/spanien/barcelona/forum/56.aspx/spanien/barcelona/forum/56.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2017-05-10 17:46
Suarez har gått upp minst 5 kilo snubben har blivit en parodi. Jämför honom nu med hans första säsong..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-10 17:44
Soko - du har ju ingen koll att försvaret sugit som det gjort beror ju på att vi har ett mittfält som inte existerar för tillfället. Får vi ett bättre mittfält med mer kontroll så underlättas det enormt för försvaret mannen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona M Shadows
2017-05-10 17:41
Jag kan ärligt talat inte förstå hur Dani Alves kunde få lämna oss gratis. Det är skrattretande och ett hån mot klubben hur inkompetent våran ledning är. Jag räknar inte med att få in mycket cash på spelarna som får gå, de är helt enkelt inte kapabla till att förhandla. Och pga det så räknar jag inte med några stjärnvärvningar till nästa säsong. Jag räknar egentligen inte med någonting så länge som de som styr nu sitter där och rullar tummarna.

Våran klubb skulle behöva en reboot för det finns ingenting just nu som känns som mer än en klubb. Behövde få ut det här.
Barcelona S.Eto'o
2017-05-10 16:28
YAAAAS!!! Hoppas han aldrig tar ett steg i camp nous matta vare sig som motståndare eller i Barcas kläder. Barça har bekräftat sitt intresse för Bellerin, men enligt agenten har hans gamla klubb ännu inte lagt bud. – Innan han signerade sin förlängning fanns det sex eller sju klubbar som var intresserade, och det fick honom att förstå att han gjorde rätt saker. Efter att han skrev på förlängningen var det bara två eller tre klubbar som fortfarande var intresserade av Bellerin, och jag måste säga att jag enbart mottagit ett bud på honom och det är inte från Barcelona, säger Albert Botines till Goal.com.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2017-05-10 16:23
Det är bara Barca fans som kan klaga på en spelare som förra säsongen gjorde 40 ligamål och denna säsongen är uppe på 27 ligamål. "Han har ingen teknik. "Han är överviktig". Tror ni på riktig att vilken spelare som helst kan plockas in och spela bredvid Messi och Neymar. Tror ni Lewa går med på att spelet inte kretsar kring honom. Eller att Aub tar de galna löpningarna. Eller att båda ibland får spela ute till höger eller vänster för att Ney eller Messi bestämmer sig för att lira i mitten? Skärpning, ingen av MSN ska bytas ut. Kan dock förstå kritiken att han ska gå ner några kilon. Men inte fan att han ska säljas.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 15:36
Vad en fit Suarez kan göra. Vilka vändningar...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-10 15:36
Kröjff. Hade liknande känslor angående honom och trodde inte för 5 öre att han skulle komma överens med Messi. 2 helt olika spelare/personer på planen och bästa vänner utanför. Hans genuina glädje i målfirande oavsett vem som gör målet gör det hela bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-05-10 15:30
Mahrez lämnar Leicester. Han kostar 35 miljoner. Det är väl ok pris, och han skulle kunna spela hos oss ? Alltså nästan tre gånger billigare än Coutinho!
Barcelona Soko
2017-05-10 15:21
Juve och Buffon släppte mål igår efter 689 minuter. Arsenal håller rekordet i CL. Det var just Barca och Etoo som bröt Arsenals nolla i finalen i 76 minut när Barca a vann med 2-1. 995 : Arsenal (27.9.2005 – 17.5.2006) 689 Juventus (22.11.2016 – 9.5.2017) 686 : Chelsea (3.10.2007 – 2.4.2008) 658 : Ajax (27.9.1995 – 3.4.1996) 623 : Milan (2.11.2004 – 4.5.2005)
Barcelona Kröjjff
2017-05-10 15:11
@neymar JR || Cillessen #1:


Inte för att jag får vare sig magsmärtor eller huvudvärk av att se Suárez göra mindre bra ifrån sig ibland och rentav visa sig sämre än så nån enstaka gång. Men jag delar helt och hållet din känsla av att han skänker värme åt hjärtat med sitt slit.. Och inte att förglömma, stilfulla insatser när han sätter den sidan till.

Och jag som i likhet med Xaviesta skrek i högan sky härinne, om vilken satans rasist och egoist till huligan som Barca var på väg att värva för några år sedan. Trodde då ärligt talat aldrig att jag ens skulle komma att acceptera Suárez med tiden. Och än mindre till och med tycka om honom och hela hans uppenbarelse på fotbollsplanen. Men så har det blivit och ibland är det väldigt skönt att ha fått så fel.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 15:10
För att klargöra. Jag älskar Suarez för den typen av spelare han är (en kämpe), jag har mitt nick efter honom för fan haha. Jag kan ha överseende för dåliga förstatouchar, passningar men är du överviktig och spelar för min klubb så är det inte ok, kvittar om det är Messi, Iniesta, Suarez, Piqué, jag tycker det är så fel att man inte tar hand om sin kropp som fulltidsproffs för världens finaste klubb. Det retar mig när man kan se på planen att Suarez är långsam i vändningar, det han var så kvick på förut, och man vet anledningen men han gör inget åt saken. Saknar den Suarez som faktiskt kunde vända o vrida i en jävla fart så motståndarna stod på huvet. Nu ser det komiskt ut när han kommer mot en försvarare. Gå till Messis dietist.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-05-10 15:06
När Liverpools fansen hörde att Coutinho är på väg till Barca så fick hans bil betala priset för det. EXCLUSIVE: Window of Philippe Coutinho's £60k Porsche smashed outside Anfield during Liverpool's end-of-season bash ps. enligt Katalanska Sport förväntas Coutinho slå Suarez rekord på 82 miljoner euro. Barça alltså lär sig aldrig. Vill satsa på ytterligare offensiv istället att täppa bakåt. Killen är bara bra på fria yttor och jobbar inget hemåt. Juve kommer igen att slå ut oss .
Barcelona Visca el Barca 17
2017-05-10 15:04
Alla som vill ha Coutinho när vi redan har nån som var 10 X bättre i Liverpool. Som ni nu sitter och klagar på men visst köp brassen dom brukar bara bli bättre med åren....
Barcelona Katalano
2017-05-10 14:58
L.A.M Nr 10

Instämmer med dig ang Suarez. visst gör han otroliga missar ibland, men han gör också mål i sjuka lägen också. Suarez tar ständigt löpningar som öppnar ytor åt sina medspelare och han löper väldigt mycket varje match. Visst skulle han vara snabbare om han gick ner något kg, vilket vore mer optimalt, men han gör ett toppenjobb ändå och jag ser ingen annan som skulle göra ett bättre jobb än honom i Barca. Dessutom har han en otrolig kemi med Messi och Neymar vilket inte får underskattas.

Jag vill också framhålla att Suarez ofta är oegoistisk också. När han kommer fri så passar han ibland även om han själv kan göra mål.

Han tar inga straffar vilket de flesta andra strikers gör och detta påverkar givetvis målskörden.

Och Suarez fattar oftast rätt beslut när det gäller att avsluta eller passa. När han skjuter så är det distinkt och med självsäkerhet. Just detta önskar jag en större dos av i Neymar.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-05-10 14:47
El Pistolero

Missarna har jag inte sagt någonting om utan svarade på klagomålen gällande hans fysik. Att Suarez kan sumpa de mest klara målchanserna men samtidigt i samma match stå för sjuka, fulländade tekniska nummer till avslut är ett mysterium och har varit en del av hans spelarprofil under hela karriären.

Om man jämför samtliga egenskaper en Barcaanfallare förväntas inneha är det i mina ögon bara en annan spelare som kommer i närheten och det är Lewandowski, en nia jag håller som nästintill komplett. Benzema, Higuain, Zlatan, Cavani, Aubameyang, Costa, Aguero och säkert flera till som jag nu missar är alla riktigt bra anfallare men som ändå inte besitter samma nödvändiga reportoar för att spela längst fram för oss. Suarez har varit ur form under våren men bidrar fortfarande enormt mycket till vårt spel. När han är som bäst är han världens bästa striker.
Barcelona Pep - El Míster
2017-05-10 14:46
Haha. Ni som gnäller på Suarez är tamejfanmig helt otroliga. Javisst, jag hade också önskat att hans touch och dribblingar emellanåt kunde leverera mera. Men vafan. För mig kompenserar han det på andra sätt. Ska han också börja utmana och dribbla som Ney och Leo? Min teori är att han underkastat sig rollen som kreatör(med all rätt) i samförstånd med klubb/tränare/spelare och totalt lämnat över det till Ney och Leo. Det är så det är bara. Sen bjuder han då och då på en dragning, ryck eller liknande. Men detta är vad jag också tror andledningen till hans "övervikt". Hans roll i Barca är oerhört centrerad och i den rollen behöver han en stor och stark kropp för att dels kunna vinna närkamper men också för att inte vara så känslig för smällar och skador. Han är ju ett stort lejon i vårat centralanfall som stångas med allt och alla. Underbar inställning och direkt avgörande prestationer. Han gör dessutom flest mål av nästan alla centrala anfallare i världen. Sedan är det små marginaler om man gör mål på de chanser som skjuter oss vidare i CL eller inte. Det viktigaste är ju den stora bilden och den kan inte vara tydligare: Suarez är den optimala anfallaren för Barcelona just nu och minst en säsong till. Problemet i Barca är väl att mittfält och backlinje saknar precis det som Suarez har. Fysik och jävlaranamma. Varför är t.ex. Piqué sådan jävla mes?! Han som älskar klubben så jävla mycket och vill bli president en dag. Dessutom växt upp med Puyol. Vart fan var han mot Juventus?? Jag älskar han och tycker han är bra men fyfan, om han ändå hade inställning á la Puyol/Chellini/Ramos t.ex.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2017-05-10 14:32
Vi kmr inte hitta en bättre 9. Kolla bara på Real där Benzema har gjort 9 mål. Lewandowski hade inte varit lika rörlig i Barca. Suarez är bendnter klass ok det var därför han mördade i PL och gjorde 30+ mål. Liverpool var nära att vinna för första gången PL bara pga honom. Det finns ingen som ägde den ligan som han gjorde.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 14:23
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Reymar
2017-05-10 14:22
Problemet med Suarez är att hans bollbehandling och passningspel är Bendnter klass, är jäkligt frustrerande att se hur han gång på gång förstör många anfall. Sen känns han tyngre än tidigare vilket gör att han inte är lika rapp vid löpdueller. En bytesaffär med Verratti hade jag inte tackat nej, PSG ägaren hade förmodligen gått med på en sån deal.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 14:21
Nope. På Barças officiella hemsida står det annat. Luis Suarez är 1.82 cm lång och väger 86 kg. Notera att det var vägning inför säsongen. Väger säkert mer nu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-10 14:09
Samtidigt så spelar Suarez fram till flest mål. Suarez har alltid varit kantig och sumpat enormt många lägen oavsett hans vikt som enbart ligger på hela 81 kg. Men enkelt att lägga märke till hans kantiga teknik bland lirare som Messi, iniesta och busken. Han är ju inte den förste direkt, Zlatan och Alexis framstod lika kantiga i Barcelona och dessa herrar stämplas som enormt tekniska...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 14:01
L.A.M Men har samtidigt missat mest solklara lägen i ligan denna säsong. Löpningar fine men han missar ju massvis med chanser som Messi lägger upp. Nog är en del av orsaken övervikt som påverkar hans teknik.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-05-10 13:53
Suarez är en av få anfallare som både är extremt rörlig där han ständigt hotar i djupled samt bidrar i presspelet, och otroligt stark där han kan ta emot bollen och hålla i den mot vilken jätte till försvarare som helst. Att då klaga på hans fysik när han springer både fler löpmeter samt tar mer intensivare löpningar än både Messi och Neymar, fler än de flesta i laget för den delen också, är oerhört orättvist. Alla culés kan nog hålla med om att han inte varit lika framträdande den här våren som tidigare säsonger men hans engagemang och inställning tycker jag definitivt inte att man kan anmärka på.
Barcelona Katalano
2017-05-10 13:45
@Reymar:


Så den del av hans citat som löd: " vi behöver krigare bland finlirare." Den struntade du helt i? Där han faktiskt ger dig svaret på frågan som du ställer ovan.
Barcelona Reymar
2017-05-10 13:38
"Inställningen, attityden och offerviljan har vi inte i Barcelona och behöver det. Han är ju en knubbis men likt förbannad så är han en av dom som springer mest".

Jaha så numera bedöms spelare utifrån offervilja och löpmeter. Då kan vi sälja av Messi och Iniesta för dom brister i dom ovannämnda kriterierna och ersätta med Diego Costa respektive Kante, för vem fan bryr sig om teknik och passningspel så länge man gör ett hästjobb.
Barcelona Katalano
2017-05-10 13:38
Blaugrana91 Jag håller inte med. vad får vi ut av ökade intäkter om utgifterna ökar lika mycket? Visst ska messi ha bäst lön i världen då han är bäst i världen, men varför ska Rakitic ha bland de bästa lönerna av alla mittfältare i världen när han inte är alls visar den nivån på planen exempelvis. Vi har skyhöga löner på varenda spelare idag vilket har blivit en ond spiral där lönerna höjs alldeles för ofta. Nya spelare i klubben ger vi också för höga löner. Det är pga dålig management som lönerna är så höga och att motivera att vi behöver extra intäkter pga lönerna är bevis på brist av kompetens av vår ledning. Vi har som sagt världens bäst betalda trupp idag, men spelare för spelare så är vi inte i närheten av det bästa laget längre. Folk här inne har tjatat mycket om hur bred trupp Real har exempelvis, att de har 2 världsspelare på varje position. hur kan real ha lägre löneutgifter än oss då, när de har så bra spelare individuellt? jo, pga bättre ekonomisk planering och management.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 13:34
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Trots att Suarez ger mig huvudvärk och magsmärtor varje gång han har bollen så värmer han mitt hjärta varje match. Inställningen, attityden och offerviljan har vi inte i Barcelona och behöver det. Han är ju en knubbis men likt förbannad så är han en av dom som springer mest. Att bli av med Suarez är tabu, vi behöver krigare bland finlirare. Men nästa år ska fan ligga på 50 mål han sumpar alldeles för bra chanser för ofta. [/QUOTE] Fast vad är det för inställning man har till fotboll om man inte ens tar hand om sin kropp som fulltidsproffs? Fattar han själv inte det eller är det mat fotboll som gäller? Det är inte ok att se ut som en pensionerad fotbollsspelare som ska lira välgörenhetsmatch när du är spelare för FC Barcelona och tjänar dom pengarna. Du kommer få se fler sumpade chanser om Suarez inte går ner i vikt. Lättare kropp och han kommer ha bättre teknik, allting kommer gå mycket snabbare och lättare för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-05-10 13:29
Kanske folk nu förstår varför ledningen lägger ett sånt stort fokus på att öka ekonomin, jo pga. lönerna. Vi har några av världens bästa spelare i laget och dessa blir säkerligen ständigt uppvaktade av andra klubbar, för att inte tappa dessa spelare måste klubben erbjuda konkurrenskraftiga löner. Messi älskar Barca, men man är naiv om man tror att lönen inte spelar någon roll i hans val av klubb. Sedan är det ju så att Barca har inga rika ägare som kan backa upp dessa kostnader utan behöver hitta andra lösningar för ökade intäkter, exempelvis tröjsponorer, högre biljettpriser, arenasponsorer osv. Sen kan ju vissa fortsätta att hävda att Bartomeu gör detta för att det är kul och för att förstöra klubben, men sanningen är att det är en nödvändighet. Allas favorit Laporta hade fått ta samma beslut om han hade varit president idag... Slutligen måste jag bara säga att jag tycker det är löjligt när man sitter och gnäller på det faktum att Alves lämnade klubben. Om man säger så här, Alves var knappast populär härinne sin sista säsong, vill minnas att kommentaren "Alves kan verkligen inte slå ett inlägg" var en ganska frekvent kommentar... Att han nu gör det bra i Juve är ju givetvis kul för honom, men är ju inte direkt ovanligt att spelare kan få en nytändning vid ett miljöombyte... Det enda jag stör mig på är det faktum att vi inte ersatte honom på en gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-05-10 13:27
Man ska inte glömma att Messi bringar stora pengar till klubben genom tröjförsäljning, bildrättigheter, reklam mm . Det är det som gör att Messis lön blir hög, dvs det som han själv bidrar till att bringa till klubben. Finns det någon statistik över hur mycket pengar Messi drar till klubben, tex på sålda tröjor ? Jag var på två matcher i Barcelona och observerat att nästan alla bär Messi tröja. Min sälskap köpte alla en Messi tröja senast, vissa med hemma och andra med bortaställ och det i Barcas officiella shopp vid arena. Där fanns fler människor än på Willys. Jag tror personligen att Barça tjänar mer pengar på Messi än vad klubben betalar honom i lön.
Barcelona Den vise mannen
2017-05-10 13:26
Blaugrana91 Tack för ditt svar! Slog vad med mig själv att du vara ngn form av ekonom. Har du några bra tips på ngn billig resa runt Medelhavet i juli. ;-))
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: