/spanien/barcelona/forum/5473.aspx/spanien/barcelona/forum/5473.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2014-03-07 13:08
@LALAWELEATAKORA:


Jag tycker att den kritiken är "fair". Men på samma sätt som vi inte kan bevisa att han skulle klara sig lika bra som tränare i ett mellanlag kan du inte bevisa att han skulle misslyckas.

Däremot så kan vi jämföra han med t.ex Sir Alex Ferguson som tränade United i över tjugo år (Har nästan alltid haft en bra trupp) men åstadkom lika mycket som Pep gjorde på fyra år i Europa.

Ancelotti som har tränat storlag sen 99 har också två champions league titlar vilket är något Pep klarade på fyrå år.

Eller Capello som har tränat storlag sen 87 har fortfarande färre CL-titlar.

Så jämför vi Pep med de stora tränarna (fair fight) så har han otroligt bra statistik för de få åren han har tränat.

Håller du inte med?
Barcelona Júnior.
2014-03-07 13:06
LALAWELEATAKORA

Jag dör lite inombords när människor är lika ignoranta som du. Tragiskt...
Barcelona B-Guden
2014-03-07 13:00
@LALAWELEATAKORA:


Om dom valt att spela bussen så hade dom haft samma resultat, men ingen kommer kunna vinna med sån offfensiv fotboll som Pep bara inse han är e ngeni, sen dom som säger sjlvspelande Barcelona.

Dom kom 3a, största spelarna var Deco Ronaldinho och Eto.
Vad gör Pep, ju han vill ha bort alla 3, men Eto lyckas hålla sig kvar, dom vinner trippeln, han tar in Bollskickligare spelare, Alves Henry Busquet och Pedro, dom vinner trippeln.
Spelar ute lagen enkelt 2-6 Real, United i finalen osv. sedan öser dom på och går från ett nedgånget lag till det bästa, där ingenting var självspelande om man kollat på fotboll, bara för han inte gjorde 25 nya värvningar ala real betydde inte det att hans spelare redan spela lika bra före honom,

det räcker med att kolla 2 säsonger före, och sedan dom 3 nästkommande säsongerna så ser man enkelt vad pep gjorde.

Precis som han gör Bayern till ett spelskickligt lag, och han ändrat mycket, men visst han tog över det bästa laget, men ingen tränare hade kunnat göra det han gjort med bayern spelmässigt, däremot Resultatmässigt mycket möjligt.
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-03-07 13:00
LALAWELEATAKORA Pep Guardiola läxade upp mouhoe flera gånger om ju. Mouhoe ledde ett real som är ett riktgt köptelag, spelare för miljarder men ändå läxade Pep upp mouhoe! Pep är just nu världens bästa tränare! En modern sådan också! Ingen bussen sen kontra (1800 talet fotboll haha).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-07 12:55
LALAWELEATAKORA (Barcelona) Har du någon fritidssysselsättning? För jag kan själv inte förstå varför någon går in på ett annat lags forum för att snacka skit? Jag har sett dig skriva här ett flertal gånger och du är inte här för att diskutera. Så snälla besvara inte min inlägg framöver eftersom jag inte orkar diskutera fotboll med forumstroll. Det kanske finns någon här inne som är villig att ta en diskussion med dig. Tack och hej.
Postat via SvenskaFans-appen
LALAWELEATAKORA
2014-03-07 12:49
@LeoMessi:


Vilken storhet? Precis som i Barcelona har han nu ett självspelande piano i Bayern som spelar i en kanske ojämnare liga än La Liga. Han hade förmodligen inte kunnat tagit ett 4-7 lag i någon liga och göra det till ett 1-3 lag. Sett till truppen han har i Bayern och den han hade i Barcelona så hade dom flesta halvdugliga tränare kunnat gjort samma resultat.
Barcelona Krabban94
2014-03-07 12:12
Samma sak gäller nog Caballero också, en av de bättre målvakterna de senaste säsongerna. Alla såg säkert hans insats i CL i fjol?! Inte ens tredje målis i Argentina


@Neymar11:

Barcelona gulu
2014-03-07 11:44
någon som vet när biljetterna till CdR-finalen släpps?
Neymar11
2014-03-07 11:37
Såg att hans kontrakt går ut den 30 juni 2014. Vad i helvete väntar vi på, hugg till direkt. Kommer gratis och har säkert en låg lön
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-07 11:34
Neymar11 (Barcelona) Det roliga är att folk påstår att Mou har tränat skitlag och gjort dom till topplag sedan. Han har tränat två lag där han i stort sett kan köpa vilka jävla spelare han vill till, med stora ekonomiska resurser. Inter var inte direkt ett pisslag och Barcelona gör det väldigt lätt för dom att spendera pengar när vi gav dom en världsklassanfallre och ett par hundra miljoner till. Med Inter vann han med ren jävla tur och inget annat. ---------------------------------------------------- Jag tror att sabella är lite feg och vågar inte riskera att spela in en ny spelare i elvan. Dom skulle kunna få iniesta i laget och han hade inte petat the incredible Gago.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-07 11:27
Och kan någon förklara för mig varför inte Muchassio från villareal blir uttagen till Argentina? Han är helt klart den bästa mittbacken dom kan ha
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-03-07 11:25
Har nog mycket att göra med att Mou var den "störste" tränaren och alla gillade honom här Så kommer Pep och gör allting 3 gånger bättre. Med offensiv fotboll och med ödmjukhet. Och samtidigt körde över den engelska fotbollen Folk förstod inte vad han gjorde med laget när han tog över. Utan trodde att det var Messi-iniesta-Xavi som gjorde allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-07 11:07
Är det bara jag som tycker att fler i Sverige erkänner hur bra Pep är som tränare? För när han tränade Barcelona så vill jag minnas att han inte var något speciellt och att han hade fått allt serverat på ett silverfat. Illa att folk i Sverige vägrade erkänna hans storhet enbart för att han tränade Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-03-07 10:56
Freeyourmind - Pep sa dock långt innan att det där blir hans sista säsong. Vrf tror du han bara förlängde sitt kontrakt med 1 år?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-03-07 10:32
påfågeln (Barcelona) Chuck norris är Puyols bitch:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona påfågeln
2014-03-07 10:04
Neymar11: Tror det var då Valdes hade ett specialdesignat supervärmande underställ, för att inte helt frysa ihjäl. Puyol spelade mycket riktigt i kortärmat och shorts.

Fast Keita spelade också i enbart shorts och kortärmat, det förtjänar att nämnas. Puyol och Keita, båda på olika sätt karaktärer som man måste ha i en trupp som ska bli mästare.
Neymar11
2014-03-07 08:39
Canaletes Haha så skön Har för mig när vi spelade borta mot Kazan -20 grader. Och bussen kom fram till arenan, alla spelare hade flera lager med kläder på sig. Så kommer Puyol i kortärmad hahaha. Tror t om alla spelade med underställ även kazan spelarna ja alla förutom puyol
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-03-07 01:45
hahahaah så jäkla skön bild på Puyol. Det bara så honom!

Hittade den på Garås artikel
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-07 01:39
Coach Pep, Var du bara tvungen :(((.. Om ni studerar vad det är för beslut klubben har tagit senaste 3 år och om ni inte blir mörkrädda så borde ni/du söka hjälp.. Att de inte passade på att ta bort hela ledningen när hyenan Rosell avgick. Om Messi gick och lämnade oss nästa säsong skulle jag förstå det alltså. Har vi en sån ledning som sparkar Abidal i levern, sparkar Pep (fast det har inte kommit ut än), får Valdes att lämna sitt folk, sparkar Thiago, inte värvar några mittbackar på 3 år. Messi ser ju själv vart klubben är på väg. Ledningen monterar ner klubben bit för bit. Det bästa som hände R.Madrid och andra stora klubben är ledningen som styr Barca nu Om ni tänker efter, Om Pep var kvar och vi hade bra mittbackar och Thiago var kvar. Tror ni verkligen att vi skulle höra såna rykten som att denna eller den där klubben vill köpa Messi?? Inte nog med skulle vi ha en och en annan titel som vi har missat senaste 3 säsonger. Man hör dessa rykten för att alla ser var vi är på väg. De är som gamar som väntar på om vi ska stupa från kanten. Än är det inte för sent. Om Tata får vara kvar och han värvar smart och slänger bort de som inte förtjänar bära tröjan så har vi fortfarande chans att hänga med toppen och vinna vår plats tillbaka.. Jag är officiellt deprimerad nu alltså, Pep, Abidal, Puyol, Thiago..........Valdes.... jag orkar inte skriva mer.... F******
Barcelona Lion24
2014-03-07 01:32
LaPulgaNr1 * Tata Martino

Haha. ''Den här säsongen skulle han fått den speltiden som Sergio Roberto fått''. Hur många minuter har Sergi Roberto spelat? Är det inte orättvist när dina konkurrenter inte presterar men samtidigt som du får sitta och värma bänk? Tänk dig själv i Thiagos situation. Sluta tänk ''jag, jag, jag''. Se det från ett annat perspektiv. Som när tränaren jagar ett onödigt poängrekord och låter de bästa spelarna spela en hemma match mot typ Osasuna eller Levante när ligan i princip är avgjord. Är det förtroende?
Peshmerge - AS9
2014-03-07 01:20
Krabban94

Det har faktiskt blivit så nu förtiden. Alla springer förutom Messi. Han står och väntar på bollen och t.om joggar när det är kontring, OM han själv inte har bollen och kontrar. Frågorna är många. Kan det vara att han är omotiverad? han borde inte vara det, eftersom han sa gång på gång i media "jag känner mig starkare än någonsin och längtar tillbaks".. och så GÅR han på plan även om han har gjort en hel del viktiga mål. -.-
Barcelona Neymessi
2014-03-07 00:52
Besides Ter Stegen, two other players will certainly join the first squad next season as Deulofeu and Rafinha will return from loan. [md]
Ronaldinho the original
2014-03-07 00:34
Coach Pep, (Barcelona) Var du tvungen... ;( Varför lämnar alla... Pep, Abidal , Puyol, Valdes och Thiago. Varför är ledningen , Zubi ,Eusebio kvar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-07 00:33
Coach Pep Glöm inte att Bayern säljer aldrig en duktig spelare när de väl har lagt sina händer på honom. Fråga Robery bara. Han var omöjlig att få loss från Bayern. De släpper aldrig sina spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LaPulgaNr1 * Tata Martino
2014-03-07 00:32
Pass på Thiago! Killen trodde att han var Ronaldinho som krävde speltid varje match! Visst att han skulle fått mer speltid men varför inte vänta på den rätta tiden? Den här säsongen skulle han fått den speltiden som Sergio Roberto fått! Xavi kommer dessutom spela mindre nästa säsong då han blivit äldre. Sen att han sa att han kunde tänka sig spela för real i framtiden får mig att ogilla honom skarpt! Man säger inte sånt om man representerat FC Barcelona tidigare! Thiago vill jag inte ha tillbaka i Barca, inte ens grattis. Släpp det nu! Färskingen thiago! Sen vadå sälja Messi? Han hjälper redan till i mittfältet och spelar forward samtidigt. Ska han hjälpa till i försvaret också? Vissa får mig slita ut allt hår jag har på huvudet! Haha :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-03-07 00:30
Coach Pep,

Ska vi gå och gråta tillsammans?
Coach Pep,
2014-03-07 00:23
Som en sann Thiago fetichist tänkte jag försöka återge min bild av vad vi verkligen gått miste om då jag fortfarande är väldigt frustrerad och måste skriva av mig. Jag sitter inne på en del info och statistik kring hans prestationer som kommer att illustrera min poäng.

Thiago bevisade igår kväll för Spanien, medan Xavi satt på bänken, att han är kapabel att kontrollera matcher mot världens bästa lag; han slog 115 passningar – 26 mer än någon annan – och 94 % till rätt adress. Av dessa hittade Thiago en lagkamrat i sista tredjedelen fler gånger (42) än någon lagkamrat och lika ofta som hela Italien tillsammans, som för övrigt såg ut som ett gäng strandade knubbsälar i jämförelse.

Förra sommaren spelade han som ni kanske minns U21 EM. Han var WhoScored’s ”player of the tournament”, med ett snittbetyg på 8.36 när han ledde Spanien till guld och avslutade med ett hattrick i finalen. Han lyckades med 395 av hans 424 passningar (93,2%) och bevisade att han var redo för nästa steg.

Pep har alltid vetat om hur bra han är och lät som bekant Thiago debutera tidigt i Barca. Han fick kontinuerlig speltid under hela Peps tid som manager. Thiago startade mer än hälften av ligamatcherna under Peps sista säsong i Katalonien, och fick även spela 7 matcher på raken fram till semin i CH L. Sedan inträffade något och Thiagos speltid minskade helt ologiskt under Tito. Att han skulle varit girig stämmer helt enkelt inte. Jag begriper mig än idag inte på hur man kunde behandla honom som skräp. Kunde jag byta bort Neymar mot Thiago igen hade jag gjort det utan att blinka.

Många påstod att Bayerns mittfält skulle vara för svårt att ta sig in i men Thiago har snabbt blivit en nyckelfigur. Hans comeback efter skadan har varit så extrem att sedan årets början så är han den bäst rankade spelaren i Europas top 5 ligor (8.71), före Mandzukic, Lewandowski, Messi och Suarez. Behöver jag kommentera hur bra Barca hade varit i år med honom? Vi hade garanterat varit ligaettor, då han hade erbjudit stabilitet energi och defensiv uppbackning på mittfältet, något som saknats i överflöd.

Thiago kommer vara den som lyckas ta over Xavis roll i landslaget som den djupliggande playmakern. Ingen spelare – inte ens Fabregas – kan påstå att de nått Xavis status. Thiago ser mer och mer ut att bli den spelaren. Han är flexibel, kvick, hårt arbetande och har spelat på 4 olika positioner i Bayern där han visat hur många strängar han har å sin lyra. Det märks att han är en La Masia produkt då han slog Bundesligarekordet med 187 toucher och otroliga 149 passningar. I den matchen då Bayern var så pass överlägsna i bollinnehavet glänste Thiago även utan boll med 9 tacklingar och brytningar, mer än någon annan lagkamrat. Finns bara en Bundesligaspelare som slår Thiago på den punkten med 11 tacklingar (Diego Contento). Meanwhile i Barcelona springer Song vilse i skogen och gör självmål.

Mer finns dock att hämta. För Thiago tar det inte slut vid att diktera spelet utan han letar hela tiden efter ytor, alltid tillgänglig för lagkamraterna. Han är fantastisk bra på att föra bollen förbi motståndare med väggspel eller en snabb vändning. Han har 4.7 lyckade dribblingar per match, vilket är top 5 i Europa.

Målgörande fattas i hans protokoll, men när han ges fria tyglar att anfalla så gör han det effektivt, med 1 mål I hans enda framträdande som 10:a. Han gjorde även ett mål och en assist och vände därigenom matchen när laget behövde honom som mest i underläge mot Stuttgart med 15 min kvar. Sin ringa ålder till trots räds han inte att ta ansvar.

Man kan bara undra hur bra Brasilien hade varit om de hade Thiago i sommar under VM. När Xavi verkligen börjar gå ner sig så kommer vi börja slita av oss håret. Real-fansen dreglade över Özil men sanningen är att inte ens han är i närheten av Thiagos enorma register.

Enligt mig finns det framför allt två talanger där ute som skulle kunna ersätta Thiago (och Xavi) för oss. Den ena är Verratti, som har en närmast sinnesjuk bollbehandling och intelligens. Den andre är Kovacic i Inter. Dessa är dock fortfarande väldigt valpiga jämfört med Thiago.

Slutsats: Vår ledning är kriminellt efterbliven sportsligt.
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-06 23:16
Med Yaya och Thiago hade vi fortsatt vårt sjuka dominans i Europa och inte behövt betala någon löjlig övergångssumma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - CP5 Legend
2014-03-06 23:15
Plånboken kan ge en mer tålamod. Bara kolla på spelarna i Bayern och Madrid de klagar inte. Inte ens talangerna i city klagar. Är Barca den enda klubben i världen där spelare klagar? Vi är nog den enda klubben i världen med 3 ordinarie mittfältare och en av de är Xavi på nedgång. Fy!!!!!!! Om vi skaffar en till då blir det kaos i klubben, samtidigt som alla toppklubbar har minst 5 mittfältare i truppen. Varför får vi inte ha mer än 3 offensiva mittfältare? Går världen under eller vad. Jag har aldrig förstått mig på det i Barca. Vi borde haft Yaya och Thiago kvar. Då hade vi inte behövt Song eller någon annan. Varför ens keita? Synd att Pep inte insåg Yayas offensiva kvaliteter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-03-06 23:08
Jag är nog en av få som vill ha kvar Pinto. Jag vet att han är gammal men jag tycker det är väldigt viktigt att vi har ''pappor'' i laget, speciellt nu när Puyi lämnar. Det är viktigt för alla lag. Spelare som gör så att de unga spelarna känner sig bekväma och har en som skyddar en. Det tar bort press på en som ung spelare. Även för Messis skull. De verkar vara närmast varandra sett till de bilder/videos jag ser från laget. Tyck om det eller ej, men man måste hålla sina bästa spelare glada och trygga, annars blir det svårt för de att prestera eller så finns det risk att det blir massa trams. Sen så har inte Pinto gjort bort sig alls den här säsongen och då har han fått spela några liga matcher p.g.a Valdés skada och sina CdR matcher. Helt OK har han varit. Sen om han ska vara 2:a eller 3:e målvakt är en annan diskussion men kvar i klubben och laget tycker jag Pinto ska vara.
Annons: