/spanien/barcelona/forum/5414.aspx/spanien/barcelona/forum/5414.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Bàckis
2014-05-15 03:17
"Courtois stays in touch with Barcelona board members. He´s willing to hand in a transfer request but Zubizarreta sticks with Ter Stegen" (MD)

Oavsett om det redan finns en överenskommelse med Mönchengladbach eller inte, så för fan. Missa inte chansen att värva Courtois !!!!

Jävla Zubi asså, han är inte övertygad om Luiz heller. Inte för att han kanske är den optimala, men täpp för fan igen luckorna som måste fyllas inför nästa säsong.
Barcelona !Sergio_ Busquets!
2014-05-15 02:20
Gabriel Bättre hade det varit om man stängde av spelare som gör galna tacklingar lika länge som den tacklade blir skadad. T.ex Shawcross tackling på Ramsey. Han borde blivit avstängd lika länge som Ramsey blev skadad. Tänk er om någon gjorde så mot Messi, missar någon match pga det röda kortet medan Messi är borta ett helt år. Hade blivit helt jävla galen.
Barcelona Krojf
2014-05-15 02:19
Apropå LALAWELEATAKORA inlägg om Premier Leagues förträfflighet på Les Rambles. Dom flesta "engelska" lagen som kvalificerar sig till Champions League, verkar av någon outgrundlig anledning mestadels även "jogga sig igenom" den grädde på moset som Zlatan m fl världsstjärnor suktar så efter hela sin karriär. Beror det möjligen på att de tvingas bränna så mycket krut och intensitet på lag som Fulham; en londonklubb som med sina 85 insläppta mål ändå inte slutade sist i "världens bästa liga"?. LALAWELEATAKORA tjänar som ett utmärkt exempel på den anglofilt fundamentalistiska inskränkthet och brist på insikt om att fotbollen är lika föränderlig som världen i övrigt (upplysningsvis följdes 1966 av 67 o s v). Ett urålderligt och smått tragikomiskt fenomen, vilket allt som oftast präglat Premier Leagues anhängare tillika hängivna fans genom alla år. Troligtvis har det fått sina hållfasta rötter i lervällingen som deras pappor eller förfäder tvångsmatade dom med under tipsextraepoken (själv satte jag Chelsea FC i halsen men spydde som tur var upp hela härligheten ganska omgående). Så fort lag hemmahörande i La Liga vinner titlar som inte knyter an till något annat än en liten luggsliten landsände av "Great" Britain, som delas ut av nån kunglighet ur löjliga familjen i form av en traditionstyngd buckla i närvaro av miltären, kryper mindervärdskomplexet fram till allmänt beskådande. Så Mod snälla, spärra inte LALAWELEATAKORA! Att få bli kungligt roade på vårt forum, är oss trogna Barcafans väl förunnat efter en längre tids lidande med laget i allas våra hjärtan. Keep on jogging, you!
Barcelona Gabriel
2014-05-15 02:10
"Uefa will propose a new rule whereby a player who causes an injury leaves the pitch as long as the injured player is being treated." Det här hade aldrig funkat. Filmandet är redan för hög som den är. Med detta införandet av regel hade det inneburit att en spelare kan rikta in sig på en av motståndarlagets bästa spelare, gå in i en närkamp med honom för att sedan fejka skada och därmed offra sig själv från spel enbart för att få ut motståndarspelaren. Jag kan bara tänka mig hur det hade blivit i CL matcher, framför allt mot slutet av matcherna. Det hade överdrivits med filmningar och fejkande av skador enbart för att få ut det andra lagets bästa spelare. Tänk om det andra laget jagar mål och det laget hade en Ronaldinho i sin prime med 7-8 minuter kvar av matchen? Bara att gå in i en närkamp med Ronaldinho, fejka skada och bäras ut från planen och få behandling i ca 5 minuter för att få bort Ronaldinho från spel. Det här kommer aldrig att fungera eftersom fotbollen inte är en ärlig sport. Löjligt förslag från UEFA.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2014-05-15 01:22
LALAWELEATAKORA:

Jag tror snarare att topplagen i Laliga är bättre än topplagen i PL och så har det varit ett bra tag.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Júnior.
2014-05-15 01:09
LALAWELEATAKORA

Du lever i förnekelse min vän. Att du ständigt behöver komma in här och försvara Premier League vid varenda spansk triumf talar sitt tydliga språk. Premier League lever än idag på sitt namn.
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2014-05-15 00:58
@LALAWELEATAKORA:


Snarare så att PL överlag är mycket sämre därav ser det ut som dem ger lagen dem möter motstånd, den ligan är och förblir en sämre liga när det kommer till kritan!
Barcelona *hjärta* Titos mod #Omval: ja tack!
2014-05-15 00:55
Lalaw "Sedan i Premier League hade Atletico aldrig kunnat blivit lika bra som i La Liga då deras spel byggs på inlägg och fasta situationer vilket även funkar bra i Europa men dom hade inte hade kunnat byggt ett lika starkt lag i Premier League. " Där visar du att du inte ens kollar på la-liga. Atleti är mycker mer än fasta situationer men det roliga är att den fördomen du har om deras spelstil är just vad du förespråkar. Celtic spela jämnt mot Barca? och Granada vann mot oss, likaså gjorde Valencia på bortaplan. So what? Så mot dessa lag är det Barcelona som är dåliga, men Celtics var en bragd? Vet du vad, håll dig du till din engelska liga. Jag välkomnar olika åsikter men när du påstår något utan att kunna backa upp det, ja då är du antingen en lögnare eller otroligt dum BTW; Du har äran att prata om Barcelona anno 2005- och framåt, jämför oss inte med denna epoks United
Barcelona Andreas-
2014-05-15 00:50
Barcelonistas:

Ingen idé o prata med han. Han fattar inte helt enkelt. Han drar upp United o Barca i samma mening, redan där är det 100 självmål.

Ja, vi har inte vår bästa säsong bakom oss. Likt förbannat körde vi över City över två matcher o skulle fått minst två mål till godkända (solklara onside). United förlorade med 7-0 mot City över två matcher.
Barcelona Vampíro
2014-05-15 00:47
" Kollar man också på Barcelona som har haft en sämre säsong med en sämre tränare så har ändå dom en chans att vinna guld som regerande mästare samtidigt som Manchester United med en sämre tränare som regerande mästare hamnar 7:a." Skillnaden är att Barcelona spelade ut, krossade och pissade på Manchester City, PL mästaren över två matcher. 4-1 sammanlagt. R.I.P. logic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-05-15 00:46
LALAWELEATAKORA - mer motstånd? Vad menar du? La Liga har haft ett av tidernas bästa lag kanske tom det bästa, och ett super Real Madrid som värvat alla världsspelare för att kunna slåss mot Barca. Det är snarare dessa 2 lag som var (framför allt Barca) alldeles för överlägsna. Cl finalen 2011 sitter fortfarande färskt i minnet där Barca fullständigt körde över United på ett sätt som jag sällan skådat.

Barcelona må ha gjort en dålig säsong men det finns alldeles för mycket kvalite i de laget fortfarande. Du kan inte jämföra med Uniteds situation.
Barcelona Andreas-
2014-05-15 00:41
@Canaletes:


Det har du iofs rätt i.
LALAWELEATAKORA
2014-05-15 00:40
Att det har kommit in mer La Liga-spelare i Premier League har snarare skadat ligan mer än hjälpt den då långbollar vilket engelska lag behärskar har bytts ut mot något annat som andra lag från andra lag behärskar mer. Att sedan ett kortpassningsspel skulle bara "bättre" än långbollar är inte heller sant vilket en stor del i fotbollsvärlden tror nu för tiden och anser att långbollar är något negativt. Hade engelska lag satsat mer på spelare från Championship och sämre lagen i Premier League hade man garanterat blivit starkare.

De Gea har varit ganska medioker, Aguero har nästan bara varit skadad, Azpilicueta har varit helt ok inget mer, inget mindre, Cazorla sådär, Mata blev såld från ett topplag till ett mittenlag och Silva har varit sådär i år.

Att 4-20 lagen i Premier League är bättre än i La liga är ganska tydligt. I ligan brukar dom alltid ge mer motstånd även om lagen i La liga har gett bra motstånd på senare tid men det beror mer på att topplagen har kollapsat. Ett motiverat Celtic lyckas spela jämt med Barcelona under tre matcher och då är Celtic inte bättre än ett mittenlag i Premier League. Sedan i Premier League hade Atletico aldrig kunnat blivit lika bra som i La Liga då deras spel byggs på inlägg och fasta situationer vilket även funkar bra i Europa men dom hade inte hade kunnat byggt ett lika starkt lag i Premier League. Kollar man också på Barcelona som har haft en sämre säsong med en sämre tränare så har ändå dom en chans att vinna guld som regerande mästare samtidigt som Manchester United med en sämre tränare som regerande mästare hamnar 7:a.
Barcelona Vampíro
2014-05-15 00:38
Athletic Bilbao 5:an i La Liga 2012 piskade United totalt på Old Trafford. De spelade ut dem helt och hållet, jag hade gärna velat se t.ex. Tottenham komma till Camp Nou eller Bernabeu och försöka spela fotboll. Där har vi skillnaden, spanska mittenklubbar kan SPELA ut vilket lag som helst det ser vi inte minst i EL. De engelska "topplagen" däremot, oavsett miljardbygge väljer alltid att fega och ställa upp med bussen så fort de stöter på motstånd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-05-15 00:33
!!@Andreas-:


Gratis stand up comedy online, jag klagar inte :P
Barcelona Gabriel
2014-05-15 00:30
Rambla True shit!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-05-15 00:30
Gabriel Argument? Vilka argument såg du? Det enda jag såg var en dåres försvarstal. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KristoferDelija
2014-05-15 00:26
Herregud LALWALEATAKORA fortsätter sitt krig mot spansk fotboll och usla argument.

Spansk fotboll DOMINERAR världsfotbollen, säger man nåt annat så ljuger man. Helt otroligt att folk inte kan inse att La Liga är världens bästa liga.
Barcelona *hjärta* Titos mod #Omval: ja tack!
2014-05-15 00:25
@LALAWELEATAKORA:Herregud vad ensidig analys och det märker man efter första meningen. Atletico har igen askunesaga utan det är resultatet av hårt arbete av en tränare med vision, karaktär och ett gäng spelare som bara utvecklas för vare steg dom tar. Det är ingen slump att vi gått vinstlösa efter 4 möten varav 1 förlust. Real, Chelsea, Milan viftar man inte heller bort.

Vidare, hur har det sett ut när dem engelska topplagen mött våra så kallade mittenlag? Det enda Premier League har som la liga saknar är: Pengar, Pengar, Pengar som ett resultat av kraftig marknadsföring. Ett starkt lag på pappret, maybe, men sett till kvalité? Chelsea är deras mest framgångsrika dem senaste åren och då spelar de med Levantes taktik. Deras ligavinnare hade inte sådär jättemycket att säga mot det sämsta Barca på några år. Jag förstår att många i Sverige dras till england pga spelstilen, men att påstå att inköpta stjärnor genererar kvalité? Bollocks. Den överdrivna åsikten om Barclays Premier League (kalla den för vad den är) är frukten av engelsk storhetsvansinne tillika marknadsföring.

På tal om spelare: De Gea, Aguero, Azpilicueta, Cazorla, Mata, Silva mm är rätt så tunga pjäser för sina respektive lag väl?

"I år är topp 3 i Spanien bättre än i England men 4-20 i Premier League är bättre än i La liga. "

Vad baserar du detta på är min fråga?
Barcelona Gabriel
2014-05-15 00:25
Haha for real dina argument suger. La liga lagen har blivit krossade av Barça och Madrid? Du menar en Barça era som av många experter runt om i världen ses som den bästa klubben någonsin under Pep-tiden, och ett Real Madrid som år efter år vägrar att stå bakom Barcelona i rampljuset och därmed lägger flera miljoner varje sommar för att komma ifatt och ta över dominansen dem själva? Jaaaaa, men jäääävligt konstigt att resterande lagen i ligan inte haft någon chans. Dem har inte de ekonomiska möjligheterna att stå emot Barça och Madrid. Hade TV-rättigheterna delats upp mer rättvist så hade det varit en annan femma, iaf en början. Sedan som jag sa, ifall dessa shejker som finns i klubbar som City och Chelsea istället valt att lägga deras pengar på klubbar som Sevilla och Valencia så hade dominansen varit ännu större. Vart var Chelsea innan Abramovic? Nowhere! Vart var City innan deras oljeshejk? Nowhere! Hade dessa lag haft spelare som Cech, Hazard, William, Kompany, Silva, Agüero osv? Inte en jävla chans. Hade dem istället befunnit sig i Spanien om pengarna lades ner på de spanska klubbarna istället? Klart som fan. Där har du den skillnaden. Slutligen, hade engelska klubbar sluta köpa spelare från La Liga hade de engelska klubbarna varit ännu längre efter än vad dem för tillfället är. Sluta skämma ut dig. Spanska lagen manglar din överskattade ligas lag. Utan la liga spelarna hade det fortfarande varit en "skjut och spring"- liga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2014-05-15 00:25
Ja, för det kryllar ju av engelska världsspelare bland topplagen i PL. Det är nog bara vi som följer la liga som är otroligt naiva. Stoke, Southampton, Everton, Newcastle mfl hade ju så klart kört över lag som R Sociedad, Valencia, Sevilla, Athletic och Villarreal. ;) Inse fakta kamrater, vi får ju det svart på vitt här. Brittania rules!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2014-05-15 00:18
Säger det igen, uppenbart att LALAWELEATAKORA trollar. Det har han gjort efter varje EL-framgång för Spanien.

Varför spärras han inte?
LALAWELEATAKORA
2014-05-15 00:11
Tveksamt om man kan säga att Atletico Madrid är bättre än topplagen i England. Om dom fortsätter som i år kan man nog det man samtidigt finns det 5 topplag i England medan det är 3 i Spanien, 2 normalt sett. Att mitten och bottenlagen i La liga är bättre än i Premier League är knappast troligt. Hade dom engelska lagen brytt sig om Europa League hade dom nog joggat igenom den och spanska mitten och bottenlag brukar normalt sett skämma ut sig varje gång dom möter Real Madrid och Barcelona även om det i år inte har varit lika mycket som tidigare. I år är topp 3 i Spanien bättre än i England men 4-20 i Premier League är bättre än i La liga.

Hade england satsat mer på engelska ligan hade den helt klart höjts ännu mer och man slutar värva överskattade spelare från La liga som Navas, Soldado, Negredo, Monreal och så vidare och man hade fått spelare med rätt mentalitet.
Barcelona Gabriel
2014-05-15 00:04
Pfft, medelklasslagen i Premier League bättre än de i Spanien? Haha, vilket skämt. Det här är sanningen. * 2an i La liga slog 1:an i Premier League. * 1an i La Liga slog 3an i Premier League. * 3an i La Liga hade vunnit över vilket engelskt motstånd som helst. Det är Spaniens topp trio (Atletico, Barça, Madrid). Dessa tre håller mycket högre klass än Premier Leagues topp 3. Går vi vidare till mittenlagen så är även dem bättre än mittenlagen i Premier League. När var det senast man såg ett lag från Premier League som inte beräknas som en "big elefant" vinna något i Europa? Sevilla har gjort det vid otaliga tillfällen. För inte så längesen hade vi en helspansk final i Europaleague mellan Atletico och Bilbao. Atletico har också vunnit supercupsmöten mot både Inter och Chelsea. Hade man tagit exempelvis la ligas 5a mot Premier Leagues 5a (6an mot 6an, 7an mot 7an och fortsatt så tabellen ner) så hade La liga lagen haft en vinst på minst 80 procent gentemot Premier League. Lägg sedan in i beräkningen att Premier League livnär sig på att ha alla dessa shejker som köper upp allt från La Ligas mittenlag. Hade dessa shejker befunnit sig i Spanien och pumpat in pengar i klubbar som Sevilla och Valencia exempelvis hade dominansen varit ännu större. Premier League är kvalitetsmässigt sjukt överskattad. Den är sjukt hypad. Det är dick ligan som sköts bäst och mest proffsigt men när man bara snackar om kvaliteen på lagen emellan så har Premier League inte en chans på lagen i Spanien. Suck on it!
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho the original
2014-05-15 00:01
LALAWELEATAKORA (Barcelona) Welcome back!! Varför kan inte vår inkompetenta ledningen gå efter Shawcross eller Charlie Adam istället för D.Luiz? Visst blir man frustrerad över att ingen stor klubb vill köpa dom eller så är det för att Stoke kan motstå monster bud från storklubbarna. Either way så skulle dom förbättra vår startelva och bänk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andreas-
2014-05-15 00:00
LALAWELEATAKORA:

Bottenlagen i Spanien gör kaos med mittenlagen i England.
LALAWELEATAKORA
2014-05-14 23:51
@papillon:


Benfica har en historia av att förlora finaler. Hade detta varit en semifinal med två matcher hade Benfica gått vidare ganska komfortabelt. Är väl tveksamt om La Liga är överskattad då den är näst bästa ligan i världen efter Premier League då medelklassen på lagen i Premier League är högre än i La Liga.
Barcelona Vampíro
2014-05-14 23:45
Tänk att behöva gå upp och ta emot silvermedalj för andra året i rad. Förra säsongen förlorade dem i sista minuten, i år förlorar de på straffar. Usch vilken jobbig känsla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-05-14 23:44
Så länge man inte möter och vinner mot Stoke borta en regnig vintereftermiddag så ja.
Barcelona papillon
2014-05-14 23:43
Ganska imponerande att 5-6an i Spanien vinner över 1an i Portugal. Kan man fortsätta hävda att Laliga är överskattad?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Annons: