/spanien/barcelona/forum/527.aspx/spanien/barcelona/forum/527.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Socrates
2017-05-05 15:59
Jag tänkte skriva ett inlägg om vår tridente MSN och dess förändring under Mr. Enrique. Jag skriver ju inte så mycket eller ofta, senast jag skrev försvarade jag Mascheranos roll som mittback i klubben... Jag kommer att argumentera mest utifrån känslor och minnen, snarare än att presentera specifika fall. För att göra det senare ordentligt så skulle det bli en avhandling och läsaren skulle behöva spendera mycket tid för att förstå vad som skrivits. På grund av tidsbrist faller det helt enkelt bort.

Känslan började gro någorlunda under våren när funderingarna började komma upp om varför MSN inte riktigt var lika fruktad som tidigare, framför allt under 2015, mer specifikt under den våren. Min känsla är att det idag är för enformigt och statiskt hos de tre. Många är vi som gjort analysen att Messi idag tar sig in väldigt centralt i banan och lägger sig bakom Suarez offensivt. Frågan är, vad gör Neymar annorlunda idag kontra anno 2015? Min intuition säger mig att Neymar oftare tog sig in centralt i banan och blev ett hot där. Dessutom så löpte han oftare i djupled, inte bara längs kanten, utan framför allt diagonalt mot mittbackarna. Idag är han oftare enbart på kanten, det är där han får bollen och sedan utmanar mot ytterback för att ta sig in centralt. Han startar anfall, snarare än avgör dem.

Känslan fick extra frukt i El Clasico. Lion24 påpekade under den efterkommande veckan Pacos roll i den matchen. Han befann sig oftare på en av deras mittbackar och hotade i djupled. Detta gav Messi mer utrymme centralt, då båda Reals mittbackar var upptagna med varsin spelare. Barcelona kunde då överbemanna mittfältet och vi fick ett högre bolltempo än vad vi haft någon gång tidigare denna säsong. Messi kunde dessutom göra en helt fantastisk match.

Om vi också minns tillbaka till när Neymar var som bäst, hösten 2015, ni vet när det var som snack om balon d'or för den mannen. Då var det oftast Munir eller Sandro som fick spela högeranfallare. Båda två visade sig vara relativt begränsade i rollen rent individuellt, då de båda snarare är centrala anfallare, precis som Paco. Men både Neymar och Barcelona var fantastiska denna höst, något som fick undertecknad att fotbollsvärlden blivit förutsägbar eftersom inga troligtvis skulle kunna hota Barcelona om CL-titeln (naiv så det skriker om det).

Det skall också tilläggas att under Pep så spelade vi ofta med två mer utpräglade anfallare som var aktiva med att löpa i djupled. Oavsett om det var Henry, Eto'o, Pedro, Sanchez eller Villa. Just det, Zlatan fanns ju då också, inte lika mycket djupledslöpande, kanske också en förklaring till varför Barcelona inte kändes lika bra det året.

Summa summarum. Det var ju förbannat tur i detta enskilda fall att det spanska systemet verkar ha en förkärlek till Real Madrid. Därför att med Neymar på plan så hade utfallet av El Clasico, troligtvis inte var lika tilltalande. MSN behöver hitta tillbaka till sin mer framgångsrika rollfördelning, med två spelare som oftare löper i djupled och en som kan operera längre ner i banan. Detta tror jag skulle bidra till ett bättre passningsspel överlag, med högre passningstempo då vi får större ytor att röra oss på. Detta blir en av de viktigaste uppgifterna för nästa tränare att lösa, då Neymar, möjligtvis efter sin framgångsrika höst, drabbats av att fastna för brett, istället för att bli mer aktiv tillsammans med Messi och Suarez och bli mer av ett djupledshot.

Min fråga är nu om det finns de som får samma känsla som jag? Eller om jag har helt fel? I så fall bemöter jag gärna motargument.
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-05-05 15:57
Tanken med köpet av Paco skulle jag inte på något sätt ifrågasätta, det skulle i så fall möjligtvis vara priset. Hur stora förhoppningar man än har på Munir och Sandro kan man inte på något sätt påstå att de hittills presterat i närheten av lika mycket. Paco hade stått för ett par fina säsonger i Valencia som knappast är den lättaste av klubbar att leverera i. Om han utvecklas så som hans potential vittnar om är möjligt är han definitivt en kandidat att helt och hållet ersätta i Luis Suarez inom några år, men det är naturligtvis inte något att besluta om nu. Faktum är att vi säkrat upp en av Spaniens potentiella blivande stjärnor och även om han haft det knackigt under sin första säsong är jag ändå nöjd över den värvningen. Munir och Sandro är samtidigt inte helt borta ur ekvationen utan får i och med deras respektive avtal i lugn och ro chansen att utvecklas på annat håll som samtidigt är i La Liga. Jag tycker faktiskt Paco hittills gjort det som bäst till vänster. Han påminner där lite om David Villa när han var som bäst säsongen 10-11. Om Messi nästa säsong mer och mer ska gå över till att spela som offensiv mittfältare kan Paco komma att få ännu fler chanser till speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-05-05 15:44
Som jag förstod artikeln verkar det som att straffet inte bara kortas ner utan helt tas bort. Ändå hann Messi ändå vara avstängd i en match vilket i så fall känns rätt orättvist. Rätt amatörmässigt rent juridiskt också att straffet redan inleddes innan straffet var fastställt. Det kan ju kosta en del då Argentina förlorade den matchen, de kan uppenbarligen inte vinna utan Messi på planen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meessii10
2017-05-05 15:36
Messis avstängning i landslaget upphävs med omedelbar verkan, oväntat? Jag kan kort sagt inte hävda att jag inte är förvånad.

Skönt för Argentina, nu hoppas vi att de kan ta sig till VM så att Messi får chansen att tysta lite fler kritiker.
Barcelona the cameroonians
2017-05-05 14:18
Barcelonistas

Angående Twitter så är det ett faktum att (spanska) kritiska och ifrågasättande konton kopplat till Real Madrid stängts ner. Det är också ett faktum att den ansvarige chefen för Twitter i Spanien är ett stort fan av just Real Madrid.

Twitterkontot @FootballLeakssp har gransakt och ifrågasatt hur allt ligger till och krävt svar från de ansvariga - givetvis utan respons.

Och ska vi ändå prata om dessa "konspirationsteorier" så är det nu bara 50 dagar kvar tills preskribtionstiden går ut gällande de dokument som läcktes angående flertalet Real Madridspelare. Frågan tystades som sagt ner när frågan dök upp i parlamentet, och det är rätt givet att allt kommer rinna ut i sanden.

Det är bara att konstatera att det är skillnad på vilken tröjfärg spelare har när det kommer till skattebrott.
Barcelona Bosketts
2017-05-05 14:13
Gabriel

Det har du rätt i. Det idiotiska med Paco-köpet är inte att han är dålig, utan att Munir/Sandro hade gjort ett lika bra jobb och gjort klubben 30 miljoner rikare.

Barcelonistas

Tycker egentligen att ingen av de spelare du nämner gjorde bort sig på något sätt. Milito var tvärtom en rätt bra värvning i mina ögon. Rakitic tycker jag, bortsett från denna säsong, varit en kanonvärvning sett till priset. Men även där kunde en La Masia-produkt fått ta hans plats.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 14:11
Zaviolah - nu ska vi inte leka Albert Einstein här när su för någon dag sen hävdade att Zizous Real var bättre än Pep Guardiolas Barca. Din motivering till det var bland det värsta jag läst på forumet. " folk glömmer av" Det är exakt set folk inte gör.. Angående nyheten om Barcastuff och vaxdockan så ska du söka på genius.com dom la ut en bild där Marca hade skrivit det på sin artikel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 14:05
Zambrotta,Thuram,Zlatan,Gabriel Milito. Här har vi värvningar på spelare som misslyckades men som var tänkt att gå in i startelvan. Då är det viktigt att komma ihåg att Milito aldrig fick en ärlig chans tack vare en sjuk skada och Zlatan var ingen flopp egentligen utan det handla mer om att han inte kom överens med Pep. Rakitic får ses som ett stort misslyckande. 3 år i Barca och jag har aldrig blivit imponerad 1 gång. Helt ärligt spelare som är tänkt som start spelare blir till 99% succe värvningar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-05 14:03
@Bosketts:


Fast jag håller inte helt med om att Paco inte leverereat, killen har levererat när han fått spela. Gör ju nästan mål varje gång han spelar eller? Men hur enkelt är det när man har Suarez att konkurrera med? Visst kan man ifrågasätta Luis Enrique och Robert för att ens ta beslutet att slänga iväg 30M€ på en spelare så knappt kommer att få spela, det smartare beslutet hade varit att köpa in någon gammal räv ala Henrik Larsson för en nillig peng som fortfarande håller relativt hög klass. Mario Gomez hade varit ett sådant exempel.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 13:59
Bosketts - jag håller med dig att vi även har värvat sjukt dåligt. Precis som du nämnde chyg,Hleb,Song. Det är också fakta skulle jag vilja säga att våra bänkspelare som vi köper in som ska hålla bredden inom laget mestadels varit usla värvningar. Men när det gäller spelare som ska gå direkt in till startelvan så blir majoriteten av dom köpen oftast väldigt bra. Ronaldinho,Eto,Deco,Henry,Suarez,Neymar,Yaya,Abidal.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
2017-05-05 13:51
@Barcelonistas:


Du är väldigt oklar i det du vill förmedla med ditt inlägg. Vadå ska Ronaldo köpa Twitter eller vad? Har sökt på MARCA men hittar inget. Kan du posta länk?
Barcelona Bosketts
2017-05-05 13:23
@Barcelonistas:


För mig handlar det inte så mycket om den sittande ledningen, utan mer om Barcelona som klubb. Visst har vi genom tiderna värvat bra (Ronaldinho, Eto'o, Neymar etc.) men vi har också gjort en grej av att värva riktigt riktigt dåligt (Chyg, Douglas, Song, Hleb etc.).

Detta har i grund och botten aldrig varit något större problem, då vi hela tiden haft La Masia att falla tillbaka på. Nu har vi inte längre det, och det är där ledningen+Lucho ska ha kritik. Det innebär ju också att vårt misslyckande när det gäller värvningar också blir ett större problem. För när Gomes, Paco, Digne och gänget inte levererar så sitter vi där i ett sjunkande fartyg utan livbåtar att rädda oss kvar.
Barcelona Gabriel
2017-05-05 13:23
Gällande köpet av en ny högerback så pratas det om Bellerin, Henrichs, Ricardo Pereira och Aurier här inne men mitt val hade hamnat på Benficas Nelson Semedo. 23-åringen är det närmsta vi kan komma i Daniel Alves vad gäller tekink och fart, och i mina ögon är han den perfekta ersättaren och den vi letat efter. Jag vet att jag tjtatat om att hämta in Adama igen och skola om honom till högerback, but let's get real liksom, det kommer aldrig att hända.

Manchester United, Bayern Munchen och Juventus sägs alla vilja ha Semedo och enligt rykten ska Benfica kräva en summa på 35M€ för honom. Bayern München sägs ha hoppat av tåget då de anser att den summan är för hög trots att de ser Semedo som Lahms ersättare och därmed är vägen öppen för Mourinho och manchester United som just nu leder racet om Semedo.

Jag tycker vi ska hoppa på tåget sent och göra livet surt för Mourinho. Semedo är en perfekt spelare till oss som högerback. Vad tycker ni andra? Jag ser ingen annan mer liknande Alves som högerback än denna killen.
Barcelona Soko
2017-05-05 12:55
Enligt Marca har Mbappé sagt ja till att flytta till Real i sommar. Han väntas slå nytt rekord. Barcelona måste nu jobba extra med att förstärka laget och framför allt försvaret annars kommer vi se Real dominans ett tag framöver. Mbappé i dagens Real hade masakrerat vårt försvar. Hoppas att ledningen vaknar i tid.
Griezman är på väg till United och laget har en del gamla gubbar. Om nu Simeone går som förväntat blir det åter bara kamp mellan Real och Barca.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 12:48
Gabriel- dom tröjor där vi varit mäktiga och dominerat med är dom tröjor som jag gillar extra mycket. Jag gillar när våra bortaställ är gula elr svarta, elr dom sär gröna för de va me dom som vi dominera med.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 12:43
Nu kmr vi ej värva båda två den här sommaren men en av dom kan vi värva utan problem. Juve får ursäkta men dom är inte nära vår storhet elr ekonomi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-05 12:41
Barcelonistas

Precis och den tröjan avskydde jag, hehe. Nej men som jag lovat, jag köper tröjan endast och enbart om vi köper Verratti. Har gjort en pakt med Gud nu, lovar och svär på mina framtida barn, min framtida fru, mor, min far och allt jag håller kärt i den här världen. Jag köper tröjan med Verrattis namn om vi köper honom trots att jag inte gillar tröjan - jag är vidskeplig och tror på krafter som är ologiska, därmed kanske man kan övertyga dessa krafter att få hit Verratti, hehe.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 12:41
Komiskt att det finns folk som verkligen dissar den här ledningen när det gäller värvningar. Visst är ledningen dålig men om dom vill ha något så värvar dom det. Suarez,Neymar, är två exempel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2017-05-05 12:34
@Bosketts:

Skulle det verkligen kosta så mycket? Låt oss säga att vi säljer några spelare, exempelvis Arda, Mathiue, Rafinha och vi lyckas skrapa ihop 50-60 Meuro. Jag tror att Veratti kan gå för 75 m€, Dybala för 105m € kanske och en duglig högerback för 25m €. Då har vi ett lag som bör vinna CL.

------------Ter stegen------------
Ny---Pique------umtiti-------alba
-----------------------------------------------
---Veratti-------------------Busi-------
-----------------Messi--------------------
------Dybala--------------Neymar-----
------------------Suarez-------------------
Barcelona Bosketts
2017-05-05 12:25
@MessiLionel:


Jag är mest fundersam över hur du tror klubben ska skaka fram 2,5 miljarder.
Barcelona MessiLionel
2017-05-05 12:22
Vad tror ni, om nu Juve vinner CL, kan Dybala vara klar där? Då kan vi köpa upp honom i sommar, han och Verratti plus en högerback. Det skulle inte vara så dåligt. Men hur skulle man få in Dybala o Msn i samma lag? Några funderingar?
Barcelona Iniesta70.
2017-05-05 11:55
Barcelona Katalano
2017-05-05 11:29
Gabriel

Jag håller helt och hållet med dig och väljer att haka på ditt löfte. Köper vi Veratti så köper även jag den nya tröjan med hans namn. Får vi en tillräckligt stor namnlista så kanske Barto ser värde i att lägga ut lite extra pengar för honom med den ökade tröjförsäljningen som motivation ;)Tuff match imorn för övrigt mot de gula ubåtarna. Snälla Lucho överrotera inte laget denna match. Spela bästa laget för att ha så stora chanser som möjligt till vinst.
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 11:24
Gabriel - hur kan du inte gilla tröjan? Den är ju lik den vi hade under Peps sista år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-05-05 11:23
Ronaldo: buys Twitter to shut down popular Barcelona account Barcastuff. Källa Marca. ....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-05-05 11:17
Neymar Jr Den Bilden var den absolut bästa bilden jag har sett hitills på den nya tröjan. I'll make everyone a deal här inne, om vi köpet Verratti så köper jag den nya tröjan med hans namn trots att jag inte är ett fan av den. With God as my witness, may he curse me if I lie, köper vi Verratti så köper jag tröjan med hans namn på den. Lovar och svär. Only then!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2017-05-05 06:31
Har alltid tyckt och kommer att fortsätta att tycka att den här ledningen gör sig av med trotjänare allt för enkelt. Jag hade gärna behållt Alves, kände så innan Monaco - Juve. Det man inte får glömma bort är att Alves är duktig i spelet, hans inlägg må hamna lite för ofta på rad Z men han har ett passningsspel som är långt bättre än dem flesta i vårt lag.

Jag vet inte om ni har noterat detta men vi har faktiskt spelat mycket inläggsspel i år. Det är mycket snett inåt bakåt passningar till en löpande Messi, Andre Gomes, Rakitic eller någon annan.
Alba har hittat med ett par fina sånna denna säsong, Alves hade hittat dit med ännu fler låga inspel (passningar).

Alves är bara en i raden av legendarer som vi pissat på.
Ja det är lätt att säga detta med facit i hand, har dock känt så sen dag 1 även om jag också störde mig som fan på hans svaga insatser emellanåt.

Och på tal om facit i hand, har vi inte stått just såhär, med facit i hand, och sagt precis detsamma när det kommer till i princip alla våra spelare? Det är inte första gången ledningen underskattar betydelsen av våra trotjänare. Inom 2 år får väl Busquets ett kontraktsförslag på ett år varpå han tackar nej och drar vidare för att dominera i Peps dåvarande klubbs mittfält istället.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-05-05 06:18
Bara jag som gillar den nya tröjan? @Gabriel Dont shoot me...
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
2017-05-05 01:16
@El Pistolero #9:


Hehe alla lag har så om man spelat proffs fotboll eller följt så vet man att det är uppvärmning bara. Blir riktig träning sen med hårda tag, trots allt professionella.
Barcelona the cameroonians
2017-05-04 22:53
El Pistolero Själva namnet spelar mindre roll, vi behöver någon som kan få spelarna att åter igen le under matcherna, och som har pondus att kräva rätt förutsättningar från ledningen. Har emellertid svårt att se någon lyckas med båda sakerna eftersom vi snart kommer ha en ny president där fokus kommer ligga på det politiska snarare än det sportsliga. I en drömvärld hade jag sett en ledning fritt från nuñismo/diktatorskap med Oscar Garcia och Juanma Lillo som coacher. Nyckeln för vem det nu än blir kommer vara relationen till. och användandet av, Messi. Det är bara han som kan hålla skeppet flytande ett tag till. Precis som Mascherano sa för en tid sen. D10S är i nuläget viktigare än klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: