/spanien/barcelona/forum/5905.aspx/spanien/barcelona/forum/5905.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Messi-is-god
2014-05-05 11:39

Jeffson//

Jag är med på allt du säger. Jag tror inte ledningen blundar för lagets svaga punkter, och jag är övertygad om att de kommer att hitta lösningar oavsett om säsongen slutar med ligaguld eller inte.

MEN, hur mycket du ens försöker med sånt som "respekt för olika tänkande och åsikter", så kan jag ALDRIG förstå att en Barcafan inte vill se sitt lag vinna en så viktig titel. Och framförallt, det dummaste av allt, är att kalla en ligatitel för oförtjänt.

Herregud... vi pratar om en liga med 38 omgångar! Vid eventuellt ligaguld så har Barcelona alltså vunnit 29 av sina 38 matcher plus vinst på båda El Calsico. Hur i hela världen kan detta anses vara oförtjänt?

Vad är det ni förväntar er? Att Barcelona vinner 36 av sina 38 omgångar?

Spelarna är också människor. Det är inga robotter, och inga playstationspelare som ni kan styra precis hur ni vill.
Jeffson
2014-05-05 10:25
Messi-is-god

Jag känner mig träffad. Hur jag kan kalla mig för barca fan? Enkelt. Jag älskar Barcelona. Kan man ha olika syn på kluben, supporterskap och kärlek? Ja uppenbarligen. För mig är inte titlar och vinster allt. Det är mycket men inte allt och inte det viktigaste. Men jag respekterar om det inte är så för någon annan.

Låter jag bitter? Mycket möjligt, jag ÄR bitter (på ledningen). Däremot har jag hela tiden försvarat Tata. Nu vill jag inte att han ska vara kvar längre iofs men det beror inte på det sportsliga, det beror på att han ser helt tom ut i blicken och antagligen inte vill vara kvar själv. Då ska han inte vara det heller.

På den andra punkten. "Ni vill inte att denna eventuella framgång ska stoppa klubben att värva er favoritspelare." Där har du delvis rätt. De behöver inte värva "min favoritspelare" men jag är rädd att det kan få dem att inte värva behövliga spelare. För jag tror faktiskt att vi hade värvat mer förra sommaren om vi inte vann ligan så övertygande då.

Superlycklig för ett ligaguld? I vanliga fall ja. I detta fall nej. Motiveringen finner du i mina tidigare inlägg idag. Du måste inte hålla med mig men du kan gott och väl försöka anstränga dig för att försöka respektera olika åsikter, upplevelser och tänkande.
Barcelona Messi-is-god
2014-05-05 09:59

Hur kan ni sitta där och säga att Barca inte förtjänar ligaguldet? Hur är det ens MÖJLIGT att kunna vinna en liga efter 38 spelade matcher framför lag som Real och Athletico, och ändå kalla detta för oförtjänt?!!!

Hur kan ni ens kalla er själva för barca fan?

Ni låter som bittra personer som sätter er egna intresse framför lagets framgång. Ja, ni vill inte inte att en ligatitel ska hålla Martino kvar i laget, och ni vill inte att denna eventuella framgång ska stoppa klubben att värva er favoritspelare.

Herregud....ni ska fan vara superlyckliga för en ligaguld.
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-05 09:52
Vårt stora problem är inte avsaknaden av mittbackar. (det är en del men inte det stora problemet enligt mig.) Själva vår spelidé i försvarsspelet och vårt mittfälts uppbyggnad. Samt hur truppen generellt ser ut. Jag börjar med mittfältsproblemet som finns enligt mig. Ett mittfält som idag består av i första hand Iniesta, Xavi & Busquets. Xavi & Iniesta står aldrig rätt defensivt eller sliter speciellt mycket bakåt. Busquets står ofta väldigt rätt men skulle behöva understöd. Han ligger också väldigt högt upp när vi har anfall så omställningarna vi får mot oss är oftast mot två ensamma mittbackar. Där måste det ske en balansförändring. Eller byte av formation till kanske en 4-2-3-1. Med tanke på hur offensiva våra ytterbackar är hela tiden. Det behövs balans, gärna t.ex Busquets + Javi Martinez. Med Pique & en ny mittback vid sin sida. Då har vi stabilitet även när motståndarna ställer om. Eller om vi fortsätter med 4-3-3 så borde vi få in en spelare som t.ex Vidal som sliter som ett djur. Straffområde till straffområde. Offensivt som defensivt. Som sagt, balans behövs. Vi blottar oss ALLDELES för mycket bakåt. Finns helt sjuka ytor nästan varje match. Om man jämför med andra lag som är spelförande så är det bara Barca som släpper så stora ytor. Själva problemet tycker jag är spelidén i försvaret. Det känns inte som vi har någon längre. Utan alla springer runt och tar en yta de tycker känns bra och behaglig. Några andra sätter press. Vi jobbar inte som en enhet, många lägger inte ner jobbet alls bakåt. Om man jämför med Pep-eran. Då jobbade alla tillsammans, alla kollektivt. Det fanns inte dessa stora ytor att springa på/spela in bollar på. Om de fanns hade vi sådan press på motståndarna att de inte kunde få iväg en boll av kvalitet. Det är ett exempel på ett högt försvar. Kolla t.ex på Atletico nu. De spelar ett lågt försvar men det är ändå vattentätt. Det finns många varianter. Vi måste bestämma oss och verkligen jobba på det kollektiva försvarsspelet. In med en tränare som vågar ändra. Vet vad försvarsspel handlar om.
Barcelona FCBlaugrana
2014-05-05 09:37
En Pasillo är iprincip helt omöjlig. Då Real & Barca måste tappa poäng innan matchen Barcelona-Atletico på Camp Nou.
Jeffson
2014-05-05 09:26
Gio Style

Jo det kommer den säkert. Om de nu ens har dessa åsikter? Det är ju bara något som jag tror och spekulerar i.

Denna säsong tycker jag inte att vi har gjort oss förtjänta av en tung titel. Om vi får in lite nytt blod i truppen till nästa säsong och vi spelar bättre än i år och det ser ut som att spelarna faktiskt har kul och bryr sig om resultatet - ja då kommer jag ju inte sitta och hoppas på att vi förlorar i en eventuell CL-semi såklart. Men i år tycker jag att Atletico gott och väl både kan få vinna ligan och göra en pasillo på camp nou. Det stör mig inte det minsta. Konstigt nog.

Angående nyval så lär det inte bli något förrän 2016 precis som du säger. Den tanken har jag förlikat mig med. Och fram tills dess så tror jag det blir väldigt svårt för mig att ha samma känsla för klubben som jag hade under Laportas tid. Även om kärleken är lika stark så kommer den förmodligen att vara mer olycklig än lycklig så länge denna ledningen sitter kvar.
Barcelona Gio Style
2014-05-05 09:15
Jeffson
Jag förstår, men kommer inte Messis och Busquets åsikt att vara densamma oavsett om vi tar en titel eller ej?
För handen på hjärtat nu, ett omval före 2016 lär inte hända.
För min del blir det då ett väldigt enkelt val i fallet titel kontra titellös.

Hade jag fått garantier på att ett omval skulle ske efter en titellös säsong hade jag gått med på det utan att tveka, nu är tyvärr inte fallet så =/
Jeffson
2014-05-05 09:09
Gio Style

Jag förstår dig. Jag trodde inte heller att jag kunde tänka så här och är lite överraskad att jag faktiskt gör det. Men det har under tiden utvecklats till detta.

Jag tror också att vi kommer att få se en och annan bra värvning i sommar men enligt mig så är det inte där det största problemet ligger. Även om vi trycker in en Mangala, Pogba och Reus i truppen så tror jag att Messi fortfarande tycker att han har en skitchef, att Busquets fortfarande är förbannad över hur hans vän Abidal behandlades och att Iniesta är trött på att spela in reklamvideos för en diktatur.

Som sagt, jag förutsätter att vi gör en "bra" sommar även om det inte känns som en självklarhet med Zubi som boss över den situationen men det är inte hela lösningen. Bara en del av den. Bara vi slipper ha Pinto - Adriano, Bartra, Mascherano, Alves där bak i ett CL-slutpsel så är det givetvis ett stort steg framåt rent sportsligt. Men det kommer inte att ändra min syn på hur Barcelona som klubb har förändrats sedan 2010. Tyvärr.
Barcelona Gio Style
2014-05-05 08:55
Jeffson
Jag tror att oavsett hur inkompetent vår ledning är så har de krav på vårt spel. De har ju gått ut och sagt att man måste spetsa truppen osv.
Jag vet att vi bör ha 0 förväntningar på ledningen men de kan inte blunda för vad fansen vill hur länge som helst.
De vill säkerligen göra bra ifrån sig nu när 2016 närmar sig för att få nytt förtroende.

Oavsett titel eller ej, värvning eller ej så kommer de endå att avsättas.
Jag klarar inte av att "frivilligt" välja en titellös säsong oavsett hur vårt spel ser ut på plan.
Jeffson
2014-05-05 08:55
( Xaviesta )

Du gör det igen. Sätter ord på en annans otydliga känslor/funderingar, huvudet på spiken och målar upp en tydlig bild med dina ord. Jag håller med till 100%.
Neymar11
2014-05-05 08:52
( Xaviesta ) Lite som madridfansen när dom buade ut di Maria. Trots att han var den som sprang livet ur sig själv nästan varje match Men det är inte så enkelt, att man som "äkta" barcafan måste tycka om dom. Alla ser ju på fotbollen annorlunda, fast du har rätt i dessa tider så är det just dom 2 man ska älska. Hade dom andra i truppen offrat sig lika mycket så hade vi garanterat lekt hem ligan. Och dom har ju trots allt presterat iår rent statistiskt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-05-05 08:48
Igår vid ställningen 1-0 i Atletico sa jag till en polare att det vore så sjukt om Atletico OCH Real tappar poäng dagen efter våra bortkastade 2 poäng. Jag sa det lite förtvivlad, med en jobbig känsla i magen men samtidigt trodde jag inte ens till 5% på det. Men tyvärr så är det ju det som är den här säsongens melodi. Neymars stolpträff mot Real i cupfinalen, misskavalkaden mot Atleti i första mötet och skador i defensiven vid absolut sämsta tänkbara tillfälle. Fatta att om vi haft allt i våra händer om vi inte släppt in på tilläggstid, fyfaaaan! Det spelar ingen roll hur vår säspng sett ut, att våra toppar varit väldigt höga samtidigt som våra dalar har varit bottenlösa, jag hade tagit en ligatitel 10 gånger av 10. UUUUUSCH O FYFAN VILKEN JOBBIG SÄSONG! Om Real inte tappar poäng mot Celta så håller jag samtliga tummar, fingrar och tår för att Atletico tar dubbeln. Det vore riktigt mäktigt och otippat. Släng lite mer tv-Pengar på Atleti så att de kan behålla stommen och krydda truppen, vore så otroligt bra för ligan och spansk fotboll. ( Xaviesta ) Word!
Jeffson
2014-05-05 08:43
Jag måste säga att jag faktiskt är glad över att vi inte har ligan i våra egna händer. För det första så hade jag inte orkat med ännu en besvikelse och för det andra så tycker jag att varken spelarna eller ledningen har gjort sig förtjänta av en såpass tung titel i år, speciellt ledningen.

Jag är också rädd att ett ligaguld kan få en idiot som Zubi att sälja Bartra och "ersätta" honom med Song permanent. Att man skiter i att köpa det som är nödvändigt helt enkelt eftersom "det är dumt att förändra något som fungerar" - vi vann ju ligan.

Men detta är inte hela sanningen. Hur kommer det sig att jag som älskat Barcelona i halva mitt liv plötsligt känner mig likgiltig inför titlar? För det första så sitter jag inte och undrar hur man kan lyckas att gå från 2011 till det här på tre år. Det är bara att kolla vad ledningen har gjort, vilken filosofi de har och vilka handlingar de följt upp med. Hur tror ni att övriga spelare kände när Rosell sitter och flinar på Abidals sista presskonferens? Hur tror ni de kände när Pep som de flesta älskade lämnar pga av styrelsen?

Tänk er själva att ni jobbar på ett företag som går svinbra, chefen är schyst och alla drar åt samma håll. Sedan blir chefen bortröstad och in kommer en hal, falsk räv och tar in sina retarderade vänner som personalchefer och sprider en backstabber-atmosfär inom företaget. Hade du själv jobbat lika bra som innan? Hade du lagt ner din själ i arbetet eller hade du sökt dig om efter en "ny utmaning" á la Valdes?

Det som visas på planen är en spegelbild i hur klubben i stort faktiskt ser ut. Jag kan inte klandra tex Messi att han inte har samma glöd i ögonen som han hade för två år sedan. Det är en reaktion på något.

Så, vill jag vinna massa titlar i detta tillstånd? Absolut inte. Jag har sagt det innan och jag säger det igen. Jag tar gärna ett par mellanår rent sportsligt om det innebär att vi byter ledning. På samma sätt som jag inte skulle vilja att "det går bra" för min dotter om hon skulle börja prostituera sig. Även om hon skulle tjäna massa pengar och åka runt i lyxbilar och springa på kändisfester så hade jag hellre viljat köpa ett spårvagnskort till henne så hon kan åka till jobbet på ICA. Haha skev jämförelse kanske men hoppas ni fattar mitt resonemang =)

Rosell är redan ute, nu är det bara resten kvar.

Sedan kan vi bygga upp det som är FC Barcelona igen. Med de värderingar och den glädje som gjorde att jag och många med mig började älska klubben. Det vi ser idag är knappt igenkännbart.

Tills dess tänker jag hålla igen med kritiken mot spelarna. De är inte helt oskyldiga och immuna mot kritik men de är precis lika mycket offer i detta som vi fans är. Därför skyddar jag dem.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-05-05 08:20
Det finns ingen i laget som har varit "Barca klass" den här säsongen egentligen, möjligen Alba och Valdés, och jag förstår inte vad som anses vara Barca klass i dagens FC Barcelona när klubben själva inte längre vet vad man ska identifiera sig med ute på planen. Vi har varit helt vilse i vårt spel sedan årsskiftet och man letar alltså fortfarande efter syndabockar bland spelarna. Ursäkta om jag är tjatig men jag finner det en smula komiskt att man inte inser att problemet inte är en eller två enskilda spelare utan kollektivt. Alexis / Pedro är en diskussion som inte borde existera då båda två står för sina bästa säsonger under den här ledningen. Men den existerar pga den blåst upp utav ett par personer här inne som inte har nåt bättre för sig än att röra upp onödiga känslor i forumet och skapa tjafs snarare än givande diskussioner. Det finns inget mer vettigt att hämta i den diskussionen så jag råder folk att inte ge sig in i den här illusionen av att en av dom tvunget är mycket sämre än den andra och måste säljas. Det finns inget fog för att sälja någon av dom förutom lyx-suktande efter en ny världsspelare på högerkanten, helt i onödan. Barcelona kommer inte att prioritera den positionen, det fattar ni väl? Vi har helt andra tangenter som måste stämmas på det här "självspelande pianot" (klassiskt adjektiv från antagonistens fans från förr) och mitt tips är att lägga krutet på det istället för att bråka med varandra över Alexis och Pedro. Har man inte tillräcklig fotbollsintelligens för att förstå vad som bidrar med på planen när man tittar på matcherna så kan man ta en snabb titt i statistiken istället åtminstone och förundras över att dom tillsammans med Messi smällt in lika många mål som Real Madrids motsvarande trio. Och räkna inte upp deras missade målchanser och snubblande på boll osv, vi är redan medvetna om det. Lägg ner den här diskussionen nu för forumets bästa. Nej, jag dikterar inte vad folk ska diskutera om utan det är snarare en vädjan från min sida. I stort sett ALLA är trötta på det här inbördeskriget om vem av dom som är bäst och vem av dom som suger. Ingen bryr sig längre, bara släpp skiten. Anser man sig vara ett äkta Barcafan så gillar man bägge killarna för deras slit och uppoffring. Just dessa två egenskaper gör det omöjligt för dom riktiga fansen att håna eller ogilla någon av dom. Sen kan man så klart irritera sig på missarna, snubblande och allt annat men dom spelar ALLTID med hjärtat båda två och då kan det aldrig vara befogat att håna eller hata. Försök inte ens komma med en respons på det här sista stycket eftersom det är så självklart att det är fullständigt odiskutabelt. Jag älskar båda killarna och vill inte ha någon av dom såld den här sommaren, utan att motivera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-05-05 08:10
koeman92 (Barcelona) Vi har resurserna som krävs för att värva Hazard OCH andra spelare som behövs då jag räknar med att vi även kommer sälja ett par spelare och förmodligen kommer de pengarna att återanvändas för investeringar i truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-05-05 08:09
Barcas spel är svårt att anpassa sig till för att vi är bollb extremister. Vi ska ha 99% bollinnehav. Vi är boll terrorister, om bollinnehavet förloras förvänta er ledningsbyte i Barcelona. Peps stil är hans sätt och ingen annans. Det är inte Barcas stil. Jag kan inte tänka mig någon komma in och göra det lika bra som honom. Visst han har inspirerat många tränare med sitt spel att spela fotboll på men de är alla dåliga kopior. Förutom de som blandar det med sitt eget tänk. Till exempel Liverpools tränare. När Ronaldinho kom till Barca hade han mer yta än vad många av dagens Barca spelare drömmer om. Reijkard spela på sitt sett med sitt eget tänk. Nu har Peps sätt att spelas fotboll på absorberats och blivit synonymt med Barca. Många tränare kommer att misslyckas och många spelare kommer aldrig att kunna anpassa sig till Barcas trånga ytor. Spanien som har anammat Peps stil att spela fotboll har skördat lika mycket titlar och ära av samma kaliber. Dock ska man inte glömma att Spanien ligger gärna djup i sina positioner. Men många lag har lärt sig nu och vågar inte tävla om bollinnehavet. Spanien kommer ha det lika som Barca i VM. kompakta försvar som tvingar ut de på kanterna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-05-05 08:08
@La liga es blaugrana!:


Därför att vi är i behov av andra spelare och att förstärka andra positioner för tillfället
Barcelona LeoMessi
2014-05-05 07:49
Nesto (Barcelona) Hade vi inte skitit på oss i sista minuten på Getafe så hade vi haft ligan i våra händer nu. Men om vi vinner alla våra matcher samtidigt som real också gör det så vinner real ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-05-05 07:41
Fullpott
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-05-05 07:41
Nesto Ja, så länge inte real tar fulpott sina resterande matcher
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2014-05-05 07:38
Om vi och atletico slutar på samma poäng, dvs. Om det avgörs på Camp Nou, vi vinner. Vinner vi ligan då?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona La liga es blaugrana!
2014-05-05 07:37
Tycker att vi borde värva Hazard till vår höger kant i sommar. Det har ju ryktats om att han inte trivs. Han och Mourinho har även haft öppna ordväxlingar i media, så varför inte slå till om han vill lämna och om Mourinho inte vill ha kvar honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2014-05-05 05:03
Kan ni lägga ner Pedro vs Alexis snacket? Båda är dåliga å båda är bra punkt slut
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-05-05 03:45
KarmaralAKaranka "Glöm inte: Pedro gör en ganska dålig säsong med tanke på sin standard. " Årets bomb, du borde nästan skämmas! Trodde du att den skulle slinka igenom? Pedro gör sin bästa säsong någonsin i ligan rent statistiskt och spelmässigt är detta hans bästa säsong sedans 2010/2011. Hahaha, ganska dålig säsong med tanke på hans standard... Hans standard har inte blivit högre än så tyvärr. Det är som att påstå att El-Hadji Diouf inte spelade på sin normala nivå efter VM 2002. Rätt extremt men du fattar nog vad jag menar.
Barcelona Visca Barca !!
2014-05-05 03:19
......
Postat via SvenskaFans-appen
SoN_Un
2014-05-05 03:04
KarmaIsAKaranka

jag håller med dig absolut men du säger själv hade, pedro hade mkt förrut men han är tyvärr borta. han är innen på 3e säsongen där han är knas. o i barca så ska man inte ha så många chanser att misslyckas. för våra offensiva spelare är dom vårt spel hänger på. våra mitt mitar har aldrig varit snabba o när yttrarna missar så mkt o inte kan göra sina gubbar,..då är det knas haha. men jag förstår vad du menar=)... för mig är badå duktiga men håller ej barca klass.. men hade jag fått välja så hade jag valt alexis.. baaara för att han r giftigare o kan lira i mitten vid kris. tycker faktiskt att barca har varit taskiga mot alexis man hade kunnat slipa honom men det vi inte gjort... killen har bra skott tex men får aldrig lägga frisparkar hörnor. finns ingen plats för han tyvärr. han löper som ett djur i djupled får aldrig bollarna..så jag tyker faktiskt synd om killen. samma sa som fabregas. så jävla synd en av världens bästa mitfältare som vi lirar som drogba haha. just saying
Barcelona IlTriplete
2014-05-05 02:53
Varför är inte KarmaIsAKaranka bannad från forumet? Ledsen grabben men jag orkar inte läsa det du skriver efter din kommentar igår i forumet..

"KarmaIsAKaranka skrev följande:
Bort med Tata och alla andra cancersvulster i detta cancerdrabbade organ. Mätta spelare, avdankad publik, gåfotboll, ingen fart, inhopparna suger k*k osv. Sluttittat för mig denna säsong. Ses i höst igen."

Cancersvulster? Jättepassande en vecka efter att Tito lämnat oss..
Barcelona Andrés V
2014-05-05 02:51
Alexis alexis... Aldrig tyckt att han passar in i Barcelona just för att det är en sån spelare som behöver sina ytor, han behöver ett lag som spelar snabb annfallsfotboll och inte ett lag som spelar lika snabbt som min mormor. Säljer vi alexis är jag helt övertygad om att han kommer blomma ut, kolla bara när han spelade för udinese och speciellt chile. Det är likadant med neymar som för mig har varit en riktig flopp men inte i Brasiliens landslag.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-05-05 02:41
SoN_Un

Pedro hade också en krigarinställning som försvann med Guardiola's avgång. En inställning som Sanchez' aldrig har kunnat mäta sig med.

Håller med om att man måste kunna göra sin gubbe om man spelar på de positionerna. Sanchez är helt värdelös i det avseendet. Pedro brukade vara grym men har tappat det. Tello förtjänar en chans men kan inte spela eftersom att man har köpt in Neymar på hans naturliga position. Adama får mig att dregla.
SoN_Un
2014-05-05 02:35
helt ärligt tröttnat grovt på pedro o alexis snacket. men jag håller mer er dom är duktiga. men ska vi vara ärliga så håller dom inte barca klass. jag tycker att dom båda ska säljas... köp in reus o sen ha delo, tello o adama på bänken. det hade varit grymt, tre på bänken som startar då o då när...pedro o alexis håller inte ena kladdar o den andra stressar haha. pedros sista match mot getafe var en av hans sämsta i karriären. han kunde gör minst 2 mål o assist. men han var knas tyvärr. jag har en förkärlek för alexis för jag gillar hans krigeri o löpningar men ska man spela för barca så ska man kunna göra sin gubbe. det är ett måste. det är drv vårt spel stannat upp. henry, ronaldinho, messi, var våra yttrar innan det blev pedro o alexis. ni hör skillnaden.
Annons: