/spanien/barcelona/forum/529.aspx/spanien/barcelona/forum/529.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:38
Andresito Om Neymar hade spelat enkelt idag hade vi förlorat denna match garanterat då ingen, absolut ingen annan i anfallsväg tog några som helst initiativ, det var bara Neymar och det resulterade i 2 assist, magnifika sådana. Matchen var tuff, riktigt tuff , vi mötte ett defensivt lag och om du tar en titt på vad våra andra spelare lyckades med så var det inte mycket heller. När jag då sätter ihop 1 + 1 inser jag att den ända igentligen i kvällens match som försökte skapa något var Neymar och även om han misslyckades massa gånger så resulterar det i 2 mål dom gångerna han faktiskt lyckades med försöken. Glöm inte heller smekningen till Suarez vid 0 0 där Suarez får friläge och väljer att ge bort bollen. Att kalla Neymar dålig idag betyder att alla andra offensiva spelare var rent usla då. Med tanke på att vi faktiskt vinner matchen tycker jag att det är ett orättvist betyg mot våra spelare. Om du ska kalla Neyma dålig gör det då utifrån en rättvis bedömning
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-09-28 23:30
Håller inte med angående Neymar.
Första halvlek var utan tvekan hans allra sämsta i Barçatröjan. Han är visserligen delaktig i båda målen, däribland en briljant chipp som höjer hans betyg, men spelmässigt sätt var det ingen höjdare i andra halvlek heller.

Det är inte de misslyckade dribblingarna som är problemet, det är att han väljer att dribbla i lägen där han istället kan skicka vidare bollen, med andra ord är det hans beslut jag vill klaga på. Hans 12-åriga attityd var tillbaka ikväll när det inte gick hans väg. Han försöker alltid att slå svåra passningar. Detta kan på ett sätt vara positivt, att alltid försöka vara kreativ, men en kväll som denna borde han ha insett att det hade varit bättre att ta ett steg tillbaka och spela enkelt och spara de där snygga passningarna till rätt lägen, precis som vid Ardas mål. Underskattning är anledningen.

Och om jag inte lyckats övertyga er: jämför Neymars insats med valfri Ronaldo-insats. Totalt usel på plan men är ändå inblandad i mål. Ronaldo sågas för detta medan Neymar hyllas.
Lite högre krav borde vi ändå ha på vår nästa fanbärare och en spelare som har så mycket fotboll i sig.
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 23:23
Bollinnehavet

Det är precis Mascheranos styrka att han trycker upp backlinjen.
Ligger tätt i rygg och ofta kliver framför forward och tar boll.
Istället för många som faller, forwards som får vända och hota våran backlinje.
Mascherano lika bra som vanligt och är en självklar startspelare just nu!
Barcelona koeman92
2016-09-28 23:21
Trots att spelet ikväll lämnade en del att önska så måste ändå sägas att det känns skönt att veta att vi även kan vinna med ett halvbra/dåligt spel. Detta var absolut inte fallet många gånger under Pep, Tito, ja även Martino där vi i många gånger behövde ha en bra dag och dominant spel för att vinna. Med detta sagt så hoppas jag på en förbättring då lojt spel ofta kan straffa sig, något som Alavés matchen klart bevisade.

När det kommer till individuella prestationer så är jag rätt besviken på Alcácer, vars enda minne jag har av från matchen var passen från Suárez som bröts i första halvlek. Hoppas verkligen att tålamodet ändå lönar sig med honom.

Dock är jag mest besviken på Busquets och Neymar. Båda har varit alldeles för nonchalanta och tar alldeles för mycket risker. Effektivitet verkade vara sekundärt i deras prio lista ikväll. I Busquets fall, som har varit helt under isen sedan säsongen startade skulle nog en bänkning under en eller ett par matcher vara på plats, förutsatt att både Umtiti och Mascherano är tillgängliga.

Till sist vill jag berömma Rafinha och Arda Turan som båda stod för tillfredsställande instanser idag. Den sistnämnda har som någon nämnt tidigare blivit en helt annan spelare jämfört med förra säsongen. Förutom målet så var jag även imponerar över hur snabbt han tänkte till när han vid ett läge lobbade bollen från 25 meters avstånd då spelet var så gott som låst - vilket i sin tur ledde till en hörna. Gällande Rafinha så råder det inga tveksamheter om att han borde starta bredvid Suárez och Neymar mot Celta.

Bona nit culés. Visca el Barça!
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:19
Hade vi idag mött Real Madrid och matchen såg exakt likadan ut så hade vi tokhyllat laget och varit överlyckliga för sättet vi vinner på, samma sak med Neymars prestationer Problemet som jag ser det med folk är att dom inte inser hur jävla svårt det är för ett lag att vinna varje match i dagens fotboll. Kolla bara på ALLA andra lag i världen och dra deras statistik jämfört med våran så får ni se att våra grabbar vinner galet mycket mer och det har tyvärr fått folk att glömma eller blunda för att dagens toppfotboll är jämnare än vad folk vill inse
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB-1899
2016-09-28 23:18
Neymar var bra ikväll likt hela laget. Vi spelade fantastiskt fotboll andra halvleken. Lucho ska ha beröm för sina byten som gav oss 3 söta poäng. Suarez är världens överlägset bästa striker!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 23:18
Man kan nästan tro att Dani Alves spelar för Barca i år.
Rakitic spel är lika illa som förra året. Trög, långsam och ovillig att löpa både offensivt och defensivt.
Planen är svårspelad och inte lätt för innermitt, men Busquets och Iniesta försöker hela tiden, söker boll och försöker sätta fart på spelet och det blir en del misstag.
Men Rakitic alibi spelar, springer och gömmer sig och vill inte delta.
Barcelona El Pistolero #9
2016-09-28 23:18
Tycker Messmargodly har sätt i sin betygsättning. Även om Neymar inte hade sin bästa dag så var han högst delaktig i första målet och även i andra målet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-09-28 23:16
Mascherano hade en sån där riktig Mascherano-match ikväll när han lyckas att faktiskt inte göra bort sig. Chansbrytning på chansbrytning och hjärtat pendlade mellan halsgropen och tarmsystemet varje gång. Men som tur var lyckades han varje gång också. För jäkla fint när dom sitter och mindre fint när dom inte gör det.

Andra positiva var såklart Pique, vilken ledare han är på planen nuförtiden. Det trodde jag inte för några år sedan att jag skulle skriva. Rafinha såg riktigt riktigt het ut. Och sen Arda. "NEEEJ" skrek jag när jag såg honom på mittfältsrollen. Sen överbevisade han mig på ett sätt som bara Sergi Roberto får göra egentligen. Det var nästan inte ens kul att ha så fel som man har haft om Arda ;)

En skön jävla vinst var det!
(Och Busquets får skärpa sig)
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:13
Hörnan givetvis
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:12
Fcb messi Ta och titta på reprisen med målchanser lite och gör lite anteckningar. Sen kan du återkomma. Jag antar att du bedömer Neymar utifrån hans dribblingsförsök idag där han inte lyckades så värst många gånger men om man jemför hans antal dribblingar mot övriga laget så gjorde han fler lyckade driblingar än alla andra i laget. Om du bedömer han utifrån skapade chanser så gör han en otrolig assist när vi ligger under och han slår den fantastiska frisparken som resulterar i mål. Lägg där till smekningen till Suarez som väljer att spela Paco ist för att lägga in den i mål bara. Tänk efter lite innan du yttrar dig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2016-09-28 23:08
Messmargodly Vilken match kollade du på egentligen ? Betygsättning är inte din starka sida precis. Neymar 4 haha. Du menar väl -4 ?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
2016-09-28 23:07
Planen är uruselt dålig och är en ursäkt till det dåliga spelet. Svårt att driva bollen med fart, strutsar upp på smalbenet hela tiden och svårt med första touchen som stuttsar. Jag är glad att Neymar hela tiden fortsätter att köra på fast det stuttsar och far och det blir många missar. Det är han som hotar hela tiden och är skillnaden tillslut.
Barcelona Kröjff
2016-09-28 23:02
@neymar JR:


Vet inte om det var en ironisk sammanfattning av Coach Peps djupanalys efter ett intressant och sakligt tankeutbyte mellan honom och Gabriel, eller en synsk supporters lakoniska konstaterande. Men relativt rätt fick han hur som helst. Det var individuella prestationer som räddade oss. So what? Slutet gott, allting gott.
Barcelona Messmargodly
2016-09-28 23:00
Fantastisk insats av hela laget idag. Jag fick det till en målchans för Borussia idag medans vi skapar chanser för att göra iaf 3 , 4 mål. Luchos taktik och byten får en fet 5a Pique 5 fantastisk idag, gigant Alba 3 lite slarvig i vissa lägen Mascherano 3 , Umtiti kommer peta den gode masken permanent redan denna säsong Sergi Roberto 4 mycket bra driv med boll och fina initiativ till att starta anfall Bushi 2 ganska dålig idag och då bedömer jag honom utifrån hans högsta nivå Raketen 3 helt okey idag varken mer eller mindre Iniesta 4 gör mycket rätt med bollen idag Neymar 4 står för allt i anfallsväg idag, betyget sänks pga löjligheterna Suarez 3 kan betydligt mycket mer, bra avslut vid hörnvarianten Arda 4 fint inhopp 1 fantastiskt mål Rafinha 3 kämpar och sliter Paco 1 vi var 10 vs 11 man i 53 minuter Summan: fantastisk insats
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-09-28 22:47
@Davids3:


Han fick ändå två gyllene lägen, vänsterskottet som slickade stolpen och den misslyckade passningen till Paco. Två lägen där ett av dem ska vara mål i Barça. Skulle dock inte säga att Suárez var dålig, men inte heller bra.
Barcelona Skurhink
2016-09-28 22:45
Det jag ändå gillar med Ney även när han är kass som idag är hans riv o slit, han löper något kopiöst, både offensivt och även defensivt!
Hellre han barnsliga och tjuriga vinnarskalle än en Messi gam-nacke som bara går runt och spottar på planen.

Viktiga 3p i jakten på gruppsegern!
Bona nit Cules!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-09-28 22:45
Jag blev ofantligt imponerad av Dahoud som var totalt orädd och styrde spelet med bravur. Han var fabulös och att vara i den åldern och spela på detta sätt är som sagt fantastiskt. Inte ens etablerade spelare klarar av det då nervositeten tar över. Han hade jag välkomnat till FC Barcelona med öppna armar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-09-28 22:44
@Vampíro:


Då blir det ju typ "siooo". Har faktiskt frågat Ronaldo.

Skön seger! Tror att den usla första halvleken berodde på underskattning. Busquets tog en sekund extra på sig med bollen, Lucho spelade med en Paco utan speciellt mycket tanke bakom det och Neymar trodde att han kunde göra allt själv. Så här ser det inte ut i ett toppmöte.
Barcelona GauJon-10
2016-09-28 22:44
Vi gör en inte vår bästa match idag men vi vinner, d otroligt viktigt att vi gör d även när vi spelar såhär för d det som skiljer stor lagen från d små. Å vi ligger etta i gruppen!!


Undvik sms/msn språk framöver. /mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2016-09-28 22:43
Synd att umtiti är skadad, hade velat lyfta upp mascherano och bänka Sergio några matcher. Han har inte varit bra sen mars månad, hans nonchalans och Ronaldinho "skills" är bara för mycket. Låt dom offensiva sköta det och inte på en sån utsatt position.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2016-09-28 22:42
@Cule4life:

Jag kan ju tycka, utan att ha sett Paco alltför mkt skall tilläggas, att han känns som ett bra alternativ för en trött, skadad eller avstängd Suarez. Är han typ inte en huggande forward som är målfarlig..kanske inte den typsika ytterforwarden man är van att Barca spelar med!..Jaja, det gick ju vägen iaf ikväll..det viktigaste..
Barcelona Davids3
2016-09-28 22:40
@Rambla~:


Om vi nu ska vara ärliga så fick Suarez inte jätte många bollar att jobba med. Bara den träffen han fick in (som sedan blev mål) är värd mer än 10 andra toppanfallare.
Barcelona neymar JR
2016-09-28 22:40
Neymar och busken är totalt värdelösa ikväll Suarez gör alltid sitt jobb men så oerhört frustrerande när han har bollen stundtals Arda är helt underbar den här säsongen, han ska starta mot celta oavsett vad!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-09-28 22:40
Neymar var om möjligt blekare än sin frisyr idag!! Vinst var i stort sett det enda positiva idag. Just det; City tappade ju poäng med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2016-09-28 22:40
Neymar var om möjligt blekare än sin frisyr idag!! Vinst var i stort sett det enda positiva idag. Just det; City tappade ju poäng med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
2016-09-28 22:39
Atl.Madrid vinner alltså med 1-0, trots att de missar en straff. Får endast 1 gult i matchen medans Bayern får 4.
Haha man kan bara inte hata Atl.Madrid!
Barcelona Blaugrana91
2016-09-28 22:39
Överlag så spelar vi inte bra idag, men det är starkt att vi vänder. Andra halvlek spelar vi bra, det trycket borde vi inlett matchen med. Vi ser alltid loja ut i början av matcher tycker jag. Enriques byten förändrar matchen, både Arda och Rafinha gör det bra. Neymar och Suarez riktigt dåliga idag och Paco var osynlig. Men vi ska nog ändå ha lite tålamod med honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2016-09-28 22:37
Neymar är bara pinsam i kväll. Suarez suger även han men skillnaden i arbetskapacitet är monumental. Det är dags och styra upp det här Lucho. Vissa spelare tar sig för stora friheter kan jag tycka. Fokuserar på fel saker under matcherna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2016-09-28 22:36
Så jävla skön vinst! Stökig första halvlek men härlig inställning att de kan höja sig direkt i andra. City släpper in tre bollar och tappar poäng. Today was a good day.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: