/spanien/barcelona/forum/5425.aspx/spanien/barcelona/forum/5425.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-03-25 21:29
@barcastuff: If Barcelona right back Dani Alves (30) leaves in the summer, the club want to sign a tall full back. [el pais] Ja tack
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-03-25 21:07
@barcastuff: Rafinha, on loan at Celta this season, won't be able to play against Barcelona tomorrow after he got a relapse of a foot injury. #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-03-25 21:04
Har sagt det innan men han Cleverley i United får fan Gago att se bra ut. Han har noll talang i den kroppen, en helt värdelös hypad engelsman. Inte så konstigt att United suger när de har såna spelare i startelvan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-03-25 20:50
Deulofeu startar mitt i ert Suarez-Agüero snack
Coach Pep,
2014-03-25 20:48
Jag tycker det är stroppigt att diskutera Suarez/Agüero när vi redan har världens bästa anfallsuppsättning. Vi gör mest mål i hela Europa, vad kan bli bättre liksom? För några år sedan hade vi problem med att lösa upp spelarbussar men det problemet är löst för länge sedan.

Att få in en till anfallsstjärna bredvid Neymar och Messi ser jag som omöjligt och slöseri på resurser. Det är nästan för mycket med bara Neymar, men han är fortfarande väldigt ung och har tiden framför sig.

Om man har förstått att Messi är historiens bästa och spelmässigt mest kompletta anfallare så borde man förstå att man inte kan ha för individuellt skickliga spelare bredvid honom då han endast neutraliserar dessa eftersom han tar så pass mycket plats. I Real Madrid fungerar det med Ronaldo, Di Maria, Bale och Benzema, men i Barca är Messi gud och allt kretsar kring honom. Det måste byggas kring honom, och bara köpet av Neymar är en vågad satsning då det riskerar att rubba balansen. Som tur vet Neymar sin plats och har anpassat sig till Messi, men han har fortfarande haft svårt att hitta sin roll i anfallet och faller ofta ur matcherna.

Att ta in en ny stjärna som Aguero som också ska försöka ta en del av kakan riskerar ju att få hela skiten att implodera? Det är möjligt att jag har fel men det är så jag ser det.

Utöver det ser jag inte vad Agüero skulle tillföra som högeranfallare. Han skulle stampa omkring precis som Neymar gjorde igår, på helt fel position. Spelet blev genast mycket bättre när Pedro kom in istället för Neymar då han är mycket bättre på att skapa ytor åt sina lagkamrater. Pedro är en världsstjärna, precis som resten av våra ordinarie anfallare. Han får vårt anfallsspel att flyta på som vatten. Faktum är att vår anfallsuppsättning är yngre, friskare och mer optimal än på länge. Den enda delen av vårt lag som inte behöver ses över. Kan inte tänka mig att Tata vill sälja Alexis då han verkar digga honom skarpt. På sin höjd kan jag se att Tata kommer introducera en center som bänkvärmare, men inte mer än så.
Barcelona LeoMessi
2014-03-25 20:47
united höll inte ens nollan i ens 45 sekunder! Jag hade faktiskt unnat dom en vinst mot city
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-25 20:39
Titta i länktips och spola fram till minut 2:18 och ni kommer se att Neymar är onside. Jag förstår inte hur patetisk man är i huvudstaden men helvete vad de inte har någon heder. Snart kommer de anställa en tränare som är Barca inspirerade och börjar spela vår typ av fotboll.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SUPERBUSQUETS
2014-03-25 20:37
Nej till suarez nej till aguero! En spelare ja verkligen skulle vilja ha till Barcelona i sommar är Thomas muller, en stor och stark spelare! Snälla inga mer dvärgar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-25 20:14
Cule4life Detta, eftersom du sett dom spela ihop och dom har presterat tillsammans i samma lag tidigare och därför kan tituleras världens bästa anfalls trio? Jag undrar eftersom det inte framgick av den motivering som du vänligt lade till din åsikt om varför dessa tre utgör bästa trion i världen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2014-03-25 20:07
Jag anser att detta är världen bästa anfalls trio

Suarez - Messi - Agüero
Barcelona Gabriel
2014-03-25 19:45
Barcelonistas

Jag har inte glömt av någonting, och jag om någon vet att fotboll "inte är så simpelt", jag har helt enkelt en annan vision än dig och det får du respektera.

Kunde man lära två strikers som Henry och Villa att sköta defensiven så kan man lära Suarez och Agüero det också. Sen om det är en ekonomisk möjlighet eller inte är en annan femma men det ser jag som det enda problemet. Allt annat är fixable.

Jag förstår inget om fotboll och jag förstår inte lagspel, haha. Okej.
Barcelona Barcelonistas
2014-03-25 19:36
Gabriel - du glömmer av en viktig detalj och det är det defensiva arbetet som Sanchez lägger ner i varje match. Tror du Aguero och Suarez hade gjort det lika bra? Ni tror fotboll är så simpelt, men ni förstår inte fotbollens viktigaste del nämligen lagspelet. Något som varken Suarez elr Aguero besitter. Många hyllar Neymar och visst gjorde han det bra offensivt. Men hemjobbet skötte han inte alla bra vilket ledde till att Alves blev ensam mot di Maria..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-25 19:35
Gabriel Med all respekt, både du och jag vet att dessa två spelare aldrig kommer att hända. Agüero kommer att vara snudd på omöjlig att få loss där den ekonomiska aspekten kommer att sätta stopp för värvningen för vår del, samt det obefintliga behovet för Man City att sälja sin största stjärna. Suarez har jag tagit upp med dig tidigare också - det finns ingen chans i Bajsingdal att Barca värvar ett sådant problembarn. Även här kommer det att uppstå finansiella komplikationer men det är en beståndsdel av en atom i jämförelse med dom abstrakta och etiska skälen till varför killen aldrig kommer att få bära den vackra Barcelonatröjan. Att Suarez har förbättrat sig köper jag inte då hans historia är hemskt befläckad och att han alltid kommer att vara en säkerhetsbrist som inte går ihop överhuvudtaget med vår klubbs moral och värderingar. Det känns således fullständigt meningslöst att diskutera Suarez vara eller icke vara i Barca. Agüero-diskussionen har jag mer förståelse för även om den trots allt är mer en dagdröm än en potentiell verklighet. Att du vill ha bort Alexis köper jag då var och en ser på saker och ting på sitt eget vis. Men då får du åtminstone komma med rimligare ersättare än dessa två nämnda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Makaveli4life
2014-03-25 19:23
Mycket snack här om Aguero/Suarez och det kan vi med 90% säkerhet säga inte kommer hända, iallafall inte i år.
Dessutom inte nödvändigt om inte det är planerat att permanent peta Messi till högerkanten däremot hade en riktigt nummer "9" varit bra att ha i truppen för alternativ till startelvan.
Tror en ny "Henke Larsson" hade varit något! en lite äldre striker som inte har några problem med att nöta bänken men som ändå är självsäker framför mål, gärna bra på huvudet med.
Vad tror ni om Klose? tror dessutom han hade kunnat komma gratis pga utgående kontrakt.
Barcelona God is a five letter word - Messi
2014-03-25 19:21
Nån som vet om det finns highlights med Ray från söndagens match? =) hade uppskattats!
Barcelona Barieta
2014-03-25 19:17
Förstår inte iheller hackandet på Neymar. Han är tillsammans med Messi och Iniesta de spelare som bryter mönstret. Man såg mot Real att med både Neymar och Messi där fram så hade deras backlinje problem, hade Neymar inte spelat är jag inte lika säker på att det blivit vinst.

Direkt när Pedro kom in så märke man att han ej lyckades skapa några direkta farligheter. Är säker på att han kommer blomma ut nästa säsong!
Barcelona Gabriel
2014-03-25 19:11
LeoMessi & Migueli

Ni två letar efter problemen istället för att se möjligheterna. Det finns ett svar på alla era frågor. Jag har länge sagt att kantspelet i Barcelona är onödigt, vi skapar ingenting på kanten. När vi var som bäst spelade vi oss alltid igenom i mitten, oavsett hur trångt det var. Vi kan fortfarande klara av det, vi behöver bara bättre och giftigare spelare för att perfektionera det precis som förut. Jag ser absolut noll nytta i att ha Pedro och Alexis ute på kanterna, under dubbelsäsongen med Pep lämnades oftast högerkanten till Alves, medans Villa sökte sig mellan mittbackarna och Messi låg precis under. V - M - P var utgångspositionerna i försvarsläge, när motståndarlaget hade bollen. Men så fort vi etablerade ett anfallsspel med possensionfotboll såg det oftast ut på det sättet att Villa ställde sig över Messi, medans Alves tog kanten på egen hand.

Så på eran fråga om Agüero eller Suarez hade velat bli kantspelare i Barcelona så innebär det inte att det kommer att slicka kanten bara för att det är deras utgånsposition. Sen är Tata sugen på en anfallare likt Agüero och jag tvekar starkt på att han vill göra honom till en kantspelare.

Sen är knappast ett köp av Agüero eller Suarez en prioritering från min sida, men jag tror att man kan mäkta med en sådan värvning om man lyckas sälja bra. Har vi dessutom runt 100M€ att värva för så är det absolut inte någon omöjlighet (om vi säljer Alexis).

Pedro ska absolut finna sig i att rotera, Suarez eller Agüero hade inte konkurrerat med Neymar i första hand, snarare med just Pedro. Sen är en säsong lång och vi behöver mer klass i truppen. Inte spelare som Tello osv.

Säger det igen, tycker om Alexis och uppskattar honom, men om det finns pengar över efter mittbackarna och målvakten värvats och möjligheten att värva någon av Agüero eller Suarez finns så ser jag det som en självklarhet att go for it då det kommer göra oss till ett bättre och starkare lag.
Barcelona Makaveli4life
2014-03-25 19:11
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:


Han har helt rätt i det han säger inget snack om saken, men gjort är gjort och han borde istället försöka hjälpa klubben som verkligen hade behövt honom nu internt istället för att ta sånt ut i media
Barcelona Heisenberg
2014-03-25 19:09
Barca King

Håller med dig. Bara för att det är silly season så behöver man inte handla som om det vore en New York-resa. Vi har en riktigt bra anfallsbesättning som kan vårt spel och dessutom vet sin egen roll i det. Jag tycker även att vi har ett mittfält som inte behöver förstärkas alls i sommar förutom på Busquets position som back up såvida inte Masken stannar och kan vara det. Tycker vi ska lägga allt krut på en målvakt och 2 backar - that's it!
Barcelona KarmaIsAKaranka
2014-03-25 19:05
@Amo.38:


Akta dig! Tabu att kritisera Sanchez här i forumet. Skaffa skyddad identitet. Några användare tog sig illa vid iom ditt uttalande. ;)

Håller med dig helt. Sanchez är en bra fotbollsspelare men passar inte in i vårt spelsystem och jag tycker definitivt inte att han har övertygat med tanke på att han har haft snart 3 fulla säsonger i klubben med väldigt mycket speltid.
Real Madrid Corro Cnorro
2014-03-25 19:04
Enligt säkra källor från Merseyside (området där Liverpool ligger) så kommer Suarez kosta Balesummor eller strax där under så han är väl ändå rätt långt borta. Hade varit kul med en "bomber" som komplement till Messi, en Lukakutyp som erbjuder något som inte många av Barcelonas anfallare har.
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-25 19:02
Vår anfallsuppsättning är bra. Vi har Messi och Neymar som ska göra det där lilla extra och två stabila kantspelare i Alexis och Pedro. Båda dessa två herrar tar diagonala och centrala djupledslöpningar och de bägge kämpar hem som ingen annan spelare gör.

När tata bytte in Pedro och Alexis kunde inte Madrid komma runt våra ytterbackar längre för att motta inlägg på sina anfallare längre. Lägg ner tjatet om anfallare och tänk på vår mittfält och backlinje.

Barcelona Vampíro
2014-03-25 18:51
Suárez eller Agüero? Jag hoppas ni inser att Barcelona inte kommer ha råd med någon utav de spelarna. Suárez skrev på nytt kontrakt i höstas och han verkar vilja vara kvar. Skulle det vara så att han lämnar så kommer det krävas minst €50-60M och vi alla vet att Barça knappast kommer slänga ut sånna pengar på spelare som vi inte direkt behöver. Agüero behöver jag knappt nämna för enda chansen City släpper honom är om de får Messi i utbyte, det finns inga pengar i världen som kommer få den klubben att sälja sina nyckelspelare. Värvningssnack i all ära men man får vara realistisk också. Vi alla vet hur den här ledningen hanterar saker och ting under transfer tider, det tar fan 7-8 månader att förhandla med Bartra och Montoya. Så det är större chans att vi lyckas värva Jultomten eller Batman framför de spelarna som ni pratar om. Bara att acceptera den värld vi lever i.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-03-25 18:40
Nu har jag ingen bevis på att Johan Cruyff har sagt detta om Neymar. Men rubrikerna är där? Har någon av er snabbat upp i det här i de lite mer pålitliga tidningar i Barcelona???

Min fråga är, kan det ligga någonting i det han säger??
Vad tycker ni??

Om han har sagt detta är det lite synd att han sågar ledningen och Neymar så här dags efter festen i söndags.

Om han nu ska använda sin status så borde han kritisera de andra som drar i trådarna. Jag pratar om Peres och hans advokater som har velat förnedra Barca med alla medel de kan senaste år.
Barcelona Blaugrana91
2014-03-25 18:33
Äsch köp Aguero och behåll Sanchez och Pedro. Neymar ska självklart vara kvar. Lite bredd i truppen är aldrig fel. ;)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-25 18:31
@Essienesque:


Stora personligheter eller svåra personligheter? Jag tror inte det handlade om att Pep inte kunde, han ville helt enkelt inte. Eto'o var en grundpelare i Rejkaards bygge som Pep var tvungen att få bort, Zlatan var en prestigevärvning från styrelsen. Zlatan förväntar sig att bli uppassad, som den bil-incidenten, säger väl allt om hans attityd, hans gris till agent som han bussade till media. Pep är smartare än så, han vet när han har egoister i laget.

Kolla Messi till exempel, han mådde inte särskilt bra när Ronnie och Deco stack, men Pep löste det, han löste han skadeproblem och 4 Balon d'or senare..........
Barcelona Amo.38
2014-03-25 18:28
Heisenberg

Håller med dig!

Tycker ändå Neymar visar upp sin potential emellanåt, tillskilland från träbenet Sanchez, han har en helt värdelös balans och är inkapabel till att göra sina motståndare 1 mot 1. nej det är en kontringsspelare som behöver stora ytor och då är Barca helt klart fel lag!
Barcelona Heisenberg
2014-03-25 18:24
Det känns som att folk gnäller på Neymar bara för att gnälla. Jag tycker han var grym mot real och har gjort mer än vad statistiken visar. Glöm inte att motståndarna måste sätta en extra försvarare på honom vilket bara där öppnar upp för andra. Dessutom snackar vi om killen som i framtiden ska göra det som Messi gör (så gott det går) när han är skadad/ur form/måste vilas. Skulle Aguero klara det? Nej.
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-03-25 18:11
Som uppladdning inför El Clásico så kollade jag i söndags på 5-0-matchen, den enligt mig absolut bästa insats jag någonsin sett ett lag göra. Jag försökte hitta taktiska ändringar vi gjort sedan dess och jämförde samtliga lagdelar. För det första var vi mer stabila bakåt, Puyol var i toppform, Piqué spelade riktigt bra och till vänster hade vi dessutom en Abidal som defensivt sett var hur stabil som helst. Mittfältet var i stora lag detsamma men det jag verkligen tyckte var intressant var hur vi ställde upp anfallsslinjen. Vi hade alltså en Pedro som var riktigt pigg och löpvillig, mycket viktig i det aggresiva återerövandet men framförallt i hur han breddar spelet.
Vi hade även en David Villa som trots sin utgångsposition till vänster i princip varje anfall låg på hugget, antingen i boxen redo att svara på ett inlägg eller i linje med Reals försvar, i väntan på rätt tillfälle att hugga på djupet.
Detta är något jag kan tycka vi saknar i dagens lag, den där riktiga killern vars enda uppgift på fotbollssplanen är att ständigt söka målet.

Jag hade varit för ett sådant här köp i somras, innan vi köpte en viss brasse. Nu blev det inte av, och vi fick istället Neymar. Det finns flera stora fördelar med detta, kanske väger de över för nackdelarna men hur som helst så passar en renodlad striker i dagsläget inte in i en Barca-uppställning, inte med både Messi och Neymar i startelvan. Neymar är målskytt och har gjort väldigt många under sin karriär men vi alla vet att hans register är betydligt bredare än så, och att han inte är spelaren som ständigt erbjuder ett alternativ i boxen eller på djupet utan spelaren som älskar att flytta runt i anfallen med många positionsbyten per match för att komma rättvänd mot sin försvarare.

Neymar har hjälpt oss en hel del den här säsongen och på det stora hela tycker jag han gör en bra debutsäsong men frågan som vi måste ställa oss är om det inte hade varit smartare med en Kun Aguero, eller en liknande typ, i vårt anfall snarare än en showande brasse. Jag är kluven, för fördelen med Neymar är ju att han trots allt bara är 22 år och han därmed med rätt guidance från tränarstaben kan växa in i flera olika roller, bland annat kan man utveckla honom till att bli mer utav en effektiv striker. Kommer han kunna bli det? Ja, det tror jag, och det hoppas jag på. För jag anser att vi behöver en sådan typ, och medan det inte hade funkat med en sådan spelare plus Neymar och Messi så tror jag också att Neymar är här för att stanna, och han kommer knappast lämna inom de närmaste åren. Jag tycker det här blir mycket intressant att följa och se hur Tata hanterar. Prio 1 och 2 är naturligtvis målvakt och mittback men därefter tycker jag man ska hitta en lösning till vår anfallssituation.
Barcelona Diar Shekha
2014-03-25 18:03
Och vi kommer aldrig få en som Aguero, vi hade kunnat köpa honom i somras istället för Neymar och lite billigare till & med. Aguero och Messi i samma lag vore som Al Pacino & De Niro i samma film.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: