/spanien/barcelona/forum/565.aspx/spanien/barcelona/forum/565.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-04-26 17:10
Reymar Förstår dig men det är verkligen inte upp till Bayern om spelare vill lämna. Vill Thiago lämna för Barca så har Bayern inget att säga emot.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-26 17:09
Inget mer vilande, spelarna har vilat tillräckligt, de ska klara av att spela från start alla de återstående ligamatcherna som är kvar nu. Vi har inte råd med några mer fuckups och vi har sett gång på gång på gång den här säsongen att för mycket rotationer leder till onödiga poängtapp.

In med bästa laget från start och gör sedan byten om matchen utvecklar sig till en manita.
Barcelona Reymar
2017-04-26 17:03
Ni som nämner Thiago som en eventuell värvning glöm bort honom! Bayern gick för ett par veckor sedan att han inte är till salu och Thiago skrev nyligen ett långtidskontrakt med Bayern. Veratti känns mer realistisk då hans agent har öppet talat om en flytt från PSG, en tidsfråga innan han lämnar. Bellerin som ny högerback? Nej tack!

Angående matchen idag så möter vi la ligas sämsta lag som dessutom har elva spelare skadade, här tycker jag att vi ska vila spelare som Busquets, Iniesta, Alba, Suarez, Pique m.m inför matchen mot Espanyol på lördag som kommer bli riktigt tuff.
Barcelona Lion24
2017-04-26 16:50
Jag måste också hylla Capello för hans ordval efter att Madrid för 23075603487 gången försökt skada eller verkligen göra illa Messi. Alla dessa fulspel kom ifrån tre spelare i helgen och det var Casemiro, Marcelo och Ramos. Tidigare har Pepe och Coentrao också varit brottslingar. Jag tycker mig se ett mönster här. Nacho håller inte på, inte Carvajal, inte Modric, ingen förutom de spelare jag nämnde. När man kollar om reprisen på det Ramos gjorde så börjar man verkligen ifrågasätta om det bara var hjärnsläpp eller om det ligger nånting bakom det. Det är samma spelare som varje match försöker skada/göra illa samma spelare, mönster nån?
Barcelona Legend Carles Puyol
2017-04-26 16:45
Jag hade köpt dessa om jag hade fått bestämma. Inga omöjliga värvningar. 1.Bellerin. 2.Verrati. 3.Thiago. 4. Mario Gomez. Dessa hade lyft vårt lag så mkt. Ibland måste vissa positioner förbättras och vi har spelare som verkligen behöver säljas. Säljas: Malbro. Han är SLUT. Arda. Hans tid i Barca är förbi. Rafinha. Skadad mer än vad han spelar. Lånas ut: Denis Suarez till La Liga lag. Behåll: Mashe rotationsspelare tänker jag. Gomes, rotationsspelare, behöver en säsong till för att komma in i laget. Fått utså med enorm med skit. Paco behövs till MSN. Vet att detta kommer knappt slå in men hade varit grymt så jag hoppas på detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-26 16:29
@neymar JR || Cillessen #1:


Hur kan du nöja dig med en högerback när det är mittfältsspelet, det mest signifikativa för Barcelonas spel, som varit under all kritik den här säsongen? Det är glasklart att Barcelona behöver en mittfältare av högsta klass.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-04-26 16:17
Vi behöver en högerback och det är allt, banta ner truppen för att ha en gynnsam konkurrens. Inte dela upp speltid bara för att det fyller absolut ingen funktion att ha stor trupp när 8/11 platser är cementerade!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-04-26 16:12
Vi behöver en revolution i sommar, men samtidigt är det ju inte nödvändigt att köpa en ny helt ny elva , vi behöver någon enstaka klassvärvning så är vi på banan igen, givetvis också en komptetent tränare. Prio 1 ska givetvis vara en mittfältare av absoluta världsklass. Mitt val hade blivit Veratti eller Thiago. Kommer ju självklart att kosta närmare €60M-€70M, men klubben ska ju vara redo att öppna plånboken i sommar också. Sedan behöver vi värva en högerback, här verkar ju klubben redan ha bestämt sig för Bellerin, är ju iallafall bättre än Vidal. Utöver det så behövs även mittback samt att Deulofeu köps tillbaka och Alena flyttas upp. Vilka ska säljas då? Först på den listan är självklart Mathieu, sedan är det dags att skeppa iväg Arda. Även Vidal bör säljas, främst om Bellerin kommer. En spelare som Paco ska självklart få minst en säsong till på sig. Andre Gomes är jag däremot kluven till, en del av mig tycker att han förtjänar en andra chans, menar vi har ju sett många gånger tidigare spelare som varit en besvikelse under sin första säsong för att sedan säsong 2 blomma ut. Men samtidigt kanske någon mer mittfältare utöver Arda behöver lämna för att lämna plats för en Veratti/Thiago?? Kan vi verkligen ha en mittfältstrupp bestående av: Iniesta, Busquets, Rakitic, Veratti/Thiago, Gomes, Denis, Rafinha, Alena?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-04-26 16:08
De senaste vinsterna på BernaLeo har taktiskt varit nästan identiska, man vann i söndags på samma sätt som man vann förra säsongen i 0-4 vinsten. Lucho har uppenbarligen hittat en svaghet i Madrids centrala mittfält och därför vill man alltid vara en extra spelare mot dom i mitten. Förra året var det Sergi Roberto som ofta tog ett kliv in i mitten från sin högerforward position för att skapa ett överläge på mittfältet. Den här gången var det Paco som klev in i mitten. Det intressanta var att vi hade två centrala mittfältare i stora delar av matchen när vi hade bollen på Madrids planhalva. Det gjorde så att varken Nacho eller Ramos kunde markera en mittfältare eftersom dom var upptagna med att hantera Paco och Suarez. På mitten fanns Modric, Kroos och Casemiro mot Leo, Iniesta, Rakitic och Busi, 3 mot 4 alltså. Paco förflyttande till mitten hindrade Madrid försvararna att flytta upp och markera en mittfältare om det tillfället skulle ges, dom var låsta vid sina gubbar och kunde heller inte trycka upp backlinjen eftersom dom blev nedtryckta av Paco och Suarez.

Ett mycket mycket mycket bra exempel på det är målet som Leo gör i första halvlek. Kolla på länktips och stanna vid 0:06 när Rakitic har bollen och ska passa den till Sergi Roberto. Man ser tydligt här att Barca skapar en 4vs3 situation där nån spelare alltid kommer vara fri. Efter att Rakitic släppt bollen drar han med sig Kroos, Messi möter som drar med sig Casemiro från sin yta och Busi är alltid ren i den här situationen. Jag har sett några klaga på Busi för att han inte är tillräckligt snabb eller jag vet inte vad, jag har respekt för alla åsikter men Busi har det värdefullaste en spelare kan ha: smarthet. Ingen är lika smart som honom. Lucho uppfattade säkerligen att Cristiano och Benzema inte kommer ta ett defensivt ansvar när bollen är på deras planhalva. Det är också riktigt dåligt av dom att inte ta något ansvar i defensiven, dom får för sig att dom bara ska försvara (pressa) när bollen är på motståndarens planhalva, när bollen sen kommit till deras planhalva så är dom fri från all ansvar eftersom dom är anfallare. Jag bara applåderar.

Lucho och spelarna hade en plan inför den här klassikern. Spelarna tog till sig planen, var nöjda och trodde på den och då får man det här resultatet, tillsammans med motivation. Lucho taktiskt manövrade Zinedine Zidane på deras hemmaplan. Utan att vara färgad så var Barca klart överlägsen i matchen förutom första 10-15 i första och andra halvlek. Annars hade vi ganska bra kontroll på matchen. Att det sen blev kontringar emot oss är logiskt då vi var pressade att attackera och vinna. Annars hade Madrid mest skott som var kontrollbara av Stegen förutom två-tre klara lägen.

Trots all skit man har gett Lucho, och det är välförtjänt tycker jag, så måste man applådera för den taktiska triumfen för det här var en taktisk triumf. När nåt går bra så måste man hylla det och tvärtom när det går dåligt, vem det än kan vara. Nu får vi se hur kvällens match utspelar sig. Jag personligen skulle inte vila så många spelare, jag vill att spelarna ska ha kvar den här adrenalinen och tempot från El Clasico, det gynnar dom bara. Sen har vi match mot Espanyol i helgen och det ligger också bara runt hörnet så det är ingen lång resa. Om det däremot blir rotationer så hoppas jag inte de blir kraftiga rotationer, låt spelarna behålla rytmen och tempot i spelet och kroppen.
Fuerza
2017-04-26 16:08
Bosketts

Jag kan förstå din åsikt. Den är nog inte helt ovanlig. Å andra sidan tror jag inte att Gomes har glömt bort att spela fotboll. Han gjorde det fint i Valencia och han gjorde det fint i Portugal under EM. Han behöver snarare en tränare som tar tag i honom och utnyttjar hans potential. Denis Suarez är en sämre version av Sergi Roberto i mina ögon. Då har han definitivt inget i klubben att göra.
Barcelona Bosketts
2017-04-26 16:02
Fuerza

Håller inte alls med gällande Gomes vs Denis.

Den förstnämnde har fått betydligt fler chanser än Denis, och missat varenda chans han fått. Denis har förvisso inte vara på de få chanser han fått. Men han har fortfarande uträttat mycket mer än Gomes.

Han har ett mycket bredare register när det kommer till passningsspelet och öppnar upp försvar som Gomes aldrig varit i närheten av.
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-26 16:01
[QUOTE=Bosketts]Så tanken är att v ska ha ÅTTA spelare på TRE positioner, varav den ena (pivotépositionen) är superklistrad av Busquets? Och samtidigt ska vi klaga på hur rotationer förstör vår säsong... [/QUOTE] Det är inga problem att rotera om man har en bra trupp. Problemet är att rotera när man själv värvat in spelare som Mathieu, Gomes, Digne, Denis.. Kvalitén finns inte där för att rotera.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2017-04-26 15:59
Vill även tillägga att det är skandalöst att man förlänger med Rakitic efter ytterst tveksamma prestationer under hela säsongen (och med tanke på hans ålder) samtidigt som att Iniesta och Messi får vänta rullandes på tummarna. Säger ganska mycket om ledningens kompetens. Är rädd att Rakitics närvaro kommer straffa sig på ett eller annat sätt längre fram i tiden. Redan där har man gjort det svårt för klubben att ta in två nödvändiga spelare av världsklass (istället för bara en). Ja, vår ledning gick inte ens ut och försvarade Messi trots att han kunde blivit av med båda benen i söndags. Capello reagerade dock. Bartomeu saknar cojones.
Fuerza
2017-04-26 15:56
Sedan vill jag inte heller se att man fastnar för mycket på mittfältet när det gäller Silly Season. Mittfältet är en självklar faktor men vi behöver undersöka andra positioner.

Vi har en undermålig vänsterback i Jordi Alba (som kanske gjorde säsongens bästa match tillsammans med Busquets i El Clasico). Men Alba är för ojämn. Mendy i Monaco och Alaba från Bayern är två intressanta spelare på den positionen.

Dessutom ser jag gärna att vi tar in en högerback som kan konkurrera med Vidal. Sergi Roberto bör flyttas upp till mittfältet som rotationsspelare.

El Pistolero:

Jag ser gärna att Rakitic, Gomes/D.Suarez (definitivt någon av dessa två) och Turan lämnar i sommar. Eventuellt får Turan vara kvar och agera som rotationsspelare. Med det sagt ser jag att minst 2 av dessa 4 lämnar i sommar för att vi ska få ordning på spelet inför nästa säsong. Helst ser jag att Rakitic och D.Suarez lämnar.

Gomes har varit skit men han har potential och erbjuder ändå en fysik Denis Suarez inte kan mäkta med. Denis Suarez har faktiskt imponerat ännu mindre än Gomes då han spelat i Barcelona och borde förstå klubben mycket bättre. Arda Turan har mer "fotboll" i sig än Rakitic. Dessutom har Turan gjort det fullt godkänt under säsongen då han inte varit skadad.

UT:

Rakitic
Denis Suarez (j*vla pojkspoling)

IN:

Verratti
Thiago
Barcelona Bosketts
2017-04-26 15:51
Så tanken är att v ska ha ÅTTA spelare på TRE positioner, varav den ena (pivotépositionen) är superklistrad av Busquets?

Och samtidigt ska vi klaga på hur rotationer förstör vår säsong...
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-26 15:46
[QUOTE=Bosketts]Jaha. Då är vi här igen. Mitt i FM-hetsen. Den är väl självklar egentligen, men jag slänger ut den ändå: Vad ska vi göra med våra egna La Masia-spelare om vi värvar ytterligare en mittfältare? Samper, Alena, Rafinha, Denis, Roberto. Deras utvecklingen har redan hämmats rejält genom (det dyra och meningslösa) köpet av Gomes. [/QUOTE] Sälja; Rafinha, Arda och Gomes. Köpa; Eriksen och Thiago. Låna ut; Denis. Mittfältet; Thiago, Eriksen, Iniesta, Samper, Busquets, Aleña, Rakitic och Roberto. Hade också sålt Rakitic men han kommer stanna, i o med nyskrivna kontraktet. Hellre honom än Arda o Gomes ju.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-26 15:43
Eriksen och Thiago in i sommar, o vi är redo för att skapa kaos. Vilka mittfältare vill ni se lämna i sommar? Var realistiska.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-04-26 15:42
Jaha. Då är vi här igen. Mitt i FM-hetsen.

Den är väl självklar egentligen, men jag slänger ut den ändå:

Vad ska vi göra med våra egna La Masia-spelare om vi värvar ytterligare en mittfältare? Samper, Alena, Rafinha, Denis, Roberto. Deras utvecklingen har redan hämmats rejält genom (det dyra och meningslösa) köpet av Gomes.
Barcelona Reymar
2017-04-26 15:42
Visst bör Verratti vara första valet men jag vill absolut inte se oss slösa tid hela sommaren för att sedan nöja oss med Andre Gomes, vi måste ha en plan b och då finns det inte bättre än Eriksen tillgängliga.. Arda, Gomes och Rakitic är spelare som gärna får göra rum för nya mittfältare/unga talanger.
Barcelona Katalano
2017-04-26 15:41
Koeman92
Gabriel

Tycker det är intressant att man i Spanien alltid hänvisar till "Kungliga huvudstaden Madrid" också. Hur ofta hör vi liknande uttryck om andra huvudstäder? kungliga huvudstaden Stockholm någon? Jag kan då inte komma på en enda.

Jag förstår att andra delar av Spanien anser att Madridbor har näsan i vädret och att det sticker i öronen när andra hör detta utrryck jämt och ständigt när de inte vill vara en del av Spanien.
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2017-04-26 15:18
Barca4life98 : Kan definitivt tänka mig Eriksen som en barcelonaspelare, tycker om han som spelare otroligt mycket. Hans egenskaper skulle hjälpa oss mycket på mittfältet. Men dessvärre tycker jag den prislappen är allt för mycket och ställer mig frågan till hans roll i vår klubb. Vi har ett fullsmockat mittfält där vi behöver en startspelare av högsta rang. Ser mer Eriksen som en truppspelare som breddar truppen. Vilket vi självklart också behöver, men då skulle vi behöva göra av med fler än Arda turan för att ge samtliga mittfältare den speltid de behöver. Tänk på hur detta skulle kunna skada aleñás och övriga unga talangers framtidsplaner dessutom.
Barcelona Gabriel
2017-04-26 15:15
@Barca4life98:


Underbart rykte om det stämmer. Eriksen hade passat som handen i handsken hos oss.
Barcelona Barca4life98
2017-04-26 15:12
Vad tycker ni om detta?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-04-26 15:09
[QUOTE=Gabriel]Pochettino: "Xavi är min fiende och jag hatar honom för att han varit ex-Barcelona spelare". Finns det fortfarande någon här inne som vill ha honom efter det här uttalandet? Sagt det sedan dag 1, vill absolut inte ha någon äcklig perico i min vackra klubb. [/QUOTE] Det dök upp en nyhet från The Sun igår där Xavi sa att Dele Alli är eftertraktad av Pep o City. Pochettino blev vansinnig och börja snacka om att Xavi vill skada honom o Spurs, att han är en fiende från tiden när dom möttes som spelare och när Pochettino träna Espanyol. Det roliga med detta är ju att Xavi gått ut idag och sagt att The Sun har hittat på allt. Xavis kommentarer om Alli är alltså ren påhitt. Så mycket ville Xavi skada dig Pochettino, lol. Nä jag tyckte om Pochettino som tränare främst för hans fotbollsvisioner, men nu är allt bortblåst efter att han gjorde bort sig så här. Vill inte se honom i Barça alls.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-04-26 14:49
Koeman92

För det första ä det viktigt att förstå att Spanien inte är ett enat land, aldrig har varit det och kommer förmodligen aldrig heller att bli det. Spanien är uppdelat i olika regioner och man är väldigt stolta över vart man kommer ifrån.

Jag är halvspansk och min pappa är ifrån Tenerife, och i Kanarieöarna säger de från Tenerife "yo no soy Español, yo soy Canario". Jag är inte spanjor, jag är från Kanarieöarna. Och det säger man med stolthet. I Tenerife är åsikten gällande Madridborna som kommer på besök att de ofta går med näsan uppe i vädret och tror sig vara bättre och finare än de övriga spanjorerna, just eftersom de är från den kungliga huvudstaden Madrid. Man gillar dem inte, oftast.

Och så här är intrycket rent generellt i hela Spanien oavsett vart du befinner dig om du inte är i just Madrid. Är du i Sevilla så är invånarna där stolta Sevillistas. Är du i Baskien så är de stolta basker, och är du i Barcelona så är de stolta katalaner osv. Poängen kvartstår att man ser sig oftast som spanjor i andra hand snarare än som första hand, bortsett från centrala Spanien med Madrid borna i huvudspetsen. Det är långt ifrån enbart katalanerna som är anti Madrid, som det ofta verkas tros i Sverige mycket pga rivaliteten mellan Barcelona och Real Madrid, ej sant.

När det kommer till att bli ett självständigt Katalonien så är det definitivt något jag är för, jag är övertygad om att Madrid som stad hade förlorat mer på ett självständigt Katalonien än vad Barcelona hade gjort. Barcelona livnär sig själva mycket via turism, modebranschen och export av varor. Barcelonas ekonomi har historiskt sett baserats på tillverkning och handel. Idag är tillverkningsindustrin stor, vidare finns kemikalieindustri, läkemedelsindustri, elektronikproducenter, bokförlag, vinproduktion med mera. Det totala värdet av exporten från stadens tillverkningsindustri uppgick år 2010 till 38 miljarder euro, och Barcelona stod det året för 19,7 procent av Spaniens totala export. Anpassningen av hamnen för kryssningsfartyg har också medfört att Barcelona intagit en topplacering i Medelhavet vad gäller kryssningsturister.

Barcelona är en så otrolig modern, mångkulturell, modeinriktad och mångsidig stad som har precis allt att erbjuda att Katalonien hade klarat sig perfekt utan Spanien. Spanien och Madrid hade gått miste om väldigt mycket intänkter som de tar ifrån Barcelona. Sedan är jag inte alls övertygad om att ett självständigt Katalonien hade inneburit att Barça inte får medverka i La Liga längre, det tar jag som tomma hot. Ett La Liga utan FC Barcelona försvagas så OTROLIGT mycket, Spanien hade redan tappat så mycket i ekonomi och intäkter utan Katalonien redan som det är, och i en tid där Spanien knappast mår bra ekonomiskt och finansiellt så hade Spanien som land inte haft råd att göra sig av med FC Barcelona från La Liga och tappa miljarder pengar på det enbart för att statuera exempel av Barça.

Real Madrid må vara mäktiga, men de är inte så mäktiga att de klarar av att tillfredsställa behovet av titarna runt om i världen enskillt för den komersiella spanska propagandan av fotbollen i La Liga Santander. Så ett La Liga utan FC Barcelona köper jag inte, oavsett om Katalonien blir självständigt eller ej.
Fuerza
2017-04-26 14:46
Real Madrid kommer bli tvungna att placera matchen mot Celta Vigo mellan den 37:e och 38:e omgången då det är den enda luckan som är möjlig att spela matchen (d.v.s. en vecka efter andra mötet mot Atletico Madrid). Detta kommer ske mellan 16-18 maj gissar jag på. På så sätt kommer Real möta Atletico borta (CL), Sevilla hemma, Celta Vigo borta och Malaga borta inom loppet av 11 dagar. De kan INTE placera matchen mot Celta Vigo efter den 38:e omgången - i synnerhet då matcherna som avgör viktiga ligaplaceringar måste spelas samtidigt i den sista omgången d.v.s. den 21:a maj.
Barcelona koeman92
2017-04-26 13:56
Gabriel

Det gör ont i själen att tänka tanken av att Leo en dag inte finns kvar, och hur det kommer att bana vägen för ännu större orättvisor mot oss. Själv har jag alltid varit en supporter av ett enat Spanien, mycket pga att jag själv bodde där en gång under en lång tid. De senaste åren har jag dock lekt med tanken om ett självständigt Katalonien, som skulle innebära att vi inte längre spelar i La Liga, vilket i sin tur skulle innebära mindre intäkter och prestige för både den spanska ligan och Real Madrid. Visst, tråkigt med ingen mer el clasico, men vad nyttjar det till när vi ändå aldrig kommer att spela på samma villkor som marängerna? Vad anser du som etnisk spanjor i denna fråga?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-04-26 13:54
@Den vise mannen:


Det sjuka, med det här dombesluten kommer bli att alla *galningar i La liga kommer att säga - Men jag träffade inte :-P- Med en lika stor flin som Ramos.

Sen när de säger nej kommer de att ta upp kriminella akt. Det mina vänner är inte bra för La liga nånstans.

Jag träffade inte. Vilken patetiskt liga.
Barcelona Reymar
2017-04-26 13:43
@Den vise mannen:

Ja men du vet väl att applåder är ett klart allvarligare brott än en tvåfotstackling..
Fuerza
2017-04-26 12:56
Gabriel:

Pochettino är ett äckel som inte uppnått något i fotbollen - vare sig som spelare eller tränare. Nu är han inne på sin tredje säsong och påväg att misslyckas ännu en gång. Uppenbarligen kan han inte leva med att Xavi är en större profil än vad han är. Pochettino påstår att Xavi hatar honom men uttalandet visar bara på att Pochettino hatar Xavi (som alla andra trogna Espanyol-supportrar gör).

Xavi berömde Alli och sade att han är en intressant spelare för många klubbar. Vad är det som är så märkligt med det? Det pratades t.o.m. här i forumet någon gång att Alli skulle kunna vara intressant för vårt mittfält.

... så jag håller med dig, Gabriel. Pochettino är inget för FC Barcelona.
Annons: