/spanien/barcelona/forum/5345.aspx/spanien/barcelona/forum/5345.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Capitan \(^.^)/
2014-07-16 16:57
Att inte vilja ha hit Hummels är kanske det värsta jag hört. Snabbhet hos en mittback är bara en bonus.Hummels spelförståelse ooch positionsspel är den bästa bland alla mittbackar i världen tillsammans med T.Silva och Barzagli. Tysken besitter en passningsfot utöver det vanliga, lite som Rafa Marquez gudomlighet. Barca ska inte gå efter en mittback vars framträdande attribut är snabbhet. Isåfall borde vi köpt David Luiz eller Jerome Boateng. Spelförståelse och positionsspel är det viktigaste. Så länge mittbacken står rätt och läser av spelet kan kontringar avvärjas enkelt. Maldini var knappast jättesnabb, men ändå räknas han som världens bästa mittback genom tiderna tack vare sin fotbollshjärna. Mittlåset Puyol-Pique som är bland de bästa i Barcas historia, förlitade sig knappast på den andres snabbhet, utan på vältajmat samarbete och positionsspel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-16 16:56
Nesto, LennyRomario

Jag håller med om att snabbhet är en lyxegenskap hos mittbackar. Barcelona är det dock enda laget som spelar så pass offensivt att kontringar blir livsfarligt. Därför känns det inte direkt tryggt med två långsamma mittbackar och en långsam Busi kvar på egen planhalva när Real Madrid kontrar med Cristiano, Bale och Di María.

Vill man fortsätta spela så offensivt och lämna mittbackarna i dessa situationer, då måste vi ha snabbare mittbackar eller mittbackar som klarar av en mot en situationer.

Jag hoppas att det inte kommer se ut så här under Lucho. Jag hoppas att vi har balans när vi går till anfall så att det inte blir lika farligt varje gång vi tappar boll. Våra mittbackar behöver få mer hjälp helt enkelt.
Barcelona Barcelonistas
2014-07-16 16:53
Sanningen är den att Zubi är ett proffs medans vi alla här inne e amatörer va fan vet vi om fotboll jämfört med Zubi?
Barcelona Blaugrana91
2014-07-16 16:51
AndreD

Återigen kan man betala över €20M för Mathieu så handlar det inte om att pengar inte finns utan felprioriteringar...

Men låt oss hoppas att man får in t.ex. Hummels också.

Däremot kan jag fortfarande inte släppa att man inte tänker värva fler mittfältare, visst stannar Xavi då har jag full förståelse för att man inte gör det.

Men låt säga att Iniesta är skadad i en CL-semi, vem ska vi slänga in? Rafinha otroligt bra, men är han redo? Roberto? Nej tack...
Nej lämnar Xavi måste en mittfältare värvas.
Barcelona R85
2014-07-16 16:47
Tack för svaret camoorians :) Aaa för höga priser för just dem två spelarna. Men det känns som barca kommer köpa ialf någon renodlad mittback de måste ha lärt sig en läxa från de andra åren ,vem ?det får vi se
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-16 16:47
@AndreD:


Men då skulle vi ju inte betalat hans utköpsklausul, om vi inte haft råd alltså. Nu kostar han mer än 20 miljoner euro. Detta hade vi kunnat lägga på en annan försvarare, men tydligen är Mathieu en prioritet.
Barcelona NoGo™
2014-07-16 16:42
@neymar JR

Ja egentligen skulle man kunna göra så, han lär ju inte vara i bästa form när han kommer tillbaka i Augusti sen... Man skulle kunna ge han nån vecka sen att han får komma tillbaka, lite vila behöver han iaf.
Barcelona the cameroonians
2014-07-16 16:41
@R85:


Southampton tackade ju nej till ett bud på £20 miljoner från Liverpool för Lovren, och Villarreals president Roig har ju pratat om att Musacchio inte släpps annat än för utköpsklausulen som sägs ligga på €50 miljoner.

Vilka summor Barca skulle kunna få dem för är en annan femma, men där har du de ungefärliga priserna.
Barcelona neymar JR
2014-07-16 16:39
Nogo Men va är ledningen dumma eller, ta hem honom om man vill komma och träna. Vad är det för jippo grej, han kan få tillbaka sin fysik för fan
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2014-07-16 16:37
Att mittbacken behöver vara så snabb känns mest som tankar man får när man spelat för mycket ultimate team.

Puyol, Marquez... Inga speedsters. I riktig fotboll är inte en mittbacks viktigaste uppgift att springa ikapp en forward som fått ett friläge efter en lobbpass över backlinjen.

Det är skillnad på spel och verklighet.
Barcelona Nesto
2014-07-16 16:35
Snabbhet är en lyxegenskap för en mittback enligt mig. Som mittback i Barcelona är positionsspelet, läsa spelet, kyla och en schysst passningsfot viktigt. Abidal hade allt. Han var snabb men hans positionsspel och hans förmåga att läsa spelet gjorde att han lika gärna kunde varit utan sin snabbhet. En av de vackraste backarna jag skådat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona R85
2014-07-16 16:31
Varför är inte barca efter mussachio eller lovren ? Vad skulle deras priser ligga på ungefär? Rätt så unga och kan spelas in sakta men säkeet med batra och ha in mathiu för rutinen
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-07-16 16:31
@Barcelonistas:

Varför går man efter ett skräpalternativ som Mathieu till mittbacken när vi behöver en världklassvärvning? Tror inte vi har råd helt enkelt. Har lärt mig att inte tro på något han säger. Han sa ju bland annat att Abidal skulle få förnyat kontrakt bara han spelade en minut och där vet vi alla vad som hände :)
Barcelona NoGo™
2014-07-16 16:25
Rac1 says that Messi told Barcelona that he wants to come back to training next week. But the club said no and asked him to take vacations.

They also add that he spoke with Luis Enrique who mentally supported him and gave him insurance for next year

Leo verkar inte ha tappat suget på fotbollen iaf haha.
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-16 16:14
Finns inte så många snabba mittbackar, Mathieu är väl hyfsat snabb. Marquinhos är snabb. Hummels är däremot långsammare än de flesta mittbackar. Det är inte jag som är sportchef, det är Zubis uppgift att hitta en lämplig mittback.

Om vi har en starkare defensiv där mittfältarna kommer ner på rätt sida och hjälper till i försvarsspelet, då kan vi ha Hummels. Han behöver ha understöd.
Barcelona Cobain
2014-07-16 16:12
Jag vill inte vara negativ med tanke på vilka värvningar vi fått in hittills men det är fortfarande upp till bevis för ledningen att köpa in en bra mittback. In Zubi we trust!
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Gabriel
2014-07-16 16:09
Westinho Jag frågar dig samma fråga som jag frågade Kith, vilken mittback är snabb? Vem hade du velat se istället för Hummels?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona westinho - Sergio #16
2014-07-16 15:57
Jag håller sällan med Kith. i det han säger, men när det gäller Hummels är jag på hans sida. Jag tror inte det hade varit bra med Hummels i Barcelona. Faktum är att han faktiskt ÄR för lik Piqué i spelstilen. Långsam, nonchalant och risktagande.

Barcelona behöver en mittback som är bra defensivt då de oftast hamnar i en mot en situationer. Vi behöver en snabb försvarare som inte säljer sig i dueller.

Hellre Hummels än ingen dock.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-16 15:48
Mascherano har ju själv sagt att han gärna spelar i båda. Det är väl positivt att man börjar använda honom som mittfältare igen, där han är världsklass, men det gör ju fortfararande inget att han KAN spela mittback med. Fan vad alla är negativa ;)
Barcelona NoGo™
2014-07-16 15:45
Ja ger mig fan på att Lucho kommer att spela Mascherano som mittback. De har troligtvis blundat helt för hans fantastiska VM där han spelade som mittfältare...
Barcelona Cobain
2014-07-16 15:42
Luis Enrique: "I like Mascherano a lot, I like versatile players. He'll play at centre back or as midfielder depending on what we need."

Mittbackslösningen kanske finns inom laget enligt Barcastuff..
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-07-16 15:33
Alen Halilovic förra säsong. Som att se en repris av Messis första år :)
Barcelona Barcelonistas
2014-07-16 15:30
Kith - Varane för 50M? Du e la go du Kithen måste varit det dummaste jag hört på länge.
Barcelona Barcelonistas
2014-07-16 15:27
Vad gäller Hummels så tror jag inte heller att vårt försvar hade blivit så mycket bättre om vi hade spelat med både Pique och Hummels. Men nu är det ju tänkt att Pique ska sitta på bänken och då tar jag Hummels alla dagar i veckan bredvid en annan typ av MB.

Tito hade ju rätt faktiskt Pique och Hummels är väldigt lika i sitt spel och som mb. Om vi nu värvar Mathieu så ser jag inga problem med att värva Hummels då jag tror att Humlan och Mattheius hade kunnat blida ett stabilt försvar.
Real Madrid Kith.
2014-07-16 15:26
@Barcelonistas:


Titta på fler matcher med Varane så förstår du, tills dess har du inte mycket och tillägga till diskussionen när du tydligt visar din okunskap i ämnet.
Barcelona Gabriel
2014-07-16 15:25
Kith. Varane? Med andra ord har du inga realistiska svar på den mittbacken du eftersträvar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-07-16 15:22
Barcas mål den här säsongen är att vinna allt det har man själva gått ut och sagt i stort sett. Unga och oprövade MB som Marquinos och Varande hur hade dom klarat sig i Cl mot dom bästa lagen?. Vill man vinna allt så behöver vi lite äldre MB som har erfarenhet och den sista kvaliten. Jag hade i varje fall inte känt mig trygg med Varane och Marquinos som Mb den saken är klar.

Varane gjorde en bra match mot ett Barca som gick igenom en krisperiod det säger mig väldigt lite.
Barcelona Som La Gent Blaugrana
2014-07-16 15:20
@ADAMA&HALILOVIC:


Zubi, is that you?
Barcelona neymar JR
2014-07-16 15:20
Ingen i dagens generation kan löpa med Ronaldo och Bale. Däremot är man smart så använder man sin fysik och teknik för att bryta. Man behöver inte vara en speedkula för att stoppa Bale när det räcker med att läsa av honom. Spelar ingen roll vem vi värvar då motståndarna laget har ett hav att springa på. Utan det som däremot skall göras är att press på bollhållaren och den som ska slå passningen så raderar man ut både Ronaldo och Bale
Postat via SvenskaFans-appen
Real Madrid Kith.
2014-07-16 15:18
Som jag nämnde i inlägget tidigare så är min drömspelare till vår backlinje, Raphael Varane. Detta är i mina ögon den ultimata mittbacken som besitter allt man söker i en försvarare, snabbhet, elegans, styrka, intelligens, spelskicklighet, gänglig, fin passningsfot och enorm spelförståelse. Det enda som saknas är rutin, som dock kommer med tiden. Jag önskar att vår ledning kunde scouta fram en liknande mittback. Vilket jävla kap Real Madrid egentligen gjorde där, 7 miljoner för denna spelare, jag hade känt att det var ett kap om Barca köpte honom från Real för 50 miljoner euro, så pass mycket tror jag på den spelaren eller den spelartypen i Barca.
Annons: