/spanien/barcelona/forum/537.aspx/spanien/barcelona/forum/537.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Katalano
2017-01-06 22:30
Lion24

Instämmer om precis allt. Jag tappade förtroendet för Lucho efter matchen mot Sociedad. Med Lucho som tränare blir vi sämre och sämre för varje år. Mot nästa säsong måste vi byta tränare.
Barcelona Lion24
2017-01-06 20:57
Jag tänker visa en sekvens ur gårdagens match när vi försöker pressa och ta tillbaka bollen. När spelarna pressar i dagens Barca så gör dom det utan intensitet och dom pressar för ''pressandets'' skull, alltså alibipress. Det finns ingen disciplin och ingen organisation i vårat presspel. Ett intensivt och effektivt presspel visar vart ett lag står, hur mycket spelarna lyssnar och respekterar sin tränare. Det här är alltså för lag som använder presspel i sin taktiska upplägg. Om spelarna pressar intensivt och är ganska effektiva, då vet man att tränare har respekt bland spelarna. Han har gjort sig tydlig på träningarna vad som gäller. Om spelarna ''alibipressar'' (vilket vi har fått se nu i över ett år), då förstår man att spelarna inte tar tränaren på allvar. För tränaren vill ha ett intensiv och effektivt presspel, men han får det inte. För mig personligen så är ett aggressivt och intensivt presspel en av de viktigaste ingredienserna i mitt sätt att se fotboll på. Tiki-Taka handlar inte bara om passningar, presspel ingår i det också, då det gäller att erövra bollen snabbt och hårt!

På länktips är det matchen från igår. Stanna Youtubes klocka vid 1:53:00. Vi ser inte bollen men titta på Iturraspe (han som får bollen) och titta på Iniesta och Neymar. Vissa förstår inte när man ska pressa, många pratar om att pressa men väldigt få förstår hur man ska göra det. Det bästa sättet är att titta på Iniesta. Han blockerar inte Iturraspe, han vill att bollen ska gå till honom. I den sekund som bollen har slagits till Iturraspe så pressar Iniesta. Då får Iturraspe två problem: 1: bollen, 2: Iniesta som tokpressar. Ju fler problem du får, desto större blir chansen att du gör fel. Iniesta gör som sagt helt korrekt, han inväntar när passningen slås, sen pressar han. Problemet är att Neymar pressar samma spelare, alltså blir det två spelare som pressar mot en.

När man gör så, då frigör man en spelare från motståndarlaget, vilket det blev i det här fallet när Iturraspe passade ut bollen mot Neymars kant. Man ska aldrig pressa två på en, istället ska den som inte pressar bollhållaren (låt oss säga Neymar) blockera passningsalternativ för motståndaren. På det sättet så får motståndaren ännu mer problem att lösa. Tänk dig själv att lösa en situation på två-tre problem på någon sekund. Du kanske gör rätt, men du kommer blotta dig nån gång och den gången kan förödande. För mig så visar det här två saker: 1: antingen så har Lucho inte fattat detta, 2: Lucho har gett instruktioner men spelarna lyssnar inte, eller har inte tillräckligt med respekt för tränaren.

Nån kanske säger: ''sluta gör en sån liten sak till värsta grejen''. Grejen är att det är ifrån små saker som man ser de stora grejerna. De allra största tränarna analyserar varenda lilla mini detalj, från spel till kroppsspråk. Vissa ser det dom vill se, medans vissa är helt blinda. I det här fallet som jag visade på länktips så kunde Atlhetic spela ur sig den pressen Iniesta började för att kunna bygga upp ett spel, då har dom en man mindre också. När vi också har bollen så blir det inga positionsbyten. Det är för statiskt förutom när Messi har bollen då Neymar kanske möter och Alba springer bakom.

Allt som sker i klubben är fullständigt oacceptabelt, på alla plan. Allting måste ändras. För mig så var gårdagens match droppen med Lucho. Däremot tycker jag att alldeles för många visar respektlöshet mot en sån ikon som Luis Enrique var i klubben genom att kalla honom för glåpord och liknande. För mig spelar det ingen roll om vi vinner trippeln igen men Lucho har verkligen gjort sitt som tränare i Barca. När en tränare inte har med sig spelarna till 100%, då måste man byta tränare, det spelar ingen roll vem tränaren är och vad han har vunnit. En tränare utan spelare är katastrofalt. De senaste månaderna har bara visat att spelarna har inte längre större respekt för Lucho, allt är också Luchos fel som har gett en sån extrem stor frihet till spelarna, och för att han inte har kunnat den här sprickan som jag tycker se i truppen: MSN+resten, det här är helt fel. MSN är ingenting utan resten och resten är ingenting utan MSN. Det här är ett lag på 20+ spelare, alla har sina roller.

Nånting jag tänker på väldigt ofta är värvningen av Gomes och Paco. Gomes är en bra spelare, men vad har han kunnat gjort som Samper inte kunnat göra? Vad är Gomes roll på planen? Likna Rakitic? Gomes har inte den fotbollsintelligens som Rakitic har. Samper behandlingen visar vart den här klubben är och då är Samper en megatalang, en spelare jag dreglat över sen jag såg han första gången. Vi har en extremt teknisk och typisk Barca spelare i Denis Suarez men han misshandlas helt. Mot Madrid i El Clasico startade vi med Rak-Busi-Gomes. Tre ''långväxta'' och fysiska spelare, Madrid startade med Modric, Kroos och Kovacic tror jag. Våra spelare har blivit deras spelare. Vi har gått ifrån att ha små korta och tekniska mittfältsgenier till fysiska och uthålliga mittfältare. Jag behöver inte ens nämna ändringen av styrelsen.
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-06 20:14
El Pistolen

Nästan samtliga matcher när någon av Messi och Neymar har varit borta har vi spelat 4-4-2. Då är rollerna ganska olik 4-3-3.
Min förhoppning är mer kontinuitet framöver. 4-3-3 och så lite rotation som möjligt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-06 20:04
Barca4life98 Jo, fina ideér men själv så har jag tappat suget för att tänka ut nya formationer o taktiska idéer inför matcher under vår nuvarande tränare. Det är ju alltid 4-3-3 med samma taktiska upplägg o roller. Jo visst vid några enstaka tillfällen har vi sett 3-4-3 men då har det snarare sett väldigt förvirrat ut på plan, framförallt defensivt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-06 19:56
[QUOTE=Barca4life98]Nästa match så vill jag se Messi spela ute till höger. Vi har minskat planen med 30m på vreden känns det som när han står bakom Suarez hela tiden. Finns ingen som kan hota där ute. Eller varför spelar man inte 3-4-2-1; MaTS - Mascherano, Pique, Umtiti - Rafinha, Iniesta, Gomes, Alba - Suarez, Neymar - Messi • Messi får en helt fri roll, slipper jobba hem så mycket. Suarez
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 19:43
Det yttersta beviset för att Les Rambles trots alla sina fel och brister är det bästa forumet, borde väl vara att så många madristas verkar föredra att såväl läsa som skriva härinne, framför att hålla sig till sin egen hemmaplan; det vill säga Puertan.
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 19:19
@Ribohn Fan:
Jag skulle med lite vilja och ansträngning säkerligen kunna finna en invändning mellan raderna i det du skriver. Men istället gjorde jag oreserverat tummen upp, efter att ha läst ditt inlägg nyss och sett att ingen verkar ha tagit någon notis om din analys. Ibland håller jag inte med dig alls, lika lite som du är min själsfrände i allt som berör oss på ett eller annat sätt. Men det inlägget förtjänar ett bättre öde än att förbigås med tystnad, när så många innehållslösa oneliners utan tillstymmelse till seriös reflektion och eftertanke, plockar hem billiga applåder i massor. Fortsätt så.
Barcelona Barca4life98
2017-01-06 19:07
Nästa match så vill jag se Messi spela ute till höger. Vi har minskat planen med 30m på vreden känns det som när han står bakom Suarez hela tiden. Finns ingen som kan hota där ute. Eller varför spelar man inte 3-4-2-1; MaTS - Mascherano, Pique, Umtiti - Rafinha, Iniesta, Gomes, Alba - Suarez, Neymar - Messi • Messi får en helt fri roll, slipper jobba hem så mycket. Suarez & Neymar får hjälpas åt att stänga av mitten. • Rafinha kan komma in centralt och hjälpa till när det behövs och Alba kan sjunka ner som en vänsterback, Mascherano kan bli högerback vid vissa tillfällen. Rafinha & Alba kommer också att bredda/hota på kanterna. • Iniesta, Gomes, Messi, Neymar kan kombinera centralt i plan, medan Alba & Rafinha slickar linjen och Suarez trycker ner backlinjen. Vad tycker ni, i dagsläget så tycker jag att detta vore optimalt för oss?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-06 18:43
Pique säger bara sanningen. Men man kan ju se det såhär också, real har inte vunnit en enda liga titel på typ 8 år trots domarhjälpen de fått. Sanningen svider, men det hjälper inte oss efter matchen att klaga på domaren. Bara nya tag och hitta formen så vi kan köra över Bilbao i returen. Bilbao är ett bra lag, intressanta spelare så det kommer fortfarande bli svårt även på hemmaplan. Nya tag nu! (Kanske kan Iniesta putta Messi i straffområdet nästa match så vi får en straff med oss?)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona The Reporter 2.0
2017-01-06 17:39
Vad sa alla som menade att Neymar bör säljas? Han är nästan alltid den som hotar mest i tighta matcher. Grande Ney.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-06 17:39
LennyRomario Nix, jag tolkade det som att du var av samma åsikt. Jag bara fortsatte svamla,försökte inte övertyga dig, skulle aldrig våga debatera mot dig på det här området:) så ja, jag håller med dig. Om nån var otydlig så var det jag, vilket jag brukar vara.
Barcelona Reymar
2017-01-06 17:37
Angående Piques kommentarer så tycker jag att han visar sin storhet när han talar den svidande sanningen (något Barto o co kan lära sig av). Han säger helt enkelt vad han ser, dagen innan såg vi Real tilldelas en av dom billigaste straffarna på mannaminne, vilket börjar bli en norm. Sen blir vi rånade på en SOLKLAR straff då har man fan rätt att säga som man tycker.

Men men Barca fick två spelare från motståndarlaget utvisade dundrar Real supportern. Det handlar helt enkelt om att mörka sin agenda att helt enkelt jämna ut det hela eller överskugga "rånet".

Det har vi verkligen bevittnat denna säsong, vem minns inte matchen mot Malaga där Pique har ett regelrätt mål felaktigt bortdömt och en del straffsituationer som mycket väl borde lett till åtminstone en straff men vad gör domaren? Han väljer att dela ut röda kort till Malaga i matchens sista minuter så att folk som följer matchen via livescore kan konstatera att domaren var i Barcas favör med två utvisningar till motståndarlaget som facit.
Barcelona LennyRomario
2017-01-06 17:30
@Iniesta70.:

Vet inte om du tolkade mitt inlägg som att jag är av en annan åsikt av dig? I så fall har jag varit otydlig, för det är jag inte.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-06 16:29
LennyRomario

För mig är det en väsentlig skillnad på FIFAs arbete när det gäller att ta fram värdar i fotbolls VM sammanhang och en sketen spansk domare i en cupmatch mellan två spanska klubbar. På ett plan är jag ganska säker på att FIFA är ett gäng ruffel och bågare, på ett annat plan så tror jag det stannar vid konspirationsteorier. Att vi(Barca) skulle vara utsatta för en komplott igår, köper inte jag. Jag menar, om domaren var "köpt" igår så måste han fått ganska dåligt betalt eller maskerade det väl genom att visa ut två killar ur laget som det var meningen att han skulle gynna. Sen att han var dålig, det är en annan sak.

Om man sätter på sig konspirationsglasögonen så lär man hitta konspirationer och korrupta domare i varje match. Jag vill inte bli den nya Mourinho som pekar på det mesta förutom sig själv. Som sagt, det är ganska långsökta förklaringar att peka på FIFA under en cup match i Spanien. Jag köper inte det. Men att FIFA är korrupta på ett annat plan. Den teorin köper jag.
Barcelona LennyRomario
2017-01-06 16:03
Efter Maroc Rojos tvåbenstacklingar som inte lett till utvisning och West Ham och Bournemouths horribla utvisningar mot Man Utd respektive Arsenal i senaste omgången så är det nog inte rätt läge att att tro att FA:s domare sköter sig bättre än de spanska. Eller ja, möjligen att de i England verkar göra misstagen till fördel för storklubbarna då. Fuerza, det är väl inte sant att korruption och favorisering av klubbar i FIFA var en myt och konspiration? Åtminstone sen 1998, när Lennart Johansson förlorade FIFA-valet, så har väl alla svenskar trott att det är en organisation byggd på korruption och mutor (där med inte sagt att Lennart Johansson kanske är en sån fin man som han ger sken av). Att VM (och OS) är något man köper och mutar sig till har väl de allra flesta trott väldigt länge. Sen tog det ju ett bra tag innan det kom bevis, svart på vitt. Men att FIFA favoriserar klubbar har jag nog aldrig hört talas om? Det enda dom har med klubblag att göra är väl klubblags-VM. På vilket sätt är det riggat?
Barcelona Soko
2017-01-06 15:34
Uefa har valt sin elva i CL och de som röstade gav flest röster av alla till Ramos. 488.908
Ronaldo (450.220)
Messi (418.449).
Barcelona Fuerza
2017-01-06 15:05
Iniesta70 Konspirationsteorier hit och dit. För inte en inte så lång tid sedan påtalade man att korruption och favorisering av klubbar såväl spelare i FIFA var en myt och konspiration. Nu, ett par år senare, står alla skeptiker med byxorna nere och då har man bara skrapat på ytan. Ingen rök utan eld som det heter. Men visst ... vi kan väl låtsas att vi spelar på samma villkor. Självförnedring deluxe. We agree to disagree så lämnar vi det där.
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 15:03
@El Pistolero #9:
Instämmer i såväl din slutsats som sannolik orsaksanalys. Och Katalano är också en saklig skribent att luta sig emot, när Busquets börjar svikta i såväl tanke som ben så betänkligt, att man snart letar efter en axel att gråta ut mot när ens hjältar sviktar.
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-06 14:59
Busquets har alltid haft problem med fysiken och nu när den är som sämst + dåligt självförtroende. Hjälper inte hans grymma teknik och speluppfattning. Hamnar han bara i närheten av motståndare och inte har passningsalternativ. Vill han så gärna flytta boll på tom yta, men det går inte, motståndarna tar boll varje gång. Det gör också att han hamnar i lägen när han är tvungen att spela på en eller två touch och innebär mycket felpass. Men hans stora problem nu är att boll vinsterna i närkamp spelet är obefintliga. Där han tidigare var ett anfallsvapen, när han erövrade boll och sedan startade anfall. Så det är bara för fystränarna att jobba med hans fotarbete och hans explosivitet.
Barcelona Neymar N11
2017-01-06 14:58
Piqué: "There were two clear penalties. Clear penalty for Neymar and also a penalty for me. But we already know how this works."

"I don't even need to talk about the refereeing in Madrid-Sevilla game."

Det skulle inte förvåna mig om real vinner trippel i år. Ligan och Copa kan vi glömma för att det är upplagt för real. CL känns vår ända hopp där vi måste höja oss för att vinna den.

Minns ni förra säsong när Simeone nämnde att ligan är upplagt för real precis så är det den här säsongen.


Barcelona Kröjjf
2017-01-06 14:48
@El Pistolero #9:
Det gör mig ont att behöva påpeka. Men den som tror att baskerna kommer att sära på benen mot Real Madrid, har en hel del att lära om Spaniens historia i allmänhet och vilka de stora antagonisterna är i La Liga i synnerhet. Men om nu det skulle visa sig att Athletic Bilbaos spelare "särar på benen" när man möter Real Madrid och det därmed rör sig om det ursprungliga El Clásicot, så riskerar spelarna få erfara vad det betyder att rullas i tjära och fjädrar av sina fanatiska supportrar; kommer inte hända.
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-06 14:45
@Kröjjf:

Ja! Jag kritiserar också emellanåt, men det kan inte vara så att varje gång vi tappar poäng eller inte vinner blir det prat om att vi är slut som lag och en "era" är slut. Det verkar inte vara många här som var med i början av 2000-talet. Man måste se det ur ett större perspektiv och inte alltid så fort något litet sker skrika efter nya tränare och spelare. Det blir inge' bra då.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-06 14:35
Fuerza. Man får givetvis tro och tycka som man vill. Jag kommer inte "gömma" mig bakom ursäkter om konspirationsteorier. Jag kommer inte skylla nån missad titel på domarkåren. Allt är skrivet ur jag perspektiv. Om nån vill agera "Janne Josefsson" och gräva fram självaste Illuminati så får man gärna göra det för min del. Jag köper inte det. I så fall borde ju Lucho vara "köpt" med tanke på att han lämnar två killar som "öst" in mål med begränsad speltid, Arda och Rafinha, kvar på bänken. Istället så kastas två lite vilsna, svältfödda spelare i målprotokollet in i form av Gomes och Paco. Nu är ju jag " tyvärr" ganska säker på att det är andra bakomliggande faktorer inblandade i det fallet. Men poängen är att JAG inte köper de sorters ursäkter, men om andra vill gräva, så gräv på. Jag gräver på annat håll. Edit: sen var ju domaren bedrövlig igår och Aduriz en skitstövel, det håller jag med om. Sen överdramatiserar jag om Illuminati , men du har ju skaplig humor och förstår vitsen.
Barcelona Katalano
2017-01-06 14:29
Kröjjf

Jag hade samma uppfattning om Busquets under matchen. Han glimtade till ibland och klantade till sig andra gånger. Många fler misstag än vad vi är vana vid och en rent dålig match från hans sida totalt sett. Men eftersom övriga laget var på ungefär samma nivå så drar jag inga slutsatser om honom ännu. Jag ser fortfarande ingen annan pivote som skulle göra ett bättre jobb än honom och hoppas att han ska komma upp i sitt gamla jag nu under våren. Skulle inte skada att testa Gomes på hans position lite oftare för att se vad han kan få utsättat. När han spelat där tidigare under säsongen har han gjort ett bra jobb. Om Busquets känner av konkurrensen så kan det höja hans spel också.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-06 14:28
Kröjff Busquets har blivit så isolerad i Luchos spelsystem att självförtroendet åkt spikrakt neråt. Tråkigt att se.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 14:09
@Katalano:
Själv väljer jag numera att blunda för det faktum att ter Stegen så oroväckande ofta är stillastående, när skott kommer. Däremot orkar jag inte längre blunda för vilken slätstruken figur min gamla favorit Busquets gör sig i match efter match, för att sen glimta till vid något enstaka tillfälle med den briljans som tidigare var hans signum. Igår kunde jag gång efter annan notera att Busquets valde det enklaste alternativet i passningsväg (utan att lyckas särskilt bra), för att sedan med handen tala om för bollmottagaren att slå den passning som han själv skulle ha slagit från första början. Jag tror det var det som dröjde sig kvar på min näthinna, när jag skrev: "Sorgligt att se".
Barcelona Ribohn Fan
2017-01-06 13:58
Apropå att kasta sten i ett glashus! De gör vi alla här!
Barcelona Kröjjf
2017-01-06 13:43
@JUSSI BJÖRLING:
Om nu Barcelona statistiskt sett är inne i sin bästa period någonsin, så bevisar det bara en sak och det med besked: Det ligger någonting i det gamla talesättet att det finns tre sorters lögn: "Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik." Och den frasen har härvidlag överlevt mer än ett sekel nu, på tal om kortsiktighet.
Barcelona Kom tillbaka Xavi
2017-01-06 13:36
Sluttrollat för din del.

/mod.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Fuerza
2017-01-06 12:57
Pique for president!

Nej, Iniesta70. Nej, nej och nej. Du kan inte bara rikta kritik mot laget och spelarna när fotbollen består av andra fundament som inverkar på spelet som vi kallar 'fotboll'.

Man måste göra en jämförelse med andra lag spelmässigt och bedöma vad man får ut av sitt övertag. Vi är ofta spelmässigt överlägsna men blir inte lika belönade proportionerligt. Vi har vunnit FairPlay-priset sex(!) år i rad men blir fortfarande behandlade som skit av domare och motståndare.

Pique lever i detta klimat dagligen och vet sannerligen bättre än oss två om vad som pågår i och bakom kulisserna. Om Messi kokar över vid halvtid så vet man att något står väldigt fel till. Det ska mycket till för att det ska rinna över bägaren för honom om man följt honom sedan 2004. Han är tamefan fundamentet för FairPlay i hela världen och får mindre respekt än Iniesta (som också blir bespottad) match efter match.

FA i England hade aldrig låtit detta ske på engelsk mark. Visserligen har vi flera medelmåttor i laget men på den här nivån är marginalerna så pass små att domarbeslut avgör en del och om inte situationerna leder till avgörande lägen så provocerar det våra spelare till att tappa koncentrationen (vilket är precis det motståndarna vill). Det Aduriz gjorde igår hade lett till minst tre matchers avstängning i FA.
Annons: