/spanien/barcelona/forum/519.aspx/spanien/barcelona/forum/519.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Shqipe9
2017-01-16 21:33
@FCB_Messi:


Håller med denna Mariano var mkt intressant spelare men såg att åldern var 30 år (ifall på wikipedia) och där blev jag lite besviken.
Barcelona Shqipe9
2017-01-16 21:31
Till sommaren hade jag velat köpa Veratti/Thiago som en i "Xavi rollen" och Coutinho/Thiago i "Iniesta rollen" gör ont men Barça måste tänka framtid och Iniesta fortfarande klass men hade sett honom som Xavi sista säsongen. Jag hade sålt Gomes, Rakitic behållt Suarez & Rafinha för de har de tekniska spelet i sig. Hade även sålt Paco och kollat på ett annat alternativ där eller satsa på Arda, Rafinha och även D.Suarez. Hade även köpt en mittback pga mascherano kommit till åldern och jag ser att vi säljer Mathieu. Satsa på Aleix Vidal nu på högerbacken och ha sergi Roberto som backup där men främst på mittfältet och hade prövat honom i Busquets roll backup med Mascherano. Startelvan Sommaren 2017: -----------------Ter Stegen------------------- -------------------------------------------------- ------------Piqué-------Umtiti---------------- Vidal--------------------------------------Alba --------------------Sergio----------------------- ------------Veratti-------Thiago--------------- MESSI--------------------------------Neymar -------------------Suarez----------------------- *Varför Thiago och inte Coutinho? Han kan Barça spelet, billigare än Coutinho, och helt enkelt älskar hans spelstil. Coutinho hade jag sett också ifall inte Thiago kommer men då kommer det bli dyrt med Veratti och Coutinho. (Detta är mina tankar som jag hade velat ha i mitt älskade Barça) Möjligt? Det blir svårt men inget är omöjligt men som sagt denna ledning har jag inte bra tankar om.
Barcelona Reymar
2017-01-16 21:17
Topp fem lag med högst löner ser ut som följande: 1. Barca- 340M 2. Real- 289M 3. Chelsea- 271M 4. PSG- 254M 5. Man utd- 253M Hur kommer det sig att Barca har överlägset högst löner när Real och Utd har så många dyra stjärnor? Inte undra på att vi behöver sälja för att förnya Messis kontrakt..
Barcelona FCB_Messi
2017-01-16 21:09
Nzonzi och Mariano från Sevilla är två riktigt bra spelare jag hade velat ha.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2017-01-16 20:36
Blaugrana91

Jag måste också skriva en grej till dig. Du blev bly förbannad över att Pep hade sagt att Messi kanske vill lära sig och sina barn engelska. Det här var Bartomeus hundar från El Mundo Deportivo som hade skrivit den artikeln (tror jag). Men då var du riktigt förbannad, du tyckte att Pep inte alls borde säga så. Samtidigt så var det ingen riktig ''big deal'' (eller du var inte lika bly förbannad) när samma tidning påstod att Pep hade ringt fyra av våra spelare. Vilket var en uppenbar lögn och det visste du då och nu också.

Men min stora fråga är vad tycker du om den här ständiga häxjakten som Bartomeus mannar har på självaste Lionel Messi? För du är alltid framme och hylla ledningen (vilket jag respekterar) när dom har gjort en bra deal eller något bra, men vad är det med denna ständiga häxjakt på den bästa spelaren i klubbens historia? Varför får så många som har samröre med Bartomeu myror i byxorna så fort Leo ska diskutera ett nytt kontrakt? För det Leo har gjort för din, min och den här klubben, det kan inte jämföras i nummer eller fantasi med det som Bartomeu, Grau, Faus och alla hans skurkar har gjort för din, min och den här klubbens historia.
Barcelona Lion24
2017-01-16 20:30
Jag var glad över att se Las Palmas matchen. Det är egentligen inte värsta grejen att vinna hemma mot Las Palmas men jag såg något som jag sökt väldigt länge: intensitet i presspelet. Jag var mycket glad över att se nästan samtliga spelare vara mycket intensiva i erövrandet av bollen. Presspel handlar om intensitet, utan intensitet och aggressivitet så får du ingenting utav ett presspel. Man ska vara hård! Som ett lejon som inte ätit på flera dagar. Allt för bollens skull, inte för att skada motståndaren. Luchos situation är egentligen inte så svår, jag lovar. Det handlar mer om det mentala än det taktiska. Jag hoppas att Lucho bygger vidare på det här, håller intensiteten i kroppen på spelarna. Man ska inte dra ner på intensiteten i en viss match för att ''vila'' eller vad det nu än kan vara, låt det sitta på en stabil nivå i kroppen, låt det bli en rutin för spelarna.

Jag var också mycket glad över att se Rafinha och Ardas samarbete på vänsterkanten. Dom löper alltid för varandra, skapar alltid ytor för varandra, är lojala mot varandra och trivs med varandra. Det är så här ett lag ska se ut. Man lider och lirar tillsammans. Jag måste också säga att Vidal verkligen förtjänar en startplats för tillfället, jag såg en hungrig Vidal igår som ville motbevisa Lucho, det är så en spelare ska agera. Just nu får jag ingenting av Sergi Roberto, varken offensivt eller defensivt. Sergi kommer aldrig vara en spelare som sticker ut, han är bra om laget är bra, och tvärtom. Jag läste det några gånger här i forumet och jag säger som några sa: ''känner jag Lucho rätt så sitter Vidal på läktaren nästa match''. Det är helt fel, bra prestationer ska löna sig, vad är annars vitsen för en bänkspelare att prestera om han ändå inte får sin chans? Jag hoppas verkligen att Lucho tänker till här.

Det negativa som jag kan hitta från gårdagens match var att jag är ganska trött på att MSN (Suarez och Leo igår) alltid försöker hitta varandra. Andra spelare kan vara fria men dom måste ändå hitta varandra även om det är en svårare lösning. Detta är extremt farligt, hur motiverad blir du som mittfältare att ta en extra löpning när du vet att du inte blir sedd? Hur länge orkar du kriga för ditt lag på det här sättet? Hade jag varit Lucho så hade jag kallat på MSN till kontoret och tagit ett snack med dom, förklarat för dom att dom måste hitta och ge uppmärksamhet till sina lagkamrater. För annars kommer dom inte göra det tysta och skitiga jobbet åt dom. Jag minns ett läge där Suarez hade kommit genom på högerkanten, Rafinha var helt fri i mitten men Suarez sökte ändå Messi som var helt markerad. Suarez valde att lägga en hög boll mot Leo istället för en bakåt instickare till Rafinha.
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-16 20:14
Underlig situation. Våra mittfältsproblem är uppenbara. Extra så när Iniesta är påväg att pensionera sig inom 1-2 säsonger. Skrämmande tanke. Nu ska vi ta Ancelotti-ryktet ang. Verratti med en nypa salt men visst fan är det oroande. Verratti måste bara komma till oss. Senast jag såg någon som var så klippt och skuren för Barca var det Neymar. Har vi möjlighet att köpa honom och han själv vill till oss så måste det bara ske. Gör det inte det är det uppenbart något fel i klubbens framtida planer. Här snackar vi Barca-DNA återigen. Men jag tror vi är beroende av att Verratti själv VERKLIGEN vill spela hos oss annars kommer PSG, våran ekonomi, usla ledning och konkurrenter sätta käppar i hjulet för oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-01-16 20:04
Sorry jag måste ha missat det här men varför är forumet stängt under matcherna? Vad är anledningen liksom?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-01-16 19:49
[QUOTE=Soko]En förslag till mod. Under våra matcher när forumet är stängd kan någon av mod rapportera här om matchen så att folk som inte kan se matchen kunna läsa vad som händer i matchen? . [/QUOTE] Jag kan på rak arm säga att jag inte kommer göra det. Om du har twitter så finns det olika konton som rapporterar, även Barças officiella konto. Även totalbarça.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-16 19:26
Katalano

Med reservation för att jag inte är insatt i Verrattis kontrakt och dess klausuler.

Jag har givetvis inga invändningar mot att Verratti inom en snar framtid spelar för Barcelona. Men bortsett från budgetfrågan, så ser jag i stort sett bara en spelare utöver Messi (som vi väl på inga villkors vis vill sälja?), som PSG skulle kunna tänka sig i en eventuell bytesaffär och det är Neymar; som har en stjärnlyster som säkerligen lockar i sig (särskilt nu när Zlatan lyser med sin frånvaro...).

Men jag finner för troligt att det i så fall blir bytesaffär rakt av utan nåt överskott. I alla fall om PSG:s förhandlare verkligen kan sin fotboll och vet om att värdet av en mittfältare av Verrattis klass, mer än väl kan motsvara det som Neymar tillför FCB:s anfall. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar. Så "enkelt" är det.
Barcelona El FenómenoR9
2017-01-16 19:24
Såg presic youtube videon på Verratti.. Omg köööp :D Han är ju en defensiv messi ;) Angående Thiago så tycker jag verkligen inte att vi ska ta tillbaka honom. Ett misstag att ta tillbaka ett gammalt ex tro mig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-01-16 19:10
|| Barca || Jag har inte heller sett så jättemycket utav Thiago senaste 2 säsongerna men magkänslan säger att Verratti är bättre. Tror anledningen till varför Thiago är ganska hajpad är p.g.a. att han är en Barca-produkt. Jag säger absolut inte att han är dålig, tvärtom, men han kanske inte är så bra som vissa Culés försöker få det till? Känner att det är lite likadant med Bellerin.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-16 19:05
En förslag till mod.

Under våra matcher när forumet är stängd kan någon av mod rapportera här om matchen så att folk som inte kan se matchen kunna läsa vad som händer i matchen?
.
Barcelona II Barça II
2017-01-16 18:52
Det skrivs ofta att vi bör ta hem Thiago från Bayern, men hur bra har han varit sen han lämnade? Har inte följt han så mycket, men ni som har gjort det, bör vi satsa på att ta hem han?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-16 18:47
Kröjjf

Genom att sälja av ett par andra spelare som belastar laget och istället ha ett större fokus på att plocka upp egna talanger så kan man hålla lönerna nere en hel del. Visst kan det behöva prioriteras en del. Men Veratti är ändå en spelare jag känner att vi måste gå för. Om vi bara pratar mittfältet så kan vi sälja både Rakitic samt en av de andra för att göra detta möjligt.
Barcelona neymar JR
2017-01-16 18:44
Smogen Finns fåtalet fotbollsspelare kvar, nuförtiden har vi endast varumärken på plan.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-16 18:43
Snarare ledningen som borde ta till sig, Dont blame the one who want to earn more. Har hans lön ens blivit "officiell"? Har sett siffror från 15 miljoner upp till 30 miljoner €.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2017-01-16 18:42
[QUOTE=Kröjjf]Om jag inte är desinformerad så påstås det att kontraktskostnaden för Leo Messi allena, håller på att spränga FCB:s budgetramar. Och att försäljning av spelare därför anses nödvändigt i nuläget; snarare än en värvning av Verratti. Och märk väl att det rör sig riktiga pengar och inte sådana där som man spelade Monopol med förr i tiden. [/QUOTE] Fotbollen blir bara sjukare och sjukare. Jag har alltid varit emot tex. ett lönetak, men har nog ändrat uppfattning. Vad en spelare idag kan tjäna på att sparka en boll är bortom absurt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2017-01-16 18:40
Det där sista borde ju tex. Neymar ta till sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-16 18:26
Om jag inte är desinformerad så påstås det att kontraktskostnaden för Leo Messi allena, håller på att spränga FCB:s budgetramar. Och att försäljning av spelare därför anses nödvändigt i nuläget; snarare än en värvning av Verratti. Och märk väl att det rör sig riktiga pengar och inte sådana där som man spelade Monopol med förr i tiden.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-16 17:23
Skrämmande hur bra Verratti är, unik mittfältare. Kolla sekvenserna mot oss, inte många mittfältare i världen som gör så bra ifrån sig. Dani Alves 2008 var en värvning som gjorde oss mycket bättre. Verratti är också en sådan. Det måste hända.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shqipe9
2017-01-16 16:49
[QUOTE=El Pistolero #9]Le Parisien | Carlo Ancelotti has personally called PSG star Marco Verratti to convince him about a move to Bayern next summer Well, well. Kommer bli en jävla kamp. [/QUOTE] Om han kommer till Bayern betyder detta att Thiago är påväg ut?? Isåfall högg på att ta tbx honom snabbt !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2017-01-16 16:43
För mig är det här galaelvan vi ska köra med framöver (tills någon annan bevisar att de förtjänar en startplats)

--------------------------Terstegen---------------------
---Roberto-----Piqué--------Umtiti------Alba-
-----------------------------Sergio-----------------------
------------------Rafinha----------Iniesta-----------
-----------Messi---------Suarez----------Neymar

Med Umtiti så har vi inte tappat poäng i Laliga när han startat, Rafinha är bra på både presspel och att transportera bollen samt kan göra sin gubbe och hota i djupled (precis vad vi behöver av en mittfältare utöver iniesta) De två av de stora stjärnorna som ska känna aig hotade är Sergio och Neymar där jag hoppas att de känner sig hotade av en startplats (Andre gomes och Arda)
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-16 16:22
[QUOTE=Katalano]Kanske. Vi på forumet ser ju Veratti som självklar crack och någon vi verkligen ska satsa på. Xavi har också öst lovord över Veratti som perfekt för vår klubb. men jag har inte sett något från vår ledning angående ryktet. Är vår klubb ens ute efter Veratti? Om vi inte går efter honom så är det verkligen ett ställningstagande att ledningen vill att vi spelar ett rakare spel med mittfältet mindre involverat. Veratti är som klippt och skuren för oss. [/QUOTE] Jo jag själv har tänkt i samma banor. Kanske håller vi oss borta som vi gjorde med Isco, Modric, Kroos eller agerar vi äntligen o tar in en världsklassmittfältare som kommer förbättra vårt lag? Den frågan är i nuläget omöjlig att besvara, för precis som du skriver så har det inte skrtt några signaler på att Verratti är målet. Kan väl bara hoppas att ledningen ser det vi fans ser, att vi är i stort behov av en mittfältare som ger oss kontroll. Och med all respekt för Rakitic o vad han gjort för oss, men 28 år, snart 29, finns stort intresse från Juventus och United bl a. Säljer vi honom så får vi in en stor del av pengarna som Verratti hade kostat för oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-16 15:54
@El Pistolero #9:


Kanske. Vi på forumet ser ju Veratti som självklar crack och någon vi verkligen ska satsa på. Xavi har också öst lovord över Veratti som perfekt för vår klubb. men jag har inte sett något från vår ledning angående ryktet. Är vår klubb ens ute efter Veratti? Om vi inte går efter honom så är det verkligen ett ställningstagande att ledningen vill att vi spelar ett rakare spel med mittfältet mindre involverat.

Veratti är som klippt och skuren för oss.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-16 15:49
Le Parisien | Carlo Ancelotti has personally called PSG star Marco Verratti to convince him about a move to Bayern next summer Well, well. Kommer bli en jävla kamp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-16 14:06
Katalano Där ser man, Sampaoli siktar helt klart efter rätt titel. Är det något man ska vinna så är det just ligatiteln. Han får vara smart i sitt coachande ifall han väl hänga på hela säsongen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-16 13:37
neymar JR

Läste just en artikel från aftonblaskan med detta stycke:

"Till skillnad från Unai Emery, som vägrade prata om inhemska målsättningar, säger Sampaoli också utan omsvep att han vill vinna la liga med Sevilla. Klubben som gjort det till en konst att vara bäst i världens näst bästa turnering riktar blicken högre i år."

Så det ser ut som att du absolut är på rätt spår kring målsättningar. Sista delen i artikeln, om ryktet att gå till Barca i sommar får man dock ta med en nypa salt.

Se källa i länktips.
Barcelona Bosketts
2017-01-16 13:10
@Barcelonistas:


Har inte sett en enda särskrivning i hans senaste fem-tio inlägg, och även om jag gjort det hade jag nog PM:at honom om jag nu brydde mig.
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-01-16 12:23
Ligan är helt plötslig öppen tack vare Sevilla. Vi borde köpa Sevilla tröja allihopa hahahaha. Sevilla gjorde något som vi inte kunde klara av att göra dvs VINNA över marängerna. Egentliga behöver vi inte vinna över Real i år utan det räcker med 3 kryssar för deras del så är vi förbi. Men problemet vi har är att vi är så ojämna s det blir svårt att vinna ligan i år känner jag. Real kryssar en eller 2 eller kanske förlorar en men sedan hittar dem ett vinnande koncept direkt medan det tar längre tid för oss. Vi måste sluta lita på andra och vinna våra sen sätts pressen på våra rivaler. Gör vi vårt så vinner vi ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: