/spanien/barcelona/forum/55.aspx/spanien/barcelona/forum/55.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2017-06-05 13:37
Blaugrana91 Vet inte vart du hittar dina domedagsprofetior. Tycker att allt som skrivits om detta idag har varit faktagrundande slutsatser som inte alls är överdrivna. Ser bara lugna diskussioner som är sakliga och realistiska jag.. I övrigt så är jag kluven till den ekonomiska situationen. Det känns givet att vi inte kommer att ha jättemycket pengar att röra oss med i sommar. På sätt och vis ser jag det som positivt då vi måste lägga större fokus på La masia, något som saknats senaste åren, men å andra sidan har vi 2 positioner som borde stärkas upp med kvalitétsspelare redan nu (Mittfält och högerback) och vi får nog välja en av positionerna att fokusera på detta fönster, alternativet är att värva billigare/sämre spelare, och det vore fel fokus enligt mig.
Barcelona Funeral Canticle
2017-06-05 13:23
@Barcelonistas:

Om det ändå vore så hehe men juli ville han ha truppen klar och spikad.
Barcelona Blaugrana91
2017-06-05 13:21
Man kanske ska vänta tills klubben officiellt presenterar sitt ekonomiska resultat innan man sätter igång domedagsprofetior. Sedan nya ledningen tog över har vi gått med vinst varje år och förra säsongen hade vi nästan en omsättning på €700M. Men visst det spelar ju mindre roll om även utgifterna ökar, därför är det så viktigt att fortsätta öka dem kommersiella intäkterna samt hitta nya vägar till intäkter. Jag vill dock minnas att utöver att avtalet med Rakuten som börjar gälla i sommar så skulle vi få en mindre ökning från Nike redan denna sommar och sedan nästa sommar börjar det officiellt gälla. Nåja återstår att se resultatet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-06-05 13:06
@Barcelonistas:


12 juli, inte juni. Se artikeln "silly season 2017" uppe till höger på sidan så ser du alla rykten in och ut.
Barcelona Barcelonistas
2017-06-05 13:05
12 juni ska truppen vara klar då. Några rykten om nya spelare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Corazon
2017-06-05 12:28
Mascherano börjar följa Marquinhos på Instagram hmm...
Barcelona Vampíro
2017-06-05 12:15
Finns det nått sorgligare än Barças twitterkonto dessa dagar? New low.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-06-05 11:54
[QUOTE=Katalano]Ja du, och ännu skönare när man läser följande artikel om Qatar från idag. Se länktips. [/QUOTE] Självklart helt fel att ha något med Qatar att göra men att Saudi-Arabien av alla länder ska leka humana är bara löjligt. Vi skulle aldrig ha beblandat oss med Qatar men iofs är de mesta av pengarna som florerar bland toppfotbollen smutsig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-06-05 11:48
The camerooninas Frågan är inte om Nike redan nu är redo att pumpa in pengarna, Barcelona är ju nu deras största "varumärke". Dom blir ju per automatik beroende av Barcelonas framgång. Katalano Läste det innan, och med den STATEN har vi gjort/gör affärer med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Funeral Canticle
2017-06-05 11:47
@FCB_Messi:
Det som talar för honom är att han kan spelet då han fostrades i La masia och är en Jordi alba typ, men det är just det hans samspel när han kommer till sista 3e delen är rätt tafatt och så lätt att läsa av, han gör aldrig dem hära oväntade utan mer det väntade vilket känns oerhört tråkigt. Av det jag sett är han rätt valpig också så jag hoppas inte vi spränger banken men får vi en bra deal så är det intressant. Jag ser Bellerin som en Alba typ du vet vad du får en speedster som fyller på ofta men väldigt sällan har oväntade samspelen. Det är frågan ska vi gå efter en Alves light som är grym framåt men relativ svag bakåt eller en Bellerin som känns mer stabil bakåt men inte så jätte stark framåt? Skönt att det inte är mitt beslut så många faktorer att tänka på att man inte blir klok
Barcelona Katalano
2017-06-05 11:44
@neymar JR || Cillessen #1:Ja du, och ännu skönare när man läser följande artikel om Qatar från idag. Se länktips.
Barcelona the cameroonians
2017-06-05 11:40
@neymar JR || Cillessen #1:Sanningen är att det är spelarförsäljningar, främst från egna produkter, som balanserat böckerna, tillsammans med möjligheten att skjuta vissa kostnader framför sig. Detta kan dock inte fortgå hur länge som helst. Däremot skulle det inte förvåna mig om Rafinha lämnar som ytterligare ett "bevis" på detta faktum, eller att Samper/Alena säljs med buy-back.

Du har för övrigt rätt om NIKE, det sker en gradvis ökning av intäkterna redan nu, men mycket av detta är trolgitvis kopplat till bonusar för titlar etc.
Barcelona the cameroonians
2017-06-05 11:31
Kopplar man sedan den sportsliga planeringen samman med ekonmin, så ser man ju att klubben förra sommaren satsade på att handla unga spelare med "potential" snarare än en crack.

Men det de glömde var att hitta de värvade offensiva snarare än spelskickliga mittfältare i Gomes och Denis samtidigt som man förstärkte vänsterbackspositionen i form av Digne istället för att hitta en ersättare till Alves.

Så. Nu står vi här en säsong där vi vet exakt vad som behövs för att kickstarta igång laget igen, dilemmat är då att den ekonomiska situationen inte tillåter oss agera så kraftfullt som vi förmodligen behöver. Samtidigt står vi inför en osäkerhet vad gäller la Masia då vi inte vet om spelare som Samper, Alena och Munir egentligen är redo efter säsonger som lämnar mycket i övrigt att önska.

Det är också därför det är vitkigt att med andra faktorer än lön o transfersummor stå ut som klubb. Detta har Barcelona tappat de senaste åren och förknippas nu mer med andra uttryck än "més que un club". Inte ofta man hör detta nu va? Nu är det väl mest Messi som lockar snarare än själva klubben sett till attraktionskraft? Spelet är som bortblåst, klubben är kriminaliserad och ledningen verkar inte ha den bästa relationen med vare sig spelare eller andra instanser.

Risken finns att det blir nåt halvdant igen, men innan vi målar fan på väggen så måste vi ge ledningen och Valverde en chans att motbevisa sig och tro på att det finns en ljusning i tunneln. Men då måste "de" inse vad som gått fel, förstå vad som gjort oss framgångsrika och våga styra om skutan till "rätt" kurs igen.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-06-05 11:30
Sedan den här ledningen tillsattes har ju varenda sommar varit dålig ekonomiskt. Men likt förbannad plockar dom ut miljarden efter miljarden ur röven. Hur bra mitt minnen nu än är så har jag för mig att redan vid den här sommaren skulle få mer från Nike. 80-95 miljoner € sedan från 18/19 ska det nya kontraktet gälla fullt ut. -------- Till något helt annat, rakuten vd la upp en bild på sociala medier med den tröjan. Han verkar vara en genuin Barca fan som råkar värders till en och annan miljard. Skön med sponsor bytet lite finare att bära tröjan hädanefter....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona socccerfan1
2017-06-05 11:30
Vi behöver sälja och köpa mycket.. eller så jobbar vi på det vi har köper några få och ger det något år! Grattis Madrid. Bra jobbat! Kul för er och era fans! Tråkigt för oss .. Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-06-05 11:06
För att spinna vidare på den ekonomiska situationen så är ju också värvningen av Gomes en bidragande faktor till varför läget är "ansträngt" eftersom de pengarna delvis togs från kommande säsongs transferbudget då (sport)ledningen såg portugisen som "a market opportunity" - en möjlighet som bara fanns där och då.

Vidare så är det ju också så att det nya sponsoravtalet med Raktuen aktiveras och ger mer intäkter, men det är i sammanhanget "bara" +€20 miljoner/år vi pratar om. Det är först säsongen 18/19 som de riktigt stora pengarna rullar in via det avtalet med NIKE som det kommer kunna ges utrymme i plånboken.

Samtidigt ska vi ha i åtanke att Espai Barca kommer kräva en delikat ekonomisk styrning eftersom det är sagt att €200 miljoner ska tas från det egna kassaflödet och samma summa ska finansieras via banklån.

Vad leder detta till?
Jo, om skulden går upp och kostnaderna ökar så måste ju omsättningen höjas markant för att förhållande mellan EBITDA och Skuldnivån inte ska spräckas.
Om inte intäkterna höjs måste man skära på andra saker, t ex spelarköp och kontraktsförnyelser.

Det är precis därför det är enormt viktigt att la Masia används på ett bra och medvetet sätt och att det inte läggs pengar på idiotköp som Digne och Arda.
Barcelona Katalano
2017-06-05 10:59
the cameroonians

Tack för uppdateringen.
Det är lite ironiskt ändå att en ledning som fokuserar så mycket på ekonomin inte lyckas få densamma att gå ihop, även om jag tycker att det är rimligt att skylla på "skulden" på markrättigheterna som en av anledningarna.

Med detta underlag så tycker jag att man bör prioritera att sälja Rakitic. Han skrev just ett nytt kontrakt som är alldeles för högt för det värde han faktiskt kan bidra med på planen för Barcelona. Han är inte rätt typ att vara en startspelar för oss framöver och är för dyr för att ha på bänken/som rotationsspelare. I detta så utgår jag ifrån att vi värvar en ny mittfältare som är tänkt som startspelare. Gör vi inte det så ska förstås Rakitic stanna.
Barcelona the cameroonians
2017-06-05 10:51
@Meneysuarez91011:


Detta är en "jobbig" säsong för Barcelona ekonomiskt.

Intäkterna/omsättningen ser ut att ha stagnerat om man ska ta de förhandsrapporter som kommit ut på allvar. I budgeten för den gångna säsongen låg en tillväxt på 2%, och nu ser det ut som att det blir noll.
Samtidigt har flera spelare, t ex Rakitic och Neymar fått nya kontrakt vilket har lett till ökade kostnader.

Varför är då detta ett problem?
Jo, 2013 införde Rosell en paragraf i klubbens stadgar (regler) som sa att skulderna inte får vara mer än 2,75 gånger större än vinsten före skatt och avskrivningar (EBITDA). 14/15 var den 3.14 och då var klubben tvungen att sänka den rejält för att hamna i rätt nivå sett över en treårs-period. Resultatet förra säsongen blev 1,94 och målet som måste uppfyllas 16/17 är max 2,0.

Med mindre intäkter och ökade kostnader kommer såklart självs EBITDA att vara mindre än budgeterat och då måste ju skulderna i sin tur minska för att målet ska nås.

För några dagar sedan kom det ut en artikel i MD där de skrev att ledningen kommer att behöva be generalförsamlingen att godta att man inte lyckats nå målet. Med andra ord - ledningen lever inte upp till sina egna krav och i värsta fall kan detta agernade leda till att de tivngas avgå, allt enligt stadgarna.

Men.
Precis som Laporta fick "ärva" skatteskulder från Nuñez och Gaspart har Bartomeu fått "ärva" ett ärende (CAN rigalt) som handlade om markrättigheter. Klubben förlorade i domstol förra året och fick betala €30 miljoner i skadestånd. Utan detta hade förhållandet mellan skuld och EBITDA varit lägre och man hade kunnat haft bättre marginal denna säsong. Mest troligt är att ledningen hänvisar till detta för att få igenom anständet från generalförsamlingen.

Jag har hela tiden skrivit att ekonomin inte kommer tillåta några extrema värvningar så länge inte det säljs av en hel del och att spelare med häga löneposter lämnar. Det är därför Messis nya kontrakt inte kommer offentliggöras förrän efter säsongens bokslut stängt, och det är därför klubben inte kan agera redan nu innan man sält spelare som Arda, Mathieu med flera.

Jag lovar att ledningen i skrivande stund gör allt för att få igenom försäljningar, dels för att det verkligen behövs sportsligt, men mest för att de måste balansera budgeten för att inte hamna i än värre blåsväder efter en medioker säsong både på plan och utanför densamma.
Barcelona Pep - El Míster
2017-06-05 08:50
Vad hände? Vi var kungar i europa och dominerade totalt sett till titlar men framförallt SPELMÄSSIGT. Den kombon är ovanlig. Våran klubb sjunker med denna ledning som köper dussinlirare som inte bidrar ett skit. Vad gör Puyol och Xavi då? Sitter och kliar sig i arslet när klubben går ner sig? Gör något. Kom med ett uttalande. Supportrarnas klubb var det väl? Hur kan alla supportrar och gamla legender kolla på när våran klubb gör sig själva till åtlöje? RM har vunnit CL tre gånger de senaste fyra åren!!! Hur fan gick det till? Våra titlar 09, 11 och 15 är historia nu och deras dignitet börjar suddas ut när vi låter RM tre gånger på kort tid. Fyfan så illa! Jag är givetvis optimist och hoppas Valverde kommer utgöra stordåd men med denna ledningen så lär Valverdes potentiella framgångssaga leva en säsong eller max två. Sorry för "negativiteten" men blev bara så oerhört illa berörd när jag läste om RM och Ronaldos framgång nu på morgonen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Treyh
2017-06-05 08:44
@Barclasico:


Tack! Det är bra att han ställer krav på ledningen. Jag vill inte ha en ny Thiago Silva-saga... Gör ert jobb!
Barcelona Meneysuarez91011
2017-06-05 08:42
Är det någon som verkligen sitter på riktigt bra information angående vår ekonomiska sits till detta transfer fönster? Stämmer det att vi endast kan handla för det vi säljer för? Isånafall kan man ju gå och borra ner ansiktet i kudden hela sommaren och sova bort skiten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-06-05 07:55
Bollinnehavet Kul att Md rapporterar angående Dembele till Barcelona idag. Själv är jag stark emot den värvningen, tror absolut inte att han passat i Barcelona. Borrar ner huvudet och kör sitt race, bättre att hålla i pengarna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2017-06-05 07:49
Ernesto Valverde wants next season's team closed (all signings/deals finalized) by July 12th when they start preseason training [lesportiu]

Spännande.
Barcelona Yellow cake
2017-06-05 07:07
Rio Ferdianand tror att Ramos inte kunnat se sin pojke i ögonen dagen efter matchen (efter situationen med Cuadrado). Se länktips

För mig är den vidrigaste spelaren S.Ramos. Pratade med min kompis innan matchen som är Juve-fan och jag sa att jag har svårt för Ramos, han hade svårt för Pique. Jag menade dock på att man ser ju aldrig Pique göra extremt fula grejer, Ramos han kan ju verkligen gå in för att "mörda" i dueller ändå har han alltid synpunkter till domaren under matcherna om olika situationer, "Ge och ta", när han börjar med det kanske jag kan skaffa lite respekt för honom!

Fick ett sms efter matchen från min juve-kompis, han hade inte särskilt mkt respekt kvar för Ramos. Sweet tänkte jag! men exakt så här är han, Knappast en engångsföreteelse.

Fick ett
Barcelona koeman92
2017-06-05 03:09
Ibland får jag lust att spärra folk bara för att de sprider negativ energi. Behöver inte vara något regelbrott, men det blir så deprimerande att gå in i forumet när folk klagar för klagandets skull. Istället tänker jag vänligt be er att försöka att vända blad. Ja, Real försvarade CL titeln. Nej, det var inte välförtjänt. Det vet vi alla hittills. Det jag däremot inte tänker göra är att älta om det i evigheters evigheter. Det är bara att gilla läget och gå vidare. Nu har vi ett minst sagt turbulent transferfönster framför oss, och även om jag inte förväntar mig särskilt mycket (av uppenbara skäl) hoppas jag ändå att vi kan göra det bästa av situationen.
Barcelona Bollinnehavet
2017-06-05 02:37
Jaja, jag släpper diskussionen om Real också. Det som är relevant just nu är vad som händer i sommar. I detta fönstret bryr jag mig inte om några namn egentligen. Jag har två st drömspelare, den ena är Verratti och den andra är Ousmane Dembele (även om han egentligen inte behövs i dagsläget). Men det viktiga är inte att få in just dessa, det viktiga för mig i sommar är att få in spelare som kan få oss tillbaka till tiki-takan. Om det sen är Verratti, Coutinho, Seri eller Kim Källström skiter jag i. Kommer Seri in för 17 miljoner som det snackas om och får fart på vårt mittfält igen så kommer inte jag sitta och hoppas på Verratti längre.

Eller det kanske är så att tiki-takan redan finns i truppen i form av Sergi Roberto? Vem vet vart han står om han får en lika fin chans på mittfältet nästa säsong som han fick på högerbacken denna säsongen? Vi kanske inte ens behöver lägga 80 millar på en ny crack där? Tänk om Aleña sen kan ersätta Iniesta på ett fullt godkänt vis om ett par säsonger eller om Denis Suarez kliver fram redan nästa säsong?

Det jag egentligen vill komma fram till är att jag hoppas att vi värvar smart. Gå inte efter Coutinho om han inte behärskar vårt mittfältsspel. Köp inte Seri ifall han inte är på en Barca-nivå. Passar Tolisso bättre in hos oss så köp honom istället. Jag bryr mig nämligen inte så mycket om namnen denna sommar. Det enda jag vill är att Valverdes ord på presskonferensen var sanna och att han får in spelare därefter. Jag hoppas innerligt att den bristande kvalitén som vi hade på mittfältet var av taktiska brister snarare än på spelarmaterialet, men antagligen är det lite både och.

En annan kittlande dröm jag har om Dembele kommer in (vilket i stort sett inget talar för egentligen) är att han kan ta anfallsplatsen till höger. Messi ner på mittfältet och Verratti som är en mer defensiv spelare än Iniesta köps in och tar hans startplats. Tänk er mittfältet med Verratti - Busquets - Messi med en fräschare Iniesta på bänken. Där hade det kunnat trianglats i all jävla oändlighet tills Messi bestämmer sig för att rycka. Men jag ska nog sluta spela FM så mycket :)
Barcelona FCB- Culé master
2017-06-05 00:15
Dags för den här ledningen steppa upp nu och sluta vara pus**ies. Köp riktiga spelare som är värdiga den här klubben, Messi förtjänar inte det här och inte heller vi trogna fans. Dem har den här sommaren på sig nu. Se till gör nåt riktigt bra och inga halv värvningar som dem har lurat oss med senaste åren.
Barcelona FCB_Messi
2017-06-05 00:09
Aldrig förstått varför man ens ska gå efter bellerin. Han är inte ens bättre än Roberto eller Vidal (i form). Kommer bli så lack om vi slösar pengar på honom när det är andra positioner vi är i behov av. Veratti och Coutinho in plus en till. Sen ut med arda, mathieu , digne, rafinha , denis suarez.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB-1899
2017-06-04 23:57
Skulle vara skönt om vi fick in Cutinho!? alternativ Veratti eller så båda två. Förstår inte hur vissa tycker att bellerin är bra. Nej tack till honom. Har vi ett skickligt mittfält den kommande säsongen så kommer vi med all säkerhet kamma hem alla titlar. Mot en bättre säsong. Jag tror och litar på farbror Ernesto Valverde:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Visca el Barca 17
2017-06-04 23:50
Innan CL var det bara de som vann i sina ligor de hade inget gruppspel. Inget Arsenal kort sammanfattat...
Annons: