/spanien/barcelona/forum/5789.aspx/spanien/barcelona/forum/5789.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-02-06 13:46
Problemet är rörelsen. Rörelsen. RÖRELSEN. Vi rör oss inte lika mycket som vi gjorde förut. Vi pressar inte lika högt.

Vi har inga stora spelare, därför måste vi röra oss som fan. Skippa dem jävla asienturneerna och åk till Alperna nästa gång. Vi måste skaffa oss samma fys som i 08/09.

När vi inte rör oss som vi bör och samtidigt saknar stora fysiska spelare så är det ganska kört för oss.

Därför behövs en Pogba eller en Gundugab istället för Xavi.


Förut rörde vi oss som fan och kunde ändå åka på Chelsea, Inter eller Kazan. Tänk er nu när vi inte ens rör oss då?
Barcelona Neymar N11
2014-02-06 13:19
Det har nu gått nästan 3 år men vi har fortfarande inte hittat en taktik mot lag som parkerar bussen. Det kommer tyvärr se ut såhär på camp nou mot sämre lag. Det jag störde mig mest igår var Alves inläggar som hamnade hos Sociedad spelare hela j*vla Tiden. Fattar inte mening med inlägg då vi har forwards som är 170 lång och har ingen chans mot ett lag som är fysisk starkare än oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiyoyO 10
2014-02-06 13:09
Att spelet stundtals går så långsamt innebär att vi inte kan komma med fart på kanterna och hota i djupled som vi gjort under tidigare år. Alves och Alba har redan tagit sig upp tillräckligt långt upp i plan när våra mittfältare står och leker med bollen för att komma med en löpning som ska öppna ytor. Det är en så enkel sak som gör att man inte hotar motståndarna ännu mer. Kom med fart, slå passningen och löp in i boxen! Vi har för fan spelarmaterialet så förstår inte varför man inte vill och kan prestera. Varje mästarlag behöver en bestämd ledare som får spelarna att vilja vinna med klass. Det är dags för Tata att sätta i en högre växel för den här mesiga inställningen kommer att slå tillbaka.
Barcelona Z_Z
2014-02-06 12:59
@FCBlaugrana:


Har ju varit likadant varenda år så det där är ju inget nytt. Ronaldo tar skott vart som helst ifrån oavsett om det finns bättre alternativ ibland. Han har nog bland de sämsta målprocenten sett till antal skott om man tittar på top forwards i världen.

Men det är ju hans stil och Real som lag har råd med att han tar skott lite här och var ifrån istället för att släppa bollen, precis som Barcelona haft råd med att Messi får göra sina dribblingar även om det kanske finns bättre alternativ ibland för honom också.
Barcelona FCBlaugrana
2014-02-06 12:39
Det här är bara sjukt. Ronaldo har alltså skjutit 60 skott mer än den som har skjutit näst flest skott i Europa (Zlatan). Det bevisar en del.. Most shots in Europe's top-5 leagues: Ronaldo (161), Zlatan Ibrahimovic (109), Luis Suarez (103), Mario Balotelli (99), Carlos Tevez (83). [Squawka]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-02-06 12:30
Jag ser myntet på bägge sidorna & Dani Alves har en viss poäng ändå. 1. Barcelona och Real Madrid har kanske Europa's dyraste biljettpriser, och med tanke på situationen i Spanien så är det inget nytt att de har det svårt med Ekonomin. En annan faktor(tror jag) till att många sviker just nu är mycket på grund av de dåliga tiderna. Vi har hemska tider i Cupen, oftast en onsdag klockan 22 samtidigt som man redan avgjort i första matchen om man börjat borta som tex mot Division3-Laget och Levante. 2.Vi har världen's mest kräsna fans. Om De är missnöjda med laget, varför uttrycker de inte sitt missnöje då? Gå till Camp Nou, bua ut laget, ta fram vita näsdukarna, bua ut styrelsen eller fixa ett val så styrelsen ryker! Att sitta hemma och uttrycka sitt missnöje förändrar inte ETT SKIT! Däremot om alla enas så kan mycket FÖRÄNDRAS! Vi som är Cules från Sverige är ju maktlösa, majoriteten av oss är inte ens medlemmar i klubben.. Ärligt talat hade jag kunnat påverka så hade jag gärna gjort det.. Jag är lika trött på fansen/medlemmarna som på styrelsen. De har låtit styrelsen komma billigt undan i 4 år snart. De har bråkat med Guardiola,Cruyff,Abidal,Messi & ingen har vågat ställa de mot väggen och sen är de missnöjda och begär STORA förändringar av en styrelse son inte kunnat köpa en mittback på tre jävla år! Varför har vi annars Demokrati i klubben? De verkar leva i en annan värld känns det som. Och ärligt talat, till er som begär Generationsomväxling och ett nytt Barca, är Ni på riktiga? Tror ni på fullaste allvar att Zubi och clownen bartemou fixar det? De har inte kunnat köpa en mittback på 3 jävla år och är rätt horribla. Jag vill gärna se de värva en spelare som inte älskar Barcelona sedan Barnsben.... Ja, jag är jävligt förbannad!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-02-06 12:19
Kan ändå tycka att man överdriver något gällande publiksiffrorna. Ser man till liga/cl-spel så har Barca denna säsong haft ett snitt på 72,500 åskådare vilket fortfarande är riktigt högt. Speciellt om man betänker att spanska ekonomin är som den är. Att vi i cupspelet fått se svikande publiksiffror beror till stor del på att Cupen alltid drar mindre åskådare men också att Barcelona fått spela samtliga Cup-matcher klockan 22:00. Detta gör att flertalet fans tvingas avstå på grund av att de jobbar dagen efter och inte kan kosta på sig att komma hem klockan 1 eller i vissa fall ännu senare. Visst är det pinsamt att se när mer än halva arenan står tom, men med dagens ekonomi och att biljettpriserna inte sänks kraftigt för cupmatcher så är det nog något man får acceptera.
Barcelona LeoMessi
2014-02-06 11:57
El Flaco Självklart är det riktigt klantigt uttalande av Alves och som spelare så ska man aldrig klaga på fansen. Men helt ärligt så har pubilsiffrorna varit pinsamma, det ser ut som getafes läktare typ. Och om läktaren börjar fyllas ordentligt när laget spelar bra igen och tar imponerande vinster så tycker jag att det hade varit pinsamt, nästan lite medgångarvarning på fansen där. Självklart så ligger en del av skulden på biljettpriserna, men det hindrade dom inte innan och bernabeu och calderon är typ fulla varje match. Vår arena ekar tomt där. Kanske Kan mer humana priser och tider få folk att komma till arenan. Det är i tider som dessa som publiken ska heja fram laget och stötta dom, för just nu så känner dom inget stöd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcaholic
2014-02-06 11:43
EDIT: Inlägget kan raderas då allt försvann efter man ändrat!
Barcelona [Carles Puyol 5]
2014-02-06 11:38
Jag är rädd att vi ska möta City och Real. Så som laget spelar just nu så tycker jag att laget borde bli utan lön i två månader.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona B-Guden
2014-02-06 11:37
Sitter och kollar igenom några imponerande matcher från vår sida.
Skillnaden är så jävla enkel, Motivationen.
Jag kollade in 5-0 matchen nu, men snälla kolla Iniesta och Xavi dom är inte rädd för fem öre att gå in hårt i närkampen när dom stressar spelaren, Messi springer hur mycket som helst, farten bollen sjukt imponerande Real spelarna får aldrig stå still i en position innan den flyttas vidare.
Det enda som kan göra oss bäst igen, är att nån visar upp dom här matcherna för spelarna och sedan visar skillnaden på dagens, hela 5 spelare på offensiv sista tredjedel när Ramos valde att spela hem till Casillias, vad hade han för alternativ ? jo skjuta iväg den. Kolla bara hu nära dom är varann i pressen

Barcelona Gio Style
2014-02-06 11:28
Jahapp. 2-0 vinst och mindre bra spel, nu ska vi återigen sälja halva startelvan.
Jo men det blir jättestabilt! Lagmoralen lär inte sänkas alls och alla nyförvärv kommer att gå in som perfekta pusselbitar i vårt felande spelsystem!

Seriöst nu, det är fan inte hållbart att kräva spelarförsäljningar i den grad som väldigt många gör efter en mindre bra match. Har ni så pass dålig koll att ni inte förstår att kvalitémässigt så har vi en sjukt stark trupp?
Vi trummade på, återigen, rätt bra i första halvlek.
Vi hade kunnat ha både 2,3 och 4-0 i HT (Cesc, Messi, Alexis).
Hade vi fått in 1 eller 2 av dessa lägen hade väl folk inte grinat lika jävla illa, eller hur?

Missförstå mig inte, det finns bra många kritiska inlägg som fokuserar på det rätta. Analyserar problemen och försöker komma till underfund med hur vi ska lösa det. Men snälla kan vi sluta kräva försäljningar var och varannan match? Ena matchen hyllas en spelare och nästa så krävs det en försäljning.
Det funkar inte så i vår klubb, möjligtvis i City, PSG, Chelsea eller Real. Men vi vet nog alla innerst inne att sälja 5 spelare ur startelvan och handla in 5 nya inte är bra någonstans.

Som jag ser det så har vi 2 problem. Dels lyckas inte laget bibehålla samma intensitet/koncentrationen i 90 minuter och dels så har vi en mycket högre felprocent i passningsspelet kontra guld-eran.
Dessa två problem kombinerade med varandra kan ge katastrofala utgångar.

När spelarna inte är "in the zone" blir det förståeligt ännu fler felpass = farliga kontringslägen för motståndarna.
När intensiteten har sjunkit så rör sig inte våra spelare lika mycket, varken med eller utan boll. Detta leder till mindre anfallsmöjligheter och, återigen, en ökad risk för felpass.
Vi blir för sårbara vid varje bolltapp.
Jag tycker dessutom att passningskvalitén har sjunkit otroligt mycket sedans Pep-tiden, då kunde vi passa oss ur helt omöjliga situationer och man satt på soffan och förundrades match efter match hur det var möjligt att vara så otroligt tekniska och passningssäkra.

Jag har tyvärr ingen lösning till det JAG anser vara dem största problemen, men jag vet for sure att 5 spelare ut och 5 spelare in är inte den rätta vägen att gå. Det är det aldrig.

In med en försvarare, sälj Song.
Mascherano får agera backup/rotation till Busquets (som faktiskt behöver känna flåset i nacken av någon just nu) i mittfältet.
Jag ser gärna att man flyttar ner Messi bakom firma Pedro - Neymar - Alexis.
Förändringar krävs helt enkelt och jag kan se framför mig hur Messi kommer bakifrån med fart, väggspelar med Neymar och skruvar in bollen i bortre krysset.

Nåväl, Visca el Barca.
Barcelona casinou1
2014-02-06 11:22
Pep - El Míster TACK! Som jag sa, ibland undrar man varför barca anställer en ny tränare ens..
Barcelona B-Guden
2014-02-06 11:15
Tata Tata Tata Tata Tata och Tata och Lite Xavi så låter det, det är 1 tränare, 11 spelare på plan.
Vart är farten på bollen ? Varje spelare håller den i 5 sekunder eller slår en passning som inte hotar, ingen tar en ny position efter dom passat iväg bollen för att hota. Slår xavi en passning till Iniesta och tar en löpning då får han uppmärksamhet, då kan Iniesta ex passa Busquet och ta en löpning, då blir förvarna upptagna med 2 spelare också gäller det att ha lite TEMPO PÅ BOLLEN, vi läre få bussen att röra på sig och till slut får den motorstopp

Och Messi tappar bollen och spelaren är 5 meter från han, då ska Messi löpa allt han har dit, för då kan inte den spelaren precisera sin långboll en passning till motståndaren, Messi är inte Pedro eller Alexis, han ska inte ta en 50 meterslöpning och pressa målvakten/försvararen, men kan han stressa en spelare som har bollen och förmodligen kommer lägga en långboll ska han göra det för då kommer den bli mycket sämre och vi kan eventuellt vinna tillbaks den, jag tycker det är respektlöst av Messi faktiskt, så fort han tappar bollen så kollar han ner i marken och går likt Zlatan
Barcelona el Flaco
2014-02-06 10:52
Dani Alves: "De som inte kommer till arenan är inte lika stora culés som de själva tror".

Ärligt talat, vem fan gav Alves rätten att avgöra vem som är och inte är culé? Bara för att man inte har råd att gå på en hemma match varje vecka betyder det inte att man inte brinner för klubben. Det är kanske möjligt för honom att begripa sig på de ekonomiska svårigheterna då han knappast lever i samma värld som de flesta andra och då ska han bara hålla käften och istället inrikta sig på att förbättra sina egna prestationer på planen. Blir äcklad av hans uttalanden, överbetalda diva. Med tanke på priserna och hur laget spelar för tillfället är det mer än förståeligt att fansen väljer att stanna hemma.
Barcelona Pep - El Míster
2014-02-06 10:49
Vår klubb är alldeles för instängda och stolta i många avseenden! Kalla det rädda! Whatever! Tata kommer från Argentina och tar över laget. Men han är bara en nertryckt kille som skall träna laget. Klubben är alldeles för stolt, passiv och egocentrisk för att låta en utomstående tränare komma och bestämma över laget och låtas göra de förändringar, petningar och inköp som behövs. Därför lämnade Pep tillslut också. Vi behöver ny ledning som inte är rädda för att förändra klubben på ett sportsligt sätt men ändå behålla våra värderingar. Men det är hårfin balansgång och nu känns det som om spelare som Xavi t.ex. bestämmer över laget mer än Tata. Varför kan inte Xavi vara lika ödmjuk som Puyol och överge lite ansvar till andra spelare. Neymar som exempel. Stör mig på Xavi. Det här med frisparkar och hörnor t.ex. Visst, kanske en pissdetalj för er men den säger så mycket. Tata vågar ju fan inte ens gå in och bestämma? Det är så talande. Vad hände med omställningsspelet vi såg i början av säsongen? Höga pressen? Viljan? Aggressiviteten? Helt bortblåst ju. Sen är faktiskt våran trupp alldeles för tunn på kvalitét. Det är ledningens fel. Vi sätter in spelare som S. Roberto och Tello? Det är ju för fan pinsamt. Hela klubben behöver en uppryckning och faktiskt inte vara rädda för att tänka utanför den katalanska boxen.
Barcelona ElTriplete
2014-02-06 10:41
Ton Fyfan, sjukt alltså.. Trodde aldrig att det var så grovt. Fyfan vad Rosell och hela ledningen förstört vår fina klubb med sina äckliga sponsorer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-02-06 10:40
Barcadinho. Jag tror definitivt att Tata har mer att erbjuda. Tror dock att han inte får chansen till det på grund av ledningen och pressen utifrån.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-02-06 10:39
Tyvärr har inte Tata den digniteten som jag hoppades på. Att våga ändra på saker, hitta på lite nytt i spelet, knacka på dörren hos ledningen och kräva spelare. Våga bänka, förnya.
Det är därför publiken sviker. De vill se något nytt.
Och visst är det politik, svårt att få allt man vill. Men jag undrar om Tata ens har försökt. Han saknar nog idéer.
Att se Barca idag är som att se Barca under 2008-2012, allt är nästan samma men med betydligt sämre kvalité, mest på grund av ålder men också andra faktorer.

Man är också besviken på ledningen som inte gett tillräckligt stöd i det sportliga. Inga idéer, inga förslag. Jag tror inte att jag har hört en enda gång att Zubi är efter en viss spelare på allvar.
Den förra ledningen jagade Cesc, jagade Villa, jagade Alves, jagade Zlatan. Visst misslyckades man med vissa, men man hade idéer och man kämpade för dem på allvar.
Dagens ledning har tänkt bara på ekonomin. Och huvudpersonen har hoppat av dessutom.

Det är ytterst ohälsosamt för en förening om det börjar stinka och förfalla båda på plan och i organisationen.

Milan har haft samma problem med generationsskiftet, byta ut det gamla i det sportsliga. Och organisationen är inte så stabil heller pga alla politiska problem som Berlusconi har haft på sistone. Nu är tränaren sparkad. Och ni ser hur det fungerar för dem. Inter har samma problem i det sportsliga men lite bättre situation i organisationen så det finns hopp.

Barca befinner sig i ett vägval, men det känns inte att det finns en enda person eller en grupp personer som kan styra klubben in i framtiden. Ohälsosamt och farligt.

Tråkigt på ett sätt att publiken inte stödjer när det behövs som mest. Som Alves sa efter matchen mot Valencia - "Det kändes som att vi spelade på bortaplan". Men så är det i Barcelona. Publiken har höga krav. Funkar det inte så visslar dem eller stannar hemma.
Barcelona Ton
2014-02-06 10:02
Ta en stund och läs om vilken tröjsponsor vi har
Barcelona Sir Alexis
2014-02-06 09:29
Man blir så trött på att spelarna inte kan prestera hela tiden utan det är vart tredje match typ och då syftar mest på fabe, alexis, pedro.. dem är så fantastiska spelare med enorma kvaliteér, annars skulle dem aldrig spela i en klubb som Barca. Det känns som det är lite av Tatas fel att han inte kan få ut max av dem , speciellt Fabregas. nu pratar jag om tre av våra viktigaste spelare och fabe, alexis har varit grymma poängmässigt och senare tid Pedro men det känns som de aldrig kan prestera två matcher irad.
Barcelona Rambla~
2014-02-06 09:15
Jag instämmer verkligen med ( Xaviesta ), stäng forumet under match. Har aldrig förstått poängen med att det är öppet under en match. Jag själv har dessvärre också syndat och skrivit under match, det erkänner jag fast jag hade verkligen inte saknat det om det stängdes i framtiden.

Ju mer jag tänkt på det ( Xaviesta ) skrev desto tydligare blir det. Det finns verkligen ingen mening med att ha det öppet under match. Det är mest en massa oneliners och frustation som skrivs ändå.
Barcelona casinou1
2014-02-06 08:35
ibland undrar man varför barca anställer en tränare om tränaren ändå inte får köra något annat än 80 % bollinnehavsspel.

Barcelona Canaletes
2014-02-06 07:54
Alla målen från båda matcherna igår.

Det finns intervjuer, presskonferens etc på kanalen om ni är intresserade.
Barcelona Neymar N11
2014-02-06 07:39
@barcastuff: Surpassing Real Madrid's Raul, Xavi is now the player with most wins (430) for a single club in the history of Spanish football [via mrchip]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-02-06 05:23
Helt otroligt vilket jävla dagis det är härinne dessa dagar. Jag har ett antal punkter jag vill ta upp, vissa är retoriska och andra är öppna för feedback: På vilket sätt är KarmaIsAKaranka "störtskön" som någon skrev här? Aggressiv mot andra i forumet och alltid en hemskt dålig ton när han diskuterar, googlar upp en massa "fakta" konstant men är i fotbollstänk lika intelligent som en hjärncell i rullstol. Jag hoppas innerligt att du blir spärrad en vacker dag eftersom jag är fruktansvärt trött på ditt fula nick som inte ens har med Barcelona att göra och för att du älskar att prata om Real Madrid i vårt forum - även en timme innan VÅR match och framförallt för dina ständiga påhopp av våra spelare och klubbens legendarer. Hur dåligt Xavi eller Iniesta eller Alexis eller Fabregas eller Pedro än spelar ger det dig inte rätten att behandla dom som clowner med AIDS. Du har inget här att göra, dina åsikter gör dig till en pajas och att du skryter om dina likes är bara så tragiskt att jag tycker synd om dig. Hoppas MOD tar och går igenom din historik nån gång och ser nivån på i stort sett alla dina inlägg någonsin och beslutar sig för att äntligen sanera det här stället så vi kan njuta av andras inlägg som ständigt levereras med kvalité, såsom cameroonians, LAM Nr 10, Coach Pep, hjärta Puyis krull, Capitan, Jeffson, Vampiro bara för att nämna några. Jag har aldrig räknat dig som Barcafan och kommer aldrig att göra och det är bara en tidsfråga innan du förpassas från forumet. Dags att avskaffa like-funktionen här på SF så vi får möjligheten att sålla bort en del snorungar, fiskare och andra nollor som bara är ute efter att få sina wisecracks smekta medhårs av andra likasinnade nollor. Det skapar en onödig fetisch hos vissa som tyvärr inte kan hålla sig normala efter en kick av 40 likes eller 70 likes eller vad fan det nu än var. Ingen önskan denna gång utan en vädjan! Hade uppskattats om MOD ser detta och verkligen ser till att något händer på den fronten även om frågan måste hela vägen upp till dom huvudansvariga för hela SF. Tror inte att det existerar en enda atom hos någon normal medlem som inte håller med om detta - väck med likes. Tom själva uttrycket är löjligt, jävla Zuckerberg.. Gör som Uniteds forum och stäng ner stället under match. Finns inte en enda intelligent kommentar härinne då utan istället är det hån, svordomar och domedagsprofetior som avlöser varandra. En tydlig tendens är även såna som kryper ut ur sina hål endast under matchtid då man ser en helvetes massa okända nicknames helt plötsligt som bara spyr ut sin galla. "Meeeeeesssiiii" "MÅÅÅÅÅÅÅÅÅLLLL" "jaadåå!!!!!!" "passa där Xaviii" "Alexiiiiiss vad fan gör duuuuu". Jag förstår inte grejen riktigt, tror du att spelarna hör dig? Varför kollar man inte på matchen bara? Vad är vitsen med att hänga här mitt under en match? Har aldrig gjort och kommer aldrig att göra. Stäng forumet under matchtid så man slipper bli irriterad när man går igenom inläggen retroaktivt. Håll en omröstning och utse en MOD bland våra forumsmedlemmar, någon som har talang i sunt förnuft och är väldigt aktiv och ständigt härinne. På så sätt kommer inga troll undan i framtiden, onödiga kommentarer plockas bort omedelbums och spärrar delas ut på momangen om dom är befogade! För att få till det där trivsamma forumet vi alla suktar efter måste Les Rambles reformeras. Jag tror knappast att jag är ensam att ha tröttnat på den förbannat låga nivån som uppstår här stundtals. Dags att agera med kraft och röja upp det här MOD, det räcker verkligen nu. Slutligen måste jag klämma in något som inte är forumsrelaterat utan Barcarelaterat och som mitt öga inte kunde blunda för: Självklart har han relativt fria tyglar, men den som tror att Tata Martino har 100-procentig fullmakt att formera, bänka eller bestämma över truppen exakt så som han själv vill utan hänsyn till den filosofi som är synonym med klubben är väldigt naiv. Politik, politik, politik. Jag vet att detta blev ett förbannat långt inlägg men jag känner att det var nödvändigt. Det är punkter som inte kan ignoreras längre om vi strävar efter ett forum av hög kvalité. Det ska vara en njutning att komma in här, inte pest och kolera. Oroa er inte, Barca har överlevt mycket värre saker än den period vi nu, trist nog, går igenom - håll huvudet högt. Nu blir det en hallonsoda och lite flamenco på min nya gitarr!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-02-06 04:39
Valencia har gjort klart med Otamendi från Porto. Prislappen rapporteras ligga kring €12M. Everybody but Barça...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2014-02-06 04:08
-
Barcelona Messooo
2014-02-06 03:57
Replay Match
Länktips: goo.gl/dn0cZi
Barcelona Andreas-
2014-02-06 03:50
@Bästelona:
Och han har helt rätt i det han skriver. Jag vet inte vad ni tror att Barcelona är just nu, men i dagsläget är det en förening som går på pyspunka. Allt brakar samman snart, som ett korthus. 1. Idioter som styr fotbollsföreningen. 2. Mätta, trött fotbollsspelare som vunnit allt som går att vinna på både klubb o landslagsnivån (stommen av dem viktiga spelarna). Ingen ger allt nu, utan man går in på halvfart. Dessvärre, så är Barcelona så pass bra att man vinner mot 99 % av alla fotbollslag i världen på halvfart. Så sjuk är dagens fotboll. Så överlägsna är topplagen i alla ligor. Vi slår alla lag som är placerade 4 till 20e plats i alla europeiska toppligor på Camp Nou genom att lalla igenom matchen på halvfart. Så ja, Barcelona är ett av världens bästa klubblag. Allt frid o fröjd? Knappast. 3. Europas tråkigaste, men ack så effektiv poängmässigt, fotboll spelas av Barcelona. Det leder till att publiksnittet bara sjunker, i kombination med dyrare biljetter för varje år som går och ekonomiska bekymmer bland spanska medborgare. Den falska fasad ni bygger upp om att vi har dåliga matchtider, det är bara skitsnack. Viktiga punkter som gör att publiken sviker på Camp Nou, o jag kan inte säga att dem gör fel. Vem vill betala sanslösa pengar för en match där mätta spelare joggar runt, samtidigt som man måste prioritera bort andra saker med familjen t ex? Exakt, ingen. 4. En ungdomsakademi som tydligen ska leverera fram alla spelare, o alla ska spela likadant. Vi har inte talangerna bakom våra trötta superstjärnor som kan axla dessa roller kommande år. Som den världsförening Barcelona är så får man helt enkelt börja dissa spelarna o ta in andra spelare, för det finns MÅNGA som är extremt bra på fotboll o drömmer om att spela för Barcelona. 5. Den listan han drog upp på alla spelare, är dessvärre ingen skämtlista. Det är spelare som man borde göra sig av med. Iniesta, Xavi, Puyol, Pique, Alves, Fabregas, Alexis o Mascherano är exempel på spelare som är för trötta alternativt för dåliga för att spela i ett Barcelona där trippeln ska vinnas. Lägg på att dem spelar ett DÖTRIST spel som är en av anledningarna till att publiken slutat komma till Camp Nou. Jag är väldigt medveten om att många av dessa herrar är navet i Barcelona, centralpunkt i våra hjärtan dem senaste åren t om. Men vi älskar inte individerna, vi älskar FC Barcelona. Xavi o Iniesta spelar inte Barcelona hela sitt liv, det betyder inte att klubben dör, det betyder inte att såna herrar ska spela tills den dagen dem knappt kan stå på sina egna ben. Dem presterar inte, dem är ett av alla problemen vi har i årets spelartrupp. 6. Hade årets Barcelona elva varit byggt på spelartyper som t ex, Kun, Messi, Özil, Yaya, Busquets, David Silva, Bartra, Montoya o Thiago Silva så hade vi spelat roligare fotboll kontra den elva vi ställer på benen idag. Är det en bättre startelva än den vi har nu, genererar den fler titlar? Inte nödvändigtvis. Men det hade varit rolig fotboll, det är allt annat än vad FC Barcelona 2013/2014 står för. En jävla skandal.
Annons: