/spanien/barcelona/forum/5854.aspx/spanien/barcelona/forum/5854.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Neymar11
2014-04-01 23:26
Håller med rambla Grekland med ett gäng amatörer kunde vinna em med samma spelstil. Säger ju hur ofantligt lätt det är och att man förlitar sig på tur
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-01 23:21
Andresito Jag har inga problem med hur de väljer att spela, det är upp till den att bestämma. Jag respekterar det, även om jag inte håller med dig om hur du värderar deras spelare. Jag anser de vara bättre än så. Det jag har lite svårare med är alla de hyllningar de får för det här spelet. Åh, vilket fantastiskt försvarsspel osv.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-04-01 23:21
@Acrobat:Du måste skoja det är ju pga deras ultra defensiv fotboll som det blir så här, dem som tycker så är ju inte friska för fem öre. Idioter!
Barcelona BlueRed
2014-04-01 23:21
jag vill gärna sitta och hylla Iniesta som många andra av er, för han har spelat på en nivå som fått Messi att blekna. Men Pinto var utan någon som helst tvekan kvällens kung. Hans dribblingar i straffområdet, samt hans rensningar som kom så långt som typ 30 cm utanför straffområdet, när människan såg ut att ta i för kung o fosterland... Priceless. Dog av skratt så fort han hamnade i bild med bollen i närheten. Pinto for president.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Robért
2014-04-01 23:20
basaric

Jag blev väl lite färgad av hur matchen avslutades egentligen. Men att säga att det här var säsongens sämsta match? Behöver jag påminna om Valladolid-matchen? Eller Sociedad för den delen...

De första 20 minuterna var ju inte mycket att hänga i granen. Rätt otroligt hur stor skillnad det var mellan de 20 minuterna och de 20 efter Atleticos mål. De 20 minuterna fick mig att tro att vi kan ta hem hela CL, något jag inte vågat tro tidigare denna säsongen.

Barcelona barca show
2014-04-01 23:17
Juste hatten av för atletico bra spelat. ett lag jag respekterar och gillar faktiskt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-04-01 23:16
Tuff match som vanligt när motståndet heter Atleti och i nuläget har dem en liten fördel. Jag tycker att uppställningen var lite feg, jag förstår om vi lirar på borta plan men vi behöver Iniesta centralt och 2 renodlade yttrar för att luckra lag som Atleti då dem försvarar som ett kollektiv. Vi har väldigt svårt att dominera mittfältet med Xavi,Busq,Fabbe, det går lite för långsamt och inte kreativt nog kontra när Iniesta lirar på mittfältet tillsammans med 2 av dem. Man skulle tro att Tata läst av Simeone vid det här laget men icke sa nicke.

Nu är matchen över och vi har en viktig match att kriga oss förbi!
Barcelona barca show
2014-04-01 23:16
Jag vill bara nämna lite om matchen vad jag tycker. Jag tyckte vi spelade sådär fram tills diegos mål och då började vi ösa på som bara den. Diegos mål är görst och främst xavis fel mycket dålig försvarspel där och sedan pintos ställning. Sen vill jag passa på och säga att alves var rent ut sagt och bokstavligen i mina ögon usel. Varför? jo för han är högt upp i banan och varje gång han får bollen tar det 2-5 minuter innan han gör något i snabba anfall eller en vanlig pass. en incident som fick mig förbannad var att han avancerar i höger kanten och plötsligt stannar och inte passade neymar från början men neymar får bollen sten hårt och när han har 2 spelare alldeles nära vad händer då. jo de e ju klart han tappar boll. Cesc vill inte nämna mycket alls. Jag vill bara säga att han gärna får spela men då ska han göra något vettigt och inte spela som om han har en elefant på ryggen och försöker passa/springa. Messi jag ger honom underkänt kom fram stundtals men gjorde inget spec alls. Iniesta han är otrolig och obeskrivligt bra. När han har bollen känns det som att han är gjord av bara vatten han flyter förbi och vilken insats vet inte vad jag ska säga galet bra. Bartra och masken super bra skött tycker jag. Även alba imponerar mer även i defensiven. Neymar kan hålla med att han inte var som bäst men jag vill hylla honom hur han springer vill ha boll hur han vågar utmana hur kvick o snabb han är. Han sparkas ju enormt och målet var kanon perfekt. och snällla tata låt honom alltid vänster för vi behöver alexis/pedro på plan för de löper i djupet vilket drar spelare med. annars får neymar välgodkänt av mig vågade mycket. busqets ett geni. Läser spelet som om han kan läsa deras tankar. kanon. för övrigt grymt trots vissa besvikelser och jag tror vi kommer explodera i deras hemmaplan och de ska ni få se. Visca barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-04-01 23:16
Man ska inte gnälla på Atleticos sätt att spela men helt ärligt att spela sig igenom ett sådant försvar det är otroligt svårt. Det är bara vi och Bayern som har möjligheter att spela igenom en sådan mur inget annat lag kan göra de.
Barcelona el Flaco
2014-04-01 23:15
Trots det bittra, och orättvisa, slutresultat, går det inte vara klaga på laget en kväll som denna. De spelade en underbar fotboll stundtals och det var precis det här man krävde under många delar av säsongen. Det var inte enbart segrar man enbart ville se, utan även det här spelet som man vet de kan prestera. Det var inte förlusterna i sig man irriterade sig på, utan snarare att de sjönk ihop och inte visade någon som helst inställning. Ikväll fick man se både och. Mer kan man inte kräva.

Att det inte räckte till för att skaffa oss ett bättre utgångsläge är sekundärt för mig. I mitt löjligt naiva sätt att se på fotbollen handlar det inte om att vinna till varje pris, men även hur man vinner. Det handlar inte bara om att se sitt lag vinna en titel, men även njuta under resans gång. En kväll som denna är jag stolt över laget och stolt över att vara culé.

Och när jag ändå är inne på ämnet njutning måste jag så klart nämna Andrés, lo puto crack, Iniesta. Jag saknar ord för att beskriva den här jäveln. Återigen var han magisk. Återigen var det han som tog kommandot. Återigen fick man se bollen fastklistrad vid de där känsliga fötterna. Det kanske känns löjligt att nästan hela tiden uttrycka sin beundran, kärlek och på gränsen till erotiska känslor för den här spelaren men när han presterar som han gjorde ikväll kan man väl knappast klandra mig. Vem kan, efter att ha sett han senaste mästerverk, möjligtvis gå och lägga sig inatt med ilska över slutresultatet? Snarare med ett leende på läpparna. Gracias, Andrés.

Man måste så klart även ge props till Courtois efter hans fenomenala räddningar. Det är helt klart han som håller Atlético kvar i matchen. Hatten av till en världsmålvakt. Även Busquets förtjänar beröm. Det var mycket tack vare hans spelintelligens oh brytningssäkerhet som gjorde att vi hela tiden erövrade tillbaks bollen och kunde komma i anfallsvåg efter anfallsvåg. Gör alltid en grym insats i skymundan.
Barcelona Barcelonistas
2014-04-01 23:14
basaric - vi gör en bra match problemet är att Barcas prestation hamnar i skymundan då Atletico är så otroligt defensiva.


Vad ska vi göra när det andra laget är så defensiva? I andra halvlek kommer Atletico inte ens upp till våran planhalva.
Barcelona Acrobat
2014-04-01 23:14
Haha vilka idioter till stolpskott det verkar finnas inne på Atleticos forum! De klagar alltså på att vi spelar tråkig fotboll! Hur rolig fotboll spelar dom själva då? Men det säger ju en del när motståndarnas fans enbart räknar med att Barca ska stå för underhållningen... det är precis som att de underkastar sig Barca och vet om att ens egna lag inte kommer kunna bjuda upp till dans. Jag hade dött om Barca hade spelat försvarsfotboll i 90 minuter!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-04-01 23:12
Av alla gånger Diego kan göra sitt livs mål så gör han det idag, mot oss, i en match där dom inte hade något skott på mål typ. Tror att vi tar returen och Barca gör ett mål så så måste Atletico spela offensivare och då kan ytor skapas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-04-01 23:11
Robért

Sjukt att man kan se fotboll på så olika sätt. Personligen så tycker jag att det här var Barcelonas kanske sämsta match den här säsongen. Både innan och efter målet.
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-04-01 23:09
Det är rätt uppenbart att Messi eller Iniesta (oftast båda) måste prestera i stormatcherna för att Barcelona ska vinna. Gör dom inte det, som idag så brukar det se ut så hår. Den här säsongen så har många spelare vikt ser i stormatcherna, vi har vunnit tack vare individuella prestationer av spelare som jag nämnt ovanför. Har Fabregas varit bra i någon stormatch sedan ankomsten till Barcelona? Trots att Alexis levererar mycket bättre än tidigare så viker han oftast ner sig mot tuffare motstånd. Neymar har inte heller imponerat, även om han gjort mål i två matcher mot Atletico Madrid. Det gäller även Xavi och backlinjen (som inte kan göra något åt Diegos mål) men som vanligtvist släpper till för mycket.
Barcelona Migueli
2014-04-01 23:07
@westinho - Sergio #16:
Dem har bättre lag än Dortmund också i alla fall i år. Ärligt talat tycker jag dem nog är bättre än PSG med kollektivt sätt. Dem är ett oerhört starkt lagbygge och vi måste ge dem heder för det dem uppnått på så kort tid.
Barcelona Robért
2014-04-01 23:04
Av någon konstig anledning är jag inte ens besviken efter matchen. Barca släpper till få chanser, där Pinto bokstavligen GER bort den farligaste och Diego får en lyckoträff under en halvlek där Atletico ser ut som vilket mitten/bottenlag som helst från La Liga.

Frånvaron av besvikelse kommer nog från att det var längesen jag såg oss spela ut vårt register som vi gjorde under en period i andra halvlek. Klacksparkar, kombinationer och inte minst var pressen fantastisk då. Och vilka spelare vi får bevittna verkligen. Alba, Iniesta och Neymar framförallt är helt magiska efter Atleticos mål.

Hellre det här spelet och oavgjort, än att vi vinner efter en jävla skitmatch, känner jag. Den fotbollen som Barca visade upp i andra halvlek idag, det är anledningen till att jag följer laget iaf.

Och visst måste Tata och spelarna ta med sig den positiva avslutningen till nästa match? Jag tror vi tar oss vidare trots resultatet idag
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-04-01 23:04
Xavi: "This isn't a good result. We deserved more, but Diego scored a fantastic goal. Luckily we also scored, the tie is still open."

Bartra: "1-1 isn't best result, but we reacted well after their goal. Atletico have a great team. We'll give everything to turn this around"
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-04-01 23:03
@Andresito:


Atletico har klart mycket bättre spelare än United, och säkert flera andra lag. De är inte bara bra kollektivt, spelarnas individuella kvalitéer är av hög klass. Koke, Arda, Costa, Miranda, Courtois, Gabi... Detta är klasspelare.
Neymar11
2014-04-01 23:02
2 mål gjorde mot a Madrid på 4 matcher neymar gör bägge. Och det är faktiskt det starkaste motståndet vi har stött på iår Hatten av för dom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2014-04-01 22:59
Går inte att göra något mot Diegos mål. Ändå mycket viktigt med Neymars mål. Vi kan göra 1,2,3 mål mot dem borta. Tror vi bör spela med Neymar-Messi-Pedro/Alexis borta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-04-01 22:58
Iniesta var utan tvekan man of the match.
Visade ballon d'Or klass.

Det är okej att kritisera en spelare som gör mål.
Neymar var underkänd första 60 typ. Hans sista 30 höll dock världsklass.
Mascherano dominerade där bak efter Piques skada och Bartras inhopp var mkt bra.
Alexis inhopp en injektion, Neymar över på vänstern och GENAST mycket vassare.

Domaren var förövrigt sjukt dålig.
Pinto gör det okej, men ja tror att Valdes hade stått bättre placerad vid målet och är snabbare i sidled.
Messi okej, men klev tyvärr inte fram.

Till returen ska vi ha Neymar-Messi-Alexis, Cesc får börja på bänken.
Barcelona Andresito
2014-04-01 22:58
Rambla~

Spelarna överpresterar. Atlético har på pappret det sämsta laget av de 8 lagen som är kvar. Sen att Simeone får dem att spela som ett lag och kollektiv är en annan sak.

Det är ingen "talangfull" trupp, Simeone gör det bästa av vad han har och har man typ 1 finlirare så tycker jag inte det är mer än rätt att man spelar med en sån taktik.
Hur vill du att motståndarna ska spela egentligen?
Barcelona DM1982
2014-04-01 22:56
Inte optimalt resultat men det funkar, till nästa match måste det vara lite bättre inställning.
Barcelona Vampíro
2014-04-01 22:56
Courtois är fan som Reed Richards i Fantastic Four, han kan sträcka sig överallt. Världena bästa målvakt för mig, snäppet vassare än Neuer och det säger mycket.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona done
2014-04-01 22:55
Neymar på vänstern och Alexis från start på högern så gör vi 2 mål borta. Är inte orolig. Bäst idag, Alba, Bartra och Busquets! Även Iniesta briljerade stundtals.
Barcelona Treyh
2014-04-01 22:54
Barcelona Himne del Barcelona
2014-04-01 22:54
Jag fick rysningar av att se Barcelona i den andra halvleken. Det var en så galen inställning från samtliga spelare att jag trodde att Camp Nou skulle explodera. Glöden i spelarnas ögon var så stark att jag nästan blev rädd.

Mest glöd av alla hade planens överlägset bäste spelare, Andrés Iniesta. Han gjorde precis allting i den här matchen. Han gled förbi sina motståndare, kombinerade, sköt, glidtacklade och fick kort och blev alldeles ursinnig när han fick en frispark emot sig. Sen när man inte trodde att det kunde bli vackrare slår han en passning från himmelriket. Det är fan fusk att ha en så makalös spelare i sitt lag!

Men i övrigt visade Barcelona hur galet bra laget kan prestera när alla spelare spelar med stolthet för varandra och satsar med full kraft in i varje situation som att det vore matchens sista. Så länge jag ser Barcelona spela såhär ger jag blanka fan i vad det blir i matchen. Det var längesen vi såg Barcelona så bra som i andra halvlek. Imponerande givetvis av Atlético att lyckas stå emot detta, vilket mycket väl kan bli avgörande. Barcelona hade nog behövt vinna den här matchen med tanke på hur överlägsna man var. Atlético ska vara MYCKET nöjda att de fick med sig bortamålet.

Men ärligt, jag orkar inte bry mig om resultet. Jag är fortfarande uppe i varv efter Barcelonas urladdning i den andra halvleken. Tack Barcelona för den här kvällen!
Barcelona Neymessi
2014-04-01 22:54
Jag tycker ändå att det känns rätt bra inför returen. Barcelona spelar alltid ( nåja, nästan) bättre när dom är i underläge och det är endast full fart mot mål som gäller.
Neymar11
2014-04-01 22:53
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ Jag har inte rakat mig sen City matchen på hemmaplan. Och kommer inte göra det förrän Barcelona förlorar! Rambla Ja jag tycker det, speciellt med tanke på att han fick hoppa in utan uppvärmning.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: