/spanien/barcelona/forum/59.aspx/spanien/barcelona/forum/59.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-12-27 14:22
Kröjjf Betydligt lättare för Lucho att ha Couthino, Thiago och Verrati än Gomes, D.Suarez och Rakitic på alla sätt. Ett mittfält med Busquets, Iniesta, Thiago, Couthinou och Veratti, vi skulle nog bli för överlägsna.
Barcelona Kröjjf
2016-12-27 14:04
Själv ligger jag alltid lågt när det kommer till transferfönster. Tror på rak arm att bara en värvning engagerat mig nämnvärt och det var köpet av Suárez, Och då var jag liksom Xaviesta inte nådig i mina invändningar, eftersom vi i Suárez såg skitstöveln personifierad. Samtidigt som vi i och för sig framhöll att Luis Suárez ur ett strikt fotbollsperspektiv, onekligen hade den fulla potentialen att tillföra den omtalade "nya dimension" i anfallsspelet, som bl a Aftonbladet inte var sena att tillskriva Zlatan när denne blev aktuell för vår klubb. Cancelo säger mig i stort sett ingenting, förrän han sagt sitt också i Barcelona. Därav min tystnad på den fronten. Och ska vi vara riktigt ärliga så höjdes väl vår sportchef till skyarna av de flesta härinne i somras, efter att ha värvat de spelare som nu "dissas" en efter en. Men nu ropas det alltså per omgående åter igen efter nya förstärkningar på framförallt mittfältet, som det verkar av de namn som nämns. D v s samma mittfält som i flera inlägg då det begav sig så sent som i somras, närmast ansågs löpa risken att lida överflödets död p g a bredden på utbudet som nytillskotten skulle innebära. Och nog för att mittfältet blivit överflödigt på många sätt, så långt in i säsongen. Men är Lucho mannen att leda ett lag med Coutinho, Thiago, Veratti med flera i mittens rike - som en gång var lika synonymt med Barca som Kina- om alla får sin önskelista på ytterligare nytillskott uppfylld? Det är väl ändå den riktigt stora frågan vi ska ställa oss?
Barcelona Ribohn Fan
2016-12-27 12:48
Nu efter helgerna kan man säga att säsongen startar på allvar. Nu gäller det att samtliga spelare höjer sig rejält. Messi och Iniesta(trots skador) tillsammans med Mascherano de enda spelarna som spelat på nivå hela säsongen. L.Suarez och Neymar med sin höga lägsta nivå tillför alltid något, resten underprestera när man ser till hela säsongen. Så som jag ser det är det Luchos stora uppgift nu. Att mer och mer få kontinuitet i laget. Oftare och oftare ju längre fram på säsongen spela med samma start elva och 4-3-3 spel.
Barcelona Iniesta70.
2016-12-27 12:48
"Friskt vågat är hälften vunnet" den regeln gäller inte våra La Masia produkter utan "friskt vågat är hälften vunnet" leker man med miljardbelopp på nyinköpta "färdiga" produkter istället. Nu säger jag inte att man måste köpa in ibland, men vi verkar styras av en filosofi som säger att snabba dyra köp är en genväg till titlar. För det är väl det som räknas i slutändan? Eller? Lucho har slussat fram Roberto. Lucho har slussat iväg Samper, Munir, sandro, Grimaldo mm. Tålamod blir mer och mer sällsynt i toppfotbollen. Tyvärr. Jag är ju en naiv, blåögd gammal räv som fortfarande håller i min reklamfria tröja ibland och sitter och räknar egna produkter i gamla finaler. Cancelo kanske blir skitbra vad vet jag. Han kanske skickar Roberto ett snäpp upp i banan, eller han kanske skickar Roberto ett steg åt höger, till bänken. Sandro och Munir slet ju som djur under en period när vi alla bara satt och väntade på att Suarrez skulle äntra scenen och frälsa oss efter sin avstängning. Vi gnällde och sågade dom unga grabbarna, inte ens gamla nog att få handla en Corona på systemet själva utan var tvungna att ha målsman med sig för att få tag på en alkoholhaltig dryck. Men på kvällarna slet dom på sig Qatar tröjorna och förväntades att redan då att fylla Suarez skor i hans frånvaro. Ingen av dom två lirar kvar i Barca. Vi har fått Paco istället. 300 miljoner, som hittat. Coach Pep skrev att vår nya Larsson är Arda. Tycker det är genialiskt. Hade aldrig tänkt på det förut. Har ju själv sågat och spottat på Arda. Men nu visar han sina rätta färger och jag vill ha kvar honom. Tålamod. Ska bli intressant att följa konsekvenserna av Cancelo köpet. Vidals framtid är tydligen inte i Barca, vi får väl se vilka fler konsekvenser det blir av det här köpet. Vem vet, vi kanske handlar ännu mer i Januari. Det skriks efter Veratti och Coutinho bland annat, kanske Thiago är på gång tillbaka. Tålamod och kontinuitet? Vi har ju precis handlat för över en miljard kronor! Hur mycket ska en trippel få kosta? Fem miljarder och en avveckling av La Masia? Nej, då kan ni ta era dubblar och tripplar och stoppa upp dom där solen inte skiner.
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-27 12:30
MD: "54% of Socios believe that Barca could win the triplet, and 84% believe that Barca can still win La Liga." Other poll results: Umtiti was viewed as the best new player at Barca Modric was viewed as the transfer target that was most desired
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-12-27 12:20
För min del tycker inte jag att Barca ska vara en klubb som chansar. Vi ska köpa etablerade färdiga spelare, som går direkt in i en start elva. Det Lucho gjorde i somras var just detta. Dissade våra egna förmågor och värvade enbart frågetecken. Lucho skulle ha satsat alla pengar istället på en världshögerback och världshögerinnermittfältare. Försökt behålla våra egna spelare och fyllt på med akademi spelare. Högerinnermitt hade varit lätt att hitta ersätta för Lucho till årets säsong. Efter som att det var den enda positionen som fallerade förra säsongen. Däremot att ersätta Dani Alves var/är betydligt svårare.
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-27 11:24
Cancelo kan absolut bli en riktigt bra högerback, inget snack om saken. Men som någon skrev, man måste ge honom en chans innan vi dömer ut honom innan han ens fått spela för våran klubb. Det jag mest är besviken på är att vi inte riktigt ger våran egna ungdomsakademi chansen, vad jag förstått har vi en riktigt intressant högerback i laget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2016-12-27 11:02
Har inte hundra procent koll på Cancelo, men av det jag sett verkar han vara en mycket teknisk och snabb ytterback som kanske brister något defensivt - det är det däremot många som gjort i Valencia de senaste åren.

Håller honom hur som helst ljusår före Aleix Vidal, och en värvning av honom förstärker därför truppen. Men det jag inte begriper är vad som händer med våra talanger när vi värvar dessa spelare i 22-23 års ålder. Ta en sån som Palencia som visat framfötterna något enormt i B-laget. Han är 20 år gammal. Värvar vi Cancelo så är det på hans bekostnad. Om inte tanken är att Cancelo blir förstaval på högerbacken, och Roberto förpassas till mittfältet. Men även om så blir fallet så är det på bekostnad av andra La Masia-produkter. Hur ska exempelvis Sergi Samper slå sig in i laget när vi redan sitter på 5-6 mittfältare?

Nu tycker jag att alla nyförvärv (med Paco som undantag) gjort det rätt bra, så det är egentligen fel att kritisera dessa ur en sportslig synvinkel. Men samtidigt så har vi spenderat många miljoner på att köpa in dessa, när vi kunde använt oss av egna produkter.
Barcelona Katalano
2016-12-27 02:06
El Pistolero #9

Jag tycker att du är inne på en intressant sak gällande Andre Gomes som de som gnäller på honom inte insett eller brytt sig om att titta efter. När Gomes spelar på Busquets position så har han gjort det riktigt bra. Mycket bättre än Masken som backup på pivote-rollen helt klart. När busken däremot spelar så har inte gomes kommit till sin rätta sett över hela hans tid i klubben hittills.

Jag ser inte Gomes som en startspelare i Barca så länge vi har Busquets, utan som en backup till Busken samt som en utfyllnadsspelare vid eventuella skador på övriga mittfältet. Jag hoppas att LE också sett det vid det här laget.
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-12-27 01:50
Reymar Väldigt omoget av dig att skriva något sådant. Jag la fram min åsikt sen att du inte gillar det är inte min ensak. Du behöver inte hoppa på mig för den delen. Kalla mig full eller om jag ha rökt på... Inte fint att verken skriva så om någon eller att hoppa på någon som lägger fram sin åsikt. VÄLDIGT OMOGET AV DIG!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2016-12-27 01:35
Rättelse angående Paco. Han har inte Mendes som agent. Men Mendes verkar styra Valencias köp/sälj verksamhet på nåt vänster. På nåt vis så har han i alla fall varit inblandad i försäljningen av Paco till Barca. Har bland annat ryktats att han var med på middagen när det hela blev klart. Inga säkra källor, men men ingen rök utan eld...:) El Pistolero rätt av dig:) Andy West på sport360 har skrivit en artikel om Mendes och Valencia. Om nån nu är intresserad..
Barcelona Amo.38
2016-12-27 01:11
@Iniesta70.:
Strictly business som sagt. Det är det här jag menar, det är bara "affärer" noll sportsligt tänk.
Barcelona Amo.38
2016-12-27 01:10
@El Pistolero #9:
¨

Håller med dig när det kommer till Umtiti och Digne. Resten? Nej ingen av dom har riktigt imponerat på mig. Hade definitivt högre förväntningar på D.Suarez.

Ett sjunkande skepp helt riktigt, för hade de inte varit för Messi så vet jag ärligt talat inte vart vi hade befunnit oss. Sen så ligger mycket av mitt missnöje hos den nuvarande ledningen. Deras logik går liksom inte ihop för mig, vi lyckas slarva bort Thiago för att värva mittfältare av sämre kaliber.

Väl mött.
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-27 01:09
Iniesta70 Paco Alcacers agent är inte Mendes. Värvar vi Cancelo har vi två Mendes-klienter i truppen - Gomes o Cancelo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2016-12-27 01:05
Paco, Gomes, cancelo har alla samma agent. Jag skrev tidigare under dagen om denne agent. Jorge Mendes. Ruffel och båg? Ett simpelt sammanträffande? Pengar under bordet? Inte kan väl en simpel " forum bloggare" vara en konspiration på spåren:) Men lite, lite märkligt är det väl att alla har samma agent och kostar lite, lite mer än vad dom kanske är värda?
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-27 00:58
Amo.38 Sjunkande skepp? Låter som Manchester United som blev utspelat i stora stunder i första halvlek idag mot Sunderland på hemmaplan. Själv tycker jag vi värvat bra i sommar. Umtiti - Otroligt bra värvning. Framtida världsback. Digne - bra värvning. lyx back-up till Alba. Gomes - Grym värvning. Hur han spelat på Busquets plats i några matcher o gjort det fantastiskt tyder på enorm kvalité. Har nästan allt men måste slipa på vissa saker. Denis Suarez - Grym värvning. Måste likt Gomes slipa på vissa grejer men visar en enorm potential. Paco Alcacer är väl den enda jag inte är helt nöjd med. Men vill gärna vänta hela säsongen innan jag tar fram sågen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2016-12-27 00:48
Och det sjunkande skeppet fortsätter på inslagen bana. Vilket jävla skämt den här klubben har blivit sedan Peps uttåg. Cancelo.... Tja vad ska man säga? Ännu en medelmåtta till vår klubb, vi har snart ett helt lag fyllt med sådana spelare. Vet inte hur vår klubb sköter scoutning och potentiella värvningar, men fy fan vad katastrofala dom är på den fronten. Märks att vi sadlat om från en sportklubb med värderingar till något slags banan-företag som lägger mer vikt på att göra "affärer" än att sikta in sig på den sportsliga biten.

Förstår verkligen inte varför jag fortfarande följer och älskar den hära klubben, för det är banne mig inte den klubben jag föll för som liten. Aja I guess old habits die hard.
Barcelona Kröjjf
2016-12-27 00:43
@Meneysuarez91011:
Önsketänkande ur mitt personliga perspektiv, är att Iniesta avslutar sin karriär i FC Barcelona. Som han tjänat med en obeskrivlig ära, som är ett försvinnande fåtal spelare förunnat. Inte med en plump i protokollet genom att spela "soccer" i Florida eller ännu värre, sälla sig till de kroniskt penningakåta föredettingarna i diktaturer som Qatar. Eller folkrepubliken Kina som förser multinationella sponsorn Nike med billig arbetskraft i massor. Och vars mervärdesskapande i mardrömsfabriker som vi förmodligen inte ens kan föreställa oss i vår vildaste fantasi, gjort redan rika män i fotbollsskor ännu mer förmögna. Ja, jag vet, såväl Xavi som Pep G avslutade sina karriärer i Qatar, vars statsnamn "pryder" vår klubbs tröjor till fansens stora förtret. Därtill har Pep "lånat" sig till att bli propagandapelare för slavdrivarnas VM - spektakel. Men en " helt perfekt karriär" kan ju aldrig någonsin sluta i sådana länder. Utan bara i FC Barcelona. Se Puyol spela för några oljeshejker med fridlysta jaktfalkar i sitt stall av fullblod, hade varit en outsäglig styggelse. Så långt från ett slut på en helt perfekt karriär, man i stort sett kan komma. Att däremot i egenskap av lagkapten i FCB in i det sista, ta tillfället i akt att räcka över segerpokalen i Champions League till den så svikne Éric Abidal i och med bokslutet, gör eftermälet fulländat.
Barcelona Kom tillbaka Xavi
2016-12-27 00:37
Hände med mitt inlägg?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-27 00:28
Jag tänker så här angående Cancelo, Det är en Aleix Vidal typ fast med mycket mer potential. Killen kan bli riktigt jävla bra offensivt för oss, defensivt är det frågetecken, som han måste jobba på! Också en annan tanke är att EM-mästartränaren faktiskt har honom i sina senaste elvor i Portugal. En tränare som är känd för att sätta det defensiva först, har alltså Cancelo som sin nummer 1 och vad jag hört, så har Cancelo presterat RIKTIGT bra för Portugal vartenda gång han spelat. Svårt att prestera i Valencia just nu. Fnns väl ingen där som når upp till normal standard.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-12-27 00:19
[QUOTE=Reymar]Cancelo bättre än Aurier och Bellerin? Vad är det för starka saker du röker eller är du kanske full? Cancelo är en medelmåtta som är grovt överskattad, man kan inte kalla honom för en HB då han knappt spelar där senare en högerytter. Känns som en ny Vidal med bristande försvarspel och helt okej offensiv dock tror jag ändå Roberto kommer vara ordinarie så varför slänga 30M på en medelmåtta? [/QUOTE] Tråkigt att man ska anklaga en skribent för att röka på eller är full bara för att den har en åsikt man själv inte håller med om....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-12-27 00:15
Hoppas alla haft en fantastisk jul. De som firar den i alla fall. Jag har haft det underbart om än någon snaps för mycket på julafton. Inte haft tid eller möjlighet att skriva här på forumet men har läst något inlägg här och där.

1. Cancelo

Jag har ingen direkt bild av honom själv förutom någon enstaka match. Men som jag förstår det så är han en ny Vidal. han är bra offensivt men bristfällig defensivt. Vad ska vi med en sådan högerback till? Så som vi spelat sista året har våra ytterbackar sällan varit med i anfallet. Av denna anledning blir offensiven mindre viktig och vi borde fokusera på ytterbackar som är dels är snabba, men framförallt är bra defensivt. Detta har Sergi skött bra hittills men Vidal har många gånger visat sina brister i defnsiven.

2. Thiago Alcantara.

Den förlorade sonen ryktas tillbaka till Barca. SOM jag skulle önska att ryktena är sanna. Jag vågar inte ens tro på dem i detta läge då jag skulle bli så besviken om de inte stämmer. Han vore perfekt för oss. Framförallt som ersättare till Iniesta men han skulle också fylla rollen bredvid Iniesta med bravur. En Veratti dessutom så skulle jag gå på moln.
Barcelona Z_Z
2016-12-27 00:12
@Tiki-Taka:


Det där innebär ju dock att Guangzhou kommer ge honom €50 miljoner i lön över tre år. Framgår ju inga summor vad de kan tänka sig att ge Barca för honom.
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-12-27 00:05
Kan vi enas om en sak? Vi bör först ge Cancelo en ärlig chans innan vi bedömer honom. Döm aldrig en person innan han har fått en ärlig chans. Jag älskar S.Roberto men detta är så synd att Roberto har fått en taskig roll men ändå behärskat kanon bra. Roberto glänser allra mest MITTEN. Nästa års startelva vill jag ha såhär: Ter stegen Cancelo Umtiti Pique Alba Veratti Busket Coutinho Messi Suarez Neymar Så egentligen bör vi endast gör 2 super bra värvningar vid namn av Coutinho och Veratti det kan bli svårt men absolut inte omöjligt. Varför jag har petat Iniesta ja dels för åldern men mest för skadebenägen mer nu än förr. Visst Coutinho är också skadad men han är i sitt livs form så får han chansen kommer han peta Iniesta. Det låter som att vi redan har värvat dessa 2 hahahah. Man får fantisera lite. Iniesta är svår att peta men vill bara hitta en bra spelare som kan ersätta honom och Coutinho är PERFEKT.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2016-12-26 23:54
Det är svårt att inte bli hypad när man ryktas vara nära en högerback, en renodlad högerback. När hände det sist egentligen? Men som många av er säger, han är inte något underbarn. Killen är kass bakåt, bra framåt. Snabb som tusan, men vad hjälper det om han inte kan försvara ordentligt? Barcelona värvar från Valencia? Igen? Nu får det vara nog. Jag tycker vi köper för mycket från detta lag. De har bra spelare, javisst. De köper spelare för 5 gånger så lite än vad vi(Barcelona) får betala. Och säljer vidare de för otroliga monster summer till oss, spelare som egentligen inte är värda hälften, hypen när vi intresserar oss i en spelare -> "Bra, barca intresserade, nu kan vi tjäna ordentligt, höj priset med 3 gånger så mycket" och det dumma är, vi går på det? Vad händer egentligen? Varför kan vi inte lyckas sätta värvningarna själva någon gång? Gillar absolut inte att Valencia blivit ett farmalag åt oss, det är hemskt. Hemskt på sättet att vi köper sönder Valencia, förstör ligans kvalité. Nu är det ju så att visst, de spelar redan spansk fotboll om de kommer från Valencia. Men snälla nån, vi kan scouta utanför och lära de spelet, har gått bra för blandannat Neymar, Suarez, Umitti? Frusterande, iallafall för mig. Godnatt Cules, bra nivå på forumet just nu! Otroligt kul att komma in och läsa här nu förtiden!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kom tillbaka Xavi
2016-12-26 23:32
Nu gör folk det igen. I allafall några här inne. Målar upp Cancelo som någon super högerback bara för att han ska till Barcelona. Hade han gått till Real så hade folk pratar om vilken medelmåtta han är, vilket också är sanningen om honom. Fråga Valencia fans själv vad dom tycker om honom, och när ni ändå är i farten kan ni titta på några matcher med honom också. Killen är värdelös framåt och en enorm säkerhetsrisk bakåt. Tyvärr finns det inte så många bra högerbackar där ute just nu, efter Carvajal som jag tycker varit bäst i världen sen han kom till Real så är det inte så många som håller högsta möjliga nivå. Bellerin, Juanfran, Hysaj och Azpiluqueta är väl dom som jag kan tänka mig att se i Barca och som jag tror hade gjort ett mer än okej jobb. Jag tycker dock det är viktigt att vi slutar prata om våra värvningar som om dom vore guds gåva till fotbollen, både Paco och Gomes har skämt ut sig än så länge och dom köpte vi för mycket pengar. Dom flesta värvningar vi gör floppar och sen säljer vi dom för kaffepengar. Från och med nu ska jag inte hoppas för mycket över en enda värvning vi gör, för jag riskerar bara att bli besviken då. Att lyckas i Barca är svårt.. Kommer bara hålla tyst och hoppas på att dom presterar istället..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2016-12-26 21:03
@Davids3:


Så mycket som jag önskar att vi inte hade sålt honom trot jag att det tåget har gått. Thiago har gjort sitt hos oss, och även om han kommer tillbaka lär det inte vara likadant. Lägg även till skadefaktorn - Thiago är en väldigt skadebenägen spelare, vilket har påverkat hans karriär till det sämre. Han är knappast en talang längre, och jag tvekar på att han kommer att bli mycket bättre än han redan är. I dagsläget finns det bara en mittfältare jag hade velat se hos oss, och det är Veratti.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2016-12-26 20:11
@Reymar:

Inte var det väl smaklöst? Det var ju en hyllning till framförallt Luis Enrique. George såg ju bra ut på 80- och 90-talet.
Barcelona Tiki-Taka
2016-12-26 20:02
Guangzhou Evergrande are interested in Arda Turan (29) and are willing to offer him a contract of €50M over a period of 3 years. [Fanatik] Bara att sälja om detta stämmer!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2016-12-26 19:49
Cancelo bättre än Aurier och Bellerin? Vad är det för starka saker du röker eller är du kanske full? Cancelo är en medelmåtta som är grovt överskattad, man kan inte kalla honom för en HB då han knappt spelar där senare en högerytter. Känns som en ny Vidal med bristande försvarspel och helt okej offensiv dock tror jag ändå Roberto kommer vara ordinarie så varför slänga 30M på en medelmåtta?
Annons: