/spanien/barcelona/forum/5448.aspx/spanien/barcelona/forum/5448.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Z_Z
2014-07-07 14:05
petersays: Kan väl hålla med dig där hehe. Men förändrar anfallsspelet gentemot ett anfall bestående av Neymar/Suarez/Messi tycker jag dock fortfarande att han gör, och om han kan hitta tillbaka till sina tidigare nivåer eller bli lika giftig som han varit i landslaget senaste året så tycker jag fortfarande att han är ett väldigt bra komplement att ha om han nu finner sig i en så pass liten roll i klubben. Dock håller jag Alexis som en bättre spelare för tillfället och skulle gärna ha kvar honom. Men jag ser inte hur båda kan stanna om vi värvar Suarez och då är Alexis definitivt den vi har möjlighet att få bäst betalt för och nog den som förtjänar att ha en fortsatt stor roll i laget vilket det är svårt att ge.
Barcelona Bentley King
2014-07-07 14:03
Gabriel Vi spekulerar utifrån vad man läser på nätet så som vi spekulerar om allt som händer i Barca. Nästan allt som snackas här i forumet är spekulationer. Det känns som att LE har en stor talan i vilka som ska köpas in och säljas, han kanske inte ser det vi ser hos Alexis. Varför vill han att klubben ska neka alla bud på Pedro men när det gäller Alexis så har han inte sagt ett skit om honom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2014-07-07 14:02
För det första vart kommer det här snacket om att Pedro accepterar en bänkplats? Vad jag vet har han gått ut flertalet gånger ut och sagt att han känner sig osäker på sin plats och vill ha mer speltid. Och att han skulle se över sina alternativ och vad som är bäst för han själv Alexis har aldrig gått ut med något, han har t om haft presskonferenser för att dementera rykten om att han är påväg bort! Sanchez är den som alltid har valt att hålla käften och prestera bättre för att få spela Pedro förändra en matchbild? Give me a breake. Det enda som sker när han byts in är ett par friska ben som inte uträttar något förutom några löpmeter
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-07 14:01
Jag tycker att många på detta forum överdriver en hel del angående Pedro. Han är verkligen ingen "sopa". Han är den perfekta spelaren att ha i en trupp. Jobbar stenhårt och klagar inte. Samarbetar bra med Messi och gör även en hel del mål.

En Pedro i form är helt fantastisk, tyvärr har han för låg lägstanivå. Han var fantastisk runt årsskiftet då Messi var borta. Vände exempelvis vårt 0-2 underläge borta mot Getafe på egen hand med ett hattrick.

Bara för att Alexis må vara snäppet vassare betyder inte detta att Pedro är dålig. Enligt mig är han en förebild för alla spelare då han visar hur långt man kan komma genom att jobba stenhårt. En av mina absoluta favoritspelare.
Barcelona petersays
2014-07-07 13:45
@Z_Z:

Alltså visst att Pedro löper mycket och kämpar när han hoppar in. Men att gå så långt som att säga att han förändrar matchbilder skulle jag aldrig göra. T.o.m. Tello förändrade matchbilder mer än Pedro i sina inhopp då han åtminstone har sin speed att förlita sig på. Pedro är en avlastning, men ingen som tillför något som inte redan finns hos våra anfallare.
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-07 13:42
Tänk om man kan ha kvar Alexis i laget och ett tragiskt scenario där Messi skadar sig t.ex i 2 månader och vi får starta med Neymar-Suarez-Alexis. Det är absolut världsklass och med det anfallet ska man kunna spela en hel säsong och ändå vinna mot vilket motstånd som helst. Hade varit en dröm att få ha kvar Alexis och sälja sopan Pedro.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Z_Z
2014-07-07 13:36
@Tiki-Taka:


En spelare som fortfarande besitter hög kvalité och kan ändra matchbilder men inte kommer att vara missnöjd över att inte ses som startspelare om/när Suarez köps. Alexis har efter denna säsong och detta vm visat att han är en spelare som ska starta, och det gör han inte med Suarez, Neymar och Messi i laget när dessa är friska.

Något sådant möjligen ser LE i Pedro skulle jag tro.
Barcelona Gabriel
2014-07-07 13:33
Lugn i stormen nu, vem är det som ens har sagt att det är just Luis Enrique som vill sälja Sanchez? Uppenbarligen vill klubben köpa Suarez, och finansiera åtminstone hälften av den värvnigen genom att sälja en av våra anfallare, då kanske det verkar bäst enligt samtliga i klubben, att sälja Sanchez då man kan få ut mest för honom.

Men vad är det som sagt att Lucho vill göra sig av med Sanchez? Nu får ni lugna ner er lite.
Barcelona Niño Maravilla - Alexis
2014-07-07 13:30
Har Alexis twitter?
Tiki-Taka
2014-07-07 13:29
Vad ser Luis Enrique i pedro som han inte gör i alexis? Verkar som att denna tränare är helt borta
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2014-07-07 13:20
Bravos live presentation.
Barcelona Bentley King
2014-07-07 13:15
Man börjar fatta nu att det är LE som vill bli av med Alexis Sanchez. Killen verkar inte vara klok i huvet han heller
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-07-07 12:35
Messi kan skjuta ganska hårt han också, om han bara vill. Man ser aldrig honom ta i för kung och fosterland när han skjuter. Han placerar istället sina avslut, då behöver det inte ens vara hårt för målvakten hinner inte dit. Hårt skott är inte ekvivalent med bra distansskott. Speciellt inte om man 49/50 gånger missar målet med 5 meter. Det man ska ge Ronaldo är att han alltid befinner sig på rätt plats vid rätt tidpunkt. Detta gör att han inte behöver göra sin motståndare, behöver bara sätta fram foten för att göra mål. Samt han nickteknik och sinnessjuka spänst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-07 12:27
Bravo kommer ha nummer 13 nästa säsong. Ter Stegen kommer ha nummer 1 och Jordi Masip nr 25.
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-07 12:21
Det roligaste är när madridfansen snackar om en styrka Ronaldo har som inte Messi har när det kommer till distansskott, då undrar ju man varför Messi gjort flest mål av alla spelare utanför straffområdet år efter år? Ronaldos distansskott går över arenan medan Messis skott skruvar sig alltid mot mål eller i målet. Skillnaden mellan dessa två att den ene gör mål på 30-35 m avstånd medan den andre vill vara i boxen och nicka/göra tap-ins. Ronaldo har gått från en mer allroundspelare från United-tiden till att vilja punga in 30-40 ligamål i Madrid. Han är kåt på att endast göra mål och få sina individuella priser.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2014-07-07 12:10
@Jesper:


För det första så vill jag bara säga att du har hamnat fel...det finns ett annat forum för sådana som du och det kallas för Puertan.

Statistiken som togs fram visar inte endast antalet mål som du verkar tro...men du är väl för kåt på Ronaldo att du inte orkar läsa den statistiken som jag länkade till. Det är nämligen det ni Ronaldofans brukar ha som argument...att Ronaldo gör mycket mål, men det räcker dock inte för att räknas som världens bästa. Hade man tagit fram liknande statistik på Iniesta (dvs inte bara antal mål som du verkar tro att detta handlar om) så hade man sett att iniesta är ganska bra ska du se...

Att Ronaldo vann Ballon d'Or beror ENBART på att Messi var skadad och att folk tyckte att det var dags för någon annan att vinna efter 4 år. Så att Ronaldo vann Ballon d'Or säger inte ett skit!

Ronaldo vann skytteligan pga att Messi var skadad. Se bara på hur många mål Messi gjort jämfört med Ronaldo sedan dess att han kom tillbaka från skadan.....Jag tror att Messi tog in ca 10 mål på Ronaldo från januari typ. Just nu har Messi gjort både flest assist och flest mål (om det nu är det du vil jämföra) under 2014. Han har gjort typ 10-15 mål fler än Ronaldo...............

Sen säger du att Nigeria, Bosnien och Iran är skitlag.....Herregud snacka om att vara okunnig! Nigeria vann Afrikanska mästerskapen vilket visar att de alltså är bättre än Ghana som var i Ronaldos grupp. Bosnien är inte heller någon skitnation som alla borde köra över med 10-0 om du tror det!

Ronaldo är totalt osynlig när det väl gäller och det är FAKTA! Spelade han ens CL-finalen? Var han ens med i VM nu?
Barcelona Barclasico
2014-07-07 11:31
Luis Suarez could join Barça in the coming days. The form of payment (79.2M) just needs finalizing [as]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2014-07-07 11:30
Arsenal, Liverpool and PSG are interested in Barcelona winger Pedro (26), but Luis Enrique asked the club to reject all offers. [sport] Vilket skämt...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2014-07-07 11:29
The buyout fee of Liverpool forward Luis Suarez (27) is 101M for English clubs and 95M for foreign clubs. [mundo deportivo]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2014-07-07 11:28
Man City have reportedly joined Arsenal, Liverpool and Man United in the race to sign Alexis Sanchez. They'd be willing to 50M. [daily star]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Acrobat
2014-07-07 11:25
Jesper: Vilken hycklare du är! Först skriver du att man inte ska stirra sig blind på statistik. Därefter gör du exakt det! Du skriver att Ronaldo gjorde mål mot Bayern och Atletico, medan Messi gjort mål mot U-länder i VM. Det du glömmer är att bortse från statistiken och titta på hur målen har gjorts samt i vilka lägen av matcherna. Tittar man bara på statistiken så ser det jättebra ut att Ronaldo gjort mål i CL- finalen mot Atletico. Men man får inte bara titta på statistik... det säger du ju själv! Ronaldo gjorde ett straffmål i förlängningen när matchen redan var avgjord. Fram tills dess trodde ingen att Ronaldo ens var på planen. Messis mål mot "U-länderna" i VM har alla varit oerhört viktiga och det är tack vare Messi som Argentina är i semifinal! Han bär hela landslaget på sina axlar, medan Ronaldo framstår som en korpenspelare i Portugal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-07 11:09
Aguero tränar för fullt Sergio ”Kun” Aguero skadade sig i Argentinas sista gruppspelsmatch, mot Nigeria. Nu tränar den blixtrande anfallaren återigen för fullt, och även om landslagsläkaren David Martinez ännu inte vill ge klartecken för spel så verkar Agueros medverkan trolig i semifinalen mot Holland på onsdag. I samma veva tillkännager Argentina att Angel di Maria missar matchen, men förmodligen är spelklar lagom till en eventuell final. Källa: Aftonbladet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CampBarca
2014-07-07 10:54
Blir djupt imponerad om Messi vinner VM med detta Argentina. Inte bara att lagutagningarna är svåra att förstå (förutom Tevez som uppenbarligen har meningsskiljaktigheter med de flesta i förbundet) och att Di Maria är skadad så är alla andra stjärnor oerhört passiva och förväntar sig att nr 10 ska göra allt och lite till... Tror Messi skulle ha en mycket större chans med dessa Argentinare i truppen istället (som inte blivit uttagna i VM, kan ha missat någon typ Banega pga Skada). Caballero,Mussachio, Fazio, Ansaldi, Gaitan, Salvio, Lamela, Tevez och Peruzzi är bättre än. Romero, Campagnaro, Fernandez, Basanta, Alvarez, Gago, Maxi, Palacio och Rojo. Tänkbar 11 Caballero Zabaleta Mussachio Garay Ansaldi Lamela Mascherano Gaitan Lavezzi Aguero Messi Bänk på "bara" 7 avbytare : Andujar, Fazio, Salvio, Higuain, Peruzzi, Biglia, Demichelis.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-07-07 10:28
Jesper. Roligt att du kallar Bosnien för U-land. Dom har ett bättre lag än vad Ghana och USA har, hela startelvan på varje position har bättre spelare. Så förstår inte din madridsta-logic här. Och när du nämner Bayern och Atletico så var matcherna redan avgjorda och fira 4-1 i 119 min på straff som om han precis avgjorde allt är det fan mest pinsammaste jag sett. Ronaldo pissade på sitt lag vid 1-1 målet som Ramos räddade dom vid, och vad gör Ronaldo när 10 andra spelare firar? Jo han promenerar tillbaka till mittplan. Han är så kåt i sina individuella prestationer att han inte ens firar en CL titel som Ramos avgjorde, men när han står på FIFAS gala så lipar han som ett litet barn när Messi varit borta i 2-3 månader plus att han endast vinner med 3% marginal vilket aldrig någonsin hänt tidigare. Madrid och ni till deras fans lever av mindervärdeskomplex och det ser hela världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2014-07-07 10:06
@Ali G:


Varför är Balanta bland de sämsta?
Barcelona B.BOSS
2014-07-07 03:23
Jag tror faktiskt att Neymar kan bli en av de största legendarerna inom fotbollen efter Messis era. Tyskarna är starka men med Neymar tror jag att Brasilien hade kunnat fixa det. Utan Neymar är det inte lika självklart. Tänk er att vinna vm vid 22 års ålder och komma tillbaka för att vinna den igen fyra år senare. Brasilien är verkligen ett speciellt land när det kommer till vm. Det gör ont att se honom skadad verkligen. Hoppas verkligen på vår Messi nu!!

Angående Cuadrado är han faktiskt jätte duktig nu när jag fick se honom i flera matcher i följd. Han är inte en one hit wonder. Cuadrado sliter, kämpar och jobbar hårt för laget. Kan se honom på camp nou driva bollen på en kontring i 100 km/h. Alves lämnar kanske inte men hans kontrakt kommer inte heller förnyas. Lika bra att ha Cuadrado kvar. Han kan spela på många positioner. Har inget emot honom i mittfältet precis som iniesta.
Barcelona Gabriel
2014-07-07 03:14
En av de "satsa rätt"-spelarna du pratar om måste vara Serge Aurier. Han borde vara den första man gör klart med, och man borde gjort klart med honom så fort som Elfenbenskusten åkte ur VM egentligen, innan PSG fick upp ögonen för honom. Arsenal har släppt intresset och bestämt sig för Debouchy istället (idiotiskt av dem). Det har inte varit enkelt att hitta någon spelare värdig att ersätta Dani Alves med, men Aurier är den perfekta. Klubben har tyvärr bestämt sig för Cuadrado och man kommer låta PSG köpa honom för kaffe pengar istället. Verkligen jätte synd!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-07-07 02:54
Om vi säljer Sanchez kommer vi ha en brutal transferbudget.

Det är ju tidgare känt att vi kan spendera stora summor i år, Bartomeu fick frågan på PK i veckan hur mycket man kan spendera och om summan €120M från klubbens kassa stämmer, han svarade något i stil med att man inte vill säga hur mycket man har att röra sig med, dvs indirekt så bekräftar han att vi har den summan eller mer i princip.

Om vi säger att vi har €120M som kommer från klubbens kassa.
Ut:
Cesc €33M
Sanchez €40M

Bara där har vi totalt €73M att lägga till, sen lär ju fler säljas, här gissar jag dock bara lite:

Tello €12M till Porto
JDS €1M
Afellay €2M
Song €8M
Cuenca €2M

Man borde kunna få in max €25M från dessa

Skulle bli totalt €98M ungefär..

Då landar en totalt budget på €218M, hade vi velat hade vi även kunnat använda en del (€60M) av nästa års budget eftersom vi antagligen får ett transferförbud.

Hoppas man satsar rätt, för finns otroliga möjligheter med dessa pengar.

Barcelona Ali G
2014-07-07 02:24
Här är VM:s sämsta spelare:
(Samtliga på plats 560 i Fifas ranking med snittbetyget 4,11 och mer än 45 minuters speltid)
Joe Hart, målvakt England, 180 minuter
Nicolas Lombaerts, försvarare Belgien, 90 minuter
Gelson Fernandes, mittfältare Schweiz, 54 minuter
Eder Balanta, försvarare Colombia, 90 minuter
Gerard Pique, försvarare Spanien, 90 minuter
Philippe Senderos, försvarare Schweiz, 81 minuter
Saphir Tader, mittfältare Algeriet, 168 minuter
Fabio Coentrao, försvarare Portugal, 65 minuter
Dany Nounkeu, försvarare Kamerun, 88 minuter
Henri Bedimo, försvarare Kamerun, 90 minuter
Jerry Palacios, mittfältare Honduras, 50 minuter
Riyad Mahrez, anfallare Algeriet, 71 minuter
DeAndre Yedlin, försvarare USA, 112 minuter

Värt att notera är att mittbacks talangen balanta finns med som en av de sämsta och att Pique som vanligt är bland de sämsta
Barcelona Thierry Henry
2014-07-07 02:09
@grande jw:Det sägs att Blanc och P.S.Gs ägare bestämt sig för att satsa på Aurier till nästa säsong. Och att han är överens med dom.
Annons: