/spanien/barcelona/forum/5543.aspx/spanien/barcelona/forum/5543.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Diar Shekha
2014-04-15 21:40
Vampiro Det låter som ett april skämt. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-04-15 21:30
På tal om ingenting men man undrar verkligen hur Jonathan dos Santos fick ett A-lagskontrakt med FC Barcelona. Han har tydligen kontrakt till 2015, hur kan man motivera det?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-04-15 20:36
9. Dagens siffra.
Barcelona DM1982
2014-04-15 20:33
@Rambla~:


Som jag har förstått det så kommer utlåtandet från CAS precis innan fönstret öppnar. FIFA kommer svara rätt snart och det är 99 % på att de kommer att hålla kvar förbudet för övergångar, hoppet ligger hos CAS.
Barcelona Rambla~
2014-04-15 20:23
Lyssna på senaste podcast-avsnittet, La Liga Weekly - Apr 14, av Revista de la Liga. De disktuerar bla Barcas olika transfer-misstag under de senaste åren. Man blir snarare ledsen och bedrövad än arg, över hur klubben har missköts. Det gör faktiskt riktigt ont. Sådana amatörmisstag ska inte få göras på denna nivå.
Barcelona Diar Shekha
2014-04-15 20:20
@ProvyHernandez: Dortmund has extended Gundogan's Contract to 2018. [Bild]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-15 20:19
Att inte få värva men ändå få sälja spelare verkar ju helt orimligt kan jag tycka. Fast jag går inte emot någon som är 99,9% säker. :)
Barcelona Gio Style
2014-04-15 20:17
DM1982
Jag är 99.9% säker på att det gäller spelarförsäljningar oxå.
99.9% säker på att jag läste det på FIFAs hemsida.
Barcelona Gio Style
2014-04-15 20:16
Best chance conversion rates in top 5 European leagues (15+ goals): Y. Toure (34%), A. Sanchez (30.9%), J. Drmic (28.1%), D. Costa (25.7%).

Detta trodde inte många här va? ;)

Angående FIFA-banen, när får vi besked gällandes vår överklagan?
Barcelona Rambla~
2014-04-15 20:13
Är du säker angående CAS? Det är väl Fifa som svarar precis innan transferfönstret öppnar. Klubben hoppas ju på uppskov när de sen överklagar hos CAS? Hm, eller har jag fått det hela om bakfoten?
Barcelona DM1982
2014-04-15 20:10
@Rambla~:


Jag är 99,9 % säker på det, läste runt bland olika tweets. Domen handlar om att FIFA inte kommer godkänna spelarregistreringar TILL klubben, den säger inget om spelare FRÅN klubben. Kan bli en intressant sommar om domen står fast, Barcelona kommer få ett svar från CAS precis innan transferfönstret öppnar i sommar.
Barcelona Rambla~
2014-04-15 20:08
@DM1982:


Är det verkligen så? Är du säker?

Fy fan, snacka om att vi riskerar att tappa flera viktiga spelare utan att kunna ersätta dom.
Barcelona DM1982
2014-04-15 20:06
Rambla~ Jo, sälja kommer de få göra. Sedan så är det bara att lägga ner pratet om Klopp, finns inte en chans att han kommer. Sedan så kittlar tanken på att Lucho kommer tillbaka som tränare, tror att det kan bli lite Pep-effekt över det. Känns som om han är redo för a-laget nu.
Barcelona Rambla~
2014-04-15 20:06
Laudrup? Ni måste skoja? Fotbollsvärldens största bluff. Han är ingen stor tränare. Tappar alltid omklädningsrummet under andra säsongen. Hans träningsmetoder är enligt många kommentarer i efterhand rent mediokra. Jag tror det hade blivit katastrof med Laudrup.
Barcelona Diar Shekha
2014-04-15 20:05
Rambla Jaha. Jag har för mig att jag läste det på twitter men jag kan ha fel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-15 20:05
Cameroonians Han gjorde ett alldeles förträffligt jobb med B-laget. Vill minnas att vi stundtals under hans sista år innan Roma-flytten låg på uppflyttningsplats vilket är en enorm prestation även om man inte får ha sitt A och B lag i en och samma division. Deulofeu, forumets B-lags hök, har säkert bättre koll på den detaljen, men helt superb var Enrique hursomhelst. Nämnde Klopp ryktas om att vara en av kandidaterna ifall Tata lämnar, och jag hade accepterat honom även ok jag inte tror att han hade klarat oss lika bra som han hanterar Dortmund. Men om katten själv får välja så vill jag keep it in the family, the Barca way helt enkelt. De Boer och Enrique m fl. lockar mig bra mycket mer än dom namnkunnigare tränarna i Europa. Många härinne irriterar sig på den filosofin och tycker att det hindrar oss från att kliva framåt men jag håller inte med alls. Vi behöver ändra helt andra saker för att kliva framåt, men det är en annan diskussion för en annan dag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-15 20:03
@Diar Shekha:


Sälja spelare får de väl ändå inte göra? Alla transfers är helt förbjudna som jag fattat det.


Klopp? Han som hellre kollade på tennis än såg Barca spela fotboll? :D
Seriöst, han har ett långtidskontrakt hos Dortmund och verkar stormtrivas. Jag kan inte se honom lämna redan denna sommar. Är ni medvetna vad det hade kostat att få honom bryta kontraktet med Dortmund? Ja, såvida han inte har någon klausul i sitt kontrakt men det blir ju bara gissningar.

Vår fotbollsfilosofi skiljer sig alldeles för mycket jämfört med Klopps. Snacka om kulturkrock för honom dessutom. Det kan bli ett fiasko. Jag tror mer på en Luis Enrique. Huruvida det är en bra lösning låter jag andra bedöma. :)
Neymar11
2014-04-15 19:56
Tycker att folk sätter en defensiv stämpel på klopp för fort Enda gångerna han har spelat defensiv är mot riktigt stora lag, med all rätt då lag är som svagast vid omställningar i emot sig. Och han Dortmund är ju trots allt en underdog när det gäller spelare och kapital Men när väl ser hur dom spelar så ser man hur passnings skickliga dom är. Oftast 1-2 touch med mycket rörelse, och riktigt fantasirika i sista tredjedelen. Så finns inget som säger att klopp inte skulle kunna få till "tiki-taka". Då det ska spelas fort med få touch på bollen och bollen alltid i rörelse. Tror att Klopp skulle kunna fixa det utmärkt, tiki-taka + kontringsfotboll. Vi behöver verkligen bli mer varierade. Han kunde med dussin lirare på mitten spela ut real Madrid och det säger en hel del Vårt problem är att vi inte har spelare i rörelse och för bollkära lirare (Alves) Men den jag vill hänga ut allra mest som JAG tycker gör vårt spel långsammare är Serigo. Han ska alltid hålla i bollen för länge och alltid försöka göra någon seg dragning. När vi var som bäst använde han Max 2 touch oavsett situation
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-04-15 19:42
the cameroonians Ja, Barcelona får värva tränare, ta hem utlånade spelare samt sälja spelare om nu FIFA inte tar bort sin dom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2014-04-15 19:38
Om ny Martino inte skulle fortsätta hoppas jag att ledningen tar in en tränare som har stark anknytning till klubben och som med sin passion kan avkräva hårt jobb från spelarna.

Mannen för detta tror jag kan vara Lucho Enrique.

Dels för att han har attributen som jag nämner, men också för att han gillar mer fysiskt spel (vilket vi inte minst såg när han coachade B-laget) och dessutom föredrar 4-3-3 som spelidé.

Med det sagt så hoppas jag ändå att Tata stannar och att han får utrymme att coacha laget på sitt sätt och gehör för de värvningar han vill göra. Om vi nu får värva alltså.

Och det är ju i sig en intressant tanke, får klubben värva en ny tränare om FIFAs dom står fast?
Barcelona Diar Shekha
2014-04-15 19:18
Jurgen Klopp är en fantastisk tränare men jag tycker att inte att han är rätt man för oss. Klopp's stora framgångar med Dortmund har varit snabba omställningar och inte så mycket bollinnehav, lite mer som tolken's filosofi. Saken är bara att Klopp är mer sympatisk och tränar ett underbart lag med underbara supportrar. Jag är inte lika "hypad" över dessa rykten om Klopp för att jag är inte säker på att han kan spela vår filosofi. Stora tränare brukar inte betyda pokaler och champange-fotboll per automatik, sen har han kontrakt till 2018 och skulle vara mycket dyr att lösa ut. För mig finns det två tränare som jag gärna ser här om Tata Martino lämnar och det är De Boer och Laudrup. De Boer har varit fantastisk med sitt Ajax och de spelar nästan likadant som oss. Det jag gillar mest med honom är att han har temperament och vi behöver en sån här som kan stå upp mot spelarna för just nu känns det som att spelarna har mer roller än Tata i laget. Här har vi en kille som har handplockats av Johan Cruyff och det är aldrig fel att värva såna. Laudrup gjorde magiska saker med Swansea, han slog nästan alla topplag på bortaplan och vann en titel med de med ett ganska bra possesionspel och en svag trupp. Precis som De Boer och Guardiola så har han spelat i klubben och kan en hel del vilket är ett stort plus. Den stora frågan är om han kan handskas med stora stjärnor med tanke på att han bara har tränat mittenlag i sin karriär.. För mig personligen så borde han iallafall vara en stark kandidat. Jag hade gärna sett Roberto Martinez här men tyvärr, han har många år kvar på sitt kontrakt och har precis "landat" i Everton.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitán - El tiburón
2014-04-15 19:18
Jag värderar faktiskt inte "tiki-takan" så högt om jag får vara ärlig. Anledningen till varför jag lockades till Barça var synen om en offensiv fotboll där det handlade om att underhålla och göra mål.
För mig är essensen i fotbollen (vare sig Barca eller ngt annat lag spelar) att publiken ska få se på en "show". Supportrar betalar inte dyra pengar för att åka till Camp Nou och börja gäspa. Jag förstår givetvis att tiki-takan kan ha ett värde i sig rent taktiskt, men jag har alltid föredragit när spelarna väljer att spela mer direkt och riskfyllt. Öka farten, intensiteten och ge oss fans en anledning att återvända till arenan.
Barcelona petersays
2014-04-15 19:06
@Heywood Jablome - Andrés:


Faktiskt en ganska bra liknelse. Det känns mer som vi haft caretakers än coachar efter Pep. Det känns viktigt att vi har en tränare som utstrålar långvarighet, där vi redan från början kan tänka att den här personen kommer att stanna i många år. Hittills har reaktionen vid utnämningarna snarare varit att man spekulerat i vem som kommer när ta över när denna personen slutar. Jag kan tänka mig att det kan finnas en uppgivenhet, medveten eller omedveten, bland spelarna när det är rätt tydligt att det inte finns en klar plan från ledningen varken när det gäller tränare, spelare eller värvningsstrategi. Det saknas en kapten såväl på planen som vid sidlinjen och i styrelserummet. Ingen styr skutan.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-15 18:58
Folk pratar om svåra omklädningsrummet. Barcelonas omklädningsrummet just nu måste vara en omöjlig uppgift för tränare utan personlighet.

Zlatan kallar våra spelare för skolpojkar. 'I'd already got the impression that Barcelona was a little like being back at Ajax, it was like being back at school. None of the lads acted like superstars, which was strange. Messi, Xavi, Iniesta, the whole gang - they were like schoolboys. The best footballers in the world stood there with their heads bowed, and I didn't understand any of it. It was ridiculous.'

Förstår inte hans resonemang. Säger inte det mer om deras personlighet? Att tre av världens bästa spelare (på den tiden) var villiga att förbättras och lyssnade noggrant på tränaren? Jag vet inte vad han förväntade sig, men det bevisar att Barcelona var ett för stort hopp för Ibrahimovic.

Men han har helt rätt att våra spelare var som skolpojkar under Guardiola för att efter att Pep valde att lämna har klassrummet styrts av vikarier och vi alla vet vad som sker i ett klassrum när läraren är borta.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-15 18:52
Intressant diskussion ni har om spelsystem och filosofi och framför allt om tiki-taka.

Min åsikt kommer alltid att vara att tiki-taka är vägen för Barcelona för att nå verklig framgång. Det är vad klubben ska stå för och vad den alltid ska försöka att uppnå.

Sedan är frågan vad är ens tiki-taka? Har vi alltid spelat tiki-taka? Jag har följt klubben sedan 98-99 och vad jag kan minnas blev jag medveten om vad tiki-taka var när Guardiola var tränare för klubben.

Tiki-taka är en utveckling av den holländska total fotbollen som blev katalansk. Guardiola kunde predika för att tiki-taka var den rätta vägen för klubben, för spelare och fansen. Han har det tillräckligt mycket ethos för att göra det.

Martino kan inte det. Dels för att hans bakgrund inte tillåter det, men också för att spelarna är annorlunda nu än vad de var under Pep. Därför behöver han utveckla tiki-taka. Och om man tillför mer vertikalt spel och 'rakare spel' (ett uttryck som jag hatar då Barcelona under Pep kunde spela lika rakt som vilket annat lag som helst) så går man inte ifrån tiki-taka.

För vissa är nog tiki-taka en form som är bestämd och fast, men som Guardiola uttryckte det, lite för enkelt, att laget spelar tiki-taka 'för att det är det bästa sättet vi kan vinna matcher'.

Nu gäller de att hitta ett spelsätt som gör att vi på bästa sätt kan vinna matcher. Tiki-taka är inte död för att en idé kan aldrig dö ut, men den kan ignoreras och glömmas bort. Det var nära 2008 när vi var ett ja från Joan Laporta att få in Mourinho i klubben.

För att knyta ihop säcken: Barcelona måste förändras. Peps version av tiki-taka fungerar inte utan honom. Tata Martino/Klopp eller vem det nu blir nästa säsong ska uppmuntras till att spela tiki-taka, men ska ha idéer starka nog för att övertyga spelarna till att den utvecklade versionen av tiki-taka är vägen framåt nu. Om det blir mer vertikalt, en anfallare i spelet, mittbackar som i grunden är mittbackar så är det upp till honom.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-15 18:52
Lion24 Bra inlägg. Klopp hade varit intressant om nu Tata lämnar men han är bra på att implementera en underdogmentalitet i sina spelare. Den uppgiften lär bli svår i Barca om vi nu inte byter ut 75 procent av startelvan med nya spelare som inte vunnit ett skvatt och är hungriga och gärna i början av sina karriärer. Men om karaktärer som Messi, Iniesta, Pique, Alves, Busquets, Xavi m fl. stannar så blir det svårt för Klopp att göra de han är bäst på tror jag. Med det sagt, är man beredd att satsa långsiktligt med honom och fansen gärna tar ett mellanår (United fansens tålamod med Moyes visar hur svårt ett sådant senario är) så kan han slussa ut fönster för fönster och bygga en slagkraftig trupp lagom till 2016 då jag gärna vill tro att Barcelona återuppstår. För tillfället är det dimmigt och vad styrelsen än säger utåt i media så känner iaf jag att dom sportsliga ambitionerna verkar väldigt luddigt för tillfället och jag undrar om det skulle passa Klopp. Allt detta under förutsättningen att Tata lämnar förstås.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Sir Alexis
2014-04-15 18:47
HAHAHA!
Barcelona Gio Style
2014-04-15 18:43
zick9 Fast å andra sidan har Puyol vart slut enligt alla i 2 år nu men likväl motbevisar han oss gång på gång. Självklart är han ingen starter men jag tror att det kan bli ett genidrag i ett El Clasico. Vem kan på rakt arm komma ihåg när Puyol gjorde det dåligt i en El Clasico senast? Han steppar alltid upp i just dem matcherna. Jag förstår mycket väl att det är en chansning men det är en minst lika stor chansning att starta med Busi ju. Min röst går till Puyi om han är spelklar.
Barcelona petersays
2014-04-15 18:42
Barcelonistas Vilket misogynt lite ärketroll du är! Delar du tiden mellan att skriva här och på Avpixlat eller? Precis som att hålla rasistiskt skitsnack borta från forumet så bör vi hålla kvinnohat på samma avstånd. Det här handlar om fotboll, inget annat. Tror du på allvar att Shakira förhäxat Pique så sök hjälp. Jourhavande Medmänniska finns i telefonkatalogen. Dina inlägg balanserar ständigt på gränsen mellan idioti och regelbrott och det är ett under att du inte fått syna rött ännu. Skärp dig nu och diskutera på ett normalt och medmänskligt sätt!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zick9
2014-04-15 18:26
Om Puyol spelar så kan det bara sluta illa. Han har varit dålig de gångerna han har blivit satt på prov. När han dessutom inte har spelat match på 1,5 månader samtidigt som han överhuvudtaget inte deltar på lagets generella träningar så kan man inte göra annat än att önska att han finns utanför startelvan imorgon. Jag älskar Puyol men just nu kan han inte spela en så pass svår match.
Annons: