/spanien/barcelona/forum/5506.aspx/spanien/barcelona/forum/5506.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2014-05-12 13:14
57milj euro. Officiella versionen.
Neymar11
2014-05-12 13:14
Vad är det jag läser? Vi är ju för fan det laget med flest mittbackar Pique Batra Masche Puyol Adriano Busi Song Luiz välkomnar jag ifall han köps men behövs fortfarande en till
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-05-12 13:13
ElRaval & Neymar11 Holy shit jag råder er att ladda ner alla matcher och kolla på dem igen för ni verkar ha selektivt minne. Att han har höjt sig på slutet ändrar ingenting.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-05-12 13:13
Hoppas Messi gör hattrick mot ATM så han går om Penaldo.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-12 13:12
@LeoMessi:


Sett till allt som laget gått igenom vore man dum om man bara köpte 1 mittback.
Försvaret måste prioriteras och då räcker det alltså inte med 1 mittback, i nuläget har vi bara Pique och Bartra.
Ronaldinho the original
2014-05-12 13:01
Någon som vet hur mycket Barca betalade för Neymar exklusive skatte pengarna Barca betalade.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-05-12 13:00
Har inget emot om Luiz värvas men så länge han inte blir den enda värvningen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-05-12 13:00
Många som skrev att det var dumt av Barca att sälja Villa till just Atlético. Men läser man runt spanska forum och Marca's så kritiseras han sån in i h-e haha

Tyckte att man redan såg att han var slut sista tiden i Barca. Visst, han kanske gör en bra ibland men inget mer.
Barcelona BAGNACK & DONGOU
2014-05-12 12:58
Vi Barca fans måste vara världens ( jag vet inte vad jag ska kalla dt) för vi klagar oavsett vad laget gör, först vill alla ha mittback, sen nu när laget köper David Liuz så vill de flesta inte ha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-12 12:37
@Barca Barca:


Ni är absolut inte ensamma, jag väntar på att denna deal ska bli klar då jag tror han blir en stor tillgång.
Barcelona Barca Barca
2014-05-12 12:22
>The Reporter< Tack, trodde jag var ensam om att tycka att Luiz är sjukt bra mittback. Som du säger försvinner Mascherano kommer han lämna tom rum efter sig som blir ett helvette att fylla upp, mod, kämpaglödhet och vilja. Jag hoppas Mascherano stannar trots att allt pekar på att han lämnar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
2014-05-12 12:11
Gillar Luiz. Visst kan han gå bort sig och göra bort sig, men det kan alla. Titta Ramos igår. Luiz har det som bara marscherande verkar ha i dagens startelva, mod och hjärta. Han offrar sig för laget och ger alltid 110% i duellerna. Luiz är en grym mittback med boll, han är snabb, han är brytningssäker, duktig på huvudet och ett bra skott. Hoppas att han blir klar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2014-05-12 11:59
Tycker inte Luiz är dålig. Han är en riktig grym mittback och en kämpe dessutom, Hummels i all ära med Hummels kan vara lika nonchalant som övriga laget, vi har tillräckligt med dessa spelare i laget. Luiz och Laporte hade gjort mig nöjd på backfronten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-12 11:57
@NoGo™ :


Barcelona Andresito
2014-05-12 11:49
Känns lite oroande med alla Luiz-rykten från olika tidningar. Har alltid varit negativ till honom i Barca. Dock tror jag att spelarprofilen Zubi & Co vill ha är en aggressiv mittback, precis som Puyol och Mascherano, som kompletterar Pique som täcker ytor. Finns inte så många sådana etablerade mittbackar Hummels tror jag hade varit bäst just nu, Laporte bäst för framtiden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-05-12 11:33
Barcelona and Chelsea have reached a deal on the transfer of Chelsea player David Luiz (27) pending the approval of Luis Enrique. [md]

Jahopp...Hoppas El Mundo är ute i cyklar igen..
Barcelona knoxxx
2014-05-12 11:12
Xaviesta + Lion24

Men, förihelvete, använd er av PM!
Barcelona Canaletes
2014-05-12 11:11
haha så jäkla skön min på Alexis när han ska skjuta
Barcelona Dinho the artist
2014-05-12 11:07
Lugna er lite, helt onödig dispyt.

Lion24- självklart lönar det sig att vara trevlig framför elak?
Barcelona Lion24
2014-05-12 10:54
Xaviesta

Omöjlig att diskutera med? Jag vet inte om man kan hålla en bättre nivå än vad jag har gjort, eller har jag fel Les Rambles? Har jag verkligen varit så ond? Du stör dig på dom som skriver oneliners och skriver massa svordomar och kränkningar, med all rätt, men när någon inte håller med dig och sätter dig på plats så är den personen barnslig fastän den personen håller en relativ god nivå och diskuterar som en vuxen människa. När är man ''god'' nog att diskutera med dig Xaviesta? När man håller med dig, inte sant?

Angående det du skrev om Pep. Haha fick mig ett gott skratt, lovar. Jag tror garanterat att Pep sitter och ser på våra matcher med en otrolig smärta över att hans älskade lag spelar som dom gör. Spelare som går och ser ointresserade ut. Det här är lååååångt ifrån Pep Guardiolas stil. Pep menade att man ska vara ödmjuk när framgångar kommer och att man ska arbeta ännu hårdare (!) när det är mörkt och skevt, inte anordna grillfester Xaviesta. Komiskt att du nämnde Pep för skulle jag fråga Pep vad han tycker är en bättre väg att gå: jobba hårt och sluta upp med grillfester och lediga dagar eller spela fotboll halvhjärtad men ändå vara positiv och ha en falsk ''tro'' på laget så tror jag Pep hade gått min väg.
Barcelona Lion24
2014-05-12 10:43
Gio Style

''Det du måste förstå är att bara för att man inte spyr galla inne i ett forum så betyder det inte att man är nöjd med hur allt är.''

Och jag har problem med läsförståelsen men det är bra att du backar upp din ''vän'' precis som han gjorde för dig nån gång när jag och du diskuterade. Det lönar sig att vara trevlig och glad som du/ni men inte elak som jag, jag ska komma ihåg det :). Nu till ämnet. Det ända jag kräver är att man visar inställning och ger befogad kritik till laget och spelarna när de förtjänar det. Vadå ''spyr galla inne i ett forum'', när fan har jag skrivit att man bör göra det? Läs om mina inlägg. Jag har flera gånger tidigare skrivit att jag fördömer såna som ''spyr galla'' i ett forum och skriver massa svordomar över spelare och tränare. Sånt är barnsligt och jag lägger inte så stor vikt på såna personer. Det ända jag kräver är att man kritiserar på ett moget sätt vilket jag också indirekt skrev förra gången. Om du har problem med läsförståelsen så skriver jag det för 3:e gången på ca en timme: Jag uppmanar allihopa att kritisera spelare/tränare/ledning på ett moget och konstruktivt sett. Kommer sen någon och skriver ''Messi är sämst och ska säljas'' eller ''Tata är en bla bla'', ja då bryr jag mig inte så mycket om den personen för jag vet mycket bättre än så. Tips: gör så du/ni också, det kommer göra livet mycket enklare.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-05-12 10:36
Lion24 Äsch, du är omöjlig att diskutera med. Du gör alltid diskussionen till något personligt med den du snackar med och svävar iväg fullständigt samtidigt som det hägrar en oerhört barnslig ton över hela ditt inlägg. Jag har svar på alla dina frågor men vet att det är meningslöst att dela med mig av dom. Jag sätter P här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-05-12 10:29
Lion24 Det du måste förstå är att bara för att man inte spyr galla inne i ett forum så betyder det inte att man är nöjd med hur allt är. Som han påpekar så skriver redan 9 av 10 negativa saker här inne och 7 av dessa håller en alldeles för låg nivå. Då kan det faktiskt vara skönt med ett välformulerat inlägg som lägger fokus på annat. Det blir en trevlig balans. Han skriver ju rakt ut att han inte heller är nöjd med vart vårt spel är på väg osv. Det enda konstiga här är hur du hakar upp dig på folks inställning. Du förstår säkerligen själv att den individen du lär känna genom Les Rambles bara är ett ytligt skal av individen. Om han säger att han tar sin kritik privat så är det så, det vet han bäst själv och det har du egentligen ingen aning om. Jag fördömer oneliners och svordomar men likväl står jag och skriker när jag kollar på våra matcher. Handlar om att inte sprida mer dynga än vad som redan sprids, balans Lion24. Whooosaaa :)
Barcelona Gio Style
2014-05-12 10:21
Innan jag går och lägger mig så vill jag bara säga det att:
Atletico har tappat många poäng på slutet, Barca har tappat många poäng på slutet, Real har tappat många poäng på slutet.
Inse att vi inte är lika överlägsna längre och huvudvärken blir mindre.
Elche är inte obesegrade dem 10 senaste hemmamatcherna för inget.
Atletico kryssade HEMMA mot MALAGA när de hade avgörandet i sina egna händer.

Behöver Atletico rensa i truppen? Nej.
Behöver vi rensa i truppen? Nej.
Vi behöver stabilisera backlinjen och ändra lite i vår spelidé.
Sen är vi i rullning igen. Se till att utnyttja spelarna på rätt sätt, se till att spelarna vet vad de ska göra av bollen och se till att de vet hur de ska löpa.

Tack o godnatt för mig, stämplar ut efter 13 h jobb.
Barcelona Lion24
2014-05-12 10:19
Xaviesta

''Du drar problem med läsförståelsen som så många gånger förr.'' En klassiker ;). Du, du kan gärna göra en frågeställning och fråga folk här inne vilka slutsatser dom får efter att ha läst dina inlägg så får du se om det jag är som har problem med läsförståelsen eller du som har problem med skrivandet. Gör det, chansa :).

Xaviesta, när det är ljust i våran klubb och saker och ting går vår väg så är det fel att vara kritisk. Då finns det ingen som helst logik i att kritisera spelare eller tränare när man vinner matcher och kammar hem titlar. Då ska man tycka som du tycker. Men när det är en mörk skugga i våran klubb så bör man inte ha den inställning som du har. När professionella fotbollsspelare i FC Barcelona går, grillar, är nonchalanta och ointresserade på en fotbollsplan så är det klart som fan att man ska ta fram hårdhandskarna. Tänker man som du gör så skjuter man fram problemen och dessa problem kommer aldrig att klaras upp om man är så mjuk som du är. Som tur är så är du bara en supporter även om jag har känn på att tränarna och spelarna känner som du, vilket vi ser resultatet i. Hade jag inte varit en fotbollssupporter och kommit hit till Les Rambles för första gången och det första jag skulle göra var att läsa dina inlägg så hade jag direkt fått en tanke på vilket fantastiskt lag det här är som hånfullt vinner över sin motståndare varje match med 5-0.

Xaviesta, det är en väldigt stor skillnad på Elche och Barcelona, oavsett omständigheter. Eller det bör vara det. Men det kanske det inte är, får jag fråga hur det kommer sig? Zubis fel? Rosells? Månen? Nato? Vems fel är det ''realisten''? Tidigare så har jag frågat dig 2 frågor angående Tata Martino, svåra frågor också men på båda gångerna så backade du ur och jag fick inte ett svar från dig. Aldrig någonsin har jag sett dig en gång, EN GÅNG kritisera Tata Martino när spelarna har grillat på onsdagen, haft ledigt på fredagen och spelat en avgörande final på söndagen. Ta mig inte som dum Xaviesta, ingen har bett dig att skriva ''h*runge, f*tta'' och såna trams saker. Kritisera, du kommer inte framstå som elak om du gör det, jag lovar dig det. Man kan fortfarande vara en ödmjuk, positiv, fin och glad grabb om man kritiserar, testa så får du se.

Som sagt så är du som tur bara en supporter för våran klubb. Som tur är så har du ingenting att göra med besluten angående klubben. Tänker man positivt när det är mörkt, ja då kan man fortsätta att få se såna här resultat. Det kanske inte gör dig någonting, men jag blir väldigt förbannad och det känns i mitt hjärta när våran klubb ser ut som den gör. Jag som inte har någon inflytande alls över klubben tänker kräva max av våra spelare, vara positiv när det är positivt och väcka spelarna när det är mörkt, inte vara positiv. Jag kan inte gå bakåt när jag ska gå framåt.

''Jag kritiserar väldigt ofta, men privat''. Den var bra.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-05-12 10:09
Lion24 Kan även tillägga att den mentaliteten och inställningen jag har som supporter som du aldrig vill se i klubben är densamma som självaste Pep skapade i laget, om vi nu ska ta den senaste upplagan av Barca rent kronologiskt som exempel, dvs ödmjukhet, positiv inställning, hopp och tilltro samt att sluta upp bakom laget och spelarna som supporter. Den mentaliteten tog oss till fler titlar än du har fingrar på händerna :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona knoxxx
2014-05-12 09:45
Ter Stegen har gjort en lååång intervju kring framtiden, och även om han inte fick avslöja något ännu fick han visa prov på sin fina bollkontroll som tog honom till Barca.

Se länktips.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-05-12 09:43
Lion24 Du drar problem med läsförståelsen som så många gånger förr. Jag är alltid noggrann med mina ord och ändå läser du det du vill läsa helt enkelt. Väldigt kortfattat: Skillnaden mellan Elche och Barcelona är i dagsläget inte enorm. Skillnaden mellan ett Elche som slåss för överlevnad och ett titeljagande Barcelona är inte större än 0-0 matchen igår. Alltså är det snarare jag som är realisten och du som är dagdrömmaren i det här fallet. Resultatet var ingen chock för mig alls och jag hade krysset på känn innan match pga många faktorer som spelade in. Faktorer jag tog i beaktning. Men det betyder inte att jag inte blir ledsen när vi tappar poäng - detta är slutsatser du drar för dig själv. Jag har ungar problem med värvningar, förstår ännu en gång inte vart du får detta ifrån. Jag har själv 3-4 värvningar jag vill se i sommar, inga namn nämnda. När någon däremot vill sälja 6 pers, låna ut 4 pers och värva 9 nya, ja då tycker jag att det är löjligt. Det är inte realistiskt och vill man se så många förändringar så har man inte några vidare kunskaper om klubben man håller på. Det kommer ALDRIG att hända. Än en gång är jag realist istället för Fifa-lirare. Jag kritiserar väldigt ofta, men privat. Jag har ett liv utanför forumet också där jag redan snackar mycket fotboll med kollegor och nära vänner. Jag har således ingen lust att sprida min dynga om varenda liten detalj och härinne dagligen. Att ryta till ibland har jag dock inget emot. Då ska det vara en spelare som verkligen varit fullständigt under isen, tex efter cupfinalen var jag oerhört förbannad på Alves. Styrelsen är ett ämne som jag däremot brinner för och gärna samtalar om, och jag gör det med all rätt eftersom det är roten till alla våra problem. Jag tar hellre en diskussion om själva stammen och rötterna i form av ledningen och en annan tar snacket om grenarna, tex att Pinto är pinsam eller att Messi ska säljas. Vi har alla olika nivåer på våra inlägg och detta är min: tappra försök till att se det positiva trots att jag är fullt medveten om hur illa ställt det är med klubben och spelet på planen. Jag är starkt övertygad om att det behövs fler fans som mig snarare än dom som skriver kränkande oneliners om våra spelare varje vecka under match. Det är för mig inte kritik utan snarare en indikation på låg intelligens och förmodligen låg ålder. Mitt supporterskap är en sund sådan och det ändrar jag inte på för att det ska falla dig i smaken, tyvärr.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-05-12 09:17
Ibland är det helt otroligt vilken mentalitet och inställning vissa har här inne, i en klubb som Barcelona. Medans 90% rent ut sagt är förbannade så finns det 10% som trots är nöjda och ser fram emot nästa match. I stället för att rannsaka oss själva och ge välförtjänt kritik så verkar vissa här inne leka Mr Nice och få dom själva att framstå som riktiga supportrar som backar upp sina lag, medans vi 90% är medgångsfans och jävligt bittra på vår sketna spel och inställning.

Xaviesta

Jag ber om ursäkt, din mentalitet och inställning håller inte i en klubb som FC Barcelona. Det är rent ut sagt för jävligt. Jag vet inte vad jag ska ta mig till när jag läser ditt senaste inlägg. Förutom det där med oneliners och det tjatet så håller jag med. ''Jag är helnöjd med killarnas insats med tanke på alla förutsättningar som råder.'' Nej Xaviesta, jag vet inte om det känns för dig om Barcelona förlorar eller inte vinner titlar men jag kan garantera dig, jag garanterar dig att för de flesta av oss här inne blir tokförbannade när man spelar som vi gjorde igår, med titeln i våra egna händer. Hade vi förlorat som vi gjorde mot Chelsea så hade jag gått med rak rygg och varit stolt över laget. Det här är Barcelona. Inte nån gång ska Elche någonsin få kunna ta poäng i den 37:e omgången när Barcelona har titeln i egna händer, det finns inte. I 10:e, 15:e och 20:e omgången så tror jag mycket väl att Elche hade kunnat ta 1 eller 3 poäng. Med all respekt till Elche men skillnaden mellan Elche och Barcelona är enorm. Skillnaden mellan Elche och ett titeljagande Barcelona är ÄNNU större.

Jag har aldrig riktigt förstått varför du knappt kritiserar spelare eller tränare. På ditt sätt att uttrycka dig, och det gör du jävligt bra, så känns allting alltid frid och fröjd. Vill någon byta ut flera spelare så hänger det inte ihop med verkligheten enligt dig. Du har inga problem att Tata skulle få chans ännu en säsong trots att vi har facit i hand där det är klart och tydligt att Tata inte är rätt man för oss. Det ända du kritiserar, och det med all rätt, är styrelsen men det är självklart för vilken supporter som helst, förutom turisterna på Camp Nou. Du kan hålla allt detta för dig själv, det är din åsikt och du har rätt till den. Men personligen så önskar jag att vi aldrig någonsin ser en Xaviesta mentalitet och inställning i våran kära klubb, aldrig.
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-05-12 09:08
Man får nog av alla som påstår att en Liga titel betyder inget och försöker alltid hitta något positivt med vårt spel. Vad har en liga titeln för värde då alla gånger vi vann den innan? Laget kan inte ens vaska fram chanser på egen hand. De enda chanserna som uppstår är antingen av motståndarnas misstag eller tillfälligheter.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: