/spanien/barcelona/forum/5715.aspx/spanien/barcelona/forum/5715.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Shekha
5/4/2014 10:26
Det bästa för klubben vore om styrelsen bara försvann, det är där cancern ligger. Tyvärr lär det ju inte hända.... Och jag vet faktisk inte hur de ska lyckas värva 4-5 spelare i sommar som vi behöver. Det känns som att det kommer bli repris på i fjol när det var bara snack om Thiago Silva. Zubi har mer frihet utan Rosell och det här är sista chansen för honom att göra något vettigt. Den där förbannade mittbacken måste komma i år annars bör vi åka ner till Katalonien och demonstrera för Fansen i Katalonien är patetiska, de gör ingenting och man kan ju inte tro om det är samma lag vi följer. Vissa spelare måste ut från startelvan: Alves, Mascherano, Xavi tex. Dani Alves har varit katastrof i år och jag har tappat räkningen på hur många mål han har gett bort i år, det är alldeles för mycket. Han får en lön som han absolut inte förtjänar i dagsläget och snart blir han 31 år. Alves har gjort sitt i Barcelona enligt mig. Det är farligt att ha mätta Brassar i laget. Xavi måste ut från startelvan för Att han har tappat det mesta. Ärligt talat, när hade vi nytta av hans passningsfot senast? Det är bara sidled och sidled. Han har även blivit väldigt nonchalant i sin Defensiv och är helt enkelt slut. Och han är inte så mycket bättre utanför plan, det är ständigt gnäll om gräset, bollinnehav osv. Knip igen och spela fotboll! Mascherano är ingen mittback, punkt! En av de stora anledningarna till att jag vill ha Luis Enrique är att vi kommer få hem Rafinha samtidigt som han får en större roll i klubben med tiden. Vi behöver verkligen Rafinha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
5/4/2014 10:26
Mundo Deportivo skriver idag att Eden Hazard ska ha erbjudit sig att komma till Barcelona om klubben är intresserad.
Detta besked ska tydligen ha kommit via en mellanhand vid namn Thibault Courtois - ja, ni läste rätt.

Tidningen tror att fler klubbar ska ha fått samma "erbjudande" och aneldningen ska vara den hårda kritik Mourinho riktade mot den belgiske mittfältaren efter förlusten mot Atlético.

Bra spelare, men det finns andra lagdelar att prioritera.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
5/4/2014 10:24
@Barca Barca:
Han är en del av problemet han ska inte klandras för vårt ras helt och hållet, men han kan inte ändra sitt spel, Tata har oftast tagit ut honom och har varit i några heta diskussioner antagligen för att han inte lyssnar på direktiv tränaren försöker installera. Vi har som sagt en massa problem.
Barcelona Barca Barca
5/4/2014 10:11
Det är väldigt enkelt att skylla på Xavi och allt annat man kan skylla på. Men Jag minns en viktig detalj under våra bästa år, det var att våra anfallare byte plats väldigt ofta. När vi hade Henry-Eto'o-Messi kunde det under vissa stunder i matchen se ut, såhär, Eto'o-Henry-Messi och även Henry-Messi-Eto'o. Det skapade mycket mer förvirring i motståndarnas försvar och både Xavi och även Iniesta hade fler passnings möjligheter då än nu, sen att Alves kom flygande på höger kanten gjorde inte saken mycket sämre. Med åren började allt bli så mycket mer statiskt och iår med Tata i spetsen har jag aldrig sett Barca såhär statisk sen möjligen sista åren med Rijkaard om ens det. Pedro fasklistrad i ena kanten, Sanchez på högern och Messi i mitten. Motståndarna behöver inte ens anstränga sig för att försvara sig mot oss. Att sen Xavi gör sin sämsta säsong någonsin ska vi inte blunda för och jag tycker inte heller Cesc är något att hänga i hjulgranen trots att vi vänt matcher med honom på plan senaste tiden. Han är en mycket sämre version av Xavi, och det sägs att Man U är sugna att lägga en ganska saftig summa för en 27 åring som vi vet INTE kan bli bättre än så. Att vårat försvar suger förstår jag, men lägg märke till målen som Valencia gjorde på oss på Camp Nou, våra ytterbackar slarvar så in helvete den matchen, mot Real i finalen lämnade alves Bartra själv och igår kom 2-2 målet även från alves kant när han trodde att han var högeranfallare sista 3 minuterna. Hade jag gjort sånna fatala fel på mitt jobb konstant hade jag fått varning eller en rejäll utskällning av chefen. Det är okey att släppa in mål, men på det sättit vi släpper till målen är het oacceptabelt för människor som tjänar sånna summor pengar. Det krävs 90 min koncentration tydligen klarar inte våra spela det. Skicka iväg packet och förnya, är trött på den loja inställningen. Det var så extremt tråkigt att kolla på Barca igår, och publiken ? inga kommentarer, tråkigare ä något annat, det är mer liv på cirkus än på camp nou.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
5/4/2014 10:03
@The Reporter:
Jag håller med, vi ska inte slopa vår sätt att spela utan göra justeringar, vi har varit lättlästa ett bra tag nu, vi behöver variation som vi en gång har haft. Det är dags för Xavi att tacka för sig, vi har många problem i klubben och han är en av dem som hämmar spelet.
Barcelona >The Reporter<
5/4/2014 09:25
Jag tror att det första vi måste göra för att utveckla tiki-taka och spela mer oförutsägbart( mer rakt) är att plocka bort Xavi från startelvan. Det spelar ingen roll om vilka direktiv han får från tränaren och ifrån vilken tränare han får det, han har i ryggmärgen att han ska spela på ett visst sätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
5/4/2014 09:16
Junior Håller med dig helt på den punkten. När jag såg Atletico köra över Chelsea blev jag helt upprymd! Inte på grund av målen utan av deras passningskombinationer. Efter varje pass tog man en ny yta, efter varje pass gjorde en annan spelare sig tillgänglig, efter varje pass tog man en löpning. Det skapade så mycket rörelse och oreda i Chelsea att man inte hängde med. De hade noll koll på var Atletico spelarna skulle befinna sig näst. Man anföll och försvarade som ett lag och de öppnade upp Chelsea som en konservburk. Den Chelsea som vi aldrig har mäktat med att besegra. Vår Barca är el chockad och är mer statisk än någonsin. Alexis på höger kanten och Pedro på Vänster kanten. De rör sig inte. Löpningar finns inte i deras värld. Xavi och Iniesta är inte spelare som tar löpningar centralt i banan och har aldrig varit.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior - La Masia no es toca
5/4/2014 03:45
Bortsett från ledningen, uteblivna investeringar och den avdankade motivationen inom laget så har vi även en hel del taktiska problem. Vi spelar någon sorts beta version av tiki-takan, vilket är otroligt frustrerande att vittna. Det finns ingen hög press för att försöka återvinna bollinnehavet 3-5 sekunder efter att man förlorat den, det finns alldeles för få spelare som löper för att öppna ytor åt lagkamraterna, löpningar som penetrerar motståndarens backlinje sker alldeles för sällan etc. När var det senast vi såg våra mittfältare löpa r*ven av sig under 90 minuter för att ständigt försöka bilda nya tringlar? Varken det ena eller det andra sker numera och att man fortfarande fortsätter spela på samma naiva sätt är ett mysterium för mig. Det finns ett flertal otroligt viktiga detaljer som utesluts i tiki-takan som i sin tur resulterar med att spelstilen inte når upp till sitt potential. Vi behöver en tränare som ser dessa problem och besitter kapaciteten till att skapa vissa nödvändiga förändringar. Vi kommer annars forstätta att gräva vår grav djupare och djupare.
Barcelona KarmaIsAKaranka
5/4/2014 02:21
Luigi & Barca, no Mario

Du slog huvudet på spiken. I synnerhet gällande spelsättet. Vi spelar som om vi ligger under i varje match. Pressar upp hela laget i onödan. Låt det andra laget ha bollen lite. De kommer aldrig fixa det. Vi får mer ytor också på detta sätt.
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
5/4/2014 01:48
Vi är inte sämre än real eller Atletico bara kolla på poäng skillnaden i ligan och att vi ledde ligan med 7 poäng och hängde med innan vi förlora den bort mot Granada. Det är många faktorer som har satt klubben i den här sitsen. 1. ledningen 2. Mättnad, trötthet, motivation och alla titlar 3. Uteblivna investeringar i truppen. Det vikigaste av alla punkter är att inget innovativ skedde med truppen. Vi har blivit för förutsägbara. Vi gick från Reijkard till Pep och det var inte bara en stor skillnad för oss fans och spelarna men även för övriga lagen i la liga. Vi spelade på ett helt annat sätt än vad vi gör nu. Det var en revolution. Man får inte glömma att vi vann Madrid med deras eget spel från två kontringar på Camp Nou! Vi är världens bästa lag på att behandla bollen och varför använder vi inte vår styrka i variation? Slå Madrid med kontringar? Vem hade kunnat tro det? Att backa hem och få lag som Getafe och Granada under vissa stunder försöka komma till ett anfall är inget dåligt. Sätt bollen på Messis fötter och låt han göra sitt. Minns ni målet Messi gjorde mot zaragoza? Då Zlatan va i laget också? Vi vann bollen för att vi hade backat hem faktiskt och Zaragoza hade inget svar och de blev stressade och tappade bollen. Messi kom ensam mot backlinjen då mittfältet hade flyttat fram! Vem vann bollen? Messi sj!!!!!! Om vi kan slå Madrid på vad de är bäst på så kan vi använda oss av olika slags anfall under en match. Sen kan vi kontrollera matchen och få de springa sig trötta och inte avsluta varje anfall med 29 inlägg på ingen. I början av 2008 låg vi oftast låg på vår egen planhalva och vann matcherna med 4 - 0 minna jag. Och när vi gjorde det tidiga målet låg vi gärna djupare i våra positioner. Alla målen på Bayern kom av snabba anfall som de inte hängde med 2008/9.
Barcelona Lion24
5/4/2014 00:37
Ska man skratta eller gråta åt matchen? Ett STORT problem med det här laget är att vi alltid ska börja så j*vla nonchalant och ''säkert''. Hade jag varit tränare så hade jag beordrat spelarna att höja växeln på 5:an de första 10 för att jaga ett mål. Har man ett mål så kan man passa bollen i sidleds hur länge man vill. 1. Det frustrerar motståndarna för att de ligger under, därav att de bjuder på misstag. 2. Vi kontrollerar matchen när vi leder. Men så länge det står 0-0 så kan motståndarna falla bakåt och låta oss passa hur många gånger vi vill inom laget. Få menar att alla dessa sidledspassningar är bra för att de förvirrar motståndarna. Ja, det gör det, men för oss gjorde det 08/09-10/11. Nu har motståndartränarna förstått att det inte bara boll med fötterna som är viktigt för att möta oss utan psykologiskt också.

Ibland blir vi tvingade till att passa i sidled eftersom det är bl a vårat fel att motståndarna faller bak så mycket. Det är våra spelare som har alldeles för höga utgångspositioner i situationer där spelarna ska komma rättvänd med fart. Istället blir alla statiska på sin position. Det är inte lätt för en Alves eller någon annan att dribbla av 1-2 spelare stillastående. Det finns inge fart alls.

Idag gjorde Pedro en av sina absolut sämsta matcher någonsin sen Pedro gjorde debut för klubben. Men jag måste slänga en peak till en viss spelare också, Alexis. Ibland när Alexis har bollen så kan han göra en ganska rätt häftig grej för att i sekunden senare göra saker som en professionell fotbollsspelare som kostat klubben över 30 miljoner göra inte bör göra. Vi har väldigt många medelmåttiga spelare i klubben och då kan man inte konkurrera med de absolut bästa, såvida man inte heter Simeone.
Barcelona koeman92
5/4/2014 00:30
Man Utd are planning on making a 55M bid for Barcelona midfielder Cesc Fábregas (26) during the summer transfer window. [dailystar]
Barcelona Neymessi
5/4/2014 00:17
Hur mycket jag än avskyr att Real är i CL-final så är det på sätt och vis bra att dom krossade Bayern för att förtydliga att vår spelfilosofi är sönderläst. Med sönderläst menar jag inte att den är helt död och ska överges men vi måste utvecklas och bli mer oförutsägbara.
I höstas såg det riktigt bra ut och jag frågar mig gång på gång hur vi inte kunde hålla fast vid det spelet?
Jag undrar om ledningen verkligen är medvetna om vad supportrarna tycker om dem. Läser man på twitter och andra sidor, är alla i princip eniga. Ledningen MÅSTE avgå, Zubi är en åsna som skulle få en lyktstolpe att verka intelligent och en ny arena är det sista som borde prioriteras.
Skulle dock inte förvåna mig om ledningen lever i en egen liten bubbla i tron om att dom är fantastiska, Zubi är ett jäkla geni och att Camp Qatar vore ett passande namn för vår framtida hemmaborg.
Barcelona KarmaIsAKaranka
5/4/2014 00:09
@petersays:


Cancer är något dåligt. Något som sprids och är obotligt. Därmed kopplingen. Att du vänder det till att jag spottar på Tito och Abidal är för mig ett mysterium. Du får gärna tycka att jag är korkad. Jag kommer fortsätta med denna hobby så får du fortsätta med ditt sektbeteende där bara åsikter som faller dig i ögonen är av värde. Jag kommer aldrig göra dig den tjänsten att sluta. Känn dig maktlös precis som du är.
Barcelona NoGo™
5/4/2014 00:04
Ja man förstår hans reaktion helt o hållet. Det är väl bra att nån visar lite känslor. Det är skrämmande hur kassa vi är..
Barcelona Nemesis 10
5/3/2014 23:49
@NoGo™:


Jag delar samma känslor som Jordi Moixs, man blir ledsen av att se dagens Barcelona...
Barcelona DM1982
5/3/2014 23:47
@NoGo™:


Mycket känslor där. Innan folk börjar gnälla på att presidenten inte verkar bry sig, de ska inte uppvisa så mycket känslor som presidenter när de sitter där. Det är kutym.
Barcelona NoGo™
5/3/2014 23:43
Jordi Moixs reaktion på 2-2 målet.
Barcelona Nemesis 10
5/3/2014 23:35
Har läst Tatas uttalande efter matchen och han tar på sig allting och säger att han inte tycker att han förtjänar att stanna kvar o.s.v. Tycker inte att han ska ta på sig allt för han får ju inte spela som han vill. Den fotbollen vi spelade i höstas innan det klagades om bollinnehav var den typen av fotboll han ville spela, det inkasserades poäng men ändå ska det klagas.

Så som jag har sagt så många gånger klubben har bara sig själva att skylla på. Vi sitter i en bubbla och vägrar komma ut från den, ett exempel är när vi mötte Atletico i CL på Camp Nou då dom pressa sönder vår backlinje i början för att dom vet att vi aldrig tjongar iväg bollen utan spelar alltid ut från situationen. Bara den filosofin att alltid spela genom backlinjen gjorde så att vi kunde ha släppt in 3-4 mål på 20 min om vi inte hade haft tur.
Vi måste få in en bra meriterad tränare utifrån annars kommer det att se exakt likadant ut. Lag har studerat oss i åratal på hur man ska stoppa oss och idag kan man läsa oss som en öppen bok, dags för ändringar!
daacun
5/3/2014 23:14
Ni alla måste inse att den här ledningen kommer och sitt tiden ut så ni måste sluta klaga på den. Det är irriterande att kom in här och läsa eran klagande om ledningen varje dag. snälla sluta med det
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
5/3/2014 22:57
@Rambla~:Det är det här som gör mest ont..

Det gör så ont att uppleva det. Det är inte så att vi har gått i konkurs eller nåt. klubben har haft pengarna att justera laget där det behövdes.

Vilken nötter som sitter i ledningen. Helt otroligt.
Tack Rosell. Tack. Han borde fan lösas in.
Barcelona westinho - Sergio #16
5/3/2014 22:53
Xavi har vetat det hela tiden, han har bara inte velat säga det till media och därmed skapa dålig stämning. Har man problem i laget tar man det internt. Nu när säsongen är över kan han dela med sig av sina riktiga tankar till omvärlden.
Barcelona J.Gamper
5/3/2014 22:47
Man blir faktiskt glad utav Xavis uttalande ironiskt nog
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
5/3/2014 22:46
Karmals Vi hade samma tanke haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
5/3/2014 22:45
Twitter översätter det inte ord för ord men även spelarna har förstått att laget har rasat samman. Xavi sa We are fucked rättare sagt efter matchen. Det är hårda och frustrerande ord. Laget måste byggas vidare och mr Xavi får ta klivet åt sidan. Att sälja Cesc är ett misstag om han inte ersätts med en spelare som Göndugan, Pogba eller Vidal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
5/3/2014 22:43
Xavi sade till AS efter matchen:

"We're f****d. We didn't have a good season, luck was not on our side and we were not competitive in many aspects. Despite the Supercopa de Espana win, we must wipe this season clear.

"We have to be self-critical. Except for a miracle, we have lost the league. We have to improve a lot, but from within."

Xavi har vaknat. Synd att han försov sig.
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
5/3/2014 22:39
Ter stegen hyllades av sin moderklubb och det var väldigt emotionellt då han grät och presidenten. Han måste vara klar gör Barca.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
5/3/2014 22:10
Nesto - hur ska Tito lämna när han lämnat jordelivet samt inte ens är tränare för Barca? RIP Tito!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
5/3/2014 22:09
@El Conejo:


Tur att vi har dig, herr Amatörpsykolog. Du som är på helt rätt väg.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
5/3/2014 21:47
Okej, tack för infon! En som däremot startar är vår gamla slaggprodukt, Henrique. Galet att han aldrig fick göra EN ENDA tävlingsmatch i Barca tröjan trots att han tillhörde kubben i många år. Tycker ändå han är rätt ok.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: