/spanien/barcelona/forum/5198.aspx/spanien/barcelona/forum/5198.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mido
2014-04-18 12:47
LeoMessi (Barcelona), Ryktet i sig kan nog stämma, men det är nog lite överdrivet med siffrorna... Kontrakt förhandlingarna har pågåtts i några månader nu, så nåt är definitivt fel. Men om han medvetet spelar dåligt pga pengarna så kan han dra åt helvete,, ingen är större klubben. Annars måste både parterna komma överens så fort som möjligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca - ¡el equipo mejor!
2014-04-18 12:44
Samma sak hände med mig! Kunde ej skriva i flera dagar. Dock så verkar problemet vara löst nu.
Barcelona DM1982
2014-04-18 12:34
totalvotboll (Barcelona) Det var bara för att det även var cupfinal så nöra inpå, annars hade det varit match för dem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NJ111
2014-04-18 12:33
#MessiOut
Barcelona Luigi
2014-04-18 12:29
Mycket intressant artikel. Martino was, above all else, a pragmatic man. He gave his players’ individual attention and confidence, he rotated the squad well, and he introduced his tactical innovations in small doses. But Barcelona, it seems, does not welcome pragmatism. This is a club of romantics, driven by a passionate, even fanatic core. Beating Rayo Vallecano 4-0 was a near-disaster, as it included with it the shock of less than 50% possession. At any other club in the world, that scoreline and those statistics would be welcomed with open arms. Martino’s Barça went the first twenty games of the season undefeated, but throughout that streak he was hounded with questions of a changing style, of fan’s dissatisfaction or lack of control in matches. Each week, Martino fended off these questions with a quip in the press conference and a win on the pitch. But eventually he seemed to get weary, his comments a bit shorter and sharper. And over the winter break something seemed to happen. What exactly transpired remains unclear, but the overwhelming gist of it was simple: Martino tried to make minor changes to Barcelona, faced stiff and constant resistance from fans, media, and possibly even players, and eventually gave up, reverting to the default style used by Tito Vilanova. In recent months, his style became reminiscent of that horrid spring under Jordi Roura: a default lineup with a midfield four, few substitutions and no evidence of learning from mistakes. Under Roura Barcelona were on autopilot, hoping just to get through a horrible situation and make it to the end of the season without crashing. Martino’s 2014 has felt much the same. Read more: http://www.totalbarca.com/2014/opinion-pieces/one-step-forward-two-steps-back-barcelonas-failed-transition/#ixzz2zERMqOZK
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi
2014-04-18 12:27
Pep är en tränare som alltid vill ha ett hungrig lag och räds inte ens för att sälja Messi. Han ville sälja Alves och pique samt cesc långt innan och förnya laget men ledningen lyssnade inte på honom. Pep va inte sönderläst, truppen borde ha förnyats för längesen. Minns ni när Alves kom inte ens för att fira Copa finalen som vi vann mot bilbao? Han var redan på väg bort men något hände tydligen. Ett beslut togs och han stanna. Det är många rykten kring Messi och mycket spekulationer. Vad det än är för den lilla mannen skärpa sig. Värva Aguero eller Neymar. Han ska spela med vem han än måste och göra det jävligt bra! Barcelona är deb bästa klubben för honom och han ska inte ta det för givet. Visst kan han få bättre betalt i PSG eller City men supportrarna kommer inte vara lika skonsamma som i Barca mot honom. De kommer bua ut honom lättare, oftare och visa sitt missnöje direkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-18 12:20
@Vampíro:


Förvånad att de inte lade till "Vi har 300 miljarder euro att spendera"

De är fienden inom FC Barcelona. Är de inte glada? De fick ju sin bollinehav. Faaaan, vad jag hatar dem. De är som små barn, stället att reda på om R.Madrid lyckades låna pengar från EU för att köpa Bale så gagglar de om bollinehavet och har tjatat om Tata's avgång i 5 månader nu.

Barcelona Andresito
2014-04-18 12:18
6-7 nya spelare alltså.
Bara jag som tror att vi inte kommer få värva en enda spelare i sommar? Tvivlar på att transferförbudet hävs, just eftersom att det är Barca det handlar om.
Barcelona LeoMessi
2014-04-18 12:15
Läste att Messi var besviken över att det har kört ihop sig med det nya kontraktet och att Barcelona värvade Neymar istället för Aguero. Nu läste jag visserligen detta på Aftonbladet så man ska nog ta det med en nypa salt. Han verkar ändå trivas med Neymar och dom kommer väldigt bra överens samtidigt så tror jag inte att Messi är galen nog att vilja ha 900 miljoner kronor i lön!! Var har dom fått den siffran ens? Och att han nu kan lämna för PSG... Om det skulle stämma så får han fan packa väskorna och dra. För i så fall så har han inte presterat medvetet bara för att klubben ska vika sig och gå med på hans krav och det betyder det att han bryr sig mer om sig själv än om klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2014-04-18 12:11
Barcelona plan to sign 6-7 players (4 starters) this summer: 2 goalkeepers, 2 centre backs, right back, midfielder, centre forward. [sport] Om det är nått man hatar mer än silly season så är det de katalanska tidningarna och deras "inside info". Varje dag är det en ny lista med namn som klubben ska värva. Cut the BS.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suavi
2014-04-18 12:03
Även Barcelonas match mot Bilbao var flyttad till 7 Maj men eftersom vi inte tog oss vidare i CL valde man att flytta tillbaka matchen!

Barcelona Diar Shekha
2014-04-18 11:55
DM1982 Låter märkligt. Barcelona har aldrig fått en ledig helg för Champions trots alla semifinaler och finaler de senaste åren.. Reglerna bör vara lika för alla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona totalvotboll
2014-04-18 11:48
Tack! DM1982...
Helt sjukt, att de fick det...
Barcelona Heywood Jablome - Andrés
2014-04-18 11:45
Guardiola kommer verkligen inte att återvända. Han är färdig med Barcelona. Kanske efter sitt äventyr ii Ejropa så kanske han vill återvända, men tror inte att det blir någon gång snart.
Barcelona DM1982
2014-04-18 11:40
totalvotboll (Barcelona) De fick hoppa över helgens match för att förbereda sig för CL.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona totalvotboll
2014-04-18 11:21
Tja! är det någon som vet vad som hände med real Madrids match denna helg? varför spelar inte de?
Barcelona fc__Barça
2014-04-18 10:59
( Xaviesta ) Kommer ihåg det som om det var igår. Speciellt dagen efter att vi hade åkt ut mot Chelsea där majoriteten tyckte Pep var slut. Anledningen till att det är så minnesvärt är precis det du nämner, att året efter var Pep ett helgon som alla ville ha tillbaka. Pep fick sista året mycket skit för att han tog så kallat "konstiga" beslut men nu är det precis vad folk vill ha. Men det är det som skapar allas hat mot tränaren vad han än gör. När en tränare spelar safe hela tiden så är han feg, men när Pep experimenterade med taktiken och det inte föll väl ut så var han dumdristig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ( Xaviesta )
2014-04-18 10:27
Grabbar, ni som inte surfar på andras vågor, hur många av er minns hur mycket folk härinne klagade på Pep under hans sista säsong? "Han är sönderläst, han har slut på idéer, hans vision har börjat vissna, det är dags för någon ny att leda laget". Nu ska han komma tillbaka och vips så ska vi vinna trippeln. Folk har dammat av spåkulorna än en gång och minnet är som bekant väldigt kort. Jag minns tom många av namnen i Les Rambles som ville ha bort Guardiola under det året. Ibland har jag svårt att förstå vilka kemiska processer i hjärnan det är som sätter igång ett gruppbeteende. Imorgon när jag vaknar räknar jag kallt med att skaran som vill ha tillbaka Pep har växt. Ett tips är att blöta pekfingret i munnen och sätta upp det i vädret för att känna av åt vilket håll vårvinden blåser. Lika bra att vända kappan det hållet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca Barca
2014-04-18 10:13
ElTriplete Håller med dig i punkt 3. Xavi verkar ha blivit dement väldigt tidigt i åldern, tycker Xavi borde ta mycket större ansvar redan vid Thiagos situation i klubben, Xavi är långt ifrån en fader figur som Silvinho, Pinto, Puyol, Milito är/var. Neymar är en riktigt bra frisparksläggare, hur många har han fått ta den här säsongen ? Xavi har tagit alla, visst Messi har möjligen inte gett utrymme men Neymar borde få ta några istället för Xavi. Sen som ryktet går att han har fått ta över det taktiska med Tata gör mug sjukt förbannad, så när han har fått bestämma taktiken har det blivit sämre? Då blir jag mörkrädd när han näms som framtida träbare, sen att han utnämner Sergi Roberto som han ersättare stärker inte hans aktier som framtida tränare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona AndreD
2014-04-18 04:19
Pep kom, till skillnad från hans två efterträdare, med nya idéer och försökte hitta andra sätt att spela på när han insåg att vi var totalt sönderlästa. Han gjorde oss återigen till en vinnande klubb och det kommer han återupprepa när han kommer tillbaka 2016 (ja det gör han, annars finns det ingen mening med livet).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ElTriplete
2014-04-18 02:29
Okej, det här forumet håller på att spåra ur totalt.. Låt mig klargöra tre saker. 1. Guardiola Guardiolas återkomst till klubben kommer inte hjälpa ett skit så hoppas inte alltför mycket på det. Hela vårt spel är slut och så länge vi inte kommer med något nytt och fartfyllt lär det bli väldigt titellöst. Att ta tillbaka Pep är ett steg baklänges och något vi inte behöver. Börja lev i nutid. 2. Förlusten igår Nej, förlusten berodde inte på små detaljer såsom vissa här inne påstår. Xavi är naiv i sitt fotbollstänk och det har han visat hundra gånger tidigare. "Fotbollen segrade inte idag" med mera andra korkade citat. Real var bättre på alla plan och inte under en enda period TOG VI ÖVER matchen. Nej, inte ens vid 1-1. Bollinnehav innebär inte att ta över matchen... 3. Ligatiteln Jaha, Neymar och Alba borta 3-4 veckor. Våra två bästa spelare senaste matcherna. Även Bartra missar alltså mot Bilbao så det är bara att spela av säsongen. Atletico eller Real tar hem ligatiteln, med all rätt. Vi har varit alldeles för dåliga.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Luigi
2014-04-18 01:53
Jag har ingen förtroende för den här ledningen. De kommer göra Barca till AC MILAN. Längtar tills Pep kommer tillbaka med Laporta och Cruyff. En dyr back kostar 350 miljoner. En ung lovande back 10-25 miljoner euro och Barca köper Song för 25 miljoner euro. Vart är logiken?
Postat via SvenskaFans-appen
Neymar11
2014-04-18 00:54
Ronaldinho the original Tror att hans kontrakt var påväg ut och han ville inte förlänga när vi visade intresse! City ville behålla honom
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
2014-04-18 00:50
@Ronaldinho the original:


Haha? Har vi inte fortfarande chans på ligatiteln? Eller har jag missat nått? Det är 5 matcher kvar av ligan. Alltså räcker det med 1 poängtapp av real och athletico var för att vi ska ha allt i egna händer inför sista omgången. Ett real och ett Athletico som samtidigt kommer ha cl semifinaler att tänka på mellan varven. Visst chansen är inte stor. Men den är heller inte på något sätt obefintlig eller omöjlig och här sitter du å snackar om å lufta ungdomar? Wow vilken loser mentalitet! Man hade kunnat tro att vi är Arsenal fans eller något liknande. Suportrar som bara drar ner sina byxor och inväntar älskog. Vi har tappat mycket denna säsongen men nu ska vi visa ryggrad och vinna resterande matcher. Visa omvärlden att vi fortfarande är fc barcelona och fightas in i sista sekund om ligatiteln. Så länge vi bara har en teoretisk chans på ligatiteln så får ungdomarna kolla på a lags matcherna på tv! Om vi hade gett upp redan nu och börja lufta b spelare så hade det bara funnits ett ord för det. Patetiskt!

Det räcker alltså att Athletico eller Real får minst 1 lika match var i dom 4 kommande omgångarna . När dom dessutom har cl spel att tänka på. Medan vi vinner resten. Så har vi allt i egen hand i sista machen. Större mirakel har sannerligen skett

Real har har tuffa matcher mot Valladolid borta och osacuna hemma härnäst. lag som kämpar för överlevnad. Elfter det har man Valencia och Espanyol. Lag i den övre tabellen. Sköter vi vårt jobb räcker det med 1 poängtapp. Atletico har ännu värre schema med levante och getafe borta och valencia hemma även dom.

Nu har inte heller vi ett fantastiskt spelschema. Men lägger vi ner all vår sista energi och hjärta på att vinna resterande så kan vi mycket väll sno titeln framför näsan på madrid packet i vår.
Barcelona Lion24
2014-04-18 00:43
Xaviesta

''Visst är det så men det rättfärdigar inte på något sätt det intryck han har gett på planen sedan årskiftet.''

Absolut inte. Jag håller med där och det är trots allt Barcelona som står för lönen, inte Argentina. Men vissa spelare tävlar om att bli bäst i världen, andra tävlar om att bli bäst i historien. Sen får den som tävlar om att bli bäst i historien gång på gång få höra att det fattas en VM-titel. Så fort Messis namn dyker upp bland de största så tar man upp VM. Det är det som sitter i bakhuvudet på Messi tror jag. Det är inte varje dag alla får en chans att bli den bästa genom historien på planetens populäraste sport. Men missförstå mig inte, det rättfärdigar inte hans prestationer på plan.
Ronaldinho the original
2014-04-18 00:21
Någon som vet anledningen till att City släppte Suarez till oss? Vilken Talang han är, rätta mig om jag har fel men han ska väl bli uppflyttad till A laget nästa säsong? Tro mig det här är verkligen 8 väl spenderade minuter. Hans dribblingar påminner mig mycket om en blandning av Ney och Iniesta.
Postat via SvenskaFans-appen
Ronaldinho the original
2014-04-18 00:07
Hoppas nu att våra juveler får debutera/spela i A laget dom kommande liga matcherna. Vill verkligen se Adama,Suarez,Grimaldo (nu när Alba är skadad),Munir och Bagnack få mycket speltid. B laget ligger i säker mark så det blir inga problem där. Men tyvärr så tror jag att Tello,Afellay och Roberto kommer att stjäla deras speltid.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-17 23:35
@Cule4life:Klockrent bror!

Igår när jag kollade på SKY SPORT sa vår gamla spelare Van bronckhorst att lagdelarna inte sitter ihop. Om offensive gå och pressar hänger inte försvararna med upp för att de är rädda att förlora löp duellerna mot snabba spelare.

Han sa att båda under Rikard och Pep hade Barca bra mittbackar som kunde stoppa många forwards att skada oss så lätt.

Han sa också att han var ledsen att se vårt lag spela så dåligt..

Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2014-04-17 23:27
Hej grabbar!

Jag fick ett konstigt meddelande igår att jag inte kunde skriva förrän jag byte lag. Vad betyder det??

Dessutom kunde jag inte skriva i forumet.


Idag gick man runt med Barca tröja till skolan, jobbet och gymmet.
Fatta, vad folk inte kunde hålla sig. Främlingar som bekanta.. Kul vad det.

Varje gång de sa det är fel dag att ha på sig tröjan svarade jag, Nej det är rätt dag. Jag brukar bara ha på mig tröjan när vi förlorar matcher som dessa..
Barcelona Hyder
2014-04-17 22:42
- Neymar borta 4 veckor - Alba borta 3-4 veckor - Bartra osäker till helgens match och kanske mer Synd att de enda tre spelarna (plus Iniesta i viss mån) som verkligen har försökt bryta mönster i spelet och leta alternativa lösningar blir borta så pass länge. För Ney och Alba skulle jag tippa på att de endast kommer fokusera på VM från och med nu vilket är helt förståeligt. Tänk om Bartra kan sno åt sig en VM-plats sen också? Inte helt omöjligt.
Annons: