/spanien/barcelona/forum/52.aspx/spanien/barcelona/forum/52.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Lion24
7/7/2017 15:47
Har tänkt och drömt lite hur mitt lag skulle se ut om jag fick bestämma och var både president och tränare på samma gång i Barca. Jag tänker skriva ner hur min trupp skulle se ut för nästa säsong och jag vill redan nu skriva att om inte det var fantasi nog för att jag skulle vara president och tränare så skulle det lag jag skriver upp här nere vara fantasifull. Så ja, jag kommer leka FM/CM och alla spel som finns innan nån skriver det självklara: ''det här är inte FM'', jag vet.

Målvakter: Ter-Stegen & Masip

Högerback: Sergi R, Vidal (Palencia om Sergi spelar på mittfältet)

Mittbackar: Piqué, Umtiti, Masch & Marlon

Vänsterback: Alba & Digne (vill egentligen ha Grimaldo men någon mått av fantasi får man ha)

Defensiv mitt: Busi & Samper

Mittfältare: Iniesta, Denis, Verratti & Ceballos (Sergi och Samper kan spela som renodlade mittfältare vid nödvändiga situationer)

Anfallare: Messi, Suarez, Paco, och en ny högerytter (helst en spelare som liknar Pedro).

Alltså skulle följande spelare lämna: Cillessen, Mathieu, Rafinha, Rakitic, Arda, Neymar, Gomes, har säkert missat någon då det är så många spelare som representerar FC Barcelona fast de inte skulle, samtidigt som vi köper in:

Verratti, Ceballos och en ny högerytter.

Det här är en trupp på 20 spelare, blir 21 med Palencia. Vi har flyttat upp spelare som Marlon och möjligtvis Palencia. Tagit tillbaka Samper och ger honom en riktig chans då jag anser att han har massiv potential. Egentligen vill jag också sälja Piqué då jag inte är något stort fan av honom, speciellt utanför planen men med så stora förändringar hade jag gett honom en säsong till innan det blir klubbyte nästa säsong.

Har heller aldrig varit nån fan av en stor trupp och rotationer då jag tycker att det är överskattat. Jag tycker att det är bättre att ha igång 15-16 spelare ständigt än att rotera hela tiden samtidigt som du måste ha en viss spelsätt där du inte kan trötta ut dig själv, för säsongen är lång. Rakitic? Har tänkte mycket kring Rakitic och i mitt lag hade han inte fått plats. Som central mittfältare är det extremt viktigt att du på ett bra sätt har en bra första touch och kan skydda bollen i trånga situationer, egenskaper jag inte hittar hos Rakitic. Rakitic skulle vara max en ''Keita-spelare'' i mitt lag om han hade fått stannat.

Återigen, det här är min fantasi och långt ifrån verkligheten då jag vet att flera spelare precis skrivit på eller kritat på ett nytt kontrakt.
Barcelona Gabriel
7/7/2017 15:45
Klubben river Mathieus kontrakt och han lämnar gratis till Sporting Lissabon.

Good riddance!
Barcelona Pep - El Míster
7/7/2017 15:43
Jävla soppa alltihop nu.

Som jag ser det verkar det som om att PSGs president envisas med att hålla kvar Verratti av diverse olika skäl - som inte är direkt sportsliga. Hans egna status, rykte och behov av att vara stor och stark borta i Doha verkar viktigare än att släppa en spelare som inte vill spela i klubben längre. Vad är den sportsliga vinningen i det? Förstår inte det? Varför vill man behålla en spelare som inte vill spela i klubben?

PSGs president lider av uppenbar mindervärdeskomplex gentemot Barca. Men det kan man väl förstå efter senaste besöket på Camp Nou.


Om Messi ville lämna klubben och visade det öppet och tydligt - därtill finns en eller flera klubbbar vill betala för honom - hade ni då velat att Bartomeu höll kvar honom? Vill ni ha en spelare i laget som öppet vill spela i en annan klubb?

Inte jag i alla fall. Så jag förstår inte er som ska försvara diktatorn borta i Paris.

Barcelona messiooooxavii
7/7/2017 15:43
Fyfan vad mycket domedagsprofetior man får höra hela tiden på detta forum. Conte kom till Chelsea och vann ligan med i princip samma spelare som året innan imte ens kom top 4 . Hazard var två olika spelare med Conte och Mouriniho. Vi får in en ny tränare nu. Raketic är en spelare som för två år sen var med och vann trippel. gjorde fl örlösande mål i finalen . blev utsedd till Kroatiens bästa spelare. Detta bara för två år sedan. Vi sitter på världens två överlägset bästa spelare. För varje år som går tror jag Ney kommer bli bättre. Killen kommer bli den bästa i hela världen. Med Valverde tror jag han kommer explodera. vi har världens överlägset bästa defensiva mittfältare. enligt mig har vi också världens bästs striker. vi har när han är i form även världens bästa mittback samt vänsterback i Alba. Asså grabbar. vi är fortfarande världens bästa lag. det kommer ni se nästa säsong.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
7/7/2017 15:42
[QUOTE=Barcelonistas]Är Eriksen så bra som många vill få det till. Har inte sett mycket av Eriksen men faktumet att han är från ett bondeland får mig att tvivla om han verkligen håller för ett lag av den här digniteten? [/QUOTE] Han är bra, men tillräckligt bra för ett Barca mittfält? ALDRIG. Är personligen väldigt allergisk mot spelare som är etablerade i PL eftersom dom förvandlas till rena träfötter i La Liga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
7/7/2017 15:40
Vad får er att tro att man ens kan lösa Eriksen eller Coutinho? Sett till hur handlingsförlamade vi ser ut att vara så tror jag inte ett skvatt på att man ska komma överens med dessa klubbar. Lägg till att Liverpool kommer med största sannolikhet spela CL och Tottenham redan klara. Ska dom släppa sina bästa spelare när det vankas CL spel? Ja om vi pungar ut minst 80 mille vilket aldrig kommer hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
7/7/2017 15:37
Är Eriksen så bra som många vill få det till. Har inte sett mycket av Eriksen men faktumet att han är från ett bondeland får mig att tvivla om han verkligen håller för ett lag av den här digniteten?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
7/7/2017 15:27
Enda positiva idag är väl att vi slipper Mathiue's lön framöver!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Meneysuarez91011
7/7/2017 15:23
Christian Eriksen är väl ett helt okej namn att värva in om Verratti nu är helt omöjlig? Han skulle även gå rakt in i vår startelva, enligt mig. Vad tror ni om honom? Också född 92, helt okej längd 182cm och bra byggd kropp. Eriksen + Seri nya på mittfältet, sen en högerback på det? Vad tror ni? Nu ryktas det även om att Cillessen skulle vara påväg bort, ska vi då behöva köpa en ny andre målvakt eller har vi något att plocka upp som duger?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
7/7/2017 15:10
Känns som allt är över.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
7/7/2017 15:00
Då kan vi bara ge upp nästa säsong. Bellerin och Paulinho kmr inte göra mycket för oss..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniestas vänsterfot
7/7/2017 14:57
Håller medThierry Henry, VizzlAs åsikter verkar rimliga och realistiska. Om Veratti inte kan komma nu, så får man anpassa sig efter verkligheten och göra det bästa man kan, med de medel man har.
Barcelona Thierry Henry
7/7/2017 14:32
@VizzlA-"Tots Units Fem Força":

Kunde inte hålla med dina val av köp mer.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
7/7/2017 14:13
Om verratti blir omöjlig så som det ser ut så vill jag att klubben agerar på ett liknande sätt:

Erbjud Nice Munir+10milj euro för Seri

Erbjud Denis Suarez+60milj euro för Coutinho

Om Ceballos vill till oss så lös hans klausul (15milj euro)

Köp Aurier från Psg (ett år kvar på kontraktet och haft sina duster med klubben) 15 milj euro.

Om det är sant att vi fått bud på Andre Gomes på 45milj euro sälj. (Även för 35 och uppåt)

Sälj Arda för 25milj euro och uppåt.

Ut oavsett vad vi får för Summa, Mathieu, vermaelen, douglas. Masip

Samper får följa på försäsongen innan beslut tas.

Om inga bud kommer på Vermaelen låt han följa på försäsongen om inte annat för att se hans fysiska status samt locka köpare, Gör han riktigt bra ifrån sig så kan han stanna.

Marlon och Alena stannar i B-laget för att få kontinuerligt med speltid men tränar och spelar vid behov med A-laget.

Vet att många här inne inte anser att coutinho funkar i vårat spelsystem, men jag ser han kunna spela på iniestas position från hans normala nummer 10 roll. (Iniesta blir inte yngre direkt)

Målvakter: Ter Stegen, cillessen.

Hb: Aurier, Vidal, (Palencia)

Mittbackar: Piqué, umtiti, Mascherano, (Marlon, Vermaelen)

Vb: Alba Digne

Defensivmittfältare: Sergio, (mascherano, Samper)

Mittfältare: Seri, Sergi Roberto, Coutinho, Rafinha, iniesta, Rakitic, Ceballos (med ett stor frågetecken om han vill till oss),Alena

Många mittfältare för två positioner men flera av dom kan täcka upp på andra ställen vid skador/rotation.

Anfallare, Deulofeu, Messi, Suarez, Neymar, Paco.

24 A-lagspelare om Samper och Vermaelen blir kvar. + Marlon, Alena, Palencia.


Barcelona LennyRomario
7/7/2017 14:10
Hade vi fått Paulinho för 200 millar tycker jag vi borde tagit honom. Utan ironi. Det är en bra spelare för den pengen. Varken första eller sista brassen som inte "klarar av" England. Dock ett stort frågetecken för hur mycket man går ner sig på nån säsong i Kina.
Barcelona Rambla~
7/7/2017 13:38
DizzLow Bra inlägg och det mesta "makes sense". Precis som Lucho inte bör kritiseras allt för mycket gäller nog samma sak med sportchef Robert. Det där med och scouta, hålla sig uppdaterad hur spelare utvecklas har han nog bra koll på. När det kommer till värvningar var hans händer nog rätt bakbundna, han fick inte ta de slutgiltiga besluten och värva spelarna. Det var hela tiden denna eviga väntan innan klubben bestämmer sig att lägga ett bud. Kolla bara en del transfers som man missat. Theo, var man väl överens med? Istället väntar man med och slutföra värvningen, put on hold typ. RM kommer in, gör klart med spelaren på några timmar gissar jag. Inget trams eller velande. Coentrao skulle lämna, uppgiften var hämta in en ersättare och på någon dag var man överens med Theo. Se bara på case Bellerin, har det typ inte snackats om honom under 2 års tid? Hör och häpna, nu är man faktiskt beredda att lägga ett officiellt bud. Wow det tog bara 2 år, men det är ju klart, den som väntar på något gott väntar aldrig förgäves. Eller hur det nu var. :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
7/7/2017 13:34
Om Valverde vill spela med två defensiva mittfältare så har han redan tappat mitt förtroende där. För mig är det inte Barcelona att laget ska spela med två defensiva mittfältare. För att vi ska bli dominanta igen måste vi ta in mittfältare som klarar av att kontrollera matcherna. Vi tog in en box till box spelare som skulle jobba extremt hårt i defensiven och helt ärligt blev vår defensiv ens bättre med Rakitic? Killen springer och arbetar men han gör det på fel sätt. Sättet han jobbar på är inte effektivt. Efter en säsong där vi inte bara gått titellösa utan spelat så otroligt bedrövligt så förväntar jag mig lite större namn än Bellerin och Paulinhos. För första gången på över 10 år så tror jag inte på oss inför en säsong. Valverde känns meh, han lär inte gå tillbaka till våra rötter utan vill likt Enrique göra sitt egna Barca..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
7/7/2017 13:32
Många här inne är verkligen hycklare... Man gnäller för att klubben "inte ens verkar försöka" värva Verratti, när sedan Bartomeu öppet går ut och deklarerar att man vill göra det samt på samma gång sätter press på PSG då är även det fel. Dessutom gnäller man på det faktum att vi nu kanske missar Verratti, men hur kan det vara ledningens fel när man tycks göra allt som går för att få hit honom? Klubben ska tidigare varit beredda att betala mellan €80M-€100M för honom, men PSG vill just nu inte förhandla. Ska vi erbjuda mer än så? Visst men det rimmar ju väldigt dåligt med alla dem åsikter som moralens hjältar på det här forumet brukar ha ang. Bartomeus ständiga åtgärder för större intäkter... För om vi ska slänga upp summor över €100M för spelare och samtidigt ha råd att behålla spelare som Messi då krävs det fler sponsorer och andra alternativa lösningar för högre intäkter. Men så bra att ni har insett det nu.....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona A good coach is everything!
7/7/2017 13:27
Paulinho å herre jag vet inte vad jag ska säga. Detta kan inte vara på riktigt !! Snubben är en sämre version av Gomes. Seg oteknisk brasse snälla snälla att man ens försöker !!! Fattade aldrig ens varför Dunga hade med den amatören till VM!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
7/7/2017 13:25
Paulinho har varit strålande bra i Brasiliens landslag senaste året. Men för mig fel spelare att ta in. Det känns som om Valverde vill spela med 2 defensiva mittfältare. När han tittar efter spelare som Paulinho och Veratti. Jag gillar inte det. Låt Busquets sköta det och prioritera snabbhet, explosivitet och teknik, på dem andra 2 offensiva innermittfältarna.
Barcelona Barcelonistas
7/7/2017 13:25
Så sjukt orolig över detta transferfönster för vi behöver verkligen värva bra spelare som går direkt in till startelvan. Framför allt så behöver vi bra mittfältare och där vore Veratti helt perfekt. Dom spelarna som det ryktas om Paulinho? Bellerin? Hur tänker vi där det där är inte spelare som går direkt in till startelvan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DizzLow
7/7/2017 12:58
@Bollinnehavet:

Barca drivs på ett så politiskt sätt, att såna grejer inte förvånar en längre. Sanningen är att ledningen egentligen nöjer sig med en topp 3 placering varje år, men visar oss ett falskt missnöje, och säger att vi måste vinna till varje pris.

1. Så länge fasaden MSN, upprätthåller fasaden att signalera att vi är bäst, så nöjer sig ledningen med det.

2. Varje år vi vinner en titel, blir det rätt kostsamt för klubben rent ekonomiskt. Barça sparar alltså pengar på att komma tvåa. Bonusar, klausuler etc.
Case Fabregas och Sanchez sparade barca över 25 m € på uteblivna klausuler å bonusar, genom att komma två
Case Andres Gomes är samma där, vi sparade drygt 20 m € på uteblivna titlar.
Rent truppmässigt sparar klubben en massa pengar på att komma tvåa, samtidigt så skiljer inte inkomsterna så värst mkt mellan ettan å tvån.

Så vad handlar detta om?

1. Attityd reflekteras av ledarskapet.

Laporta är advokat, och advokater vill vinna till varje pris, kosta va det kosta vill.

Bartomeu-Rossell är ekonomer, där vinstmarginaler är viktigare, sponsorer hämtas in och stolthet, kultur blir isf sekulariserat.

2, Både Gaspart och Bartomeu är inga ordinarie presidenter, utan båda har tog över provisoriskt, från Nunez och Rossell
Gaspart tog oss till botten sportsligt, ekonomiskt etc.
Bartomeu har tagit La Masia, Tröjan, truppen till botten men så länge vinstmarginalen är bra så är han nöjd

Problemet i Barca är hos ledningen, och dem som tycker att Enrique är och beskylla, har redan druckit av saften, som ledningen blandat
Barcelona Romelu Umtiti
7/7/2017 12:52
Tycker barto agerar rätt. Han sätter press på PSG genom Att förklara situationen för allmänheten. sen genom att allt fler liknar Verattis situation till ett fängelse gynnar även oss i slutändan då även det sätter press.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
7/7/2017 12:46
Men man måste hålla med om det Barto sa också. Situationen är lite orättvis att det endast finns friköpsklausuler i spanien. Hade det varit en omvänd situation där PSG starkt velat ha en spelare från Barca samtidigt som spelaren själv vill dit, så hade vi inte haft någon talan alls.
Jag visste helt ärligt inte förrän denna sommar om att detta endast gäller i spanska ligan, helt sjukt!
Barcelona Thierry Henry
7/7/2017 12:45
@Lion24:Messi kan springa och kan göra jobbet. Han behöver det Inte i den utrsräkningen som anfallare men hade gjort det dom mittfältare. Den givna utvecklingen i hans karriär är att han tar steget ner


Så du ville bara hitta en spelare och fastna för bollkramannde Dembele på kanten? Här är en idé! Låt oss behålla Neymar som är 10 gånger bättre på det Dembele gör så slipper du i desperation leta ersättare som ändå blir fel för dig;)

Om Iniesta inte duger så har vi alltid Rakitic som kan göra jobbet. En spelare som Seri finns också för rea pris på marknaden. Messi måste iaf ner på mittfältet det är min fasta tro. Neymar är mogen att axla ansvaret som ledare av vårt anfall
Barcelona el Flaco
7/7/2017 12:38
@SOMISEREM1899:


Om inte vore nog har även Francesc Aguilar försvarat Barto i sin krönika, medan Xavier Bosch inriktar sin energi på att smutskasta Lapora. Barto-brigaden har mobiliserat sig i tid för att försvara sin uppdragsgivare och hjälp behöver han minst sagt. Ceballos hänger i luften, Verratti verkar omöjligt att ro i hamn och TV3 har rapporterat om avsaknaden av transparens i samband med Seient Lliure. MD to the rescue!
Barcelona the cameroonians
7/7/2017 12:38
Rambla Jag har alltid tvivlat på klubbens intentioner gällande Verratti, framförallt ekonomiskt. Idag dödade Bartomeu möjligheterna genom sitt uttalande. Från att i förra veckan ha fullt förtroende för Robert och inte vilja prata om Verratti överhuvudtaget till att nu nominera Pep Segura och plötsligt prata öppet om Marco. Rimmar illa. Är dessutom helt övertygad om att Bartomeu inte vill göra sig ovän med Qatar o PSG, tror ff att köpet av Digne var ett måste för att få till förlängningen med Qatar Airways förra säsongen. Angående Paulinho så visar det väl kapaciteten, att gå till kinesiska ligan för att shoppa är inget som en storklubb ska hålla på med. Jag hoppas ff att det bara är en rökridå och att det dimper ner nåt riktigt namn när som helst och out of nowhere. Men jag börjar undra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona tribente_magico
7/7/2017 12:37
Håller med bolleinnehavet i vartenda ord. En gåta vad man ville få ut av att värva en spelare som Paulinho. Vi har ett gäng medelmåttiga spelare som inte har i Barcelona att göra. Rafinha, Gomez, Denis Suarez är för dåliga helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
7/7/2017 12:35
@Cule4life:Vi ska ge Ceballos Gomes lön för han imponerade lite i u21 em? Men snälla. Även desperationen .måste ha sina gränser!
Barcelona BARCA-més que un club
7/7/2017 12:34
Barto haha var det han som skulle ta över spelarförhandlingarna , yeah sure Går ju skit bra . Kommer sluta med att vi värvar 2-3 spelare från Asien eller nåt. Real skrattar åt oss just, alla skrattar åt oss Barca har blivit ett lag ingen vill längre komma till blir nobbade från Kina till exempel. #Barto out#
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: