/spanien/barcelona/forum/5241.aspx/spanien/barcelona/forum/5241.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2014-04-14 21:43
Den erkänt seriösa tidningen laVanguardia skriver idag i en artikel om den senaste dåliga prestationer och hänvisar till källor högt upp i klubbens ledning.

Bland annat skriver man att ledningen inser det viktiga i att stå enade (eftersom det ff står titlar på spel), men att de också förstår att fansen kräver förändring och att de måste vara beslutsamma och modiga när det kommer till kritan.

Förändringarna kommer avse såväl ledning som direktörer, tränare och spelare.

Avslutningsvis ska flera direktörer ha varit väldigt missnöjda med en del spelares inställning, särskilt mot Atlético. Messi ska vara en av dessa och precis som en del fans ska dessa direktörer misstänka att "vissa spelare inte vill skada sig inför V; och inte sätter sin fot emellan":
Barcelona Blaugrana91
2014-04-14 21:39
Tiki-Taka Hur man totalt kan förbise spelarnas usla inställning är en gåta för mig. Har man dem spelare vi har ska det inte ens vara möjligt att prestera så uselt som vi gjort stundtals. Spelarna bär det största ansvaret, det visade även Sports undersökning när över 9000 fick rösta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2014-04-14 21:35
L.A.M Nr 10 Klubben har över 1 Miljard kr att spendera i sommar och allt ska användas. Struntar i om vi agerar som Real vi måste förstärka laget på i princip alla positioner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2014-04-14 21:32
Ledningens enorma misstag förra säsongen gällande försäljningen av abidal och thiago har visat sig vara ödesdigra, skall även nämnas en spelare vid namnet Villa. Hade vi haft dem tre kvar i truppen hade vi varit överlägset etta i ligan, och gått vidare i CL. Allt elände som händer nu har med ledningen att göra, inte Tata och inte spelarna. All skit skall ledningen ta, ingen annan !!!
Barcelona L.A.M Nr 10
2014-04-14 21:25
(Xaviesta)

Barcelonas spelmodell är nog självklar för de flesta härinne men det är samtidigt minst lika självklart att ett framgångsrikt lag måste behärska så många olika spelstilar som möjligt samt förfoga över så många olika spelartyper som möjligt. Vi har i nuläget noll styrka, huvudspel eller aggresivitet i laget. En spelare som Dani Alves som brukade bidra med en enorm kämpaglöd och inställning i varenda situation han var inblandad i på planen har blivit oerhört nonchalant, slår bort ett flertalet enkla passningar och går mest runt och klagar på domaren. Mascherano går alltid in i närkamper men vad gör det när han ständigt går bort sig i position och markeringsspelet? Vårt mittfält har inget som helst presspel och närkampsspel, Xavi och Iniesta är det ingen som blir stressad av, Busquets gör det bra men är också mer av den lugna typen. Sist men inte minst så är våra enda "hot" i offensivt straffområde Cesc och Alexis, Cesc som inte bidrar med ett piss i spelet och Alexis, aka Bambi som mest springer runt och snubblar på sig själv.

Alla lag behöver variation och speciellt om man vill utmana om CL-titeln, men tyvärr har vi spelat bort oss själva från titelchanserna genom att inte se oss i spegeln, notera svagheterna och göra något åt det. Kolla på Bayern som spelar precis som oss och har liknande mängd bollinehav både i ligan och CL. De har tre stora mittbackar de använder sig av, de har en Bastian Schweinsteiger på mitten som inte bara kan slå passningar utan både trycker till i närkamper och jobbar ihjäl sig i defensiven, och de har naturligtvis både Mandzukic och Muller att använda sig av för att skaffa sig ett rejält hot i luftrummet. Påminner till viss del om vår trippelsäsong där vi hade Puyol, Piqué, Marquez och Abidal i backlinjen, det fysiska monstret Yaya på mitten, en Samuel Eto'o på topp som aldrig slutade springa och Thierry Henry som anpassade sig till Peps spelidé och gjorde en sista monstersäsong i karriären. Nu låter det som att jag förespråkar en sparka och spring-fotboll där man enbart vinner närkamper och slår upp den på en lång forward, men så är verkligen inte fallet utan jag bara påpekar det egentligen självklara faktumet att ett lag måste ha en så stor variation som möjligt för att kunna hantera samtliga typer av matchbilder.

Som många av er varit inne på är det ledningen som i grund och botten är orsaken till alla problem, har en klubb problem vid sidan av planen är det väldigt svårt att prestera på densamma och det har vi sett väldigt många gånger i fotbollshistorien. Men det är inte den enda anledningen, det gör ont att säga detta men det behövs en rensning i spelartruppen. För många spelare är helt enkelt mätta på framgång, jag som supporter till ett lag som alltid ska kriga om alla titlar vill inte se annat än spelare som brinner och lever för att nå dessa titlar. Spelare som längtar till träningen för att tillsamans med laget utvecklas till att bli den där blodtörstiga vinnarmaskinen vi var för några år sedan. Vi har i dagsläget för få av dessa spelare. Vi behöver förstärka i mittförsvaret samtidigt som jag tycker vi är för temposvaga på mitten. Dani Alves är för ojämn och påväg utför. Messi behöver en stor jävla örfil för hans attityd är inte okej. Vi behöver en ny målvakt och Neymar har visserligen talang men ska från och med nästa säsong jobba stenhårt för att bli den där världstjärnan vi förväntar oss att han ska bli.

Jag inser att vi inte har pengar till att förstärka på alla dessa positioner i sommar. Men det är då vi använder vår fantastiska ungdomsakademi. Och kollar på bänken. Jag tar hellre en vrålhungrig Montoya än en seg Dani Alves. Adama bör få chansen flera gånger nästa säsong, där har vi en kille som kan bryta mönstret och bidra med snabbhet, styrka och attityd. Rafina och Deulofeu gör det bra i sina klubbar, även om de kanske behöver en säsong till innan de är redo. Vid ett eventuellt mittbacksköp vill jag se Mascherano på mittfältet mycket oftare, där hans bollvinnaregenskaper kan komma till nytta. Dongou är en stark anfallare som klarar av targetspelet, en man för framtiden men som också bör få chansen en del nästa säsong. Jag tycker det finns så mycket att göra med det här laget som inte behöver kosta miljarder, och då är frågan om Tata är rätt man för det. Jag är beredd att ge han en till säsong men då måste han visa att han är beredd att göra förändringar och att han har modet till att bänka underpresterande, trötta storstjärnor. Jag är rädd att det kommer likadant ut nästa säsong, ett segt passningsspel utan fantasi som inte är några problem ens för lag som Granada att försvara sig emot. Men som sagt, jag ser gärna att Tata får fortsatt förtroende då jag ändå har en känsla av att han kan få ut mer av det här laget.
Barcelona 1.70-ligan - köp en back, tack
2014-04-14 20:51
Jag är rädd för att Adama kommer ratas i Barca, just pga han har muskler ..:P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2014-04-14 20:47
Såg bara första halvleken men det syntes att Adama stack ut från mängden.
Inte bara fysik, utan sjukt snabb. Kul förarbete till 2.e målet.

Men laget spelade rätt långt ifrån tiki-takan som brukar genomsyra i alla åldrar. Förvånade mig faktiskt. De hade svårt att hålla passningsspelet noga. Kan bero på att Benfica gjorde det svårt.
Jag kollar inte så ofta på u-19. Finns säkert flera här som kan uttala sig om detta. Ingen aning hur de brukar spela för det mesta.
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-14 20:38
Canaletes I stort sett alla du nämnde där har vunnit allt som går att vinna på en fotbollsplan, och flera ggr om dessutom. Lite mer fysik i laget framöver hade såklart varit att föredra, men Barcelonas spelmodell är att utbilda spelare till att kombinera sig fram, undvika tacklingar med hjälp av piruetter, dragningar, vrickningar och kroppsfinter osv. Finess framför fysik har varit en röd tråd genom klubben länge nu och det är alltså medvetet. Jag tycker inte att man kan skylla den här säsongens stundtals miserabla spel på bristen av fysik. I backlinjen saknar vi såklart längd där Mascherano är vår akilleshäl, men jag snackar mer om själva spelet framåt i plan. "Anfallet då?" - Yes, en och annan fysisk spelare behövs till laget men jag tror inte att vi kommer så mycket längre på det viset än vad vi gör nu. Om vi nu glömmer problemen i styrelsen för en stund så skulle jag snarare peka på dom abstrakta bristerna. Det är där vår sko klämmer allra mest. Mentaliteten, självförtroendet, gruppdynamiken med mera. Allt som förut gick som smort hackar 9/10 matcher nuförtiden trots att det är samma grupp av spelare vi talar om. Det måste alltså sitta i huvudet när bollen inte går som ett snöre som det gjorde en gång i tiden. Mindre rörelse bland spelarna köper jag, men det sitter mestadels i huvudet. En lyckad aktion startar alltid med en tanke i hjärnan som sedan skickar signaler till dina lemmar och beordrar dom att utföra uppgiften. Är det fel redan i huvudet så blir det fel i passen, löpningen, mottagningen, stolpträff vid friläget osv. Jag tror inte våra spelare känner sig bäst i världen längre. Jag hade gärna sett att man, i samspråk med Tata (om vi nu ponerar att han stannar även nästa säsong), föreslår en roll som mental coach i klubben för Puyol, likt den Allbäck hade i svenska landslaget när Hamrén först tog över. Nu är det inte direkt optimalt att jämföra Allbäck med Puyol då svensken inte har i närheten av samma kultstatus för landslaget som Puyol har för FC Barcelona, men idén är densamma. Någon som aktivt jobbar med spelarnas inställning och karaktär, sitter med killarna i omklädningsrummet, sitter vid tränarbänken bredvid Tata själv, ställer sig upp vid varje byte under match och klappar, taggar och tackar. Eftersom det är just Puyol vi pratar om tror jag att en sådan skräddarsydd roll passar honom alldeles utmärkt. Förutsatt att han går med på det förstås. Om han nu inte har andra planer förstås. Om nu klubben ens hade har detta i åtanke förstås. Bottom line is, Puyol är alldeles för viktig för att bara släppa iväg i sommar pga nåt så ytligt som en fysiska skador som vägrar ge efter. Kostymen och slipsen på och ge honom rollen som mental coach säger jag!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2014-04-14 20:35
Fan vad jag diggar adama.. Kan vi inte bara få han till a-laget och direkt till startelvan.. Med hans fysik skulle det passa perfekt. Precis vad Barca behöver nu.. Inga jävla klena spelare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2014-04-14 20:32
Tw Bartomeu (president): "Our Juvenil team are champions of Europe. Great success for La Masia, for Barça. Congrats! In your face FIFA
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nesto
2014-04-14 20:16
Canaletes Tror mer att det är cojones de behöver.. Ser ju hur livrädda iniesta, xavi och Busquets blir när de märker att en närkamp börjar dyka upp. Glöden finns inte där hos spelarna helt enkelt. De måste börja förstå att man kan vinna boll med en tackling och inte bara med en ren touch på bollen. Kolla bara Liverpool- City i helgen. Lilla sterling och Coutinho gick in 100 % i alla dueller och ruffade på cityspelarna. Och cityspelarna är ju jättar jämför med dom. När de tappade boll så sprang alla ihjäl sig för varandra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2014-04-14 20:05
Canaletes - muskler kombinerat med små tekniska spelare är vad vi behöver.
Barcelona grande jw
2014-04-14 19:44
Kul att Bartomeu var på A-lagets träning och sedan flög ner för att heja på ungodomslaget i finalen. Måste kännas stort för ungdomarna att ha presidenten på plats :)
Barcelona Canaletes
2014-04-14 19:40
Neymar är en fluga jämfört med Adamas fysik haha. Det just det dagens Barca behöver! Muskler! Alla våra spelare är klena och korta i princip...

Alves, Alba, Iniesta, Xavi, Pedro, Neymar, Alexis...
Barcelona DM1982
2014-04-14 18:58
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^ Nyon i Schweiz
Postat via SvenskaFans-appen
SoN_Un
2014-04-14 18:52
måste säga att det va väldigt fint av presi Bartomeu att träningen på träningen o visa sitt stöd...
Barcelona Deulofeu
2014-04-14 18:46
Grande jw sorry det hade jag missat totalt har sett honom spela u-19 för Spanien var nästan säker på det.

Ber verkligen om ursäkt för felaktig info!
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-14 18:44
@Barcelonistas:
Jag älskar Reus men jag tror inte på dessa rykte. Menar inget illa men får vi ens värva??

Minns när Thiago SIlva var klar för oss en sommar för inte så längesen.

Jag kommer inte tro på en enda rykte förrän spärren från FIFA tas tillbaka och jag ser spelarna som ryktes till oss sparka tricksa bollen på Camp Nou.

Barcelona grande jw
2014-04-14 18:44
@Deulofeu:


Det där verkar tyvärr vara fel. Adama ska ha valt att spela för Mali tidigare i år.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-14 18:36
Man kan titta på det här målet hela dagen. Haha. Perfekt avslutning på en final.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-14 18:35
Var någonstans spelades finalen ???
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-14 18:35
Tycker nästan synd om Benfica spelarna, de spelade bra trots allt.

Faan, vad de tog det hårt.
Alla gråter. Tummen upp för dem.


Men vem kunde tro att ungdomarna skulle bringa oss lite glädje när allting annat i klubben är åt helvete.. Vem kunde lägga odds på det??

Inte ens du Deulofeu som är expert på ynglingarna i det här forumet.

Hehehe, Helt sjuukt..( Nu får vi hålla bort fönstertittaren Wenger från våra ungdomar). Det blir svårt..
Barcelona Deulofeu
2014-04-14 18:33
Ja detta fantastiska lag splittras nu hoppas vi kan ta hand om de bästa på ett bra sätt.

Skönt att många nyckelspelare redan förlängt och har framtiden klar för sig.
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-14 18:33
Tiki-takan är död va? Barcelonas fotboll är ute? Haha.
Barcelona Deulofeu
2014-04-14 18:29
Hur känns det för Fifa pamparna nu då när världens bästa ynglingar visar vart skåpet ska stå?
Barcelona Gabriel
2014-04-14 18:22
När allting annat går åt helvete finns det i alla fall någonting att glädjas över.

Visca el Barça!
Barcelona the cameroonians
2014-04-14 18:19
Caampeons de Europa!

Skönt att det finns glädjeämnen även i de dystaraste av tider.
Barcelona Cobain
2014-04-14 18:17
Junior: tack! :-)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Deulofeu
2014-04-14 18:15
Någon som undrade förut Adama kommer med all säkerhet spela för Spanien har spelat en del för ungdomslagen redan såklart.
Barcelona Rafa Alcântara
2014-04-14 18:14
FYFAAAAN VA SNYGGT!
Annons: