/spanien/barcelona/forum/5821.aspx/spanien/barcelona/forum/5821.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Migueli
2014-03-27 15:56
Hahaha jag märkte precis att Real torska igår. Blev så glad att jag hoppa ur soffan! Herregud va gött. Nu kanske det blir en avgörande match mot Atletico på Camp Nou trots allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-03-27 15:34
För alla som tvivlar, speciellt el madridismo! Alexis var solklar ONside!
Barcelona Heisenberg
2014-03-27 15:09
Fast Valdes lämnar ju för att han vill hinna utforska Europa innan hans karriär är slut? Tänk dig själv att du vid 30 (?) års ålder fortfarande bor i samma stad som du växte upp i - kanske att du vill testa på att bo någon annanstans för att känna på det och utvecklas som människa?
Barcelona grande jw
2014-03-27 15:08
Tatinho

Ordet "pajas" kan man väl tolka lite som man vill. Jag menade det inte riktigt i så negativ benämning som du verkade tolkade det. I mina ögon verkar Pinto ta sin målvaktskarriär med en klackspark och inte på lika blodigt allvar som många andra idrottare. Trots detta är han ju som klippt och skuren för rollen som Barcelonas B-målvakt. Men jag tror vi alla är överens om att det inte bara är för hans "enorma" målvakts-kvalitéer. Utan helt enkelt för hans lättsamma, humoristiska personlighet där han ständigt bjuder på sig själv och är väldigt omtyckt i laget.

Jag unnar Pinto allt gott och hoppas verkligen han kommer leverera i Valdes frånvaro. Men likväl skrämmer det mig lite för i mina ögon är han en showare som gärna får en räddning att se svårare ut än vad den egentligen är.
Barcelona Messidinho_10
2014-03-27 14:57
SÅ jävla skönt att vi har säkrat en av världens största talanger Alen Halilovic en spelare som kommer ge oss många härliga stunder. Det visar återigen vilken attraktiv klubb vi är :)

Välkommen Alen!!
Barcelona Leo y Cesc
2014-03-27 14:50
Detta med Valdes är olyckligt och många gånger undrar man varför vill han lämna Barca? Han är på sin bästa nivå någonsin, han ser motiverad ut och brinner alltid i varje match vilket jag älskar att se. Nu till den stora frågan: Varför vill man lämna när man i stort sett kan vinna alla titlar och spelar i världens bästa lag? Med spelare i sitt lag som har titlar och spelkvalite som inget lag i världen kan jämföras med Barca. Killen verkar lämna ibland p.g.a gammalt hat när klubben och fansen ifrågasatte honom och när han många gånger gjorde bort sig. Han sa en gång: Efter varje CL final tänkte jag att detta kan vara min sista match i Barca. Då syftar han på pressen och rädslan att göra misstag. Förstår inte vad klubben kan göra mer för honom men ändå lämnar han. Tyvärr kommer jag aldrig någonsin acceptera quiters när dom är på sin högsta nivå. Hoppas han kommer tillbaka starkare efter sin skada! Animo Valdes!
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-27 14:49
socccerfan1 Att vara efterklok är enkelt med! Du kan inte förutspå framtiden, gör Pinto bort sig så borstar han av det och tar revansch. Och har du varit Barca fan länge, så har du varit med om valdes tabbar. Och aldrig har ledningen/tränarna/medspelarna velat ha något annat, utan stöttat honom hela tiden Alla visste hur målvaktssituationen såg ut innan säsongen drog igång. Alla vi var tillfreds med det, dom flesta är det fortfarande med all rätt Pinto har aldrig gnällt om något, när han har spelat så har han gjort det med bravur. Visst han kan vara osäker med bollen vid fötterna. Men hey det är ter stegen med. Så antar att du vill ersätta honom med innan han ens har kommit till klubben? Vi har en andra målvakt som ska ha sin chans nu, och helt plötsligt ska det köpas/lånas in en annan målvakt är löjligt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2014-03-27 14:45
Soccerfan Alla målvakter gör och kan göra tabbar . Ska man tänka på ditt sätt så kan man vända på det hela också genom att säga : Om man köper/lånar in en målvakt , och han tabbar sig då ? Var det värt köpet/lånet då ? Jag personligen tycker att pinto ska få chansen för det förtjänar han . Som någon sa här inne förut , varför ska man annars ha reservmålvakt ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ragnar Rök
2014-03-27 14:38
BREAKING NEWS! BBC till salu! Privatiseringen vet inga gränser....
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-27 14:37
Se det från det ljusa sidan. Katalonien vill inte släppa Valdés. Han avslutar karriären i Barca! Håll tummarna för det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2014-03-27 14:36
Jag tycker att vi ska köpa in / låna ny målvakt.. Låter nobelt och fint, men när det kommer (om det kommer ) att pinto skitet ner det för Barca då kommer alla att önska att man köpt in.. Personligen så tror jag att pinto klarar av det galant men.. Räcker det? Alla poäng är viktig, alla matcher är finaler.. I cl slutspel mot de absolut bästa lagen i Europa har man inte råd med målvakts tabbar.. :/
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ragnar Rök
2014-03-27 14:28
Apropå Pinto När jag i natt skriftligen gav uttryck för min sorg över att Victor Valdés framgångssaga synes all i Blaugrana, så uttryckte jag i förbifarten och som en passus, att jag kände mig mindre trygg med Pinto som sista utpost (vem av oss gör inte det?) Men med detta sagt skulle jag för min personliga del, inte drömma om eller ens tänka tanken att dissa Pinto så till den grad, att jag skulle tala om ett annat målvaktssval eller till och med värvning av någon ny målvakt i nuläget. För vi får heller i grämelsen inte glömma att Pinto varit vår klubb trogen, trots säsongskort på sittplats år efter år (förutom i cupen). Och att han som "statist" stöttat laget vid sidan om och enligt ryktet även i omklädningsrummet, som kanske ingen annan. Där har han haft en huvudroll. Givetvis ska Pinto få chansen att verkligen visa vad han går för, nu när det drar ihop sig på allvar i såväl liga som CL. Han gjorde det för övrigt redan igår, med en dubbelräddning som heter duga! Och en sak står bortom all tvivel: Ingen kommer att glädjas mer med Pinto än Victor Valdes i egen hög person, om den evige reserven visar sig bli den stora hjälten i direkt avgörande matcher framöver. Det kallas kamratskap och klubbkänsla. Pinto har det ända ut i fingertopparna. Var så säkra.
Barcelona M Shadows
2014-03-27 14:23
Läste en skön kommentar på sport.es

Madridismons olika faser.
För 1 vecka sedan: Men vi leder ligan.
I söndags kväll: Men ni är ändå på tredje plats.
Idag: Men vi har 9 CL.

Annars om den aktuella målvaktsfrågan så tycker jag att det är en självklarhet att Pinto ska stå. Han är andremålvakt av en anledning och det är för att rycka in när vår älskade förstemålvakt inte kan medverka. Jag lider med Valdes, han förtjänade att hyllas hemma i sista matchen.
Barcelona Capilito
2014-03-27 14:19
Alen Halilovic alltså klar för oss?
Någon som vet mer om han?
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-27 14:06
Ingen glädje alls efter gårdagens vinst. En av våra nyckelspelare och nyckelprofiler för det bästa Barca genom tiderna kommer inte att få en värdig avskedsmatch och han missar VM i Brasilien! Väck mig ur denna mardröm!!

Men, det är jävligt tur att vi har Pinto i alla fall, se nu till och gör VV stolt!

Animo Victor

PS: Cosign på Tatinhos inlägg, Pinto är en glädjespridare och en mur att räkna med!
Barcelona Tatinho
2014-03-27 14:02
Grande: Tråkigt att du tror att Pinto har tagit sig en "pajas" roll i klubben, men så är inte fallet. Pinto är en glad, rolig människa som har jävligt bra relation med alla i klubben speciellt Messi. Pinto håller även på med musik vid sidan av fotbollen vilket visar hur driven han är som en person, men pajas tror jag inte är det riktiga ordet för att beskriva vår käre Pinto. Han jobbar otroligt hårt men det kanske man inte alltid märks i och med att han är andramålvakt. Vårt att notera är ju att Pinto nyligen kom tillbaka ifrån en skada och ändå visade han att han är en klass målvakt med ett par fina räddningar igår kväll:-)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messidinho_10
2014-03-27 13:54
Fan vad vi skulle ha behövt Ter Stegen nu!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-03-27 13:54
Tello har blivit en far! Grattis!
Barcelona grande jw
2014-03-27 13:29
@Yaya24:
Läs Xaviestas inlägg på föregående sida. MYCKET bra inlägg som beskriver situationen väldigt bra. Man kommer INTE värva in någon ny målvakt. I vissa situationer kanske man vill att vi ska vara lika hjärtlösa som Real Madrid och värva in en klassmålvakt, men som sagt. Vad sänder det för signaler till Pinto och resten av vår akademi? Det hör inte till Barcelonas filosofi. Kolla Pintos foto på instagram han lade upp så sent som i förrgår. http://instagram.com/p/l998kfGqsU/ "Like a big family" Tror ni Iker eller Adan känner samma sak i Real? Klart Barcelona kommer visa honom förtroende. Han är Barcelonas reservmålvakt och det är i dessa lägen en reservmålvakt ska få förtroende. Vad är annars meningen om man ska värva en ny så fort förstavalet går sönder? Det enda problemet jag har med Pinto är att han har tagit en sorts roll i Barcelona som "pajas", vilket inte känns så förtroendeingivande när man är i det här skedet på säsongen då det vankas stormatch efter stormatch. Han brukar dock vara väldigt professionell när han väl får chansen mellan stolparna så jag hoppas han kan ge oss, och inte minst Valdes, en värdig avslutning på den här säsongen.
Barcelona Lion24
2014-03-27 13:19
Pinto är en bra målvakt med händerna. Men lite sämre med fötterna. Pinto tar alldeles för stora risker när han har bollen på fötterna och det kan kosta oss dyrt. Men säger man åt Pinto tydligt att inte drälla med boll så ska det inte vara något problem, bara man tar tag i problemet och förbättrar den. Annars så kan jag inte heller glädjas över vår vinst igår och Reals förlust p.g.a Valdés skada.

Animo Victor!
Barcelona Yaya24
2014-03-27 13:08
Finns de inga bra målvakter som är kontraktslösa just nu? måste finnas bättre än Pinto, även fast jag gillar honom.
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-03-27 12:43
Tråkigt med Valdes. Men visst känns det som en skada som kunde undvikits? Domaren blåser en billig (felaktig?)frispark, samtidigt som Valdes oturligt släpper retur på ett löst skott. Det är frustrerande. Det är riktigt jämt nu. Alla tre lagen kan fortfarande vinna ligan, dock så tror jag att Atletico inte klarar av att hänga med ända in i slutet. Är Ancelotti smart så tar han in Iker för att få en boost. Diego Lopes har verkligen inte levererar på slutet, och Real Madrid har inte vunnit en enda stormatch sedan Mourinho bänkade Iker.
Barcelona basaric - "el guaje"
2014-03-27 12:36
Vi alla vet att Marca är ett skämt, men nu har man nått nya höjder.

Att ens göra en artikel om det här är pinsamt, speciellt då det INTE är offside.
Barcelona Vampíro
2014-03-27 12:32
"... inklistrade inlägg från Puertan eller andra forum", ändå händer det här inne på daglig basis och leder till massa onödig skit utan några som helst konsekvenser. Ibland känns det här som ett forum som är till för att kommentera vad de i puertan skriver. Fattar inte ens hur folk orkar läsa där, newsflash: de kommer skriva saker som vi inte håller med om och de kommer troligtvis snacka skit om vår klubb. Det är ju exakt samma sak här inne så fattar inte hur man kan ta åt sig så mycket.

Inte så konstigt att det dyker upp troll med fejk konton med jämna mellanrum. Hatar att ta på mig rollen som pojkscout men vi kan alla steppa up vårt game på forumet. Man behöver inte snacka skit om Real Madrid i varje inlägg för att bli stämplad som hardcore Barçafan utan man kan ta the high road. Representera Barcelona på bästa sättet dvs med respekt och stil, så vem är med mig? ... Äh who cares.
Neymar11
2014-03-27 12:11
Barcelona mediokert jo visst det kan jag ta. Undrar vad detta lag gör när dom är bra :) Ett litet erkännande från Madrid håll, då vi kan vara mediokra men ändå bättre än dom. Kvartsfinal, cupfinal och poleposition i liga racet Jag tar det alla dagar i veckan Lapulga En fråga till dig hur många gånger har real vart i cl-final dom senaste 10 åren? Och hur många titlar har Perez/statens miljarder generat till deras klubb?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-03-27 12:02
@Blaugrana91:


Form mässigt kan man nog säga att vi varit mediokra, kolla Pique, Masken, Neymar, Xavi etc. Jämför med Modric säsong, Xabis, Ramos, Pepe har faktist varit i bra form, CR, Benzema gör sin bästa säsong, Di Maria.

När våra spelare gör 100% i från sig så ör de kanske bättre, men de har inte presterat på den nivån den här säsongen. Det har alla här inne kritiserat och nämnt! Dock såg vi nu i söndagens match attl Reals spelare inte levde upp till den nivå de har gjort under säsongen, bortsett från Di Maria och Benzema då...

Framtills El Clasico har Reals form och försvar varit stabilare än vårt och det är därför de knappt förlorat några matcher. Nu hoppas vi deras formdipp kommer och har vår formkurva börjar gå uppåt!
Barcelona Blaugrana91
2014-03-27 11:49
Barcelonistas Typiskt Realfans, hur dåligt dem än spelar och hur bra än vi spelar så är vi alltid mediokra och dem ska ju bara vara världsbäst.... Kan det helt enkelt vara så att Barca är bättre än Real.... Kollar man dessutom på lagen så har vi bättre målvakt med Valdes då ;) Deras försvar är väl kanske snäppet stabilare, men inte mycket. Vårt mittfält är så mycket bättre och när det kommer till anfall så är vi bättre, mycket såklart tack vare en viss Messi. Däremot är väl deras bänk bättre. Så hur vi kan vara så mediokra, ja det är verkligen intressant.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-27 11:48
Den här säsongen hade varit den bästa säsongen någonsin om vi vinner la liga. Ligan har inte varit så här spännande på många år och om Puyol och Valdes hade fått avsluta den med en liga titel och Copa del Rey vinst hade det inte funnits en bättre present att ge de. CL kan vi mycket väl vinna. Tata är cynisk och pragmatisk. Han låter sig inte i låsas blint i vår filosofi. Vi kontrar, ligger lågt och håller i bollen. Blandat och gott. Spelarna blir mer svårlästa och vi vinner lättare mot CL lag borta än vad vi gjorde med Pep.
Barcelona Ton
2014-03-27 11:26
Vet inte om mitt minne blivit sämre så här på äldre dar, men har Pinto svikit oss ngn gång? Jag minns många gånger som han gjort mig nervös, men på ngt sätt har han rett ut situationen ändå. Det är otroligt tråkigt med Valdes, men skall vi ha någon i målet nu, så är det glädjespridaren Pinto!
Barcelona Gabriel
2014-03-27 11:25
Jag är ledsen men jag kan inte vara glad en dag som denna. Valdes blir borta som minst i 6 månader och allt känns bara skit. Samtidigt har Madrid försatt sig själva i en helt bedrövlig sits till en liga som de, för bara några dagar sedan hade ett järngrepp om. Allt jag önskade och bad om har gått in, en El Clasico vinst och att vi ska gå om Madrid i ligan - men Valdes skada gör helt plötsligt att jag inte får ut någon som helst glädje trots det. Bittersweet hette det. När jag vaknar har jag som rutin att ta fram min IPhone och gå in på Instagram nästan det första jag gör. Det första jag ser är en bild som Puyi postat där han pussar Valdes på huvudet, känslorna börjar bubbla inuti mig och jag kan knappt hålla mig från tårar. Vad är det som händer i vårat allas älskade FC Barcelona? En bild på två legender, två älskade spelare som förmodligen gjort deras sista match för oss. Det är för mycket för min alldeles för känsliga själ att hantera. Valdes är och förblir våran bästa målvakt genom tiderna. Han har fått stå ut med så mycket kritik under åren men aldrig har man hört honom klaga, tvärtom har han kört på precis som vanligt och gång på gång motbevisat alla kritiker. Han har en mentalitet utan dess like. Redan när han kom med sitt beslut om att inte förnya visste man att det skulle i princip bli en omöjlig uppgift att ersätta honom. Så här över 1 år senare har man mentalt hunnit acceptera att Valdes kommer att försvinna och även optimistiskt börjat förbereda sig inför den nya målvaktens ankomst. Men nu händer det här och allt som kallas för mental förberedelse spelar ingen roll längre. Alla regler om acceptans försvinner, jag befinner mig plötsligt på stadie 1 igen, förnekelse. Jag vill inte tro på att det är så här Valdes kommer att avsluta sin karriär hos oss. Det får bara inte hända. Jag sitter och inväntar nyheten om att klubben tänker att erbjuda Victor ett nytt kontrakt, jag blir sjukt besviken om det inte händer och jag tänker att fortsätta att hoppas ända vägen in till mållinjen. Det är alldeles för ovärdigt Valdes karriär att få avsluta sin tid hos oss på det här sättet, han är värd så mycket mer. Han ska få sin avslutningsmatch där alla skriverier och hyllningar ägnas enbart honom. Så är det bara. Jag personligen skiter i att våra chanser till att vinna ligan men framför allt Champions League praktiskt taget är obefintliga utan Valdes i målet, titlar är så "äh" i jämförelse. Vem bryr sig liksom, nej, inte jag i alla fall. Allt jag bryr mig om är att Valdes nu får sitt förnyade kontrakt, det är det absolut viktigaste. Och allt detta under ett VM-år. Ett VM i Brasilien dessutom, inget VM kommer någonsin att bli som det här i Brasilien och Victor missar det. Jag blir så sjukt ledsen för hans skull. Har Spanien någon som helst gnutta empati så tar dem med Valdes i truppen ändå, han ska inte få missa det här. Inte en chans, låt han följa med, han förtjänar det efter den här säsongen han haft. Inget snack om det! Tata har redan sagt att man inte tänker köpa in en ny målvakt, bra Tata. Varför vill ni köpa en ny målvakt, hur tänker ni? Tata har bara varit i klubben i drygt en säsong men redan nu verkar han förstå sig på hur klubben fungerar bättre än vissa fans. Förstår ni inte att det kommer att sända ut helt fel signaler till truppen om man gör det. Vi befinner oss i ett skede av säsongen där laget står som mest enade. Harmonin har infunnit sig, det här var ett hårt jävla bakslag men det är nu vi ska stå enade och ge Pinto en ärlig chans. Det är så våran klubb fungerar, vi tror på våra spelare. Vi är Barcelona, inte Real Madrid som tror att svaret på alla frågor är att köpa spelare. Samtidigt har Pinto väntat hela sin tid i Barcelona på en möjlighet som den här, titlar eller inte, han ska få sin chans att visa upp sig nu. Vad som händer efter den här säsongen är en annan femma - men right here, right now är det Pintos time to shine. Minns att det var samma snack angående Pinto här inne inför cupfinalen 2011. Vissa ville bänka honom till förmån för Valdes. Dessa personen kommer förmodligen aldrig att förstå sig på hur klubben fungerar. Jag hade skämts om man bänkat Pinto i den finalen och jag hade skämts om vi värvade in en nu målvakt nu. Vi må ha sold oss out när det kommer till mycket av det som gjort oss speciella från andra klubbar men vissa saker kvarstår. Vi är fortfarande 'mes que un club', nu står vi enade bakom Pinto och ger även honom en sjuhelvetes avslutning på hans förmodade slut i Barça-dressen. Animo, Victor!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: