/spanien/barcelona/forum/5948.aspx/spanien/barcelona/forum/5948.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Jeffson
2014-03-11 18:28
Jag kommer ihåg när jag tillsammans med många andra här hånade Real Madrid för deras identitetslösa lag, ständiga andraplatser och enorma desperata spelarköp utan några egna talanger. Medan vi var klart bäst i världen, hade vår egna Pep som tränare, grymma talanger och en familjär känsla i laget.

Nu känns det som att det har svängt åt andra hållet en del (helt naturligt då allt går i cykler). Men nu är det Madrid som har en klubblegend på bänken (Zidane). Dom har fått fram Jese (även om vi har Raffe och Deulo utlånade) och det är dom som går som tåget just nu även om dom är låååångt ifrån den nivå vi hade 08-11 och dom har värvat spanskt som stärker identiteten (Carvajal, Isco och Illaramendi).

Jag vet egentligen inte vad jag vill få ut av inlägget men det enda jag vet är att jag saknar känslan man hade för ett par år sedan. Det är absolut inte så att jag inte älskar Barca lika mycket nu som då men den där riktigt goa och stolta känslan jag har haft och även vant mig vid är borta. Nu har vi pajaser som Zubi som ska leda klubben och när en människa som har svårigheter att förnya Montoyas kontrakt ska leda oss in i en generationsväxling där spelare som Valdes, Puyol, Xavi, Alves, Iniesta ska ersättas så är det klart som fan man ser på framtiden med mörka ögon.

Vi MÅSTE få till ett presidentval i sommar!
Barcelona Ragnar Rök
2014-03-11 18:17
Vad hände i och med mötet mot Valladolid och vart är vi på väg? En titt i backspegeln innan det med viss ångest (?) emotsedda mötet mot Manchester City i morgon.

Twittraren "Tompa" är i och för sig inte helt fel ute, när han efter förlusten mot Valladolid beskriver läget i FC Barcelona.

Men han verkar dessvärre vara väl förhastad i sin övergripande slutsats, när han på fullaste allvar ser den främsta lösningen i att sälja Messi till högstbjudande.

Förvisso skulle en sådan riskkapitalistisk panikåtgärd, ge ekonomiskt utrymme att lösa Zlatan Ibrahimovic från hans kontrakt med PSG...

Och tyckaren "Kiko" som i samband med nämnda förlust, förefaller ha tappat fattningen helt och hållet i sin ofantliga besvikelse, skulle kanske som en direkt följdverkan kunna få sin uttalade vilja fram:

"Tränaren måste bort.

6-7 spelare måste bort.

4 spelare måste in. MINST!"

Men så byt lag då, kan man ju tycka spontant.

Personligen skulle jag oroa mig rejält om Messi vore klädd i ljusblått under returmötet mot Manchester Cityn på Camp Nou i morgon. I synnerhet som han skulle slippa ställas mot en försvarare av Vincent Kompanys kaliber.

Ty det största problemet med dagens FC Barcelona är och förblir mittförsvaret. Mascherano och Piqué håller helt enkelt inte måttet vare sig bildligt eller bokstavligt talat.

Förvisso är Piqué fullt tillräckligt reslig rent fysiskt. Men vad hjälper det när han allt som oftast likt ängsliga spelare på pojklagsnivå, ägnar sig åt intensivt bolltittande, när inlägg slås från hörnflaggorna utanför det egna straffområdet (eller vid inlägg och frisparkar från kanterna).

Och följaktligen inte finns på plats när en höjdboll dyker ned och nickas mot mål av någon mindre omtalad motståndare, som tar tillfället i akt och sätter pannan till inför en upprepat överrumplad "publik".

I frånvaro av den gamle och oersättliga trotjänaren Carles Puyol som dirigent och pådrivare, är dessutom Piqué inte heller att lita på vad gäller markspelet Nonchalant eller dåligt omdöme låter jag vara osagt. Men bra blir det sällan eller aldrig i slutänden.

Och vid sin sida har han alltså den omskolade men stundtals väl vårdslösa mittfältaren Mascherano. Som alltför sällan faller i sin position när så situationen kräver. Utan snarare fäller med varning som följd. Alternativt säljer sig i sin iver, med ofta förödande konsekvenser.

En okoncentrerad och felplacerad Piqué på hälarna, är heller inte särskilt mycket att luta sig mot i såna prekära lägen.

Man skulle alltså INTE ha gjort sig av med Abidal. Som behövts mer nu än någonsin som komplement både i mitten och på vänsterkanten i försvaret. Åtminstone till och från. Vilket var vad Alves öppet påtalade när den franske försvararen "deporterades" till Monaco inför pågående säsong.

Säkerhetsrisken Adriano däremot skulle ha sålts för länge sedan och Neymar aldrig köpts. Så långt in i säsongen inte en enda spelmässigt fullt ut godkänd insats i Blaugranas från den senares sida.

Att "JR" sedan lyckas i Brasiliens landslag, är ju inte oss Barçafans till någon större tröst. Åtminstone inte som jag ser det. Mer än möjligen att det skulle kunna tänka föra med sig att någon oligark eller oljeshejk skulle ta det som intäkt, för att betala åtminstone en tredjedel av den dryga miljard som spenderades på hans kontrakt med FC Barcelona.

Detta rör sig inte om efterklokhet, eftersom vi var många som skrek på mittback(ar) våren och sommaren lång förra året. Innan klubbledningen bestämde sig för att lägga hela inköpsbudgeten och mer därtill, på den lynniga liraren med de lustiga frisyrerna från Santos (9-0?). Trots att han var ett helt oprövat kort i de i Europas bästa ligor (remember Robinho).

Att spela Adriano och Neymar mot Valladolid från första början med tidigare insatser från deras sida i färskt minne och därtill i frånvaro av Iniesta, var att mer eller mindre skänka bort hela vänsterkanten redan innan avspark. Eller snarare högerkanten sett ur Valladolids offensiva perspektiv.

Det största problemet är dessutom inte att Messi slutat spela som en utomjording sedan en tid tillbaka, som Tompa synes anse. Förvisso har Messi visat sig mer mänsklig än tidigare och till och med blivit långtidsskadad två gånger inom loppet av ett år.

Detta efter att under en obruten följd av flera år, briljerat bortom all sans och sunt förnuft.

Och vi som sitter i TV-fåtöljen och tittar på mellan tacotuggorna, borde kanske bli lite mer mänskliga i våra krav på honom också.

Förutom mittförsvaret är annars det stora problemet enligt mitt förmenande, att världens absolut bästa tvåvägspelare hamnat i en ihållande formsvacka. Jag avser givetvis Sergio Busquets, vem annars?

Denne över tid ovärderliga stöttepelare, har sedan en tid tillbaka börjat drälla med bollen. Istället för att vinna densamma med den vidunderliga finess vi vant oss vid och blivit så bortskämda med.

Och istället för att snabbt vända spelet dragit på sig fasta situationer på egen planhalva, för motståndarna att utnyttja med resultatet att ytterligare osäkerhet i de bakre leden sprider sig som en löpeld. Barças stora akillelshäl som allom bekant. En akilleshäl som Piqué tyvärr använder till vågade klacksparkar emellanåt.

Varje förlorad boll/duell av Busquets sätter därmed det darriga och undermåliga mittförsvaret på prov. Inte minst på grund av det kvardröjande överraskningsmomentet det troligtvis fortfarande innebär när Busquets går bort sig eller gör bort sig.

Målchans på målchans slutar med Mål! Vi kan ju knappast begära att Valdés ska både täcka hela utrymmet mellan stolparna, straffområdet i stort inklusive höjdrummet inom detsamma, samtidigt som Piqué med flera står och tittar på vart bollen ska ta vägen och tappar markering gång efter annan.

Med Busquets formsvacka försvinner därtill en betydande del av drivet framåt i offensiven. Vilket han allt som oftast legat bakom tidigare, med sina brytningar och vanligtvis blixtsnabba precisa pass utan betänketid direkt efter bollerövringen.

Men sälja honom? Och Messi därtill. Hallå? Lite is i magen om jag får be! Räcker det inte med att allas vårt försvarsankare Puyol redan i praktiken lämnat oss i stor sorg och saknad? Och att mästerkatten Valdés högst sannolikt är på väg bort någon annanstans som Bosman, gör ju inte heller saken bättre.

Så vilka 6-7 spelar menar Kiko ska säljas? Piqué? Ingen dum idé måste medges. Mascherano? Inte mig emot. Neymar?

Ja, i alla fall som det sett ut så långt. Men räkna då med en ekonomisk förlust som till och med överträffar den katastrofala Zlatan-affären; i vilken Etó gick oss förlorad som sten på börda. Men vilka fler? Nämn en fullgod ersättare för Messi si så där fem år framåt? Ronaldo! Que?

Och att sälja bänkspelarna lär ju logiskt sett inte förbättra FC Barcelonas chanser i vare sig Primera division eller Champions league framöver. Inte minst eftersom januarifönstret ju av förklarliga skäl har stängts.
Barcelona petersays
2014-03-11 18:13
@Barcaholic:

Två år kvar på kontraktet och han har inte direkt rosat marknaden. Vem skulle betala dom pengarna för honom? Ingen av storklubbarna skulle lägga €30M på Pedro. Han är en bra truppspelare i Barca, men att se honom värvas för trettio millar för att gå rätt in i startelvan i en europeisk storklubb? Unheard of. Finns väldigt många bättre spelare för dom pengarna.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2014-03-11 18:13
Barcelona are working on a code to regulate the use of social media by the players. [mundo deportivo] Thank you Jesus! Orkar inte mer med skiten. Neymar och Song speciellt. Lägg istället mer vikt på träningsplanen än att lägga ut 20 miljoner bilder per dag på sociala medier.
Barcelona Barcaholic
2014-03-11 18:10
petersays

Pedro 15-20? Absolut inte vi skulle minst kunna få 25-30 för Pedro. Det hade säkerligen även du hållit med om bara han vore Portugis...
Barcelona petersays
2014-03-11 18:03
@Tatinho:
Yaya24 Menar du på allvar att vi skulle få €115 för dom där spelarna (Pedro, Pique, Tello, Song, Xavi, Valdes)? Du måste drömma? Du ska nog vara glad om vi får hälften. Pedro 15-20, Pique 20-25 (kanske mindre, sitter på utgående kontrakt), Tello ca 10, Song 10-15, Xavi och Valdes går gratis pga korta kontrakt, ålder och för att vi har en tradition att släppa spelare i den kategorin gratis - av ren goodwill.
Barcelona enkos
2014-03-11 18:01
Barcelona sägs vilja ha Jürgen Klopp som första kandidat ....
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-11 17:49
Jag tittade på nyss på highlightsen från lördags mot Valladolid.

Snälla titta hur målet kom till. Ni får pausa fram och tillbaka och studera hur alla bara står och tittar på.

Målet kom när Xavi försökte nå Messi som står och tittar på sina tår. Det kommer en Valladolid spelar och hinner ta bollen före honom.
Vad gör Messi? Står kvar samma ställe? Vad gör Xavi? står kvar på samma ställe och tittar, Busquets? försöker anstränga sig men sen stannar han bara upp och tittar?

Neymar som är är i scenen också fortsätter promenera från försvaret medan hela den scenen håller på att utspela sig.
Våra försvarare? Hmm, de står och väntar att Valladolid-spelarna (vilka var 2 st)s ka göra sina drag.. Snälla titta på likgiltigheten..

Messi såg ut att vara i bra form när han kom tillbaka från skadan. Han sprang från alla om man tittar på hans mål i tidigare matchen under 2014. Vad har hänt nu? Det ser ut som att han har lagt på sig några kilo till. Han ser inte lika lätt ut som när han kom tillbaka från skadan??

Nej, jag förespråkar inte att han ska säljas. Byter lite tankar bara..
Så det lungt..
Barcelona Ali G
2014-03-11 17:41
Aa det e fan i mig helt ofattbart att så många kritiserar Messi killen är fan störst genom tiderna han är den enda i vårt lag som kan göra sin gubbe O att han inte springer mycket verkar vara anledningen till all hat KILLEN HAR ALDRIG HJÄLPT TILL I FÖRSVARSSPELET. Är det någon som ska vara under all kritik så är det busi han har varit helt värdelös. Messi kmr visa varför han är bäst genom att ha show mot city och förhoppningsvis tysta alla kritiker
Barcelona Krabban94
2014-03-11 17:40
@Pep.G ° TAATATTATATTATATATA:


Tror inte det var fansen, har hört o läst att orsaken var den nuvarande styrelsen som gick honom på nerverna! Är verkligen inte överraskad...
Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-03-11 17:01
Xavi kommer aldrig duga som tränare. Han har inte kharisman för det.
Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-03-11 17:01
Xavi kommer aldrig duga som tränare. Han har inte kharisman för det.
Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-03-11 17:00
Alla våra problem började när Pep lämnade. Hur kunde han? Varför? Varför blev han inte vår tränare i 10 år till? Allt beror givetvis på oss Barca fans? Han visste att vi skulle såga honom till fotknölarna om han hade påbörjat en generationsväxling och gått titellös ett år eller två. Vårt kräsna ansikte fick Pep att lämna oss. Den största förlusten i fotbollens historia. Herreguuuuuuuuud jag ville ba örfila varenda en som sa att Barca var ett självspelande piano.

Visst ska man inte jämra sig över dåtiden, men Pep är vår. Inte Bayerns. Utan vår. Han ska vara hos oss. Det var vi som fick han o tappa håret. Bara det är en anledning o stanna kvar. Men han verkar trivas som aldrig förr .
Barcelona Barieta
2014-03-11 16:59
LaPulgaNr1 * Tata Martino

Håller med dig i det du skriver.

VI får väl hoppas att det blir ändring från och med på onsdag!
Grande Guardiola
2014-03-11 16:13
@*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat:

Snarare så skall han gå på intensivkurser om gräs där Snoop Dogg håller lektionerna ;)
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-03-11 16:12
Att det gått sämre i ligan på senaste har inget med Tata Martino att göra. Han är för bra för att träna ett lag som Barca. Jag förstår inte varför vi ens ska ha en tränare som inte får bestämma hur laget ska spela? Vi spelar ändå samma spel. Bollinnehav i all ära men vi måste kunna spela med olika varianter. I höstas spelade vi en rakare fotboll, vi kontrade in mål och kunde lagspela oss till ett mål men han blev säkert hotad av ledningen att köra på bollinnehav. Alla lag känner till sättet vi spelar på. Dags att skrota lite på bollinnehavet eller så kan vi glömma titlar på många år. Jag började gilla Tata Martino för hans taktiska kunskaper och för att han inte brydde sig så mycket om bollinnehavet. Men han har säkert blivit tillsagt att vi måste ha över 80% i bollinnehav annars kan man inte träna Barca. Jag är trött på det här. Jag vill inte ha 80% I bollinnehav. Jag nöjer mig med 50 % mot ett lag som har en potatisåker till fotbollsplan. Har länge velat hålla tillbaka med såga laget men nu är jag trött på skiten. Hur korkade är inte Barca fansen i Spanien som ska klaga på bollinnehavet när vi vunnit 4-0 mot rayo på bortaplan? Bayern förnedringen var inte nog. Vi måste förnedras flera gånger om innan vi skrotar helvete bollinnehavet. Till Messi : du må vara världens bästa spelare och för mig även genom tidernas bästa, men promenera inte på plan. Vill du lämna, så ja lämna. Stannar du, så spelar du o ger 100%. Bara här jag kan tycka att det är Tatas fel. Han måste läxa upp killen genom att bänka honom. Vi spelade bättre när han var skadad. Jag kom över Ronaldinho, som gav mig fotbollsporr varje gång han fick bollen. Så ja, ingen är större än klubben oavsett om du är Messi eller vem det nu är. Tata Martino kan vinna oss Champions League den här säsongen om man låter honom göra det på sitt eget sätt. Han har redan läxat upp rödögat Anchelloti, pelle grini ( som båda grät ut i media efter o skyllde på annat ) och tagit en cup titel från Diego Simpson. La liga ska vara prio 2 den här säsongen. Man tycker nästan synd om real. varje år spenderar dom miljarder på flickor o råttor men inga titlar. Vi har all möjlighet i världen att vinna CL i år! Jag rädds inte något lag där ute så länge farbror Tata får bestämma över spelet. Vi spelade ut Europas bästa lag för 2 veckor sen. Imorgon blir jag endast nöjd om vi förnedrar det här köpelaget city. Annars, nej.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CuleAK
2014-03-11 15:48
Drömscenariot är snarare att denna ruttna ledningen avgår och en ny kompetent ledning tar över så att klubben äntligen kan få blicka framåt och inte förgöra sig själv internt. Med den nuvarande ledningen så kan anställa Cruyff som tränare och ändå uppleva samma tafatta spel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-11 15:45
@Bästelona:


Då måste Xavi plugga väldigt intensivt på sina sommarkurser.
Barcelona casinou1
2014-03-11 15:36
Kolla in veckans Eurotalk med Martin Åslund. Har alltid gillat honom för hans rakhet och hans analys av Barca är klockren!
Barcelona Bästelona
2014-03-11 15:34
Drömscenariot är att Xavi blir coach efter sommaren, och Puyol blir hans assisterande!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-03-11 15:12
Klokren analys av Barça-supportern Martin Åslund i Euro Talk. Vi har skjutit oss själva i foten och är för dåliga för att fixa det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2014-03-11 15:11
Hyder Klockren analys!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-03-11 14:53
Jag tror tyvärr att Tata Martino avgår i sommar och jag skulle verkligen inte bli förvånad. Det känns som att Martino inte var beredd på det här riktigt och det var inte heller vi som håller på klubben. Det har varit ett jävla liv hela 2014. Rosell har avgått, Neymar's kontrakt, Carles Puyol's avsked samtidigt som resultaten och spelet blivit sämre för varje vecka.

När jag tittar på Tata Martino så ser jag inte samma person nu som jag såg i höstas. Han verkar inte ha någon "energi" kvar och det finns självklart flera anledningar till det.

Ända sen Martino blev coach så har media varit emot honom. I höstas var det tjat om förlorad bolleninnehav, att vi inte håller till vår filosofi, sen har han bombaderats med frågor om rosell och Neymar på sistone. De kommer nog grilla honom ännu mer om vi inte vinna några titlar i år....

Det bästa vore ju om ledningen lämnade och det blev val i sommar men det är ju tyvärr ingenting som pekar på det i nuläget. För även om vi får en ny tränare så kommer kaoset fortfarande att vara kvar så länge dessa idioter är kvar. Det är alltid något, alltid. Och dessa idioter gör ju inte Tata's jobb lättare precis, clownen bartomeu eller hur fan han stavas menade på fullaste allvar i höstas att Barcelona kan vinna allt precis som Guardiola's Barcelona. Varför säger du sånt skit för? du sätter bara mer press på honom.

----
Sen är det patetiskt att samma clown fortfarande slår sig på bröstet och hävdar att Barcelona har absolut inte gjort något fel i Neymar's övergång. Kul att man fick betala ytterliga 13,5 miljoner euro. Det har gått så långt att jag vill att fansen på Camp Nou tar fram vita näsdukarna och buar ut hela ledningen så de kan lämna innan vi blir nya AC Milan.
Barcelona Zamboza
2014-03-11 13:35
@No Busi - No Party:


Du har rätt men det skadar inte att kämpa för tröjan man bär. Tjänar man miljontals kronor så är det minsta man kan begära är att spelare ger allt. Min åsikt är att Messi tar för mycket plats och när han inte levererar kommer laget att få lida, vilket vi sett under 2014. 13 tappade poäng på mindre än 2,5 månad är inte acceptabelt. Vi har gett bort ligan medans spelarna låtsas att dem är besvikna. Jag förstår att publiken sviker.

Det bästa för klubben vore om det blev nyval under sommaren och att Tata antingen lämnar eller så får han bygga sitt eget lag utan inblandning uppifrån.
Barcelona No Busi - No Party
2014-03-11 11:34
Nä det räcker nu för fan, det börjar bli riktigt tröttsamt det här om Messis vara eller icke vara i klubben. Det räcker alltså inte med att Thiago, Yaya, Abidal och Pep Guardiola levererar batalj i respektive klubbar? Man avskyr redan styret så frågan är hur det kommer att se ut här inne när Messi levererar för ett annat gäng? Du Zamboza och några till här inne måste börja tänka längre än vad näsan räcker, problemet med dagens Barca är mycket djupare än bara Messi. Vad sägs att kräva samma höga standard från innestående spelare? De är trots allt professionella och världsklass de med, eller hur? Att sitta och leta syndabock löser inte grundproblemet min vän.
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-11 11:31
Längtar tills onsdag. Vi befinner oss på ingenmansland. Även om vi gör 3 bra matcher kan vad som helst ske och hända nästa vecka. Ingen känner sig säker på Barca. Vi är ett överraskningsmoment som kan slå Europas bästa lag för att i nästa möte torska med 21-0 mot villarral B.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zamboza
2014-03-11 10:21
@La liga es blaugrana!:


Du verkar ha missförstått mig. Jag var ironisk.Jag har varit en av Messis största kritiker och en av dem första om jag inte minns fel och då har jag fått skit för det. Jag står fast vid att jag mer än gärna ser Messi såld. När vi sålde Ronaldinho hade vi redan hans ersättare i Messi. Samma scenario nu när vi redan har Messis ersättare i Neymar. Messi lär nog vara kvar vilket jag tyvärr inte tror kommer att båda gott för klubben om man inte kan få in en tränare som skiter i vem du är.
Barcelona Makaveli4life
2014-03-11 03:19
@barcastuff
Alexis: "Martino is great at motivating you, just like Guardiola was. Vilanova was more about giving tactical instructions."

Intressant.. om detta stämmer så kan man ju undra varför vi har så svårt att prestera i La liga? spelarna som är mätta? Bromance Tata-Alexis?
Barcelona NoGo™
2014-03-11 00:57
Yaya Toure (Man City): "Messi is the best player in the history of football, there's no doubt about that." [rac1] Yaya Toure (Man City): "Rumours in the past about Madrid interest? I would never consider joining Madrid. I'm a Barça fan." [rac1] Grande Yaya!
Länktips: @barcastuff
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-03-11 00:32
Innan vi springer runt på transfermarknaden och jagar spelare så är det vissa saker som måste rättas till:

Vi behöver en ny ledning annars kommer vi att sluta som Real Madrid. Vinna någon titel här och där. Förlora allt en säsong och börja kalla 'supervärvningar' för en titel.

Vi behöver en ny ledning och ett nytt sportsligt projekt. Det projektet vi hade med Guardiola kan omöjligt återbygga. Tatas projekt? Tyvärr har vi inte sett något av det här säsongen av flera anledningar.

1: Det är inte hans lag.
2: Vi har en ledning som har skämt ut sig den här säsongen där Rosell sprang iväg.

Med eller utan ny ledning så tror jag att Tata försvinner i sommar. Han var en nödlösning. Inte ens Tata verkar tycka att det är kul längre.

Skulle inte heller förvåna mig om han _måste_ spela med Neymar. Han kände att han var tvungen att vila några mot Real Sociedad (både Messi och Neymar spelade), normalt borde han ha vilat folk mot Valladolid (vi alla vet hur det kan se ut efter landskamper. Messi och Neymar spelade när båda också har spelat 90 minuter med sina landslag).

Två matcher som kan visa sig att vi har förlorat ligan.

Men tillbaka till kontentan - vi behöver ett nytt projekt och anpassa SPELARE efter projektet. Blir mycket lättare att avgränsa och lättare att värva då spelare känner sig viktigare i systemet.

Skippa La Masia? Aldrig. Men vi får inte bli slavar under La Masia. Pep flyttade upp spelare för att han hade tränat b-laget. De var skolade efter honom. Nu är spelarna skolade under Eusebio...ja, jag behöver inte utveckla det.

La Masia är inte död och den ska inte begravas. Pep visade mycket väl att han var villig att värva spelare för att han insåg att La Masia inte har svaret på alla frågor, medan vissa fotbollsromantiker tror att La Masia har alla svar.
Annons: