/spanien/barcelona/forum/5634.aspx/spanien/barcelona/forum/5634.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
5/7/2014 10:09
Här har vi en kille med Barca hjärta. Glömmer aldrig hans 5-0 mål. Jeffren: I’d be happy to do Barcelona the favour of beating Real Madrid http://t.co/BAK2mzslEY #Jeffren #Valladolid #RealMadrid"
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
5/7/2014 09:17
Idag kommer Vidal befinna sig i Barcelona. Ska till någon läkare för att behandla knät, jag vet inte hur stor skadan är eller när den ens uppstod. Men man kan väl spekulera lite, för vad jag vet så har aldrig Juventus skickat någon spelare till Barcelona tidigare för att uppsöka kirurg/ortoped eller allt vad det kan vara
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
5/7/2014 03:08
Lion24 Mycket bra inlägg. Speciellt stycket om Pinto där jag håller med dig i varenda bokstav, kommatecken och punkt. Gio Style Jag kan inte låta bli att flina åt eländet. Som att hota en noshörning med en flugsmälla.. 20m/år i tre år är inga summor som skakar City direkt men däremot är det finfint sedelprassel till den egna kaffekassan. Inte heller resten av sanktionerna innebär några enorma påfrestningar för klubben, varken sportsligt eller ekonomiskt. Det ska vara ordentligt kännbara straff! Annars kan dom lika gärna skita i det för när dom presenterar dessa siffror och åtgärder så blir det bara löjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
5/7/2014 02:25
"Man City's FFP sanctions: 21-man CL squad instead of 25; 60m euro fine over 3 years; no rise in CL squad wage bill allowed. Same as for PSG."

Det blev alltså straffen.
Mindre CL-trupp, samma maxlön som det här årets upplaga av CL, 60 milj eur i böter...
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det.
Det är ju knappast nåt lag som använder 25 olika spelare i en CL-turnering.
Enda som skulle svida lite, om man nu vill se det så, är att man måste uppfylla en viss kvot av egenfostrade spelare när man tar ut sin CL-trupp.
Det innebär en lite mer begränsad trupp som är känslig för skador.

Straffet känns ändå lite... meh.
Barcelona Lion24
5/7/2014 02:15
Varför kan inte Pinto vara kvar som 3:e målvakt? Visst så håller inte Pinto världsklass men en 3:e målvakt spelar inte så mycket. Folk tror att man kan ha 2 världsspelare på varje position. Det är bara drömmar. Enligt mig så behöver ALLA lag spelare som Pintos kaliber. D.v.s en moralhöjare, en ''pappa'' i laget. Vem ska ta hand om ungdomarna som kommer från B till A-laget? Speciellt nu när Puyi och Valdes lämnar. Vem är den spelartypen som får ungdomarna att känna sig trygga och bekväma när de tränar med laget? Messi? Xavi? Piqué? Knappast va. Nu dömer jag inte spelarna för jag känner inte dom men jag tror alla av oss här inne har fått en halvklar bild på spelarnas personligheter.

Angående Messi. Jag tror inte att Messis intention är som min, d.v.s ''pappa'' rollen i laget för Pinto. Jag tror mer att Messi vill ha kvar Pinto p.g.a deras vänskap. Jag har inga problem med det. Varför inte? Jag har nämnt att Pinto är en moralhöjare men Pinto har inte en skyhög lön + så får det Messi att känna sig bekväm och nöjd så att han kan prestera och hämta hem titlar till våran klubb. Verkligheten är den att alla lag måste göra sina absolut största stjärnor nöjda, man måste toffla åt de största spelarna men naturligtvis till en viss grad. Jag ser inte att Pintos vara kvar i klubben eller inte som en extrem grej. Använd Pinto för att göra Messi glad. Vi pratar om Messi. Jag har aldrig sett en spelare som Messi och är redan nu omtalad som en av de absolut största fotbollsspelaren genom alla tider. Det vid 26 års ålder. Det spelar inge roll om du tycker att Messi inte bör lägga krav eller inte, han ska göra det. Men som jag skrev, naturligtvis till en viss grad.

Aguero: Här har jag svårt att förstå det ryktet om det är sant. Messi vill spela centralt. Om Kun kommer, så flyttas väl Kun ut till högerkanten? Om det blir så, då är det självmord. Annars får Messi flytta ut till kanten men då genererar det mindre mål och är Messi verkligen beredd att släppa sina mål när hans konkurrent öser in mål? Tveksamt. Sen så anser jag inte att det är nödvändigt att man slänger 60+ miljoner euro på en position där det är helt OK. När vi har klarat upp försvarsproblemet och till viss del mittfältet så kan vi diskutera och se hur mycket pengar vi har kvar i kassan. Jag anser att ett anfallsköp är nödvändigt (Reus) men det tar vi sist.

Messis övriga krav: Ingen människa bör tjäna så mycket pengar. Det spelar ingen roll hur hårt arbete han har lagt ner för att komma dit där han är idag. Det finns miljoner (kanske miljard) människor som svälter och som tjänar några enstaka kronor trots all slit och misär. Jag känner väldigt stora sympatier för utsatta människor och det här är frågor som gör så att jag blir fruktansvärt illamående och jag spyr på denna korrupta och kapitalistiska värld. Verkligheten? Den är så att spelare tjänar såna här summor, tyvärr.
Utöver det så är jag extremt nöjd med att Messi har satt press på klubben och sagt åt dom att dom måste satsa och bygga ett slagkraftigt lag. Kan någon göra det så är det bl a Messi och jag tror att golflirarna där uppe blir extra rädda när Messi kommer till kontoret och kräver mer arbete än finlir. Jag hoppas att gubbarna där uppe inser allvaret i våran trupp och gör något åt saken den här sommaren. Och den börjar med David Luiz. ''Yeeeey''
Barcelona LeoMessi
5/7/2014 01:55
westinho - Sergio #16 (Barcelona) Om det stämmer så har ledningen skitit i vad han vill totalt och motarbetat honom. Tata hade spelidé och han visste vilka spelare han behövde, synd bara att han antagligen inte kommer att vara kvar till nästa säsong. För helt ärligt så är han en bra tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
5/7/2014 01:43
Gabriel
Jag förstår precis hur du menar och håller med dig i allt.
Jag har blivit känslolös, släppte säsongen efter poängtappet mot Granada.
Det mesta åker in genom ena örat och ut ur det andra i preventivt syfte :)
Barcelona Gio Style
5/7/2014 01:40
westinho - Sergio #16
Om det nu stämmer så kan man ju knappast påstå att Tata fick det han bad om.
Barcelona westinho - Sergio #16
5/7/2014 01:39
Tata’s shopping list from October/2013 Signed by Freixa “Send copy to Rosell”. Subotic: 17m + 2 friendly games Vergini: 620k Doria: 7m, 19 years old Filipe Luis: Won't move Need to find another LB other than Alba/Adriano Arda Turan: won't move Cesc and Roberto need more playing time ilkay gundogan: 22m Sergio Aguero: 28m + 2 friendly games + Youth player Miroslav Klose: 2m. Player for the short term. Där ser man.. Finns bild på denna lista också. Tata är en smart coach som vet vad som krävs. Tyvärr fick han inte göra som han ville med laget.
Barcelona Gabriel
5/7/2014 01:19
Sen ja, Agüero hade gjort oss bättre, men han är samtidigt skadad hela tiden. Är det värt att göra en sådan värvning när man hela tiden ska vara orolig över att han ska skada sig.

Svar nej!
Barcelona Gabriel
5/7/2014 01:12
Gio Style

Tror och tror, jag vet inte vad jag ska tro allvarligt talat. Jag dömer inte ut Messi riktigt än, vilket det utan tvekan lät som att jag gjorde i föregående inlägg (därav missförståndet), MEN om det stämmer att han har det som krav att förlänga så är det riktigt vidrigt. Men man måste vara lite källkritisk också, det håller jag med om. Den här säsongen har fuckat all form av rationalitet för min sida, jag tanker inte klart varken in eller ut. Minsta lilla rykte får mig att gå loss vare sig det handlar om spelare in eller ut eller vad Messi har sagt till någon. Jag mår inte bra av den här fotbollssäsongen, har helt enkelt "tappat det".
Barcelona KarmaIsAKaranka
5/7/2014 00:50
@Sir Alexis:


Är ledsen att skandalen också runnit över det sportsliga. Det är fortfarande en och samma människa. Svårt att se bort från det.
Barcelona LeoMessi
5/7/2014 00:44
Barieta (Barcelona) Tro inte Messi har något emot Neymar alls. Tvärtom, dom tycks trivas i varandras sällskap, har sett otaliga bilder på bara dom två där dom tycks skratta åt något. Tror definitiv inte Messi har något emot ney.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sir Alexis
5/7/2014 00:40
@KarmaIsAKaranka:


Jag syftade på det sportliga bara såklart:)
Barcelona Messidinho_10
5/7/2014 00:38
Klart vi ska lyssna på vad världens bästa spelare vill, ge han vad han vill ha!!! Ja och sen att Aguero kommer här jag ingenting emot. Men då kommer förmodligen Alexis säljas. Hoppas dock Pedro stannar för han har blivit en personlig favorit hos mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barieta
5/7/2014 00:35
Om Aguero värvas skulle det ju betyda att Messi är beredd att spela på kanten, för inte placerar man han på högerkanten.. och till vänster spelar ju Neymar. Fast det har jag svårt och tro att han vill göra, så om Messi fortfarande vill att Aguero värvas, så skulle det ju betyda att han vill att Aguero tar Neymars plats till vänster. Hoppas och tror att det är bs
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
5/7/2014 00:32
Spelet bygger kring Messi precis som Zlatan. Misslyckas Messi, misslyckas Barca. Vad Messi behöver göra och förändra är att spela med laget som en del av laget och istället för att laget ska spela för honom. Det är en bättre förändring än siffrorna på hans kontrakt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
5/7/2014 00:26
Neymar11

Agüero hade gjort oss bättre, det hade han.
Vad kan vi basera en bedömning på?
Jo hans prestationer, och de talar sitt tydliga språk.

Nu är jag inte för en anfallsvärvning men jag säger bara som det är, hade Agüero kommit så hade vi blivit bättre.

Ja nu svävade vi iväg men om vi ska hålla oss till ämnet så har vi ändå inte speciellt mkt att diskutera.
Det där är bara rena lögner i min värld.

En spelare kan ställa ultimatum om att truppen måste förstärkas, speciellt när ledningen har agerat så handikappat som de gjort och värvat in defensiva mittfältare år efter år osv.
En spelare ska inte ställa ultimatum på vilken spelare som ska värvas, har aldrig sagt att det är rätt och jag säger det igen, jag tvivlar på att Messi gjort just det.

Så det finns inte så mkt att diskutera kring ämnet :)
Neymar11
5/7/2014 00:21
Gio Style En skadebenägen aguerro gör oss inte bättre Men nu har vi kommit bort från ämnet, en spelare ska inte ställa ultimatum på en klubb under kontraktsförhandlingar om vilka som ska värvas. För det är helt fel, visst han kan komma med sina åsikter. Men det ska absolut inte ske vid förhandlingsbordet, för det klassas nästa som utpressning. Värva den å den så förnyar jag kontraktet och det kan du inte vara okej med Finns andra sätt att få fart på ledningen, speciellt om du heter Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
5/7/2014 00:19
@Sir Alexis:


Har svårt att hylla en person som knullade brorsans fru i 8 år. Han må vara en bra fotbollsspelare men det räcker inte för mig. Iom skandalen förlorade han min respekt som förebild.
Barcelona Gio Style
5/7/2014 00:18
Neymar11
Om Agüero värvas så gör klubben det för att man vill spetsa till det offensivt och varför inte då göra det med en vän till Messi?
Så jag svarar nej, jag tror inte att man skulle värva Agüero bara för att hålla Messi nöjd.
Jag tror att Messi hade varit nöjd även om Reus, Thiago Silva, Gundogan eller valfri världsklasspelare värvats.
Barcelona Gio Style
5/7/2014 00:13
@Neymar11:
Sanningen är ju den att OM Agüero värvas så blir vi bättre, sen om den värvningen är nödvändig är en annan femma. Då kan man räkna med att Alexis och Pedro ryker. Vi kan bara spekulera i om det vore att slösa på Agüeros talang, om det beror på att man vill förstärka laget eller bara hålla Messi nöjd. Det svaret har varken du eller jag. Om Messi är nöjd så presterar han bättre, han och Agüero skulle säkerligen ha väldigt kul på plan tillsammans och Agüero är en avslutare av klass. Om man nu har tänkt att värva en anfallare varför inte slå två flugor med en smäll och värva en spelare som har en bra relation till Messi och som bevisligen är en av dem bästa spelarna i världen?
Neymar11
5/7/2014 00:07
Gio Style Nu är du lite för naiv i min mening, säg att aguerro värvas. Är det för att vi ska bli bättre eller för att Messi ska hållas nöjd? Visst jag hoppas att det inte är sant, men kan inte säga att jag blir förvånad om det är sant. Då Messi har trots allt förändrats, inte både sportsligt utan i beteendet med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
5/7/2014 00:03
@Neymar11:

Som sagt, jag tror inte en sekund på att Messi ställt kraven på att Agüero ska in annars drar han.
Däremot kan han säkert ha ställt krav på att man måste förstärka, med all rätt.
Neymar11
5/7/2014 00:02
I överlag så är jag rejält trött på dagens oförskämda spelare inte bara i Barcelona. Vad är det för mening att skriva kontrakt, när spelare inte respekterar dom. Och kan ställa ultimatum på klubbarna och förnya varje år. Nu tänker jag mest på Rooney, Zlatan och många fler FIFA borde ta tag i detta problem för det blir värre hela tiden. Istället för att hindra klubbar att värva spelare dyrt så kan dom hindra klubbar att dela ut sådana monsterlöner Bale värvningen, han förnyade sitt kontrakt med Tottenham den säsongen. Slutar att dyka upp på träningar och bryter kontraktet men kommer undan utan några som helst åtgärder Rooney och hans smutsiga agenter som år efter år hotar med att lämna man u, för att sedan få det han egentligen ville ha och det är mer pengar Thiago Silva- som utnyttjar Barcelonas intresse i ett smutsigt spel för att få högre lön Zlatan, med Raiola i spetsen tar till alla medel som går för att tjäna in mer pengar Fotbollsspelare har för mycket makt i dagens samhälle, och beter sig som rockstjärnor under 60-70 talet. Kommer undan med allt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
5/7/2014 00:01
Tack Diar Shekha!
Att folk börjar "störa" sig på Messi baserat på det tidningarna skriver är ju bara löjligt.
Känns som att media gör det mesta för att svärta ner hans namn och för att sälja tidningar.
Barcelona Sir Alexis
5/7/2014 00:00
OT men måste hylla en äkta legend Ryan giggs som gör sin sista hemmamatch för united, respekt till honom!
Barcelona Diar Shekha
5/6/2014 23:54
Lägg ner och sluta gråt för fan. Lär Er vad källkritik är. Sluta tro på ALLT ni läser. Det om Pinto och Aguero är absolut inte sant! Det är bara bullshit. @lucasammr: Ha! @xavitorresll saying clearly Messi DID NOT ask for Pinto. But thinks he will be 3rd keeper, or GK coach next season. Han Xavi är en av de mest pålitliga journalisterna. Det börjar bli hönsgård här inne....
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
5/6/2014 23:45
Gio Style I detta fallet påverkar han klubben negativt, vad fan ska vi med aguerro på en kant till? Och hur kan det vara rimligt och passande att ställa såna här krav under kontraktsförhandlingar? Speciellt med tanke på att han förnyade kontraktet förra året, och enda anledningen till att klubben ens förhandlar med honom är för han vill ha mer PENGAR. Eller bryr han sig inte om pengar för att han är en sån ödmjuk pojk och vill klubbens bästa?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
5/6/2014 23:37
Jag tycker att Messi har all rätt i världen på att ställa krav på klubben.
Inte så att säga "Jag vill ha hit honom, annars drar jag" men att ställa krav på att klubben måste rycka upp sig, ABSOLUT!
Han är knappast den första spelaren som ställer krav på sin klubb och det är bara bra om någon som faktiskt kan påverka ledningen ställer lite krav.

Han gör bara så som vem som helst av oss hade gjort om vi haft den makten.
Annons: