/spanien/barcelona/forum/5458.aspx/spanien/barcelona/forum/5458.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona -SAMI-
2014-04-24 23:19
Barca ska köpa 2 riktigt bra backar sen får dom fan köpa vem dom vill. Prio 1 är backar.
Barcelona Rambla~
2014-04-24 23:11
Messi behöver inte flytta till kanten. Hört talas om fri roll, släpande anfallare? Bara att kolla på Argentina. Det mesta går att fixa, så länge man kan använda sin fantasi lite.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-04-24 23:07
Varför lägger ni bara inte ner snacket om Reus? Det är redan bestämt att han stannar i Dortmund. Dessutom, hans klausul på 35m som alla snackar om börja gälla först nästa sommar. Något hans klubb vill ändra på, höja hans lön = ingen klausul. Vi ska koncentrera oss på att förstärka vårt försvar i första hand, inte anfallet. Därefter mittfältet. En fysisk tvåvägsspelare hade inte skadat. Blir det sen pengar och tid över borde ta in en central anfallare. Spelare som Tello ska vi inte sälja. Istället låna ut 1-2 säsonger och sen se vad det blir av honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-24 23:03
*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat

Jag vet inte om du har sett Reus spela men han är en fantastisk spelare på att springa i djupled. En mycket smart spelare med och utan boll. Reus är en blandning av Neymar och Pedro, fantastisk teknik men samtidigt en bra avslutare och smarta löpningar.

KarmaIsAKaranka

Jag vet inte om du var sarkastisk eller inte. Men om Alexis lämnar så är det klart att vi behöver en ersättare till honom.

Jag ska säga det här en gång för alla så att alla förstår detta:

''En central stark anfallare''. Ja, det vill jag också ha men vi alla måste vara realistiska här på forumet. Frågan lyder: är Messi redo att lämna sin centrala position för att spela på kanten? Aldrig. Aldrig. Aldrig. Visst kan han göra det en och två matcher men aldrig under en hel säsong. Messi kommer inte acceptera det, det här är sanningen och verkligheten som alla här inne borde veta. Alltså är en värvning av typ Mandzukic omöjlig men det är det inte med en ''super-sub'' i t.ex Klose, Santa Cruz eller Cardozo om dom accepterar bänk. En ny Larsson helt enkelt.
Barcelona Alltid en legend, Puyol .
2014-04-24 22:52
Barcelona's scout on the Canary Islands said the club is following Tenerife (2nd div) forward Ayoze Perez (20) since more than a year [lodt] Våra scouter softar på Kanarieöarna och "scoutar" hehe. Inte underligt med hur vi värvar ;)
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-04-24 22:51
Skrivit det förut men skriver det igen:

Reus kan inte ersätta Pedro/alexis, hans konkurrenter är i Neymar/Iniesta/Messi. Vi har absolut inte råd med att offra 1 av 2 djupledslöpare, vi behöver inte bli mer statiska än vi redan är.
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-04-24 22:49
@Gabriel:
Det är just detta vi INTE behöver. Vi har överflöd av spelare på kanten. Neymar, Pedro, Tello, Alexis, Deulofeu, Adama på ingång ... Säljs en spelare på kanten behöver vi inte alls ta in en ny. Hur tänker du där? :S Messi och Iniesta bidrar ändå som backup på kanterna när det skulle "saknas" spelare. Det vi behöver är en central anfallare med längd/styrka, en ny målvakt och en eller två mittbackar av världsklass. Vi har ingen anledning att värva fler yttrar. Spyr bara jag tänker på tanken att vi har extremt många kantspringare men inte något att komma med centralt i anfallet. Dessutom är en av kantspringarna helt värdelös på att ta sig förbi spelare med boll (läs: Alexis Sanchez). Tello kan åtminstone peta och sprinta förbi sina motståndare. Vad kan Alexis? Det är inte konstigt att spelet låser sig när Alexis inte kan utmana motståndare med resultat samtidigt som att hans samarbete med Alves inte ALLS har fungerat. Och det kan inte vara Dani Alves fel. Dani Alves har visat tidigare vilka fantastiska kombinationer och överlappningar han kan bidra med då Messi var på högerkanten. Med Alexis är hela magin på högerkanten som bortblåst. Men nu var jag kanske lite väl hård mot Alexis. Eller inte.
Neymar11
2014-04-24 22:47
Reus på högerkanten är som neymar på högerkanten inget mer behöver bli sagt Reus ska antingen spela till vänster eller centralt, och där finns det ingen plats för honom Med ett bättre försvar så får man mer frihet offensivt. Tänk er hur mycket piggare Alexis hade vart i avslutningsmomenten ifall han inte behövde springa 13 km varje match för att ta Alves plats. Alexis spelar otryggt pga att han är livrädd för att tappa bollen och ges inte chansen till att vara kreativ, speciellt när Messi är på plan. Uppenbart att han söker efter honom alltid Vi ska fokusera på försvaret och målvaktssidan och i bästa fall hinner vi värva en bra mittfältare Det absolut viktigaste är att få tillbaka vårt presspel. Redan där kan jag lova +15 mål på en säsong, när vi kontrar på kontringen Vi ska sluta vara så Messi beroende och han ska ta ett steg tillbaka och inte tänka på sig själv. Han behöver ta ett steg tillbaka och titta på vad Ronaldinho gjorde Ronaldinho kunde få en spelare som giuly framstå som en världsspelare, han gjorde helt enkelt sina medspelare bättre. Och det ansvaret vill jag se Messi ta. Jag vill att han ska leda anfallstrion inte styra dom. Istället för att sänka dom ska han höja deras självförtroende och låta dom spela så som dom kan i sina bästa stunder Neymar, Alexis och pedro är stjärnor i sina landslag och briljera nästan varje match. Fotbollen har dom i sig och det kunde vi se under höstsäsongen då inte Messi spelade Det jag vill komma till att per automatik kommer offensiven bli bättre när försvaret är stabilt. Ibland är det så enkelt, man behöver inte börja om på nytt i alla lagdelar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-24 22:44
Xaviesta

Varje gång någon nämner Reus så berör det väl Alexis Sanchez, eller? Det är ju väl på högerkanten Reus är tänkt att spela. Det är ju det alla pro Reus säger, om man ska köpa Reus så blir det på Alexis/Pedros bekostnad. Sen är det din rättighet som människa att ha den åsikten att inte värva Reus, jag har absolut 0 förståelse för det men samtidigt så kan vi alla inte förstå varandra hela tiden och det är bara att acceptera det. ''Skjuta sönder chilenarens knäskålar med en shotgun...'' Det var lågt, riktigt lågt.
Barcelona Gabriel
2014-04-24 22:39
Xaviesta Deulofeu kommer inte att hämtas hem den här säsongen, det är du medveten om va? Så säljs en av Alexis eller Pedro så måste en ersättare värvas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-24 22:34
Lion24 Först och främst, lugna ner dig - vi håller på samma lag. Sedan verkar jag ha missförstått dig, är det Alexis vi pratade om eller Reus? :) Låt mig formulera om mig bara för sakens skull: vi säljer Alexis men behåller Pedro och hämtar hem Deulofeu. Reus ska fortfarande inte värvas trots att han är en fantastisk fotbollsspelare. På detta sätt sparar vi in enorma pengar som vi kan lägga på viktigare värvningar i dom andra leden där läget är mer akut för framåtsträvande. Låter det bättre? Eller ska vi gå ännu ett steg längre och skjuta sönder chilenarens knäskålar med en shotgun så att han aldrig mer kan spela sin usla fotboll på en fotbollsplan någonstans, någonsin igen? Blir du nöjd då? Hur får du allt att handla om Alexis? Jag svarade på ditt första inlägg eftersom det handlade om Reus. Alexis-diskussionen tänker jag inte ge mig in i med dig, för mitt eget och för forumets bästa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-04-24 22:28
Lion24

Du har uppbackning. Vi har inte råd att ha Alexis eller Pedro på bänken. Alexis är ingen gamechanger precis som du nämner. Jag är rädd att även Pedro börjar blicka utåt för att hitta andra alternativ. Han är i sina bästa år och inte vill han väl sitta på bänken samtidigt som att han kan bidra med minst lika mycket som Alexis. Skillnaden är att Pedro har bevisat det historiskt. Både i klubben och i landslaget. Det kan Alexis tyvärr inte mäta sig med. Med Alexis köpte vi oss ett par vackra mål men även onödiga lyxproblem som skapar friktion. Ett problem vi 3 år senare måste handskas med.
Barcelona the cameroonians
2014-04-24 22:25
Jag hoppas verkligen att Denis och Rafinha kan leva upp till sin potential och en dag ärva Iniestas roll på mittfältet.

När vampyren inte är i form (eller när han blir utbytt pga "trötthet") så påverkar det hela vårt spel. Vi behöver någon som kan öppna upp ytor, göra sin gubbe och kontrollera spelet på samma sätt som don Andrés.

Personligen ser jag i alla fall Suarez mer som en offensiv mittfältare än winger i framtiden även om han gjort det bra på kanten i B-laget. Kan han bara hantera pressen så finns det alla möjligheter för honom att ta en plats i truppen.
Barcelona Lion24
2014-04-24 22:19
Xaviesta Du svarade fortfarande inte på 1, 2 frågan. Hur som helst. Varenda Barcelona supporter på universum bör veta att prioritet 1 är inte anfallet utan först och främst försvaret men även mittfältet. Jag prioriterar anfallet sist. Detta ska tilläggas. ''Är det så himla illa att Pedro och Alexis fightas om den sista platsen''. 3 säsonger med Pedro och Alexis. Vad har vi åstadkommit? En liga och cuptitel, lägg därtill att vi knappt har något att spela för i år, om vi har det så måste vi titta på andra resultat. Jag förstår om detta är acceptabelt för dig. Det är illa Xaviesta. Sen är det naturligtvis så att det enbart inte är Alexis fel att vi har misslyckats men Alexis har inte varit en Tello som hoppat in sista 10 när vi leder med 5-0. Alexis har kunnat påverka laget eftersom han nästan är en startspelare. Alexis har värvats för över 30 miljoner euro och av en sån summa så bör man förvänta sig mycket mer än spring, inte sant? Ska jag lägga en sån summa på en anfallare så gör jag det på en spelare som kan springa men samtidigt ändra på en matchbild, du kan inte påstå att Alexis klarar av det. Vi har inte kommit någonstans med Alexis Sanchez i Barcelona om vi räknar bort dessa 2 titlar som vi har vunnit. Jag kan tro att Alexis är en helt fantastisk spelare, men i ett annat lag. Som Juve, Pool eller Dortmund. Men ingen av Barcelona eller Alexis har vunnit på att Alexis är i klubben.
Ronaldinho the original
2014-04-24 22:18
Neymar N11 (Barcelona) 10X bättre än Dos santos,Tello och Roberto
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-04-24 22:18
Personligen kan jag inte förstå hur man kan tacka nej till en spelare som Reus, för ja, Reus är en bättre fotbollsspelare än både Sanchez och Pedro och ja, med honom i startelvan hade vi blivit ännu bättre, ännu mer farligare och ännu mer kompletta. Vi snackar om en spelare som löper och krigar lika mycket som Sanchez men som är bättre i en mot en situationer och på att ta sig förbi sin motståndare. Han har ett löpsteg som kan liknas vid Iniestas när han bara flyter förbi sina motståndare och han är ständigt ett hot för motståndarna. Dessutom är han ett hot på fasta situationer då hans frisparkar håller ren världsklass. Jag kan förstå att folk inte anser att Reus ska vara en prioritering, det är han absolut inte för mig heller men faktum är att det faktiskt finns pengar så att det räcker över till både mittbackar och Reus. Varför då inte ta den? Jag tillhör inte den skara som tror att han inte hade kommit till sin rätt i Barcelona, tvärtom är han precis vad som behövs. Och sen anser jag det lustigt att folk här inne tjatar om förändringar i spelsättet och klagar på att Xavi gnäller över bollinnehavet men samtidigt vill man inte ha in nya spelare som kan bryta lite av det mönstret. Är det möjligen så att man fått en värvningsrädsla som culé vad gäller stora spelare pga alla andra "misslyckade" värvningar. Är skräcken att förvandla Reus till en statisk Alexis det som gör att man tvekar? Jag vet inte vad det är för förlåt mig men det känns inte speciellt friskt att liksom vilja säga nej till en spelare som Reus. Jag sa det innan och säger det igen, med Reus i laget får vi inte bara mer klass och kvalité i startelvan men även mer bredd i truppen då han faktiskt kan spela både i anfallet men även i mittfältet. Man har köpt truppspelare innan till laget enbart för att stärka bredden inom laget, med Reus stärker man både bredden på truppen och klassen i laget då han kan användas på fler än en position. Och angående vart han ska spela så får det vara tränarens problem att lösa. Visst ska det finnas en plan med spelarna man värvar men det låter som att man försöker att hitta anledningar till att inte vilja köpa Reus snarare än att försöka se potentialen i en sådan värvning och att hitta lösningar. Gjorde sig Villa bäst ute på kanten? Nej, absolut inte, men vi köpte honom ändå med vetskapen att det är en klass spelare som kommer att göra oss till ett bättre lag - även om han gör sig bäst i mitten. Och visst, nu var kanske prissumman en aning hög med tanke på Villas ålder men när man snackar om klass och kvalité fick man precis det man betalade för året han köptes - en ligatitel och en CL titel där han var högst medverkande i båda. Hade vi vunnit CL utan Villa den säsongen? Det tror jag inte. Vill man aspirera till att bli Europas bästa lag igen så måste vi få in både mer bredd och mer klass i laget. Det var samma visa här inne när Thiago skulle gå till Bayern. "Vart ska han spela?" frågade sig folk här inne. "Det finns ingen plats för honom", sade man. Thiago har kanske varit Bayerns bästa mittfältare den här säsongen innan han skadade sig och det på Europas mest slagkraftiga mittfält. Folk försöker alltid att hitta problemen snarare än möjligheterna. Blir Reus överflödig i Barcelona, absolut inte. Vad är problemen? Han passar inte in i ett bollrullande Barcelona? Okej, då får vi anpassa oss efter spelarna vi har och bli mer flexibla och variera anfallsspelet, det är på god tid och det är ändå något vi här inne velat vare sig vi köper Reus eller inte. Reus gör sig inte bra ute på högerkanten? Bara snack säger jag, en bra spelare kan göra sig bra vart han än spelar och Reus är precis som Villa var en världsklass spelare - sen kan man alltid byta positioner under matcherna och hitta ett mer flexibelt anfallsspel gällande både positionsbyten och variationer mellan kontringar och bollinnehav. Jag är ledsen men jag förstår det inte. Reus är en jävla dröm värvning om den går in och han är bättre än både Sanchez och Pedro. Gör det honom till en prioritering? Nopp, men pengar finns det gott om den här sommaren så det är liksom ingen debatt om Reus VS mittbackar. Hade man fått välja mellan mittbackar och Reus så är det väl sjävla fan att man väljer mittbackarna men vi behöver förstärka oss kraftigt den här sommaren och en spelare som Reus tackar man inte nej till. Hitta lösningarna istället för att hitta problemen. Det finns bara positiva saker med en potentiell Reus värvning!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2014-04-24 21:58
According to a clause in his contract, Barcelona B attacker Denis Suarez (20) will be promoted this summer. [as]
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-24 21:48
( Xaviesta ) Klockrent sagt och inget behövs tilläggas!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-04-24 21:46
( Xaviesta ) Jag håller som vanligt med dig. Allt handlar om prioriteringar, om prioriteringen skulle ligga på att värva Reus så visar ledningen återigen sin inkompetens. Först ska alla andra positioner förstärkas innan vi börjar prata om en bollkåt ytter. Har sagt det förr, vi skulle behöva spela matcher med 2 matchbollar för att den trion skulle få göra sig rättvisa :) Är dock positiv till att värva in en target som kan agera inhoppare.
Barcelona -SAMI-
2014-04-24 21:44
Fan låter ej bra. Kämpa vilanova!!
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-24 21:41
Lion24 Jag försöker vara realistisk helt enkelt och det betyder väl inte att jag inte vill att klubben går framåt? Neymar och Messi är givna nästa säsong. Återstår Pedro och Alexis då som får fightas om speltid om vi nu ponerar att dom inte säljs i sommar. Är det så himla illa? Dom har varit bland våra jämnaste och bästa spelare i år när dom väl fått spela och aldrig gnällt när dom fått ställas över. Producerat massvis med mål och assist och bland dom två som slitit mest på planen. Alexis spelar med en vilja och intensitet som om han vore en katalan på väg uppåt i karriären. Nej. Jag anser inte att Reus är nyckeln till att vår offensiv ska sprudla nästa år, tyvärr. Vi har så många andra detaljer värda att prioritera den här sommaren om vi som klubb vill framåt. Att behålla Pedrito och Electric Sanchez gör inte att vi strävar bakåt. Den enskilt största anledning till att vårt anfallspel inte har klickat i år har varit kollektivet. Det andra har varit vårt mittfält. Den tredje anledningen stavas Messi. Han har inte varit sig själv i år och dessutom tampats med skador. Om vi skulle värva Reus kan jag egentligen bara se honom på yttern i anfallet vilket är just den positionen vi är i minst behov av att ändra. Vi har helt andra problem som är av större vikt att reformera, Simba :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-04-24 21:40
Jag läste det också på twitter eller sport. Vilanova är i akuten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Octopus of Badia
2014-04-24 21:26
ElTriplete

Du får gärna ange en källa till det påståendet.
Barcelona Valdés
2014-04-24 21:25
Tror att försvarsspelet blir (fortsätter att vara) en katastrof om vi värvar Hummels. Han har varit skadad i långa perioder de senaste två åren och inte varit stabil i de stormatcher som han kunnat spela. Vill se en spelare som erbjuder något annat än Pique. Ska vi, som spelar med fotbollsvärldens högsta backlinje också, ha det långsammaste mittbacksparet? En värvning som i mina ögon kan bli lika dålig som när vi bytte bort Etoó och nästan en halv miljard mot Zlatan.

Barcelona ElTriplete
2014-04-24 21:25
Vilanova tydligen inlagd på sjukhus.. Fan vad tragiskt. Animo Tito!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-04-24 21:18
Oscar Cardozo hade vart en dröm i Barça. Han var på tapeten i höstas när Tata fortfarande trodde att han hade makt. Frågan är dock om han är sugen på att lämna en startplats i Benfica för att komma till oss. Han är dock 31 år och det är sista chansen att komma till ett storlag.
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-24 21:06
Benfica 1-0 som sagt dom är underhållande
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2014-04-24 21:03
@( Xaviesta ):
Kommer in lite sent här. Ibland så vet jag inte vad jag läser. Om vi är så fast vid vårt bolltrillande, varför inte ha spelare som kan göra sin gubbe? Du kan ju knappast mena att Alexis eller Pedro kommer förbi sina gubbar eller sätter skräck i ett försvar? Reus är en helt fantastisk spelare som är mer komplett än både Alexis och Pedro. Reus snubblar inte på bollar, har en fantastisk teknik, mycket bra spelförståelse, kan kontra, pressar och springer hårt. Jag fattar inte varför man inte vill ha en uppgradering i sitt lag. Vad väljer du Xaviesta: 1. en spelare som breddar och som springer mycket eller 2. en spelare som breddar, springer mycket och kan göra sin gubbe? Reus satte nästan på egen hand skräck i ett helt Real Madrid försvar. En av mina absolut favoritspelare är Afellay men jag måste vara realistisk och bör vilja klubbens bästa istället för att gå efter personliga känslor alternativ favoritspelare. Jag tycker att Afellay håller Barca klass men jag hittar inge plats åt honom i laget, därför får det bli pick o pack även om jag älskar Ibi. Som sagt, för klubbens bästa, vi vill gå framåt Xaviesta. Kan vi ersätta Alves med en bättre spelare så tar vi det. Varför? FRAMÅT.
Barcelona casinou1
2014-04-24 21:00
“Do you trust Zubizarreta with the squad revolution?“. Well, 16,132 voters had their say, and 90% voted no"

HAHAH , folket säger sitt Zubi, avgå !
Barcelona Ali G
2014-04-24 20:38
Ska bli intressant och följa vår framtida mittback Jeremy mathieu
Annons: