/spanien/barcelona/forum/5795.aspx/spanien/barcelona/forum/5795.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-18 15:42
Någon som haft koll på spelarna som ryktats till oss?
Dem flesta såg tex Hummels igår och just nu lirar Roma med Pjanic och Benatia i spetsen.

Vore kul med feedback jag har dessvärre inte haft så bra koll på sistående
Barcelona LeoMessi
2014-05-18 15:26
Snyggt att juve vinner ligan så överlägset. 102 poäng! Dom ligger typ 16 poäng före tvåan. Och folk klagade på när det bara var Barca och real som slogs om titeln i Spanien.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-05-18 14:47
@Luigi & Barca, no Mario:


Callejon såldes för 12 miljoner euro dock.
Barcelona B-Guden
2014-05-18 14:44
Jag hoppas vi fixar in en tränare som får bestämma . får han inte det då ska han kliva av. Ingen i klubben ska kunna klaga vare sig Neymar Messi och Xavi sitter på bänken om det är bäst så. Tränaren ska lätt kunna sätta Messi på bänken. Tränaren ska lätt kunna få säga åt laget att kontra. Om han inte får det ska han gå ut officiellt och avgå och säga vem och vilka som bestämmer hur han ska ta ut och hur laget ska spela, så kan dom bli tränare/spelande tränare istället. Har aldrig sett ett lag se så ointresserade ut av att göra mål.8/10 ggr har vi ingen i straffområdet eller i närheten ens När löpte någon av Xavi Iniesta sist in i straffområdet för att öppna upp ytor för nån annan ? när löpte någon sist om det inte var för sig själv?
Barcelona papillon
2014-05-18 14:35
Jeffson:

Jag håller helt med dig angående Mascherano. Den ende spelaren, förutom Puyol, som aldrig viker sig trots motgångar. Hade inte sagt nej till honom som framtida kapten framför iniesta, pique, messi, osv.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Diar Shekha
2014-05-18 14:30
Jag vet inte om bilderna är manipulerade men våra fans är inga änglar heller. Dani Alves har med all säkert gjort sitt i Barcelona i vilket fall. Mycket snack om PSG och ingenting om förlängt kontrakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-05-18 14:29
1. Först och främst så vill jag gratulera Atlético Madrid för ligatiteln. Fullt välförtjänt och det ska ingen ta ifrån dom.

2. Jag är glad att Tata lämnar, för hans egen skull och även för våran. Tata började oerhört bra och det såg ljust ut. Tata ändrade om lite grann och det var precis det som också behövdes. MEN, sen kommer vi till ett problem som ingen tränare någonsin får vara i våran klubb: svag. Offentligt blev Tata pressad p.g.a att man ''förlorat sin identitet''. Jag vet inte om spelarna har pressat Tata angående taktiken men det lämnar vi åt misstankar. Tyvärr så föll Tata för trycket och böjde sig för pressen/spelarna/ledningen. Nu kommer det svåra att förstå: varför ''böja'' dig när resultaten går din väg? Tata hade ju någonting att försvara sig med och det var resultaten, även spelet. Så varför ''böjde'' han sig fram så lätt? Det tyder på ingenting annat än svaga ledaregenskaper och ska någon tränare träna VM, EMx2 och CL mästare så bör tränaren ha med sig spelarna och hela klubben. Tränaren måste också vara oerhört disciplinerad för annars är det lätt att spelarna tar över. Tata har tyvärr varken ledarstilen eller disciplinen.

2. Mentalitet. Det är tydligt att det är fel på spelarnas mentalitet. Man är inte hungriga, går, spelar ointresserade och allt detta är till 90% tränarens ansvar. Tränaren MÅSTE nå ut till sina spelare och motivera dom för att spelarna ska springa en extra meter eller ta det lilla extrajobbet. Ordet extrajobb är långt ifrån i spelarnas huvuden, möjligtvis förutom 3-4 st. Spelarna verkar inte tro på sin grej, det finns inge vinnarskall mentalitet inom laget som grupp. Top fotbollen har blivit så avancerad att det inte räcker med ditt namn på ryggen eller klubben som du spelar för, kommer du inte in i match med en viss mentalitet så är matchen körd innan avspark. Vissa saker sprider sig verkligen, spelarnas mentalitet har spridit sig till publiken på Camp Nou och även in hit på Les Rambles. Där vissa är 'nöjda' och 'stolta' över att ha spelat 0-0 mot Elche i 37:e omgången när Barcelona har allt i egna händer för att vinna titeln. Eller som när publiken på Camp Nou är knäpptysta i en seriefinal, sån var inte fallet när vi skulle vända mot Milan under Titos säsong eller Chelsea matchen under Peps sista säsong. Då såg man hur engagerade publiken var därför mentaliteten sprider sig från spelarna till fansen och vi har en för helt enkelt rutten mentalitet i truppen just nu.

3. Träningen/taktiken. Jag vet inte hur spelarna tränar eftersom jag inte är där på plats och kan se dom. Men vad jag däremot vet är att det har kommit allt för många lediga dagar och grillfester, i slutet av säsongen. En grej, ta och studera matchen igår kväll culés och räkna fram hur MÅNGA PASSNINGAR SOM GICK FEL. Enkla passningar. Eller studera hur vilsna spelarna är, när dom har bollen så vet dom inte vart sina medspelare befinner sig utan det måste alltid gå 3-4 sekunder extra för att hitta sina medspelare. Det är fullständigt ofattbart. Vi behöver inte vinna varje match men det sista som skulle ha skett tordes vara att spelarna skulle missa enkla passningar eller inte hitta varandra. Spelarna är helt matchotränade, odisciplinerade, omotiverade, oengagerande, ovilliga att löpa för varandra, lata, ja man kan hålla på hur länge som helst. Detta är bedrövligt culés.

4. Ingen bör här inne leka ödmjuk, positiv, glad, trevlig, hoppfull o.s.v sportsligt (Barcelona mässigt alltså). Kom ihåg att jag skriver bör, jag säger inte åt någon hur den personen ska vara. Vi är ödmjuka när vi vinner titlar, man kan inte vara ödmjuk när man sjunker. Då ska man ta fram hårdhandskarna. Titta sig själv i spegeln och skärpa till sig ordentligt, ställa krav och börja arbeta hårt. Hårt hårt hårt. Jag blir rent ut sagt förbannad och trött på den mentalitet vissa har här inne. Istället för att skylla på domaren borde vi rannsaka oss själva. Riktigt ordentligt.

Jag har massor av mer att skriva såsom ledningen, spelarförsäljningar o.s.v men p.g.a brist på tid så hinner jag tyvärr inte just nu!
Barcelona Rambla~
2014-05-18 14:13
Cuenca har varit skadad i över ett år. Ska han behöva tåla bli kallad Hijo de puta? Jag hade reagerat på samma sätt. Spelarna gör sitt bästa, det är inte alla gånger det räcker. Trots det kan väl fansen försöka stötta laget när de redan ligger ner.
Barcelona burrow
2014-05-18 14:11
Jag tycker att supportrar har rätt att visa sin ilska. Det kan inte alltid vara frid och fröjd.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-18 14:07
@burrow:


Svordomarna kommer även från fansen som skämmer ut sig själva
Jeffson
2014-05-18 14:07
Jag menade absolut inte att Mascherano är likvärdig Puyol när det kommer till kaptensegenskaper, legendstatus och historia i klubben. Men kollar man på Puyols spetsegenskaper som är just ledarskap, hjärta och vilja så är ENLIGT MIG Mascherano den som kommer på andraplats om man ska ranka dessa egenskaper, om än mil efter Puyol. Och detta är egenskaper jag tycker att en kapten ska ha. Men en kapten ska även vara mer eller mindre given i elvan och det tror jag inte Mascherano kommer att vara nästa säsong, vilket jag också skrev. Men för att svara Karmals nu. Jag vet att detta är ett allmänt forum om Barcelona för Barcelonasupportrar. Man kan vänta sig att alla inte har samma syn på saker och att man inte kan vara bästis med alla. Men jag ber dig nu, lugnt och snällt, om att sluta skriva personangrepp till mig. Du behöver inte svara på eller skriva till mig överhuvudtaget. Jag vet att jag bad dig hålla käften för ett tag sedan. Det var dumt gjort och jag ber om ursäkt för det. Men vi kan väl bara ignorera varandra nu? För det du skrev förut om alkoholavgiftning osv det sårade mig faktiskt. Det fick min dag att bli sämre än vad den var innan. Det må vara känsligt och man kan säkert tycka att det är töntigt men det är sanningen. Du vet inte min historia och vad jag har varit med om. Men nu vet du att jag blev väldigt sårad. Så snälla, sluta skriv till mig.
Barcelona burrow
2014-05-18 14:00
Ursäkta, jag glömde länka. Hittar inte videon där Dani Alves även visar fingret, men det dyker väl upp så småningom.
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-05-18 14:00
Allen Hallilovic har tackat för sig i sin sista match för Dinamo. Välkommen till Barca!
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-18 13:56
@NoGo™:


Jag som trodde botten redan var nådd, nu ska vi skämma ut oss ytterligare alltså
Barcelona Barcelonistas
2014-05-18 13:54
Jag finner det absurt hur lite uppmärksamhet det bortdömda målet igår har fått? Den situationen avgör en hel ligasäsong , hade det varit omvända roller så hade det blivit ett jävla tjöt det kan jag lova er.

Ännu mer komsikt är det hur ingen i Puertan ( som brukar ha förstoringsglaset framme vid Barcas matcher) ens har nämnt den situationen. Som sagt hade Atletico gjort det målet så hade det skrivits böcker om hur vi mutat domarna osv haha...
Barcelona I.Cuenca
2014-05-18 13:53
Ride_The_Big_One(6) (Barcelona) 2014-05-18 13:51 @burrow: Ursäkta? Har jag också missat något?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-05-18 13:53
@Ride_The_Big_One(6):


Här! Skönt att båda förhoppningsvis lämnar. Pinsamt!
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-18 13:51
@burrow:


Ursäkta?
Real Madrid Hashomi
2014-05-18 13:47
Sämsta Barcelona säsongen de senaste 15 åren? Vilken potential och vilka spelare vi har, ändå har vi tyvärr skämt ut oss denna säsong.

Vi lyckas inte slå Atletico en enda gång denna säsong, på 6 försök, otroligt svagt. Ligan förlorade vi på vår egen inkompetens. Leder hela hösten, tappar ligan för att sedan få en gyllene chans och ro hem ligan hemma på camp nou, ändå misslyckas vi.

Vi blir utslagna av samma Atletico i CL och vi har inte en uns av kvalité för att ta revansch. Vi nöjer oss med att vara lillebror.

Vi förlorar Cupfinalen mot Real Madrid, ja det är inte mycket som gått rätt denna säsong.

Tata Martino visade sig vara en sopa, Neymar har varit en enorm besvikelse, Messi är en skugga av sitt forna jag, Xavi är slut som fotbollsspelare, Iniesta är alldeles för ojämn, Pedro är slut, Fabregas är en för dålig fotbollsspelare, ja listan kan göras lång. Det krävs en rejäl utrensning och massor med inköp om vi ens skall vara med i titelracet nästa år.
Barcelona burrow
2014-05-18 13:45
Pinsamt att Cuenca och Alves visade fingret till supportrarna..
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-05-18 13:37
@Cobain:


Dessa personer nedvärderar sig själva. Jag gör dem en tjänst bara genom att tala om detta för dem i klarspråk. Att de borde sluta spotta på klubben med sin losermentalitet det vill säga.
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
2014-05-18 13:35
Väljer nu att betygsätta spelarna efter säsongen,först ut är målvakter och försvarare. Säg vad ni tycker!

Spelarbetyg 2013/2014
* = Underkänt
** = Knappt godkänt
*** = Godkänt
**** = Väl godkänt
***** = Världsklass
1. Víctor Valdés Arribas - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 26 6 0
***** - Victor gör sin absolut bästa säsong i Barca tröjan och visade under nästan hela säsongen att han är en utav världens absolut bästa målvakter. Hade det inte vart för Valdes så hade ligan varit körd sedan länge, då han räddade oss i flera matcher. Tråkigt att han skada sig.

13. Jose Manuel Pinto - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 12 4 9
*** - Valdes plötsliga korsbandsskada gjorde så reservmålvakten Pinto fick vakta buren. Han gjorde ingen besviken egentligen, men han var heller inte en matchavgörande spelare.

25. Oier Olazbal - Spelade ingenting.

2. Martin Montoya - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 13 2 4
** - Den unge högerbacken blandade och gav under stora delar utav säsongen. I början så var han spel under all kritik men han spelade upp sig under våren. Hoppas på att han får chansen nästa säsong så vi utifrån det kan ta ett beslut ifall La Masia produkten är något för A-laget

3.Gerard Piqué - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 25 9 2
*** - Den hårt kritiserade mittbacken gör en helt klart godkänd säsong. Han klev fram i dom större matcherna och då visade Pique varför han förra några år sedan ansågs som världens absolut bästa mittback. Snudd på fyra stjärnor.

5. Carles Puyol - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 5 1 6
För lite speltid för att betygsättas. - Vår kapten, hjärtat i laget, lägger skorna på hyllan. Sista säsongen tillbringade han mest för sig själv och i kamp med sina skador.

14. Javier Mascherano - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 28 9 7
** - Argentinaren gör en sisådär säsong. Han precis som Montoya blandade och gav. Ser ingen idé med att ha Javier kvar i laget, dock så borde många i laget ta del utav hans inställning och hjärta för klubben.

15. Marc Bartra - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 20 4 6
*** - Den talangfulle mittbacken fick lite utav ett genombrott i år. Han visade en stor mognad när han spela och gjorde nästan inte ett enda misstag. Målade dessutom i CdR finalen mot Real. Även Marc snuddar på fyra stjärnor.

18. Jordi Alba - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 15 4 5
*** - Jordi inledde säsong rent utsagt uselt! Spelade upp sig enormt under våren så därav blir han godkänd. Han har dock haft en rätt skadefylld säsong och har endast spelat 15 liga matcher.

21. Adriano Correia - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 25 5 7
*** - Den hårt skjutande ytterbacken har gjort sin bästa säsong i den rödblåa tröjan sedan ankomsten till klubben. Gjorde ett par riktigt snygga mål och spelade stabilt hela säsongen. Fick mycket speltid pga Albas skador.

22. Daniel Alves - La Liga Champions League Copa del Rey
Spelade matcher 26 8 5
** - Nej du Dani, du har gått ner dig något oerhört och din tid i Barcelona tar nog slut nu. Alves kom aldrig upp i den nivå som han egentligen besitter och spelade rätt dåligt i majoriteten utav matcherna.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-05-18 13:32
Skönt att vara dryg men åtminstone verklighetsförankrad istället för att signalera psykisk ohälsa i form av att vilja ha Mascherano som lagkapten i FC Barcelona. För mig mår man inte bra om man sjunker så pass lågt. Helt oacceptabelt. Om det är någon som nedvärderar någon så är det Jeffson som nedvärderar klubbens identitet. Att jämföra Puyols ledaregenskaper, hjärta och historia med Mascheranos borde leda till fängelsestraff. Tvi!
Barcelona Sir Alexis
2014-05-18 13:28
@Jeffson:


Är du allvarlig med att kapten grejen??
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-18 13:26
Känns just nu som att vara i film studion när Christian bale får sitt utbrott(länken) och ingen går säker, vem blir näste man att slänga iväg något nedlåtande?
Jeffson
2014-05-18 13:08
Hehe ovanligt att Karmals kommer in och är dryg...
Barcelona Blaugrana són els colors!
2014-05-18 13:05
Det här kommer nog vara ett långt men jag hänvisar er till att läsa den då jag tror att det är många cules som delar på samma åsikter och till er som inte orkar läsa, nemas problemas :) Efter X antal promenader och 2 cigg paket pågrund av frustration och irritation kan jag nu sätta mig ner lugnt och fint och skriva det här inlägget. Jag personligen släppte ligan efter Getafe matchen då jag vet att våra spelare inte är mentalt starka nog för att kunna ställa om och bara vara med i titelracet, jag visste att Atleti skulle ta hem det här, dom har haft en magnifik säsong och allt kommer ner till en match, trodde ni helt ärligt att Atleti skulle släppa det? Och det är motivation nog för att kunna gå ut Camp Nous gräsmatta och vinna ligan. Våra problem som många nämner är mycket djupare än så, men det får man helt enkelt leva med fram tills 2016. Om man ska kolla på det sportsliga så behövs det inte mer än 4 nya förvärv och då räknar jag inte med Rafinha. Två mittbackar, en ytter beroende på om Alexis drar annars en stor nia och en mittfältare då vi alla vet att Xavi inte kommer spela mycket nästa säsong. Dessa 4 förvärv måste göras för att det ska bli en ändring på vårt spel, och för att väcka dom andra spelarna till liv jag tror ni vet vilka jag pratar om. Den som ska styra det här laget sägs vara Lucho och det har nog inte undgått någon, till er som säger att han är oprövad och dålig vill jag hänvisa er till Guardiolas historia, han va minst lika oprövad. Jag älskar sättet Lucho tränar sitt lag, jag har kollat på kanske 7 av deras träningar den här säsongen då jag har velat se hur Rafinha "sköter" sig på träningarna, men jag har typ missat honom och fastnat på Lucho istället och hur aktivt han tränar sitt lag! Ständiga handgester, massa instruktioner till olika spelare och att han bokstavligen deltar i 40-50% utav spelarnas träning, det är ganska mycket för en tränare, men på det sättet visar han sina spelidéer för spelarna på ett underbart sätt, genom att helt enkelt träna med dom på träningarna. Sen vet jag inte om han är så aktiv under en hel säsong men alla 7 gånger jag har kollat har han minst varit lika aktiv. Jag tror på den här mannen och han lär nog ha mer "makt" än Tata då han är en ex-spelare. Lucho verkar helt enkelt ha bollar nog för att säga åt Messi och börja röra sig på plan. Vi måste sluta anställa vikarier i form av Tito (i alla ära), Roura och Tata. Vi behöver en lärare som kan lära laget ett och annat, och där har vi Lucho. Förhoppningsvis slipper vi en mellansäsong och skapar ett nytt era redan nästa säsong. Mot bättre tider, Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cobain
2014-05-18 13:03
Karmals..
Snälla sluta med personpåhoppen. Alla har rätt till sin egen åsikt, sluta skäm ut dig själv genom att vara nedlåtande mot andra Barcasupportrar!
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-05-18 12:40
@barcastuff: Liverpool and Arsenal have been told Alexis Sanchez wants to leave because he wants more starts. Liverpool willing to pay 22M. [daily star]" Nu när vi är på gång sälj Pedro för 15. Madrid sålde calejon för 18. är han lika värd som Kalle?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-05-18 12:17
Jeffson:

Antingen uppskattar jag din humor och låter det dra i mungiporna ... eller så rekommenderar dig att söka till närmsta klinik för alkoholavgiftning. Måste vara spriten som talar om du söp ned dig efter slutsignal.
Annons: