/spanien/barcelona/forum/586.aspx/spanien/barcelona/forum/586.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2/17/2017 14:10
Hade det varit fel att ha wegner som tränare? Han bör ha en hel del respekt och en som verkligen satsar på ungdomar. Tänk han och la masia = drömmen? I Barcelona får han krav på att vinna och inte enbart delta i cl.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2/17/2017 13:54
Förhoppningsvis kan vi få se den här versionen av Gomes nästa säsong med en kompetent tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2/17/2017 13:51
Jag håller med dags att höja nivån, här inne!
Barcelona Barclasico
2/17/2017 05:50
Luis Enrique was to talk to Barça about his renewal sometime after March 8th but because of the 4-0 loss, the meeting is postponed [sport]

Ooh neeej.. det här låter inte bra.
Barcelona Lionel Messi n10
2/17/2017 00:03
Dessa spelare hade jag velat faktiskt se Barca sälja till sommaren och då snackar jag om, Rakitic, Gomes, Arda, Matheiu. Rakitic och Arda och möjligtvis Gomes kan vi få en bra slant för om vi säljer dom till rätt klubbar vilket kan öppna till ett köp av Veratti till exempel. Det är väldigt drygt snacka värvningar nu men detta tröga mittfält som inte kan skapa nåt eller lösa upp matchen är för dåligt för Barca vi behöver förstärka.

Iniesta är en kreatör men han har tyvärr varit mycket skadad och börjar komma upp till åldern så hade varit perfekt med en värvning av Veratti eller Thiago till sommaren som underlättar för honom. Högerbacks platsen kan förstärkas men samtidigt så hoppas jag vi får se Vidal vara vår number one i framtiden han har allt som kräva förutom lite förbättringar defensivt vilket kommer med tiden.
Jombi
2/16/2017 23:37
@S.Eto'o:


En (!!!!!!) dålig säsong skall alltså ändra faktumet att de spanska lagens har sett över tid dominerat i EL/CL menar?

Låt oss se ifall om trenden håller i sig under ytterligare 2-3 säsonger och jag är beredd att hålla med dig.
Barcelona Rambla~
2/16/2017 23:13
Blir fan upprörd att en tränare som Valverde ryktas ta över, medioker är han.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2/16/2017 22:58
och så kul att Saint Etienne borta klacken sjunger o festar matchen igenom även när laget får stryck.
Barcelona Barcadinho.
2/16/2017 22:46
Kolla med ett öga på United o Rashford kom in precis.
Får mig att tänka på den korta diskussionen en del av oss hade om en annan talang Gabriel Jesus. Rashford levererade mål efter mål i början men nu är han mer på bänken. Bara ett ytterliggare bevis på hur svårt det är att förutse vem som kommer slå sig till en färdig världs spelare. En del som Reshford behöver en mognad period först.
Viktigt att tänka på när man tittar på talangerna i La Masia, vem o när ska en viss spelare få chans, om ens.
Tänker också på Pogba. Ferguson trodde inte på honom när han var yngre, Pogba bestämde att lämna till Juve. Tom den största av alla tränare kan missa talanger framför sin näsa. som sagt, det är svårt.
Barcelona Funeral Canticle
2/16/2017 22:46
@Tiki-Taka:

När du säger ordentlig vänsterback menar du på allvar att en etablerad vb vill bänka hos oss när vi har Alba?

Nu har Gomes inte gjort många glada, jag är något kluven kring honom han har framtiden framför sig men kommer han att utvecklas hos oss eller ska man skeppa iväg honom till highers bidder?

Ledningen måste rannsaka sig själva och gå efter spelare som passar in och inte panik värva. Nu måste de göra sig av med några och jag hoppas det inte är till rea pris.
Barcelona S.Eto'o
2/16/2017 22:41
Spaniens dominans ute i Europa ser ut att olyckligtvis ta slut.... Barcelona, Celta och villareal har skämt ut spanska ligan där alla tre blir nollade (villareal ligger under med 0-3 i skrivande stund".
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2/16/2017 22:30
[QUOTE=Tiki-Taka]Hade även sålt andre gomes så fort som möjligt och Digne. Köpt en vettig vänsterback samt veratti [/QUOTE] Ge dom en till chans nästa säsong. Båda är unga. Verratti är omöjlig, iallafall kommande 1-2 åren.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2/16/2017 22:21
Se reglerna. Dags att höja nivån nu. Spärr.

/mod
Tiki-Taka
2/16/2017 22:15
Hade även sålt andre gomes så fort som möjligt och Digne. Köpt en vettig vänsterback samt veratti
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2/16/2017 22:13
Bra El Pistolen angående Vitolo, men fel possition, det är högerbacken vi saknar honom som.
Barcelona El Pistolero #9
2/16/2017 22:11
Så Valverde eller Sampaoli? Vilket "svårt" val...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2/16/2017 22:08
Vad säger ni om detta nästa säsong; In: Sampaoli, Lemos, Samper, Aleña (uppflyttad) och Vitolo. Ut: Luis Enrique, Arda, Rakitic och Mathieu. Vitolo, en spelare som bör spela hos oss så snart som möjligt. Vi saknar fart på kanterna i sista tredje delen då bara Ney erbjuder det numera o han hade gett oss det. En otroligt bra ytter som kan spela på båda sidorna. Lemos känns som en mittback som Barça kommer värva i sommar till A-laget. Haft ögonen på honom ett bra tag. Rakitic och Arda ska bara bort i sommar. Kollar man på ålder o kvalité på dom två plus vilka pengar vi kan få in så är det ett självklart val. Mathieu? motivering överflödig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2/16/2017 21:50
Det Lucho måste göra nu är att ta tag i defensiven.
Vi måste spela med 3 innermittfältare centralt igen.
Våga flytta upp ytterbackarna i hålet bakom Messi och Neymar.
Mittbackarna måste hålla upp backlinjen och inte falla hela tiden. Konstellationen Pique och Umtiti fungerar inte för mycket alibi spel.
Defensiven är grunden till ett bra anfallspel. 4-4-2 spelet måste begravas omedelbart.

När vi har bollen i uppspelen är avsaknaden av Alves enorm.
Idag har vi tyvärr bara en uppspelspunkt och det är Neymar på vänsterkanten.
Det är enbart genom honom vi tar oss framåt i uppspelen.
Ska vi spela centralt eller genom högerkanten. Slutar det alltid med en lång eller halvlång boll, som Suarez och Messi felvända inte kan ta emot och kontring uppstår. Messi och Suarez spel felvända är bedrövligt.
Det här har självklart lagen scoutat och överbelastar våran vänsterkant.
Kolla första cup-semin mot Athletico när. Athletico spelar med 2 stycken högerbackar på högerkanten.
Om jag skulle kunna prata med Lucho skulle mitt förslag i uppspelen vara att Iniesta byter kant till högerkanten och hjälper Roberto och Messi i uppspelen.
Då skulle vi få mer variation och rörlighet, tror jag.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2/16/2017 21:39
Iniesta70 Det är ju det, så fort inte tränaren kan levererar resultat så kommer ledningen sparka honom. Tränarna är ju människor och vill inte gå runt och vara arbetslösa. Ledningen vill bara gå runt och visa upp troféer vid nästa sponsor förhandling. Logiskt tänkande så köper man spelare som kan "leverera" direkt istället för att utbilda och ge talanger chansen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2/16/2017 21:35
Själv känner jag lite mer än oro inför framtiden. 2021. Det är ett braaaa tag kvar för den sittande absoluta monarkin. Ser ingen framtid för youngbloodsen från LaMasia. Inte just nu iallafall. Känns som LaMasia blir nån form av hyr o köp ställe av unga lovande fotbollslirare som utvecklas till klasslirare i lag där dom får frodas med speltid och förtroende, sen köper man tillbaka dom för ett par hundra miljoner när dom anses "färdiga". Eller som nu, går på Jorge Mendes kroppsfinter och köper upp ett havererande Valencia. Tror knappast styrelsen tar in en tränare som är en nej-sägare, klart dom vill ha en ja-sägare, kommer lova den nya tränaren en massa pengar att köpa varumärken, spelaren som säljer en jävla massa tröjor, spelaren som ska rädda oss . Lär ju knappast låta Alena slussas in o växa till den spelare han kanske skulle kunna bli. Genvägar till titlar, då har man inte tid att vänta på att Alena ska lira som "Xavi" . Va tror ni förresten prognosen är att Roberto blir kvar efter sommaren? Som en reserv högerback, kanske? Tror ni han helt plötsligt lär få vara med och slåss om en mittfältströja, när vi pungat upp ex antal miljoner för nån hypade mittfältare som ska "göra't"? Tror ni han får lira nåt när vi köper en ny "Alves"? Nix pix. Blir troligtvis bänkad. Glömd. Såld. Atletico hemma, var bland de svagaste hemma matcher jag sett. Uruselt. På hemmaplan. Inget funkade, att vi gjorde en balja kan vi tacka vår lilla argentinare och vår skyttekung som sprang dit det luktade målchans och la in den. Sen mötte vi ett proppmätt Alaves som hade kungenscup finalen i huvudet och en kungenscup semi i benen. Såg snyggt ut med en 6-0 seger. Alla var bra. Gomes glänste, Snacka om att skenet bedrog. PSG matchen vill jag knappt kommentera. Men låt mig säga så här, den var barnförbjuden. En slakt jag aldrig sett på maken av Barca lirare. Min dotter fick sitta med en kudde framför ansiktet. Nästa skräckfilms festival i Barcelona kommer den " filmen" headlina. Censurerad! Nu möter vi Leganes till helgen. Vilken jäkla tur. Nu kan vi visa omvärlden att vi kan trixa med lädret. Skiter jag i. Mig lurar inte glasögonormen och hans posse'. Nej, blir Xaviestas hemmagjorda tidsmaskin med youtube o whiskey om man vill drömma sig bort. Att slå Leganes hemma tröstar inte mig. Att vinna med 6-0 mot Leganes tröstar inte mig.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2/16/2017 21:23
Med tanke på vilka vi har som truppspelare så är det ändå bättre att låta talangerna spela.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2/16/2017 21:22
Jag tycker nog att 22 spelare bör man ha. Det kommer alltid skador och vi spelar i tre turneringar varje säsong. 18 känns väldigt tunt men visst det blir inte många chanser för talangerna annars.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2/16/2017 21:20
"SÅ JÄVLA UTSPELADE, AGERA ENRIQUE!" "KOM IGEN NU FÖR HELVETE Vad är det för passiv skit vi håller på med" "Vad är det här för jävla spel????????" "Messi har varit under all kritik, liksom hela laget i princip" "Har hela Barca tagit semester????" Fem "inlägg" under pågående match som verkar förvillande lika de som skrevs under storförlusten mot PSG nyss. Men faktum är att det är ett axplock av vad en del ansåg om Barcas insats mot Juventus i CL-finalen våren 2015 en bra bit in i matchen. Då man får förmoda att den absoluta toppen av formkurvan skulle nås, med tanke på att en trippel stod på spel i vad många tycker är den meste prestigefyllda titeln av alla att erövra för klubblag. Och "Lucho" lyckades till slut precis som Pep. Det tål att tänkas på ett tag och bör aldrig glömmas bort i tider som dessa, när det negativa börjat väga över.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2/16/2017 21:12
Rambla Och hur mycket satsar dom på sina akademier? Det borde väl säga allt om något? Vi kan inte ha ett mittfält med busken, mascherano, iniesta, denis, rakitic, gomes, Arda och rafinha men samtidigt förvänta sig att det skall finnas plats för Alena/Samper. Vill ha 18 man + egna talanger. Uppstår skador så för dom det då får en talang steppa upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2/16/2017 21:08
Stor trupp, 22 spelare? Brittiska klubbar och även italienska till en viss del, de har stora trupper. Där brukar det hamna på 30 spelare i a-truppen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2/16/2017 21:01
Xavis roll under luchos säsong underskattas något enormt. Han var ju trots allt pusselbiten som band ihop det "nya" Barca och det gamla. Han var länken mellan spelarna och tränaren. Den länken har inte funnits senaste 2 säsonger därav har det flesta matcherna sett ut som att vi spelar utan tränare. Det var xavi som kapten som slog ihop laget tillsammans med tränaren efter anoeta matchen. Senaste åren har vi tappat puyol, Abidal, xavi och sedan dani Alves. Det är spelare som styrde omklädningsrummet och hade allas respekt. Nu spelar vi utan en högerkant. MSN spelar för sina siffror. Mittfältet gör allt dom kan för att täcka upp att man inte ens kan kalla det för fotboll. Försvaret får aldrig spela ihop sig pga alla rotationer. Jag har svårt att se stora förändringar även med en ny tränare. Visst en säsong kommer det fungera men sen kommer samma trend igen. Klippa MSN banden och tunna ner truppen är en väg att gå. Vi kan omöjligt satsa på la masia om vi ska fortsätta ha lika stor trupp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2/16/2017 20:24
1:a säsongen, Lucho var knappast sönderläst va? Fast det gick ju förbannat dåligt till den där matchen på Anoeta som säkert alla minns. Efter den skitmatchen vände allt och vi vann en oväntad och otrolig trippel. Varför? Tja det beror nog på många faktorer. En del flyt, våra stjärnor höjde sig till en en väldigt hög nivå där under våren och de gjorde det samtidigt (inte bara MSN dessutom). Då finns det inget lag som står emot oss, det är inget lag som har den nivån. Glöm inte att vi hade Xavi då under sin sista säsong. Vill minnas att det blev en del bänk för honom den våren men han fanns ändå där i truppen och han tog det bra, inget tjafs om utebliven speltid. 2:a säsongen började vi också bra men ju längre säsongen led och under våren blev det uppenbart att Luchos Barca inte längre överraskade något motstånd. Lag hade helt enkelt studerat Barca och lärt sig på vägen hur de skulle spela mot oss. Det är inget konstigt med det utan helt naturligt och det händer alla framgångsrika lag förr eller senare. Varför tror ni Pep höll på så mycket med sitt experimenterande hela tiden? Jo för att han ville ligga ett steg före motståndarna hela tiden och i hans fall blev det kanske för mycket trixande m ed olika spelsätt och uppställningar. 3:e säsongen och vi övergår till Lucho igen, tiden har helt enkelt hunnit i fatt honom, han har inga nya idéer att komma med och har han det är han inget vidare på att förmedla dem vidare för spelarna verkar mest vara förvirrade på plan i var och varannan match känns det som. Lucho tror jag också har tröttnat på att leda laget, han gillar heller inte biten av jobbet som handlar om att vara tillgänglig för media verkar ju ganska uppenbart. Alltså att behöva sitta framme på ett podium inför journalister och svara på en massa korkade frågor. Allt detta har inneburit, tror jag, att både Lucho och spelarna inte tycker denna tredje säsong är speciellt kul. Därför känns det lite fel att prata om och skylla på att det handlar att Barca och Lucho är sönderlästa. Det är så mycket annat som spelar in. Så det bästa är ju att han drar så fort som möjligt. Vi behöver nytt blod, en ny röst från bänken och som har andra ideér. Det är ju ganska uppenbart att en tränare inte ska stanna mer ön högst 3 säsonger i Barca oavsett vem det är. Vi har sett det så många gånger förr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2/16/2017 20:19
Soko Det handlar inte om att löpa mest , utan Rätt ! Napoli löpte 116km mot real som löpte 106 men ändå vann komfortabelt. Men oftast det laget som försvarar sig mest brukar vara det laget som har sprungit mest. Problemet med oss mot Paris var att när vi hade bollen så var det ingen som löpte. Inga djupledslöpningar eller platsbyten överhuvudtaget. Vi kom upp i 105km när vi inte hade boll. Åtminstone 100 av dom .
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2/16/2017 20:16
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2/16/2017 20:09
Kolla länk
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: