/spanien/barcelona/forum/5535.aspx/spanien/barcelona/forum/5535.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2014-03-29 15:05
Bra elva, ingen underskattning.

Atletico har ett jobbigt spelschema nu, Athletic borta ikväll och Barcelona borta på tisdag. Tajt schema. Lite bättre för Barcelona som har tre matcher i Barcelona (Espanyol inräknat).
Barcelona AndreD
2014-03-29 14:59
Barcelona line-up (official): Pinto - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Cesc - Pedro Messi Neymar

Mascherano från start, så jävla underbart :)
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-03-29 14:13
Vi har en grym jävla match framför oss, VISCA Barca :D så jävla taggad att ja hade velat hoppa in och spela :D
Postat via SvenskaFans-appen
Cule4ever!
2014-03-29 14:11
Off Topic: I den första matchminuten mellan ManU och Aston Villa så åkte ett plan förbi Old Trafford med en banderoll där det stod "Wrong One - Moyes Out".

Var inte långsiktighet en del av den berömda "The United Way" eller fungerar den bara i medgång?
Barcelona Leo y Cesc
2014-03-29 14:07
Ser att många tidningar håller Iniesta utanför startelvan, är han skadad? Hoppas innerligt att han startar eller är med på bänken för att kunna komma in och ändra ifall det behövs. Iniestas form senaste tiden har varit oändligt hög och man kan inte kräva mer utav honom, trots att han och hans fru förlorade deras barn för cirka 2 v sedan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-29 14:04
Gabriel (Barcelona) Tror att iniesta får hoppa in om det börjar krisa. Jag tror inte Tata vill riskera en skada på honom med tanke på att vi möter Atletico i CL och det är viktigt att han är frisk och pigg då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-29 13:32
Jag tycker inte alls om att Iniesta saknas från start idag, han är just nu vår viktigaste spelare (ja, viktigare än Messi). Jag hoppas inte att Tata valt att vila honom just för sakens skull utan att det isånnafall är en säkerhetsåtgärd för han kommer att behövas idag. Spelet flyter på tusen gånger bättre med Andrés. Personligen hade jag föredragit att han startade och att vi säkrade vinsten en bit in i matchen och att vi sen bytte ut honom, för jag är ändå helt säker på att han kommer att behövas och bytas in. Det finns matcher man kan börja med Andrés på bänken, en bortamatch mot Espanyol är inte en utav dem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-29 13:28
1899 (Barcelona) Keita är tusen gånger bättre än Roberto. Nu förespråkar jag ingen värvning av Keita, men han hade varit nyttigare Roberto i dagsläget.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1899
2014-03-29 13:19
Cule4ever! (Barcelona) 2014-03-29 12:39 Keita är riktigt riktigt kass och han är inte välkommen tillbaka att stjäla tid av andra som är bättre, vilket han gjorde i flera år..
Postat via SvenskaFans-appen
Cule4ever!
2014-03-29 13:19
@B-Guden:

Han skulle åtminstone tillföra en hel del som komplementspelare till skillnad från merparten av våra reserver i dagsläget, av att döma hans insatser i Valencia så håller han än. Är helt enig med dig gällande bägge faktorerna

PS: Märkligt att jag inte kunde posta videon direkt..
Barcelona Himne del Barcelona
2014-03-29 13:16
påfågeln

Jag tror egentligen inte det handlar om att någon löper smartare än någon annan utan att de löper smart fast på olika sätt. Neymars löpning i El Clásico där han kunde ta med sig bollen i fart och bryta in före Ramos och framtvinga en strax är en egenskap jag menar att Neymar tillför ytterligare som inte Pedro har. Tycker helt enkelt att Neymar är bättre i löpdueller över längre sträckor än någon annan i dagens Barcelona.

Men helt riktigt, kan Neymar utveckla den biten ytterligare vilket han kommer att göra ju mer tid han får tillsammans med så många briljanta passningsspelare.

Sen tycker inte jag att det finns någon motsättning mellan att vara en spelare som ska ha boll och en som ska gå i djupled även om din jämförelse är korrekt. Neymar ska visserligen ha boll, men han behärskar även djupledsspelet och det är om man kan kombinera båda dessa som man kan bli en spelare som sticker ut, även i ett lag som Barcelona.

Men håller med. Det är en alldeles utmärkt anfallsuppsättning, som fungerar bra. Men som kommer att kunna fungera ännu bättre.
Barcelona B-Guden
2014-03-29 12:45
@Cule4ever!:


Nej inte jag, isåfall om han kom gratis då och inte har för hög lön
Cule4ever!
2014-03-29 12:39
Glömde posta Keitas rekordmål igår.. Edit: Hur många av er skulle vilja se honom i truppen inför nästa säsong (givetvis med kontrakt på 1 år)?
Neymar11
2014-03-29 12:36
Påfågeln Hm va? När löpte pedro smart i djupled? Aldrig sett han göra en smart löpning, mest att han att han håller bredden bara Neymar löper smart redan, speciellt i djupled. Kolla matchen mot celta, första målet hur jävla smart Sanchez och neymar löper
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-03-29 12:20
Idag kan vi vara Ligaledare om vi bara gör vårat jobb och vinner matchen, för Atletico kommer inte vinna borta mot Bilbao. Madrid lär vinna enkelt mot Rayo. Har tippat Barca -2 mål på oddset 3.0 så jag tror och hoppas på en komfortabel 0-3 vinst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2014-03-29 12:16
Himne del Barcelona: Något som Neymar kan utveckla är väl att löpa smart, typexemplet på det måste ju vara Pedro. Man märker ibland att han inte riktigt kommer rätt och inte synkar sina löpningar med när passen ska komma, något som såklart blir bättre med tiden när han får spela in sig i laget. Neymar är en spelare som ska ha boll, medan Pedro och Alexis löper mera i djupled. Dock kan de alla utvecklas ganska mycket, och fyller alla sin funktion.

Fantastiskt att kunna ha tre så bra och olika spelare bredvid Messi, och i princip ingen kan vara garanterad att starta. Offensivt finns inte så mycket problem i laget, det är mera defensivt som problemen finns..
Barcelona NoGo™
2014-03-29 11:56
@Zyzz - U mirin brah?

Tänkte också på de faktiskt. Han har ju tränat normalt under veckan. Känner också att vi hade behövt Don Andrés på planen idag, från start alltså. Men räkna med att han kommer komma in om spelet sviktar. Han kanske startar trots allt vi får se heh.
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
2014-03-29 11:53
Jag har inte sett Iniesta i en enda possible line-up idag. Undra om han fortfarande har lite känningar då? Han har ju varit den bästa spelaren tillsammans med Messi de senaste matcherna, så det vore kanske dumt att inte spela honom i en viktig match som den i eftermiddag. Vad tror ni?
Barcelona NoGo™
2014-03-29 11:42
Messi didn't score in the 3 Liga away games he played with Barcelona against Espanyol at the Cornella stadium #fcblive [via md sport]

De är på tiden idag då!!
Barcelona ElTriplete
2014-03-29 11:32
Fan vad nervös match idag.. Missar den då jag kommer sitta på flyget men när jag landar runt 18.10 hoppas jag att vi vunnit matchen! Vi har fått en andra chans, vi får inte sumpa den nu. Varje match är som en final nu. Hoppas spelarna är medvetna om det och tänker i samma banor! Pinto, vi tror på dig. Du blir en bra ersättare till Valdes! VISCA!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz - U mirin brah?
2014-03-29 11:29
@burrow:


Haha tjejen gråter för att han friade och killen gråter för att han fick vidröra gräset på Camp Nou :D
Barcelona Himne del Barcelona
2014-03-29 11:17
( Xaviesta ) Så underbart mer någon som kan föra en intressant diskussion med ett vettigt resonemang. Du har full koll på läget och bekräftar egentligen det jag precis skrev. Att Neymars roll innebär ett mer direkt djupledshot än Alexis och Pedros vars roller mer handlar om att dra isär motståndarna. Jag har aldrig påstått att jag kräver samma av dessa båda som Neymar, Tvärtom resonerar jag fritt kring att Neymar tillför en NY dimension till Barcelonas anfallsspel, en dimension som varken Alexis eller Pedro erbjuder. Din beskrivning av deras respektive roller stämmer fullt ut. Neymar är inte i närheten av Pedro och Alexis när det gäller att bredda och se till att Barcelona har kontroll på matchen. Håller med dig fullt ut och det är precis det här som var min poäng, Jag vill vara absolut supertydlig med att jag inte underminerar Alexis eller Pedros arbete på något sätt. De är precis den typen av spelare som jag vill ha i Barcelona. Deras mentalitet på och utanför planen är föredömlig. Det är för mig inget resonemang om Alexis och Pedro ELLER Neymar. Utan istället diskussion kring hur Barcelona kan kombinera dessa roller på ett sätt som utvecklar lagets anfallsspel till ett mer dynamiskt och mer svårläst spel för motståndarna.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-03-29 11:01

Om en av det här ska säljas vem hade ni valt?

Tello, Mascherano, Song,

Hade valt Song..Då Mascherano kan axla Pivoté rollen och mittbacksrollen..Song som mittback funkar inte.

Och om två säljs?

Tello, Song, Tello då vi har nog med defensiva värvningar att göra.
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-29 10:57
Förutom Ronaldos straff va domaren fläckfri. Jag brukar inte gilla undiano för att han blåser sönder vissa matcher men i el clasico va han klockren. Han skyddade alla spelarna från ful spel och vågade döma straff något många domare hade fegat ur. Madrid sätter press på domarna för att skydda sig själva och för att få fördelar i kommande matcher.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-03-29 10:26

Om ni hade fått välja två spelare att behålla till nästa säsong, Vilka hade ni tagit?

Av dessa:

Rafinha,Deulofeu, Sergi Roberto, Afellay, Cuenca, Dos santos.

Hade valt Rafinha och Sergi roberto..Ett svårt val då jag är nyfiken på se vad Afellay hade kunnat göra nästa säsong (Erbjuder lite annorlunda egenskaper) Men Sergi förtjänar en chans till enligt mig.

Deulofeu Får stanna i Everton en säsong till, Hoppas någon är villig att köpa Dos santos annars får vi låna ut han till Celta som Rafinhas ersättare..Tror faktiskt Tata hade velat behålla Afellay..Men en försäljning vore nog bäst för alla parter..Cuenca utlåning.

Om Tello försvinner till sommaren så kan vi ta tillbaka Delo..


Neymar11
2014-03-29 09:30
Asså helt ärligt, vad gjorde domaren fel i el classico förutom Ronaldos straff? Är det något jag har missat eller, all den jävla propaganda dom idioterna kör mot domarna är patetiskt. Jävla dåliga förlorare För det första jag har aldrig sett någon här inne fråga efter vem som dömmer matchen. Då det är irrelevant om vem som dömer så länge någon dömer Men hönsen kollar efter domare veckor innan för att förberedda ursäkter vid förluster
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitán - El tiburón
2014-03-29 07:54
För er som inte kan få nog av El Clasico videos =)
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-29 03:31
Himne del Barcelona Tappert försök men nu måste jag stoppa dig innan du svävar iväg för långt bort från sanningen, med all respekt förstås :) Både Pedro och Alexis löper väldigt smart, väldigt ofta. Och väldigt snabbt. Sådär på rak arm kan jag nämna senaste matchen där Alexis löper rakt mot mål från sin kant och serverar en perfekt boll på one-touch som kysser Messis fötter, som i sin tur lägger upp den för Neymar (dessvärre för brant) som bränner ur trång vinkel. I andra halvlek stod sedan Pedro för flera löpningar framåt i banan också, dels i kontringar och dels på egen hand. Jag tycker att du underminerar grabbarnas arbete på plan, speciellt då dom är bland som snabbaste i truppen också. Sedan har det mycket med rollfördelningarna att göra. Alexis och Pedros primära uppgifter på planen är att bredda och dra på sig motståndare för att öppna upp centralt för trollkarlarna med Messi i spetsen. Neymar är däremot inköpt för att skära in, utmana oftare och stå för det oväntade. Att kräva exakt samma saker från alla tre fungerar således inte. Isf kan jag vända på det: Neymar är usel på att bredda. Han väntar in Alba alldeles för sällan. Han har aldrig tålamod att passa sidled för att få bollen att gå runt igen och låta laget hitta en öppning nån annanstans. Han gör för många enkla felpassar, osv osv. Nej. Man måste ta hänsyn till vilken roll varje spelare har. Dom dom besitter alla olika egenskaper och står för olika funktioner. Därför tycker jag att det är fel att säga att Neymar gör det bättre då Alexis och Pedros huvudsakliga uppgift inte är att utgöra ett direkt hot. Däremot håller jag med dig om att Neymar infriat förväntningarna såhär långt, både poängmässigt och stundtals spelmässigt. Jag var mer rädd att hans fantastiska lekfullhet och talang skulle hämmas, kanske tom kvävas, av Messis blotta närvaro på planen när han värvades än att han skulle ha diverse acklimatiseringsproblem, men så har det inte blivit. Om något så verkar Messi älska sin nya lekkamrat på planen och söker honom med smörpassar oftare än man förväntade sig. Någon flopp är det alltså definitivt inget snack om, och det kommer att bli ännu bättre till nästa säsong. Killen har ingen ålder alls och man kan inte hjälpa att få Dinho-vibbar av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Himne del Barcelona
2014-03-29 00:47
Gio Style Ja, de har snabbheten men löper inte lika smart som Neymar även om jag gillar både Pedro och Alexis. Hur ofta ser vi att Alexis och Pedro får en djupledsboll som de tar med sig i fart och sticker ifrån sina försvarare med bollen? Båda hamnar ofta isolerade på en kant där det ofta leder till att får spela bollen tillbaka eller sidled. De utgör enligt mitt sätt att se det inte ett lika direkt hot som Neymar som tillför en helt ny dimension i Barcelonas anfallsspel. LeoMessi Nej, de har snabbheten men utnyttjar den inte.
Barcelona LeoMessi
2014-03-29 00:29
Har folk fått för sig att Alexis och pedro inte är snabba?
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: