nu och Getafe då var sämre än Sociedad är nu och vi går och torskar med 4-0. Bli inte förvånade ifall vi åker ut.

Jag må låta bitter, men publiksiffrorna på Camp Nou är skrämmande låga och någonting står inte rätt till i klubben.
Barcelona Mido
2014-02-07 09:29
Jag är inte den typen som kritiserar en enskild spelare,, men jag vill kritisera hela laget i helhet. Vi är ur balans just nu,, vad det beror på, vet man inte exakt... Men en sak som är tydlig, självförtroende i våra spelarnas ögon är inte på topp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ¡Barca! - Crèma Catalana
2014-02-07 08:49
Sist jag njöt fullt ut av vårt spel var 4-0 hemma mot Milan, och det var ett bra tag sen. Vi måste hitta vårt gamla spel igen, känns som att det inte finns nån hunger längre. Alla våra spelare kör på halvfart känns det som
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gatumusikanten
2014-02-07 07:56
Någon som vill radera den senaste matchrapporten? Man skäms ju för fan. För det första var det inte Pique som drog ner Vela. Det var Mascherano. För det andra, det var solklar straff och frilägesutvisning. Har killen som skrivit rapporten inte ens tittat på matchen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-02-07 07:46
Alexis är ojämn och hans största minus är att hans dippar är verkligen djupa. Försvinner helt och lyckas med inget.
Som tur är har han haft rätt många bra prestationer den här säsongen jämfört med förra, men igen, vissa matcher är han typ sämst på plan bl de offensiva pjäsarna.

Hans största plus - jobbar kopiöst oavsett dagsform och det är så klart nyttigt för ett sånt lag som Barca.

Jag skulle fördra en jämnare Alexis.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-07 06:00
Bra inlägg. Det som gör mig mest konfunderad är varför Xavi inte "vågar" slå den avgörande genomskäraren längre. Studerar man lite noggrannare än vanligt så ser man lätt 6-7 ggr per match där Xavi får ett gyllene window of opportunity, SER den men vänder om och slår den korta, enkla passen till Busquets eller åt sidorna istället. Jag undrar varför detta har hänt dom senaste två säsongerna. Är det direktiv kanske? Jag tror inte att han har blivit "fegare", it doesn't make sense. Varför skulle han sluta slå dom helt plötsligt bara sådär? Om jag fick välja en enda fråga som Taher kunde ställa till Xavi skulle det vara just den frågan: varför slår du inte längre dom där avgörande passningarna du egentligen är bäst i världen på?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona grande jw
2014-02-07 05:26
När ni ändå är inne på spåret med Alexis och löpningar. Alexis har i dagens Barcelona en utav de mest otacksamma uppgifter och det är att löpa. Egentligen är inte hans uppgifter SÅ otacksamma men just som vi spelar för tillfället där både djupledsbollar och snabba passningar är helt obefintliga så får Alexis en helt obetydlig roll där han springer i blindo. Tanken är ju helt rätt från Alexis. Han har uppgifter som han sköter lysande. Men när Xavi inte vågar slå bollen längre än sidledspassen på 5 meter, trots att Alexis gjort den perfekta löpningen, då blir jobbet extremt otacksamt. Vårt mittfält är så dåligt (långsamt, segt, slarvigt) för tillfället att både försvaret och anfallet blir lidande. Avståndet mellan våra lagdelar är alldeles för stora. Och det är vårt mittfälts fel. Det är ju bara att kolla på Messi i dagens Barcelona. Han kliver ner så långt på mittfältet och får i många fall agera playmaker eftersom vårt mittfält är helt inkapabelt till att slå de passningarna. Och på så sätt förlorar vi i många fall världens bästa målgörare i sista tredjedelen av planen eftersom han måste kliva ner så långt.
Annons: