/spanien/barcelona/forum/54.aspx/spanien/barcelona/forum/54.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 13:34
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Trots att Suarez ger mig huvudvärk och magsmärtor varje gång han har bollen så värmer han mitt hjärta varje match. Inställningen, attityden och offerviljan har vi inte i Barcelona och behöver det. Han är ju en knubbis men likt förbannad så är han en av dom som springer mest. Att bli av med Suarez är tabu, vi behöver krigare bland finlirare. Men nästa år ska fan ligga på 50 mål han sumpar alldeles för bra chanser för ofta. [/QUOTE] Fast vad är det för inställning man har till fotboll om man inte ens tar hand om sin kropp som fulltidsproffs? Fattar han själv inte det eller är det mat fotboll som gäller? Det är inte ok att se ut som en pensionerad fotbollsspelare som ska lira välgörenhetsmatch när du är spelare för FC Barcelona och tjänar dom pengarna. Du kommer få se fler sumpade chanser om Suarez inte går ner i vikt. Lättare kropp och han kommer ha bättre teknik, allting kommer gå mycket snabbare och lättare för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-05-10 13:29
Kanske folk nu förstår varför ledningen lägger ett sånt stort fokus på att öka ekonomin, jo pga. lönerna. Vi har några av världens bästa spelare i laget och dessa blir säkerligen ständigt uppvaktade av andra klubbar, för att inte tappa dessa spelare måste klubben erbjuda konkurrenskraftiga löner. Messi älskar Barca, men man är naiv om man tror att lönen inte spelar någon roll i hans val av klubb. Sedan är det ju så att Barca har inga rika ägare som kan backa upp dessa kostnader utan behöver hitta andra lösningar för ökade intäkter, exempelvis tröjsponorer, högre biljettpriser, arenasponsorer osv. Sen kan ju vissa fortsätta att hävda att Bartomeu gör detta för att det är kul och för att förstöra klubben, men sanningen är att det är en nödvändighet. Allas favorit Laporta hade fått ta samma beslut om han hade varit president idag... Slutligen måste jag bara säga att jag tycker det är löjligt när man sitter och gnäller på det faktum att Alves lämnade klubben. Om man säger så här, Alves var knappast populär härinne sin sista säsong, vill minnas att kommentaren "Alves kan verkligen inte slå ett inlägg" var en ganska frekvent kommentar... Att han nu gör det bra i Juve är ju givetvis kul för honom, men är ju inte direkt ovanligt att spelare kan få en nytändning vid ett miljöombyte... Det enda jag stör mig på är det faktum att vi inte ersatte honom på en gång.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-05-10 13:27
Man ska inte glömma att Messi bringar stora pengar till klubben genom tröjförsäljning, bildrättigheter, reklam mm . Det är det som gör att Messis lön blir hög, dvs det som han själv bidrar till att bringa till klubben. Finns det någon statistik över hur mycket pengar Messi drar till klubben, tex på sålda tröjor ? Jag var på två matcher i Barcelona och observerat att nästan alla bär Messi tröja. Min sälskap köpte alla en Messi tröja senast, vissa med hemma och andra med bortaställ och det i Barcas officiella shopp vid arena. Där fanns fler människor än på Willys. Jag tror personligen att Barça tjänar mer pengar på Messi än vad klubben betalar honom i lön.
Barcelona Den vise mannen
2017-05-10 13:26
Blaugrana91 Tack för ditt svar! Slog vad med mig själv att du vara ngn form av ekonom. Har du några bra tips på ngn billig resa runt Medelhavet i juli. ;-))
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2017-05-10 13:20
neymar jr Inte bara Suares, känner att Messi och även Neymar sumpar för mycket. Messi missa ett läge mot Juve på Camp Nou som han egentligen sätter 19 av 20 gånger. Neymar missar alldeles för mycket. 2015 var Neymar glödhet framför mål. Sen ska vi inte tala om våra mittfältare, Iniestas miss borta mot Juve beskriver hur pass dåliga våra mittfältare är framför mål, visst nu gjorde han mål mot Real madrid, men annars är det på tok för dåligt. Ett stort problem egentligen för oss, är just målskyttet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-10 13:05
Trots att Suarez ger mig huvudvärk och magsmärtor varje gång han har bollen så värmer han mitt hjärta varje match. Inställningen, attityden och offerviljan har vi inte i Barcelona och behöver det. Han är ju en knubbis men likt förbannad så är han en av dom som springer mest. Att bli av med Suarez är tabu, vi behöver krigare bland finlirare. Men nästa år ska fan ligga på 50 mål han sumpar alldeles för bra chanser för ofta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2017-05-10 13:00
Det här med nya löner och vad Messi, Ronaldo och company tjänar har blivit helt galet. INGEN, absolut ingen är värd dessa pengar. Systemet är: Syntax error! Det är ett hån mot oss vanlig och för de i u-länder är det ju nästan motsvarande deras BNP. Messi är det största som hänt fotbollen och min idol sett till hans kunskap inom detta. Jag hade med glädje gärna satt 10K på hans personliga konto för 10 år sedan om jag då hade vetat vad han skulle ge mig i form av glädje, skratt och titlar. Han hade dock varit ett ännu större föredöme om han även tackar nej till några Euro. Tycker inte det behöver vara default att du ska vara bäst betald bara för att du är bäst på det du gör. Finns så mkt andra värden i livet som oxå ska vävas in i denna ekvation. Å andra sidan så är ju detta bara en spegling av hur det ser ut i samhället idag och det är ju inget och hurra för. Mer ska ha mer.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 12:26
Juste glömde, han är bästa kompis med Messi, han kommer få stanna hur länge han vill. Så vi rullar numera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 12:24
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Vi har en medioker trupp men den bästa betalda och då gäller det inte endast MSN. Att Messi får alla miljoner fine, men dominoeffekten fortsätter. Suarez är näst på tur och kommer ligga lika högt upp som Messi och Neymar. Vad händer med klubben efter Messi, när vi inte har ett öre kvar i kontot? För mig är det ohållbart att behålla MSN ytterligare en säsong. Det gäller både det sportsliga och det ekonomiska. Vi måste sälja rejält den här sommaren men vilka av spelarna kommer vilja lämna när dom sitter på fantasilöner? Kan inte klubbens medlemmar begära att utomstående granskar den ekonomiska delen? [/QUOTE] Älskar Suarez men med tanke på osportligheten han visar upp genom att vara på tok för överviktig i nu snart 2 säsonger samt att han inte är den optimala Barçaanfallaren i form av teknik o passningspel så bör vi sälja honom. Både hans lön vi slipper betala och pengarna vi kan få just denna sommaren är stort plus. Ersätt honom med Aubameyang, Dybala eller någon som tar hand om sin jävla kropp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-05-10 12:11
Det är precis bollinnehavet är inne på när det gäller löner. Lönen blir viktigare när miljön blir sämre. Förr var det så att spelare lockades av att spela för Barcelona pga spelidén, det vackra spelet och värderingarna. Idag är det mest möjligheten att spela med Messi som lockar - och lönen. Rosell och Bartomeu var väldigt tydliga med att spelarlönerna inom fotbollen var på väg att eskalera och att Barça var tvungna att kommersialisera klubben för att inte tvingas sälja spelare. De glömde dock att se det från detta andra perspektiv, att det finns mer än pengar som lockar och att det är minst lika viktigt att jobba på de andra delarna. Allt som "suttit i väggarna" kommer suddas ut i samband med att färre spelare kommer från de egna leden, spelare och människor som är skolade i Barça och dess dna. Så snart står vi där som vilken klubb som helst och det enda vi eventuellt kommer ha att locka med är pengar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-10 11:44
Vi har en medioker trupp men den bästa betalda och då gäller det inte endast MSN. Att Messi får alla miljoner fine, men dominoeffekten fortsätter. Suarez är näst på tur och kommer ligga lika högt upp som Messi och Neymar. Vad händer med klubben efter Messi, när vi inte har ett öre kvar i kontot? För mig är det ohållbart att behålla MSN ytterligare en säsong. Det gäller både det sportsliga och det ekonomiska. Vi måste sälja rejält den här sommaren men vilka av spelarna kommer vilja lämna när dom sitter på fantasilöner? Kan inte klubbens medlemmar begära att utomstående granskar den ekonomiska delen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-10 11:28
[QUOTE=The Reporter 2.0]Messi förtjänar alla pengar. Han har dragit in så mycket för klubben genom titlarna. Kolla hur många miljoner man vinner genom CL. Hur många hade vi vunnit utan Messi senaste 8-10 åren? [/QUOTE] Omöjlig fråga att svara på då vi har haft vårt spel uppbyggt efter honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-10 11:12
Bosketts. Instämmer. Hanteringen av löneförhandlingar i klubben har generellt gått åt fanders senaste åren. Ändå gjorde Rosell en standardisering av lönern när han tillträdde som president. Det var ett initiativ som i grund och botten var bra, men därefter har det gått utför. Många spelare tjänar på tok för mycket i dagens trupp. Edit: Vår ledning lägger väldigt mycket fokus på att öka intäkterna. Men vilken skillnad gör det när utgifterna växer lika mycket? Vi måste hålla nere lönerna och även värva smartare för att de ökade intäkterna ska ge någon effekt och här har vi mycket som bör förbättras. Bollinnehavet Håller med dig också, om alltihop.
Barcelona Bollinnehavet
2017-05-10 11:01
Bra att Messi blir kvar i klubben. Kosta vad det kosta vill känner jag. Problemet kommer senare, när andra spelare som Neymar, Alba, Digne, Gomes, Busquets osv kommer till sin nästa kontraktsförhandling och ska ha samma löneutveckling som Messi. Då kommer problemet.

Sen förstår jag Messi. Spelar ingen roll att han har spelat i klubben i hela sitt liv och borde vara lojal i form av att skita i sign on och högre lön. Så länge inte hans chefer är lojala mot varken honom eller klubben så kommer han inte vara lojal mot dom heller.

Kolla på situationen Abidal och Alves tex. Alves erbjuder Abidal sin lever. Abidal har senare sagt att han aldrig skulle kunna ta emot den eftersom det hade riskerat/avslutat Alves karriär. Dom två bryr sig om varandra, är lojala och riktiga bröder. Vi alla vet vad ledningen gjorde med Abidal sen. Någon här inne som tror att Alves var glad? Klart som fan att Alves endast ser till sitt eget bästa i kontraktsförhandlingarna därefter.

Jag har varit inne på det tidigare. Det spelar ingen roll hur mycket du älskar din arbetsplats, kommer det in ett svin som chef så kommer du tappa respekten/lojaliteten/kärleken till arbetsplatsen i slutändan. Alves tappade den. Valdes tappade den. Puyol valde att avgå som assisterande sportchef med orden:

"These three-and-a-half months have given me the opportunity to see the other side of the club. I have learned a lot, I am very grateful, and now I would like to experience other things from another perspective and in different surroundings.'

Bara gud vet vad fan han har sett. Han stannade i 20 år på planen men bara 3,5 månad i korridorerna.

Så när Messi sitter där och skriver nytt kontrakt. Varför ska han vara så jävla lojal? Hade det funnits en ledning som höll ihop klubben och spelarna, som tog hand om Abidal, försvarade våra spelare och var lojala själva så hade spelarna själva kanske kanske visat lite mer lojalitet tillbaka. Du får nämligen vad du ger.
Barcelona The Reporter 2.0
2017-05-10 10:49
Messi förtjänar alla pengar. Han har dragit in så mycket för klubben genom titlarna. Kolla hur många miljoner man vinner genom CL. Hur många hade vi vunnit utan Messi senaste 8-10 åren?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
2017-05-10 10:43
Nu är ju Messis situation en unik sådan. Han är historiens bästa spelare, kom gratis och har varit klubben trogen i hela sin karriär. Han ska enligt mig få varenda euro han begär.

Men samtidigt går det inte att blunda för hur löjligt överbetalda spelarna är. Det som också stör mig, som ligger helt i linje med övriga klagomål jag har kring klubben, är att det ska spela någon som helst roll för spelarna.

En spelare som Busquets, som efter Messi kan vara vår viktigaste spelare, är inte ens på en topp 5-lista på bäst betalda i Barcelona. Och såvitt jag vet så spelar det mindre roll för honom, då han aldrig klagat (rätta mig gärna om jag har fel). Det ska liksom inte handla om det, utan snarare att man vill spela för klubben i sitt hjärta. Det är där La Masia är så viktig för klubben.

Som ett exempel på det kan man nämna Sergi Roberto, som tjänar mindre än Paco, Mathieu, Digne, Cillessen och självaste DOUGLAS. Gomes tjänar dessutom fyra gånger så mer än Roberto.
Barcelona Smogen
2017-05-10 10:26
Nu är jag rätt dåligt insatt i Messis kontrakt, men om jag förstår det rätt så blir Messis nya kontrakt ny mer likt hur tex.Ronaldos ser ut i Madrid. Dvs. att Messi nu kommer tjäna hutlöst mycket pengar, men samtidigt så kommer klubben nu få en procent på allt vad Messis namn drar in i övriga intäkter. Stämmer detta?

Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-10 10:04
Roberto är vår bäste spelare efter Messi den här säsongen. Så att rikta det minsta kritik mot honom är lika meningslöst som att man är förvånad över att Alves gör det bra i Juventus. Hade han varit lika bra i Barcelona den här säsongen? Absolut inte!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2017-05-10 08:52
Tänk vad fort saker och ting kan ändras snart ett år sedan skrev massor här inne att skönt att Alves lämnar. Nu får vi en högerback i världsklass i Roberto och att nu kommer Rakitic att blomma ut till våran offensiva spjutspets.
Nu är det andra ord som skrivs här inne!
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-10 08:50
Messi är inte problemet, han ska vara bäst betalad i världen och det var han redan. Någon proportion får det vara på det hela oavsett vem det gäller. Vadå en bonus för att han signar ett kontrakt i klubben han har tillhört hela sitt liv. Neymar ligger på ca 25 miljoner € varje år. Välförtjänt? Absolut inte han ska inte ens ha hälften av det oavsett hur mycket han drar in till klubben. Rakitic ökade sin lön med 50%, välförtjänt? Han tjänade redan mer än vad han var värd redan första säsongen. Ter stegen ska få nytt kontrakt och kommer troligtvis dubbla sin lön. Suarez kontrakt har jag dock inte koll på men han ska per automatik förbättra det trots att han har kontrakt tills han är 33. Minst 50% löneökning där med. Detta i ekvation med att vi värvar dyrt och säljer billigt och sparkar på akademin kommer absolut inte leda till något vackert. Lägg till i ekvationen arena projektet med som drar igång snart. Följ den röda tråden som leder till konkurs :). Men ja alla andra gör det så varför inte vi? Vi måste matcha blanka checkar för att spelare ska vilja sparka på en boll i Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-05-10 08:33
@Thierry Henry:


Messi är fortfarande bästa spelaren i världen och är därför värd mest lön i världen, där har du försvaret och motivationen till hans oproportionerliga löneökningar.

Tidigare idag så var du irriterad på hur Lucho behandlas av vissa fans. Att de pissar på en klubblegend som Lucho genom sin kritik. Ändå kommer du här och skriver att messi och hans familj är "onödigt giriga" och att det inte finns något försvar för hans löneökningar. Messi är en aktiv legend i klubben och du har just gjort det du föraktar många andra skribenter för, sådant som du förklarat får dig att spy i munnen.

Barcelona S.Eto'o
2017-05-10 08:14
Har en dålig känsla att Iniesta lämnar inom två säsonger för Juventus och får en nytändning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-05-10 08:03
[QUOTE=II Barça II]Vi hade som bäst spelat EL fotboll om det inte vore för Messi. Messi är det absolut bästa som någonsin har hänt Barcelona (tillsammans med Cruyff), 2,7miljarder under 5 år är inte mycket pengar för en spelare som Messi. Han förtjänar det dubbla. Dessutom kommer inte den totala summan hamna på det, med tanke på all PR och tröjförsäljning osv. Fotbollsvärlden ser ut så här idag, Real köpte nyss en 16åring för 600 miljoner. Det är bara att gilla läget, eller sluta kolla på toppfotboll. Ni kommer inte kunna påverka utvecklingen. Det spelar ingen roll vad ledningen gör, för att här inne är det "inne" att kritisera de oavsett vad. Vi sitter och tycker att det är dåligt att de inte förlängde med Alves, (samma Alves förresten som de flesta av ville bli av mer och totalsågade sista säsongerna) men när de förlänger med den som har varit den viktigaste i VÅR HISTORIA, då klagar ni också. Ni vet inte själva längre vad ni klagar på, det viktigaste är att få fram att ledningen är skit oavsett vad. Ni går så långt att ni önskar att klubben drabbas av ekonomiska problem, det är helt sinnesjukt. Utöver det så är alla siffror som ni pratar gällande Messis nya lön inte ens officiella. [/QUOTE] Väl talat!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-05-10 07:58
Vi hade som bäst spelat EL fotboll om det inte vore för Messi. Messi är det absolut bästa som någonsin har hänt Barcelona (tillsammans med Cruyff), 2,7miljarder under 5 år är inte mycket pengar för en spelare som Messi. Han förtjänar det dubbla. Dessutom kommer inte den totala summan hamna på det, med tanke på all PR och tröjförsäljning osv. Fotbollsvärlden ser ut så här idag, Real köpte nyss en 16åring för 600 miljoner. Det är bara att gilla läget, eller sluta kolla på toppfotboll. Ni kommer inte kunna påverka utvecklingen. Det spelar ingen roll vad ledningen gör, för att här inne är det "inne" att kritisera de oavsett vad. Vi sitter och tycker att det är dåligt att de inte förlängde med Alves, (samma Alves förresten som de flesta av ville bli av mer och totalsågade sista säsongerna) men när de förlänger med den som har varit den viktigaste i VÅR HISTORIA, då klagar ni också. Ni vet inte själva längre vad ni klagar på, det viktigaste är att få fram att ledningen är skit oavsett vad. Ni går så långt att ni önskar att klubben drabbas av ekonomiska problem, det är helt sinnesjukt. Utöver det så är alla siffror som ni pratar gällande Messis nya lön inte ens officiella.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2017-05-10 04:55
@Soko:
Gratis? Han spelar numera gratis för oss då menar du? 250 miljoner kronor per år är "gratis" i ditt tycke? Han är en miljardär som redan har en monsterkontrakt som dessutom är långt. Han behöver inte pressa ut ännu mer pengar från klubben när den har det magert som det är! Det går inte att prata bort att Messi och hans familj är onödigt giriga. Du kan välja att inte möta mina argument på ett riktigt sätt om du vill. Faktum kvarstår dock att det inte finns något försvar för Messis oproportionerliga löneökningar. Det får räcka nu. Det här får bli sista löneförhandlingen annars är det dags att sälja honom.
Barcelona Carles5
2017-05-10 03:20
[QUOTE=FCB- Culé master ]Nope bro. Står faktiskt en halvgjord toppmodern arena i staden Valencia haha. Sök Nou Mestalla. Kan inte länka just nu därför. [/QUOTE] haha där ser man. vet att jag läst nåt om en halvfärdigt bygge. trodde det var Mestalla. tack för upprättelsen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
2017-05-10 01:52
Ni vet väl att Messi blev erbjuden en tom check av City. Kolla hur mycket Zlatan tjänar i United. Messi skulle kunna bli erbjuden mycket mer lön någonstans, men ändå efter all svek från ledningen så stannar han. Utan Messis mål denna säsong hade vi liggat på femte plats i ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB- Culé master
2017-05-10 01:21
@Carles5:


Nope bro. Står faktiskt en halvgjord toppmodern arena i staden Valencia haha. Sök Nou Mestalla. Kan inte länka just nu därför.
Barcelona Gabriel
2017-05-10 01:20
Catalunya Radio meddelar att Tuchel stigit upp som en stark kandidat till tränarposten och Luchos ersättare.

Jag vägrar låta mig själv get carried away. Jag har gått igenom alldeles för mycket för att klara av att hantera besvikelsen när det slutar med att det inte blir en verklighet.
Barcelona Carles5
2017-05-10 01:15
[QUOTE=FCB- Culé master ]Nu är det off topic men kom bara att tänka på Valencias nya arena. Vad kommer hända? Kommer dem inte flytta ditt? Det har pågått i så många år nu. [/QUOTE] De skulle väl inte bygga en ny arena utan skulle bygga om Mestalla har jag för mig? De började väl ombyggnaden men stoppade när pengarna tog slut eller nåt så därför den ser ut som den gör eller är jag helt fel ute? Däremot Athletic har sin nya och Atletico går väl över till sin nya nästa säsong
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: