/spanien/barcelona/forum/5274.aspx/spanien/barcelona/forum/5274.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Makaveli4life
2014-03-31 20:18
Jag hade lätt tyckt det varit värt att lägga 50M€ (av 120M€) på Thiago Silva i sommar, den enda som faktiskt kan ersätta Puyi rent försvarsmässigt, sure han börjar komma till åren men har minst 3-4 år kvar av absolut topp fotboll och med relationen han har med Neymar så är det nog inte helt omöjligt att få till en övergång om han kräver den av PSG.. Sen har vi minst 70M€ kvar att spendera (mer om spelare säljs) på en målvakt, ev mittfältare, och en ev striker.
Coach Pep,
2014-03-31 20:14
@LeoMessi:
Absolut, han faller lätt eftersom han är en stroppig, omanlig och oärlig fjant. Dock är han fortfarande bra på att utnyttja sin fysik till sin fördel i många situationer. För folk som är insatta är det sedan ingen tvekan om att Ribery, Iniesta, Xavi och ett par till är lika bra fotbollsspelare som Ronaldo. Guldbollen, världselvor och andra rövslickande angelägenheter kommer alltid vara orättvisa då det handlar mer om marknadsföring än fotbollsmässiga erkännanden. I en perfekt värd hade vi haft betydligt fler priser att dela ut baserade på olika positioner, kategorier och avancerade fotbollsmässiga analyser. För korrupta UEFA är det dock bara mål och popularitet som räknas eftersom de är mest intresserade av att hora ut fotbollen och göra den till en såpopera för folket.
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-31 19:57
Något som är väldigt intressant är att om vi nu lyckas ta oss vidare till semifinal och så länge vi undviker Bayern i semin är chanserna väldigt stora att vi står i CL finalen. Många har underskattat oss och det har även vi själva gjort. Om laget jobbar tillsammans och för varandra är det inte omöjligt.

CL är inget omöjligt att kunna vinna varje år så länge vi har Messi och chanserna hade varit större med en fungerande backlinje.
Coach Pep,
2014-03-31 19:56
@pato:


Om vi måste behålla Song tycker jag han åtminstone ska börja användas som central mittfältare mera. Det ska inte förglömmas att hans styrka låg i offensiven i Arsenal där han slog fantastiska passningar och crossbollar som öppnade upp försvaren. Det blir alldeles för riskabelt att spela med honom som ensam pivote i Barca. Det är egentligen bara Busquets och Lahm som klarar av sådant.

Vad gäller Mascherano är jag kluven i dagsläget. Barcas system gör honom till en värdefull spelare då vi vi försöker bryta anfall anfall innan bollen kommer till vår sista tredjedel. Våra mittbackar spelar därav i princip som defensiva mittfältare vilket gör Mascherano användbar. Lag som har förmågan att tvinga tillbaka Barca mot straffområdet gör oss dock väldigt sårbara då Mascherano inte är någon riktig mittback och blir lidande. Han är ett tvåeggat svärd som kan vara väldigt nyttig, men också stå för ödesdigra misstag beroende på motstånd.

Vår nya mittback bör således både vara aggressiv och ha en bra försvarshjärna. Jag föredrar en snabb och alert back som kan komplettera Piques tröghet. Kan vi bara hitta någon som kompletterar Pique på ett bra sätt så kommer vi få se det bästa av Pique igen också. Man ska inte glömma att Pique är en ultimat back för oss, bara han får en värdig kompanjon. Miranda är enligt mig en ideal mittbackstyp för Barca.
Barcelona ElTriplete
2014-03-31 19:54
DM1982 Skitsnack. Lag brukar alltid dra till med något sånt dagen innan match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-31 19:49
pato Song vill jag också ha bort, han var en felvärvning från första början. Det var mer Mascherano jag syftade på. Jag vill inte ha en mittback som vikarierar som pivote när Busquets vilas eller är skadad. Mascherano ska vara kvar så han är en spelare med fantastisk inställning i varje match, betydelsefull eller inte, med en kompromisslös spelstil och stenhårda engelska tacklingar. Han är den i laget som är mest lik Puyol i spelstil och attityd och en sån diamant ska vi inte sälja. Han tillför kvalitéer som laget saknar helt enkelt. Men tyvärr får han mycket kritik då han faktiskt är en säkerhetsbrist på mittbacken, men en helt annan spelare som pivote vilket är hans rätta element. Ska vi börja spela mittbackar som pivote gör vi oss själva samma björntjänst som vi gjort senaste säsongerna med defensiva mittfältare som mittbackar. Enough experiments. Slutligen förstår jag ditt resonemang om spelare som bör lånas ut, säljas och hämtas in. Men man får gå längs logikens linje här, under Rosells era har så många misstag begåtts vad gäller spelartruppen att det är omöjligt att lappa ihop allt under en enda sommar. Man får nu fixa några felsteg åt gången. Att halva truppen säljs på en gång kommer inte att hända oavsett hur många Bojans, Affelays och Cuencas som inte håller måttet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-03-31 19:42
Atletico kommer säkerligen råka ut för skador på viktiga spelare snart, med tanke på att dom använder samma spelare vecka in och ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2014-03-31 19:39
Ser ut som Diego Costa riskerar att missa matchen imorgon, han avbröt träningen idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-31 19:33
@pato:


Mm, men det är stor skillnad på att vara reserv som utespelare och reserv som målvakt. Är Reina beredd att ge upp stjärnstatus för andrafiolstatus?
Barcelona pato
2014-03-31 19:08
*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat

reina sa ju att det inte är troligt att han återvänder till pool efter lånesejouren i napoli så vi har vår chans i sommar innan han skriver på ett nytt kontrakt
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-31 18:52
@pato:


Håller med dig helt! Skulle Pinto lämna självmant så vore ju Reina rena drömmen om han kunde acceptera andraplatsen på sikt och fram till det att vår starter anppassat sig till nr1 rollen.
Barcelona pato
2014-03-31 18:52
( Xaviesta )

well, song har ju varit suverän när han har spelat och förlusten av honom kommer kännas hårt ;) nä men seriöst så skulle jag vilja ha in två mittbackar med längd, fysik, och bra uppspel och som är någorlunda hemma i positionsspelet som försvarare, något jag tycker masken saknar tillsammans med fysiken i duellerna.

att alla spelare inte säljs kan jag ta men att behålla bojan utlånad en säsong till är bara onödigt. sälj honom om han inte ingår i planerna för laget. cuenca skadad lika mycket som diaby i arsenal, när han är frisk väntar man bara på nästa skada. dos santos får spela lite på försäsongen och inget under säsongen så...
tello bör lämna plats för deulofeu som jag tycker har ett bredare register.
afellay har väl spelat 10 minuter sedan han blev friskförklarad och hamnar ofta på läktaren, vilka signaler ger det dig?

om sergio blir skadad får väl en pique/bartra ta steget upp

jag tycker vårt försvar är lite trasigt så
Barcelona ( Xaviesta )
2014-03-31 18:16
pato Sälja både Song och Mascherano? Hur tänkte du där? Utveckla gärna, jag är hemskt nyfiken. Sälja 8 spelare samtidigt som en nionde lägger av och den tionde åkt på en långtidsskada och hans framtid i klubben är högst osäker i detta nu. Hur i hela fridens namn ska (den här) ledningen hinna göra sig av med ett dussin spelare och samtidigt göra klart med ersättare och ta upp folk osv i ett enda fönster? Hur många klubbar arbetar så i Europa idag? 2, kanske 3 klubbar? Klubbar som vi kan dra paralleller emellan med vårt Barca? Inte riktigt va.. Dom säger klart och tydligt att det blir igen revolution i sommar. Antingen kan ni acceptera det eller så får ni ställa er utanför Camp Nou med plakat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona pato
2014-03-31 18:14
*hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat

han har väl inte skrivit på nytt kontrakt och det är ju upp till honom. han har haft en del problem med ryggen den senaste tiden och gubben börjar ju närma sig 40 men vill han stanna och känner att han kan spela så ska han ju få göra det, jag vill inte knuffa ut honom ur klubben men det skulle vara bra att titta på ev ersättare om han går sönder. det skulle inte skada med en reina som kan barca spelet när den nya målvakten (ter stegen) ska spelas in
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-31 18:01
pato Sälja en lojal andra målvakt när han är i 40års åldern? Varför? Pinto kom till oss från Celta när han var i sin peak och var en riktig grym värvning med tanke på att han accepterade att vara andra fiol, en klar förbättring från Jorquera. Varför ska vi nu helt plötsligt sälja honom när han ändå håller måttet och har en rutin som är viktig för vår nya stjärnkeeper?
Barcelona Neymar N11
2014-03-31 17:56
Detta är ju bara ett rykte men lyckas vi värva Gundogan & Hummels och eventuellt ter stegen så kommer detta sillyseason bli den bästa på flera säsonger.

Barcelona pato
2014-03-31 17:55
tycker barca borde sälja cuenca, bojan, tello, song, masken, afellay, dos santos och ev pinto tillsammans med valdes och puyol som lämnar. i sommar borde klubben köpa 2 centrala försvarare och en målvakt (ter stegen) och kanske en backup (t.e.x. reina) beroende på om pinto lämnar och ta hem rafinha och deulofeu. en av försvararna får gärna vara hummels och så en yngre förmåga med potential (alvarez balanta, inigo martinez, doria) klubben är duktig på att få fram offensiva spelare men de defensiva är ganska lätta att räkna så inga offensiva köp det skulle göra att jag såg fram emot hösten 2014
Barcelona *hjärta* Puyis krull #Messi hade chippat
2014-03-31 17:43
Så här ska en mittbacksroster för ett trippellag se ut: Puyol (peak), Marquez (peak), Milito (långskadad), Pique (arvtagare), Caceres (reserv) Muniesa+Fontas (unga reserver) Det här alltså bara mittbackar. Tyvärr missade ju Rafa finalen men då hade man en backup till honom i Pique. Alltså 2 grymma mittbackar borta pga skador men ändå kunde vi ersätta honom snacka om lyx. Men tyvärr så missade även Alves finalen så Puyi fick ta hans plats, och nu började det bli ont om rutinerade spelare för en final, men med Pep vid rodret så är det ju klart en mittfältare i Yaya fick ta det ansvaret. En match som vi dominerade från start till slut och det löste sig. Men, hur många av dessa försvare spelare har spelat kvar senaste åren? Endast Pique! Puyi räknas tyvärr itne med tanke på sin skadefrånvaro. Det är detta som är det sjuka! Vår backlinje har inte varit hel på på 5 år och sättet man löst det på har varit tillfälliga lösningar som ytterbackar och mittfältare och vår enda riktiga mittback har bettet sig som en bergochdalbana (hablar contigo, Gerard). Sjävklart så vet ni detta, ville bara skriva vad som gör mig frustrerad och varför vi behöver värva in mer än en ersättare till Puyol EDIT: För att förtydliga, om Pique blir skadad och vår nya mittback är avstängd, känner ni er verkligen trygga med Masch och Bartra i en CL-match eller viktig liga match? Knappt ens mot Rayo vågar vi ställa upp så ens
Jeffson
2014-03-31 17:09
Barca King

Ytterbackarna vet jag om. Men Abidal var även helt briljant som mittback, nu tvingas vi förstöra Mascheranos karriär från att vara en av världens bästa def mitt till utskrattad mittback för att överhuvudtaget ens kunna ställa någon bredvid Pique. Och visst, jag kan köpa argumentet med Rafinha som ersättare om man kollar långsiktigt vilket man ofta borde göra. Och det var väl bra att vi nu fick reda på att S Roberto inte håller. Så den delen av mitt förra inlägg kan jag ta tillbaka. Men nu ska vi bara lyckas bli av med honom också, något som denna ledningen måste vara sämst i världen på (Dos Santos, Cuenca, Keirson, Bojan).
Neymar11
2014-03-31 17:08
Barca King - Xavi spindeln i nätet Mer taktiskt? Italien 80-90 talet där snackar vi om taktiskt. Fotbollen har blivit fegare, då lag hellre spelar oavgjort än chansar på att vinna. Effektiv skulle jag inte vilja påstå heller, då vissa behöver 45 skott för ett mål. Inga namn nämnda Den har blivit snabbare och spelarna har blivit mer "universala" alla är bra på det mesta typ. Jag däremot skulle älska om fotbollen gick tillbaka till 80-90 talet, kanske bara jag dock
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-31 16:59
Fotboll har blivit mer taktiskt och effektivt. De gamla tiderna är förbi och det går inte att vinna ligan med 65 poäng längre. Spelarna döms allt oftare efter statistik och poäng.
Barcelona CuleAK
2014-03-31 16:44
Någon som kan berätta hur Grimaldo har skött sig sen han kom tillbaka från skadan i januari?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona CuleAK
2014-03-31 16:43
Någon som kan berätta hur Grimaldo har skött sig sen han kom tillbaka från skadan i januari?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-31 16:35
Rafinha och förhoppningsvis grimaldo snart.. Vi har Alba, adriano och montoya.


@Jeffson:

Neymar11
2014-03-31 16:34
LeoMessi Därför fotbollen har blivit så jävla tråkig nu. Alla går runt och tänker på statstik, alla har glömt att spela för publiken och spelar för sina siffror (kanske inte alla) Saknar dom showartisterna som bjöd på riktig fotboll/magi Ronaldinho Zidane Ronaldo Rivaldo Denilson Riquelme Jay-Jay Okocha Bergkamp Henry Cantona Listan kan göras hur lång som helst, men det var fan fotbollsspelare som fick mig att njuta av fotboll Finns bara några få såna spelare kvar tyvärr Inte fan njuter man av någon jävla atlet, som tävlar i höjdhopp. Ronaldo var riktigt jävla kul att följa förr, men nu är han lika tråkig som själva vita färgen
Postat via SvenskaFans-appen
Jeffson
2014-03-31 16:29
@Barca King - Xavi spindeln i nätet:


Och var är ersättarna för Abidal och Thiago då? Ursäkta mig men vilka jävla pissluffare det är som styr våran klubb.
Barcelona LeoMessi
2014-03-31 16:25
Coach Pep, (Barcelona) För att vara den mest atletiska spelaren i historien så faller han extremt lätt. Det är fysiskt omöjligt att falla av att någon smeker din handled. Ingen som har sett honom spela kan med handen på hjärtat säga att han inte är jävligt bra. Enligt mig så räcker det inte med att vara atletisk, filmare och extremt jävla högfärdig och egoistisk för att bli den bästa fotbollsspelaren. Tycker det finns spelare som behärskar många saker mycket bättre än Ronaldo gör och det enda som skiljer sig är att Ronaldo gör fler mål. Tycker det är orättvist mot spelare som iniesta, xavi (när han var som bäst), Ribery osv ska räknas som sämre bara för dom inte gör fler mål.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-03-31 16:05
@barcastuff: Bartomeu (president): "There won't be a revolution, but we'll sign at least a goalkeeper and a centre back, to replace Valdes and Puyol."
Coach Pep,
2014-03-31 15:55
@basaric - "el guaje":


I mina ögon är Cristiano Ronaldo bättre än någonsin. Han har nått sin fysiska peak och är den mest atletiska spelaren i historien samtidigt som han har utvecklats den här säsongen och blivit mer av en effektiv lagspelare. Han löper numer för laget och vet hur man sätter upp sina lagkamrater för målchanser. Även hans bollkontroll har förbättrats och han dribblar mer effektivt. Om det inte vore för att han är en sådan högfärdig jävla kärring så hade jag haft mer respekt för honom.
Neymar11
2014-03-31 15:36
Tror inte han tänkte på statistiken, utan rent spelmässigt. Då han har varit värdelös sen 2010:)
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: