/spanien/barcelona/forum/5741.aspx/spanien/barcelona/forum/5741.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona koeman92
2014-03-05 13:08
@Barca King - CP5 Legend:


... Vilket ändå inte lär hända.
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-05 12:58
Vilken ledare och Vilken människa. Han ber direkt om att köpa en mittback. Om någon älskar Barca är det Puyol. barcastuff: Zubizarreta (sports director): "Puyol gained the right to decide his future. He told me he want us to sign a new centre back quickly" [catr]"
Postat via SvenskaFans-appen
Osman
2014-03-05 12:16
Denna bilden var också del av kollektionen skall det tilläggas :) Verkar som att triangeldrama mellan Ronaldo, Irina och Kelly är på gång!
Barcelona BlueRed
2014-03-05 11:38
@Barclasico:


äsch... Ronaldo ska vara glad att R. Kelly inte kissade på henne.. ;)
Barcelona Barclasico
2014-03-05 11:34
oj då.. undra vad Ronaldo säger om det här nu då...

Irina Shayk och R.Kelly hetsar till lite
Barcelona el Flaco
2014-03-05 11:19
Nu när Puyol har annonserat att han tänker lämna har allt ändrats för mig. Jag bryr mig inte längre om vi vinner någon titel eller ej, det enda som betyder något är att få följa Puyols sista månader i klubben och att han får ett värdigt avslut.

Jag är medveten om att det kan låta lite löjligt från min sida när jag säger att jag inte bryr mig om vi inte vinner någon titel. Jag är medveten om att i fotbollen finns det inget utrymme för nostalgi. Showen måste alltid fortsätta. Men när det gäller Puyol tycker jag det är mer än befogat att stanna till ett tag, reflektera och hylla den största av de alla.

Att förlora en titel må göra ont, men det finns alltid nästa säsong att hoppas på nya framgångar. Med Puyi kommer det inte finnas en nästa säsong. Att se honom lämna kommer göra mer ont än att förlora hundra titlar.

En sak som jag är dock orolig för inför framtiden är att vi kommer förlora många kaptener inom kort tid. Puyi och Valdés lämnar efter denna säsong och Xavi har inte många år kvar. Efter de är jag rädd att det kan uppstå ett vakuum när det gäller ledarskap. Det sägs att 87-generationen, Piqué, Cesc och Messi, har mycket tyngd inom omklädningsrummet men i mitt tycke kan ingen av de axla Puyols mantel.

Visserligen är la Pulga en ledare i det anseendet att han är den som kan ta bollen och slå den avgörande passningen eller själv göra mål, ta ansvar på det sättet, men han har inte Puyols aura när det gäller kämpaglöd. Men å andra sidan är det ingen som har det.
Barcelona Gabriel
2014-03-05 11:13
Jag är inte helt emot att sälja Alexis trots att jag gillar honom men då ska det vara för att ersätta honom med en bättre anfallare som Agüero eller Suarez. Tello däremot har inget i klubben att göra. Han måste säljas, likadant är det med Sergi Roberto. Neymar, Messi, Agüero/Suarez, Pedro är en riktigt, riktigt, riktigt bra anfallsuppsättning. Sen tar vi tillbaks Rafinha som kan lira både på mittfältet och i anfallet. Vi har även Adama och Dongou att slänga in ifall det krisar sig. Deulofeu bör man låna ut en säsong till så hans utveckling inte hämmas pga för lite speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-05 10:31
Neymar11 (Barcelona) Haha ett äkta toppmöte mellan Kosovo-Haiti! Jag kommer att skämmas lite om Kosovo förlorar mot Haiti, även om det är vår första match som ett "riktigt" landslag.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-05 10:18
Fitta, Frankrike-Holland !!!!!
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-05 10:17
Edit; Frankrike- Portugal
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-05 10:17
Tyskland-Chile Portugal-Holland Spanien-Italien Rumänien- Argentina Brasilien- Sydafrika Sverige-Turkiet En hel del sköna matcher ikväll, och hoppas att ingen av våra lirare spelar 90 min eller får någon skada. Och neymar behöver komma igång igen, så en match med Brasilien sitter perfekt för hans del. Kosovo-Haiti, inte den roligaste matchen. Men vill ni se tryck på läktaren så ska ni se denna matchen. Kl 15:00
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2014-03-05 08:57
Gio Style: Jag råkar tycka bättre om Pedro, anser att han är en jämnare spelare än Alexis, men de besitter båda egenskaper som behövs i Barcelona. För mig är det heller inte givet att Neymar ska spela, om laget fungerar bättre med Pedro och Alexis på varsin kant ska de spela. Är de i form ska de spela.

Just nu finns det en sund konkurrens i anfallet, där alla levererar (utom Tello då som är klart femteval, och en begränsad spelare som passar vissa matchbilder).
Barcelona Gio Style
2014-03-05 04:55
KarmalsAKaranka Okej, då ska vi se. Alexis har tagit 45 avslut i ligan, Pedro 46 (på mindre speltid, alltså mer skottbenägen). Alexis har skjutit PÅ mål 26 gånger, Pedro 20. Alexis har erövrat 54 bollar (Flest bland våra anfallare), Pedro 50. Alexis har slagit 32 öppnande passningar, Pedro 24. Alexis har 19 starter i ligan, Pedro 18. Alexis har ca 200 minuter mer spelade. Rätt even steven vad gäller speltid, eller vad säger du? Hur bra är Pedro på att erövra om Alexis suger på det? Pedro har trots allt vunnit tillbaka färre bollar, Neymar kommer lååångt efter och Messi kommer inte ens upp till hälften av Alexis återerövrade bollar. Men jo, alla andra pressar bättre än Alexis. Tello skulle INTE klara av att göra det jobbet Alexis sköter. Tello är ett träben med en urusel första touch, har 1 fint och är otroligt enfotad. Han kommer förbi 1/10 gånger i 1 mot 1. Skyll på bristande speltid men FAKTA är att så fort han beträder planen så bidrar han med 0. Oftast med -10 då han tar felbeslut på felbeslut. Tror du att något lag skulle känna den minsta fruktan om vi byter in Tello när vi jagar mål? Pedro är inte odiskutabel i elvan. Pedro har vart helt off i mer än 2 år, det är bara nu i år vid Neymars ankomst som han steppat upp någorlunda. Om vi säljer Alexis, vem ska vi slänga in? Är han verkligen överflödig? Ska Pedro gå ner sig helt när han är ohotad då eller? FYI så har MARCA räknat ut att Alexis har 36% i skotteffektivitet (skott som resulterar i mål) och Pedro har 29%. Du kan inte på något sätt påstå att det är FAKTA att Pedro är bättre, det är din åsikt som inte alla delar. Du behöver inte dumförklara folk som tycker annorlunda, speciellt inte då statistiken talar helt emot dig. Är hans krigarinstinkt en myt som skapats här? Pep höll inte med, Tata håller inte heller med. Vem fan är det som har fel i sånt fall? Du eller hela världen? Alexis har förövrigt nästhögst snittbetyg från erkänt duktiga whoscored efter Messi. Keypasses per match 1.4 på Alexis, 1 på Pedro. Succesfull dribbles 1.1 på Alexis per game, 0.6 på Pedro. Här är det värt att nämna Messis löjligt höga 4.5, sick! Även i CL snittar Alexis mer interceptions per game.
Barcelona Pep.G ° TAATATTATATTATATATA
2014-03-05 04:45
Haha Irina Sheyk tar nakenbilder med R Kelly. Jag visste att C.Rs enda bollar var hans två guldbollar och i sånna fall leder Messi med 6-2.
Barcelona grande jw
2014-03-05 03:57
Jag vill se Puyol ställa upp i presidentvalet 2016. Därefter kommer jag varje dag kunna sova gott om natten med vetskapen om att varje beslut som tas för vår älskade klubb ALLTID kommer vara det bästa. I mina ögon finns det inget Barca utan vår Capitan och ingen Capitan utan vårt Barca. Såna här dagar mår jag så sjukt dåligt över att man åldras och att saker o ting förändras. Vissa saker borde få vara för evigt. Det har sällan funnits något så självklart som när Puyi tog på sig barcatröjan för första gången. En fantastisk fotbollsspelare och ledarfigur, men inte minst en fantastisk människa på alla sätt och vis. En stor förebild för mig!
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-03-05 03:17
KarmaIsAKaranka (Barcelona) 2014-03-05 02:36 Väldigt taget ur sin kontext. Sade att Sanchez inte gör något märkvärdigt som varken Tello eller övriga yttrar inte hade kunnat göra i laget. Nämn gärna något utöver chippen på Camp Nou i höstas. Det räcker med en enda sak. En bara. Komigen. Visa mig. Du verkar ju besitta en enorm fotbollskunskap. ------------------------------------------------ Alexis kan göra mål men inte Tello! Asså Tello kan inte ens göra en gubbe! Backarna vet exakt vad han gör! Jag kan inte jätte mycket fotboll men det behöver man inte om man ska välja mellan Tello eller Sanchez! Sanchez har gjort viktiga mål. Som när han kvitterar på bernabeu i 1-3 vinsten! Jag hade jätte gärna velat att Tello blev en världsstjärna en dag, i och med att han är uppfostrad i den egna leden men tyvärr är chanserna försvinnande små. Sanchez kan göra en o till och med 2 gubbar! Men inte Tello! Sen så spelar Sanchez på högerkanten och han är högerfotad! Inte den tacksammaste positionen för honom heller! Annars har han gjort fina knorr/skruv mål när han fått lira på vänsterkanten! Dessutom säljer jag gärna Sanchez före Tello. Varför? Mer pengar i kassan + Sanchez är överflödig. Vi har Pedro. En mycket bättre fotbollsspelare. Det är givet om man har följt Pedro sedan han blev uppflyttad av Pep. Odiskutabelt. End of discussion. --------------------------------- I en stor klubb som Barcelona som varje år utmanar om samtliga 3 titlar behövs bredden! Vad gör vi om Pedro går sönder? Jo, vi tar in Tello som inte gör något speciellt alls på plan! Kommer ihåg förut hur många chanser han missat i viktiga matcher! Pedro är inte bättre än Sanchez, dom är lika bra! Men det är min åsikt det och jag respekterar din såklart! Jag tar tillbaka min " hahahha ". Det var rätt barnsligt kan jag tycka! Med det ville jag säga, Godnatt min blaugrana broder! No hard feelings here so u know :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-05 02:39
Jag älskar den här mannen.

Yaya: "Jag kommer aldrig att fira ett mål på Camp Nou".

Yaya har verkligen inte släppt oss, han är blå-röd ända in i själen. Att en spelare kommer utifrån och känner klubbens färger på det sätt som han gör är verkligen inget man ser hos alla spelare.

Känner också att jag vill få några ord sagda om Puyol. Vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag har känt mig ganska så tom idag efter att jag fick reda på att han slutar efter säsongen. Det kommer att vara omöjligt att ersätta honom. Jag har fruktat den här dagen enda sens han blev första kapten efter Lucho. En spelare som Puyol växer INTE på träd.

Det är inte bara en förlust för FC Barcelona som klubb, även sporten tappar en ikon. Det finns ingen spelare i modern fotboll som representerat fotbollen på ett sådant exemplariskt sätt som Puyi. Han har utan tvekan varit en av de största ambassadörerna för sporten sedan dag 1, och någon som anammat Fair Play bättre än någon annan.

Det går inte att beskriva hur viktig han är och har varit. Alla exempel på hans storhet har redan tagits upp idag, allt från hur han skyddade en motståndarsspelare från Ronaldinho efter att ha blivit örfilad, från tändarincidenten med Pique på Bernabeu, till hur han skällde ut Alves och Thiago för deras målgester borta mot Rayo.

Men minns även hur han försökte få publiken på Camp Nou att lugna ner sig under ett El Clasico där det kastades in allt möjligt på Figo när han skulle ta hörnor. Det här var året 01-02, matchen slutade 0-0. Matchen sköts upp en halv timme om jag minns rätt och jag tror det blev hela 18 stopp tids minuter tack vare att publiken inte lät Figo ta hörnan. Puyol springer till publiken och ilsknar till och ber dem att sluta. Det är så en kapten beter sig.

Eller hur han visar Terry att han fick ont i handen på ett skämtsamt sätt och Terry bara greppar tag om handen för att ge Puyi mer smärta, vad gör Puyol? Inget förutom ett vänskapligt leende. Alltså, det finns ingen som honom.

Det enda jag hoppas är att han kommer tillbaka till klubben så fort som möjligt, han måste jobba med oss vare sig det handlar om tränare, andratränare, eller vad det nu än är. Han hör hemma i klubben.

Grande Puyol, grácies per tots!
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-03-05 02:36
@LaPulgaNr1 * Tata Martino:


Väldigt taget ur sin kontext. Sade att Sanchez inte gör något märkvärdigt som varken Tello eller övriga yttrar inte hade kunnat göra i laget. Nämn gärna något utöver chippen på Camp Nou i höstas. Det räcker med en enda sak. En bara. Komigen. Visa mig. Du verkar ju besitta en enorm fotbollskunskap.

Dessutom säljer jag gärna Sanchez före Tello. Varför? Mer pengar i kassan + Sanchez är överflödig. Vi har Pedro. En mycket bättre fotbollsspelare. Det är givet om man har följt Pedro sedan han blev uppflyttad av Pep. Odiskutabelt. End of discussion.

Bona nit.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-03-05 02:30
Soffpotatisar ni som påstår att Alexis Sanchez kämpar och att han kämpar mer än andra i laget. Det är så ni får det att verka. Ge mig gärna en video på allt detta kämpande. "Lejonet" Sanchez med lungor som en gepard hahaha! Jag hade också kämpat med 1 miljon på kontot i veckan. Eller egentligen hade det räckt med ett hjärta för klubben och fotbollen.

Nej, att Alexis kämpar är en MYT skapad av våra egna supportrar. Luis Suarez. Där är en spelare som kämpar. En spelare som ställer sig bakom boll och inte fäller motståndare lika klantigt som Sanchez när han jagar boll. Följ lite annan fotboll återigen. Andra ligor. Andra lag. Andra spelare. En del hemmablinda personer här upptäcker jag. Följ Real Madrid. Jag är Barca-supporter men följer gärna våra motståndare med rivaliteten åt sidan och fokus på det fotbollsmässiga. Di Maria. Där har ni ännu en spelare som sliter, pressar och gör det intelligent dessutom. Han vore en våt dröm för vår klubb i dagsläget. Det ligger verkligen något i det Ancelotti sa om Di Maria under försäsongen. Att han valde att stanna kvar för att kämpa sin plats och att Özil inte gjorde det. Vilken spelare är hetare idag? Di Maria naturligtvis. Väldigt mycket går genom Di Maria och han hamnar ofta i Cristiano's skugga.

Dessutom har jag aldrig sagt att Tello är bättre än Sanchez och att vi ska behålla honom framför Sanchez. Sluta sätt ord i min mun och ta av hatglasögonen. Jag sade: Sanchez gör inget extraordinärt som Pedro, Afellay eller Tello inte hade kunnat göra spelmässigt: löpningar, väggpass, effektivitet, försvarsspel osv. Pedro ÄR bättre än Sanchez (fakta) och varken Tello eller Afellay har fått spela tillräckligt med minuter för att visa att de också har kvaliteter. Tello har ca 80 spelade matcher i A-truppen men ungefär 50-60 av dessa är bara inhopp i slutminuterna. Hans utveckling har hämmats tyvärr. Han besitter en enorm snabbhet och har stått för flertalet briljanta inspel. Senaste halvåret har han hamnat helt under isen och då är det inte märkligt att hans självförtroende gått åt helvete. Sanchez däremot får spela regelbundet och visar ingen utveckling över huvud taget i det spelmässiga. Visst, ni kommer vifta med hans målstatistik (ännu en gång) men det är ingen som pratar om Alexis och hans målstatistik. Pedro har gjort ungefär lika många mål trots mindre speltid och betydligt färre chanser.

Men när ni ändå insisterar så säljer jag gärna Sanchez före Tello i dagsläget. Främst för att han är överhypad och för att vi kan pengar i kassan till skillnad från Tello. Tello som varken kostade klubben något eller slukar lönepengar. Tello som man ändå inte har några förväntningar på. Pedro kan ersätta Sanchez alla dagar i veckan i startelvan.

Neymar Messi Pedro. Tack och hej.
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-03-05 02:17
Kan inte sova o vad gör jag? In på youtube och skriver Ronaldinho! Den legenden asså! Hur han gång på gång skickar upp ramos på läktarn 0-3 vinsten mot real! Så skönt att publiken på bernano applåderar honom! Han tvingar dom! Sen så Messis mål mot real 2011! Solo målet! Jag kan se om den en miljon gånger! Han får alla madrid spelarna se ut som färskingar! Han flyger förbi dom ( la Pulga) ingen chans att råttan ramos eller sköldpaddan bepe eller krullbollen marchelo tar honom! Så underbart!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-05 01:45
Element of surprise haha, ingen såg två helikoptrar i rad komma från Puyols offensivt gudabenådade (nåja) fötter! Från ingenstans liksom :) Med det klippet sätter jag punkt tills Puyis avskedskonferens om 3 månader. Goder natt.
Barcelona ElTriplete
2014-03-05 01:17
3 grejer jag aldrig kommer glömma från vår käre Puyol. 1. Real Madrid 2009 hemmaplan, 3 viktiga brytningar, vann matchen åt oss. 2. Real Madrid 2011, CL-semifinal han kommer in efter skada och startar, gör klockren insats. 3. När han gav Abidal CL-pokalen respektive ligatiteln tillsammans med Vilanova. Vi älskar dig Puyi! För alltid!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Riiio!!
2014-03-05 01:12
Man vill inte men man måste inse att spelare som varit i klubben länge så som Puyol, Xavi, Valdes, ja även Alves kommer lämna klubben inom kort. Det viktiga i detta är att ha spelare som på något sätt kommer brinna för klubben så som dessa har gjort. Och när jag tänker på spelare vi har i truppen så som Iniesta, Messi, Alba, Busquets, Fabregas, Bartra mf som oftast spelar med ett stort hjärta så känns det genast bättre. Av dessa spelare som ryktas in under somaren hoppas jag verkligen att man tar in minst 2st krigare som kommer springa häcken av sig för klubben. För det är just det som redan saknas i truppen och som kommer saknas ännu mer när Valdes och Puyol försvinner. Jobbig dag på alla sätt och vis men det känns bra att spelare som Puyol och främst Xavi verkligen ALDRIG kommer släppa FC Barcelona ur sina liv och att vi på ett eller annat sätt kommer se dom vid plan igen :-) Grande Puyol!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-03-05 01:04
KarmaIsAKaranka Hahahaha! Tello före Alexis! Det var färskt sagt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-05 00:56
Behålla Tello före Alexis? Nej, loggar ut igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BarcaLaliga
2014-03-05 00:47
Usch, Usch, denna dagen kommer man aldrig att glömma.
Skiter i om någon skriver i att jag är tönt men det gör inget för mig.
Sitter just nu och försöker hålla tårarna borta, men det kommer bara fler och fler ju mer jag tänker på det.

Vet inte hur jag ska förklara hur jag känner just men det är verkligen hemskt att se en sådan gentleman tvingas meddela att han inte orkar längre, en genleman på alla sätt och vis och alla, jag menar ALLA bör ta efter denna sympatiska man. På alla sätt och vis hur han uppför sig och hans tolkningar om hur man ska uppföra sig är det finaste som finns, tänker just nu på när Dongou gjorde mål i cupen och denna mittbacks general var så glad för Dongous skull. När ungdomsspelare tränar med A-laget är det en självklarhet för vår kapten att ta hand om dom som bara han kan göra. Denna man har alltid gett och kommer alltid ge allt han kan i varje dag varje minut varje sekund.

Mina minnen från denna legend är tyvärr inte från början av hans karriär eftersom jag är för ung. Men när Sverige spelade mot Spanien på Råsunda och vann med 2-0 så såg jag vår kapten för första gången. Aldrig kommer jag glömma kämpaglöden. Sedan finns ju allt där emellan men orkar inte mer.

Ändå har han inte spelat sin sista match så kommer troligtvis bryta ihop när det händer, men funderar nu ännu mer på att åka ner till sista ligamatchen mot Aletico för att vara med vid avskedet, får se om jag orkar det.

Har inte skrivit dennes namn någon gång för orkar inte mer tårar men det behövs naturligtvis inte.

Visca Capitá!

Bona nit.

Barcelona Neymar N11
2014-03-05 00:32
Puyol at Barcelona: 15 seasons, 593 games, 369W 128D 96L, 18 goals, 111 yellow cards, 3 red cards, 21 trophies #fcblive [via #barcastat]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-03-05 00:19
Bartomeu (president): "There will be at least two transfers this summer. A goalkeeper and a centre back." [esport3] Shut the F up bara, förra sommaren lovade de att det skulle ansluta 4-5 spelare men inget hände. Vi har alla insett att dessa gubbar är totalt inkompetenta vilket är jävligt frustrerande, det som gör det hela ännu värre är att de aldrig slutar snacka. Tomma löften radas upp efter varandra, håll käften och jobba istället!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-03-05 00:08
Idag är det dock inte tid för hat utan tid för kärlek.
Carles Puyol du kommer förevigt att vara saknad.
Tack för alla härliga stunder och för allt du gett klubben.

Haft en hetsig diskussion på twitter med okunnigt folk som inte sett Puyols storhet och kallade honom för en "fuskförsvarare" som inte är något vidare egentligen utan levde på lagets höga bollinnehav.
Vissa människor alltså.

Gracias por todo Capitan!
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-05 00:07
@Heywood Jablome - Andrés:
Man får inte se det så mycket i klippet men jag kommer ihåg hans krossbollar. Den tiden kände man att man verkligen hade ersatt Rafa M, tyvärr höll det inte så länge =( EDit: jo det får man, 2:30 in i klippet är det några stycken:)
Annons: