/spanien/barcelona/forum/530.aspx/spanien/barcelona/forum/530.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona messiooooxavii
2016-11-26 11:47
Grabbar Under Pep var vår högsta nivå betydligt högre än den vi nu har men våran lägsta nivå under Pep var också den betydligt lägre än den vi har nu.

Jag vet inte hur många gånger man satt och drog sig i håret för att vi inte hade ngn plan B under Pep. Zlatan fick värvas in som Plan B, funkade inte det heller.

Grejen var att under Pep så blev vi låsta och skapade absolut inget i många många matcher, lätt att glömma då man oftast tänker tebax på dom bästa insatserna. Men tänker man lite längre än så så inser man att under pep så hade vi också väldigt många skitmatcher.

Det jag tycker att vi nu under LE inte riktigt har. Vi behöver aldrig prata om ngn plan B för att vi kan vinna matcher på många olika sätt, Kontra, dominera, inlägg, djupled, skott etc.


Barcelona Iniesta70
2016-11-26 11:42
Deulofeu

Tyvärr så verkar det inte att gå att stoppa "Alexander Lukas" från att göra mål.
Spelar ingen roll hur bra man spelar , tacklar , skär av , hjälps åt ....
Det kommer alltid finnas ett ben att snubbla över , en mur som öppnar sig....eller nån fel studs som går in...eller blir till assist.
Han är som en atletisk Insaghi , Altobelli och Rossi som smält samman till en.

Angående Messi och titlar.
Ja, tro mig , med Messi i laget så skulle vi alltid vinna titlar.
Sen beror det ju på hur man vinner dom.
Med en vacker legendarisk fotboll under Pep. Där även Xavi och Iniesta har fått spela första fiol.
Med Lucho där MSN spelar förta fiol och övriga väntar ivrigt bakom kulisserna att få plinga lite med en sketen triangel.
Men allt det är ju en smaksak.

Sen rider ju vissa in här på sina höga hästar och med hans egna termer"bajsar" på andras åsikter.
En åsikt sitter ju i betraktarens öga. Allt handlar ju om vad man tycker , finns ju inget rätt eller fel.
Ja menar nån kanske inte ser rosorna för alla taggar , nån kanske bara ser rosorna och inga taggar.
Sen är det ju det här inte "Lars Lagerbäcks taktiska lednings forum" . Tack och lov.
Angående mobiler så är ju min åsikt att om inte vuxna män klarar sig utan mobiler i 90 min , trots en motivation som ett par miljoner i månaden så är det fan en sorlig ledning och brist på struktur.
Brist på struktur har vi så det räcker på plan .
Va fan , när jag lirade fotboll på div4-3 nivå så hade vi mobilförbud under samling och match.
Men kraven är kanske inte lika höga i La Liga som i en sketen Div 4 match i Sörmland.
Nåja , match i morgon.....dags att bryta vissa trender!


Barcelona Cule4life
2016-11-26 11:35
@papillon:

Men du såg väl jag skrev min vän? Pep hade ett tydligt mittfälts spel. Jag begär inte att vi ska spela som när Pep var här. Men någon tydlig spelidé och trygghet måste vi ha. Ett tydligt spel via mittfältet, visst man kan skifta ibland med snabba omställningar. Så du förstår väl själv att Barça måste spela mer med sitt mittfält om du känner till Barça och dess historia.
Barcelona Barcadinho.
2016-11-26 10:58
Guardiola skulle inte vinna hälften av sina titlar hos oss utam Messi.
Ja, så viktig La Pulga har varit under det senaste decenniet.
Gänget har spelat hur vackert som helst men Messi alltid har varit den avgörande faktorn.
Det är så klart hypotes, men jag tvivlar inte mycket på det.
Barcelona Deulofeu
2016-11-26 10:51
Nu är ju detta ett barca forum och alla kanske inte är lika fotbollsgalna som jag men jag missar sällan en match med Madrid. Detta är inte för att jag gillar dem utan för att man måste "känna sin fiende" när man diskuterar. Idag är det alltså upplagt för ett möte mellan ett av ligans sämsta lag mot det bästa enligt tabellen(som aldrig ljuger...typ) Benzema bör väl starta matchen då Bale är skadad och det innebär med stor sannolikhet att Ronaldo åter kommer att husera på vänsterkanten. Det är egentligen dit jag vill komma, mötet på vänsterkanten för Ronaldos del innebär det ett möte mot Alves arvtagare nämligen Douglas! Jag har aldrig sett honom live han har ju inte varken startat eller deltagit i speciellt många matcher.Dock har jag en mycket god vän som såg matchen med honom när vi mötte Depor har jag för mig. Han berättade att det var han som stack ut i den matchen och jag har sedan dess undrat om han har någon potential alls i sig. Han gjorde det bra i Brasilien men sedan hände något. Vore häftigt om han lyckas nolla Ronaldo idag även om han gärna vandrar inåt i planen. Lycka till Douglas hur det än går idag kommer du aldrig dra på dig vår vackra tröja igen... Tänk er att han bar vår tröja nummer 2 ett rejält hån för hela klubben!
Barcelona papillon
2016-11-26 10:16
Cule4life

Och då menar du kanske att Pep vann titlar åt Barca trots att Xavi, Iniesta, Puyol, Messi, Etoo, med flera var i sina livs sämsta form?
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona neymar JR
2016-11-26 09:28
Så marlon kan komma att starta imorgon? Nästan så att man önskar sig det trots att det innebär att pique är skadad. Sociedad på anoeta är ett värdigt test för en ung mittback.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-26 02:32
[QUOTE=Ribohn Fan]El pistolen Tycker inte det är bra att du svänger så mycket i dina åsikter. Minns att du i våras hade åsikter att alla tyckte det var Messis förtjänst att vi vann ligan, du ville att det skulle vars en kollektiv seger. Nu när det är motgångar är det bara Messi som presterar och utan honom typ förlorarar vi mot Celtic. [/QUOTE] Jag hade fel helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-26 01:54
El pistolen Tycker inte det är bra att du svänger så mycket i dina åsikter. Minns att du i våras hade åsikter att alla tyckte det var Messis förtjänst att vi vann ligan, du ville att det skulle vars en kollektiv seger. Nu när det är motgångar är det bara Messi som presterar och utan honom typ förlorarar vi mot Celtic.
Barcelona BARCA-més que un club
2016-11-25 19:52
Pique skadad eller va frågan om?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2016-11-25 17:35
Sparka LE. Såg matchen mot celtic. Och jag tänkte på det här med mittfälts spelet. Äckligaste spelet jag har sett. Visst man har en sylvass trio som kan avgöra mot allt o alla. Men det funkar inte i längden. Vi måste kunna vila med bollen köra kombinationer. Nu är det passa ner till backlinje målvakt lång passning upp o hoppas på det bästa. Att man skulle se detta i Barça trodde man aldrig. Man måste sprida ut kvalitén för den finns överallt om man har en vettig tränare. LE vinner titlar till oss för att våra spelare är såpass bra att dom fixar titlar ändå, men lite krav får man fan ha...som sagt ett Barça utan något mittfält är som att köra bil med ögonbindel äh vettefan känns beskt.
Barcelona Bosketts
2016-11-25 17:05
@El Pistolero #9:


Minns den matchen. Dani Alves startade dock, men skadades i inledningen och ersattes av Montoya.
Barcelona Federer
2016-11-25 16:25
Hur stor är chansen att Blazarn Mathieu ryker i Januari tror ni?
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-25 16:20
Piqué does not train two days before Anoeta. [md] Såklart... Marlon från start? Startar Mathieu så kan vi hälsa hem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-25 15:51
#OnThisDay in 2012, for the first time ever, Barça play an entire 11 made up of La Masia graduates, defeating Levante 4-0. Unikt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-25 15:22
Vårt spel är så illa att Brendan Rodgers går ut efter matchen och vräker ur sig att hade Celtic haft Messi istället för Barça så hade de vunnit matchen. Tänker inte säga emot, för han har en poäng. Messi är så bra att han täcker upp för en tränares taktiska brister i lagdelar. Han är så taktiskt och tekniskt komplett. Just nu är vi ett lag som får resultat pga en spelare som räddar oss. Precis som Argentina.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-25 14:43
Svårt att hitta något kombinations spel när spelarna vill olika. Halva laget vill spela mer kontrollerat andra halvan vill spela mer direkt. Messi, iniesta, busken och pique är ena halvan. Suarez, Neymar, rakitic är bland den andra halvan. Sen har vi mascherano, Alba och Roberto som dras åt bägge hållen. Messi med inställning brukar ändå koppla ihop bägge lagdelarna till en viss gräns. Men det håller inte i 90 minuter. Nu vill jag ändå att stommen ska läxa upp dessa "nya" spelare och dra ner dom på jorden. Lucho vägrar göra det pga han vill undvika konflikter så då tvingas dom till det. För varje match får man bevittna tjafs, gestikulerande och gnällande mot egna medspelare. Det om något är inte Barcelona! Inte så jävla kul eller för den delen enkelt att komma in som talang och få motstå det vidriga beteendet. Annat var det förr när alla spelade för varandra, gick det dåligt så hjälptes dom åt. När man misslyckades med en passning, tog ett fel beslut då hade man alltid någon som pushade på en.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2016-11-25 14:37
Den som kan möjligen ersätta Andres Iniesta är Coutinho. Hans spel sätt påminner mkt om Iniesta. Fast Iniesta är mer än skön lirare och han är mer bollsäker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjff
2016-11-25 14:28
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:
Jag var en av de första härinne att förhålla mig kritisk till Luchos ledarskap i fråga om den renodlade fotbollsaspekten. Men har legat väldigt lågt på den fronten en längre tid, eftersom det vore lite av "overkill" med tanke på att allt fler fans inte "bara" tycker han brister ifråga om spelidé och taktik åren efter trippeln, utan till och med kräver hans mer eller mindre omedelbara avgång i dagsläget. Men det är klart, har man namngivit sig själv efter Luis Enrique och fått ta del av det tilltagande förfallet ifråga om det nog så viktiga underhållningsvärdet under den egna guruns ledning, så lär man ju förr eller senare inse att man målat in sig i ett hörn genom att hela tiden gå i försvarsställning. Ett hörn där det inte finns någon annan hedersam utväg än att proklamera en bojkott mot vårt forum, när argumenten börjar tryta och den oantastliga tränaren visat sig vara allt annat än ofelbar i sitt ledarskap. Sen kan man fråga sig hur Barcelonito / Lucho Enrique 21 ska hinna läsa de där 100 böckerna som han i sitt "sista" inlägg trodde sig ha missat så som aktiv skribent och medlem på vårt forum, om han tänker fortsätta att leta efter alla möjliga sakfel och den uppsjö av allmänt "gnäll" härinne, som fick honom att igår avbryta sin bojkott. "Sluta överdriv om precis allt!" skriver denne saklighetens främste förespråkare på forumet, efter att ha gjort sig skyldig till en överdrift som heter duga:" Men om man hade samlat ihop allas krav(gnäll) hade Barcaspelarna behövt sluta andas mellan matcherna". Ridå.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-11-25 13:01
Kollade på den här videon om Messi's highlight mot Celtic. Missade första halvleken i onsdags. Om ni tittar på den här videon kommer ni märka att Messi var i mitten mycket och bollade med Busi. Det jag reagerade på är när Messi och Busi sökte varandra på mitten så existerar inte det tredje alternativet ola Xavi, iniesta, Busi. Om Messi passar Busi så har Busi bara Messi som alternativ igen. Gomes är högre upp på planen och han försöker inte ens länka med dem. Rakitic är på sin kant. Neymar sin kant. Det är om att alla tänker, (Ok, vad ska hända nu?). Jämför vår spel med Dortmund, Man city och Liverpool. Det finns ingen, *vi ska ge alternativ till varandra Jag saknar verkligen triangelspelen vi brukar ha på mitten. Inte undra på att Busquet har spelat så dåligt. Vad tycker ni? Kolla in videon så lär ni märka. Det har säkert varit hela säsongen.
Barcelona Katalano
2016-11-25 08:29
Barcelonito / Lucho Enrique 21

Du nämner feta diktatorer, men innan du lämnade forumet så ville du att Mod skulle spärra skribenter som hade "fel åsikter", dvs åsikter som du inte höll med om, trots att de skrev bra argumenterande inlägg. Det om någonting är att vara en diktator.

Du tycker att folk ordbajsar om mittfältsspel och bollinnehav. Om du själv anser att mittfältsspelet sett bra ut så har du mycket lägre förväntningar på Barca än mig. Jag hade gärna bett dig motivera varför du tycker så, men jag förväntar mig inget svar på detta, du bojkottar trots allt forumet.
Barcelona Barcadinho.
2016-11-25 06:51
Finns alltid strängare. Visste ni att Guardiola förbjuder wifi på träningsanläggningen när de är där? På frågan o varför så svarade han - jag vill att spelarna ska prata med varandra i omklädningsrummet o när vi äter.
För att inte tala om att göra om matvanor rejält hos kökspersonalen.

Och det går att diskurea det med om vi har lust.
Barcelona Pep - El Míster
2016-11-24 23:33
Sa diktatorn själv ja.. Fakta? Fakta är väl att Barcas mittfält idag inte har kontroll på bollen i samma utsträckning längre. Eller på matchen för den delen. Eller är delaktiga i sista tredjedelen lika mycket. Eller att passningstrianglarna är färre. Eller har jag fel? Har gärna fel :) Visa isåfall gärna på den fakta som jag uppfattar att du själv vill se. Ledarskap och ledningsteorier? Chilla nu mannen. En del luftar sina åsikter och tankar angående vårat gemensamma favoritlag. Vilken nivå förväntar du dig egentligen att ett simpel forum i lilla svedala skall hålla? Varför läser du ens om du får huvudvärk och väljer att ta seriösa beslut som att bojkotta? Chilla igen plzzzz. Gå med i något forum med katalanska fotbollsdoktorander då istället för att gnälla på oss dödliga som vill tjöta lite fotboll. Jag skriver väldigt sällan men läser desto oftare. Försöker ta all "skit" här inne med en klackspark och istället uppskatta den lilla procent av intressanta och personligs inlägg som skrivs ibland. Men vi funkar alla olika. Att folk sen överdriver ang. mobiltelefoner osv håller jag med om till fullo. Klubben är dessutom mer återhållsam än de flesta klubbar på sociala medier upplever jag - även om det tummas mer och mer på det också(läs Bieber). Men det är en naturlig utveckling i vår digitala värld och kommersalism.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-24 23:28
Segura: "The objective for Marlon is to be promoted to the first team." [catradio] Segura: "The development of Marlon is super positive. He has a great attitude, personality and shows great abilities on the pitch." :D
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-11-24 23:23
Barça could have made contact with Chelsea player Branislav Ivanovic (32) as Aleix Vidal's replacement. His contract ends in 2017 [ser] MD skriver samma sak. Ett skämt?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-11-24 23:19
Barcelonito / LE 21 Håller med i allt! Barca är den proffsigaste klubben, vad gäller attityd, karaktär, sportmanship och inställning till fotbollen.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-11-24 22:42
Hahaha bryter min bojkott mot detta forum för att säga att det är så många som låter som feta diktatorer. Att man mellan raderna kan se stor brist på egenskaper som ledarskap och ledningsteorier i kommentarerna är en sak. Men om man hade samlat ihop allas krav(gnäll) hade Barcaspelarna behövt sluta andas mellan matcherna.

Barca är redan nu ett av de lagen med hårdaste interna regler, väldigt sällan privata samtal eller privatliv läker ut, väldigt sällan våra spelare gör bort sig i media, väldigt sällan de kritiserar domarna öppet, väldigt sällan de anses vara så kaxiga som de faktiskt borde vara, väldigt sällan de gör något de inte fått tillåtelse att göra. Kolla bara på andra lags stjärnor för guds skull. De hämtar med sig privata frisörer till derbyn i England. Vad babblar ni om?

Sluta överdriv om precis allt!
Men fortsätt gärna ordbajsa om mittfältsspel och bollinnehav. Kolla dock aldrig på fakta.

Jalla, bojkott igen.
Barcelona Pep - El Míster
2016-11-24 22:09
Iniesta70 Exakt. Suarez är alltid Suarez. Han behöver och ska inte dribbla och bjuda på skönlir. Han sliter och gnabbas. Gör mål och skapar straffar. Så ödmjuk. Älskar honom. Snart lättar hans tunga ben och vips så bjuds det på yttersideavslut, bisacletas, volley, nickmål etc. Han har ett fruktansvärt avslutsregister. Hans tunga ben oroar inte mig det minsta om jag ska vara ärlig. Min åsikt ang. mobiltelefonen på bänken är väl också att det är oproffesionellt. Väldigt. Bör finnas regler på sådant. Vad i detalj som försigick igår där nere på bänken vet vi men tycker inte vi ska måla fan på väggen här också. Händer det vid upprepade tillfällen så javisst. Men vi ska absolut inte bli överkänsliga bara för att spelet ragglar. Jag litar på att det var en engångsförteelse i en match vi leder och där vi är klara gruppettor. Jovisst, oavsett match, resultat oså... Men men....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-11-24 21:57
Att pique använder telefonen är ett litet problem, att det beteende tillåts däremot är ett större problem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-11-24 21:50
Pique fick rasande kritik för två/tre år sen för att tiita på mobilen under en match. Det var inofficiell match, katalanska cupen mot Espanyol, men kritiken spridde sig ändå rejält. Konstigt om han håller på med samma sak igen.

Det stämmer det jag säger hemma o på jobbet. Mobilen är värre än en drog.
Går inte få kontakt med folk i bussen, kaffepausen, i vardagsrummet, mm, alla är så "höga". Marx skulle säga - "mobilen är opium för folket".
Annons: