/spanien/barcelona/forum/6056.aspx/spanien/barcelona/forum/6056.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-02-12 20:38
@viccc:Jag blir irriterad på att Raffina blir utlånad men att Roberto får leka med katalanerna trots att Brasen är har mer talang än honom..
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-12 20:34
ElTriplete Hade velat se Bartra i mittlåset ikväll. Om Sociedad gör första målet ikväll lär vi få det riktigt hett om öronen, speciellt med tanke på trycket från hemmapubliken dessutom, och det hade varit intressant att se hur Bartra hade tacklat en sådan situation. Går inte att bara låta honom spela i bekväma matcher men inte ge honom chansen i matcher som skapar karaktär hos en spelare. Vidare tycker jag att en utav Xaviesta (svag för den sammanslagningen) bör vilas och att Fabregas bör spela i mitten bakom Messi då det kommer dyka upp kontringsmöjligheter då Sociedad måste flytta upp om dom verkligen vill ge sig själva en ärlig chans att spela finalen. Till sist tycker jag att Alexis bör sparas till helgen och att det är dags för Pedrito att lira vilket i sin tur öppnar för Tello på andra kanten eftersom matchbilden bör passa hans egenskaper.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-02-12 20:32

Känns bra på något vis att man förväntar sig mer underhållning av fotboll när Barca spelar borta istället för hemma, många matcher på hemmaplan blir som en långdragen drama som ingen förstår slutet på, men bortaplan blir det mer en bra thriller som matchen mot Sevilla där båda lagen bjöd på fotboll.

Någon som tycker likadant?
Barcelona LeoMessi
2014-02-12 20:30
Off topic

Vi brukar klaga på att messi springer lite, men hur många km per match sprang Berbatov? Killen kunde seriöst stå stilla på en och samma punkt i flera minuter haha
Barcelona Barcelonistas
2014-02-12 20:11
Ja hoppas Alexius spelar med tanke på den formen han befinner sig i.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-02-12 20:09
Rätt dött i forumet i en timme nu, haha. Tippar på denna startelva: Pinto Alves - Pique - Mascherano - Alba Xavi - Busquets - Iniesta Messi - Cesc - Pedro Vad tror ni?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-02-12 18:59
Svårt att få en spelare till ett bra pris när förhandlaren på andra sidan bordet ( i det här fallet Gladbach) vet att ena partner MÅSTE köpa.
Gladbach vet att klubben måste ersätta Valdes.

Lägg till att det är rätt svårt att värva bra målvakter så får man ännu extra slantar om man vill få den spelaren man vill.
Bra målvakter på marknaden brukar vara en svår vara, finns ofta inte så många och välja bland.

Jag brukar tom skoja (i vissa fall är jag helt seriös) med ungdomarna i vår klubb här att satsa på målvakt positionen. Det är tom svårt att få tag på en bra målvakt i yngre åldrar..

Men visst bör man pruta - men lättare sagt än gjort när man innerst inne vet att man är nästan tvungen att köpa-
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-12 18:52
Toppspelare garanterar CASH!! Real har inte världens bästa ekonomi som toppklubb för att de har vunnit titlar! De köper de bästa spelarna i världen dem spelarna man vill se på TV rutan och det garanterar tröjförsäljning och sponsorer som vill ha sin brand associerade med Madrid.

Milan har vunnit mer CL än oss men varför sviktar det ekonomiskt för de? Det beror inte endast på de ekonomiska svårigheterna utan att det är spelarna som utgör värdet av klubben. Faktiskt så är det sanningen. När vi hade dream team med Cruyff och när Ronaldinho blommade ut då vände sig all världens ögon åt Barca. Vi skördar de ekonomiska frukterna sen dess.

Visst La Masia ska inte ignoreras utan att användas på samma sett men det är inte titlar som garanterar pengar utan spelarna och det är sanningen annars borde Madrid som klubb varit i samma sits som Milan eller Inter. Inter vann ligan 5-6 år i rad och intresset har svalnat för att de har inga spektakulära spelare att vilja sätta på kanalen eller streamen för. Madrid har åkt ur CL varje år utan att ha nåt semifinal innan Mourinho kom men ändå är de en toppklubb.

Barca kan spela i segunda division och hamna i tredje divisionen utan att släppa sin filosofi även om man inte har spelmaterialet för det. Fast kom igen nu när vi är på toppen av isberget låt oss befästa oss som en av de mäktigaste klubbarna i världen som aldrig faller. Ta upp La masia talanger som Thiago och Rafinha som är spektakulära och köp klass spelare utifrån billigt eller dyrt.
viccc
2014-02-12 18:47
Verkar som att vi tyvärr kommer få dra oss i håret även nästa år när den absolut sämsta spelaren i truppen, Sergi Roberto blir hyllad av Tata som en av dem bästa 22 åringarna i världen .. Ingen nyhet att Barca överskattar sina talanger och framförallt de katalanska men ärligt
Barcelona the cameroonians
2014-02-12 18:42
Verkar som att cupfinalen kommer att spelas i Valencia på Mestalla.

Om nu Barcelona tar sig till final, är det någon som kommer åka ner?
Synd att det inte går direktflyg från Sverige.

Barcelona The Reporter
2014-02-12 17:58
Ingen Neymar i matchtruppen ifall ni missat det
Barcelona Diar Shekha
2014-02-12 17:09
@barcastuff: Most goals+assists for Barcelona this season: Messi 31 - Cesc 27 - Alexis 24 - Pedro 23 - Neymar 21 - Xavi 8 - Tello 8 [via @barcastat] Notera Alexis och Fabregas där. 27+24=51 Poäng tillsammans och då är vi i mitten av Februari ungefär. Utöver poängen så är det delaktiga oftast i spelet och man kan egentligen inte begära mer med tanke på hur båda lirat denna säsong!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Hyder
2014-02-12 17:08
Barcelonistas Klart vi ska köpa Ter-Stegen oavsett om han kostar uppemot €20M men det känns inte hälsosamt att du kallar €10M för en liten summa pengar. Sedan är det inte säkert att en dyr spelare gör mer nytta för laget än en billigare. Kolla bara på Yaya, Rafa Marquez och Deco. Där pratar vi kap. Det är även lättare sagt än gjort att hela tiden betala det som klubbarna frågar efter, det handlar om att förhandla även om sportchefen heter Zubi. Om Dortmund hade krävt €42M för Reus samtidigt som vi hade erbjudit €35M så skulle jag se efter andra alternativ. Det sänder en väldigt oroväckande signal till andra om man ger med sig i förhandlingarna gång efter annan vilket ditt tankemönster föreslår. Det går att leda en topplacerad klubb till stora titlar även med en sund transferpolicy i dagens marknadsklimat. Lägger du €10M till på varje nyförvärv så pratar vi om astronomiska summor pengar som vi inte har råd att avsätta.
Barcelona the cameroonians
2014-02-12 17:00
Pinto - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Cesc

Så ser startelvan ut enligt Sport som brukar ha rätt.

Kan detta vara ett tecken på hur elvan kommer se ut mot City också?
Påminner en del om den mot Real i höstas.

Neymar och Valdés istället för Pedro och Pinto när det väl gäller. Men ingen Bartra...
Barcelona påfågeln
2014-02-12 16:34
Barcelonistas

Jag skulle vara ganska så nöjd med att vänta på bättre tider, satsar man på talanger så kommer de med tiden upp i nivån som krävs. Något år utan titlar skulle nästan vara skönt... Givetvis kan det vara behövligt att köpa in någon spelare här och där, men man ska aldrig gå in i en förhandling som med inställningen att vi måste ha spelaren oavsett pris.
Barcelona Barcelonistas
2014-02-12 16:26
Nu är det tvärtom då vi har Messi-Iniesta-Xavi, då är marknaden såsen. Men va händer i framtiden när La Masia inte får fram dom bästa leksakerna? Exakt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-02-12 16:19
Ja men samtidigt måste vi acceptera att marknaden ser ut som den gör idag. Det är inte 2005 längre där du kunde köpa bra spelare för bra priser. Idag ser vi hur klubbar som City-PSG-Chelsea- och även Real värvar för enorma överpriser. Deras affärer påverkar hela marknaden och dom andra klubbarna vet om att dessa klubbar lägger ner stora summor på spelarköp. Jag vill inte heller att klubben ska spenderar stora summor men jag vill fortfarande vara en konkurrens kraftig klubb, och jag tycker dessutom att det här konceptet som vi har med La Masia börjar gå överstyr. La Masia ska inte vara den stora pizzan där man tar upp unga spelare och ser dom som ny förvärv. Det ska vara tvärtom spelarna som finns på marknaden är pizzan och spelarna från la Masia är såsen och kryddningen! Ibland måste man göra ett undantag när konceptet inte fungerar, vi kommer inte alltid få fram Messi-Iniesta-Xavi. Om det kommer en period i framtiden där vi inte får fram några bra spelare va ska vi göra då? Vänta på bättre tider elr? Ni tror allt e så simpelt men ni vet inte hur Barca som klubb ska fungera. Ta en spelare som Reus, gör Barca vill ha han för 35, men Dortmund vill ha 42 då ska vi inte baka ur affären bara gör det. Vi ska kunna lägga dom extra miljonerna. Men däremot bör vi inte värva en spelare som ligger på 1 miljard som tex Bale, ni måste se skillnaden mellan Reus affären och Bake affären.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-12 15:37
Barcelonistas Det du säger låter finemang om man är uppbackad av olja. Men i Barcelona kommer det aldrig att ske eftersom det går emot klubbens principer. Det handlar inte så mycket om 10 eller 20 miljoner utan jag syftar mer på dina ord "vill man ha en spelare så ska man värva den oavsett hur mycket han kostar". Sådär resonerar vi inte här helt enkelt, även om vi handlat in för överpriser en och annan gång förut. 10 miljoners skillnad för en så ung målvakt är en enorm summa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-02-12 15:04
Ska vi bli snåla som Arsenal och inte köpa spelare bara för att dom kostar 10M mer?. Ska vi gå den vägen så kommer vi på sikt inte kunna slåss om dom största titlarna. Mitt sätt att se på saken är att vill man ha en spelare så ska man värva den oavsett hur mycket han kostar. Jag ser hellre att klubben lägger ner dom där extra miljonerna på spelarköp så kan ja garantera att vi kommer stå där med titlarna, elr så kan vi skita i att betala dom 10M som senare kan komma att bli avgörande när allt ska avgöras.
Barcelona Diar Shekha
2014-02-12 14:38
Barcelonistas Du måste skämta! 10 miljoner euro är mycket pengar, man kan göra bra fynd med dessa pengar. Vi hade kunnat få Verthongen eller Benatia för dessa pengar. Sen 10 miljoner euro är vad en av våra bästa spelare tjänar på ett år typ.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-02-12 14:24
Barcelonistas

Det är rätt så stor skillnad på 10M och 20M euro, men för att det inte ska bli några missförstånd så vill jag ändå klargöra att jag vill ha Ter Stegen även om han kommer för 20. Men att det inte skulle göra någon skillnad köper jag inte alls. Barça har, precis som alla andra klubbar, en transferbudget de ska försöka hålla sig inom när de köps spelare, därmed ryker 10M från andra potentiella värvningar.

Så att det inte skulle spela någon roll stämmer verkligen inte.
Barcelona Hyder
2014-02-12 14:23
Barcelonistas Du skämtar, va? Om inte: €10M är sjukt mycket pengar. Även för Barcelona. Det är en hel årslön till en spelare i den högsta inkomstkategorin för att sätta pengasumman i ett konkret sammanhang. Det är ännu mer pengar om man tar i beaktandet att Ter-Stegen endast har ett år kvar på kontraktet och att alla rykten har indikerat på en summa kring €10-12M. Tror inte att slutsumman landar på €20M, det vore galet.
Barcelona Barcelonistas
2014-02-12 14:17
Hur kan ni bry er om det är 10M elr 20M? För Barca är det där små pengar för gudskull.
Barcelona LeoMessi
2014-02-12 14:00
Vet någon hur det kommer sig att portugisiska klubbar, tex porto och Benfica, kan ha så otroligt höga klausuler på sina spelare medan spanska lag inte kan övertala sina spelare till att ha det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2014-02-12 13:52
Håller med "LeoMessi". Det ska inte vara en avgörande skillnad mellan 15- och 20m euro. Vi har allt för ofta låtit spelare på marknaden slinka ur våra händer för att man inte velat slänga fram de extra miljonerna, det får bara inte ske med Ter Stegen.
Barcelona NoGo™
2014-02-12 13:14
Jaha nu är det alltså 20M som gäller? Har ju varit snack om 10M hela tiden, alltså vad fan håller Zubi på med egentligen. Skulle inte förvåna mig om priset ökar ytterligare....
Barcelona LeoMessi
2014-02-12 12:45
Hellre att vi betalar 20 miljoner för ter stegen än går för en annan målis som ändå kommer att kosta minst lika mycket, om inte mer. Det är oerhört svårt att köpa loss en klassmålvakt, speciellt en som är så ung och bra som ter stegen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-02-12 12:39
Gabriel Jag tror att det där är ett ganska löst rykte. De flesta verkar vara eniga om att Ter Stegen kommer kosta mellan 10-15 miljoner euro, lite som Jordi Alba ungefär. Med Zubi kommer Ter Stegen att kosta minst 20. Med Raul Sanllehi blir det 10-15. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bàckis
2014-02-12 12:18
Om de stämmer att nästa års tröjor är dom Barca King länkade så känns det nästan lika underbart som att herrarnas OS-hockey drar igång ikväll. Bland de snyggaste tröjorna jag sett !
Barcelona kompol
2014-02-12 12:16
skador & avstängningar Real Sociedad - FC Barcelona
Annons: