/spanien/barcelona/forum/5997.aspx/spanien/barcelona/forum/5997.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona LeoMessi
2014-03-17 20:44
Tackar boys! :D Och Messi som har varit ur form ändå:/ haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
2014-03-17 20:43
zick 9 & LeoMessi

''barcastuff ?
Most goals+assists in 2014 (players top5 lgs): Messi 25 - Ibrahimovic 23 - Ronaldo 19 - Alexis 17 - Benzema Sturridge 15 [via @barcastat]''

Enda källan jag har är där, men har själv räknat och det stämmer. Messi och Zlatan har mest mål 2014 med 17 var och Messi har flest assist med 8.
Ronaldinho the original
2014-03-17 20:42
I liga sammanhang så har han och Zlatan 10 mål 5 assist enligt espn.com
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-03-17 20:39
@zick9 Det stämmer. Most goals+assists in year 2014 (top5 lgs) #fcblive Messi 25 Ibra 23 C.Ronaldo 19 Alexis 17 Benzema Sturridge 15
Barcelona LeoMessi
2014-03-17 20:30
zick9 (Barcelona) Jag läste för ett tag sedan att han är den spelaren som har producerat flest poäng 2014. Skulle faktiskt också vilja ha det bekräftat haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-03-17 20:28
Vet någon om det stämmer att Messi har gjort både flest mål och flest assists av alla spelare i de stora ligorna under 2014? Hänvisa gärna till en källa. :)
Barcelona LeoMessi
2014-03-17 19:58
( Xaviesta ) (Barcelona) Kan tänka mig att intäkterna är helt otroliga inom baseball och amerikansk fotboll. Haha vem tusan går på en match och inte vet hur länge det håller på? Haha. Antagligen är fotboll lika tilltalande för dom som amerikansk fotboll är för mig. Har faktiskt provat att kolla på det men jag blir uttråkad direkt då det är avbrott hela tiden och reklamavbrott titt som sätt. Ett tag visste jag inte om jag kollade på fotboll med reklam mitt i matchen eller reklam med fotboll som "avbrott" Haha ja du får komma tillbaks till Sverige där folk åtminstone vet hur lång en match är:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-17 19:45
LeoMessi Precis, du är helt rätt på det. Tv-pengarna härborta är enorma, likaså sponsorernas. Men sporten tilltalar inte särskilt många då den konkurrerar med nordamerikanernas inhemska sporter, såsom deras älskade Football (sporten som, förutom ett enda moment, uteslutande spelas med händerna), NBA och NHL samt Baseball. "Soccer" (som faktiskt spelas med fötterna men får inte kallas football här borta) får inte vara med och dela på kakan i samma utsträckning tyvärr och därför gör man reklam för själva MLS genom dessa avdankade spelare som faktiskt bidrar till ökningen av publiksiffrorna, men inte med den impact som krävs. Att konkurrera med resten av världen finns inte på världskartan tyvärr. Som ett lysande exempel på kulturkrocken kan jag nämna gubben bredvid mig till vänster som i den 64:e minuten frågar mig hur länge dom håller på, varvid jag svarar "90 minutes" och gubben reser sig upp för att köpa hotdogs och ta ett par bloss av sina Belmont milds. Märks det att jag längtar hem till Sverige? :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-17 19:23
( Xaviesta ) (Barcelona) Enligt min subjektiva uppfattning så känns det som att amerikanerna inte är speciellt intresserade av fotboll. Men vet hur tusan dom ändå kan ha råd med höga löner osv? Tänker på när dom typer köper avdankade spelare från Europa. Alltså fatta om fotboll var lika populärt i USA som det är i tex i Spanien eller England. Intäkterna från tv-rättigheterna skulle vara ganska saftiga och samtidigt skulle nog ligan locka till sig alla spelare nästan haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-17 18:51
Helt off topic, men i lördags var jag på plats när Toronto FC mötte Seattle i MLS och jag var där mest för att se deras nya star signing och jag satt där helt förundrad över denne Jermain Defoe. Vilken fantastisk fotbollsspelare, han var överallt och slet och gav försvararna ett helvete. Vilken hunger han visade upp vid 31 års ålder i en helt annan världsdel än han är van vid. Samma världsdel som Beckham gick till för 1,5 miljarder (inkl. bonusar samt on and off field income) över 5 år för att sedan på sin första presskonferens göra klart att han inte valde L.A. för pengarna. Defoe springer åtminstone för sitt kontrakt. Toronto har satsat stort inför denna säsong och även värvat Michael Bradley och har självaste Julio Cesar i mål och premiären vann man för övrigt med 2-1 efter en brace av Defoe i debuten. Bådar gott detta, speciellt för mig själv personligen då jag vägrat gå på skitsporter som baseboll och curling som annars intresserar kanadickerna här borta ordentligt. Hursomhelst var Defoe en gigant i debuten, apropå otekniska engelsmän (som jag för övrigt håller med om), och är snarare undantaget som ändå bekräftar regeln.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona albanian4lifebarca
2014-03-17 17:55
FCBlaugrana:

Jag tror jag ska dit faktiskt kanske ringer och bokar imån.!
Barcelona FCBlaugrana
2014-03-17 17:34
Någon härifrån som ska dit? Så man vet att det finns vettigt folk där också haha och inte massa medgångsgubbar endast? Hade varit fantastiskt om vi kunde knäppa Real på näsan nu när de inte har torskat på många matcher och de har det där klassiska Realsyndromet. Lite för mycket självförtroende och högmod så det skriker om det. Är riktigt taggad till söndag.
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2014-03-17 17:25
Ronaldinho the original

Finns det engelsmän som gillar teknisk fotboll? Trodde dom höll på Stoke allihop ;)
Ronaldinho the original
2014-03-17 16:57
Lite OT Men finns det någon härinne som vet en engelsk Barca forum? Menar en engelsk version av svenskafans les rambles. Tycker att det skulle vara intressant att läsa vad barca supportrarna i England tycker om denna säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-17 16:44
Kaktus Folk vill att vi ska lägga oss när vi inte har en chans på ligan. Inte när vi har chans Och man behöver inte lägga sig, räcker med att spela med b-laget och skicka iväg spelarna på en veckas semester som dom har förtjänat efter cl vinsten haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2014-03-17 16:01
@Kaktus:


Du tror på allvar att Espanyol kommer gå för seger och kämpa ihjäl sig på Santiago när deras rival Barcelona har chans att vinna ligan om dom lyckas få mig sig poäng hem ? Kom igen...
Real Madrid Kaktus
2014-03-17 15:53
Barca Barca

Så vår mäktiga klubb skall lägga sig när man har en verklig chans att ta hem titeln, allt för att inte låta Real Madrid vinna? Sen när blev vi någon patetisk lillebror som ger upp titlar för att hindra Real från att vinna?

Så länge vi matematiskt kan vinna skall vi ALLTID gå för seger, snacka om att vi kommer för evigt bära en dumstrut om Real råkar kryssa i ditt scenario och vi förlorar med vilje.
Barcelona Barca Barca
2014-03-17 15:45
Nu när vi ändå är inne på snacket om sista omgången. Låt oss leka lite med tanken nu att, tabellen ser ut såhär:

Atl Madrid 100 poäng
Real Madrid 100 Poäng
Barca 99 poäng

Real Madrid har Espanyol på hemmaplan i sista omgången och jag tror inte vare sig Espanyol vill eller inte vill vinna matchen, att dom kommer vinna den. Så jag räknar att Real Madrid vinner sista matchen. Då är det matematisk omöjligt för Barca att vinna ligan. Men "låter" man Atl Madrid vinna i sista omgången mot oss på Camp Nou så hamnar både Real och Atl Madrid på samma poäng och det gör att Atl Madrid vinner ligan tack vare bättre innebörders möten. Barca kan inte förlita sig på att våran mini rival Espanyol ska gå och ta poäng borta mot real ? Espanyol kan varken göra det eller vill ens göra det.
Real Madrid Kaktus
2014-03-17 15:40
Det blir i princip två finaler vi möter Madrid i. Den ena är ligafinalen och den andra blir en cupfinal. Jag hoppas vi kan ta revansch för dom två tidigare förlusterna i samma matcher. Förlusten på Camp Nou med 1-2 och cupförlusten. Jag tror att vi kan klara det så länge man inte underskattar Real och tror att det blir enkelt.

Ska bli riktigt spännande, skall jag vara ärlig så förstår jag inte hur alla är så pass lugna och segervissa, själv är jag otroligt nervös, mer nervös än jag varit inför tidigare El Clasicon.
Barcelona Messidinho_10
2014-03-17 15:20
Grabbar har ni sett vilka sköna bilder Messi har börjat lägga upp på instagram :)
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-17 15:14
Nr.9 Haha tror nog dom jobbar på att stifta den regeln nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nr.9
2014-03-17 14:59
Neymar11

"Konsekvenserna kan vara stora ifall man lägger sig, men finns ingen regel som säger att man ska spela med det bästa laget"

Om avgörandet står sig mellan de 2 Madridklubbarna så finns det ALLTID en regel att Barca måste ställa upp med bästa laget, hur ska Real annars vinna ligan? Dom har fått all hjälp, förbundet får inte sabba detta i sista omgången...

Hahaha, if u know what I mean ;)
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2014-03-17 14:54
Lite av problemet anser jag vara att Tata inte började om på ruta 1. Alla tränare som försöker följa Peps fotspår kommer att misslyckas. Man kan inte få tillbaka det laget, så bäst att glömma det och gå vidare. Alla vi hämtar kan inte förlita sig på att Peps sätt ska ge dem titlar. Han kanske ska få ett år till, men då får han och ledningen se till att vi förnyar, både spelartruppen och taktiken. Pep var unik för att han ständigt ändrade och finslipade, det gör han även i Bayern. Han försökte utveckla och uppdatera laget och taktiken konstant. Varken han eller truppen tröttnade.

Att det vore så negativt att börja om på ruta 1, det tror inte jag. Ledningen valde en tränare de visste skulle göra så lite ändringar som möjligt. Eftersom ledningen har gjort det mesta fel, så utgår jag ifrån att de valde fel även när det gäller Tata. Han är säkert en bra tränare, kunnig och intelligent, men inte det Barca behövde.
Barcelona DM1982
2014-03-17 14:46
MehoKodroooo (Barcelona) Var det verkligen Camp Nou och inte Miniestadi? Har för mig att Andorra brukar spela landskamper där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2014-03-17 14:45
Gabriel

Det ligger något i det du säger. Anledningen till att jag frågade var inte pga att jag ifrågasatte din åsikt utan endast var nyfiken då jag själv var kluven i frågan.

Vi får dock hoppas på att vi inte ställs inför ett sådant dilemma och minskar poängskillnaden redan nu på söndag.
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-17 14:34
Grabben jag vet mycket väl vad som sker i England. Det jag försöker få fram är att om tränaren inte är moyes men är duktig och visat vad han går för som Tata ge honom verktygen och förtroendet. Jag tror på Tata och jag önskar att han kunde bli mer uppskattad av katalanerna. Om Tata slutar kommer en ny tränare som får börja om igen på ruta ett.

Tito enligt mig va ingen tränare för Barca men han hade säkert fått fortsätta i till 2016 oavsett resultat.

@FCBlaugrana:

Barcelona Barieta
2014-03-17 14:26
Lite oroväckande att Tata inte dök upp på ett möte som ska ha skett förra veckan där nästa säsong diskuterades
Barcelona Gabriel
2014-03-17 14:25
Neymar11 Självklart kan man "lägga" sig på ett smart sätt. Som du säger, spela med B-laget och knappast ge 100 procent i den matchen. Då förlorar vi med största sannolikhet. Men bara för att alla ska förstå vart mitt hjärta ligger i det här scenariot - om det skulle krävas att man la sig och gjorde flera självmål så vill jag att man gör det (men det kommer inte behövas gå så långt). De räcker säkert med en -B-lagsuppställning. Men det är långt kvar. En vinst nu mot Madrid och vi är led i racet igen! Jag har inte gett upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-17 14:22
Júnior Att vi lägger oss utan tvekan. Tror du jag hellre ser oss hamna på en andra plats i tabellen och hjälper äckliga smuts Madrid att vinna ligan än att vi ger den till Atletico och hamnar på en 3:e plats. Skiter fullständigt i om vi får kvala till CL. Kan vi undvika ett scenario där Real Madrid tar hem ligan så ska vi ta till alla möjliga medel för att se till att det blir så. Om det så ens krävs 5 självmål i sista matchen så ska vi göra det. Ett självklart svar, helt jävla givet!
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-17 14:20
Júnior. 2:a eller 3:a kvittar då bägge är direktplatser till cl Men vi ska inte lägga oss, utan bara spelet med b-laget(juniorer) Konsekvenserna kan vara stora ifall man lägger sig, men finns ingen regel som säger att man ska spela med det bästa laget Ypperligt tillfälle att använda vm som ursäkt för att inte starta med stjärnorna, ifall situationen blir att vi kan förstöra för real
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: