/spanien/barcelona/forum/5334.aspx/spanien/barcelona/forum/5334.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Sir Alexis
2014-05-05 19:40
Verkar för vissa att det inte är det viktigaste att vinna titlar i denna klubb... snacka om att våran klubb är självdestruktiv(fans inklusive härinne) självklart är det viktigt att spela vacker fotboll och våran filosofi, men... vakna lite tack!
Barcelona LeoMessi
2014-05-05 19:40
David luiz är verkligen det sista vi behöver... Skulle vi köpa luiz så kommer det kosta ca 10 miljoner euro mer än tex Benatia, vilket är otroligt typiskt vår ledning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2014-05-05 19:39
Jag är öppen för förändring.
Vi ska inte förringa LE jobb i Celta. Jag tycker att man ser tydligt att han utvecklats som tränare och anpassar sig bättre efter materialet han har.
Barcelona NoGo™
2014-05-05 19:38
Exclusive from Agência News that Barcelona have signed an agreement with the agent of David Luiz. Agência News running the story that David Luiz has signed a contract with Barcelona until 2019, and he'll earn €5.5 million per-season. Agência News says Barcelona just need to find a deal with Chelsea now, but the transfer is expected to happen before World Cup. Fee of €25M. ....
Länktips: @Zizouology
Barcelona *hjärta* Titos mod #Omval: ja tack!
2014-05-05 19:38
Haar jag förstått detta rätt: ledningen har varit påverkande för hur Tata ska sköta laget, och det i sig ska Tata stå till svars för? Förstår inte riktigt hur det kan vara hans fel när hans chefer sätter käppar i hans hjul, och om Tata skulle göra en grej av det skulle det sluta illa för alla parter. Och gällande Alexis; jag vill att han ska vara kvar och då är jag inte chilenare, han är långt ifrån min favorit och hans personlighet är helt orelevant för mig i denna fråga. @Lion24:
Barcelona Mido
2014-05-05 19:34
Det verkar vara klart med Enrique,,, har ingen åsikt om saken
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-05-05 19:32
Celta coach Luis Enrique (43) has told Barcelona that he is open to join them this summer. Deal is close, details left. [rac1]
Barcelona Gio Style
2014-05-05 19:32
@Lion24:

Rätt kul hur du hittar 2 rader i en hel A4 som du hakar upp dig på.
Det är knappast poängen med texten.
"Blir inte jättebesviken" är inte detsamma som att vilja ha kvar en tränare.
Det känns som att du snabbskummar alla inlägg tills nåt som inte passar kommer upp, då kommenterar du det utan att läsa resten av inlägget där han faktiskt skriver att han VILL annat.
Seriöst nu...
Barcelona Gio Style
2014-05-05 19:28
Lion24
Är det kul att ha dem här diskussionerna med dig själv?
Kollade på Vanilla Sky nyss, får verkligen lust att ta mig in i din hjärna och säga "wake the fuck up" på samma sätt som Tom Cruise fick känna på verklighetens örfil.
Du måste vakna ur din skeva verklighet, kommentera det vi skriver och för inte en diskussion med dig själv baserad på det du vill och tror att vi tycker.

Jag skriver inte ner varenda tanke i forumet.
Har inte alltid varit nöjd med Tatas laguttagningar samtidigt som jag alltid trott att ledningen haft ett finger med i spelet.

Alexis ska stanna för att han är min landsman, jo tjena.
Alexis borde dra, inte för att han inte platsar utan för att det inte gagnar hans utveckling att bli bänkad i stormatcherna när han är i bra form.
Ja jag skrev det, Alexis borde dra. Klart jag önskar att han stannar och får förtroendet han förtjänar men nu får han inte det så han borde dra för sin egen skull.

Ja jag kände mig träffad av din text, jag är den som du kallar för Alexis landsman.
Barcelona the cameroonians
2014-05-05 19:07
Xaviesta

Precis mina tankar - 2016 kommer bli vändpunkten, och därför vill jag ha in Lucho som kan förvalta och åter plocka fram de värderingar klubben egentligen står för samtidigt som han har en stor tilltro till la Masia och kan förädla de talanger som bör stå redo att ta över om ett par år.

Alternativet är en etablerat namn som kommer in med en "genomarbetad" idé och implementerar den tillsammans med en transferbudget på €150 miljoner.
Men då är jag rädd att värderingar och talangförädling får stå åt sidan och då kan vi vara tillbaka i Van Gaal-eran med en massa utländska spelare och en (ännu mer)förlorad identitet. Och det kommer ta lång tid att komma vidare ifrån, samtidigt som vi vet att det inte går att köpa sig några titlar.

Jag är för mycket romantiker och nostalgiker för att släppa taget om den tradition som finns, inga titlar kan mäta sig med själva känslan att hålla på Barcelona som klubb. Lucho kanske inte vinner några titlar på ett par år, men han kommer vinna titlar åt Barcelona i längden. Oavsett om det är han eller någon annan som tar över 2016.

Allt hänger dock ihop med ledningens agerande.
Utan deras medvetenhet och lyhördhet spelar det ingen roll vem som kommer in.
Det är de som ger förutsättningarna för hur det ska bli.
Frågan blir då - vem vill träna Barcelona under de premisserna? Förutom en tvättäkta cule?
Barcelona Lion24
2014-05-05 19:01
Xaviesta

''Stannar han ännu en säsong, vilket i dagsläget är högst osannolikt, så blir jag dock inte direkt jättebesviken''.

Herregud. Får jag bara fråga, när en tränare vill införa nya saker i ett spelsystem men inte kan/vågar för påtryckningar från pressen/spelarna/ledningen, hur kan man vilja ha kvar en sån tränare då? Inga OM, OM, OM nu, det är bara fantasi. Verkligheten...
Tiki-Taka
2014-05-05 18:47
Kan fortfarande inte släppa ronaldos mål i slutminuterna igår, ligan hade plötsligt varit i våra egna händer! Men hade Barca gjort sitt jobb mot getafe så hade det inte spelat någon roll. Så frustrerande!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-05-05 18:25
Jag tror att Tata hade kunnat göra underverk med Barca om han hade haft lika fria tyglar som Mourinho hade i Real, dvs där han får bestämma formation och spelsystem helt utifrån sina egna önskemål utan inblandning från pressen eller uppifrån. Men eftersom ett sådant scenario bara är en fairytale i dagsläget och eftersom klubben ligger i ruiner så vore Tata dum om han stannar kvar i sommar. För sitt eget bästa borde han lämna självmant om han nu inte får kicken. Stannar han ännu en säsong, vilket i dagsläget är högst osannolikt, så blir jag dock inte direkt jättebesviken. Det lutar alltså åt att vi får en ny tränare i sommar vilket innebär den fjärde på lika många år och det ger mig lite Real/Chelsea vibbar. Man kan dra upp att det varit pga tillfälligheter, cancer, otur osv men faktum kvarstår - 4 tränare på 4 säsonger. Då kan man med handen på hjärtat inte hysa stora förhoppningar om titlar. Vi som predikat kontinuitet i så många år skriker plötsligt efter nya tränare hela tiden. Så länge vi byter varje år kommer spelet se ut såhär varje år också, hackigt, osynkat och avigt. Jag har personligen ingen tränare som jag absolut vill ha hit, jag vet bara vilka jag INTE vill se i klubben. Det finns ett par namn jag däremot inte hade haft nåt emot om klubben hade bestämt sig för någon av dessa, men det är egentligen oväsentligt vilka jag föredrar. Vad som däremot är viktigt att ha i åtanke är att 2016 kommer en ny ledning som förmodligen vill sätta sitt prägel på laget och ta in den tränare dom anser vara rätt vilket betyder att vem som än hämtas in den här sommaren under den här styrelsen kommer förmodligen att vara kortvarig på posten. Och då spelar det egentligen mindre roll vem som kommer för på så kort tid är det svårt att uträtta något vettigt om man inte är bekant med vår spelstil. Det lutar åt ett mellanår nästa säsong, oavsett Hummels, Pogbas, Laportes, Reus eller Agüeros. Jag hoppas att jag har fel men blir det någon titel nästa år ser realisten i mig det som en ren och skär bonus.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2014-05-05 18:19
Jag vill inte ha Enrique som tränare. Trött på alla "projekt", ge oss en etablerad tränare som tidigare har tränat storlag i Europa. Vi får inte heller glömma att det inte gick så bra för Enrique i Roma.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior - La Masia no es toca
2014-05-05 18:12
Diar Shekha Tottenham är, som känt, intresserade av De Boer. Han har offentligt gått ut och sagt att han kommer lyssna på deras erbjudande efter säsongens slut. Han är förmodligen villig att lämna Ajax om rätt erbjudande dyker upp.
Neymar11
2014-05-05 18:03
Hoppas enrique är hälften av det han var som spelare när han coachar. För han hade verkligen cojones på fotbollsplanen. Han kommer att använda sig av la Masia, och Rafinha kommer nog få stort förtroende Men vi måste verkligen bli av med spelare. Och det måste ske fort, tyvärr så är vi inte i läge för att förhandla. Men bojan, Cuenca, Affelay, tello, Roberto (utlåning), Song måste verkligen bort från klubben helt. Song och tello kan vi få minst 10-15 miljoner €, resterande av spelarna kan vi släppa gratis
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Titos mod #Messi hade chippat
2014-05-05 17:58
Vampiro

Ibland håller jag med dig, ibland inte, men just idag har du skrivit klockrena kommentarer! Håller med dig i tränarfrågan och Zubis påstådda värvning av Reus, den enda bomben var att man inom ledningen hade mage till att bekräfta det. Och sen det här med tränare då, det är helt sanslöst hur respektlösa man varit mot Tata, trots en riktigt bra säsong med tanke på spelarmaterial och nivån på hans chefer så gör han det bra och han har flera ggr visat att han besitter kvalité. Nu vet redan hela världen att han inte kommer vara kvar pga ledningen skiter fullständigt i hur man förmedlar utåt och vilka nyheter som läcker ut.

Jag vet att många har kallat FC Barcelona för sekt just pga av att det är rätt slutet etc, vilket jag alltid funnit överdrivet, men sättet som man sköter interna frågor och hur man behandlar olika individer (Pep, Valdes, Abidal, Tata, fys-tränare och övriga tränare mm) berättigar detta tillmälen. Denna junta måste bara bort fort som fasiken, men det verkar som att dom håller i tyglarna hårdare än man tror då media blundar medan vår klubb blir rövk******d av folk med personliga agendan.

Resultat var inte anledningen till att jag blev culé, det var "personligheten" Barca besatt, och det är dags att man återgår till det illa kvickt om man vill se denna klubb regera igen!

Omval: ja tack!
Barcelona Lion24
2014-05-05 17:53
Leo y Cesc

Pep hade ju inte heller nå riktig större tränarkarriär innan han tog över A-laget. Det handlar inte om vilken karriär man har haft, även om det alltid är ett + om en tränare är meriterad. Det handlar om tränarens karäktar. Jag har varit väldigt skeptisk till Lucho tidigare, men precis som när Tata tog över så kan jag ge det en chans, varför inte. Även om jag personligen ville ha en annan tränare. Tränarens karäktar sa vi, kan Lucho skrika på spelarna och ha 2 stora balls så är mycket vunnet. Om Lucho vill förändra på vissa detaljer så ska han vara modig nog att göra det.

Det finns alldeles för många tokgökar här inne som aldrig någonsin har kritiserat Tata. Ingen har bett dig att svära eller skrika h*runge och allt det där tramset till en tränare, eller till någon överhuvudtaget. Tata började riktigt bra och man såg att han ville ändra på lite saker men om han inte har fått ändra på det han ville p.g.a spelarnas/ledningens tryck så är det klart och tydligt att det här är en tränare som inte håller för våran klubb. Inte ens denna kritik får han av vissa här inne. Jag tycker också att Tata ser ut som en mycket sympatisk och trevlig människa men ska man gå efter känslor och dylikt så hade jag velat ha kvar Afellay i laget eller sagt åt Kluivert att han skulle börja spela fotboll och agera startman i våran klubb. Det handlar om ambition. Vissa är lite halvnöjda och vissa kräver mer.

En är landsman till Alexis, en har Alexis som favoritspelare, en tycker om Alexis personlighet. Därav att han ska stanna, enligt vissa alltså. Jag uppmanar alla som är kritiska att kritisera, men på ett moget sätt naturligtvis. Jag vet att det känns väldigt hårt när man kritiserar ens landsman, favoritspelare o.s.v men det ska inte ta nåt ifrån dom som har stora ambitioner för våran klubb och för dom som vill att vi ska åter bli framgångsrika. Tycker du inte att en spelare passar i den här klubben, varsegod kom och diskutera på ett vettigt sätt.
Barcelona Diar Shekha
2014-05-05 17:46
Jag tar gärna emot Luis Enrique om Tata Martino lämnar. Enrique är den "bästa" alternativen som finns på marknaden. Roberto Martinez och Frank De Boer hade jag också tagit emot med öppna armar men de har långtidskontrakt med deras klubbar så det känns inte realistisk.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2014-05-05 17:23
Liverpool, Napoli, Porto and Valencia are monitoring the situation of winger Cristian Tello (22), who could leave this summer. [md] Får vi 12-15M så kan han lämna immediately.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona petersays
2014-05-05 17:20
@Gabriel:

Jag är fortfarande nyfiken på hur Joachim Löw skulle funka i klubbfotboll efter framgångarna med Tyskland. Har alltid fått bra intryck av honom. Om han sedan skulle passa vår fotbollsfilosofi...oklart.
Barcelona Luigi & Barca, no Mario
2014-05-05 17:15
Jag ser inte samma karisma eller briljans i Lucho som med Pep. Han får bevisa mig fel jätte gärna men vi får se. Nu har vi haltat in på mållinjen två år i rad och om Lucho kan fixa detta är jag mer än nöjd. Vad som är positivt med Lucho är att Rafinha kommer få allt större roll under honom och det är underbart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-05-05 17:08
Andresito

Det är ju samma spelare så hur svårt kan det vara att helt plötsligt bli lika bra som för tre-fyra år sen igen. Det är nog så ledningen resonerar. Både media och gubbarna i styrelsen är helt besatta av att allt ska se ut som under Peps bästa år i klubben, visst är det som du är inne på bra att ha ambitioner att bli världens bästa lag igen men man får vara realistisk också.

De här spelarna har under de tre senaste säsongerna visat att de varken håller eller är beredda att spela på det sättet längre. Pep märkte det själv också, hungern och kvaliteten fanns inte där för att spela som han ville och han valde att lämna.

Det är dags att gå vidare från Peps Barcelona, arkitekten är inte kvar längre så varför ska man försöka efterlikna det med en sämre version vid rodret?

Barça har haft flera framgångsrika lag utan att spela som vi gjorde under Guardiolas ledning, det finns olika versioner av passningsfotboll. Jag var inne på det härom dagen, under Rijkaards tid hade vi knappast 75% bollinnehav i varje match, trots det var vi väldigt slagkraftiga och spelade en underbar fotboll.

Numera jämför man allt med 2008-2011, så fort vi har lite mindre boll eller gör nått kontringsmål så är det rubriker känns det som. Om folk runtom kring klubben inte släpper myten om vårt gamla lag så kommer vi aldrig att kunna gå vidare. Fact.
Barcelona knoxxx
2014-05-05 17:07
Leo y Cesc

Visst har Lucho kanske inte gjort så mycket för att imponera på Xavi och grabbarna under sin tränarkarriär, men då han är en L E G E N D i klubben och därmed också en av bland andra Xavis stora förebilder så tror jag han har all respekt. Tata är annorlunda. Han har INTE spelar i Barcelona eller haft en lysande karriär.

För att återigen dra liknelsen med Pep, så hade väl inte han heller imponerat så mycket i sin tränarkarriär innan han tog över klubben.

Tränare som Pep och Lucho kommer alltid få mer respekt i Barcelona än tränare som Anchelotti eller Mourinho.

Skrämmande att se hur många här inne som vill tvätta bort allt Barcelona står för enbart för att vi gör en halvkass säsong.
Barcelona Leo y Cesc
2014-05-05 16:53
Det kommer bli katastrofalt med Lucho vänta och se bara, tror ni på fullaste allvar att spelare som Messi och Xavi lyssnar på någon nybliven tränare som inte har gjort ett skit i sin tränarkarriär? Se bara på Xavi vilken dålig respekt han har gentemot Tata. Vi behöver en erfaren tränare med respekt ute i fotbollsvärlden, en tränare som inte blir vän med spelarna. Finns en anledning till varför Ancelotti har mycket respekt i alla klubbar han varit tränare för. Ancelotti sköter taktiken och låtit Zidane ha kontakten med spelarna. Minns själv när jag spelade i juniorallsvenskan och hade en tränare som aldrig sa något till oss och som alltid snacka mycket inför matcherna, gällande taktik osv. Han visste inte ett skit om oss. Sen har jag haft en annan duktig tränare som polare med grabbarna i laget och det funkade i början men sen brast all respekt. En tränare för mig ska hålla sina spelare nära men ändå på avstånd så man inte blir kompisar och börjar snacka om allt som händer i livet. Jag gillar tränare som Ancelotti för dom lyckas alltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2014-05-05 16:53
Guillem Balague på Twitter nyss angående Leo.

Key week for FCB and Messi.Top clubs in Europe have ask his agent abt his future in last 12 months, incl. Monaco, PSG, City, MUFC, R Madrid

FCB will meet Messi's dad and representative, Jorge, this week 2 finalise agreement. Im convinced he will renew till 2019 and stay at FCB

R. Madrid have tried to sign Messi more than once. Perez told CR7, "if u unhappy bring me ur buyout so I can sign Messi". Valdano tried too
Barcelona knoxxx
2014-05-05 16:50
KarmalsAKa

"Att värva tränare av världsklass med tung meritlista är tabu i vår klubb. Manchester United rycker i van Gaal. Vi rycker i Luis Enrique. Ni hör det själva."

Med precis samma logik hade vi valt Mourinho istället för Guardiola. Nu fick vi vår mest framgångsrika tränare någonsin, och vi manglade sönder Mourinhos Real Madrid match efter match.
Barcelona NoGo™
2014-05-05 16:49
Zubizareta to Lucho : If you win or draw against Madrid you have the job.

Haha :P
Barcelona Andresito
2014-05-05 16:49
Vampíro Uppfattningen man har av vår ledning är att de har ett otroligt tunnelseende. Det enda målet de har är att få tillbaka spelet vi hade under Pep, först genom Tito där han troligtvis fick fria tyglar för att styrelsen litade på honom. Nu har man Tata där styrelsen med högsta sannolikhet är inblandade i laguttagningarna. Det är bra att styrelsen är målmedvetna, men det är fel mål att sikta mot när vi varken har rätt tränare eller spelarmaterial. Fram till 2016 kommer vi alltid vara i skuggan av Peps Barca. Dags att tänka nytt, Cesc kan mycket väl vara Xavis arvtagare, men då måste taktiken ändras. Finns ingen i världen som kommer bli som Xavi, men det skiter styrelsen i, för det är ju jättelätt att replikera ett av historiens bästa lag med samma spelare fast 5 år äldre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2014-05-05 16:46
Jag tror att lucho med Puyol som assisterande hade kunnat funka. Puyol får vara den som läxar upp spelarna och skriker på dom haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: