/spanien/barcelona/forum/5837.aspx/spanien/barcelona/forum/5837.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona NoGo™
2014-04-04 14:37
OMG, drömmar ja? De är för bra för att va sant..
Barcelona Diar Shekha
2014-04-04 14:37
Btw hoppas det inte är lösa rykten!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-04 14:36
Barca - ¡el equipo mejor!

"due to the transfer ban" .... yeah right! hahahaha Det är ju för fan Sanllehi som gjort allt jobb ändå :P
Barcelona Diar Shekha
2014-04-04 14:35
@barcastuff: Barcelona sports director Andoni Zubizarreta (52) will on Wednesday resign due to the transfer ban imposed by Fifa. [catalunya radio] SKÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL! IKVÄLL FIRAR VI MED WHISKY!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-04-04 14:34
Barca - el equipo major! FAN VAD NICE! HOPPAS DET STÄMMER!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-04-04 14:32
@barcastuff: Barcelona sports director Andoni Zubizarreta (52) will on Wednesday resign due to the transfer ban imposed by Fifa. [catalunya radio]

JAG DARRAR!!! WE'RE IN HEAVEN!!!
Barcelona Vampíro
2014-04-04 14:02
Tumregel: om en skribent skrivit 10-15 inlägg på forumet och nästan alla handlar om hur bra Real Madrid är och att de skulle haft straffar i matcher från 100 år sen så behöver man inte vara Sherlock Holmes för att fatta vad som händer.

Vi har sett detta ske på forumet flera gånger om de senaste åren och det blir bara lättare och lättare att skilja trollen från de normala. För ja det är inte ett normalt beteende att ägna sin fritid åt att skapa fejk konton på SF och försöka trolla människor på nätet. Finns andra hobbys därute.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-04-04 14:01
H.Alavi

Håller med dig. Real Madrid blir definitivt mindre farliga utan Cristiano på plan. De kan förlora titeln i helgen med ett poängtapp om vi och Atletico sköter korten rätt.

Omval är först sommaren 2016. Under Rosell & Co förlängde man mandatperioden från 4 till 6 år. Hade de gamla reglerna tillämpats hade vi förmodligen haft en ny ledning efter denna sommar. Men icke. Hoppas att det blir ett bra svar på din fråga.
Barcelona H.Alavi - Magico!
2014-04-04 13:54
Ancelotti bekräftade precis att Cristiano missar matchen mot Real Sociedad. Nytt poängtapp månne? --- Jag gillar hur Bartomeu skötte gårdagens presskonferens. Men det ändrar inte faktumet att han och sitt gäng måste försvinna från Barcelona. Jag är inte jätte insatt i hur det kommer bli i sommar vad det gäller nyval eller ej. Någon som kan berätta lite för mig?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-04-04 13:33
Profeten Puyol Läste hela ditt inlägg och tyckte att du verkade relevant ända fram till att du tyckte att Ronaldos straff va "solklar", då tänkte jag inte en skojare nu igen. Snälla ta och slå huvudet i väggen några gånger till och sen fortsätt skriva med dina grabbar i la Puta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-04 12:43
Haha dafuq, så här skrev jag till MESSI.CARLEONE den 15 November. Profeten Puyol har i princip skrivit på precis likadant sätt här under, ändrat lite få saker här och där.

Så här skrev jag:

"Namn: Gabriel
Sänt: 2013-11-15 00:44 Ändra
MESSI.CORLEONE

Först och främst, tackar och bugar för din komplimang som en av forumets grymmaste skribenter. On the second note så undrar jag på vilka grunder jag gör mig skyldig till att "skärpa" mig i en diskussion som har med egna åsikter att göra? Jag tycker si, du tycker så, du måste lära dig att acceptera att folk ibland inte alltid kommer att hålla med dig och då kan du inte prata som att ditt ord är lag och stärka din röst med en "skärp dig" punchline, framför allt inte i något som ska vara en argumentation baserade på åsikter."

Så här skrev han:

"Namn: PROFETEN PUYOL!
Sänt: 2014-04-04 12:09
Barcelonistas/

Jag undrar på vilka grunder jag gör mig skyldig till att vara "ett troll" i en diskussion som har med egna åsikter att göra? Jag tycker si, du tycker så, du måste lära dig att acceptera att folk ibland inte alltid kommer att hålla med dig och då kan du inte prata som att ditt ord är lag, framför allt inte i något som ska vara en argumentation baserade på åsikter."

Vet inte om jag ska känna mig hedrad att någon gillar sättet jag skriver på så mycket eller rädd att någon sparat nått jag skrivit sen den 15 november och använder det på sitt egna sätt att argumentera. Stalkerish!
Barcelona koeman92
2014-04-04 12:31
Don't feed the troll.. Låt P-12:an vara bara, han lär bli IP-spärrad när som helst
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-04 12:26
Simon Berglind

Håller med dig en hel del, tyvärr är det realiteten idag att fotboll är en affärsverksamhet och sköts allt mer som en amerikansk sport. De styrande organen för nationella sporter har tappat en hel del förtroende då skandaler överlappat varandra senaste åren, en efter en. Tyvärr är de alldeles för mäktiga för att man ska kunna rå på dom och kräva en revolution.

Men du får ej glömma att det finns positivt med fotbollen också. Precis som med rika företag och deras ägare så har en rik och framgångsrik klubb ett ansvar som de ofta uppfyller. Klubbar som Barca, Real, t.o.m Chelsea donerar mycket till välgörenhet och diverse hjälporganisationer. Självklart genererar dessa aktioner goodwill och boostar varumärkets image då dessa klubbar inte låter sina vänliga agerande gå obemärkta.
Barcelona Barcelonistas
2014-04-04 12:24
Profeten Puyol - kolla matchen igen för helvete spelmässigt var Barca helt klart bättre. Vi hade runt 70% bollinnehav och ett stort tryck mot Real. Visst hade dom chanser men första 20 kunde vi haft en 0-3 ledning. Den handsen på Adriano jösses att du ens tar med den situationen, det där e verkligen inte någon straff. Handsituationer är en bedömningsfråga. Fabregas blev fälld i straffområdet av Pepe den nämner du inte?. Barcelona 2-1 Real Madrid Real Madrid 3-4 Barcelona Real Madrid 0-1 Atletico Atletico 2-2 Real Madrid Detta är la ren fakta? 1 poäng av 12 möjliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-04 12:20
"Jag tycker si, du tycker så, du måste lära dig att acceptera att folk ibland inte alltid kommer att hålla med dig och då kan du inte prata som att ditt ord är lag, framför allt inte i något som ska vara en argumentation baserade på åsikter."

Wtf, jag har för mig att jag skrev detta - exakt detta, på exakt samma sätt till Barcelonistas. Kopierat det jag skrivit? Eller så har du på något konstigt slumpmässigt vis lyckats skriva på exakt samma sätt som mig.

Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-04 12:17
PROFETEN PUYOL!

1.Det är rätt känt att Rosell inte hade rent mjöl i påsen men förstår inte hur det är relaterat till något av det som skribenten Gabriel skrev.

2. Messi skattebekymmer som han friades från var bara ett av exemplen på den häxjakt som Barca genomgått senaste åren och ingenstans har Gabriel eller någon annan påstått att Messi blev tvingad av Perez att fuska som du får det att låta, men däremot vet vi att Perez är en person med mycket makt och det har varit från Madridhåll som det rotats hos Barcelona om 7 år gamla uppgifter.

3."Jag tror inte att man som Barca-fan systematiskt skall gnälla på domarfusk för onekligen så har vi själva haft fördelar."

Jag ser inte vart det gnällts, dock borde du kikat in hos RMCF's officiella hemsida efter senaste clasicot.

4."Mer än en klubb-klubben anmäler förstås inte någon annan klubb. Hmmm, bara om dåliga planer efter varenda dåligt resultat på Italiensk mark."

Två heeeeelt olika saker. Att tipsa/begära undersökningar om doping/registreringar etc är absolut inte samma sak som att svara på Nej på frågan: Tyckte du att planen ni spelade på lät er få ut det maximala ur ert spel?

Ska spelarna hålla käften när de blir intervjuade eller?

5. Det sista du tar har återigen inte något med situationen eller Gabriels text att göra. INgen förnekar att det är osant det du tar upp, men ack så orelevant då Barca har haft klart mer framgångsrika år jämfört med antagonisterna och till skillnad från dem så har Barca fått sin utdelning medan Reals uteblivit.
Barcelona Gabriel
2014-04-04 12:16
PROFETEN PUYOL!

1. Nyt namn.

2. Gå till Puertan.

3. Kom inte tillbaks.
Barcelona PROFETEN PUYOL!
2014-04-04 12:09
Barcelonistas/

Jag undrar på vilka grunder jag gör mig skyldig till att vara "ett troll" i en diskussion som har med egna åsikter att göra? Jag tycker si, du tycker så, du måste lära dig att acceptera att folk ibland inte alltid kommer att hålla med dig och då kan du inte prata som att ditt ord är lag, framför allt inte i något som ska vara en argumentation baserade på åsikter.

Om du tycker Barca var överlägsna skulle jag nog råda dig till att se om första halvlek, Neymars chans var inte i närheten av de Benzema brände, så ser inte varför Real inte lika gärna kunde punkterat matchen i så fall.

Nu sa jag aldrig att jag tyckte handssituationen skulle vara straff, men enligt de spanska reglerna BORDE det ha blivit straff, för jag utgår från att ingen missade att han ligger med armen mot bollen. Situationen med Ronaldo är solklar oavsett regelbok (faktiskt).
Barcelona Simon Berglind
2014-04-04 12:01
Gabriel

Så klart att det är svårt.

Vi är i ett svårt skede av världshistorien där mer eller mindre allt vi gör innebär någon annans död eller lidande. När ni tittar på Barcelona så stödjer ni modellen i samhället där den som är känd, tillgiven och duktig tjänar mer än de någonsin kan göra sig av med, medan fattiga människor sitter på knä utanför arenorna för att tigga till sig - såvida de inte blir bortforslade av makten - en matbit för dagen.

Detta kommer inte att ändras förrän den världsomspännande åsikten att "min underhållning, min bekvämlighet, min identitet är viktigare än andras liv och välmående" - eller som du uttrycker det, "det du föreslår går inte", krossas.

Det är möjligt att "det inte går att bojkotta Barcelona och fotbollen". Men det är minst lika omöjligt att inte göra det.

Är man medveten och införstådd i samhällsutvecklingen och den ekonomiska snedfördelningen så innebär supportandet av kändisindustrin överhängande risker kanske inte för oss men för våra barn och barnbarn. Vår tillåtande attityd till det sjuka samhället gör att framtida generationer kommer att leka mer "leta pantflaskor" och mindre "spela fotboll och kramas när det blir mål".

Man får helt enkelt välja mellan sin egen artificiella kärlek för Fotbollen Incorporated och ett välfungerande samhälle. Mellan sin egen tillfälliga stimulans /lycka och kurage.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2014-04-04 12:00
Profeten puyol Men snälla du... (Är det inte så du börjar dina inlägg?) Jag äcklas bara att du använder Puyols namn när du trollar fritt. Bara att du existerar här inne är bevis nog för det där "lillebrorskomplexet" vi pratar om ;) tänk på det lilla troll!
Barcelona NoGo™
2014-04-04 11:46
Puyol (knee) and Cuenca (thigh), both recovering from injuries, are training with the group this morning #fcblive

Härligt! Puyi snart tillbaka då!
Barcelona PROFETEN PUYOL!
2014-04-04 11:43
@Gabriel:

Även om jag ser dig som en av forumets grymmaste skribenter så är din analys av situationen helt åt helvete!

Man måste inser nog att det är Rosell som återigen inte har koll på grejerna/försöker fuska sig undan. Om man nu kan ljuga om en transfer med upp till 50% enligt vissa källor så kan man göra vad fan som helst. Inte konstigt att han blev avsatt/avgick.

Så du menar på fullaste allvar att Messis skattefusk är alltså inte Messis/hans tjänstemäns fel. Utan Perez fel. Intressant.

Jag tror inte att man som Barca-fan systematiskt skall gnälla på domarfusk för onekligen så har vi själva haft fördelar.

Mer än en klubb-klubben anmäler förstås inte någon annan klubb. Hmmm, bara om dåliga planer efter varenda dåligt resultat på Italiensk mark.

Att Real kan ha en lillebrors-komplex är säkert till viss del sant. Lika sant som att vi under långt tid haft en (förskräcklig) von-oben-attityd.

Det är ju inte Real som köper en spelare för mer än man redovisar, för en hutlös summa dessutom, och som sedan inte är en regelbunden starter. Inte heller Real som får för sig att värva en spelare för typ 700 miljoner, och sedan sälja denne för mångdubbelt mindre, trots en bra säsong i bagaget. ja jösses vad Real stinker.
Barcelona Gabriel
2014-04-04 11:28
Simon Berglind Bojkotta fotbollen och bojkotta Barcelona? Jag ska ärligt erkänna att jag lovade mig själv att bojkotta Barcelona 2002-2003 säsongen när allt gick åt helvete. Som en ung grabb på 14-15 år var det för stora besvikelser för mig som jag inte riktigt klarade av att hantera. Efter varje förlust lovade jag mig själv; "nu räcker det, jag tänker inte kolla mer på dem, de förtjänar mig inte som fan". ... Nästa match kollade jag ändå, med händerna i kors som protest. Det du föreslår går inte. Och jag tror jag talar för alla culés.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Simon Berglind
2014-04-04 11:17
Jag tror man bör vara införstådd i att det här inte handlar om fotbollens regelverk eller moraliska kod utan att det handlar om en av två saker: att FIFA och Barcelona vid överklagan ingår en "överenskommelse", d.v.s. att mer pengar pumpas in i genomkorrupta FIFA, eller att det funnits en välfinansierad request från Real Madrid om att framställa en "utredning" med just de här följderna; inte i sportsligt syfte, men för att titlar är betydelsefulla för varumärket Real Madrid.

Det är dags att sluta betrakta fotbollen som en glad, nyttig folkrörelse styrt av ett välvilligt organ i toppen, och istället se den för vad den är: en ful, smutsig anhopning av globala företag där pengar är medlet, målet och syftet.

Jag tycker i grund och botten att fotbollen är genomvidrig, men det här handlar inte om moral. Inför VM i Brasilien har miljoner fattiga människor medvetet utrotats ("försvunnit spårlöst") de senaste åren. Vi vet alla om arenabyggnationsskandalerna i Qatar, och även annorstädes där det byggs arenor utförs arbetet ofta av människor i extremt utsatt position, till nästan ingen betalning alls. Detta för att du och jag ska sitta hemma och äta chips när Messi, Adidas, FIFA och en massa andra korporativa parter tjänar miljardbelopp innan någon ens rört bollen.

Det handlar helt enkelt inte om moral utan om pengar och varumärken. Debatten som förs här om "rätt eller fel" är sålunda oväsentlig eftersom att det är irrelevant när det inte är ett beslut på moraliska grunder.

Mitt tips till er alla är att göra som jag till slut bestämde mig för... Bojkotta hela skiten. Det finns inga logiska skäl att år 2014 se en fotbollsmatch på tv, supporta ett globalt företag eller försvara fotbollen och klubbarna. Jag inser att stödet till fotbollen - trots sin fulhet - handlar om identitet och gemenskap. Men om ni skiter i den här monsterindustrin och lallar bort till Ödeängens IP för att delta kring och i det lokala division 6-laget så lovar jag att det finns mer givande gemenskap och identitet där.

Om inte annat borde ni av ren kärlek för Barcelona bojkotta laget för att det nyfascistiska Spaniens kanske mest utsatta grupp, katalanerna, ska få sitt fotbollslag tillbaka.
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-04-04 02:08
Alla borde läsa om den här ungen Sam. Hans föräldrar offrat allt för sitt barn och kunde haft det bättre om det inte vore för FIFA. De har spenderat 100.000 euro på grund av den här skit regeln.

Sam Borden wrote a piece for the New York Times in November 2013 about 13-year-old Ben Lederman. A large part of the narrative focuses on the lives of Ben’s parents, the sacrifices they have made and their testimonial that FC Barcelona has given little to no help.

I’m not going to write much, rather go read the original piece itself because it’s well crafted and does not merit summarization. Frankly, it’s a damning story for the club. FIFA’s Regulations on the Status and Transfer of Players very clear states in Article 19 “The Protection of Minors” sub section a that with regards to any transfers of players under 18 “The player’s parents move to the country in which the new club is located for reasons not linked to football“. Ben’s parents moved because of course the opportunity was one in a million for their child, and “as a parent, it was the kind of joy [when Ben found out he was accepted to La Masia] that just makes you incredibly happy“. They tried to open a bank account, but couldn’t without a permanent address. Could the club have helped? They stayed with friends for two months and spent nearly 100,000 euros in the first year, largely from their savings. Why? Because neither had a work permit. The club couldn’t help with that? Article 19 subsection a clearly states the parents must move for “reasons not linked to football“, which typically means they must continue working in some capacity. If FIFA need more evidence, it appears they need only contact the Ledermans.Read more: http://www.totalbarca.com/2014/exclusive-special/the-story-of-the-ledermans/#ixzz2xs5T72em
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-04-04 01:56
@barcastuff: Deulofeu: "I'd really like to be at Barça, because it is the best team in the world. But I know it is very complicated. We have to wait."

“@barcastuff: Deulofeu: "In which other English club I'd like to play? I am happy at Everton. The only team I want to play for is Barcelona." [ibtimes]”
Barcelona Barcelonistas
2014-04-04 00:46
"Franco Baresi sade det bäst när han påpekade att Milan, Ajax och Barcelona är fotbollens referenspunkter och de mest inflytelserika klubbarna. Milan utvecklade försvarskonsten, Ajax uppfann totalfotbollen och Barcelona maximerade den genom att tänja på fotbollens tekniska gränser i en fotbollsvärld som förnekade att tekniskt spel kunde leda till framgångar."


Så otroligt bra skrivet!
Barcelona Leo y Cesc
2014-04-04 00:16
Det roliga är ju hur hatkampanjen Madrid satte igång innan El Clasico och hur Tata skulle sluta nu i sommar, nu efter att vi slår småbarnen och ser ut att kunna ta hem ligan så kommer det nya anklagelser och massa skit på klubben strax innan säsongsavslutning. Ringer det inga klockor hos er? Bedrövligt hur fotbollen inte längre är fotboll utan endast politik. Tråkigt med denna häxjakt som Madrid hållt på med sedan Perez kom tillbaka till dom vita fågelskiten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-04-04 00:11
Xavi, Alba, Costa, Iker o Azpilicueta i musikvideo :P Catchig låt!

Barcelona Siempre Barça
2014-04-04 00:06
Det roliga är att om folk verkligen läser igenom domen som det står så är det spanska fotbollsförbundet som också har fått skit, böter och straff på att fixa reglerna. Så här är det. Barca har följt reglerna som är för landet och landets fotbollsförbund men FIFA tycker inte att dem reglerna är enligt med FIFAs regler så därför har Barca och spanska fotbollsförbundet fått bestraffning. Alla skriver om Barca hit och Barca dit. Men Barcelona följer reglerna som har satts av landet i första hand och landets fotbollsförbund i andra hand. Så om FIFA ska göra rätt ska dem helt och hållet straffa landets fotbollsförbund och inte dem som följer deras regler. Just därför har inte Barcelona gjort fel och dem inte är oroliga. För dem har följt regler och det kan dem bevisa. Alla läser rubriker i olika blaskor men läser inte all fakta och dömer lag och sånt utan att veta ett skit!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: