/spanien/barcelona/forum/528.aspx/spanien/barcelona/forum/528.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Yellow cake
2017-05-06 09:05
@El Pistolero #9:

Ja vilken nostalgikänsla du väckte!! Jag satt å hoppades på att de skulle sälja Fabregas kommer jag ihåg, idag hade jag nog varit glad om de haft kvar både honom och Thiago, som var tanken känns det som.
Barcelona El Pistolero #9
2017-05-06 02:56
En av dom bästa matcherna vi gjort. Kolla på formationen! :D I den matchen bytte vi in David Villa och Xavi. Nu byter vi in Arda och Gomes. Notera även hur Pep försöker hålla inne sitt smile när Thiago nätar, haha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-06 02:29
Ancelottis och Zidanes Real Madrid må spela Champions League final 3 gånger de senaste 4 åren, men de har gjort det både via en enkel väg till en av deras finaler samt (milt uttryckt) via märkliga domslut. Dessutom har Real Madrid endast lyckats vinna La Liga 1 gång på de senaste 8 åren. Med det sagt så håller jag trots allt Real Madrid som världens bästa fotbollslag idag - inte pga fotbollen de spelar, men pga fotbollsspelarna de har i sitt lag samt bredden på sin trupp. Förmodligen så befogar de just nu över världens bästa fotbollstrupp genom tiderna, utan tvekan. Men vad gäller att vara världens bästa lag genom tiderna så är det inget annat än ett skämt att Zidane eller Ancelottis Real Madrid skulle vara det. De är inte ens med på en topp 10 placering och de som kan lite om fotbollshistoria och inte är högstadie- gymnasie pojkar vet att det stämmer. En topp 10 placering borde enligt min mening se ut så här: 1. Pep Guardiolas Barcelona: 2008 - 2012 2. Di Stefanos Real Madrid: 1955 - 1960 3. Johan Cruyffs Ajax: 1970 - 1973 4. Lattek/Cramers Bayern München: 1974 - 1976 5. Bob Paisleys/Joe Fagans Liverpool: 1976 - 1985 6. Arrigo Sacchis/Fabio Capellos Milan: 1988 - 1994 7. Johan Cruyffs Dream Team Barcelona: 1989 - 1994 8. Helenio Herreras Inter: 1963 - 1967 9. Sir Alex Fergussons Manchester United 1999 - 2011 10. Marcelo Lippis Juventus: 1994 - 2001 Samtliga av de här lagen dominerade inte enbart i Europa utan även i deras inhemska ligor, vilket placerar dem här. Detta är min personliga lista och den är givetvis inte skriven i sten. Men nog fasiken ska inte Zidanes Real Madrid slå ut någon av de här lagen från den listan, aldrig. För det så krävs det mer än enkla vägar till CL finaler och hjälp av domarna, för att inte tala om deras inläggsfotboll de spelar. Nej, Zidanes Real Madrid må ha kapital för att slå sig in som en av de bästa lagen i historien, men för det krävs det åtminstone i min bok att man dominerar såväl i Spanien som i Europa samt att man förlitar sig på mer än enbart inläggsfotboll.
Barcelona Davids3
2017-05-06 01:28
Vilken är er favorit assist som gjorts i Barca-tröjan ?

Denna är bland mina favoriter, att den görs av ingen annan än Suarez är lite sjukt.
Den är så sjukt välslagen, med perfekt kraft och placering, den går framför näsan på två villareal spelare, för att sedan hamna till rätt adress. Målet var också klass!!
Barcelona Barcelonistas
2017-05-06 00:45
Puta Madrid - förstår inte riktigt vad du är upprörd över. Alla lag får fördelar under en säsong men du måste förstå att det är en stor skillnad att man får lite fördelar i några enstaka matcher kontra att man får fördelar i princip varenda match. Domarna har den här säsongen i ligan varit under all kritik och den är en av faktorerna till varför vi förmodligen inte kommer vinna ligan i år. Du kan inte på något sätt heller blunda för det faktum att Real Madrid spelar under sina egna regler. Xabi Alonso och Iker Casillas fick lite böter får sina skattebrott medan på Messi har det pågått en stor häxjakt sedan dinosaurierna vandrade på jorden. Neymar får tre matchers avstängning dör i princip inget medan Ramos som gör något betydligt värre får en match avstängning snälla förklara detta för mig. Vad gäller ditt Real Madrid har jag inget att säga. Dom är världens bästa lag just nu sett till Cl spelet som dom dock haft tur i. Förra säsongen gled ni på en räkmaka där ni stötte på lag som Malmö-Roma-Wolfsburg-City, förmodligen den enklaste vägen i Cl historia. I finalen så ställdes ni mot Atletico som i min bok borde vunnit finalen men domaren blundade för Ramos offside mål. Även där spelade domaren en stor roll. Den här säsongen så slog ni ut Bayern tack vare den största domarskandalen sedan VM 2002 i sydkorea. Med det sagt så kan jag ge er att ni just nu är det bästa laget i världen men det kommer ni inte va så länge till. Det kommer Messi och company se till precis som Messi såg till att sänka er på eran egen hemmaplan där han sedan lyfte upp tröjan på det lag som dominerat världsfotbollen under en lång tid. Sen är det en självklarhet att Zidanes Real inte ens är i närheten av att vara ett av historiens bästa lag. Finns så många lag som varit bättre under 2000 talet. Pep Guardiolas Barcelona som är ett av historiens bästa lag, förmodligen det bästa revolutionerade fotbollen med sitt tiki taka. Ni vann 1 match mot oss på ordinarie tid när Pep tränade oss i 4 år. Försök få in det i huvudet. Nej nu ska jag kolla på Terminator 2! Hasta la Vista baby!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-06 00:24
the cameroonians - tycker det bara är bra att Messi gör så han sänder tydliga signaler till ledningen. Har också den känslan att han vill se vad man planerar för framtiden osv. Den här sommaren kommer bli sjukt viktigt för våran del.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Puta Madrid
2017-05-06 00:19
Marängtroll gör sig bättre i andra forum. Spärr.

/mod
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2017-05-05 23:16
Angående Football Leaks som släpps nästa veckas torsdag, varifrån kan man beställa den och finns den på engelska?
Barcelona the cameroonians
2017-05-05 22:19
Soko Det är det första förslaget i de konkreta förhandlingarna som Messi / hans pappa tackat nej till. Inte så att de vägrar sätta sig ner vid bordet och snacka. Personligen tror jag att Messi vill veta mer kring vem som blir ny tränare och hur klubben planerar för framtiden innan han krisar på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-05-05 21:57
Enligt spanska AS vägrar Messi skriva på nytt kontrakt med Barcelona. Hans pappa ligger bakom ?
Barcelona Iniesta70.
2017-05-05 21:41
@Soko:

Ja, jag hoppas Real slår ett nytt jubelåsna transfer rekord. Inte mig emot. Och när ärkerivalerna inte lyckats massakrerat oss när VI spelat med en nödlösning som högerback och dom själva har kommit släpandes med "världens bäste" som trumfkort och ändå åkt på en Remontada ricochet i röven. Ja, då är det bäst att dom inser att allt inte går att köpa....
Barcelona the cameroonians
2017-05-05 20:31
[QUOTE=Zaviolah *Catalunyan Freedom*]Vi låg ganska långt efter med tröjsponsoren. Har den relativt låga summan att göra med att den tilltänkta katalanska sponsoren (minns inte exakt vilka det var) plötsligt drog sig ur vilket ledde till att Qatar hamnade i pole position och således kunde ro hem en bra deal (från dras perspektiv) under ett år? [/QUOTE] Inför valet 2015 hade Javier Faus ett nytt kontrakt med Qatar Airways färdigt som bara väntade på parternas underskrift. Man valde dock att avvakta valresultatet för att ingå ett avtal om nån annan än Bartomeu skulle vinna. Efter valet fick Bartomeu Napoleonkomplex och krävde mer pengar från Qatar för klubben hade ju precis vunnit trippeln med MSN. Det gick emellertid inte hem hos direktörerna i Doha och de gav Bartomeu kalla handen. Därför tvingades Barto leta på annat håll och tvingades ingå en ettårs-förlängning till samma låga pris som tidigare. Och hade det inte varit för Piqué och hans kontakter med Rakuten där han introducerade parterna under en tillställning hade det kanske ff stått Qatar på tröjorna idag. Den katalanska sponsorn var inte Bartomeus idé utan en annan presidentkandidat. Det blev dock aldrig något av det. Det ät också klart att Qatar kommer fortsätta finnas kvar som sponsor i en annan typ av sponsordeal, så tyvärr slipper vi dem inte helt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2017-05-05 20:05
Jag ser att fortfarande skrivs en del om vilka som ska värvas/säljas men ingen verkar ha insett det största problemet hos klubben just nu. Det är att man inte vet vem nästa tränare är. Eller ev. att man har redan gjort klart men valt att inte gå ut med det. Det andra alternativet har jag svårt att tro då det mesta brukar läcka ut till medier.

Så innan vi vet vem vi får som tränare så kan vi diskutera här helt i onödan. För blir det någon som är mer som Lucho kanske vi inte får in Veratti då han tycker det är onödigt och satsar på backlinjen. Eller tvärtom om det nu blir en mer riktad åt Peps fotboll.

Hursomhelst slog det mig precis att vi endast behöver värva en högerback då Vidal förmodligen kommer tillbaka vilket innebär att Sergi Roberto kommer flyttas upp igen och helt plötsligt känns det som att det redan är proppfullt där i mitten men inga riktiga stora spelare. Jag menar även om man får in Veratti så har man honom Sergi Roberto, Rakitic och Iniesta som krigar för samma plats. Sen kommer Suarez, Gomes ev. Arda, Alena och även Rafinha. Det blir en intressant sommar men det jag längtar mest efter är vem blir det som tar över nu?

Jag tror om vi lyckas på något mirakulöst sett ta en dubbel så tar assisterande över och det blir en enklare motivation. Blir det bara CdR eller inget alls tror jag det blir lite mer panik hos styrelsen.
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-05 20:05
Deras*
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-05 20:04
Vi låg ganska långt efter med tröjsponsoren. Har den relativt låga summan att göra med att den tilltänkta katalanska sponsoren (minns inte exakt vilka det var) plötsligt drog sig ur vilket ledde till att Qatar hamnade i pole position och således kunde ro hem en bra deal (från dras perspektiv) under ett år?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-05-05 20:00
Forts. När det gäller själva tröjsponsorn så är det ju Rakuten från och med nästa säsong, en affär som är värd €55 miljoner per år. Det är lägre än den United har idag med Chevrolet (€70 miljoner) men €20 miljoner mer än dagens deal med Qatar Airways.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-05-05 19:56
Zaviolah Barças nya deal med NIKE som gäller från säsongen 18/19 kommer att kunna generera runt €150 miljoner per år enligt vad som sagts. Det är förmodligen upplagt på samma sätt som Madrids med bonusar för titlar och även högre royalties på försäljningen. Dealen gäller till 2023 med option på ytterligare fem år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 19:55
Jag har ju förklarat för dig vrf omvärlden inte kmr reagera så men du förstår ju uppenbarligen inte. Kommer inte diskutera detta mer med dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-05 19:43
Barcelonistas Du drar ju ner nivån så otroligt mycket. Du verkat helt ha svårt mellan att skilja mellan vilken fotboll som jag personligen anser är den som är mig närmast hjärtat och min teori över hur omvärlden kommer att reagera. Kan tyvärr inte skriva på ett mer lättläst sätt än bad jag gjort redan för att du ska förstå. Håll dig till att kalla spelare öknamn och koncentrera dig mer på hat för rivalen än kärleken för egna klubben. Du har djupa värderingar att lära in, föreslår att du tar en resa till Barcelona och börjar anamma klubben på rätt sätt. TL;DR Väx upp och mogna. the cameroonians Wow! På tal om avtalet mellan Madrid och Adidas så släppte AS precis en hel artikel om det som boken kommer att skriva om gällande detta. Blir att läsa på momangen och reflektera över hur fotbollsvärlden har förändrats i och med galna sponsoravtal. Hade för mig att Uniteds deal med Chevrolet var helt insane, har du koll på vilken nivå vi ligger i idag jämfört med andra storklubbar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 19:28
Zaviolah - 2006-2009-2011 blir 5 år. Gör om gör rätt. När jag säger att folk inte glömmer så verkar du inte fatta vad jag menar. Folk kommer aldrig glömma hur bra Ronaldinho var eller hur bra den riktiga Ronaldo var. När kompetenta människor snackar om historiens bästa lag så nämner dom dåtidens lag hur bra dom var deras styrkor och svagheter. Chelsea vann Cl 2012 hade dom varit historiens bästa lag om dom vunnit Cl 2013? Detta är din logik inte min. Zidanes Real Madrid var inte ens europas bästa lag förra säsongen. Ska vi sen kolla rent historiskt så finns det mänga lag som jag håller högre under 2000 talet än Zizous Real. 1 - Pep Guardiolas Barcelona 2 - Ancelottis Milan 3 - Jupps Bayern 4 - Sir Alex United 07-11 Alla dessa lag är bättre med råge. Jag vet inte ens om jag ska ta dig seriös...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-05-05 19:20
On Thursday, #FootballLeaks, in conjunction with @DerSPIEGEL journalists Rafael Buschmann and Michael Wulzinger, will be publishing a book. Nästan så att man ska ta ledigt från jobb Kommer bland annat handla om Ronaldos skattefiffel, Chelseas affärer med tredjepartsägare och Real Madrids sponsordeal med Adidas. Den mörka sidan av fotbollen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-05 17:22
Zibarca Haha nej absolut inte jag kommer aldrig se detta Madrid som endast siktar in sig på inlägg att vara större än oss, speciellt inte under Pep eran. Men vi vet alla att det troligen kommer att låta så längre framöver om de hinner CL denna säsong? Försöker att undvika tanken för min mentala hälsas skull.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2017-05-05 16:59
@zavihola Jag vet att många Madridistas bara ser CL för att det är de enda Real har vunnit dem senast 10 åren. De du borde kolla på är hur dominanta dem är och vad dem vann. Real är inte speciellt dominanta med briljerande spel som revolutionera fotbollen, du ser ingen 5-0 lr 6-2 vinster mot värsta antagonisten. Inte i närheten heller av att ha vunnit lika många titlar som Barca under Peps period. Dem har ju inte ens en trippel liksom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2017-05-05 16:54
Socrates

Tycker mycket av det du skriver stämmer, Neymars roll har ändrats efter trippel säsongen och vi ser en Neymar som vill ha mycket mer boll idag och ofta går ner i banan för att hämta boll istället för att hålla sig högre upp och vara beredd på djupledsbollar från Messi.
En av våra farligaste vapen 2015 var crossbollarna som Messi slog till en djupledslöpande Neymar som ofta kunde avsluta på en touch Cristiano style.

Nu för tiden är det endast Suarez som hotar i djupled vilket gör det mycket enklare för våra motståndare att försvara sig. Suarez får det också tuffare då all fokus hamnar på honom istället för både honom och Neymar.
Jag tror att det är en stor anledning till varför det är mycket lättare att nolla oss denna säsong för 2015 fanns det inget försvar som kunde stå emot MSN, inte ens Juves mur klarade av det.

Och som du säger så blev det nog en fördel för oss att spela Paco i El Clasico för att han håller inte boll och och det gör att passnings spelet flyter på bättre.
Jag gillar Neymar och tror att med rätt tränare så kan han nå ännu högre nivå, just denna säsong så känns det som att han har fått lite för mycket "frihet" om man säger så.
Han är bland världens bästa dribbler med det känns som att denna säsong så har han blivit lite mer ego för att försöka bevisa något, det känns som att han verkligen vill börja vinna individuella priser vilket jag förstår då han närmar sig sin prime ålder som fotbollsspelare.

Problemet är att jag tycker han dribblar mer idag än året vi vann trippeln och det är på gott och ont då det alltid riskeras fler bolltapp än nödvändigt.
det känns som att 2015 så dribblade Neymar när han behövde göra det, idag känns det som att han dribblar för att han vill visa sin överlägsenhet, och tar inte alltid dom bästa besluten.

Jag tycker att laget lider av att bara ha Suarez på top, Messi och Neymar vill båda komma ner i banan vilket gör att vi tappar i djupledsspelet. Eftersom Neymar också är våran snabbaste spelare så hans speed borde utnyttjas mer i djupled än vad den gör idag. Jag tycker att Lucho borde ha åtgärdat detta men han verkar inte orka bry sig om att ta det snacket med spelarna då han inte alls verkar vara bestämd.
Kollar inte spelare och tränare på klipp för att se vad som gjorde dom framgångsrika när saker och ting inte fungerar längre? Känns inte som Lucho gör det iallafall.
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-05 16:49
@Barcelonistas:


Jag ser att det är lite problem med läsförståelsen på jag kommer att förenkla det hela.

Om du hade förstått vad jag menade förra kvällen så syftade jag på att vi vann 3 CL på 6 år, medan Madrid har chansen att vinna sin 3e på 4 år. I ett sådant fall så ter det sig fullt naturligt att komparationer kommer att göras med Peps Barca, det förstår du väl?
Det är klart att folk glömmer det som skett tidigare för att det uppstår trender. Många så kallade "experter" ser bara Barcas titlar medan vi fans upplevde magin och mästerverken, det glamorösa spelet under Pep minns vi men inte de som stirrar sig blinda på statistik.

Det ter sig även humoristisk när du påstår att ingen glömmer historien men sen klagar för att fotbollsvärlden glömmer Messis magi för att koncentrera sig på Ronaldos enkla mål o dylikt? Hur ska du ha det?


Sedan så gällande Twitter så formulerade din dig extremt dåligt och lade därefter till "..."

Det spelar ingen roll vem som lade upp en bild eller liknande, kan du inte länka källan själv så blir det likväl du som står med en dumstrut på huvudet. Källkritik funkar väldigt enkelt förstår du.

PS Snälla lägg av med vaxdockan, Penaldo och diverse öknamn det är ju pinsam sandlådenivå. Omvärlden skrattar åt omogna fans och drar oss alla över en kam. Låt oss hålla forumet på en högre nivå.

Barcelona Iniesta70.
2017-05-05 16:34
Espai Barca kanske får oss att landa med fötterna på jorden igen. Kanske tvingar oss att gå "back to the roots" och leva up till vår slogan "mer än en klubb", för just nu är de bokstäverna jävligt suddiga, iallafall i mina ögon. Vi blir kanske tvingade att ta av oss Joakim von Anka brallorna och dra åt svångremmen. Vi handlade tillräckligt förra året. Och jag tror det finns mer att få ur de grabbarna än vad Lucho fick. Ja, jag är rent ut sagt övertygad om att en annan coach kommer få ut mer av dessa tvåfotare än vad mister LE fick. Grabbarna på mitftfältet led inte bara av nån förkylning, hela gänget åkte på nån form av lunginflammation och själv tycker jag att lirare som Denis och Gomes mer eller mindre roterades in helt snett och de blev helt enkelt halvtaskiga alibi spelare utan nåt vidare självförtroende. Visst, de hade kunnat presterat bättre själva så allt är inte Luchos fel, men mycket. Att följa strömmen och försöka köpa oss titlar genom ett par "superstjärna" värvningar och putta grabbar som Roberto längre från elvan, ja kanske to m ur klubben, och ställa Alenas lärlingstid på pause är och har aldrig varit min stil. Nej, för mig räcker det med en ny högerback. Det behövs. Och göra oss av med lite "dödkött", såklart. På mitten räknar jag med att en Iniesta som är hel och ren, med en nytändning och en grym, rejäl försäsong så kommer han leverera en säsong till. Garanterat. Brevid vinodlaren ger jag äntligen en hungrig Roberto chansen att visa vad han kan. Bakom dessa lirare glider Busken omkring och dominerar och fördelar. Så ser mitt mittfält ut kommande säsong. Sen kan de som bli kvar slussas/roteras in som de ska. Och avlasta om så behövs. Att endast Roberto har trampat in och etablerat sig som startspelare från de egna leden de senaste 6 åren är uruselt i från mitt perspektiv. Ja, det handlar definitivt inte "bara" om "dåliga årgångar". Att det Åslund satt och svamlade om inför klassikern att "La Masia minsann var lite överskattat och det inte kommit fram några nya superstjärnor a la Xavi, Iniesta etc, ja, då klampar han i den klassiska rävsaxen. Att jämför med the top of the top blir ju lite orättvist. De grabbarna blev de bästa på sina positioner, ja, bland de bästa i världen., genom tiderna. Att vi "endast" skulle råka få fram halvtaskiga landslagsmän(se Roberto) kommer ALLTID att hamna i skuggan av våra gama superstjärnor. Så please, vi får ta det lite lugnt och dra ner förväntningarna på rimlig nivå. Men en dag så kanske.... Nej, jag må vara naiv och ha mina skygglappar på för vissa lirare. Men jag åker hellre ut i gruppspelet av CL med ett gäng vilt krigandes grabbar med namn som Roberto, Samper o Alena än att åka ut i en semi med ett gäng som kostat två miljarder och inte ens är skitiga om knäna när krutröken lagt sig. Nää, tillbaks till rötterna...tack! Det här är ingen diss till cules som vill köpa in superstjärnor och handla fritt utan detta endast en gammal cules naiva önskan.
Barcelona Soko
2017-05-05 16:14
Fifa har hävt upp Me4ssis straff i landslaget ! Han får vara med i alla återstående matcher med start mot Uruguay. Rättvisan är skippad. ps. "Anledningen är att det inte finns tillräckligt med bevisning för en fällande dom" Om nu bevis aldrig funnits ska Messi och Argentina stämma Fifa!
Barcelona Socrates
2017-05-05 15:59
Jag tänkte skriva ett inlägg om vår tridente MSN och dess förändring under Mr. Enrique. Jag skriver ju inte så mycket eller ofta, senast jag skrev försvarade jag Mascheranos roll som mittback i klubben... Jag kommer att argumentera mest utifrån känslor och minnen, snarare än att presentera specifika fall. För att göra det senare ordentligt så skulle det bli en avhandling och läsaren skulle behöva spendera mycket tid för att förstå vad som skrivits. På grund av tidsbrist faller det helt enkelt bort.

Känslan började gro någorlunda under våren när funderingarna började komma upp om varför MSN inte riktigt var lika fruktad som tidigare, framför allt under 2015, mer specifikt under den våren. Min känsla är att det idag är för enformigt och statiskt hos de tre. Många är vi som gjort analysen att Messi idag tar sig in väldigt centralt i banan och lägger sig bakom Suarez offensivt. Frågan är, vad gör Neymar annorlunda idag kontra anno 2015? Min intuition säger mig att Neymar oftare tog sig in centralt i banan och blev ett hot där. Dessutom så löpte han oftare i djupled, inte bara längs kanten, utan framför allt diagonalt mot mittbackarna. Idag är han oftare enbart på kanten, det är där han får bollen och sedan utmanar mot ytterback för att ta sig in centralt. Han startar anfall, snarare än avgör dem.

Känslan fick extra frukt i El Clasico. Lion24 påpekade under den efterkommande veckan Pacos roll i den matchen. Han befann sig oftare på en av deras mittbackar och hotade i djupled. Detta gav Messi mer utrymme centralt, då båda Reals mittbackar var upptagna med varsin spelare. Barcelona kunde då överbemanna mittfältet och vi fick ett högre bolltempo än vad vi haft någon gång tidigare denna säsong. Messi kunde dessutom göra en helt fantastisk match.

Om vi också minns tillbaka till när Neymar var som bäst, hösten 2015, ni vet när det var som snack om balon d'or för den mannen. Då var det oftast Munir eller Sandro som fick spela högeranfallare. Båda två visade sig vara relativt begränsade i rollen rent individuellt, då de båda snarare är centrala anfallare, precis som Paco. Men både Neymar och Barcelona var fantastiska denna höst, något som fick undertecknad att fotbollsvärlden blivit förutsägbar eftersom inga troligtvis skulle kunna hota Barcelona om CL-titeln (naiv så det skriker om det).

Det skall också tilläggas att under Pep så spelade vi ofta med två mer utpräglade anfallare som var aktiva med att löpa i djupled. Oavsett om det var Henry, Eto'o, Pedro, Sanchez eller Villa. Just det, Zlatan fanns ju då också, inte lika mycket djupledslöpande, kanske också en förklaring till varför Barcelona inte kändes lika bra det året.

Summa summarum. Det var ju förbannat tur i detta enskilda fall att det spanska systemet verkar ha en förkärlek till Real Madrid. Därför att med Neymar på plan så hade utfallet av El Clasico, troligtvis inte var lika tilltalande. MSN behöver hitta tillbaka till sin mer framgångsrika rollfördelning, med två spelare som oftare löper i djupled och en som kan operera längre ner i banan. Detta tror jag skulle bidra till ett bättre passningsspel överlag, med högre passningstempo då vi får större ytor att röra oss på. Detta blir en av de viktigaste uppgifterna för nästa tränare att lösa, då Neymar, möjligtvis efter sin framgångsrika höst, drabbats av att fastna för brett, istället för att bli mer aktiv tillsammans med Messi och Suarez och bli mer av ett djupledshot.

Min fråga är nu om det finns de som får samma känsla som jag? Eller om jag har helt fel? I så fall bemöter jag gärna motargument.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-05-05 15:57
Tanken med köpet av Paco skulle jag inte på något sätt ifrågasätta, det skulle i så fall möjligtvis vara priset. Hur stora förhoppningar man än har på Munir och Sandro kan man inte på något sätt påstå att de hittills presterat i närheten av lika mycket. Paco hade stått för ett par fina säsonger i Valencia som knappast är den lättaste av klubbar att leverera i. Om han utvecklas så som hans potential vittnar om är möjligt är han definitivt en kandidat att helt och hållet ersätta i Luis Suarez inom några år, men det är naturligtvis inte något att besluta om nu. Faktum är att vi säkrat upp en av Spaniens potentiella blivande stjärnor och även om han haft det knackigt under sin första säsong är jag ändå nöjd över den värvningen. Munir och Sandro är samtidigt inte helt borta ur ekvationen utan får i och med deras respektive avtal i lugn och ro chansen att utvecklas på annat håll som samtidigt är i La Liga. Jag tycker faktiskt Paco hittills gjort det som bäst till vänster. Han påminner där lite om David Villa när han var som bäst säsongen 10-11. Om Messi nästa säsong mer och mer ska gå över till att spela som offensiv mittfältare kan Paco komma att få ännu fler chanser till speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-05-05 15:44
Som jag förstod artikeln verkar det som att straffet inte bara kortas ner utan helt tas bort. Ändå hann Messi ändå vara avstängd i en match vilket i så fall känns rätt orättvist. Rätt amatörmässigt rent juridiskt också att straffet redan inleddes innan straffet var fastställt. Det kan ju kosta en del då Argentina förlorade den matchen, de kan uppenbarligen inte vinna utan Messi på planen.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: