/spanien/barcelona/forum/5227.aspx/spanien/barcelona/forum/5227.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2014-04-06 14:40
Pep.G - "3 ligatitlar på 13år, ingen CL ingenting". Idag är det 2014 går du 13 år tillbaka så hamnar vi på året 2001 samma år då Real Madrid vann en ligatitel. Året därpå 2002 så vann man även Cl där man slog Leverkusen med 2-1 i finalen.


Men låt oss räkna från 2003 och återigen så har du fel igen. Från 03 så har Madrid 4 liga titlar och 0 Cl titlar.
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
2014-04-06 14:33
barcelonistas

Du har fel min vän. Sen 2003 har dom vunnit ligan ynka 3 gånger. CdR har jag aldrig räknat som en titel. Det är sånna titlar som Newcastle Bilbao ska sträca efter.
Barcelona Dinho the artist
2014-04-06 14:33
Neymar11
***
Självklart hade jag föga information om Barcelonas värderingar som 11åring. Det man måste ha i åtanke är dock att spelarna man gillade också följde vissa värderingar som klubben står för. Ronaldinho som var min och mångas gud förde sig och uppförde sig som en cule bör. Nu var ju det exemplet ganska tragikomiskt då vi vet vad som hände med dinho, men du förstår poängen.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-06 14:31
Var kommer den här lilla 19 åringen som har spelat mittback i Everton 8 matcher.
Han spelar som om han var i branschen i 10 år.

Mycket imponerande..
Barcelona Dinho the artist
2014-04-06 14:28
Leo y cesc
***
För mig är dina värderingar kring klubben underliga.
När jag 2003 började följa Barcelona var det för klubben och dess spelare. Inte var det för att det var det största laget osv. Jag gillar mitt Barca som spelar possessioninriktad fotboll. Jag vill inte ändra på det. Jag vill inte att världens fulaste vackraste arena ska heta något annat och om vi på cupen blir som milan, må så vara. Du hejar inte på ett fotbollslag för att det vinner, du hejar på det för du kan associera dig med det. Så borde det ju vara, hoppas jag i alla fall.
Barcelona Barcelonistas
2014-04-06 14:26
Pep - du har faktiskt fel Real Madrid har vunnit 5 liga titlar och 1 Cl titel och 1 CDR titel under 2000 talet.


Barcelona är dock mycket mer överlägsna med sina 6 liga titlar och 3 Cl titlar o 2 CDR titlar.
Neymar11
2014-04-06 14:25
Jag tvivlar starkt på att det finns några här inne som började följa klubben pga deras värderingar. Men har lätt för att leka hardcore cules här inne Finns ett fåtal fans här inne som har föds in till cules och är cules pga historien,värderingar och familjetraditioner Men dom flesta har börjat följa klubben pga någon spelare eller för själva spelet. Så va inte så rappa käften med att hänga ut någon annan och be dom att hålla på en klubb. Vi alla följer klubben av olika anledningar, det ena är inte mer rätt än det andra Sen att folk fortfarande tror att vi skulle kunna hålla oss uppe på toppen utan sponsorer borde börja tänka om. Som senast 2010 var vi tvungna att ta ett lån för att betala spelare/anställda Vi kanske inte är i behov av en renovering, men vi är inte i behov av höja spelarnas löner varje 3:de månad heller. Men vi blir tvungna till det, då det finns klubbar som kan erbjuda fantasilöner nu. Vi behöver dra in ännu mer pengar tills FIFA hindrar dom jävla oljeshejkerna att pumpa in pengar och det kan vi tyvärr inte räkna med att dom gör Om själv projektet leder till att vi tjänar in mer pengar så är det något positivt. Jag kan gärna ge bort 10 år till en sponsor för att ha sitt företags namn jämte camp nou. Efter 10 år så är arenan färdig betalad så kan vi skrota den jävla sponsorn Visst klubben har tappat den gamla identiteten, men vill man vara på toppen så kostar det. Och historien kommer aldrig ändras utan det kommer vara kvar!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelona10Messi
2014-04-06 14:24
Är jag den enda här som skulle vilja se Roberto Martinez som Martinos ersättare när väl tiden kommer? Känns som en otroligt harmonisk människa som vet vad han gör med stor passion för fotbollen a la Pep.
Barcelona Smogen
2014-04-06 14:09
Leo y Cesc (Barcelona) kan inte du som uppenbarligen har noll koll på Barcelonas värderingar, eller om du har koll väljer att skita i dom, ta och byta lag o hålla käften istället?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
2014-04-06 13:46
3 ligatitlar på 13år, ingen CL ingenting. Med värvningar för 8-10 miljarder kr. Med tränare som Capello, Mourinho och Ancelloti. Gissa klubben?
Barcelona Barca Barca
2014-04-06 13:40
@AndreD:


Barcelona börjar likna en arbetsplats där man har en värdelös chef som anställer en värdelös underchef bara för att dom är vänner...

Jag hoppas Bartomeu tar och stoppar upp sina ord i munnen igen för helt ärligt tror jag att han är smartare än så när han säger "We want him to continue for many more years"...Är vi översmarta här på forumet eller är Bartomeu totalt pantad i huvudet ?
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-06 13:39
@AndreD:


Han vill nog bara att ledningen håller ihop. Det skulle se misstänksamt ut om vår sportchef avgick nu i denna timme i denna heta. Bartomeu vet nog att hela världen skrattar Zubi..

Jag kom att tänka på en sak.
Världen undrar varför vi inte värvat några mittbackar senaste 3 år. Det är första gången detta slår mig.

Kanske planen var hela tiden från vår ledningen att inte värva på några år för att få genom det här stora projektet att renovera arenan??

Det var bara en tankebubbla för jag kan inte tro att dessa människor är så inkompetenta.
Barcelona AndreD
2014-04-06 13:27
Bartomeu: "Report about Zubizarreta offering to resign? We're very happy with his work. We want him to continue for many more years." Vilket "work"?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Leo y Cesc
2014-04-06 13:20
Okej vi får göra detta enklare för er som inte inser verkligheten och som inte vill att Barca ska få in mer intäkter och fortsätta vara en utav de största klubbarna även om 20 år kan då gå byta lag eller håller käften. Pallar inte skriva om detta ämne mer, folk har skrivit tillräckligt utförligt på forumet längre ner.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Diar Shekha
2014-04-06 13:17
En varning bara: här kommer ett ganska låååångt inlägg.

Renoveringen av Camp Nou.

Visst är det kul med en renoverat arena som är fräsch och som ska ta emot fler personer? Det här är en sida av myntet, den andra sidan är konsekvenserna. Jag gillar inte det här projektet på grund av vår styrelse. En styrelse som inte kunnat köpa en mittback på 3 säsonger. En styrelse som ständigt kommit med lögner, tex Eric Abidal's situation och Neymar's kontrakt. En styrelse som har pissat på vår kultur och våra traditioner genom att ta in reklam för första gången på över hundra(!) år. En styrelse som har bråkat med allt och alla, från legendarer ända till våra nuvarande spelare. En styrelse som vägrat försvara klubben när media svartmålat klubben genom tex Neymar-affären, Messi's skatt och massa annat.

Ibland undrar jag om folket i Katalonien eller våra Medlemmar i överlag lever i samma planet som många av oss andra. De har a-l-d-r-i-g ställt någon i styrelsen mot väggen på allvar under de här 4 åren trots all jävla skit de ställt till med. Igår röstade 72,36% (27 161) av 37 535 Medlemmar "ja" till renovering trots att de inte ens vet hur nya arenan kommer se ut och trots att de inte ens vet det nya namnet på Camp Nou. För mig är det stort mysterium att dessa 72% kan vara för en ny arena mitt i en annan drama mot FIFA. Det här är ändå våra medlemmar och det är trots allt de som styr klubben, borde man inte vara mer smart och kunnig då? Du röstar ja till att Camp Nou ska få ett nytt namn trots att du inte ens vet vad namnet på Camp Nou kommer bli. Det är helt sjukt enligt mig, det vore ju jävligt "fräscht" och byta till Microsoft Camp Nou eller Qatar Camp Nou efter all vår historia. Demokrati är fantastisk, men den har många nackdelar också, en av de största nackdelarna är att vilken idiot som helst får rösta och det verkar som att vi har en del av såna i vår klubb..

Sen är det ganska skratterande att många här inne tror att vi blir som AC Milan om vi inte bygger om Camp Nou. I vilken värld lever ni i? Är ni medvetna om att vi och Real Madrid drar in mest intäkter av alla lag i världen trots att båda har slitna arenor? Vi har vunnit 15 pokaler sedan 2008 och har chans på ytterligare 3 pokaler den här säsongen. Är det verkligen så illa? Sen är det mycket snack om att vi inte kan värva dyra spelare om vi inte bygger om Camp Nou för intäkterna ökar. Och här verkar det som att många inte vet att La Masia existerar, för att våra mest tongivande spelare är egna produkter & har kostat 0 kronor. Det är de dyra värvningar som har kostat oss massor och som förstört mycket för oss, tex Zlatan, Song, Hleb, Chygrynksy osv. Nej, det är ingen garanti att du lyckas bli framgångsrik bara genom att köpa dyra spelare som är världsklass. Real Madrid har spenderat över 5 miljarder kronor sen 2009 och har vunnit 1 Copa Del Rey, 1 Supercup och 1 Ligatitel på f-e-m år trots att de hade tolken som Coach i 3 år.

Det verkar som att Rosell och sina springpojkar har smittat ner många med sitt propaganda när man börjar dra in AC Milan och konkurs termer. Och det är samma personer som ständigt kastar skit på Joan Laporta för ekonomin samtidigt som man slår sig på bröstet och hyllar Rosell trots att ingen verkar veta vad priset på Neymar blev och varför det blev jobbigt för Rosell när bägaren började rinna över.

En fråga jag alltid velat ställa till alla som hatar Laporta men älskar Rosell pga ekonomin: Hur många av er tänkte på ekonomin den sommaren vi vann trippeln eller julen där vi vann en sexling, alltså allt som gick att vinna? Jag har absolut inga problem med att folk älskar Rosell, det som stör mig är att många av han's beundrare lever i en förnekelse och vägrar se hans tabbar som kostat oss en hel del. Joan Laporta var inte perfekt, men han var en man som agerade med sitt stora Barca hjärta och visste vad klubben stod för.
Barcelona Smogen
2014-04-06 12:51
Vampiro Jag håller med! jag har följt Barcelona dagligen i kanske 15 år. Men med den nya administrationen och alla beslut som säljer ut vår klubb dag för dag tappar jag intresset mer och mer. Mes Que un Club" är i sanning snart bara en jävligt tom slogan utan någon betydelse eller förankring i verkligheten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Canaletes
2014-04-06 12:23
2 fönster. Alltså nu sommaren som kommer och vintern. Sen får vi börja värva igen sommaren 2015.

Fast Barca ska väl överklaga beslutet.
Barcelona Glaubrana
2014-04-06 12:08
Är det helt klart att vi har fått transferban? Så vi får leva med pinto i 2 säsonger till?:p madre mia
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona -SAMI-
2014-04-06 12:04
Kan zubi prata ? De visste jag inte.
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-04-06 11:15
@barcastuff: Zubizarreta (sports director): "It's strange that we're the only ones who get a transfer ban, while other clubs are in the same situation.""
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-04-06 10:50
Nevertheless, this is only the beginning. Actual construction will only begin in 2017 and the acquisition of permits occurs midway through 2016. What makes these dates so key is they are all post the 2016 presidential elections. Theoretically, if this administration is not re-elected, presumably with Josep Maria Bartomeu at the head, it will be extremely interesting to see what happens. My guess is if say Joan Laporta wins again, or someone with similar animosity towards the current suits, the entire plan could be scrapped or significantly amended. How easy that will be is another story, depending on what contracts are signed and what extent penalty clauses to breach contract would apply. Yet, those are discussions for another day. Today, April 5th 2014, the socios have spoken, and they’ve said yes. Read more: http://www.totalbarca.com/2014/opinion-pieces/the-votes-are-in/#ixzz2y5ugTHqg
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2014-04-06 10:11
Låt dem kalla honom "Pessi" om de inte lärt sig hans riktiga namn ännu!
Barcelona Canaletes
2014-04-06 10:08
Man kunde åtminstone kommit på ett bättre namn. Pessi? LOL! Penaldo liksom. Det låter okej och passar. Mr. Penalti har vi ju copyright på så dom får hitta på något annat.
Barcelona Zamboza
2014-04-06 09:45
Till maränger som kallar Messi för Pessi. Statistiken gäller för nuvarande säsong.
Barcelona Vampíro
2014-04-06 03:36
Dagens FC Barcelona blir för varje dag som går mer och mer som de andra. Snart har vi förlorat vår unika klubb och dess själ helt och hållet. Det här är inte klubben jag började heja på som en liten grabb. Jag hatar argumentet att man måste sälja ut sig för att "hänga med tåget". Fuck tåget, jag vill inte hänga på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Júnior.
2014-04-06 03:22
Men vilka kommer sponsra och investera i projektet, vad kommer arenan att heta och hur kommer det att se ut? Vi får ju inte ens veta vad det är vi röstar på! Man har för flera miljoner euro marknadsfört detta projekt och försökt påverka så många medlemmar som möjligt. Något man ska ha i åtanke är att marknadsföring är slugt. Mer än 70% var för det nya projektet utan att veta vad det egentligen vad de röstade på, förutom de fina delarna såklart. Sättet ledningen skötte det hela är väldigt fult. Sedan finns det prioriteringar. Är detta något som verkligen behöver påskyndas efter den turbulenta säsongen vi haft med all problem i kärnan av klubben? Det finns viktigare problem som behöver lösas i dagsläget och detta projekt kommer kräva mycket fokus. Genom att lägga omröstningen vid detta tillfälle så visste man förmodligen med sig att många dessutom ville trösta sig med något stort efter det kaotiska året. Återigen, sättet ledningen skötte detta på är väldigt fult. Jag har från början varit och är fortfarande emot detta projekt, mycket pga att jag inte har något förtroende för vår nuvarande ledning. Jag är riktigt besviken...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca King - Xavi spindeln i nätet
2014-04-06 03:04
Ledningen har lovat att biljetterna inte ska höjas. Alla som pratar så stort här: "Jag håller på Barca för deras värderingar." Men jag är inte så blind att jag säger, låt Barca bli som Milan för jag är ett äkta fan! Jag vill ha det så! Låt Madrid slå oss med 20-0, våra värderingar! Det är ju vad som räknas. Bryr mig inte om titlar! Varför spela ens fotboll och ens för att vinna? I sport vinner man eller förlorar man, i sport kämpar du eller faller du. Ingen kommer ihåg annat. Du lever för att vinna. Du andas och känner ro i att vara överlägsen. Det finns gamla rävar här inne som höll på Barca sen Rivaldos tid men det är få och de kan jag förstå. Faktum är att de flesta som håller på Barca är från Ronaldinhos generation. Varför höll ni på Barca? Varför kollade ni på Barca? För att de vann och Ronaldinho bjöd på magi sjävklart. Efteråt lärde ni er om klubbens värderingar. Om Barca hade varit som Betis! Hade ni då hittat till denna klubben? Nej, det var framgångarna, de sportsliga som Laporta investera i som ni lockades till. Laporta spelade mycket på de katalanska värderingarna för att skapa en gemensamhet och lyckades lyfta klubben. När han lånade 150 miljoner euro i banklån för att betala spelarnas löner hade det inte funkat i längden. Bara kortsiktig. Ni kanske hade hållit på vilken random lag som helst utan själ, det är på grund av Barca ni kan känna skillnaden och urskilja Barca från resten. Baskerna är nationalistiska men deras spelare hade spelat för Madrid alla dagar i veckan. Messi, iniesta, busken, puyol, abidal, Alves, Xavi med flera hade spelat för andra toppklubbar om det inte hade varit för att vi kan hålla de nöjda och välbetalda. Vi pratar om sportsmän, eliter som tävlar för att vinna och för att spela i de största turneringarna för att vinna de största titlarna kollektivt och individuellt. Va inte själviska, jag vill se Barca växa och dominera. Om Barca går ner till andra divisionen kommer de alltid vara kärleken. En kärlek som är äkta, en kärlek som är ovillkorlig, en kärlek som jag utvecklas med. Jag ber inte min kärlek att bli en klubb glömd i historian bara för jag vill hålla i dess värderingarna tydligare. Jag håller om Barca även om den förändras och överger den inte för att den inte längre passar min smak. Barca är en fotbollsklubb värd att vara bäst i världen, Barca med reklam är inte mindre Barca för det. Med la masia framtida legender kommer vi fortfarande visa världen att den här klubben är mer än en klubb för att vi formar människor och spelar med hjärtat. Klubb känsla kan aldrig köpas och la masia är symbolen. 11 utländska spelare kan aldrig ersätta 3-4 egna produkter som sätter tonen och takten för resten. Barca visar fortfarande sin unikum genom sina handlingar och det är välgörenhet i olika former. Den här regimen kanske har varit otydliga med det och en annan kan vara tydligare. Utseendet är inte allt och reklam är inget negativt när det kan användas till så mycket mer. Barca är fortfarande den klubben som skänker mest till välgörenhet.
Barcelona ElTriplete
2014-04-06 02:44
Bara 3 dagar kvar till ödesmatchen på Calderon.. Fan vad taggad man är inför den matchen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-06 02:36
Migueli Ok, Men hur många Xavi, Iniesta, och Messi har vi på lagret??? Kan La Masia beställa de på order i era efter era. Jag håller med Leo y Cesc i de här punkterna. Vi måste hänga med tåget! Det är inte att vi har staten "Spanien" som backar upp oss som R.Madrid. Det är bara titta på hur våra fiender vill upplösa hela FC Barceloan från jordens yta. Om de kunde skulle de radera oss från historia böckerna. Jag anser att klubben måste agera och planera medan de kan för framtiden.
Barcelona Blaugrana91
2014-04-06 02:32
Migueli

Det är som sagt naivt att tro att en medlemsägd klubb kan hålla fast vi värderingar som gör att man i princip säger nej till viktiga resurser.

Och ja som sagt vi är en rik klubb IDAG, men fotbollen utvecklas för varje år tyvärr. Spelare blir dyrare och dyrare, toppspelare som unga talanger.
Spelarna kräver högre och högre löner, det blir dyrare att driva ungdomsakademier, La Masia kostar sjuka pengar att bara driva. Klubbarna måste idag vara mer innovativa för att locka till sig fans. Allt det kostar pengar.
Och ja vi har mycket pengar idag, men om vi ständigt tackar nej till viktiga resurser på grund av värderingar samtidigt som våra konkurrenter skulle växa sig större både ekonomiskt och sportsligt skulle vi få svårt att hänga på.

Jag har väldigt svårt att tro att fans som sitter och skriker på det ena och det andra om både spelare och tränare vid ledning 1-0 hade accepterat ett sånt läge där vi helt plötsligt kanske inte av både sportsliga och ekonomiska orsaker kan konkurrera med övriga toppklubbar...

Det är lätt att sitta och säga nu när det trots allt går ganska bra för klubben att man inte vill ta emot pengar från sponsorer, men som sagt längre fram kan det vara förödande om vi tappat dess resurser.

Sen är det knappast så lätt att bara fortsätta växa ekonomiskt, Barcelona har 3 stora inkomstkällor, Förgående års inkomst anges i parentesen.

Camp Nou: €126M (€129M), Här tappade man alltså jämfört med året innan, går inte att växa mer här med nuvarande arena, med den nya arenan däremot kommer vi kunna öka denna summa med €30/€40M årligen.

Media/TV-rättigheter: €162M (€160M), Dessa intäkter växte en aning, men snart kommer dessa att omfördelas för ligan, så både vi och Real kommer inte kunna dra in lika mycket längre. Här går det inte att växa mycket mer.

Marketing: €172M (€167M), Vår största inkomstkälla och den som växer allra mest, hade vi skippat hela Espai Barca projektet så hade detta varit den enda källan som vi kunde växa ordentligt på, men då hade vi fått lov att teckna x-antal avtal med olika företag istället, samt kanske ändå fått lov att sälja ut namnrättigheterna till CN....

Med Espai Barca projektet kan vi öka intäkterna betydligt lättare och snabbare på flera fronter, Camp Nous intäkter kommer öka till följd av en större och modernare arena. Även om vi har störst arena i Europa redan som det är kommer vi ha överlägset störst då, antagligen blir det också Europas häftigaste arena, kommer locka fler människor. Intäkterna från matchdagar kommer också öka till följd större utbud på VIP, butiker, barer och restauranger.

Espai Barcas kommersiella och sociala område som ska innefatta alltifrån restauranger och barer, shopping, nya Museet och hotell (?) kommer dessutom öka intäkterna för marketing något otroligt.

Utöver det får klubbens "huvudkontor" nya lokaler, spelarna får nya medical/fitness anläggningar, ny isrink, nya Palau Blaugrana, ny Miniestadi, 5000 parkeringsplatser, grönområden osv.

Jag förstår faktiskt inte hur man kan dissa ett sånt stort projekt som faktiskt är till för oss fans, för att göra det bättre helt enkelt. Att det sen gör att klubben utvecklas ännu mer gör väl bara saken ännu bättre.
Ibland måste man investera ordentligt för fortsätta växa.

Espai Barca låter ju lite som klubbens egna stad i Barcelona, sjukt häftigt, längtar tills projektet är klart.

Att få allt detta och det enda man i princip behöver göra är att sätta ett sponsornamn på arenan, ja då är jag för det.
Vi kommer ju inte byta ut hela namnet som t.ex. Emirates Stadium, Allianz Arena, Etihad stadium osv.
Utan t.ex. "Sony Camp Nou Stadium, det kan jag leva med.

Sorry för ett långt inlägg, men det får bli mitt sista gällande denna debatt på ett tag. Men visst jag kanske är ensam om dessa åsikter, men står fast vi dem.

Annons: