/spanien/barcelona/forum/5463.aspx/spanien/barcelona/forum/5463.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-04-25 00:35
Jag vägrar släppa om tanken om ett nyval, dessa inkompetenta figurer har ställt till en stor röra bort med packet och börja om från ledningen till spelare!

Jag hoppas verkligen fansen ryter till och kräver deras avgång.

Läste precis att Tito blivit inlagd i sjukhuset för att behandlas, man blir lite rörd men jag hoppas verkligen han blir bättre.

Animo Tito
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-25 00:33
Efter så många år har katalanerna vaknat från deras djupa sömn.

Jag vet inte om Tata är kvar efter sommaren men jag vet så här långt. Zubi kommer inte vara kvar under sommaren.

Är han kvar vet jag inte vad jag ska gör
Barcelona el Flaco
2014-04-25 00:29
Barca Barca/ Lägg även till att Mundo Deportivo inte ens har skrivit något på deras hemsida om att Laporta kritiserade styrelsen för att ännu inte ha löst kontraktsförhandlingarna med Messi, eller Masips uttalanden om att Bartomeu borde utlysa nyval. Detta fick man läsa i Sport. Känns ganska uppenbart att det rör sig om selektiv journalism från MD, vilket inte förvånar mig. När Laporta var president var den tidningen, tillsammans med de resterande medierna från Godó-gruppen, hans största fiender. Idag skriver Santi Nolla och Francesc Perarnau, chefredaktör och assisterande, den ena spalten efter den andra om att Bartomeu är den som kommer frälsa oss och det nuvarande styret är klanderfri. Bullshit!
Barcelona Lion24
2014-04-25 00:24
All styrka till Tito!

Rambla

Messi i en fri roll? Under Pep så funkade det eftersom Pep fick ut MAX av alla spelare. Vårt presspel på den tiden var en fröjd för ögat men nu är inte Pep kvar, därför blir våra spelare mer statiska eftersom ingen av Tito och Tata kunde få ut MAX av spelarna. Spelarna är mer fria nu att göra vad dom vill än under Pep. Med det sagt så menar jag att Messi skulle lämna alldeles för stora ytor om han skulle spela på en annan position än den han har nu. Om vi är svaga för kontringar, vad skulle vi då vara med en Messi som för det mesta går i ''presspelet'' + så skulle motståndarna ha en hel högerkant för sig själv att anfalla på. Sen så tror jag inte att Messi är beredd på att lämna den plats där han gör flest mål i världen och som ger Balon D'or titlar. Jag själv är inte heller beredd på att flytta på en spelare som gör 60-70 SJÄLV varje säsong han är skadefri. Det gäller att vi ställer upp med klass spelare på kanten som har samma fotbollstänk som Messi, inte bara det, utan som verkligen kan göra det på planen, inte bara tänka det.
Barcelona Barca Barca
2014-04-25 00:17
@el Flaco:
Jag känner precis samma sak som dig. När jag såg matchen med en vänn så satt jag och nästan var tokig hur dom från 0-1 tar näsdukarna till att när Messi gjorde 2-1 började hylla laget och skandera spelarnas namn och tydligen var allt frid och fröjd. Men är publiken på Camp Nou helt hjärndöda när det gäller fotboll, tyckte dom på allvar att spelet var bra ? Senaste vinsten var bland dom mest oförtjänta vinsterna på länge, det krävdes ett solo nr av Alves som tillslut med mycket tur letar bollen sig fram till Pedro som gör mål, och Messi gör ett frisparks mål som inte ens är ett lagspels mål. Så nej vinsten var inte alls välförtjänt. Näsdukarna borde viftas efter matchen med, med som jag en gång sa, dom scenerna vi fick se under Gaspar kommer antagligen inte hända igen, då det är asiater med sina Canon 101 megapix kameror och svenska barn familjer som sitter på läktaren och tror att allt är frid o fröjd, dom riktiga fansen sitter hemma och har inte råd att åka till camp nou varannan vecka då biljetpriserna har gått upp i taket. Att sen median, sport och El mundo inte har varit hårda är mycket märkligt. Luktar allt mer illa, är journalistiken på Rosells sida ? Hade det varit laporta hade han antagligen blivit sågad till fotknölarna, han fick ju en hel del kritik under sin sejour i Barca och tydligen lyssnade median på Rosell som snackade en massa skit om Laporta angående den dåliga ekonomin i klubben men ingen i median har sågat varken Rosell, Zubizarreta eller Bartomeu. Något luktar jävligt illa där nere och sanningen kommer komma fram förr eller senare. Det mest skrämmande är, precis som du nämner, är att den absolut dummaste sportchefen i fotbollens historia som blev sparkad av Bilbao, skall få ta hand om projektet silly season 2014, kanske den viktigaste silly season vi gör sen 2003. Mina damer och herrar jag presenterar Zubizarreta :) Amino Tito!!!
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-25 00:11
el Flaco Med tanke på alla "underbordet" pengar som dykt upp med den här ledningen så är inget överraskande längre. There, I said it.
Barcelona ThereIsOnlyOneMessi
2014-04-25 00:04
Tårarna rinner...

#AnimoTito
Barcelona el Flaco
2014-04-25 00:00
På tal om maktkampen i Barcelona läste jag en kolumn i Mundo Deportivo att oppositionen tvekar om de ska kräva Bartomeus avgång med en missförtroendeförklaring. Anledningen till det beror den apatiska stämningen på Camp Nou i senaste hemmamatchen. Trots att det fanns en banderoll som krävde nyval till sommaren och några vita näsdukar så var det långt ifrån den massiva protesten som man hade hoppats på. Risken med en missförtroendeförklaring nu är att man befarar förlora den och att Bartomeu sitter kvar i två år till, men att man även tappar krafter till valet 2016.

Det ser som sagt ut mycket mörkt ut och chansen om att få se ett nyval till sommaren är minimalist för tillfället. Blev också förvånad, och besviken, över att reaktionerna från publiken inte var mer aggressivare mot hedersläktaren. Visserligen kan man hävda att det faktumet att det fanns så lite folk på arenan är en protest i sig, men de som går på matchen har ändå obligationen att göra sin röst hörd. Sen att det fanns många turister på Camp Nou och att dessa är mindre bekymrade av det politiska spelet runt klubben räcker inte som ursäkt. Culé som culé, som jag ser på det. Följer man klubben så bör man vara engagerade i dessa frågor, punkt slut.

Man borde även förvänta sig mer från katalanerna, som traditionellt sett är svåra att tillfredsställa. Är folk där nere verkligen nöjda med situationen och med styrelsens?! Det kan väl inte stämma. När Laporta var president plockade man fram näsdukarna i ett liknande skede under våren 2008 och kritiken från både fans och medier var brutal. Idag när man läser tidningarna får man intrycket av att vi har chans på att vinna trippeln och att vi är i händerna på den mest kompetenta ledningen genom tiderna och att Zubi ska klara av att göra alla värvningar som det skrivs om. Man känner sig så tom inombords...
Barcelona Bentley King
2014-04-24 23:59
Den där Rakitic vilken spelare! Såg matchen förut och jag måste säga att han är en spelare som hade platsat i barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-04-24 23:52
Gå all in på Falcao så är ett stort problem löst. Skit i santa cruz, cardozo och allt vad de heter. Messi fri roll ute på kanten eller som slöpande forward. Sen ska försvaret såklart förstärkas.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-24 23:51
Vampiro

Snarare en styrelse som ger tränaren fria tyglar, istället för att sträva bakåt till Pep-tiden

Heisenberg

Fin video du länkade, men den gjorde mig bara ledsen för nu blev jag påmind om att vi inte kommer få se Falcao i VM :( helt sjukt

#ForcaTito
Barcelona Vampíro
2014-04-24 23:46
Rambla~ Precis, Messi var aldrig en kantslickare direkt back in the day heller. Han hade en utgångsposition till höger men han rörde sig ständigt centralt för att kompinera med Xavi, Iniesta och Eto'o. Fy fan vilka tider. Det går absolut att lösa, jag tror att det här med falsk nia inte funkar över en säsong längre. Få in en riktig striker som trycker tillbaka backlinjen och är ett monster i boxen så kommer Leo få mer yta att jobba på. Han måste inse att det inte är optimalt för Barça att ha honom stillastående där uppe längre. Spelet behöver utvecklas. Problemet är bara att man måste få in en tränare som vågar förändra även om det till en början innebär att Messi blir sur. Tough luck, det är inte spelarna som ska avgöra hur vi lirar, låt Messi bli arg. Pep tog honom i örat en gång i tiden, nu är det dags för näste man att få honom på rätt spår igen. Det blir en tuff uppgift för Valverde. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Heisenberg
2014-04-24 23:46
I dessa mörka tider vill jag bara dela med mig av vad fotboll egentligen handlar om. Såg denna på aftonbladet nyss och blev galet tårögd. Jag skulle som 24åring förmodligen reagera precis likadant om Messi kom fram till mig.
Barcelona el Flaco
2014-04-24 23:33
the cameroonians/

Gällande oppositionen har även klubbens förre detta handbollsspelare Enric Masip sagt att han vill ställa upp i presidentvalet. Det är ingen hemlighet att han hade en dålig relation med Sandro Rosell och han har nyligen, i en intervju med Cadena Cope, dessutom kritiserat styrelsen för att inte utlysa nyval till sommaren. I samma intervju sa han dock att han har tyvärr inte de ekonomiska musklerna för att kunna ställa upp som kandidat.

På tal om Laporta sa han till tv-kanalen Cuatro att han kommer avslöja sina framtida planer gällande Barça "i slutet av säsongen".
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-24 23:32
Lion24

Du har helt rätt, men dumt uttryckt av mig, tänkte mer på Reus som ännu en slev i grytan än den där utan-boll-krigaren. I Pedro har vi den där ettrige kantslickaren som vet innenbörden av en väggpass medan jag är en beundrare av Sanchez stångande och irriterande av motståndare. Spelartyper som hellre gör det där otacksamma och öppnar upp och särar på motståndarna, än ännu en som ska kladda på bollen.

Men dock en positiv sak med Reus är att han kan/vill slå den där passningen som skapar frilägen, något som vi inte vart alltför bortskämda med det senaste även om Messi blandat och gett och Iniesta har kapacitet så har jag personligen önskat fler såna där chanspassningar (inte långbollar), bara för att tala om för motståndarna att ni ska inte va så trygga för det kan minsann komma sånt också.

Sen är jag knappast någon scout, har inte heller sådär jättemycket koll på Reus utan enbart toppmatcher och CL från dortmund. Men ah, hoppas du och andra fattar vad jag menar nu, jag är mest rädd för att tappa slitvargar till förmån för vinterliggare en kreatör
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-04-24 23:29
Tw Valdes: "Strength, coach! Lots of strength!" [@1victorvaldes] *note: former barcelona coach vilanova underwent a new operation today Anims Tito!
Barcelona NoGo™
2014-04-24 23:25
Var uppe tidigare men Tito har alltså lagts in på sjukhus. Man kan bara hoppas att han klarar sig igenom detta! Ánimo Tito!!!
Barcelona -SAMI-
2014-04-24 23:19
Barca ska köpa 2 riktigt bra backar sen får dom fan köpa vem dom vill. Prio 1 är backar.
Barcelona Rambla~
2014-04-24 23:11
Messi behöver inte flytta till kanten. Hört talas om fri roll, släpande anfallare? Bara att kolla på Argentina. Det mesta går att fixa, så länge man kan använda sin fantasi lite.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-24 23:07
Varför lägger ni bara inte ner snacket om Reus? Det är redan bestämt att han stannar i Dortmund. Dessutom, hans klausul på 35m som alla snackar om börja gälla först nästa sommar. Något hans klubb vill ändra på, höja hans lön = ingen klausul. Vi ska koncentrera oss på att förstärka vårt försvar i första hand, inte anfallet. Därefter mittfältet. En fysisk tvåvägsspelare hade inte skadat. Blir det sen pengar och tid över borde ta in en central anfallare. Spelare som Tello ska vi inte sälja. Istället låna ut 1-2 säsonger och sen se vad det blir av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-24 23:03
*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat

Jag vet inte om du har sett Reus spela men han är en fantastisk spelare på att springa i djupled. En mycket smart spelare med och utan boll. Reus är en blandning av Neymar och Pedro, fantastisk teknik men samtidigt en bra avslutare och smarta löpningar.

KarmaIsAKaranka

Jag vet inte om du var sarkastisk eller inte. Men om Alexis lämnar så är det klart att vi behöver en ersättare till honom.

Jag ska säga det här en gång för alla så att alla förstår detta:

''En central stark anfallare''. Ja, det vill jag också ha men vi alla måste vara realistiska här på forumet. Frågan lyder: är Messi redo att lämna sin centrala position för att spela på kanten? Aldrig. Aldrig. Aldrig. Visst kan han göra det en och två matcher men aldrig under en hel säsong. Messi kommer inte acceptera det, det här är sanningen och verkligheten som alla här inne borde veta. Alltså är en värvning av typ Mandzukic omöjlig men det är det inte med en ''super-sub'' i t.ex Klose, Santa Cruz eller Cardozo om dom accepterar bänk. En ny Larsson helt enkelt.
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-04-24 22:52
Barcelona's scout on the Canary Islands said the club is following Tenerife (2nd div) forward Ayoze Perez (20) since more than a year [lodt] Våra scouter softar på Kanarieöarna och "scoutar" hehe. Inte underligt med hur vi värvar ;)
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-24 22:51
Skrivit det förut men skriver det igen:

Reus kan inte ersätta Pedro/alexis, hans konkurrenter är i Neymar/Iniesta/Messi. Vi har absolut inte råd med att offra 1 av 2 djupledslöpare, vi behöver inte bli mer statiska än vi redan är.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-04-24 22:49
@Gabriel:
Det är just detta vi INTE behöver. Vi har överflöd av spelare på kanten. Neymar, Pedro, Tello, Alexis, Deulofeu, Adama på ingång ... Säljs en spelare på kanten behöver vi inte alls ta in en ny. Hur tänker du där? :S Messi och Iniesta bidrar ändå som backup på kanterna när det skulle "saknas" spelare. Det vi behöver är en central anfallare med längd/styrka, en ny målvakt och en eller två mittbackar av världsklass. Vi har ingen anledning att värva fler yttrar. Spyr bara jag tänker på tanken att vi har extremt många kantspringare men inte något att komma med centralt i anfallet. Dessutom är en av kantspringarna helt värdelös på att ta sig förbi spelare med boll (läs: Alexis Sanchez). Tello kan åtminstone peta och sprinta förbi sina motståndare. Vad kan Alexis? Det är inte konstigt att spelet låser sig när Alexis inte kan utmana motståndare med resultat samtidigt som att hans samarbete med Alves inte ALLS har fungerat. Och det kan inte vara Dani Alves fel. Dani Alves har visat tidigare vilka fantastiska kombinationer och överlappningar han kan bidra med då Messi var på högerkanten. Med Alexis är hela magin på högerkanten som bortblåst. Men nu var jag kanske lite väl hård mot Alexis. Eller inte.
Neymar11
2014-04-24 22:47
Reus på högerkanten är som neymar på högerkanten inget mer behöver bli sagt Reus ska antingen spela till vänster eller centralt, och där finns det ingen plats för honom Med ett bättre försvar så får man mer frihet offensivt. Tänk er hur mycket piggare Alexis hade vart i avslutningsmomenten ifall han inte behövde springa 13 km varje match för att ta Alves plats. Alexis spelar otryggt pga att han är livrädd för att tappa bollen och ges inte chansen till att vara kreativ, speciellt när Messi är på plan. Uppenbart att han söker efter honom alltid Vi ska fokusera på försvaret och målvaktssidan och i bästa fall hinner vi värva en bra mittfältare Det absolut viktigaste är att få tillbaka vårt presspel. Redan där kan jag lova +15 mål på en säsong, när vi kontrar på kontringen Vi ska sluta vara så Messi beroende och han ska ta ett steg tillbaka och inte tänka på sig själv. Han behöver ta ett steg tillbaka och titta på vad Ronaldinho gjorde Ronaldinho kunde få en spelare som giuly framstå som en världsspelare, han gjorde helt enkelt sina medspelare bättre. Och det ansvaret vill jag se Messi ta. Jag vill att han ska leda anfallstrion inte styra dom. Istället för att sänka dom ska han höja deras självförtroende och låta dom spela så som dom kan i sina bästa stunder Neymar, Alexis och pedro är stjärnor i sina landslag och briljera nästan varje match. Fotbollen har dom i sig och det kunde vi se under höstsäsongen då inte Messi spelade Det jag vill komma till att per automatik kommer offensiven bli bättre när försvaret är stabilt. Ibland är det så enkelt, man behöver inte börja om på nytt i alla lagdelar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-24 22:44
Xaviesta

Varje gång någon nämner Reus så berör det väl Alexis Sanchez, eller? Det är ju väl på högerkanten Reus är tänkt att spela. Det är ju det alla pro Reus säger, om man ska köpa Reus så blir det på Alexis/Pedros bekostnad. Sen är det din rättighet som människa att ha den åsikten att inte värva Reus, jag har absolut 0 förståelse för det men samtidigt så kan vi alla inte förstå varandra hela tiden och det är bara att acceptera det. ''Skjuta sönder chilenarens knäskålar med en shotgun...'' Det var lågt, riktigt lågt.
Barcelona Gabriel
2014-04-24 22:39
Xaviesta Deulofeu kommer inte att hämtas hem den här säsongen, det är du medveten om va? Så säljs en av Alexis eller Pedro så måste en ersättare värvas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-24 22:34
Lion24 Först och främst, lugna ner dig - vi håller på samma lag. Sedan verkar jag ha missförstått dig, är det Alexis vi pratade om eller Reus? :) Låt mig formulera om mig bara för sakens skull: vi säljer Alexis men behåller Pedro och hämtar hem Deulofeu. Reus ska fortfarande inte värvas trots att han är en fantastisk fotbollsspelare. På detta sätt sparar vi in enorma pengar som vi kan lägga på viktigare värvningar i dom andra leden där läget är mer akut för framåtsträvande. Låter det bättre? Eller ska vi gå ännu ett steg längre och skjuta sönder chilenarens knäskålar med en shotgun så att han aldrig mer kan spela sin usla fotboll på en fotbollsplan någonstans, någonsin igen? Blir du nöjd då? Hur får du allt att handla om Alexis? Jag svarade på ditt första inlägg eftersom det handlade om Reus. Alexis-diskussionen tänker jag inte ge mig in i med dig, för mitt eget och för forumets bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-04-24 22:28
Lion24

Du har uppbackning. Vi har inte råd att ha Alexis eller Pedro på bänken. Alexis är ingen gamechanger precis som du nämner. Jag är rädd att även Pedro börjar blicka utåt för att hitta andra alternativ. Han är i sina bästa år och inte vill han väl sitta på bänken samtidigt som att han kan bidra med minst lika mycket som Alexis. Skillnaden är att Pedro har bevisat det historiskt. Både i klubben och i landslaget. Det kan Alexis tyvärr inte mäta sig med. Med Alexis köpte vi oss ett par vackra mål men även onödiga lyxproblem som skapar friktion. Ett problem vi 3 år senare måste handskas med.
Barcelona the cameroonians
2014-04-24 22:25
Jag hoppas verkligen att Denis och Rafinha kan leva upp till sin potential och en dag ärva Iniestas roll på mittfältet.

När vampyren inte är i form (eller när han blir utbytt pga "trötthet") så påverkar det hela vårt spel. Vi behöver någon som kan öppna upp ytor, göra sin gubbe och kontrollera spelet på samma sätt som don Andrés.

Personligen ser jag i alla fall Suarez mer som en offensiv mittfältare än winger i framtiden även om han gjort det bra på kanten i B-laget. Kan han bara hantera pressen så finns det alla möjligheter för honom att ta en plats i truppen.
Annons: