/spanien/barcelona/forum/5993.aspx/spanien/barcelona/forum/5993.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-14 23:41
Barcelonistas Spelar inte så stor roll vad Alves menade, det viktiga i sammanhanget är hur det kommer att tolkas av fansen. Är Alves frustrerad över reaktionerna så är det knappast smart att få utlopp för det genom media. Han är så pass erfaren vid det här laget att hans spider-sense borde få honom att låta bli att pela i en så känslig fråga. Han borde veta att han kommer att bli citerad på ett vinklat sätt av tidningarna. Det var oerhört klantigt och det handlar inte om att du har rätt eller att el Flaco har fel. Det handlar om att Dani Alves stod för ett klumpigt olyckligt uttalande. Han har ingen rätt att definiera vem som är culé och vem som inte är det, punkt slut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-02-14 23:31
el Flaco men tidigare säsonger när pep tränade tidernas bästa lag då hade man råd? När man vann alla matcher 5-0 då var det fullsatt. Nu när har varit i en riktig dip så är det tomt, då det inte är värt att se det dåliga spelet på plats utan man kan se det hemma.


Vi alla vet att jag har rätt här, och att Alves kritik stämmer.
Barcelona Barcelonistas
2014-02-14 23:28
Xaviesta - Alves menade mer att de finns en del individer som inte kommer och stöttar laget när man befinner sig i en tillfällig dip. Det kan komma perioder där laget är nere och inte presterar 100 då tycker jag att man som supporter ska dra ner ditt och stötta dom. Att bara gå gå till matcherna bara för att Barca är i superform är vidrigt och då är man ingen riktig supporter enligt mig.


Det har varit mycket snack om att laget inte kämpar lika mycket, inte spelar lika roligt, den nya spelstilen är tråkig osv. Dessa negativa saker kombinerat med den låga publiksiffran har gjort Alves frustrerad. Det känns som det är någon jävla teater där man förväntar sig det bästa, men om det är dåligt så åker man inte ner..
Barcelona Neymar N11
2014-02-14 23:13
@barcastuff: Top-3 youngest players to reach 200 Liga goals: Messi 25y 217d - Zarra 29y 352d - Raul 30y 255d #fcblive [via as]
Postat via SvenskaFans-appen
ÄktaCulé
2014-02-14 23:12
Jag tror de flesta kan hålla med om att Alves utspel gällande om fansens närvaro i Camp Nou var ganska intetsägande, han får hålla sig till fotboll helt enkelt. Jag behöver inte gå igenom vilka anledningar varför vissa inte kan/vill ta sig då dessa redan har nämnts i forumet.

Enligt min synsätt så finns det bara en väg för att bli en fullvärdig supporter och det är att vara medlem för att räknas som en tvättäkta Barca-fan. Och det hela är faktiskt ganska logiskt ifall om man vidgar sin synfält lite.

På vilket sätt skulle man kunna påverka Barca nämnvärt ifall om man sitter och följer laget från fulstream/TV på sin höjd (menar inte att man skall vallfärda till Nou Camp för det)?

Svårare än så är det inte, där har ni svaret på vem som är en äkta supporter till Kataloniens stolthet!

/Thread
Barcelona el Flaco
2014-02-14 22:56
(Xaviesta)/

Verkar som att du tolkade Alves uttalande på samma sätt som jag. Onekligen var det klumpigt och ogenomtänkt vad han sa och att döma av omröstningen på Sports hemsida berodde de dåliga publiksiffrorna på om huruvida laget vann eller ej utan på spelet. Därmed handlade det inte om att folk var medgångssupportrar för att man inte gick till Camp Nou eller att man inte var lika hardcore culés bara för att man inte har råd att gå på varje hemmamatch.

Alves gjorde bort sig helt enkelt. Punkt slut.
Barcelona Blaugrana91
2014-02-14 22:40
the cameroonians Så var vi där igen då.... Om inte Barca hade globaliserat varumärket så att pengar kommer in hade man fått höja biljettpriserna ännu mer..... Återigen undrar jag om folk här fattar hur en klubb ska drivas? Den måste styras som ett globalt företag. Men visst låt oss säga att klubben struntat i att få ut varumärket i världen och satsat mer på det lokala... Hur fan ska klubben tjäna pengar? Som jag ser finns det 5 möjliga inkomstkällor idag. 1. Reklam och sponsorintäkter, den lättaste och smartaste vägen. Här finns mycket intäkter att hämta in och denna kategori kan man växa med. Även den kategori som dem flesta här vill se begränsas ironiskt nog... 2. TV och mediaintäkter, denna står helt still, vi och Real har plockat ut den största delen alla år, men snart är det ändring på det då nya avtal kommer. I princip omöjligt att växa stort här. 3. Sälja spelare och dra ner på löner, knappast något roligt. Men visst Messi stannar ju i Barca för en korg apelsiner.... 4. Höja biljettpriserna på CN, ny arena så att matchintäkterna höjs. Det förstnämnda känns inte aktuellt och det sistnämnda är på gång men räcker inte enbart det. 5. Prispengar, framgångar i CL ger pengar, men inga jättesummor. Så som ni ser finns bara en kategori som garanterar en stor ekonomisk tillväxt och det är reklam.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BAGNACK & DONGOU
2014-02-14 22:19
Barcelonistas (Barcelona) 3 vinster av på 14 försök mot den Pep som enligt många var oprövat som senare kallades för feg och allt möjligt Medan maurinho var geni på allt inklusive peta ögonen på folk
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-02-14 21:59
Hela världen vet att Pep är en bättre tränare än mouhoe. Pep knockade mouhoe gång på gång med fint spel dessutom ingen ( bussen - kontra a la moehoe) Pep Guardiola mina damer o herrar <3.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-14 21:56
Barca King Och? Bara för att "Allas" håller med blir det väl inte mer rätt för det? Vad tycker du själv? Jag bor i Toronto för tillfället och har därför ingen möjlighet att ta mig till Camp Nou för matchen mot Rayo imorgon. Vilken supporterkategori faller jag under? En annan har kanske inte råd att gå imorgon, som Capitan är inne på, men han är 79 år och har hållt på Barca redan när din pappa var i tonåren. Är han ingen culé? En tredje har brutit benet i en fabrik förra veckan och ligger på sjukhuset med ena benet i hiss och får se matchen på en 14 tums skärm i sitt rum istället - han är inget äkta Barcafan heller? Det går inte att försvara det Alves säger hur man än vänder och vrider på det och oavsett vilka youtube-kändisar som håller med honom. Det är så dumt att det i stort sätt är odiskutabelt. Dani borde aldrig yttrat sig om en sådan känsliga fråga på det sättet han gjorde och han har säkerligen fått höra det från katalanerna i omklädningsrummet. Bara till att lägga ner ämnet egentligen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-02-14 21:54
Sanningen är den att Barcelona som klubb varit för dåliga på att marknadsföra sig på hemmaplan. I stället har man lagt enorm kraft och fokus på att globalisera varumärket vilket fått till följd att man tappat samhörigheten med kärnsupportrarna.

Här kan man även dra ett samband med att man glömt bort mottot més que un club och i jakten på snabba pengar.

Jag har sagt det innan och säger det igen;
Man kan inte pissa på sin egen historia och naivt tro att det inte får konsekvenser. Rosells affärsmässiga approach och sätt att styra klubben har fått folk att bli likgiltiga.

Det funkar så klart så länge laget, som trots allt är och alltid varit den stora dragningskraften, spelar bra - men konsekvenserna ser vi nu när det inte är lika mycket glam över spelet som tidigare.

Klubben kunde göra så enormt mycket mer för stadens egna fans, men det är viktigare att sälja tröjor i Indonesien än att Juan och hans familj ska ta sig till Camp Nou. För Juan åker ju inte med Qatar Airways till stan och droppar halva månadslönen i Barcabutiken. Så vem fan är han att klaga på dyra biljettpriser?

Barcelona Barcelonistas
2014-02-14 21:47
Bagnack o Dongou - 2010 - ligamatch Barcelona 5-0 Real Madrid 2011 - ligamatch Real Madrid 1-1 Barcelona 2011 - Copa del Rey final Barcelona 0-1 Real Madrid 2011 - Semifinal Cl Real Madrid 0-2 Barcelona 2011 - Semifinal Cl Barcelona 1-1 Real Madrid 2011 - spanska supercupen Real Madrid 2-2 Barcelona 2011 - spanska supercupen Barcelona 3-2 Real Madrid 2011 - ligamatch Real Madrid 1-3 Barcelona 2012 - CDR Real Madrid 1-2 Barcelona 2012 - CDR Barcelona 2-2 Real Madrid 2012 - ligamatch Barcelona 1-2 Real Madrid Pep mötte även Mourinho när denne tränade Inter. Cl gruppspelet - Inter 0-0 Barcelona Cl gruppspelet - Barcelona 2-0 Inter Cl semifinal - Inter 3-1 Barcelona Cl semifinal Barcelona 1-0 Inter ( borde blivit 2-0).. Den europeiska supercupen Bayern - Chelsea 2-2 ( Bayern vann på straffar).
Barcelona BAGNACK & DONGOU
2014-02-14 21:34
Någon som vet hur statistiken, pep VS Mourinho under tiden i Spanien
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitán - El tiburón
2014-02-14 21:31
Tycker snarare att Alves kan fråga sig själv varför det inte är så mycket stämning och supportrar på Camp Nou?

Sanningen är den att tack vare extrema spelarlöner, bonusar och transfersummor så har priset på matchbiljetter drivits upp till oproportionerliga höjder. Jag bodde själv i Barcelona 2008 och minns att även liga matcher mot sämre motstånd kunde kosta skjorta. Det är väl inte så konstigt att arenan bara är fylld av turister och dylikt på dessa matcher..

Nej, Alves kan vara tacksam över att han tjänar flera miljoner euro om året för att sparka på en boll, samtidigt som annat folk går på knä och sliter hälsan ur sig bara för att kunna försörja sina familjer.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-14 21:28
Barcelonistas El Flaco störde sig mer på det Dani tyckte om culés, att man inte är en om man inte dyker upp på arenan. Och jag håller med Flaco - vem är Dani Alves att bestämma vem som är en culé och vem som inte är en? Definieras man utifrån sin närvaro på camp Nou? Nej, oerhört klantigt uttalande och det vet han om själv, han är rätt så frispråkig på både gott och ont men i det här fallet var han helt ute och åkte Jet Ski.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-02-14 21:22
Kan bara instämma med Alves det har varit jävligt dåligt tryck på Camp Nou senaste matcherna. Minns hur el Flaco var på Alves och kritiserade honom? Hur kan man göra de när han bara säger sanningen?.


Ska man bara kolla på Barca när laget spelar bra?
Barcelona Barca King - Messi & Neymar run the show
2014-02-14 21:12
Allas som är känd cule på på Twitter och Youtube håller med Dani Alves om de som inte kommer till Camp Nou är inte äkta cules!! Madrid supportrarna har alltid kommit trots alla motgångar. Katalanerna väntar på Avengers på plan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-02-14 20:49
Kräsna jävla publik, dom kan gott hålla sig hemma när Barcelona börjar krossa allt motstånd med tennissiffror. Om dom kanske hade börjat komma på matcherna så hade Barcelona kanske fått lust att spela. Fansen i Katalonien måste dom som stöttar sitt lag minst av alla topplag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-02-14 20:46
Här kommer lite intressant fakta om varför det varit så dåliga publiksiffror. Majoriteten som svarade på omröstningen är alltså missnöjda med lagets spel och stil.

Sport has done a public referendum on its website, 8426 people have voted so far: What's the reason behind the bad attendances? The answers:

30% due to the timing. 2% because they watch it on television. 57% which is the largest percentage, because of the team's style and level. +

And 11% due to the economic crisis. (The prices of tickets are expensive)

Källa: @NoraVilanova_ , Sport
Barcelona RonaldinhoGaucho!
2014-02-14 20:13
@Barclasico:


kolla länktips, videon är svaret på din fråga :P
hitta den precis på facebook
Barcelona LeoMessi
2014-02-14 19:57
the cameroonians (Barcelona) Dom är mer besatta av Barcelona än några andra. Lite lustigt att folk försöker föra en vettig diskussion med dessa typer, personen jag skrev om, måste ha skrivit 40 inlägg bara där. Skit som "Mourinho fick Pep att fly landet". Pep hade Mou i sin ficka, slutade med att Mourinho skämde ut sig totalt i Spanien eftersom han blev så frustrerad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-02-14 19:52
LeoMessi

Chelseafans = rednecks

Förvänta dig inget mindre än rent nonsens från dessa fotbollsgenier.
Ronaldinho the original
2014-02-14 19:36
Matchdags om dryga 24 timmar. Eftersom vi har en av säsongens viktigaste match mot Manchester City nu på tisdag så hoppas jag på att Tata inte väljer att starta med spelare som Xavi , Alves och Neymar imorgon eftersom dom två förstnämnda spelarna oftast presterar bättre när dom får vila extra och när där kommer till stormatcher. När det gäller med Neymar så vill jag se honom spela minst 20-25 minuter hur vi/Tata kan se om han kan ha någon stor påverkan mot City. Annars så är det bättre att inte ta risken och låta honom vila och bli starkare. Valdes Montoya-Pique-Bartra-Alba Busi Fabregas/Roberto-Iniesta Alexis-Messi-Pedro Masken spelade förra matchen och eftersom den super offensiva Alves inte startar in min uppställning så ska Alba starta istället för Adriano. Slutresultat: 4-0 Målskyttar: Messi x2, Fabregas och Alexis. Visca el Barcelona!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-02-14 19:32
Någon mer än jag som ser en som kallas för "shogun" kommentera varenda jävla artikel på fotbollskanalen? Han får varenda artikel att handla om barcelona, även om artikeln i det här fallet handlade om Mourinho och Wenger. Dom störta jävla trollen tycks va chelseafans. Mourinho kan påstå att förintelsen är en myt och ändå bli helgonförklarad av dessa personer, måste ge cred till hans hjärntvättningsförmågor! Off topic, men ville få det sagt bara:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Stoichkov~
2014-02-14 19:31
Martino: "We've rotated for 6-7 months, from now on we'll limit it. If not, players would be at their best at World Cup, not at Barça."

Där kom det! Det var det jag efterlyste på sistone. Nog med rotationen. Nu ska han hitta en elva som pikar till toppform. Martino är inte lika otaktisk som jag trodde nästan på...!
Ronaldinho the original
2014-02-14 19:20
Ser ut som om dom skrattar åt Adriano som skojar med "tränings pinnen" än att dom skrattar åt Song som inte gör något kroppsuttryck.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-14 18:58
Det handlar inte om det, utan faktumet att ALLA dina inlägg handlar om hur kass Roberto är. Du skriver aldrig något annat. Vad är då meningen med att vara registrerad här?
Postat via SvenskaFans-appen
viccc
2014-02-14 18:49
Ja skriver väll va jag vill, är du efterbliven? barcelona är en klubb som kämpar om alla titlar varje år, då ska man inte ha en spelare som är 22 år som aldrig gjort en bra match och som inte hade varit ordinarie i ett lag som Elche, tkr det är skämmigt att se våran bänk och att tro att man kan vinna titlar med dagens trupp är som att tro på tomten. Ren fakta
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-14 18:45
Viccc Vad är det med dig och Sergio Roberto? Varenda gång du kommer in här och skriver klankar du ner på killen. Du har inte en enda gång skrivit något vettigt utan alla dina inlägg handlar genomgående om Roberto och hur kass han är. Du är ett lysande exempel på uttrycket "what's wrong with today's world is that everybody gets to have an opinion". Du förtjänar inte den rätten, sluta skriv här om du bara vill sprida pessimism.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2014-02-14 18:42
hahaha någon som kan förklara bilden ?.. vrf de garvar åt Song?
Annons: