/spanien/barcelona/forum/572.aspx/spanien/barcelona/forum/572.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
3/1/2017 12:07
Menotti: "Barcelona rely too much on luck. They keep winning without playing well & didn't play better than Atletico, yet they won." "The worst thing is to deservedly lose and the best thing is to deservedly win, but winning by chance is suspect." "Barcelona used to be effective because they controlled the risks of a match even when being ambitious and taking the initiative." "Now they rely too much on individual actions.Every action depends much more on individual rather than on the collective execution." "Barcelona are forced to rethink their strategies after each match, despite the victories." Spot on.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
3/1/2017 12:02
"Don Balon" skön källa :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
3/1/2017 11:45
neymar JR Om det nu stämmer, vilket jag inte tror att de gör, men OM det nu verkligen stämmer så är det inte bara Messi som en ensam om att vilja det, tror nog alla vi är det :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
3/1/2017 11:29
Messi wants Barça to sell Paco Alcacer. He also wants Munir to come back to Barcelona. [Don Balon] Hahah vad fan?!?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
3/1/2017 09:12
En del förespråkar för samma uppställning/taktik som senast. Ja! Lucho gör det taktiskt bra, som centrerar med 3 mittbackar och 4 mittfältare. Det gör att vi täpper igen ytorna mellan mittfält och mittbackarna, där vi har varit väldigt sårbara i år i vårat 4-4-2 spel. Men det var det enda som var bra. Mittfält spelet inviduellt per spelare på mittfältet var katastrof dåligt. Både när det gäller defensivt att vinna boll och offensivt vara kreativa och passningsspelet bedrövligt. Bara konstatera inviduellt per spelare på mittfältet var Atletico bättre än oss. Nej! Nu är det Gijon hemma, då ska vi inte rätta oss efter motståndare och täppa igen ytor. Vi ska attackera på kanterna och centralt. Därför måste vi tillbaks till grunderna ett 4-3-3 spel. Messi och Neymar spelar yttrar till grunden, men när vi har boll får Messi helt fri roll. 3 centrala mittfältare som jobbar ihop med Suarez i pressspelet. Mitten med Busquets och Iniesta, Rafinha offensiva innermittfältare. Ytterbackarna Digne(vänster)och Alba(höger)ska ligga högt upp i press och hjälpa Neymar och Messi. Offensivt våga fylla på ytorna när Messi och Neymar vandrar inåt i plan. Pique och Mascherano fördelar så att Mascherano, med hjälp av Busquets försöker trycka fram Gijon target spelare och Pique täcker upp bakom. Uppspelen sköter Busquets centralt med Pique och Mascherano något i bredd.
Barcelona El Pistolero #9
3/1/2017 08:56
Fast han levererade ju senast mot Bilbao 4e februari (!) sen dess har man inte sett röken av honom på plan så jag köper inte era resonemang riktigt. Konstigt hanterat som flera andra grejer denna säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona oocbgb
3/1/2017 06:29
[QUOTE=El Pistolero #9]Hur känner ni kring att Paco Alcacer knappt får spela? Visst att han inte startar tuffa matcher men att han oftast inte får hoppa in när vi jagar mål? Lite konstigt att Lucho ville ha honom för 30M€ när han inte verkar lita på honom för fem öre. Vad var meningen? [/QUOTE] Lucho trodde väl att Paco skulle leverera mer än Munir helt enkelt, och det trodde väl vi alla. Med facit i hand en katastrofal värvning, och det verkar ju till och med Lucho ha insett och spelar honom i stort sett aldrig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
3/1/2017 05:55
El pistolero Meningen var att han ville ha gamerio eller vietto, att sedan ledningen värvar bara för att värva är ju en annan femma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
3/1/2017 02:45
Det var underbart att se spelarnas eufori i samband med målen mot Atletico. Umtitis "La conchaaaaaaaaa!" är så fel och samtidigt så rätt på samma gång haha. Brukar ju följas upp av "de su/tu madre". En direkt översättning av hans skrik är "F*ttaaaaaaaaaaan!" Klockrent, fan vad jag gillar Umtiti!
Barcelona wallmannen
3/1/2017 01:23
En väldigt dyr försäkring ifall Suarez går sönder, typ.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona El Pistolero #9
3/1/2017 00:14
Hur känner ni kring att Paco Alcacer knappt får spela? Visst att han inte startar tuffa matcher men att han oftast inte får hoppa in när vi jagar mål? Lite konstigt att Lucho ville ha honom för 30M€ när han inte verkar lita på honom för fem öre. Vad var meningen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2/28/2017 22:52
Hehe, enligt uppgifter från spansk media får domarna i La Liga gåvor från Real Madrid efter varje match Real spelar (någon form av goodie bag med oklart innehåll). En slags "tradition". Undrar hur det går ihop med La Ligas regelverk...

Lite samma metoder som när många Real Madrid-representanter (dåtida som nutida spelare och tränare) stöttade Infantino's kampanj till val av FIFA-president. Hierro, Figo, Roberto Carlos, Mourinho m.m. (se bild). Hur ser det ut från ett korruptionsperspektiv av en objektiv bedömare? Inte hade jag velat ha Ronaldinho, Deco, Eto'o, Rijkaard däruppe. Det hade sett hur misstänksamt ut som helst och folk hade hoppat på UEFAlona-tåget och skapat ett "FIFAlona" av det hela.

Det är vedertaget att förändringar av en korrupt organisations kultur är att rensa samtliga huvudpersoner på ett eller annat sätt ingått i den tidigare ledningen. Men inte i FIFA's fall. Man behöll en lallare som Infantino och säkerligen flera andra som varit insyltade i soppan.

Summa summarum: FIFA kommer visa sig vara ett typexempel på ett misslyckat försök att förändra en organisationskultur. Det ser vi redan tecken på med förslaget om 48 lag i VM.

(det var mina fem ören ... bona nit, culés) ;)
Barcelona Soko
2/28/2017 22:42
På tal om högerbackar, jag har inte sett en bättre högerback för att vara så lång 1.90 som Meunier i PSG.
Rüdiger i Roma som också är 1.90 är en annan bra back som imponerar på mig.
Exempel bara på att det finns bra spelare att hitta utan att behöva jaga känds namn och betala dyrt.
Barcelona Soko
2/28/2017 22:34
@El Pistolero #9:

Ordinarie mittback Lenejue bla som fick rött kort ikväll. Flera andra har blivit varnade, osäker dock om någon fick sitt femte.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2/28/2017 22:28
Parejo fattige mannens Fabregas :).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2/28/2017 22:18
FCB_Messi Det mittfältet med Busquets & Parejo! Wow ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2/28/2017 22:10
Soko Vilka spelare är avstängda?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2/28/2017 22:08
Finns många spelare i la liga där jag hade valt före dagens rakitic. Bruno i Villarreal Nzonzi i Sevilla Parejo i Valencia Isco i real
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2/28/2017 21:39
@Lion24:

Det regnar i Baskien 350 dagar om året.

ps. Synd med avstängda spelare i Eibar. Hade annars hoppats på piängtapp för Real till helgen. Eibar tog poäng mot Real borta kan göra det hemma också.
Barcelona El Pistolero #9
2/28/2017 21:25
Se på fan. Helt plötsligt spelar Callejon bra o nätar mot Juve. Var fan var du mot RM....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2/28/2017 21:00
Fotbollsväder ju! Samtidigt känns det som att det aldrig regnar när vi spelar?! Ibland önskar man att det gjorde så slipper man alla dessa ökentorra fotbollsplaner likt matchen mot atletico.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2/28/2017 20:51
Är det bara jag eller känns det inte som att det alltid regnar på Anoeta när Sociedad spelar?
Barcelona shalit
2/28/2017 20:45
[QUOTE=Soko]Vad tror ni om rykte att byta Rakitic mot Isco . [/QUOTE] Kan Isco klara av hemjobbet som Rakitic tar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2/28/2017 19:21
Vad tror ni om rykte att byta Rakitic mot Isco .
Barcelona Fuerza
2/28/2017 16:52
@Davids3:
Sevilla i cupen. Domare: Lahoz. Det lustiga är att bollen var ca 1 meter ovanför Modric även när knuffen utdelades av James Rodriguez. Om vi leker med tanken att N'Zonzi hade knuffat Modric så hade det varit felaktigt dömt då Modric inte hade nått den bollen om han så vore lika lång som CR och hade CR's spänst (Ronaldo hoppar 78-80 cm som högst med ansats). Jag förstår om en straff tilldelas (när bollen är utom räckhåll) vid våldsam spark eller armbåge. Men en knuff som får en ur balans vid hög fart? Nej.
Barcelona Davids3
2/28/2017 16:20
Vem var det Real mötte där de fick straff pga. en realspelare knuffade en annan realspelare ?
Barcelona El Pistolero #9
2/28/2017 14:31
Scenes när Lucho återgår till standard formationen igen mot Gijon ;D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2/28/2017 14:25
Bosketts Samtidigt så är en lahm en extremt smart spelare medan Alba lutar mer åt den andra hållet.... Det var första gången det mittfältet spelade tillsammans, rafinha har haft Roberto rollen en match med tidigare. Men tycker vi ska köra på samma spelare tror det finns mycket att hämta där. Med mascherano tillbaka så kommer vi inte behöva ställa om till 4-3-3 defensivt. Där kan Robertos lungor komma till nytta i pressspelet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2/28/2017 14:15
Yellow cake

Ja, problemet är ju vad man gör med Alba, som trots allt är en riktigt bra fotbollsspelare. Han hade gjort sig utmärkt på Neymars position i brassens frånvaro, men där lär han inte räkna med många minutrar per säsong.

Nu tänker jag bara högt här, men skulle vara intressant att testa Alba i mitten av planen på ett fyrmannamittfält, faktiskt. Han har Tiki-Takan i blodet och en hyfsad speluppfattning. Lahm har ju spelat en hel del på mittfältet, och tog omställning ytterback till innemittfält väldigt bra.

Hade jag varit tränare hade jag åtminstone lekt med tanken, då mittfältet är i stort behov av en remake.
Barcelona Yellow cake
2/28/2017 13:39
Om L.Enrique ska spela på samma sätt som mot Athletico de Madrid skulle jag vilja se dessa spelare helst tror jag? Iofs, Alba vill man väl ha in.. --------Mascherano-Pique-Umtiti--------- --------------------------------------------------- ---------Roberto--Busquets---Iniesta----- ----------------------Messi--------------------- D.Suarez---------Suarez--------Neymar som i defensiven blir: S.Roberto---Mascherano--Pique--Umtiti --D-Suarez-S.Busquets-Iniesta-Neymar ---------------Messi---Suarez.---------------
Annons: